Last news in Fakti

3 Юни, 2021 07:47 2 793 31

Проф. Иво Христов: БСП пречи на много хора, вътрешните конфликти са пагубни

  • проф. иво христов-
  • иво христов-
  • бсп-
  • бсп за българия

Водачът на листата на „БСП за България” в Пловдив определи действията на служебното правителство като положителни до този момент

Проф. Иво Христов: БСП пречи на много хора, вътрешните конфликти са пагубни - 1
Снимка: БГНЕС

"Намирам вътрешните конфликти в БСП за пагубни за партията. Очевидно БСП пречи на много хора. Този сегмент от 500 хил. до 900 хил. гласа - това политическо пространство от последните години пречи и някой иска да го вземе. Поради тази причина са тези атаки. Не казвам, че няма и обективни причини." Това заяви проф. Иво Христов, водач на листата на "БСП за България" в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Попитан за причините за третото място на левицата на последните избори, проф. Иво Христов посочи, че много от избирателите на "БСП за България" са изпитвали страх да отидат до урните заради разпространението на коронавируса.

"БСП беше подложена на пълен остракизъм в последните 4 години. Много хора забравиха, че през тези години търпяхме всички удари на властта", подчерта още водачът на листата на левицата в Пловдив.

Той коментира още, че 60 % от българското население е бедно и ако левицата представлява интересите му и привлече естествената си ниша – младите хора, то тогава тя ще бъде незаобиколим политически фактор.

По повод изборите на 11 юли проф. Иво Христов коментира: „БСП трябва да задейства имунната си защита. Ако успее да се превърне в незаобиколим фактор, което според мен ще стане, може би ще даде решение на основни въпроси.

Водачът на листата на „БСП за България” определи действията на служебното правителство като положителни до този момент.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Корнелия разединява

    9 12 Отговор
    Но нямат друг лидер,затуй си я карат по старому..
  • 2 мъкаааа

    22 11 Отговор
    БCП е зaoбикoлим фaктoр. 13 години Бойко Методиев Борисов я заобикаля и БеСеПето избори не успя да спечели.Многото олигарси и богаташи в партията отблъскват хората и доверието към партията драстично спадна. Вътрешните ежби донажежиха обстановката. БСП не може да реши вътрешните си въпроси. Бай Тошо си отиде отдавна.

    Коментиран от #13, #23

  • 3 Проблемът е,

    17 4 Отговор
    че голяма част от обеднялото население не се възприема като такова или по-точно "му намира колая".
    Социалистическата идея защитава интересите на трудещите се хора, но българинът не се вижда в ролята на трудещ се, а иска да прави "бизнес", да печели нетрудени пари на гърба на чужд труд.

    Така че, проф.Христов, въпреки че сте наясно с народопсихологията на голяма част от българите, очевидно има неизследвани територии за Вас в това отношение.

    Коментиран от #7, #28

  • 4 Да питам

    9 19 Отговор
    Това ли е злобата на деня? Сега ли намери да ни занимаваш с вашите вътрешни боричкания? Прогнилата от корупция държава се тресе, а този си гледа в пъпа

    Коментиран от #10

  • 5 Ники

    4 12 Отговор
    Ей некъпан ..... махай се
  • 6 Сандо

    18 2 Отговор
    Жалко е,че все по-малко умни хора навлизат в политиката.Но най-отвратителното е неспиращата медийна война срещу БСП и лансирането и обгрижването на десните алчни подлеци,отрепки,грантаджии и предатели.
  • 7 къв е проблемът

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Проблемът е,":

    Проблемът е, че за да спечелят олигарсите, народът трябва да загуби, но на теб явно и елементарните сметки не са ти ясни и си въобразяваш, че при капитализма всички са печеливши.

    Коментиран от #9, #20

  • 8 Истината е,

    11 0 Отговор
    че лявото и дясното като икономически доктрини отдавна са излезли от коловозите си и по тая причина не идеите са тези, които могат да привлекат избирателите.
    "Капиталът", ако се не лъжа, е представил политическата икономия през 60-70-те години на 19-ти век, а оттогава обществено-икономическите отношение са претърпели огромно развитие съобразно историческите събития и пазарните отношения в света.

    Но - накратко - припомням на публиката, че икономическата база, която определя дадена доктрина дали е лява или дясна, е изборът между държавната и частна собственост на обществените ресурси.

    Особеностите на българския дребно-собственически манталитет пречи в момента да се определи ясно границата между едната и другата алтернатива, а оттам и тежестта на идеите при избиране на политическото управление.

    Световните събития и икономическите кризи, както се вижда обаче, с бързи темпове засилват обедняването на масите и класовото разслояване в обществото, а този фактор неминуемо ще доведе до активиране на лявата идея.
  • 9 Отговор

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "къв е проблемът":

    Двамата с теб мислим в една посока, проблемът е, че народът не е узрял да осъзнае тази обективна действителност.
  • 10 Опа

    2 7 Отговор

    До коментар #4 от "Да питам":

    Сега журналиста е намерил време да ни занимава. Скоро очаквайте и баба Пена какво казала на пазара.

    Коментиран от #11

  • 11 Яки

    6 2 Отговор

    До коментар #10 от "Опа":

    Ти си от ония 80%, не чети тези умни неща, да не ти се възпалят очичките...

    И 2 та милиграма в-во в кратунката.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Мъката

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "мъкаааа":

    На лешояда
  • 14 апи

    4 6 Отговор
    никога на власт , защото са социалисти
  • 15 Joro

    7 0 Отговор
    Професор Христов дава вид на достатъчно интелигентен човек и би трябвало да е наясно ,че границите между партиите по отношение на убеждения отдавна са изчезнали . Всичко е борба за кокала и всички уж различни политически формации са всъщност с еднакви цели - грабеж и лично облагодетелстване. А имената им са просто за мнимо разграничаване сред масата и по-скоро служат на принципа на външните сили "разделяй и владей" отколкото на интересите на България.
  • 16 ДОЛУ БДП

    3 8 Отговор
    ОЩЕ ЕНДНО ЧЕНЧЕ ОТ МИНАЛОТО ИЗПЪЛЗЯ.
  • 17 Бай Курти

    5 5 Отговор
    Уж лява партия ,пък лидера и милионер приватизатор.С доста голям принос за съсипването на държавата чрез разбойническата приватизация.

    Коментиран от #21

  • 18 БСП

    1 8 Отговор
    не пречи на много хора.БСО пречи на България!!!А този нито е социалист,нито социал-демократ .Поредната свиня с костм на руска копаня.

    Коментиран от #22

  • 19 Пич

    3 8 Отговор
    То БСП пречи на всички нормални хора . Електората им е от заспали във времето , със спомени от когато симулираха работа за която вземаха 100 лв.заплата , но източваха бензин , крадеца цимент даже , за да си залепят плочките , които се вземаха с връзки , защото нямаше нищо по магазините , а един руски телевизор струваше 10 заплати . Ама и телевизора с връзки , нямаше свободна търговия. Мерси , не щем повече .
  • 20 нннн

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "къв е проблемът":

    Проблемът е, че нашето не е капитализъм. По- близо сме до феодализма. С бащица цар, феодали и хранени хора. Да му мислят крепостните...
  • 21 Анализатор

    7 1 Отговор

    До коментар #17 от "Бай Курти":

    Никой няма интерес от тези стари манджи, особено които не отговарят на истината. Да, за всяка публична личност се изважда някакъв вид компромат, но трябва да почива на истината все пак...
    Нинова е доказала и в съда, че освен да изпълнява служебните си задължения, няма друго отношение към визираните събития.

    В конкретната ситуация на БСП не виждам по-подходящ лидер от нея,който да се справи успешно и да изчисти партията от вредните елементи.
  • 22 Любопитен

    9 0 Отговор

    До коментар #18 от "БСП":

    И защо, ако смея да запитам, БСП пречи на България? Нали е демокрация - всеки за гласува за тези, които са му на сърце.

    Крайно време е да е да се осмисли, че електоратът на БСП няма как да бъде привлечен към психодесните или други от сорта партии.

    Така че - всеки да си бяга по пистата...
  • 23 Гражданин

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "мъкаааа":

    И за какво е тази МЪКАА за проблемите на БСП?!!

    Не съм чул досега да се коментират другите партии, които са черни кутии за публичното пространство.

    Самият факт, че тази партия предизвиква толкова нездрав интерес към себе си показва сработване на комплексирани индивиди, голяма част от които са от групата на червените изритани феодали.
  • 24 ЛУДИЯТ МАКС

    1 6 Отговор
    ЩО 12 ГОДИНИ ПОДРЕД ГУБИТЕ ИЗБОРИ.....
    ЩОТО ХОРАТА НЕ ВИ ИСКАТ.....

    Коментиран от #25

  • 25 Иван

    6 0 Отговор

    До коментар #24 от "ЛУДИЯТ МАКС":

    Щях да подмина този втръснал на всички ни елементарен тъпизъм, но не мога да се стърпя.

    Изборът на политическите субекти, драги, е в резултат на два основни фактора:

    1. Преобладаващият манталитет на избирателя. / Т.е. щом е избиран 12 години същият разбойник, значи избирателите му са същите./

    2. Цената на купените гласове - не става въпрос само за кеша, а за много други облаги и далаверки.

    И да запитам на свой ред - защо сега е този вой срещу Борисов, след като сте си го избирали с охота 12 години?!!

    Коментиран от #26

  • 26 ЛУДИЯТ МАКС

    1 5 Отговор

    До коментар #25 от "Иван":

    Че то 12 години в бг са живели главно разбойници......и после станали изведнъж праведни......Що се отнася да фалшифицирането на избори....два пъти другаря Радев ги организира и двата пъти Бойко тресна БСП.....А тези които гласуваха за Борисов, пак са гласували за него....щото пак тресна БСП и новите чалгари......

    Коментиран от #27

  • 27 Съвет

    5 0 Отговор

    До коментар #26 от "ЛУДИЯТ МАКС":

    Виж, сам се определяш за луд, така че намери си съответна аудитория.

    Този форум е за мислещи хора, а не за примитивни рупори на разбойници.
  • 28 Кажи го

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Проблемът е,":

    директно - в политиката печелят подкрепените от далавераджиите, а те преобладават в държавата.

    После, когато са прецакани от по-едри акули, тези същите пищят за справедливост.

    Според мен справедливо е да получиш това, което си пожелал.

    Ако гласуваш за лъжци, далавераджии и разбойници - не се оплаквай, че си в ролята на жертвата.
  • 29 анализатор

    0 2 Отговор
    бсп /бкп е вредна за България и българския народ още от 1944 година
  • 30 Червен наглец

    1 2 Отговор
    А пък ти пречиш на всички уважаващи себе си българи, които имаш навика да наричаш дебили.

    Затова вземи и най-после изчезни един път завинаги ! Ако и това не можеш, потърси помощ – за теб доброволци има на всяка пресечка
  • 31 КРОКОДИЛА

    0 0 Отговор
    ТОЧНО ТАКА Е - ДОЛО БЕСЕПЕ .................
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове