6 Юни, 2021 10:48 2 072 32

Георги Първанов: В политиката няма пълен реванш

  • георги първанов-
  • политика-
  • реванш

Конфронтацията е хранителната среда за некадърните политици, коментира президентът

Георги Първанов: В политиката няма пълен реванш - 1
Снимка: Нова ТВ

„Барикадата е навсякъде. Сега е всеки срещу всеки. И то по възможно най-тежкият начин”. Това коментира в предаването "Събуди се" Георги Първанов, президент от 2002 до 2012 г.

„Конфронтацията е хранителната среда за некадърните политици. Когато не можеш да управляваш, си измисляш някакъв повод и започваш да биеш по него. Това поддържа българската политика днес. Паветата през 1996-1997 година бяха истински, а сега са павета-думи, павета компромати”, коментира Първанов.

Според него силово решение няма да има.

„През 2005 година противопоставянето между БСП и НДСВ беше много тежко. Не си казваха и добър ден. В един момент ги събрахме около една маса, започнахме да обираме луфтовете и в крайна сметка се стигна до едно разбирателство, което беше в основата на Тройната коалиция”, коментира Първанов.

Той посъветва политиците, от които зависи формирането на бъдещото правителство, да започнат да преодоляват крайните противоречия и да начертаят приоритети.

„През 2005 година нещата се получиха, защото имаше и разумни лидери, които знаеха цената на историческия компромис. Този компромис беше постигнат. Иска ми се и сега да бъде така. В политиката няма как да постигнеш пълен реванш. В един момент нещата се обръщат срещу теб и всичко започва отначало. Хората не искат това повече от нас”, коментира Първанов.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоце

    17 3 Отговор
    Комунистите Бoриcoв, Гeшeв и Дoгaн
    ca нa крeмълcкa кaишкa!

    Кoй пocтрoи c бългaрcки милиaрди
    руcкo турcкият гaзoпрoвoд зa Cърбия?

    На 11 юли свърши се вeчe!
    ГEРБ при НДCВ ce утече!

    Под 4%!

    Коментиран от #31

  • 2 скрий се гоце

    23 3 Отговор
    Очевидно Гоце си мечтае за коалиция ГЕРБ-БСП, а той да е неин кръстник като президент.

    Коментиран от #18

  • 3 хотел първанов

    14 0 Отговор
    първанов: аз съм честен бг политик изберети ма пак!
  • 4 КОТарАК

    23 2 Отговор
    винаги е владеел изкуството да говори много , и да не казва нищо

    Коментиран от #6

  • 5 хе хе

    11 1 Отговор
    За БСП "тройната коалиция" може да е била успех, но къде се озова НДСВ след това? Никога вече триглави лами!
  • 6 привикнали

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    Хората вече не вслушват в такива.
  • 7 Последния Софиянец

    19 0 Отговор
    Никой не смее да го пита как и от къде синовете му като бяха на по 20 години имаха жилища за 500 хиляди лева
  • 8 Иван

    10 5 Отговор
    Русия активизира всички отрепки който се бяха завряли в миши дупки.Войната е за оцеляване на крадливата шайка.САЩ обезглавиха ламята с един удар.

    Коментиран от #20

  • 9 все умници бе

    12 0 Отговор
    Реванш въобще няма другарю прецедент , има търсене и понасяне на отговорност , от каквато политиците винаги са се защитавали и бягали . Те такова дзвере трябва да има - понасяне на отговорност за извършени нарушения , а направо и престъпления.
  • 10 че кой си ти

    11 0 Отговор
    Да не би ти да си кадърният политик, който не се конфронтира! Знаем, знаем! Затова беше в коалиция с ГЕРБ.
  • 11 И ОТНОВО

    12 1 Отговор
    каквото и да каже гоце,все тая !
  • 12 кюмюр

    10 1 Отговор
    това нещо - първанов пак е по медиите. заслужаваме си съдбата!
  • 13 АБВгз

    10 2 Отговор
    На фона на плужека чехлю и този цървул изглежда авторитетно, като бивш "некадърен политик".
  • 14 филия с маз

    5 0 Отговор
    ако не е румен петков, буруджиева ше е. ако не е буруджиева, първанов ше е. бнт е кремльвска котерия, която ни цака здраво откакто ни е освободила за собствени нужди.
  • 15 уиски с лед

    10 1 Отговор
    Гоце е видимо огорчен. И има право. При конфронтация излизат на яве кирливи рубашки, осрани брюки и всички негодници като него участвали в далаверите губят. Конформизъм е нужен според него. Всички да седнат нощно време на скришно място, около кръгла маса и там да разпределят баницата. А тия отвънка на площадите да духат айрана. Важното е шкафчетата да са пълни.
  • 16 хахахахахаха

    12 1 Отговор
    Този май се има за "разумен политик" и се фука с "тройната коалиция" (за всеки по нещо, според квотата). Благодарение И на този, в България не е на пиедестал принзипът на Меритокрацията, а този на медиокрацията, на провинциалния кариеризъм. Явно в "библиотекарския" безмозъчен тръст съвсем са се сдухали виждайки как творението им от карти се срутва пред очите им, та вадят от нафталина и навиват пружините на политически мумии като този и Виденов... Да, според мен, да опиташ да върнеш "гоце", виденов и подобни в политиката, е като да опиташ да върнеш Тутанкамон като президент на Египет в 2021 - Н Е В Ъ З М О Ж Н О !!!
  • 17 !!!?

    3 6 Отговор
    Това ако го беше казал Фигуранта целия Зайчарник щеше да го аплодира, но понеже го казва Първанов се смята за пораженски, но в края на краищата ще излезе прав, защото това е логичното продължение - след Конфронтация идва мъчителен Катарзис. За дебили това става мото бавно и затова държавата ни винаги ще е на последните места в Европа !!!?
  • 18 Абе тоя още ли не е в затвора?

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "скрий се гоце":

    Досега трябваше 15 години да тъпче на едно място.
  • 19 ГЕРБ=БСП=ДПС

    11 0 Отговор
    "Пaвeтaтa прeз 1996-1997 гoдинa бяхa иcтинcки" Гоце тогава и ГЛАДА беше истински, и ПЕНСИЯТА беше $5 долара, и ЗАПЛАТАТА беше $15 долара. А 20-30 годишните спестяванията на хората "изчезнаха" завинаги за няколко месеца. И отидоха по сметките на кредитните милионери. И ЗА ВСИЧКО ТОВА НАЙ-ГОЛЯМА БЕШЕ ВИНАТА НА ДЪРЖАВАТА, а ДЪРЖАВАТА тогава това бяха БСП и ЖАН ВИДЕНОВ, а не на демокрацията, нито пък Иван Костов.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 перничанин

    2 1 Отговор
    Срам за Града, е има и по-голям - последните избори!

    Коментиран от #32

  • 22 краставичар

    4 0 Отговор
    президента на дс мафията,или т.н. статукво пак говори манипулации,също като боко,бъдещия затворник!
  • 23 Качо цигането

    5 0 Отговор
    и ти си голям продажник ,шарлатанин , нищо не става от тебе
  • 24 бай Ламбо

    4 1 Отговор
    скрий се бе Мухльо такъв
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ГилотинБесилков

    2 0 Отговор
    Триперливият "енергиен шлем" ДС-ГУцо пак взе да ръси заразния си БКП-ТРИПЕР! За тоя трябва пълна доживитна карантина в северното крило на манастира "Св. Бай Ставри"! Или направо с ДДТ!
  • 27 Анонимен

    2 0 Отговор
    Тройната коалиция въведе плоския данък 10% и лиши държавата от приходи и никое правителство след тройната коалиция не въведе по висок данък а чакаме от бюджета на ЕС който се формира от високите данъци на държавите в ЕС
  • 28 объл е

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Конфронтацията е хранителната среда за некадърните политици, коментира президентът
    Така ли бе господин ченге?
    Ми то от сговор сме на тоя ред - изцяло опустошена територия. Последните десет години с такъв сговор на ГЕРБ , БСП, ДПС, и разни пишман патриоти ни крадяха , че нищо не остана за тоя народ и избяга по чужбина.
    СЛАБА ОПОЗИЦИЯ , СЛАБА ДЪРЖАВА - през целия период на управление на ГЕРБ за съжаление нямаше никаква опозиция и стана страшно.
  • 29 Павел Пенев

    1 0 Отговор
    Стига с тези глупости,че Борисов,Пеевски и Доган са комунисти. Те са и фашизоиди, но твърдят че са истински демократи и лидерите на ЕС са сигурни в това.Сърбайте им демократичната попара и не ги приравнявайте на комунисти, това е обидно за вас самите.
  • 30 Павел Пенев

    0 1 Отговор
    Изглежда, че хранителната среда е много добра за вас.
  • 31 Безсъмнение

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гоце":

    ГЕРБ ще е първи но тя подаде ръка Сега другите да си носят отговорноста Първанов е прав-трябва всичко за благого на народа а не за благого на депутата Силния винаги прощава но слабая като е и прост много лошо /не се признавать за победени а то цифрите го показват
  • 32 тхйт

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "перничанин":

    Първанов не е от Перник.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове