Last news in Fakti

8 Юни, 2021 05:48 12 553 68

Бойко Рашков: Предстоят сериозни действия срещу санкционираните от САЩ

  • бойко рашков-
  • мвр-
  • министър-
  • полиция-
  • прокуратура-
  • санкции

Министърът на вътрешните работи не трябвало да говори така, когато вижда безобразията на управляващите, но осигуряват медийно време на друг, който е отритнат от българските граждани - възмущава се МВР-шефът

Бойко Рашков: Предстоят сериозни действия срещу санкционираните от САЩ  - 1
Снимка: БГНЕС

Изправени сме пред хипотеза, в която няма ГЕРБ в управлението, но има прокуратура. В много голяма степен тя изпълнява ролята на политическа партия ГЕРБ.

Това каза по 7/8 TV служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков, цитиран от Фрог нюз.

Той бе категоричен, че българската прокуратура в момента не е независима.

„За благодарност човекът, който е натискан да си оттегли показанията, за да се отърве от наказателна отговорност един министър на Борисов, после е пратен някъде в чужбина. Става дума за онзи човек, който бе казал, че „месокомбината работи денонощно“, а жената и децата му могат да се нахранят с него без да разберат“, разкри той.

В интервю за предаването на Сашо Диков по телевизия „Евроком“ преди дни Рашков разкри, че бившият премиер Бойко Борисов е спасил свой министър от влизане в затвора, като оказал натиск върху свидетел по дело. Министърът обяви, че ще сезира прокуратура за действията на бившия премиер, като разказа за своя среща с анонимен свидетел, който твърди, че Борисов го е заплашил. Според анонимния свидетел Борисов му казал „Имаш жена и деца, които няма да разберат дали не ядат твоето месо“. Рашков добави, че след заплахата от страна на Борисов свидетелят е бил принуден да се яви отново пред съдия да каже, че не поддържа показанията, които е дал преди това.

„Оказа се, че не само службите на МВР и ДАНС са работили в еднолична полза на бившия министър-председател и неговата политическа партия, а и съдебен орган в лицето на българската прокуратурата. Защото това дело е смачкано, след като е възложено на българската прокуратурата. Иначе то щеше за влезе в съда, този министър още щеше да е в затвора, а ние сега нямаше да говорим за тази случка“, добави той пред Тошко Йорданов.

„Когато първоначално съобщих това някои ме обвиниха, че говоря просто ей така. Къде са тези хора сега? Къде е Райчев, който твърдеше, че един министър не трябва да говори така? Тоест, според Райчев – всичколога, министърът на вътрешните работи не трябва да говори, когато вижда безобразията на управляващите? А иначе осигуряват медийно време на друг, който е отритнат от българските граждани на последните избори? Той ли да говори? Става така, че никой не трябва да говори за тези случаи“, чуди се Рашков.

За наследството в МВР, служебният министър обясни:

„Заварих едно доста голямо ведомство – добре структурирано в направления, адекватни на съвремието, добре кадрово и материално-технически обезпечено, доколкото държавата има възможности. Като минаха 2-3 седмици обаче забелязах впечатляващи неща. Колкото повече работя, толкова повече установявам странни зависимости от външни, политически фактори и от прокуратурата. А нашата прокуратура в момента не е независима.“

„Изглежда странно. От една страна прокуратурата не може да не взаимодейства с органите на МВР, но когато отделни представители на прокуратурата започнат да командват този състав, за какво можем да говорим?“, попита той.

„Например, в последните десетина дни пречат да се извърши една обективна проверка във връзка с това дали са използвани СРС-та по отношение на политици и протестиращи. По всякакъв начин“, припомни Бойко Рашков.

„До момента по отношение на служителя Ангел Папалезов, заради когото нахлуха в МВР, нямаме нито един сигнал за нарушения, които да е извършвал. Впечатляващо е формулирането на обвинението – участие в организирана престъпна група. В типичния стил на Гешев тази операция беше съпътствана от медии, които са близки до прокурора. Медиите могат да разберат, че такова действие се предприема в ГД „Национална полиция“, а обществото не може да разбере в какво се състои едно обвинение. Ако в действителност това са ценности – ще питаме защо са там, но ако това са реплики? Недейте да си купувате такива сувенири, че ще дойдат да ви претърсят и разследват“, пошегува се Рашков.

Служебният вътрешен министър повдигна и въпроса за структурата и принципите на устройство на прокуратурата. „В момента е така устроена, че по никакъв начин не прилича на орган на съдебна власт. Смятам, че принципа на организация на прокуратурата трябва да придобие една по-съвременна форма и съдържание“, обясни той.

„Странно е какво се е случило след побоите по време на протестите“, коментира още Рашков. По думите му наказанията за биещите полицаи са от рода на забрана за повишаване за година. „Ние всички видяхме боя под колоните, нашата прокуратура не го видя”, каза служебният министър. Вместо да се намеси прокуратурата,тя е дала възможност МВР в лицето на бившия министър да се самопровери“, обясни служебният министър.

Рашков обеща сериозни действия срещу санкционираните от САЩ и свързаните лица:
„Съвсем скоро ще има сериозни действия на МВР срещу лицата, на които САЩ наложиха санкции за корупция и свързаните с тях лица. Част от действията вече може и да са в ход, но за тях ще се разбере скоро. Въпросът е обсъден и на заседанието на съвета за сигурност при премиера Стефан Янев.“

Бойко Рашков каза още, че предстои сериозна подготовка за провеждането на парламентарните избори. От думите му стана ясно, че се следят райони, в които на предишните избори е имало странни и нелогични резултати.

„Има случаи на влияние на служители на МВР”, призна той и добави, че ще има индивидуални мерки срещу такива служители. „Има сигнали за това, че патрулки са охранявали търговия с гласове, както и са извозвали гласуващи“, потвърди министърът.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 105 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 67778

    96 37 Отговор
    САЩ удариха сериозен конкурент на Буци, а в същото време прикриха Буци. Божков можеше да вкара няколко депутата срещу хунтата - всеки глас е ценен срещу хунтата и ще бъде нужен за махане на Гешев
  • 3 истина е

    108 26 Отговор
    Няма шайкаджив на високо ниво, който да не е за затвора , а тиквата е за разстрел.
  • 4 Скелет

    49 84 Отговор
    Черепа е аут от играта .И не само.Вече нЕма да има кинти за глупаците по жълтите павета и за разни сектретарки в МВР.Да не говорим ,че скоро и кинти нЕма да има за пури.:)

    Коментиран от #7, #9, #36

  • 5 Гръч

    122 41 Отговор
    Рашков е велик
  • 6 124

    122 33 Отговор
    Смачкай Борисов и кликата му - това са изроди.
  • 7 124

    90 28 Отговор

    До коментар #4 от "Скелет":

    Борисов влиза в затвора.
  • 8 5577

    42 17 Отговор
    Пак ли ЩЕ? Стига вече излагате се. Действайте и тогава пишете. Тоя да не ви плаща на статия. Задкулисие грозно. Връщате Борисов на власт.
  • 9 324

    45 16 Отговор

    До коментар #4 от "Скелет":

    Ама нема и паре за троловете, биячите и "електората" на Толупа!
  • 10 Който и да съм

    46 74 Отговор
    Рашков отдавна е навършил години за пенсиониране! Г-н Янев що не се самосезира?

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 324

    43 9 Отговор

    До коментар #10 от "Който и да съм":

    А бутафорния дженерал на армията от некадърни хрантутници да не би да не е навършил ги дините, или това не ти изнася?
  • 13 Рашо е неспираем

    73 33 Отговор
    Гробарчетата си лаят,а той върви напред с каменно лице и ги мачка пътьом като разпълзени мравки.Мачкай Рашо! Наври най-главните в ЦСЗ,а калинките разхвърляй из панделите в Прованса!
  • 14 гошо

    26 47 Отговор
    Душевноболен от комунизъм.

    Коментиран от #17

  • 15 220 волта ток

    33 67 Отговор
    Злият прилеп Рашков много иска да зарадва господарите си (олигарсите на които Гешев пречи), но знае че ако посмее да го "уволни", моментално ще последват масови протести и тогава Европата ще спре кранчето и няма да има къде да крадат другарите.

    Коментиран от #27

  • 16 Мести Лютан

    26 27 Отговор
    Много думи, а дела няма, явно така ще е преди изборите
  • 17 Ти си болен

    58 8 Отговор

    До коментар #14 от "гошо":

    Комунизмът си отлетя сам преди 32 години,а некадърниците с две леви ръце ще се оправдават с него до последната си камбана!

    Коментиран от #67

  • 18 Като няма хляб яжте пасти

    27 1 Отговор
    Българската френска революция започна 1989 по повод 200 годишнината на Френската революция която започва с щурма на Бастилията в Париж където е имало само един затворник при управлението на краля Слънце
  • 19 big

    41 11 Отговор
    Дрън-дрън! Прокуратурата и полицията повече от година работят срещу Божков, по-малко време срещу Манолев, а не се е чувало за работа срещу Пеевски. Останалите не са чак толкова известни на публиката, но ако имаше нещо щеше да се чуе! Така, че тези санкции не са нещо положително, особено без доказателство - системата е една леля каза! А да се взема надупена поза пред САЩ показва само едно - правителство от предатели, щом като баш престъпника е на свобода заедно с каскета си!
  • 20 РЕАЛИСТ

    46 15 Отговор
    Интересно, в целият демократичен Запад се поощряват хората, които съобщават за корупционни сделки- whistleblower и са под защита на закона, а тук наказват Божков, който разкрива честно цялата схема на Бойко, Менда и Горанов. Вземащите подкуп не биват засегнати. Парадокс, не ли?

    Коментиран от #24

  • 21 Jonansson

    20 35 Отговор
    Само му вижте гнус.ната мусура на тоя.

    Коментиран от #40

  • 22 КРОКОДИЛА

    17 15 Отговор
    ОДИ ДА РАБОТИШ НЕ ПЛАМПАЙ - А ТЕБ КАКВО ТЕ ЧАКА ЩЕ ВИДИШ .............................
  • 23 КРОКОДИЛА

    14 24 Отговор
    ПИЯНИЦА ......................
  • 24 Николай

    37 8 Отговор

    До коментар #20 от "РЕАЛИСТ":

    Ти Божков още малко ще го предложиш на Папата да го канонизира за светец. Знаеш ли тоя колко души е затрил и колко семейства е разплакал. Без ДС зад гърба си и службите щеше да си остане обикновен комарджия.

    Коментиран от #28

  • 25 РБългария

    14 4 Отговор
    1878 Русия създава българските държавни институции след освобождението и така до днес преди 1944 нацистка Германия след 1944 СССР сега САЩ ни окупират все някой трябва да ни администрира
    Има един виц разпитвали един и го питали многократно къде са партизаните и той не издържал и ги предал и разпитващите след това започнали да го питат защо ги предаде
  • 26 Хари

    8 23 Отговор
    Рашков е велик, Оставка и ритник !!!
  • 27 Булаир Фружин

    19 11 Отговор

    До коментар #15 от "220 волта ток":

    Абе ти си живееш в измислен свят. Гешефт срещу олигарсите – че нали те му плащат заплатата, бре. Гешефт срещу му3те – че нали и той е един от тях. Омотали са се всички като свински цревца, в някоя бяла държава досега да ги бяха изринали с парцалите.
  • 28 РЕАЛИСТ

    16 3 Отговор

    До коментар #24 от "Николай":

    Това няма никакво значение, какъв е Божков. Гледаш много филми, в които целта на ФБР, е да убеди един мафиот да свидетелства срещу другите и получава защита. Такава е практиката в Света. Само човек от вътре може да разкрие схемата. В църквата и да търсиш, няма кой да ти даде информация и да осъдиш бандюга.
  • 29 Хари Потър

    15 2 Отговор
    Сега ни прожектират филма “Недосегаемите" ....в бг. вариант...
  • 30 Един от многото

    15 6 Отговор
    Това, което прави впечатление на първо четене е, че хунтата са яко активизирани да бранят своите военачалници с прически на борчета. Борисофф, ГешевЪ... Преди същото беше с Цветанов физкултурен. Това ако бяхме в сащите, на които сега целуваме тва, да беше станала революция. Представете си Аферата Уотъргейт в България. Па щеха да кажат това всичкото е изфабрикувано и щеше да се потърси отговорност на тоя, който е направил записите.
  • 31 Сестра Галева

    13 18 Отговор
    Рашков почна да клепеш едно и също като папагал повтаряш и един човек ми каза абе земи се скрий
  • 32 Катарджиев

    14 13 Отговор
    Рашков, в пенсия кога? Пипнеш ли един лев на Черепа ще храниш рибите
  • 33 юначен страх

    16 5 Отговор
    КУЛТ към ЛИЧНОСТТА на бай Ганьо от Банкя ли градим ? Сакън.......
  • 34 Какво става

    9 1 Отговор
    Защо АД-то на ФК Доносник не е в списъка с фирми свързани с Божков и Пеевски?
  • 35 Трезво мислещ българин

    16 13 Отговор
    Рашков и сериозни действия? Смях в залата.
  • 36 Грешка

    12 12 Отговор

    До коментар #4 от "Скелет":

    Пури ще му носи пчеличката Мая,даже ще му ги навлажнява.
  • 37 Бай Курти

    17 19 Отговор
    Къде ги намира Радев ,такива недоразумения!?Ами още по приказките си личи,че не е наред с главата.Всички други са маскари само той не.Този е най неадекватния от служебното правителство.Не,че и другите са цвете за мирисане.Точно ,такива ме убеждават ,че съм длъжен да гласувам за ГЕРБ.Макар и до сега да не съм ги подкрепял.Но тези са в пъти по нефелни.
  • 38 Друга

    16 14 Отговор
    То се видя на кого слугува Рашков като назначи за шеф на кабинета си човек на Черепа.
  • 39 !!!?

    15 13 Отговор
    Този отявлен фашист продължава да ръси бисери от деветосептемврииско време - не може да преглътне, че имено Гешев изгони спонсора му Черепа в дън гори и няма изглед да се върне !!!?
  • 40 Пожелавам ти от сърце

    2 2 Отговор

    До коментар #21 от "Jonansson":

    ти и подобните ти да я сънувате всяка нощ..
  • 41 Чочо

    18 0 Отговор
    Кучетата си лаят,керванът върви.В затвор се влиза след решение на съда.Нито Рашков,нито Радев вкарват в затвора.
  • 42 Варнафера

    12 7 Отговор
    ЧЕГЪРТАЙ!!!

    Коментиран от #58

  • 43 независим

    10 7 Отговор
    Чисти ДО КОРЕН.Където разровиш излиза КРАЖБА ,РЕКЕТ И КОРУПЦИЯ.
  • 44 Оставка!

    16 7 Отговор
    Рашков,не си гледаш работата за която си избран и ми говориш глупости.Твоята работа е да вкараш в ред България и да не допускаш нарушаването на законите,касаещи сигурността на институциите и българските граждани.Не може шепа л-умпени и жълти книжки да блокират незаконно работата на Съдебната палата.В противен случай ти искаме оставката!
  • 45 Руси

    15 12 Отговор
    А бе другарю Рашков,не сте ли вие отговорен за реда в държавата!?Защо допускате една шепа дебили да блокират съдебната палата!?

    Коментиран от #48

  • 46 34г5

    7 0 Отговор
    Нищо няма да има. Само си говорят по медиите. Досега политик или олигарх, понесъл последствия няма.
  • 47 PE6OGOLF4E

    6 5 Отговор
    нека да работят хората,нека ако има корумпирани мекерета,а то има със сиг. да ги ловят и в "кошарата"....лошото е това,че хората,които го правят за червени подлоги,от бивши правителства и правят това в момента показно за да се доберат до властта и кокала да е техен....защо се настойвате с/у ГЕРБ от някакво си твърдения....щяли да му ядат месото...глупости на търкалета...,НЕКА да го докажат....само 1 си спомнете: при червените м.рши взимахте 300лв заплати а при ГЕРБ взимате 4,5 пъти повече...да и сигурно и те крадат,но поне и правят нещо......

    Коментиран от #49

  • 48 34г5

    3 6 Отговор

    До коментар #45 от "Руси":

    А съдебната палата защо допусна корупция и усвоявания в такива мащаби, пък се занимаваше само с кокошкари? Палаткаджиите ти пречат, за прогнилото и ояденото се сляп.

    Коментиран от #50

  • 49 ГНУС

    5 5 Отговор

    До коментар #47 от "PE6OGOLF4E":

    При ГЕРБ ти може да вземаш 4-5 пъти повеЧе, като уреден някъде по втория начин, но хората не вземат 4-5 пъти повече, а вземат 500-600лв. заплата.
    Какви са заплатите в ЕС?
    БГ Е НА ДЪНОТО НА ВСИЧКИ КЛАСАЦИИ
  • 50 Къде са ти

    10 3 Отговор

    До коментар #48 от "34г5":

    Доказателствата за тези простотии ,които плещиш тук?И послания софиянец или старите чанти ,като Кенарова или Инджова ще назначават главни прокурори?И ,ако не ти е известно ,не прокурорите издават присъди а съдиите.А ,като гледам дебилите искат оставка на прокурора,който единствен имаше кураж да подгони мутрите.Но 80 процентовите,как да схванат това.Мисия невъзможна.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 РазбойкоТарашко

    8 5 Отговор
    Ехаа ! БДСМ гросмайстор Рашков се развихря 🤣🤣🤣
  • 53 ТУПАН ПРОСТ

    6 2 Отговор
    ВИЕ СТЕ ЕДНИ ЛЪЖЦИ КОИТО ЩЕ ЗАМАСКИРАТЕ ИСТИНАТА ОТ НАРОДА.
  • 54 Дебилчев

    8 6 Отговор
    Пенсионирай се, рашков
  • 55 ГЕРБ

    2 5 Отговор
    Ши.ан иди.т
  • 56 РАШКОВ...ЩО НЕ ТЕ ПЕНСИОНИРАТ

    9 1 Отговор
    КАНТАРДЖИЕВ МОЖЕ, А РАШКОВ НЕ МОЖЕ......
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 име

    7 2 Отговор
    а бе , рашко не е ли пенсионер?като го гледам как е изкуфял....
  • 60 Гост

    3 6 Отговор
    Рашков трябва да бъде предложен за вътрешен министър от спечелилата изборите партия! А защо не избран и за главен прокурор!? Който предложи това, давам гласа си за него!
  • 61 онуфри

    2 0 Отговор
    да вярно е всичко чудо за три дни
  • 62 гост

    5 1 Отговор
    Рашков! Опичайси акъла, защото с подобни твърдения си вписан в графа Национален Предател и изходът ти ще бъде само един като хамерикански джендър!
  • 63 cpv

    3 2 Отговор
    Сигурно ще потупаш приятелски Васил Божков и ще му кажеш да не прави толкова пари,че и на теб ти трябват!
  • 64 кьовеши

    3 1 Отговор
    този БИВШ милиционер да не си мисли ,че ще ходи из държавата като башибозук и ще мачка наред ? Нали после всички които ощети ще заведат дела и НИЕ ще платим ? Не знам какви последици чака заради Магнитски, но ако заради простотии Брюксел спре парите за България , и той и шефа му ще усетят на мига топлото отношение на народа . Катуна пред съдебната палата е срам , разкарай ги .
  • 65 шериф

    3 1 Отговор
    следващата ти служба ще е портиер пред вратите на съдебната палата-ще проверяваш за маски,дезинфектанти,мокри кърпички , тоалетна хартия......що за злобно , жалко човече се извъди , впрегнаха те в ролята на палач, а те са платени , нали знаеш....
  • 66 Сър Алтън Джон

    0 0 Отговор
    ...😁...смел си,решителен,човек на действията...но...😁...утопист...
  • 67 Отлетял

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Ти си болен":

    викаш,що ли не сме разбрали?
  • 68 аз Клавдий

    0 0 Отговор
    Не са заведени,защото са сувенири.Могат да се закупят от интернет.Много от тези копия струват хиляди,ако са оригинални.Експертизата ще докаже,че всичко обявено от прокуратурата е изработено във Варна преди година.Голямо постижение,по най лесният начин,голяма дейност.Дайте им медали.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове