Last news in Fakti

4 Юни, 2021 15:34 2 603 41

Минеков се закани да продължи да задава неудобни въпроси на Кошлуков

  • минеков-
  • емил кошлуков-
  • бнт-
  • министър на културата-
  • проф. велислав минеков-
  • служебен кабинет

"Разбирам формалното Ви тълкуване на закона, но то не дава отговор на въпроса ми как извънредното включване на тази пресконференция отговаря на обществения интерес", пише проф. Минеков

Минеков се закани да продължи да задава неудобни въпроси на Кошлуков - 1
Снимка: БГНЕС

Служебният министър на културата проф. Велислав Минеков отговори на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков с публикация във Facebook.

Припомняме, че на 26 май 2021 година май министърът на културата попита по официален път защо обществената телевизия БНТ прекъсна своята програма, за да излъчи брифинг на ГЕРБ. Минеков се закани да поиска оставката на Кошлуков.

"Програмата на БНТ не е прекъсвана", гласеше официалният отговор на Кошлуков. "Решенията за отразяване на политически събития се взимат от съответните редакционни екипи", каза още той.

Това отговор обаче се оказва неудовлетворителен за служебният министър на културата. Това пише той в пост от по-рано днес. "За съжаление Вашият отговор не удовлетворява въпросите, които поставих. Нито мен, нито огромна част от обществото и зрителите на БНТ", написа проф. Минеков и се закани "да продължи да задава неудобни въпроси" - не като министър, а като гражданин.

Публикуваме текста на пълното писмо на проф. Минеков:

"Уважаеми г-н Кошлуков,

За съжаление Вашият отговор не удовлетворява въпросите, които поставих. Нито мен, нито огромна част от обществото и зрителите на БНТ.

Прекъсването на живото предаване на БНТ безспорно винаги може да се обясни с редакторска преценка, но това не отменя факта, че в ефира на обществената телевизия беше излъчено извънредно изявление на политическа партия.

Разбирам формалното Ви тълкуване на закона, но то не дава отговор на въпроса ми как извънредното включване на тази пресконференция отговаря на обществения интерес.

Въпреки неподходящия тон за позицията, която заемате, БНТ като обществена медия подлежи на граждански контрол. И, въпреки опитите Ви за внушения, аз не се намесвам в нея във временното си качество на министър /не бих и могъл!/, а като гражданин, какъвто съм бил и ще остана след тези два месеца в служба на хората. И ще продължавам да задавам неудобни въпроси.

Както се уверихме, от задаването на въпроси все пак има ефект и след първото ми писмо до Вас практиката с „неспирането“ на програмата за излъчване на партийни изявления се прекрати".


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 38 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само

    44 3 Отговор
    така ! Не е нужно а Кошлуков да се спестява каквото и да било , за да му е "удобно" ! И не само на него !

    Коментиран от #28

  • 2 Миризлив пор

    10 64 Отговор
    Този пък дето цяло лято прави циркове ще ми говори за култура? Леле мале до къде паднахме, добре че мандата му изтича след 1 месец.

    Коментиран от #9, #13

  • 3 демократ

    50 5 Отговор
    Какви въпроси професоре - ИЗХВЪРЛЕТЕ го както му се полага.
  • 4 Гаргамел

    8 48 Отговор
    А нещо друго ще свърши ли тоя червен чичак?

    Коментиран от #8, #12

  • 5 КОТарАК

    43 4 Отговор
    о , Кошлуков си е направо за прокурор. наляха се сума ти мангизи в тая ,,национална'' телевизия да обслужва тиквите / БНР защо му орязаха кинтите-щото отразява обективно. Кьовеши има страшно много работа
  • 6 Напротив

    39 5 Отговор
    Джендър Кошлук оставка!
  • 7 така е

    26 3 Отговор
    Емо Дългото бедро е длъжен да се съобразява с работодателите си, т.е. с народа! Как не са се сетили протестиращите да му поставят една камара условия като граждани, които плащат заплатите на всички, които работят в БНТ!
  • 8 И ОТНОВО8434

    15 3 Отговор

    До коментар #4 от "Гаргамел":

    махни последната сричка от името си,примат

    Коментиран от #11

  • 9 ти наистина

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Миризлив пор":

    вониш! Я кажи пред БНТ ли висиш по цяла вечер или като всички не се интересуваш от скучната програма. Иначе си залепи един печат на челото, че "този" няма да си отиде след един месец.
  • 10 Най-ме кефи...

    19 4 Отговор
    ...хъркащият глас на Кошлука...!Като на полузаклана кокошка...😉!
  • 11 Гаргамел

    5 10 Отговор

    До коментар #8 от "И ОТНОВО8434":

    И като я махна, тоя ще стане по-малко спонсориран от черепа или пък баща му изведнъж ще се окаже десидент макар и ловувал с правешкия селяндур? кажи бе кълвач?!?

    Коментиран от #15

  • 12 чети бе

    9 5 Отговор

    До коментар #4 от "Гаргамел":

    тъпанар. Чети какво е свършил. Ама как ще знаеш като изпоркваш по едно кило ракия, докато сумтиш по форума.

    Коментиран от #14

  • 13 Може този...

    14 6 Отговор

    До коментар #2 от "Миризлив пор":

    ...да е правил циркове цяло лято...?!НО!БНТ прави циркове вече 12 години,с безобразната си Гербаджийска пропаганда...!!!Баста...писна ни... !Искаме наистина Национална,а не Партийна Телевизия...!!!
  • 14 Гаргамел

    3 6 Отговор

    До коментар #12 от "чети бе":

    кажи къде да чета, в "работническо дело" или "дума" може би?
    о извинявай, те тия вече не съществуват...

    Коментиран от #16, #19

  • 15 я кажи

    5 4 Отговор

    До коментар #11 от "Гаргамел":

    ти защо крадеш пари от приятелите си, защо ги муфтиш и молиш като просяк да те черпят , пък после пиши кой кого спонсорирал.

    Коментиран от #17

  • 16 интернет

    3 4 Отговор

    До коментар #14 от "Гаргамел":

    е огромно пространство, а Гугъл отговаря на всеки въпрос. Ох, забравих. Ти не знаеш какво е Гугъл и каква му е работата.
  • 17 Гаргамел

    4 6 Отговор

    До коментар #15 от "я кажи":

    За Минеков ли говориш сега? и ти ли си го черпил докато чакаше пред президентството, за да оближе на мунчо зелените чорапи?

    Коментиран от #18

  • 18 за теб

    3 3 Отговор

    До коментар #17 от "Гаргамел":

    говоря. На алкохолици трябва да се забрани със закон да се появяват по форумите.
  • 19 324

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Гаргамел":

    Що не пробваш в" демокрация,"?
  • 20 НЯКОЙ

    10 2 Отговор
    Г-н Минеков, има интерес от прекъсването на програмата на БНТ - и ТОВА Е ИНТЕРЕСЪТ НА КОШЛУКОВ! Този индивид е от тестото на самозабравилите се дерибеи и не е свикнал някой да му търси сметка! А иначе е един нискоинтелигентен използвач, добрал се до ръководна позиция с пълзене! Мястото, което е заел не му принадлежи като бащиния и е време да бъде изритан!
  • 21 Баш скулпторът

    5 11 Отговор
    Какво добро да се каже за този пишман–културен деец, а сега вече и хептен пишман–културен министър Минеков, който преди по-малко от година замеряше с прашка и подръчни хранителни продукти герба на Република България по фасадите на държавни учреждения ? Който като някакъв черен вуду вещер мъкнеше по централните улици на София погребални ковчези за своите политически опоненти и им обещаваше да ги провеси на собственоръчно изготвеното от него бесило ? И не на последно място който само преди няколко месеца най-безсрамно и най-нагло излъга всички български граждани и на първо място собствените си поддръжници от антиправителствените протести, като гръмко обяви пред медиите, че напуска Отровното трио на Хаджигенов и Бабикян, защото – видите ли – за разлика от тях той идеалистът–безсребърник уж изобщо не се бил борел за място във властта, а само срещу неправдите на властта ? Е, днес всички виждаме черно на бяло за какво в действителност се е борил Минеков още от самото начало и кой точно на Дондуков 2 го е убедил на бърза ръка да дезертира каузата на протестиращия площад в името на едно уютно и доходоносно министерско кресло…
  • 22 ДРЕМЕ МУ НА КОШЛУКА

    5 9 Отговор
    Има опит с КОМУНДЕТАТА от едно време........праска ги яко
  • 23 Ха ха ха

    6 8 Отговор
    Някакъв смешник незнайник щял да задава неудобни въпроси .... ама клоун, та на кой му пука на жилетката за теб .
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Панчо

    8 3 Отговор
    Герберастията усмърдява всички форуми. Нагли крадци, скрийте се! Добре,че каляте дискусиите, та народа още повече да ви възненавиди.
  • 26 !!!?

    3 4 Отговор
    Този е доказателство, че от един Минеков не може да стане министър Големанов !!!?
  • 27 МИНЕКОВ

    4 0 Отговор
    КОШЛУКА си пада по КОМУНДЕТА.......не можеш го уплаши.....
  • 28 Гневна Катерица

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Само":

    Ало, Минеков!! Вместо да задаваш " неудобни" въпроси, обади се на Стефан Янев!! Кошлуков незабавно да бъде уволнен!! Щото БНТ е ДЪРЖАВНА телевизия, издържана от парите на данъкоплатците!! В момента властта е в ръцете на Радев и Янев!! Какъв е проблемът да изритат тая подлога на Тиквата от БНТ??

    Коментиран от #37

  • 29 Млад протестиращ

    4 0 Отговор
    Ало,Минеков!! Затова ли протестирахме пред БНТ?? Само да се " заканваш" ли?? Ако е така - махай се!!!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Безпартиен

    2 2 Отговор
    Аз имам въпрос към служебния министър В.Минеков. Каква е връзката му с музея на Т. Живков, колко години е бил уредник-директор, колко пари е взел за организирането на музея

    Коментиран от #35

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Българин

    2 4 Отговор
    Тоя няма никаква култура,но хвърчилото го направи министър на културата.Тоя дето оскверняваше паметниците на културата и националният ни символ Герба на България.ПОЗОР!
  • 34 Бай Тошо

    4 1 Отговор

    До коментар #32 от "Комунде":

    Навремето внедрих Кошлука като агент под прикритие сред " инакомислещите"!! Беше " ухо" и докладваше!! След 10 ноември моите хора / СДС / го направиха " герой" и оттогава пълни гушата,та чак досега!!

    Коментиран от #38

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Павел Пенев

    3 1 Отговор
    Как така това решение на редакционните екипи е било взето единодушно и автоматично по едно и също време в БНТ и другите две слугинажни на ГЕРБ телевизии. Вие сте просто едни платени политически лакеи и това се вижда от целия български народ а и от 112–то място по свобода на медиите. Кошлуков, това не е случката с "намерения" от теб на улицата пистолет.Тук подобни аргументи не може да представяш.
  • 37 КОЙТО ГО Е НАЗНАЧИЛ

    0 2 Отговор

    До коментар #28 от "Гневна Катерица":

    ТОЙ МОЖЕ ДА ГО ...УВОЛНИ

    Коментиран от #41

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 БАЙ ТОШО

    1 0 Отговор
    ТОЯ КОШЛУКОВ НАПРАВО НИ РАЗБИ
  • 40 БАЙ ТОШО

    1 0 Отговор
    КОШЛУКОВ БЕШЕ ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА....БКП
  • 41 Б.Рашков

    3 1 Отговор

    До коментар #37 от "КОЙТО ГО Е НАЗНАЧИЛ":

    То и Тиквата беше назначил много ,ама аз ги уволних всичките!! Ха ха ха !! Схващаш ли бе тикво???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове