Last news in Fakti

31 Май, 2021 22:21 4 636 37

Петрич се вдигна на протест в памет на пребития до смърт Самуил Кацарски

  • самуил кацарски-
  • петрич

Близките на 44-годишния мъж и съпричастни граждани искат справедливост след случилото се

Петрич се вдигна на протест в памет на пребития до смърт Самуил Кацарски - 1
Кадър: bTV

Протест и бдение се проведоха в Петрич. Градът въстана след жестокия побой до смърт над местен бизнесмен. 44-годишният Самуил Кацарски почина, след като беше пребит в центъра на града. Агресията възникнала след забележка и опит да предотврати ескалация на конфликт между две компании, предаде bTV.

За втора поредна вечер близките на Кацарски и съпричастни граждани на Петрич се събират на демонстрация с искане за справедливост. Жестокият побой над Самуил Кацарски вдигна Петрич на протест.

Рано сутринта преди седмица бизнесменът бил нападнат и след това оставен безпомощен на земята от група младежи.

„Казаха, че е бил тежко пребит, в кома, в спешно отделение, след това беше транспортиран в София, бореше се момчето“, разказа брат му Страхил Кацарски. Във фаталната нощ Самуил е опитал да предотврати ескалация на конфликт между две компании, казват от прокуратурата.

"Всичко се случи много бързо, за 3 секунди, Самуил направи забележка на момчетата относно поведението, държанието, напрежението ескалира, агресия от тяхна страна за 2 секунди доведе до тоя фатален край“, обясни свидетелят на случката Тодор Бошнаков.

След удар Самуил пада на земята, където отново е ритан, а агресорите бягат. Тодор се втурва да му помогне.

„Реагирах със собствени сили, аз видях, че той беше много лошо ударен, кървеше и беше посинял, гълташе си езика, на няколко пъти се опитах да му вадя езика, после вече не успях. За съжаление, раните бяха много сериозни, не знам каква е тази дума, на света съществува ли такава дума, която може да отключи толкова голяма агресия срещу човек“, допълни Тодор Бошнаков. Дни по-късно мъжът губи битката за живота си. В града той е известен като собственик на цветарски магазин и озеленител на градския парк.

„Тук можеше да лежи всеки един от нас. Можех да бъда аз, можеше да бъде всеки един човек и време е да спре нашето общество да мълчи“, каза Мария Смолин.

„Ще се опитаме да има справедливост. Ние вярваме в цялата система, не сме от хората, дето ще се саморазправят“, категоричен е Страхил Кацарски.

Двама мъже, на 24 и 27 години са задържани за побоя. Има данни, че са наркозависими.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вова император

    68 1 Отговор
    Флашмобовете няма да върнат човечеца, изчегъртване си трябва и свински опашки.
  • 2 Абе

    8 15 Отговор
    Тук колко от вас знаят как се вади език?
  • 3 Борис

    51 0 Отговор
    Всичкото наркоман в урановите мини, другия вариант е да шмъъъркат натрошени ампули от течен аналгиннн.

    Коментиран от #5

  • 4 Перо

    33 6 Отговор
    Протестът е за Гешев в София,а не в Петрич! Гласувате за толупа,после о,ле-ле! Жалко за човека,бог да го прости!
  • 5 Будинов

    38 0 Отговор

    До коментар #3 от "Борис":

    Не Борка,в мините(урановите) се мре бързо.Понеже има смъртен случай отговора или присъдата трябва да са реципрочни(доживотна без замяна).По едно геоложко чукче и в тунела под Шипка,паница боб и филия хляб на ден.Тогава много биткаджии ще станат мили като агънца.Агресията в тунела,а не споразумение с прикривитурата и 3 г условно
  • 6 Иде

    36 1 Отговор
    новото поколение на "демокрацията". Господ да пази България.
  • 7 0000

    27 0 Отговор
    Ами щом са зависими да им напаткат по две конски дози хероин с ветеринарна спринцовка и да се свършва.
  • 8 ммм

    15 2 Отговор
    Оставка на кмета!!
  • 9 вили

    37 2 Отговор
    СЛЕД 12 ГОДИШНО УПРАВЛЕНИЕ НА ТУЛУПИТЕ СМЕ Я ДОКАРАЛИ ДО ТУК
  • 10 бай Киро

    33 2 Отговор
    пак гласувайте за Герб и шайката на суджучите пак бе до живот изродиииии
  • 11 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    37 4 Отговор
    Станахме държава на горили и шимпанзета. ВСИЧКО ЧОВЕШКО НИ Е ЧУЖДО СЛЕД 25 ГОДИШНО УПРАВЛЕНИЕ НА МУТРИТЕ
  • 12 Ицо

    27 2 Отговор
    държавата е прогнила тотално само разбоници и мутри и никаква държава само се краде и далавери до когааа
  • 13 БПФ

    34 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „Ще се опитаме да има справедливост. Ние вярваме в цялата система, не сме от хората, дето ще се саморазправят“, категоричен е Страхил Кацарски."

    Нещастни човече, прокуратурата е повдигнала обвинение срещу двамата изверги за СРЕДНА ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА !!! Каква справедливост, бе - в коя система вярваш ти? В тая която закриля убийците и се гаври с жертвите ли? Ако искате справедливост, извлечете мрсния прокурор от дупката, в която се крие и го обесете !!! Там където беззаконието е изместило закона, съпротивата е задължителна, а саморазправата - последно оръжие на справедливостта !!!
  • 14 БПФ

    28 2 Отговор
    Два наркомански отпадъка са убили по брутален и варварски начин, с неописуема жестокост почтен и добър човек, полезен и уважаван член на обществото... а един мерзавец с тога, който цял живот живее като парaзит на гърба на същото общество и получава тлъсти заплати от данъците на хора като убития Самуил, се опитва да измъкне извергите с подобно абсурдно "обвинение".

    Докога ще има хора, като брата на жертвата, които вярват в "системата" и мирничко ще протестират? Апропо - в цивилизована Европа навремето корумпираните садии са ги одирали живи !!!
    Връщане на смъртното наказание - НЕЗАБАВНО !!!
  • 15 съдията

    27 0 Отговор
    Много странно защо образуваното досъдебно производство е за СРЕДНА телесна повреда. Колко трябва да си пребит за да е тежка ?
    За мен като гражданин спраедливост щеше да се очаква ако образуваното производство беше за ОПИТ ЗА УМИШЛЕНО УБИЙСТВО.
    С такова изборно прилагане на закона не очаквайте справедливост и убиствата ще продължават безнаказано.

    Коментиран от #19

  • 16 съдията

    21 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Казаха, че е бил тежко пребит, в кома, в спешно отделение, след това беше транспортиран в София, бореше се момчето“,
    Пак питам, защо е образувано досъдебно ппроизводство за средна телесна повреда ? - пребит, в кома ??? Сега в съда ще се започнат едни спорове от адвокати, че е бил със средна телесна повреда, но е имал други придружаващи заболявания и затова е починал- отврат.
  • 17 Реално

    13 0 Отговор
    Всеки уважаващ здравето си човек, в 05.00часа сутринта, трябва да бъде в леглото си, а не по улиците на Петрич или София, освен ако работата му не го изисква, противоречиви показания, няма яснота как е извършено в детайли престъпно то деяние, и това е бъде благодатна почва за адвокатите да развихря своето въображение, в Петрич има точно двама адвокати които могат да поемат този случай предвид широкия обществен отзвук, но усещам как хиената Марковски е надушил следата, и предвид на това, че ще се стигне до ВКС, най вероятно е Марковски да е човека които да се опита да отърве убийците, така както с ръчно манипулираше в продължение на 10 години СГС, САС,и ВКС по случая с тройния убиец от кв. ГЕО МИЛЕВ.
  • 18 3333

    12 1 Отговор
    Аз си нося един добър нож. Дано не се налага. Но при нужда няма да се бавя.
  • 19 Съдията ДРЕД

    17 0 Отговор

    До коментар #15 от "съдията":

    Какъв ОПИТ за убийство, като това си е ПРЕДНАМЕРЕНО убийство?
    Какви са тия тинтири-минтири, той добър, сбъркал веднъж ама ша се оправи? Какви са тия споразумения с прокуратурата?
    ГУЛАГ до живот за животните! Без параво на помилване!
  • 20 Истина

    7 1 Отговор
    Прост Ганьо винаги ще живее с дивашкия манталитет а критикува останалия свят който го заобикаля
  • 21 Протестърът.

    8 9 Отговор
    ОСТАВКА НА ЕКСПЕРТНИТЕ МИНИСТРИ НА ФАТМАКА. ОСТАВКА НА ПРЕМИЕРА И ВЪТРЕШНИЯ МИНИСТЪР ЗАНИМАВАЩИ СЕ С ПАРТИЙНИ НАЗНАЧЕНИЯ, А НЕ С РЕДА
    В ДЪРЖАВАТА.
  • 22 Кво става бе Р. Гадев

    7 10 Отговор
    Защо експертното ти правителство не работи в полза на народа а в твоя. Оставка.
  • 23 Ракета Пейтриът

    11 1 Отговор
    Няма агрофитнес вече за младите (цял ден селскостопанска работа и вечерта си по очи на леглото, спирки ли ще ми чупиш?!), няма уважение на учители и по-стари от теб, няма ТВУ-та, няма казарма, милицията не бие при антисоциални прояви... Има наркотици, има гадости по телевизия и интернет, има свободния, има беззаконие, безнаказаност - извращава се това поколение, извращава.. Кой и какво може да оправи нещата?
  • 24 Наблюдателен

    10 0 Отговор
    тия дрогираните лекета по цял ден ги виждат хората да се мотаят по градинки и квартални кръчмета, ама на никой не му пука, родителите им са ги оставили на самотек, който стане човек, стане, другите цял живот в тежест на обществото
  • 25 БСП най крадливата партия

    2 9 Отговор
    ФИГУРАНТА и неговите назначени експерти защо не си гледат задълженията към държавата и народа. Държавата е обърнахте на кочина, оставка малоумници.

    Коментиран от #34

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Анонимен

    8 0 Отговор
    Тия ши... ни наркомани сумати народ избиха,дали със коли във катастрофи или по начини подобни на този в Петрич.Държавата трябва да се справи с нарко разпространението,а аз имам желание да ми дадът да се разправя с тези две момченца наркоманчета

    Коментиран от #32

  • 28 Ша повърна

    3 4 Отговор
    Неадекватен премиер, неадекватен вътрешен министър, неадекватно наначени от неадекватен човек с неадекватно поведение пет години.
  • 29 Какво става

    4 2 Отговор
    Уж цяхме да вървим за по добро, то става много по зле. Свинщина.
  • 30 АНАРХИЯ

    5 2 Отговор
    ВЕЧЕ И УЛИЦИТЕ СТАНАХА ОПАСНИ ЗА НОРМАЛНИТЕ ХОРА, КОЙ ЩЕ ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТА. КОЙ ЩЕ ГАРАНТИРА СИГУНОСТА НА НАРОДА. АЛО УПРАВНИЦИТЕ.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 факт

    4 1 Отговор

    До коментар #27 от "Анонимен":

    И всичко почва от тревата.
    Дето сега от Американският пасол искат да я легализират
  • 33 фтнпх

    1 4 Отговор
    Адекватната реакция е не да правиш забележка на агресорите, а да позвъниш в полицията.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Съдба

    5 0 Отговор
    Отношенията между хората са извратени и абсурдно варварски, защото 15 години псевдоуправление наложи силовия метод, корупцията и уличния морал навсякъде и вля отрова в съзнанието на хората,промени кода на българина, превърна го в получовек. Сега и вълшебна пръчка няма да помогне. Промяната ще е дълга и трудна. Това у цената за овчето търпение.
  • 37 Гражданин до 33

    2 0 Отговор
    Да, правилното е да извикаш полиция. Така е в нормална държава. Но без прокуратура не става. Силна и смела прокуратура! Къде е???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове