Last news in Fakti

6 Юни, 2021 18:12 2 418 50

Каракачанов: Министър Панайотов е подведен - има хора

  • красимир каракачанов-
  • армия-
  • сделки

Фирмите се повтарят от 20 години, защото са горе-долу едни и същи

Каракачанов: Министър Панайотов е подведен - има хора - 1
Снимка: БГНЕС

По случая със санкциите на САЩ на ход е съдебната система. Това каза председателят на ВМРО и бивш министър на отбраната Красимир Каракачанов в интервю за предаването „Събуди се“ по Нова телевизия по темата за санкциите на САЩ. „Познавам повечето от тези, които бяха обявени от САЩ. Това е решение на американското правителство. То ограничава правата на тези граждани по отношение на това да пребивават на тяхна територия и да инвестират там. Няма какво да коментирам решенията на едно правителство“, посочи Каракачанов.

„По отношение на наказаните по закона „Магнитски“ следва да се направи разследване и ако се констатира, че тези хора са нарушавани закона, да бъдат санкционирани. Прокуратурата казва, че по отношение на някои от лицата има и повдигнати обвинения. Тук на ход е българската съдебна система“, допълни Каракачанов.

„В Министерство на отбраната се работи както по закон, така и по вътрешни правилници и правила. Абсолютно законна практика е, когато става въпрос на критична инфраструктура, да се ползва чл. 20. Ал 6. От Закона за обществените поръчки. Става въпрос за онези военни обекти, в които няма как да поканиш институции от целия свят. Фирмите, които могат да работят в тези институции, трябва да имат достъп до класифицирана информация. За проектите за инфраструктурата на самолетите F-16 абсолютно законно колегите от Дирекция „Инфраструктура на отбраната“ в Министерството на отбраната са ползвали този член. Министър Панайотов казва, че не е имало пазарно проучване, но колегите стриктно съблюдават вътрешните правила. Там е записано, че може да се направи пазарно проучване, но не е задължително“, посочи Каракачанов.

„Преди година съм разпоредил да се направи одитна проверка на работата на Дирекция „Инфраструктура на отбраната“. Аз съм разпоредил това, за да сме начисто. По мое време аз съм назначил тази проверка. В резултатите има някои констатации. Важно е в закона какво пише и как се изпълнява. Когато има възражения от страна на Дирекцията, се дава на инстанциите в държавата - АДФИ и Прокуратурата, за проверка. Аз съм направил точно това и не виждам къде е нарушението. Моята резолюция е от 5 май и тепърва ще се произнасят институциите. За тези 4 години всяко нещо в Министерство на отбраната, което може да предизвика обществен интерес, е проверявано. Стотинката е била цепена на две, за да може средствата в Министерството да стигнат за максимум неща. Не се притеснявам и имам доверие в професионализма на хората, с които съм работил 4 години. Преди един министър да разпише нещо, минава през всеки един такъв проект, през Института „Цветан Лазаров“, през поне три дирекции, които обследват въпроса, през ресорен зам.-министър и тогава идва за резолюция при министъра. На толкова много нива няма как да се сбърка“, заяви Каракачанов.

„Министър Панайотов е подведен 100% с някаква информация. В администрацията, когато има смяна на едно правителство с друго, винаги има хора, които искат да се докажат на новия началник. Всяка партия като дойде на власт, чисти и гони предшествениците си, гони администрацията и назначава свои хора. В Министерството на отбраната с изключение на политическия кабинет не е имало политически назначения от моя страна. А армията има достатъчно проблеми за решаване. За тези 4 години съм се старал да обърнем кривата нагоре по отношение на незапълнения наличен състав, техниката да бъде модернизирана и реставрирана и да стартираме проектите за модернизация с модерна техника. Всички тези проекти започнаха“, уточни той.

„Фирмите се повтарят от 20 години, защото са горе-долу едни и същи. Те имат съответните документи и са се доказали. Не всяка фирма може да работи с тази критична инфраструктура. Законът предвижда да се процедира по чл. 20 ал. 6. Проучват се фирмите, които могат да свършат тази работа, искат им се оферта, те връщат оферта, експертите в Министерството анализират тази оферта, фирмата се проверява като практика, след което се сключва договор. Проверката е изпратена и аз още на 5 май съм я резолирал, за да върви към прокуратурата за проверка, за да няма в бъдеще съмнения, че хората са си свършили работата“, посочи Каракачанов.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    68 2 Отговор
    БЕЛЕНЕ ШКЕМБЕ ДОЛЕН ТИНЯК!

    Коментиран от #33

  • 2 Килер

    35 3 Отговор
    Искам тоИ шоппар мъртАв

    Коментиран от #22

  • 3 chi

    49 2 Отговор
    Много е бъркал в кацата за да дава съвети, скрийте го и не го показвайте повече!
  • 4 Майна

    55 2 Отговор
    ГЕШЕВ НЕЗАБАВНО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТСТРАНЕН, ДА СЕ НАМЕРЯТ ,ЗНАМ ЛИ ОТКЪДЕ..ДОСТОЙНИ ПРОКУРОРИ..ЩОТО НИ ОМРЪЗНА ДА СЛУШАМЕ ПРЕСТЪПНИ ЕЛЕМЕНТИ В ОБЯСНИТЕЛЕН РЕЖИМ....
  • 5 никога

    48 2 Отговор
    Никога повече власт и парламент на това недоразумение
  • 6 ЧЕТИ

    32 2 Отговор
    КОМЕНТАРИТЕ И МЛЪКНИ. ТИ СЕ ИЗЛАГАШ. ДОСТОЙНСТВО ТОВА ВИ
    ТРЕБЕ.
  • 7 Шуши

    27 2 Отговор
    След като им врътна номера с цеха и те ти то ... с 200, даже нищо чудно ти да си нарочения лидер
  • 8 billa bong

    35 1 Отговор
    като те тикнем зад решетките , си се оплаквай колкото искаш , слуга на корумпирания лидер Боййко взел пари от Божков ААААААаахаххаХАХАхАхаааа
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Спри

    35 2 Отговор
    се , агенте нагъл , ояден и безскрупулен ! Министърът има глава да мисли , умен и компетентен е , а не наивно малко дете !
  • 11 БОЛШЕВИК

    33 2 Отговор
    Щом и тоя тумбак почна често-често да се появява, значи Тиквата усеща тежката загуба на изборите.
  • 12 БОЖЕ

    30 3 Отговор
    ЗАЩО ТАКА ЧЕСТО НИ ПОКАЗВАТЕ ТОЯ ШКЕМБАР,ВИКАЙТЕ РОДОПА ДА СИ ГО ПРИБЕРЕ,ТАМ ЩЕ Е ПОЛЕЗЕН.
  • 13 Гостенин

    24 2 Отговор
    Шкембе войвода да отива към панделата. Там ще е най добре. Продавача на паспорти.
  • 14 ИВА ПРИЛЕПА

    14 1 Отговор
    дайте пак буци като казва как не лапкал от божков еййй голям смех бе ,голям майтапчия е буцко
  • 15 Гарвана

    21 0 Отговор
    Сега, ние Българите имаме една приказка, че Гарван Гарвана око не вади. Аз не съм очаквал друг отговор от тумбака, защото все някой ще го пита за цената на българските паспорта
  • 16 Каракачанов

    19 1 Отговор
    Стига си квичал, примката се стяга, много крадохте, ще тр плащате! Народа, ген. Румен Радев и Слави Трифонов няма да си затварят очите за ваш комфорт, ще има съд и присъди скоро!

    Коментиран от #24

  • 17 ти пък

    18 0 Отговор
    подведе Боко като му каза, че за ефчетата трябва да се плати цялата сума. Защо не му показа договора да види, че искат капаро. Я кажи колко беше комисионната!
  • 18 asd

    22 1 Отговор
    Ей Грухльо, я кажи що бутна оградата по границата бе?
    Видя 2 жълъда и давай да даваме а?
  • 19 фирма

    16 2 Отговор
    2,4 милр за самолети. Но се възтановява ДДС-то. Това означава че 400 милиона изчезват в някой шкаф.
  • 20 Боже Боже

    15 0 Отговор
    И сега циганите ли са крадците в България

    Коментиран от #23

  • 21 дааа

    9 3 Отговор
    В един от коментарите беше написано, "В ДС работиха честни и добре подбрани хора за просперитета на държавата и защита правата на гражданите". Питам този доносник такъв ли е или не е?

    Коментиран от #32

  • 22 тхйт

    3 7 Отговор

    До коментар #2 от "Килер":

    А да ти се изпикам отгоре нещеш ли?

    Коментиран от #35

  • 23 като питаш

    7 0 Отговор

    До коментар #20 от "Боже Боже":

    Крадци са само, че на друго ниво.

    Коментиран от #26

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 гост

    20 1 Отговор
    Каракачанов, ти си петно за ВМРО. Убихте организацията. Ти си слуга, а чорбаджията ти Борисов те има за подметка. Затова никой няма да те уважава. Организацията няма нужда от коалиционни партньори, сама и без подкрепа оцеля 130 години за да я бастисате сега вие.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Историчка

    12 1 Отговор
    От всички партии най-много излъгаха "патриотите" - преди изборите обещаваха едно, а след това правеха друго, не случайно сред санкционираните лица двама са от тях!
  • 28 Войводо

    9 0 Отговор
    а за А осмицата разпореди ли проверка дали може да вдигне 240, щото да не се прецакаме яко ако вдига само 230?
  • 29 Каракачанов

    3 2 Отговор

    До коментар #24 от "тхйт":

    Разсмя ме... да ти е сладко, но е добре да се пие с мярка
  • 30 Рачко пръдлето

    13 0 Отговор
    Къде е Джипко Бибитков
  • 31 вън

    9 1 Отговор
    ``мърша``!Гнусно ухо...
  • 32 между агент

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "дааа":

    и доносник има огрооомна разлика!
  • 33 Хихихи

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Тоя пъпеш от къде излезе отново? що не ходи с чантата Б**ла да прави рекама може да му дадат някоя пържола или макеоднска НАДЕНИЦА по- голяма за тоя гей...
  • 34 буци

    5 0 Отговор
    Прокуратуро и ти съдебна системо , сал вие ми останахте .
  • 35 каракачанов

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "тхйт":

    ти ли си, бре!
  • 36 Истина

    10 0 Отговор
    Самия ти вярваш ли си пишмач войводо освен че си щкембе и рекламно лице на Била никой вече не ти вярва в празните ти приказки най добре можеш да лъжеш какво общо имаш с ВМРО и ти незнаеш съсипа и БА защото си некъдърник
  • 37 Ако някой

    4 1 Отговор
    Все още първосигнално си вярва самичък,че който и да е,ще бъде осъден,и ще лежи в затвора,е пълен г.п, ак! Българина помни до четиридесет! И забравя! Идва поредната бомба,и всичко се вторачва в нея.А съдиите си работят бавно и славно.Трупат томове по цели колички.Да има и време да минава.И времето работи за тях,за адвокати и всички по веригата.Срещи на " три очи" и след -3-4 години,следва резонното: Няма достатъчно данни за извършено престъпление.Та така,драга ми снао Гюрге!
  • 38 2321

    7 0 Отговор
    На тумбак войвода никога не вярвайте ламти за влас и пари
  • 39 нннн

    6 0 Отговор
    Торба с ... думи.
  • 40 ТОВА Е ФАЛШИВО ВМРО. ..РАБОТИ

    7 0 Отговор
    В УСЛУГА НА ЗАДОКЕНСКИТЕ КОЛОНИАЛИСТИ! !

    Коментиран от #41

  • 41 а яяя

    1 2 Отговор

    До коментар #40 от "ТОВА Е ФАЛШИВО ВМРО. ..РАБОТИ":

    За задунайските колонизатори по-добре ли е. Много алфа гледаш.

    Коментиран от #46

  • 42 Хаха

    6 0 Отговор
    Млъкни бе, тъпан дебел! Да не би филанкишията да е поръчал А 8, с което смята да развива най-малко 240 по магистралите, където максимално разрешената скорост е със 100 км/ч по-малко!
  • 43 Каун на Грипен

    1 6 Отговор
    А сега всички позитански попиканци да направят и по едно коремно на мунчовия лост.
  • 44 Последният позитанец

    3 3 Отговор
    Да излезем от НАТО за да влезем в Руско-Беларуско НААКО.
  • 45 ха ха

    2 7 Отговор
    Гумен Галошов Радев е г-н никой. Не триийте !!
  • 46 За американския пазар работи! !

    4 1 Отговор

    До коментар #41 от "а яяя":

    Милиарди долари заминаха за там! !за хвърчила и лодки! !взе си комисионната и българите трябва да връщат дълга. .на гол тумбак чифте пищови. ..
  • 47 КРАДЕМИСЕ

    2 1 Отговор
    "Здравейте, казвам се ДОНЧО и не съм крал от 1 месец"
  • 48 Лелеее

    6 1 Отговор
    Я, като македонски Българин от срам не моам место си найдем кат знам каков идиот води сегашното ВМРО.
  • 49 ЗДРАВЕЙТЕ

    1 0 Отговор
    "Здравейте, казвам се КАРАКАЧАНОВ и не съм крал от 1 месец"
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове