Last news in Fakti

31 Май, 2021 19:38 5 338 33

Доц. Александър Оскар подаде оставка от Съвета на директорите в "Александровска"

  • доц. александър оскар-
  • александър оскар-
  • александровска-
  • александровска болница

В мотивите си доц. Оскар посочва, че има недопустим натиск от ръководството на болницата върху лекари и медицински персонал след подадените от него сигнали

Доц. Александър Оскар подаде оставка от Съвета на директорите в "Александровска" - 1
Снимка: БГНЕС

Началникът на очната клиника в Александровска болница доц. Александър Оскар е подал оставка от Съвета на директорите на здравното заведение, предаде БНР. Молбата е била депозирана днес до служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров.

Тя идва след подадения от доц. Оскар сигнал до здравния министър за финансовото управление на болницата, натрупаните десетки милиони левове дългове и реакцията на директора ѝ проф. д-р Борис Богов, който обвини доц. Оскар в лъжа.

В мотивите си доц. Оскар посочва, че има недопустим натиск от ръководството на болницата върху лекари и медицински персонал след подадените от него сигнали.

Вчера министър Кацаров обяви, че дълговете на болницата са 68 млн. лева и са натрупани по времето, когато проф. Костадин Ангелов, бивш здравен министър, е бил директор на лечебното заведение.

Междувременно Асоциацията на университетските болници в България заяви в декларация, че следи с тревога медийните твърдения за финансовото състояние на „Александровска“ болница, както и за отношенията между Университетска болница „Лозенец“ и Националната здравноосигурителна каса. От асоциацията настояват компетентните институции да направят необходимите проверки.

Призив в подкрепа на медицинските специалисти и останалите служители, които работят в „Александровска“ болница, отправиха и от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    81 12 Отговор
    УТРЕ ЗАПОЧВА РАБОТА КЬОВЕШИ...ОБЗАЛАГАМ СЕ, ЧЕ НАШИТЕ СИГНАЛИ ЩЕ БЪДАТ ПРИОРИТЕТНИ....ПОЖЕЛАВАМ УСПЕХ !

    Коментиран от #17

  • 2 Логично

    95 13 Отговор
    Александровска има 70 млн дълг, натрупан по време на Ботокса, който затова толкова се мазнеше на Банкянския крадец и неграмотник.

    Коментиран от #18

  • 3 НЕЗАБАВНО

    88 12 Отговор
    Да се направи ревизия и на ВМА и Пирогов, където феодалстват други двама герберастки бо клуци - Мине тчийски и Балтов.
  • 4 Понякога

    70 16 Отговор
    Човек остава неразбран .. Оскар е свестен, но без подкрепа
  • 5 Богоев

    66 12 Отговор
    За 10 години при ГЕРБ изоставаме по доходи с 33% от Румъния и 147% от Гърция

    Коментиран от #19

  • 6 Киров

    51 12 Отговор
    Президента, на база избори и конституция държи една власт - изпълнителна.
    Законодателната е разпусната до избори.
    ГЕРБ по някакви никому неясни причини нямащи нищо общо с демокрацията и правовата държава държи две власти - съдебната и медиите.
  • 7 име

    20 49 Отговор
    тоя направо е за оскар. артист.
  • 8 Д-р някой

    20 47 Отговор
    Няма да ни липсва!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Доктор Менгеле

    11 35 Отговор
    Този жид ли е ?

    Коментиран от #32

  • 11 фтп

    46 11 Отговор
    Честните хора с морал не могат да виреят у нас, престъпниците веднага ги натискат по главата и те потъват. Балкански манталитет.
  • 12 Оптимист

    36 2 Отговор
    Повтаря се историята с шефа на ВМА!
  • 13 Да не му приема оставката министър Кацар

    35 8 Отговор
    Другите ще крият дълговете в болницата докато станат 400 000 000лв
  • 14 Johansson

    10 32 Отговор
    Александър Оскар е претседател на Шалом за Б-я .
    Аз също съм евреин и съм убеден че той е направил дори невъзможното за да я има тази болница. И спрете да обвинявате г-н Борисов за всичко.

    Коментиран от #20, #24, #25

  • 15 мици

    18 3 Отговор
    така ще бъде докато са търговски дружества
  • 16 ПЕТЪР

    18 8 Отговор
    ГРОБАРИ И ТЯХНИ ПОЛЕЗУРКОВЦИ ВЪН ОТ ВСЯКЪДЕ И ПОВЕЧЕТО У ЗАТВОРА ТАМ ДА ИЬГНИЕТЕ ---МАЗНИЦИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ БАРАБАР С ОНЯ ПЛЕШИВ ГЕНЕРАЛ --ЛЪЖЕЦ ---1 И БРАДАТИЯ ПРОФЕРОР
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ПСР

    25 4 Отговор

    До коментар #2 от "Логично":

    Оскар е великолепен детски очен хирург и не е корумпе.
    Ботоксът вкара тази мега болница в дългова спирала от некадълност и крадене по партийна заръка.Получи и ББ приз-министър.А Богов е дясна ръчичка на Ботокса.Капиш?

    Коментиран от #27

  • 19 Умен Гробаджия

    3 12 Отговор

    До коментар #5 от "Богоев":

    Гърция е с дълг почти 2 пъти на тяхното БВП. Не бих бил на тяхно място !
  • 20 Писна ми от лизачи...

    16 3 Отговор

    До коментар #14 от "Johansson":

    Еййй, как мазно извъртя нещата, по еврейски... Д-р Оскар е свестен, но и Тиквоний бил пич?! Все едно да ни убеждаваш, че евреите са готини, но сами са си виновни за съдбата и да спрем да обвиняваме Менгеле, че ги е използвал за бели мишки. Абе ти срам нямаш ли, че се опитваш да реабилитираш Мутрата?
  • 21 браво

    15 4 Отговор
    прави му чест на доцента,че се разграничава от гробарската клика!
  • 22 Ново 10

    16 2 Отговор
    НОЩ-ниците на Тулупа са взимали заплати по 35 хил лв на месец за нищоправене и манипулиране на гражданите в угода на Банкянския крадец.
  • 23 Гого

    12 2 Отговор
    И защо всички тези "професори, доценти" и най вече слуги на ГЕРБ все още не са с раирани костюми? Аааа сетих се. Май няма кой да ги обвини в прахостничество на обществени средства и затова, че оставиха лекарската гилдия да проси, или да си изкарва хляба,работейки в частния сектор и кабинети. Да ама това не е общественото здравеопазване. То такива некадърници като проф. (на какво ли е професор?) Ангелов, който за некадърноста си като лекар и управител на болница беше направен министър, а после и член ГЕРБ, че и в ръководните органи. Ама като видиш тиквата, какво да очакваш от обкръжението му. Че то свестни хора там не виреят. Този който се е осмелил да прочете и третия том на Винету, бива отстраняван, за да не засенчва интелектуално тиквата. Чудя се Томислав Дончев какво прави там? Изглежда светен човек, но май има нещо с което го държат. Ама въженцето може да се скъса и нещо да се отприщи. Знае ли човек?
  • 24 Перо

    14 2 Отговор

    До коментар #14 от "Johansson":

    Г-н Борисов /Толупа/,трябва веднага да стане обект на Кьовеши,докато каскета не бъде махнат!
  • 25 Тъй ли?

    11 2 Отговор

    До коментар #14 от "Johansson":

    Виж ся,хубоу ,че си евреин,ама от евреин го евреин е като от българин до българин!Герберастията включително и БМБ са основно българи,см тва не значи,че ги харесвам!А иначе Оскар е най-великолепния и професионален детски очен лекар в България мога да твърдя,който след дългото ми обикаляне дори по "елитните" варненски очни клиники,единствен той успя да открие проблема в зрението на детето ми и да предотврати усложнения за в бъдеще!
  • 26 фяььгхвь цей х

    13 2 Отговор
    Кьовеши ще се хване за главата като види за каква работа става дума. Такова чудо не са си и представяли. Банкярския кютук е за поне десет доживотни присъди. Такъв 6оклук не е управлявал държавата никога.
  • 27 Перо

    14 1 Отговор

    До коментар #18 от "ПСР":

    Крадците от ГЕРБ се обиждат,че ги наричат “бивши хора”,вместо да се гордеят,че са ги повишили,от унтерменши,под-човеци и примати. Главният примат,толупа е лице на питеците!
  • 28 Филип

    12 1 Отговор
    Мутафчийски прави ремонт на ВМА 275 лева на квадрат без ддс това е за подова настилка с фирми бушони това е на 100%
    Ангелов е бил същия крадлив мишок и затова държавата е на такова положение
  • 29 Гери

    9 1 Отговор
    СТРАШНИ КРАЖБИ ПО ТЕЗИ БОЛНИЦИ НЕЗНАМ КЪДЕ СА ТИЯ ПРОКУРОРИ ДЕБНАТ САМО КОКОШКАРИТЕ ДА ОТЧИТАТ ДЕЙНОСТ
  • 30 мишо

    10 0 Отговор
    АЗ СЪМ БИВШ СЛУЖИТЕЛ НА АЛЕКСАНДРОВСКА И ТОВА КОЕТО КАЗВА ДОКТОР ОСКАР Е ВЯРНО КОЦЕТО БЕЩЕ САНИТАР В ПСИХИЯТРИЯТА НА АЛЕКСАНДРОВСКА КАТО СТУДЕТ И ПОСЛЕ КАК СТАНА ХИРУГ В ПЪРВА НА АЛЕСКАНДРОВСКА ПОСЛЕ ДОЦЕНТ БОЖЕ ПАЗИ ОТ НЕГО МЕКЕРЕ ГОЛЯМО Е
  • 31 Маджо

    5 4 Отговор
    Всички миризливи въшки като този излизат на припек,за да покажат че ги има.Къде беше досега бе доценте?Ако пък тебе сложат да ръководиш тази знакова болница на която всички ръкопляскахме преди година и която спаси десетки хиляди живота,означава да съсипем най-доброто медицинско заведение.Като искаш-махай се боклук с боклука.Остави хората да работят.
  • 32 Палестинец

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Доктор Менгеле":

    А на тебе на какъв ти мяза?

    Освен това е на "розовия бряг".
  • 33 Ultras

    0 0 Отговор
    Оскар,дали не гониш някаъв свой интерес,а
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове