Last news in Fakti

4 Юни, 2021 20:01 2 875 68

Тома Биков: Ще минат 2-3 месеца и никой няма да си спомня за скандала с подслушването

  • тома биков-
  • ерб-
  • бойко борисов-
  • ащ-
  • санкции-
  • подслушване

Биков каза, че "на 100%" Борисов не е лидерът, получавал подкупи от Божков, който се споменава в текста на американското финансово министерство

Тома Биков: Ще минат 2-3 месеца и никой няма да си спомня за скандала с подслушването - 1
Снимка: БГНЕС

"Не знам какви нередности вади служебното правителство, има заявки за проверки. Служебният кабинет е активен участник в предизборната кампания, а не организатор на изборите, каквато е неговата функция".

Това каза Тома Биков от ГЕРБ в предаването "Още от деня" по БНТ.

"Всички информации и внушения, които вървят по медиите, са лишени от факти. Те целят служебните министри да бъдат основно опоненти на ГЕРБ. Това обърква предизборната тема в един сериозен момент за страната. Три седмици чакаме доказателства за подслушване. А вчера Хаджигенов размаха хвърчащи листа с данни за Настимир Ананиев и приятеля му, който е варил ракия в трафопост. Това е смешно. Тези хора първо, не са политици, и второ, не са подслушвани. Той като какъв направи обвинения, като адвокат на лидер на организирана престъпна група? Тази група с лидер Васил Божков е под американски санкции, а цялата група на "Изправи се! Мутри вън!" се изявява като адвокати на тази престъпна група. Когато адвокат се изявява като политик, просто си вдига хонорара", заяви Биков.

"Нашият разговор не е нито с Хаджигенов, нито с Настимир Ананиев, а с министъра на вътрешните работи. Когато министърът на вътрешните работи каже, че има подслушвани политици, трябва да излезе с доказателства. А доказателства няма, няма и да има. Ще видите, че ще минат 2-3 месеца и никой няма да си спомня за този скандал", добави Тома Биков.

По думите му в американските санкции са включени хора, срещу които се водят дела. "Основна заслуга за тези дела има правителството на Борисов – за делата срещу Божков, Манолев, Харалампиев. Това никога не се е случвало в предишни години. За другите, срещу които няма заведени дела, прокуратурата каза, че ще провери", подчерта Биков.

"Г-н Божков натрупа огромното си влияние през 90-те години, разви го по времето на НДСВ, разрасна се по времето на Тройната коалиция, когато източи и унищожи десетки строителни фирми и беше разследван и обвинен по времето на ГЕРБ. В сегашното правителство г-н Божков очевидно има влияние и правителството трябва да се освободи от това влияние", каза още Тома Биков.

Попитан кой може да е политическият лидер от текста на американското финансово министерство за наложените санкции на българи, за когото се твърди, че е получавал подкупи от Васил Божков, Биков каза: "Има двама лидери, за които има информация, че са контактували с Васил Божков – Мая Манолова и Александър Паунов, който е първи секретар на ЦК на БКП. Не казвам, че са те, американската страна трябва да каже кой е този политически лидер. Мога да кажа на 100%, че този лидер не е г-н Борисов".

"ГЕРБ носи отговорност за управлението на държавата през трите мандата на управлението на Бойко Борисов – с всички успехи и неуспехи. Има още много какво да се направи в борбата с корупцията. В последното правителство само за съмнения за някакви нередности си отиваха министри и депутати, а в сегашното правителство има човек като директора на НАП, за когото е доказано, че не е плащал данъци и може би е източвал ДДС, а все още чакаме министърът на финансите да го провери. Много е смешно такъв човек да бъде директор на НАП при всичките претенции на президента Радев за кристалната честност на Спецов. Да го уволнят още днес, защото това демотивира цялата данъчна система", призова Тома Биков.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 47 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така така

    88 4 Отговор
    Кои са тези никои, Биков?? Ти и шайката ли? Ами вие и сега ни спомняте нищо..
  • 2 Академик

    70 4 Отговор
    Вервам ти, ама не майкопродажнико!
  • 3 Чезвай

    45 4 Отговор
    Ве м У % тко поръбена
  • 4 asd

    60 4 Отговор
    Ой, ДуПяСар такъв... Още помним "Ало Ваньо", имбецил!
    И как Пацо Терасата от разследващ "прокурор" започна да получава топли местенца!
    Толкова топли, че чак е в Испания!
  • 5 Мдаааа

    84 4 Отговор
    Ще минат 2-3 месеца и никой няма да си спомня за герб
  • 6 След три месеца

    77 4 Отговор
    Никой няма да си спомня за ГЕРБ
  • 7 Мутри вън

    61 4 Отговор
    "2-3 месеца и ще се забрави"!?! Тези са и ди о ти!!! На изборите ще са под 15 %.
  • 8 asd

    35 2 Отговор
    Чак си спомняме ЦеЦероня как "превърташе Рубикони"!
  • 9 КОТарАК

    54 2 Отговор
    вие , сган долна , на това ли се надявате?
  • 10 Боклук

    51 2 Отговор
    Биков ти най добре знаеш кой е той е 100% къде яде филии с мас.
  • 11 нннн

    57 3 Отговор
    Поне до изборите ще помним. И ще гласуваме против ГЕРБ.
  • 12 ббб

    53 3 Отговор
    Биков, след три месеца никой няма да си спомня за тебе и шефа ти разБойко!

    Коментиран от #26

  • 13 ПСР

    41 3 Отговор
    Не знам,колко месеца ще минат,но вашето мръсно,крадливо,мафиотско,нагло,скандално управление няма да бъде нито забравено,нито ненаказано!
    Тотални пътници сте.
  • 14 111

    35 3 Отговор
    Ще ви се, ама няма да стане така. Скандалът с чекмеджетата също ще се помни много дълго!
  • 15 50710

    33 4 Отговор
    Говедаров ще помним злото което сториха на България Боко Тиквата и ГЕРБ и трудно ще го забравим за 2-3 месеца както вие се надявате! Говедаров съд и затвор за престъпленията ви и квиченето ви при мисирките от медиите на ГЕРБ няма да ви помогне!
  • 16 Някой си

    29 3 Отговор
    Освен за скандала няма да си спомнят и за теб подлизурко!
  • 17 Тома Бикоф

    23 3 Отговор
    Ще минат 2-3 години и никой няма да си спомня,че аз исках да вкарвам Борисов в затвора...😛😉😂!!!
  • 18 Интелектуалец

    17 2 Отговор
    НАЧАЛО / OFFNEWS / АНАЛИЗИ
    Тома Биков: Вече и близки до ГЕРБ признават за подслушванията
    OFFNEWS
    21 април 2013 в 11:24 | 15777 |2
    Тома Биков
    Тома Биков
    За мен безконтролното подслушване не е новина. Новината е, че вече дори и хора, които бяха считани за близки до ГЕРБ като президента Росен Плевнелиев и главния прокурор Сотир Цацаров признават за тези злоупотреби. Това заяви в интервю за OFFNews водачът на листите на „Движение България на гражданите“ в Бургас Тома Биков.

    Г-н Биков, скандалът около незаконното подслушване се разрази с още по-голяма сила, след като прокуратурата потвърди, че СРС-тата са се използвали „неконтролирумо“. Преди седмица от „Движение България на гражданите“ сезирахте прокуратурата за съмнения, че лидерът на партията Ви Меглена Кунева е подслушвана. Има ли развитие по въпроса?

    По нашия въпрос засега няма развитие. Ние поискахме от прокуратурата да провери дали наистина в ГДБОП е подаден сигнал за съществуването на структура за проследяване, подслушване и организиране на активни мероприятия, която се контролира от лица, свързани с ГЕРБ. Искахме да знаем дали органите на реда са работили по този сигнал и ако да, какви са резултатите. Информацията за съществуването на тази паралелна структура беше изнесена от неправителствената организация “Легия Антимафия” и ако се окаже вярна, скандалът ще бъде много сериозен.

    Кои лица стоят зад незаконното подслушване в България?

    Лицата, които са подслушвали, вероятно са много
  • 19 Кравата Милка

    23 2 Отговор
    Биков да си припомни в кой ъгъл беше краварката преди два-три месеца и сега къде е.
  • 20 Интелектуалец

    15 2 Отговор
    Вие сте водач на листите на партията в Бургас. Преди официалното представяне на кандидат-депутатите имаше слухове, че партийната Ви структура в града не Ви одобрява за водач. Как ще коментирате?

    Това беше едно от многото активни меропиятия, които ченгетата от ГЕРБ се опитаха да организират срещу “Движение България на гражданите”. В Бургас нямаше и няма напрежение, но среди близки до ГЕРБ пускаха фалшиви информации в медиите. Пишеше се, че ще има подадени оставки, че членовете на партията в Бургас били шокирани от номинацията ми за водач на листата и щели да напуснат… До момента нямаме нито една подадена оставка и нито един напуснал, а активистите на нашата партия в града и областта правят всичко, което е по силите им, за да постигнем максимално висок резултат. Съжалявам, че в тежките времена, в които живеем, бившите управляващи не полагат усилия, за да предложат на хората перспектива за развитие и план за излизане от кризата, а са хвърлили цялата си енергия в продуциране на слухове и лъжи срещу политическите си опоненти и в опорочаване на цялата предизборна кампания с пускане на фалшификати. Последното се отнася и за някои социологически проучвания, които се тиражираха през последните дни. Мисля, че българските граждани заслужават много повече от ченгеджийските номера на Борисов и мискинлъците на Цветанов.
  • 21 запознат

    30 2 Отговор
    Биков, Биков - забрави ли ли какво говореше за Борисов и ГЕРБ - тогава беше прав - те са шайка престъпници, които нямат място на нашата територия. ПРОДАЖНИК си ти Биков, продажник долен.
  • 22 Интелектуалец

    28 2 Отговор
    Тома Биков
    Борисов не е диктатор. Той е карикатура на диктатор. Второто не е по-малко вредно от първото. Този човек дотолкова си е повярвал, че е забравил кой е и от къде идва. По-лошото е, че сякаш и ние започваме да забравяме. Приемаме присъствието му по върховете на властта като нещо нормално и много често дори не осъзнаваме колко далеч сме стигнали. В нормална ситуация подобен човек не би се случил като кмет на Банкя, а камо ли като министър-председател.
  • 23 Смешник

    19 3 Отговор
    Даааа.За разлика от подслушването,което е постоянна величина,то такъв (бооклук) кат теб няма как да бъде забравен докато си жив.Най вероятно е да свършиш земния си път в някоя психиатрия,тъй като още от сега прикриваш състояние на шизофриния.
  • 24 СМЕРШ

    24 3 Отговор
    Биков скоро ще бъде ликвидиран от Бивол!
  • 25 Анализатор

    26 3 Отговор
    Биков, ще минат 2 или 3 месеца и отново ще запееш старата песен, че Борисов е карикатура на диктатор и ще венцехвалиш новия си господар...
    При теб това е норма на поведение...
    Намери ли си нов господар, блюдолизецо?
  • 26 Лост

    18 3 Отговор

    До коментар #12 от "ббб":

    Напротив. Цял живот трябва да ги помним него и другите хамелеони, за да не се присламчат пак.
  • 27 На това разчитате постоянно!

    16 3 Отговор
    Ще минат ама и за Герб няма да си спомнят , поне не с добро!
  • 28 абе таменце

    15 3 Отговор
    Та викаш и за вас никой няма да си спомня , така го разбирам , ама не ми се верва само за 2-3 месеца да се е разнесла радиоактивността дето разпръснахте в държавата ни.
  • 29 мечтай си

    15 3 Отговор
    Биков, мечтай си. Май слоганът на Русия подхожда и на нас , ама в сегашно време - "Никой не е забравен, нищо не е забравено"!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 vip

    3 10 Отговор
    То ясно че така ще стане! Новите ако успеят да "излъжат" електората ще започнат да "работят" и ще забравят за каквото и да е ...
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ТОМИ БИКО

    14 3 Отговор
    Тома Биков: Ще минат 2-3 месеца и никой няма да си спомня за .........................ГЕРБ.......!
  • 34 ацъсру тедъж

    17 4 Отговор
    Биков, пр0стако пр0ст. В причините за наложените санкции от САЩ спрямо Васил Божков се споменава "подкупване на настоящ политически лидер" Васил Божков каза много ясно че е давал пари на Бойко Борисов а не на друг и как си представяш да се подкупва човек който не е на власт и не зависи от него нищо. Освен това е много ясно казано че освен него е "подкупен" и бившия шеф на държавната комисия по хазарта. Това е категорично и ясно доказателство че става дума за Бойко Борисов и никой друг.

    Коментиран от #36, #60

  • 35 Уж така

    17 3 Отговор
    А дали Биков ще запее друга песен, ако от САЩ съобщят кой точно е този действащ лидер на партия???? А???? Всичката логика на света сочи към един единствен човек. Няма две мнения по въпроса. На всичкото отгоре, Божков го назова по име, не веднъж! Биков говори празни приказки, изобщо не е убедителен. Но като се има предвид, че БНТ му дадоха трибуна и тази вечер.... Толкова нахални хора никога не съм виждал.
  • 36 Естествено

    10 2 Отговор

    До коментар #34 от "ацъсру тедъж":

    Съвършено вярно! Правят се на улави, на умрели лисици, на ударени с мокър парцал. Толкова ясно е казано кой е лидера, ама те кога са казвали истината! Естествено, че никой не им вярва
  • 37 ТОЧКАТА

    8 2 Отговор
    Разбира се ,че ЩЕ ЗАБРАВИМ!!!!!Що ,,нареди ,,голямата кака...Ясно е ТЯ все още предпочита тиквата,като се вижда КОГО обвинява в ,,корупция,,,/БЕ ИМА ЛИ ОПРЕДЕЛЕНИЕ НА ТОВА ПОНЯТИЕ/....А то си е така,дето цъфне обора ,все бикове и тикви си избира,та да стане пълна кочина.../пс----много е убеден в ,,подкрепата,, Биков,Дончев /ТОВА НЕ Е НА ДОБРО.ТИКАТ НИ КЪМ СИЛНА РЪКА!!!!
  • 38 Интелектуалец

    13 2 Отговор
    Тома Биков е Яне Янев.
  • 39 тете

    12 2 Отговор
    Тебе ще те забравим след маесец...
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 А бе

    13 2 Отговор
    Краваров, какво ходиш по студията и се предлагаш като лека жена. То сега вече и мъжете се предлагат де , но ти не си такъв.
  • 42 Уйке

    17 3 Отговор
    Биков е прекалено мъжко име за к.рва като Тома!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Мешерето

    10 2 Отговор
    Обаче суджука, пачките, златото и Мишо бирата нема да ги забравим 😁🎃🇻🇳🚾
  • 45 11 юли

    11 2 Отговор
    След два три месеца никой няма да си спомня за вас
  • 46 Бай Ставри

    16 2 Отговор
    Тоя е мой. Любима жена ще ми става
  • 47 Рецедевист Содомит

    14 1 Отговор
    Биков,ще минат 2-3 месеца и искам да си в моята килия с "Разтворени Бузки ".
  • 48 Да,бе

    15 1 Отговор
    Ще минат 2-3 месеца и никой няма да ви помни,само тулупа ще го псуват идните поколения.
  • 49 Тома Биков! Доказателствата се дават на

    10 2 Отговор
    Който трябва и когато трябва се показват!! Не, си на"концет по желание"!!! Няма го момента и и човека явно, Биков!!!

    Коментиран от #56, #57

  • 50 tomito

    12 1 Отговор
    този човек трябва обстойно да се прегледа
  • 51 Томчо

    9 2 Отговор
    Ако на Мая снимките са истински на бацо шкафа истински ли е?
  • 52 Kkk

    15 1 Отговор
    Господинчо, върви да носиш помията на прасетата(както го е правил твоя вожд и учител Винету). За друго не ставаш!
  • 53 Ниньова

    8 1 Отговор
    Ще минат 2-3 месеца и никой няма да си спомня за Вас!
  • 54 Буха ха

    11 1 Отговор
    Биков пръдна по време на интервю, пресата мълчи
  • 55 ТРЕСНЕТЕ БСП НА ИЗБОРИТЕ

    3 3 Отговор
    ДРУГОТО ЩЕ СЕ ОПРАВИ
  • 56 БАШПРОКУРОРА

    2 1 Отговор

    До коментар #49 от "Тома Биков! Доказателствата се дават на":

    ЧАКА ДОКАЗАТЕЛСТВА....И КАУНА СЪЩО....
  • 57 ГЕНЕРАЛ АТАНАСОВ НЕЩО СЕ ОСЛУШВА

    1 1 Отговор

    До коментар #49 от "Тома Биков! Доказателствата се дават на":

    ГОТВЯТ МУ ДЕЛО ЗА...КЛЕВЕТА....ДА ВИДИМ ДАЛИ НЯМА НАБЪРЗО ДА ИЗВАДИ *ДОКАЗАТЕЛСТВА*....И БСП СА В КЮПА
  • 58 Видовден

    4 1 Отговор
    Ще минат 1 - 2 години и никой няма да си спомня за герб
  • 59 ние

    3 0 Отговор
    вън от българия ционистки шпионино и спри да се месиш във вътрешните работи на българия
  • 60 Абееее

    1 3 Отговор

    До коментар #34 от "ацъсру тедъж":

    Представи си, че този настоящ политически лидер е Славуца?! Защо не казва същия нищо срещу Божков, а в същото време (Божков) казва, че го държи с нещо, ААААА?! Мислете малко с тези гумени чутури на раменете си.... Ако беше Борисов, отдавна да са го разкрили официално, бе смешници...
  • 61 загрижен

    4 0 Отговор
    Човешката памет бави, но не забравя. Биков много се притесняваме за теб, напоследък си много омарлушен. Недей майка, ще се поболееш, а трябва да избереш и да се представиш на следващата партия, нищо, че може и да са от Танбукту.Кой ще застане срещу "врага вместо теб.
    Биков, а как ли след време децата ти ще погледнат на теб, като разберат какви си ги вършил.
  • 62 Сърп и чук

    0 0 Отговор
    И кое е престъпното г-н Божков да даде пари на дадена партия, ако тя не е управляваща?

    Коментиран от #65

  • 63 333

    2 0 Отговор
    Мда, след 2, 3 месеца вие пак няма да управлявате, и това ще е проблем само за новия главен прокурор. И ваш.
    Живеете в някакъв измислен свят, хората така са ви намразили, че ще ви пикаят на гробовете някой ден. Поне на по-възрастните от вас.
  • 64 Next

    3 0 Отговор
    На мома бикоф ще са му нужни меки джуки че бая работа ще има.
  • 65 ШАЛТЕТО

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "Сърп и чук":

    Престъпното е ,че осир@ш непрекъснато пространството.
  • 66 КРОКОДИЛА

    0 2 Отговор
    ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА Е НАБЛИЗО - ДОТУК НИ ДОКАРА НАШИЯ ТРЕЗИДЕНТ ИЗБРАН ОТ ВЯТЪРА .................
  • 67 БАЧУ

    1 0 Отговор
    Ибрикчията бИКУФФ отново е изпълзял от селския нужник.
  • 68 Скоро

    1 0 Отговор
    Ще минат 2-3 месеца и никой няма да си спомня за теб!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове