Last news in Fakti

2 Юни, 2021 18:08 10 853 138

САЩ наложиха санкции на Делян Пеевски и Васил Божков

  • ofac-
  • делян пеевски-
  • васил божков

Мярката е и за бивш шеф на ДАТО

САЩ наложиха санкции на Делян Пеевски и Васил Божков - 1
Снимка: БГНЕС

Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на САЩ наложи санкции на три български лица за тяхната значителна роля в корупцията в България, както и техните мрежи, обхващащи 64 организации, съобщиха от ведомството.

Санкциониращата мярка е срещу Васил Крумов Божков, определен като "известен български бизнесмен и олигарх", Делян Славчев Пеевски - "бивш народен представител" и Илко Димитров Желязков, бивш заместник директор на Държавната агенция за технически операции (ДАТО) който бе назначен за заместник-председател на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства.

Санкционирани са и дружествата, притежавани или контролирани от тези лица.

"Днешният акт - най-широкообхватното еднократно действие, насочено срещу корупцията досега - демонстрира постоянните усилия на Министерството на финансите на САЩ да държи отговорни лицата, замесени в корупция", се подчертава в съобщението.

Можете да прочетете цялата пресинформация тук:

Днес Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на САЩ наложи санкции на три български лица за тяхната значителна роля в корупцията в България, както и техните мрежи, обхващащи 64 организации. Правителството на САЩ вярва, че корупцията отслабва върховенството на закона, нанася щети на икономиката и икономическия растеж, подкопава демократичните институции, задълбочава конфликти и лишава невинни граждани от основни човешки права. Днешният акт- най-широкообхватното еднократно действие, насочено срещу корупцията досега - демонстрира постоянните усилия на Министерството на финансите на САЩ да държи отговорни лицата, замесени в корупция. Правителството на САЩ ще продължи да налага санкции с осезаеми и значителни последици на лица, които са замесени в корупция и ще продължи да защитава глобалната финансова система от злоупотреби.

„Съединените щати подкрепят всички българи, които се стремят да изкоренят корупцията, настоявайки да бъдат подведени под отговорност корумпирани лица, които подкопават икономическите функции и демократичните институции на България“, заяви директорът на Службата за контрол на чуждестранните активи Андреа М. Гаки. „Корупцията не само лишава гражданите от ресурси, но и подкопава институциите, предназначени да ги защитават. Това публично обявяване на санкции срещу лица в рамките на глобалната програма за санкции по закона „Магнитски“ показва, че сме ангажирани да се борим с корупцията, където и да се проявява тя.“

Санкциониращата мярка е срещу Васил Крумов Божков - известен български бизнесмен и олигарх, Делян Славчев Пеевски - бивш народен представител, Илко Димитров Желязков, бивш заместник директор на Държавната агенция за технически операции (ДАТО) който бе назначен за заместник-председател на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства, както и дружествата, притежавани или контролирани от тези лица. Посочените лица и дружества са санкционирани съгласно Указ 13818, който допълва и прилага Глобалния закон „Магнитски“ за отчетност при нарушаване на човешките права и е насочен срещу извършителите на тежки нарушения на човешките права и корупция в целия свят. Тези санкции съвпадат с допълващи действия, предприети от Държавния департамент на САЩ за публичното оповестяване на санкции срещу Пеевски и Желязков съгласно член 7031(c) от Закона за Държавния департамент, чуждестранните дейности и свързани с тях програмни бюджетни средства заради участието им в корупция в значителни размери.

АНГАЖИМЕНТЪТ НА САЩ В БОРБАТА СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА

Днешното публично обявяване на санкции представлява най-широкообхватното действие на глобалния закон „Магнитски,“ предприето за един ден в историята на програмата, насочено срещу 65 физически и юридически лица за техните значителни корупционни действия в България.

Корупционните дейности, извършени от лицата, посочени днес, показват как широкоразпространената корупция върви ръка за ръка с други незаконни дейности. Обхватът на днешните действия показва, че Съединените щати ще подкрепят върховенството на закона и ще накарат държавните служители и свързаните с тях лица, които използват държавните институции с цел лична печалба, да платят висока цена. Обявените днес санкции разкриват злоупотребите на Божков, Пеевски и Желязков с публични институции с цел лична печалба и прекъсва достъпа на тези лица и техните компании до финансовата система на САЩ. За по-нататъшна защита на международната финансова система от злоупотреби от страна на корумпирани лица, Министерството на финансите насърчава всички правителства да прилагат подходящи и ефективни мерки срещу прането на пари за справяне с рисковете, причинени от корупция.

Тези действия изпращат силен сигнал, че САЩ подкрепят всички българи, които се стремят да изкоренят корупцията. Ние се ангажираме да помогнем на нашите партньори да реализират пълния си икономически и демократичен потенциал, като се справят със системната корупция и изискват поемане на отговорност от корумпирани служители. Министерството на финансите ще продължи ангажимента си за работа с България за провеждане на реформите, свързвани с прането на пари, които водят до финансова прозрачност и отчетност. Призоваваме регулаторните органи да предупреждават рисковете от правенето на бизнес с корумпирани лица и техните компании.

ВАСИЛ КРУМОВ БОЖКОВ И НЕГОВАТА МРЕЖА

Васил Крумов Божков („Божков“), български бизнесмен и олигарх, няколкократно е подкупвал държавни служители. Тези служители включват един настоящ политически лидер, както и бившия председател на вече закритата Държавна комисия по хазарта (ДКХ). По - рано тази година Божков също е планирал да осигури парична сума за бивше българско длъжностно лице и за български политик, с цел Божков да бъде подпомогнат да създаде канал, през който руски политически лидери да оказват влияние върху български правителствени служители. Понастоящем Божков се намира в Дубай, Обединените арабски емирства, където той успешно избягва българската процедура за екстрадиция по множество обвинения, повдигнати срещу него през 2020 г., включително за ръководене на организирана престъпна група, оказване на принуда, опит за подкуп на длъжностно лице и избягване на плащане на данъчни задължения.

В своето разследване Прокуратурата на Република България установява, че през февруари 2018 г. Божков е плащал на тогавашния председател на ДКХ по 10 000 лв (USD 6, 220) на ден, за да отнеме хазартните лицензи на конкурентни дружества. След тази мащабна схема за подкупи председателят на ДКХ подава оставка и е арестуван, а ДКХ е закрита. Все още съществува международно искане за арест на Божков, тъй като неговото влияние в България продължава. В навечерието на българските парламентарни избори през юли 2021 г Божков регистрира политическа партия, която ще участва в гореспоменатите избори, за да упражнява влияние върху български политици и официални лица.

Божков е санкциониран съгласно Указ 13818 в качеството му на лице, което е оказвало материална помощ, спонсорирало е или е предоставяло финансова, материална или технологична подкрепа или стоки или услуги с цел корупция или за подпомагане на корупция, включително незаконно присвояване на държавни активи, присвояване на частни активи за лична облага, корупция, свързана с концесионни договори за добив на природни ресурси, или подкупи. Службата за контрол на чуждестранните активи санкционира 58 регистрирани в България организации, включително партия „Българско лято“, които са притежавани или контролирани от Божков или от една от неговите компании:

„ВАБО-2005“ ЕООД, „ДИДЖИТЪЛ СЪРВИСИЗ“ ЕАД, „ЕДЕ 2“ ЕООД, „НОВЕ ИНТЕРНАЛ“ ЕООД, „МОСТСТРОЙ ИЗТОК“ АД, „ГАЛЕНИТ ИНВЕСТ“ АД, „ВАБО 2008“ ЕООД, „ВЕРТЕКС ИМОТИ“ ЕООД, „Ви Би Мениджмънт“ ЕООД, „ВА БО КЪМПАНИ“ ЕООД, „Вабо Мениджмънт“ ЕООД, „Вабо 2012“ ЕООД, „ПРИМ БГ“ ЕАД, „ЕВРОГРУП ИНЖЕНЕРИНГ“ ЕАД, „Кристиано ГР 53“ АД, „НОВЕ–АД-ХОЛДИНГ“ АД, „БУЛ ПАРТНЕРС ТРАВЕЛ“ ООД, „БУЛИТ ТРЕЙД“ ООД, „КАРИТЕКС ЛЪКИ“ АД, „СИЗИФ-В-ООД“, фондация „Фондация Тракия“, ВАБО ИНТЕРНАЛ“ АД и „Българско лято“ са регистрирани в България и са собственост или се контролират от Божков.

· „РЕКС ЛОТО“ АД е собственост или се контролира от „ВАБО-2005“ ЕООД.

· „ЕВРОБЕТ ПАРТНЪРС“ ООД е собственост или се контролира от „ДИДЖИТЪЛ СЪРВИСИЗ“ ЕАД.

· „Евробет“ ООД е собственост или се контролира от „ЕВРОБЕТ ПАРТНЪРС“ ООД.

· „ЕВРОБЕТ ТРЕЙДИНГ“ ЕООД е собственост или се контролира от „Евробет“ ООД.

· „ВАБО СИСТЕМС“ ЕООД, „ВАТО 2002“ ЕООД, „НОВЕ ДИВЕЛОПМЕНТ“ ЕООД, „ПРОПЪРТИ-ВБ“ ООД, „ТРАНС НОВЕ“ ООД, „НОВЕ ПАРТНЕРС“ ООД, „АДЛЕР БГ“ АД, „ЕФБЕТ ПАРТНЕРС“ ООД и „ИНТЕРНЮЗ 98“ ООД са собственост или се контролират от „НОВЕ ИНТЕРНАЛ“ ЕООД.

· „ЕВРОСЪДРУЖИЕ“ ООД и „ДЕКАРТ“ ООД са собственост или се контролират от „ВАБО СИСТЕМС“ ЕООД.

· „НУМЕРИКЪЛ ГЕЙМС“ ООД, „ЛОТЕРИ ДИСТРИБЮШЪНС“ ООД, „Национална Лотария“ ООД и „ЕВРОФУТБОЛ“ ООД са собственост или се контролират от „ЕВРОСЪДРУЖИЕ“ ООД.

· „Национална Лотария“ АД е собственост или се контролира от „НОВЕ ДИВЕЛОПМЕНТ“ ЕООД.

· „МЕЛИОРА АКАДЕМИКА“ ЕООД, „ДОМИНО ГЕЙМС“ ООД и „МЛ БИЛД“ ЕАД са собственост или се контролират от „ДЕКАРТ“ ООД.

· „ГЕЙМС ЪНЛИМИТЕД“ ООД е собственост или се контролира от „Ви Би Мениджмънт“ ЕООД.

· „ЕВРОБЕТ – РУМЪНИЯ“ ЕООД и „Олд Геймс“ ЕООД са собственост или се контролират от „ГЕЙМС ЪНЛИМИТЕД“ ООД.

· “ВИХРОГОНИКА” АД в България и е собственост или се контролира от „ВАБО МЕНИДЖМЪНТ“ ЕООД.

· „ВАБО 2017“ ООД и „Лотария БГ“ ООД са собственост или се контролира от „ВАБО 2012“ ЕООД.

· „СИГУРО“ ЕООД е собственост или се контролира от „ЕВРОГРУП ИНЖЕНЕРИНГ“ ЕАД.

· “ТРАКИЯ-ПАПИР 96“ ООД, „ПАРКСТРОЙ-СОФИЯ“ ООД, „ИЗДАТЕЛСКА КЪЩА СПОРТ“ ООД и „ПРОФЕСИОНАЛЕН БАСКЕТБОЛЕН КЛУБ-ЦСКА-48“ АД са собственост или се контролират от „НОВЕ–АД-ХОЛДИНГ“ АД.

· „АНТИЧНО НАСЛЕДСТВО“ АД е собственост или се контролира от ФОНДАЦИЯ ТРАКИЯ.

ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ И НЕГОВАТА МРЕЖА

Делян Славчев Пеевски („Пеевски“) е олигарх, който преди това е бил български народен представител и медиен магнат и регулярно е участвал в корупция, като си е служил с търговия с влияние и подкупи, за да се защити от обществен контрол и за да упражнява контрол върху ключови институции и сектори в българското общество. През септември 2019 г. Пеевски е работил активно за оказването на отрицателно въздействие върху политическия процес в България по време на местните избори на 27 октомври 2019 г. Пеевски се е договарял с политици да им осигури политическа подкрепа и положително медийно отразяване в замяна на защита от наказателно разследване.

Пеевски също така е участвал в корупционни действия чрез своето подставено лице, Илко Димитров Желязков („Желязков“), бивш заместник председател в Държавна агенция за технически операции (ДАТО) и бивш служител в Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) който е назначен за заместник-председател на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства през 2018 г. Пеевски използвал Желязков за осъществяването на схема за подкупи, засягаща български документи за пребиваване за чуждестранни граждани, както и за подкупването на държавни служители чрез различни средства в замяна на информация и лоялност от тяхна страна. От 2019 г. е известно, че Желязков е предлагал подкупи на високопоставени държавни служители от българското правителство, от които се е очаквало да предоставят информация на Желязков, която да бъде предавана на Пеевски. В замяна Желязков е имал грижата лицата, приели предложението му, да бъдат назначени на влиятелни длъжности и е осигурявал месечен подкуп. Пеевски и Желязков също така са разполагали с длъжностно лице на ръководен пост, което през 2019 г. незаконно присвоявало средства в тяхна полза. В друг случай, от началото на 2018 г. тези две лица ръководели схема за продажба на български документи за пребиваване, за която се твърди, че представители на дружества плащали подкупи на български длъжностни лица, които да гарантират, че техните клиенти ще получат документи за гражданство незабавно, а не след заплащането на депозит от 500 000 щатски долара или след като изминат петте години за обработването на законно обосновано искане. В допълнение към всичко това Желязков изнудвал евентуален кандидат за български министър чрез заплаха от повдигане на наказателни обвинения от Прокуратурата на Република България, ако след назначаването си министърът не окажел по-нататъшно съдействие на Желязков.

Пеевски и Желязков са санкционирани съгласно Указ 13818 в качеството си на чуждестранни лица, които са настоящи или бивши държавни служители (или лица, действащи от името на такъв държавен служител), които са отговорни за или са съучастници в извършването на корупция или които пряко или косвено са участвали в корупция, включително незаконно присвояване на държавни активи, присвояване на частни активи за лична облага, корупция, свързана с концесионни договори за добив на природни ресурси, или подкупи. Службата за контрол на чуждестранни активи освен това санкционира шест дружества, притежавани или контролирани от Пеевски или от една от неговите компании:

· „ИНТ“ ЕООД и „ИНТРЪСТ“ ЕАД са собственост или се контролират от Пеевски.

· „БМ СИСТЕМС“ ЕАД, „ИНТ ИНВЕСТ“ ЕООД, „ИНТТРАФИК“ ЕООД и „РИЪЛ ИСТЕЙТС ИНТ“ ЕООД са собственост или се контролират от „ИНТРЪСТ“ ЕАД.

ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ САНКЦИИТЕ

В резултат от днешната мярка се блокира цялата собственост и право на собственост и други собственически права ( на посочените по-горе лица), които се намират в Съединените американски щати или са във владението или под контрола на граждани на САЩ и постоянно пребиваващи в САЩ. Такава собственост, право на собственост и други собственически права задължително трябва да се докладват на Службата за контрол на чуждестранни активи (OFAC). Освен това се блокират всички дружества, притежавани пряко или непряко (с дялово участие от или над 50 процента) от едно или няколко от санкционираните лица.

Ако не е налице общo или нарочно разрешение, издадено от OFAC, или освобождаване от задължението по друг начин, предписанията на OFAC по принцип забраняват всички транзакции от граждани на САЩ или постоянно пребиваващи в САЩ или транзакции на територията на САЩ (или извършвани транзитно през САЩ), отнасящи се до каквато и да е собственост или право на собственост и други собственически права на публично обявените или по друг начин санкционирани лица. Забраните включват каквато и да е форма на принос или предоставяне на средства, стоки или услуги от, на или в полза на санкционирано лице или получаването на каквато и да е форма на принос или предоставяне на средства, стоки или услуги от такова лице.

ГЛОБАЛЕН ЗАКОН „МАГНИТСКИ”

Въз основа на Глобалния закон „Магнитски“ за отчетност при нарушаване на човешките права, на 20 декември 2017 г. е издаден Указ 13818. С него се потвърждава, че нарушенията на правата на човека и корупцията с източник (изцяло или в значителна степен) извън Съединените щати са достигнали такъв мащаб и тежест, че застрашават стабилността на международните политически и икономически системи. Нарушаването на човешките права и корупцията подкопават ценностите, които формират най-важните устои на стабилните, сигурни и функциониращи общества. Нарушаването на човешките права и корупцията също така оказват опустошително въздействие върху хората, обезсилват демократичните институции, потъпкват върховенството на закона, удължават съпроводените с насилие конфликти, улесняват дейностите на опасни лица и отслабват икономическите пазари. Съединените американски щати се стремят да предприемат действия с осезаеми и значителни последствия за извършителите на тежки нарушения на правата на човека и за замесените в корупция лица, както и да защитават финансовата система на САЩ срещу злоупотреба от същите тези лица.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 83 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брендица

    101 25 Отговор
    За Навални ореваха света, а за тия санкции. Абе защитници😂 на човешки права

    Коментиран от #61

  • 2 Последния Софиянец

    61 214 Отговор
    Ще секнат парите за радеф и бандата му

    Коментиран от #19, #24, #28, #29, #82

  • 3 vazman

    147 47 Отговор
    пак да гласувате за Божков - малоуници!!!!

    Коментиран от #14, #42, #119

  • 4 Бибитко

    167 25 Отговор
    А сега и Херо ме вика в резиденцията си. Ох дано да помни онази целувка пред оназ тръба къде набих 3 милиарда лв пари на данъкоплатците. И на Жипката я возих дори. А да ви питам има ли нощни полети за Барселона ? В Сърбия не мога, в Дубай не мога.
  • 5 Румпелщилцхен

    72 12 Отговор
    И какви точно са тези санкции?

    Коментиран от #56

  • 6 Ох Баня

    72 36 Отговор
    Как Божков олигарх. Някой знае ли какво е олигарх?
    За ме олигарх е този който печели от държавни пари.

    Коментиран от #21, #58

  • 7 Честно

    104 28 Отговор
    Да изчъгъркаме боковизма и герберунгелщината!

    Коментиран от #63

  • 8 Митко

    82 32 Отговор
    Опаааааа, оказва се, че черепа не бил невинен и набеден както каваше.
    Не че и шиши е цвете, ама за него си знаем
  • 9 КОТарАК

    90 15 Отговор
    при тия самкции нищо чудно да бъде екстрадиран черепа а Шиши да не може да избяга. щом са им вдигнали мерника щатите , тяхната е изпята
  • 10 Ох Баня

    52 3 Отговор
    Мисля че Божков за друго е забранен.

    Коментиран от #22

  • 11 Един Човек

    64 17 Отговор
    Все Бойкови ортаци!
  • 12 смерш

    57 16 Отговор
    Съмнително е пишман генерала и каскета да могат да се ориентират в подтекста на това лаконично съобщение,но в обкръжението им има все пак и достатъчно грамотни лица ,които би трябвало да им подскажат за какво става дума!
    Пишман генерала май вече няма да бъде приоритет!
    Остава да се получи подобен сигнал и от ЕНП?
  • 13 Б.Х

    106 16 Отговор
    Интересно , къде са имената на Борисов и Горанов

    Коментиран от #100

  • 14 отдавна казах

    56 10 Отговор

    До коментар #3 от "vazman":

    на феновете му "Халал да ви е мутрата". Как можа този народ да види Месия в лицето на този мафиот.
  • 15 Bai nudals

    21 8 Отговор
    Абе,американски...
  • 16 милите ми те

    68 16 Отговор
    Казвам ти Пеевски , сещий се Борисов. Това с милиярдите на Боката е може би вярно. А?
  • 17 Боко шкафа

    63 11 Отговор
    Боко е от сланина мисли, че Магнит не го лови!
  • 18 Пеевски не е дебел

    33 12 Отговор
    Грамаден е,ама тумбака му е прибран.Каракачанката и Сашо Прасето са разплути,тоя не.Става за Боримечката.Още по-точно,Съборибанката.Юнак.Бай Ставри ще се озори с него..

    Коментиран от #64

  • 19 Един Човек

    40 3 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Ти чете ли статията!?ТукА става въпрос за твоя шеФ,двама гравитиращи около Него,и един изнудван от Него....
  • 20 БРАВО

    28 5 Отговор
    Еникално в десетката !
  • 21 Чичо Тони

    33 4 Отговор

    До коментар #6 от "Ох Баня":

    Ами 700 000 000 спестени от такси от чии пари са?

    Коментиран от #30

  • 22 Брендица

    9 5 Отговор

    До коментар #10 от "Ох Баня":

    Ами да. Той е уникален, неподражаем
  • 23 Родопа планина

    39 16 Отговор
    Виж ти каква била работата.Значи всичкия цирк е бил потготвен от Сащисаните.Те колят и бесят в БГ.А.А на тези от ФАЩ кой ще им наложи санкции.
  • 24 трябва да

    50 15 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    си тотално луд, за да свързваш Президента с Божков. Свържи го с другата мутра, с която си пушеха пурите и си пиеха уискито, ама започна война между тях. Естествено за пари.
  • 25 дявола

    24 2 Отговор
    Ха и от там ли почнаха да ги търсят на тези трябва да им се вземе всичко и да чакат на държавна помощ като безработни
  • 26 В.В.П.

    28 12 Отговор
    Божков е бизнесмен...Искат да му пипнат мангизите..Както 1990 г САЩ ,Буш и Бейкър,помолиха Младенов и Луканов да им дадат Бг трезора..Пък те ще вдигнат България,!!!.И създадоха БСП, ДПС,СДС,Подкрепа,Никола Петков..и др..Има няма 200,300,млд ..И България си умря ..!;.Амин

    Коментиран от #31

  • 27 Другия с коня

    37 56 Отговор
    Божков е начело на Хунтата от Протеста,подпомаган от БСП и Летеца - по предложение на Решетников Президент на България....Цялото служебно правителство е Компрометирано и трябва да подаде Оставка веднага!!!!

    Коментиран от #55, #85

  • 28 Аве,

    20 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Не се прай на улаф .Аре гъц
  • 29 Мутата

    20 3 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Бързо доктор!!!
  • 30 Брендица

    18 3 Отговор

    До коментар #21 от "Чичо Тони":

    По-добре мисли за милиярдите крадени от държавни! длъжностни лица. Тях Кьовеши ще ги реши по кратуните
  • 31 В.В.П.

    10 1 Отговор

    До коментар #26 от "В.В.П.":

    Поправям!!!.Ще вдигнат,Не.!!.Ще ориентират ,Западно,,България.шото СССР,падаше..Срещу едни ЯКИ цифри...
  • 32 Ха Ха Ха

    14 3 Отговор
    А за Боко нищо?

    Коментиран от #40

  • 33 Име

    14 9 Отговор
    Васил Божков олигарх, БСП?? Това не е възможно. Шокиран съм
  • 34 ЖОРО

    28 8 Отговор
    БОКО И КАСКЕТА КОГА..
  • 35 Питам само

    27 10 Отговор
    За Борисов и Доган що няма санкции, те играят в екип с Пеевски?

    Коментиран от #39, #49

  • 36 Националист

    19 18 Отговор
    Другари ушанки, что случилась!?😂
  • 37 някой

    21 1 Отговор
    Аз ако имам власт, в тоя списък бая хора ще допълня! И от ляво и от дясно и от центъра! Може и да минат хиляда!
    Всичко що е в Софето е мафия!
  • 38 лошооо

    28 1 Отговор
    Шиши изпадна в немилост. Руснаците го пердашиха, сега и американците го ритат. А колко дарения направи...
  • 39 Брендица

    9 0 Отговор

    До коментар #35 от "Питам само":

    Що арката на Дарвин е теорията за човек от 🙉) и нали падна😂 засега тия са 🙉 година Шиши 1980, а Божков 1956
  • 40 в доклада на

    12 7 Отговор

    До коментар #32 от "Ха Ха Ха":

    Щатите по делото на Пеевски са свързани Боко и Гешефт!
  • 41 Пепо

    21 2 Отговор
    Интересно ,че и Елена Фичерова , началник кабинет на Рашков и съучредител на " Българско лято" днес е подала оставка. Не разбрах преди да е прочела писмото или след това Бомбата е , че Миню Стайков ще става депутат.Интересни неща стават.
  • 42 Отново

    6 9 Отговор

    До коментар #3 от "vazman":

    Ше гласувам за него!
  • 43 Миризлив пор

    18 13 Отговор
    Божков със санкции а каскета и ББ без... Меркел си трае за чекмеджета... А бе тоз свят ли е откачил, или някои хора се опитват с фалшиви новини да превземат властта?
  • 44 Светослав

    16 2 Отговор
    И бивш шеф на дато, назначен за.... Изводите са за вас.....
  • 45 АУУУУУ

    18 9 Отговор
    ОПАААА АБЕ ФАКТИ СЕГА КАКВО ЩЕ ПРАВИМ ......КАТО ГОЛЕМИ ЗАЩИТНИЦИ НА БОЖКОВ ДА НЕ ВЗЕМЕТЕ ДА ВЛЕЗЕТЕ И ВИЕ С ЦЯЛАТА РЕДАКЦИЯ И АДМИНИСТРАТОРИТЕ В ТОЗИ ЧЕРЕН СПИСЪК ...ИЛИ СИГУРНО ВЕЧЕ СТЕ В СПЕЦИАЛНИТЕ СПИСЪЦИ.....АЙДЕ СЕГА ТРИЙТЕ ....АМА ДА ВИ Е ЯСНО ЧЕ ВЕЧЕ Е ЗАПИСАНО В СЪРВЪРИТЕ .....;-)))))))))

    Коментиран от #50

  • 46 НАЙ ДОБРАТА САНКЦИЯ 🤣

    15 3 Отговор
    ШИШО 2 МЕСЕЦА В ИЗОЛАТОРА НА ХЛЯБ И ВОДА!!ДОКАТО ПОЧНЕ ДА БЪЛНУВА НОЩНО ВРЕМЕ....🍖🍗🥩🥓..КИФТЕТА..КИФТЕТА 🤑🤑🤑
  • 47 Колев

    27 16 Отговор
    Кое международно право упълномощава Щатите да се занимават с корупцията в чужда (суверенна )държава, кое?? НАТО ли му дава такова право, кой. Май с тези неща свикнахме толкова много , че не само не ни прави впечатление, медийте ги развяват като законови постановки. Пеевски и кой да е друг не могат да бъдат разглеждани от ам. законодателство, не могат да бъдат разглеждани от никое чуждо. Пеевски няма нищо общо с Щатите. А тук са вмъкнали и Бошков. Аман от атлантически хитрости. От тях такива страни като прибалтийските се сринаха икономически, Украина, Полша и Чехия получават огромна доза от загуби, само за едното си послушание. Ние също ще си ядем попарата.

    Коментиран от #60

  • 48 пфуй

    22 6 Отговор
    А Главния прокурор Гешев и българската прокуратура все чист като сълза го изкарваха Делян Пеевски. Нямало финансови престърления и злоупотреба с власт при него. При фалирането на КТБ също мълчат за неговото име. За толкова години този мним народен предстовител стана милионер. Това само в България може да се случи. Срам и позор!
  • 49 Куку

    12 9 Отговор

    До коментар #35 от "Питам само":

    За Боце няма санкции,защото трябва да подпукат и другата света троица Радев,Трифонов и Христов-Атанасов,двете крила на ДС.
  • 50 АЙДЕ СКРИЙ СЕ БЕ!!!

    10 17 Отговор

    До коментар #45 от "АУУУУУ":

    САЩ НЯМАТ ДУМАТА ВЕЧЕ..ТЕ СА ПОСЛЕДНА ДУПКА НА КАВАЛА!!😜

    Коментиран от #54, #65

  • 51 къде е баце

    10 4 Отговор
    Малко фейк ми се види! Няма наркотици, няма незаконен търговия с цигари, няма КТБ, няма го и Цеко, както и другите по закона RICO!
  • 52 кьорфишек

    16 3 Отговор
    Скоро не бях чел по-хубава новина.Супеееееерррррр!!!!!!!
  • 53 Българин

    13 2 Отговор
    Мутри вън,веднага на козяк на протест,как така и спонсора им?Протести до дупка и да сменят првителството им!
  • 54 АУУУУУ

    9 6 Отговор

    До коментар #50 от "АЙДЕ СКРИЙ СЕ БЕ!!!":

    БРАВО ЗА ЕНТЕЛЕГЕНТНИЯ КОМЕНТАР ! щом започнаха обидите значи са ви уцелили в целта и ви боли .....продължавайте с минусите ;-)))))))))
  • 55 СТЪКИ ЩЯЛ ПРЕЗИДЕНТ ДА СТАВА

    8 7 Отговор

    До коментар #27 от "Другия с коня":

    А МУТРАТА ОТ СИК ЩЯЛ ДА СЕ ВЪРНЕ НА ВЛАСТ , СМЕХ , СМЕХ , ТО НЕ ЧЕ ТОЛУПА Е ГН НИКОЙ В МОМЕНТА ... НИКОЙ
  • 56 пфу

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Румпелщилцхен":

    Търси - ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ САНКЦИИТЕ ,явно не си чел цялата статия.
  • 57 СС23

    6 1 Отговор
    По важно е сега каскета ще се активира ли?
  • 58 зъл пес

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ох Баня":

    олигарх


    Тълковен речник
    Олигархията е форма на управление, при която властта е съсредоточена в ръцете на малка група от обществото.
    Всеки от тази група се нарича олигарх.
    Обикновено думата има негативно звучене, защото се приема, че парите на олигарсите са незаконно придобити.

    Коментиран от #138

  • 59 Пешо Келешо

    4 4 Отговор
    А на Боко и Цецо крадецо кога?
  • 60 ДОДО

    0 2 Отговор

    До коментар #47 от "Колев":

    Ти да не му свети, че знаеш до къде му стигат пипалата?
  • 61 Справедливост

    8 10 Отговор

    До коментар #1 от "Брендица":

    Граждански арест на мутрите Борисов и Гешев в България!
    Както на Николае и Елена Чаушеску в Румъния!
  • 62 Оптимист

    6 6 Отговор
    САЩ разбиха фундамента на гешефтурата!
  • 63 зъл пес

    6 4 Отговор

    До коментар #7 от "Честно":

    Чегъркайте си първо умните глави
  • 64 аман от дебили

    6 3 Отговор

    До коментар #18 от "Пеевски не е дебел":

    Стегнат е като медуза. Вече може и да не е дебел... Особено след като са го "масажирали" руснаци (както се разправя), станал като "манекен" и "минал на другия бряг", след... след действията, които са му... приложили.
  • 65 Ннн

    13 2 Отговор

    До коментар #50 от "АЙДЕ СКРИЙ СЕ БЕ!!!":

    Щом краварите са последна дупка прехвърли си парите в юани и им обясни на европейците да не продават в америка за зелени хартийки а да вярват на азиатците с рублите и юаните - смешен плач!
    Сигурен съм че Шиши и Черепа които уж бяха големи врагове ще леят сълзи за запорирани международни сметки по закона Магнитски, само да припомня че АНС има бюджет по-голем от общия на цру и фбр, така че няма да им останат много от тайните сметки тайни и не блокирани!
  • 66 Любопитен

    16 2 Отговор
    Дебелия вече го биха! Да очакваме ли и другите двама да ядат дървото?
  • 67 2323

    10 7 Отговор
    И Буци от полезен идиот, стана тежест. Осемте самолета няма да му спасят дебелия задник и скоро или ще е туш. Вероятен вариант е Кремиковци или Курило, Карлуково, че не му е добре на главата нещо напоследък
  • 68 Супер

    10 1 Отговор
    Якооооооо.
  • 69 :))

    9 6 Отговор
    "..Васил Крумов Божков („Божков“), български бизнесмен и олигарх, няколкократно е подкупвал държавни служители. Тези служители включват един настоящ политически лидер...." *******Колко тактично !:)) Въпросният лидер не се ли казва Boko the Pumpkin/ Боко Тиквата/ господа ?:))))))

    Коментиран от #78

  • 70 Мийка Гешева

    2 11 Отговор
    Според Борисов това са клевети, а Гешев не е чул...трите маймунки....джуджета ....и ние най-големите балъци.
    Смърт на Боко и Гешев които дадоха на шиши баницата!!!
  • 71 добре

    11 0 Отговор
    Другото което е интересно броя на санкционираните фирми, на Шиши 6 , на Чери останалите 58,Не ,че е голяма далаверата с тези санкции, но звучи хубаво и аз подкрепям, даже може още информация да дадете.
  • 72 престъпници такиво

    14 1 Отговор
    ДПС какво ще кажат по въпроса? Нали ваш Делянчо беше "чист"???
  • 73 Четете повече

    7 3 Отговор
    Не бързайте да се радвате - това важи само за територията на САЩ!
  • 74 Буха ха

    12 3 Отговор
    (Божков) някoлкoкрaтнo e пoдкупвaл държaвни cлужитeли. Тeзи cлужитeли включвaт eдин нacтoящ пoлитичecки лидeр, кaктo и бившия прeдceдaтeл нa вeчe зaкритaтa Държaвнa кoмиcия пo хaзaртa (ДКХ). Пo - рaнo тaзи гoдинa Бoжкoв cъщo e плaнирaл дa ocигури пaричнa cумa зa бившe бългaрcкo длъжнocтнo лицe и зa бългaрcки пoлитик, c цeл Бoжкoв дa бъдe пoдпoмoгнaт дa cъздaдe кaнaл, прeз кoйтo руcки пoлитичecки лидeри дa oкaзвaт влияниe върху бългaрcки прaвитeлcтвeни cлужитeли.

    ОТВАРЯ СЕ МНОГО РАБОТА ЗА КАСКЕТА

    Коментиран от #75, #77

  • 75 Брендица

    4 2 Отговор

    До коментар #74 от "Буха ха":

    Ако не му падне каскета !
  • 76 пешо

    6 3 Отговор
    досега не ли го знаеха .
  • 77 Мдааа

    5 4 Отговор

    До коментар #74 от "Буха ха":

    БГ има два варианта, протестна нота до посолството на САЩ, решително отхвърляща безпочвените обвинения че държавни служители са получавали подкупи или молба за конкретна информация и прокурорско разследване. Мишкуването не е опция.

    Коментиран от #84

  • 78 Хораа

    10 1 Отговор

    До коментар #69 от ":))":

    Не,не е "БОКО".Сети се сам кой е този действащ политик.
  • 79 КРОКОДИЛА

    7 4 Отговор
    ЗАПОЧНА ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА - ВНИМАНИЕ - ВНИМАНИЕ ................................................

    Коментиран от #129

  • 80 цървулан

    13 2 Отговор
    Айде сега всички майки убити от с-мата,психично болния дионисии,галева и т.н. да отиват да лягат пред щатското посолство в защита на любимите им олигарси
  • 81 дъртия

    13 2 Отговор
    МАНОЛОВА !!! ЗАРЕЖИ ГЕШЕВ !!! БЕГОМ КЪМ АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО ДА ПРОТЕСТИРАШ !!! КАК МОЖЕ ТВОЙТЕ ХОРА ДА СА САНКЦИОНИРАНИ !!! ВЪН на АМЕР. ПОСЛАННИК !!!
  • 82 цървулан

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Минеков да отива да опикава щатското посолство
  • 83 Възраждане

    5 8 Отговор
    Таз новина спокойно мое да се прескочи! Другите два тулупа са Доганя, Винету и тяхната маша - Гешев. Явно толкова на едро са крали, че чак подразниха колониалните господари! Трябва Слави да си продаде 20те процента на Христо Маджото и тогава мое да развем шарените знамена на сободата и да се ваксинираме по 7-8 пъти, за по-сигурно
  • 84 Брендица

    4 2 Отговор

    До коментар #77 от "Мдааа":

    Няма никакъв вариант ! НАП думнаха през м.07.2019. Пеевски и Божков са и двамата в тоя месец. Съответно представител на държавата и другия на бизнеса. След тях всичко гърми. Зацепвате ли?
  • 85 Конярке

    4 2 Отговор

    До коментар #27 от "Другия с коня":

    Някой четат жълти новини, за забавление, а има едни по глупави, ги четат и попиват всяка простотия, поради липса на възможност, да си зададат въпроси и намерят отговори!
  • 86 БЪЛГАРОФИЛ

    6 8 Отговор
    ВЪН ЧЕРВЕНИТЕ МУТРИ от ПРЕЗИДЕНСТВОТО !!! ТИКАТ СТРАНАТА ким ГРАЖДАНСКА ВОЙНА !!!

    Коментиран от #88

  • 87 ами

    6 1 Отговор
    Какво каза главният ни прокурор Гешев за Делян Пеевски?
  • 88 Брендица

    2 1 Отговор

    До коментар #86 от "БЪЛГАРОФИЛ":

    Така е ! Всички вън обаче ! ЗЗЛДанни променян 2 пъти 26.02.2019 и след удара по НАП 26.11.2019. Промяната гласи, че ограбеното лице няма право да се защити. Това е покъртително !
  • 89 Билета

    8 0 Отговор
    Сащ подкрепиха Гешев.

    Коментиран от #95

  • 90 Цар Вул

    5 5 Отговор
    На Шиши му дреме на търбуха. Знае, че Каскета е сляп и глух за подобни информации и нема как да го бутне. Пък и Гешефе много зает в момента - да ходи да хваща притежателите на 5-6 ръждиви монети
  • 91 оня

    8 4 Отговор
    А тиква и каскет кога???
  • 92 Господари

    10 3 Отговор
    Черепа сам си призна, че е подкупвал тулупа
  • 93 тиквата

    3 4 Отговор
    тиквата ще бъде мъртъв крадецо
  • 94 Каскетът

    4 2 Отговор
    За мен шиши боко и доган са чисти като момина сълзица !
  • 95 Брендица

    2 11 Отговор

    До коментар #89 от "Билета":

    Долу САЩ ! Да се вдигнем и да ги изгоним народе...

    Коментиран от #105

  • 96 любител

    4 5 Отговор
    браво бе сетихти се.какво да му замразите като той и хората му разпродадоха всичко и паричките са изнесени в офшорки.сега същото ще направи и боко тиквата крадеца.защото си имат чадърче от главния каскет.не се излагайте с тези уж забрани които са след дъжд качулка

    Коментиран от #97

  • 97 Гршафтооооо

    3 4 Отговор

    До коментар #96 от "любител":

    Не е като да обикаляш и да залавяш мангалийййййски кланове,Аа?
    Смятай ГЛ.прокурор обиксляше и тръшкаше мангалиййй в махалите за Уж големи престъпления
    Смяяяхххх
  • 98 Петров

    7 8 Отговор
    Хак да ви е долни божковисти и превратаджии, хак да ви е и на вас излъгани чалгари-трифоновисти, искате или не, плюете или не, газ пикаете или не, победата отново ще е наша :)

    Коментиран от #101, #104, #121

  • 99 Иван

    3 1 Отговор
    Ами сега? Всички знаехме всичко това,но нямаше прокуратура, ДАНС,НАП,Полиция.Къде бяха-естествено на хранилката.
  • 100 boyde

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "Б.Х":

    Чети! Не е даже между редовете. Написано е !

    Коментиран от #106

  • 101 Я.Банева

    1 0 Отговор

    До коментар #98 от "Петров":

    Тоя път всички са победени. Отвън ще се решава. Турнирът започва от 16.06.2021...
  • 102 Аз съм на 50

    5 3 Отговор
    Да заключим.. Пеевски, сик, бойко, каракачанов, доган, бойко, пашата (изживяващ се в дърпащ конци от години) гешеф... Са мафия.. Откраднаха само от турски поток 2 милиярда, освен това емил димитров открадна от мосв 50 000 000 лева за ена година!
  • 103 Обора

    1 4 Отговор
    Защо краварите не си гледат в яслите, а си врът муцуните в чуждите работи и докога ???
  • 104 Понеже

    0 4 Отговор

    До коментар #98 от "Петров":

    явно няма с какво да асимилираш написаното и си влязъл в някакво слово-блудство, та глупака Борисов е Пеевска слуга! Та написаното, рефлектира баш по тоя тъпак! Сега като стигнеш до тук, се върни отначало и чети много бавно, за да не гледаме как излагаш тъпака, дето те е наел! Не, че не знаем, но все пак!

    Коментиран от #112

  • 105 Хораа

    3 1 Отговор

    До коментар #95 от "Брендица":

    САЩ подкрепиха Бойко.
  • 106 Б.Х

    4 1 Отговор

    До коментар #100 от "boyde":

    Точно между редовете е : "действащ политически лидер"
  • 107 Цитат

    10 6 Отговор
    "Васил Божков си призна най-накрая, че подкрепя президента Румен Радев, "Да, България", Отровното трио, Мая Манолова, които искат да съборят властта с метежи"

    Коментиран от #110

  • 108 АНОНИМЕН

    7 1 Отговор
    Пази боже сляпо да прогледа! Това трябваше да се случи още като не му мина кандидатурата за шеф на ДАНС! И защо и какво ли са чакали досега?!
  • 109 Ender

    6 0 Отговор
    Поне като роби на САЩ да видим нещо полезно от тях!
  • 110 Егати

    3 3 Отговор

    До коментар #107 от "Цитат":

    на какви простотии и падения е способен човек за 20 ст. от един отпадък от Банкя!
  • 111 123

    3 6 Отговор
    Моля отбележете, че САЩ обявиха санкциите по закона Магнитски, в деня в който Радев се срещна с Американския зам. министър на финансите.
    това е ясна подкрепа за Президента Радев.

    Коментиран от #113

  • 112 Петров

    5 1 Отговор

    До коментар #104 от "Понеже":

    Наели са те теб, малоумник посран :) И за децата стана ясно, че ви наемат за пари, дано поне са достатъчно, за да си платите наема в Студентски Град

    Коментиран от #120

  • 113 Хораа

    12 4 Отговор

    До коментар #111 от "123":

    Не е подкрепа за летеца,а напротив.Беше му показано какво ще последва ако продължава така.Очаквайте скоро 11.07.2021г
  • 114 Чип и Дейл

    2 0 Отговор
    Кой е този"наcтoящ пoлитичecки лидeр"!?
  • 115 Бай Шиле

    3 2 Отговор
    Грета Тунберг и Плевньо какво казаха по въпроса?
  • 116 Ама

    6 1 Отговор
    Защо чак след като Боко падна от власт?
  • 117 петър

    2 3 Отговор
    А на тиквата и Цецко кога? Докато са техни хора.
  • 118 БУЧАРОВ

    8 6 Отговор
    А НА РАДЕВ КОГА ЗА ПРЕДАТЕЛСТВО СРЕЩУ НАТО/ ПОДКРЕПА ЗА ШПИОНИ/

    Коментиран от #130

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Че сте деца,

    2 1 Отговор

    До коментар #112 от "Петров":

    е ясно! Ако възрастен пише детски глупости, ще е пълна трагедия! И следващият път като искаш да кажеш нещо, не се обиждай сам! Смешно е, не за друго!😂 А сега папкай бонката от онуй глупавото от Банкя!
  • 121 Гевара

    4 2 Отговор

    До коментар #98 от "Петров":

    Горкото дете,нека бог се смили над душата ти!

    Коментиран от #123

  • 122 Румен рашков

    6 4 Отговор
    Леле, а сега КОЙ ще ми плаща да време по площадите? КоЙ?
  • 123 Петров

    2 2 Отговор

    До коментар #121 от "Гевара":

    Нека децата ти не се срамуват от теб много, само малко. Това е в случай, че не си се ваксинирал и от теб все пак се пръкнат някакви деца :)
  • 124 Куку

    6 6 Отговор
    Идват санкции срещу Радев-самолети Грипен,Манолова и Х.Иванов-финансиране от олигарси,С.Трифонов-проект на ДС

    Коментиран от #125

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Защо не

    3 2 Отговор
    санкционират и тези,които са приели подкупи-Борисов,Гешев...Ненормална работа.Кравари,махайте се от България.Вън!!!
  • 127 брат Галев

    2 1 Отговор
    Майче, идвай при нас. Там може да стане напечено за тебе!
  • 128 Гого

    0 2 Отговор
    Не виждам името Бойко Борисов в списъка. Защо ли? Не виждам и името на каскета Гешев. Защо ли? Тези двамата бяха обявени от българските граждани за "Мутри" и обвинени от обществото за кражби на обществени средства в големи размери. Държавният департамент не САЩ не е ли чул това? Не е ли видял чекмеджето с евра и злато на тиквата? Или БМБ им индулгенция за кражбите? Защо си траят нашите приятели. Ако ще казват а да карат до край. Иначе изгарят изгорели бушони. Ами Влади Горанов, и Менда Соянова, къде останаха. Те, които според Божков са искали подкупа? Ами Гешев, който ги прикрива? Той къде остава в сметките им? Ако ще бъдат принципни да чистят до край. Иначе оставам с впечатлението за нещо което намирисва. Уж правим нещо, но крием главите на мафията. Защото Пеевски изчезна от небосклона и едва след като тези които го държаха решиха да се оттърват от него САЩ се сетиха да му искат главата. Споменават тези фирми, но съм сигурен, че ако погледнат в тях, вътре няма да намерят нищо. Пеевски отдавна разпродаде и се оттърва от тях и най вероятно има само имена на фирми изпразнени от съдържание. Не искаме това. Дайте главите на Бойкои и каскета Гешев на дръвника и ще повярваме в добрите намерения.
  • 129 АУУУУУ

    3 0 Отговор

    До коментар #79 от "КРОКОДИЛА":

    ехххха сега ако може да поискаш и логистична помощ от руския Спецназ ............... тююююю то пък от 2004 сме в НАТО ...... НЕ СТАВА !!!!
  • 130 АУУУУУ

    4 1 Отговор

    До коментар #118 от "БУЧАРОВ":

    ОООО ТОЙ Е СЛЕДВАЩИЯ ....ВСИЧКИ СЛУГИ НА РУСИЯ ГИ ЧАКА ТОВА ;-)))))))))))))))))

    Коментиран от #131

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 И защо

    1 0 Отговор
    триете за Руският спам срещу Радев? Нещо ви притеснява ли, че налагате цензура?
  • 133 САЩНИ КРАДАТ

    0 3 Отговор
    ЗАЩО НЯМА САНКЦИИ ЗА ДОМУЗЧИЕВ КРАДЕЦА НА КОРАБИ И КАРАКАЧАНОВ - ПРОДАВАЧА НА ПАСПОРТИ КАКТО И НА БОЙКО С ЧЕКМЕДЖЕТО , ТЕХНИЯ КООРДИНАТОР ?? САЩ ВСЪЩНОСТ СА МАГНИТ ЗА ПАРИ !
  • 134 възмутен

    1 1 Отговор
    Къде бяха досега? Само тези ли са двигателите на корупцията?
  • 135 PrincessAbigail

    0 2 Отговор
    Особено ми хареса края! САщ и светът са застрашени от корумпирани българи. А когато се вливаха пари - бяха щастливи!
    САЩ трябва да бъдат осъдени като виновни за пандемията!
    А за Божков - все него го изкарваха най-лошият!
  • 136 Анонимен

    1 1 Отговор
    Всички кръв пикаете от новия Бойко. Оставете служебното правителство, а не да ни изкарвате изрезки от вестници, кой бил казал...
  • 137 Шиши и Божков

    3 0 Отговор
    са ми ясни, единият вечно ненанял се, другия не случил на нови приятели. Силно ме е яд и ми е безсилно срещу дигиталната Бил Гейтско - Амазониева паплач, която политици обслужват и милиони зомбита следват, а резултат е мизерия и фалит.
  • 138 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #58 от "зъл пес":

    Правилно, обаче Божков не е карал НИКОЙ НАСИЛА да трие билетчета и да играе хазарт !!! За парите които казват, че дължи на държавата е спорно !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове