Last news in Fakti

9 Юни, 2021 09:55 2 788 15

Гълъб Донев: Списъкът с лицата, свързани със санкционираните от САЩ, се обновява непрекъснато

  • гълъб донев-
  • санкции-
  • магнитски-
  • пенсии-
  • добавки

Основната цел на публикуването на този списък е да се защитят държавните и общинските дружества, обясни служебният социален министър

Гълъб Донев: Списъкът с лицата, свързани със санкционираните от САЩ, се обновява непрекъснато - 1
Снимка: БГНЕС

Служебният министър на труда и социалната политика Гълъб Донев увери, че списъкът с лицата, които са свързани с обявените от САЩ фирми, е динамичен и се актуализира непрекъснато.

"В момента, в който Министерството на финансите, ДАНС, НАП и МВР имат готовност да обявят лицата, включени в списъка със санкциите – тези физически и юридически лица, които са свързани с тези 64 фирми, обявено от САЩ, той ще се публикува на страниците на Министерството на финансите и НАП. Този списък е динамичен. Непрекъснато се анализира свързаността на лицата. Той ще бъде обновяван с лица, на които в последствие ще се установи свързаността с тези 64 фирми“, заяви Донев в сутрешния блок на "Нова телевизия".

„Основната цел на публикуването на този списък е да се защитят държавните и общинските дружества. За момента в него не излизат такива, но би могло по принцип чрез дейности, които са възлагани на тези фирми“, допълни Донев.

По темата за предстоящото увеличение на пенсиите, Донев заяви, че добавката от 50 лв. за всички пенсионери няма да бъде прекратена и те ще продължат да я получават.

"Аз и екипът ми я приемаме като добър мотив да се стимулира потреблението. Не мога да кажа докога ще остане добавката, но докато управлява служебното правителство, тази добавка ще се изплаща. Когато имаме работещ парламент, може да се вземе и решение за актуализация на бюджета. 50-те лева са важни на хората. Тези, които няма да вземат увеличението от 5% на пенсиите от 1 юли, получиха своето увеличение от 1 януари", обясни Донев.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обърнете

    12 5 Отговор
    внимание - в т списъка за лицата, подлежащи на американски санкции, са и малолетни деца - "по наследство". При това - без техните родители да са съдени и осъдени. И на това в САЩ явно му викат "правораздаване"...

    Коментиран от #2, #10, #11

  • 2 DRIS

    6 6 Отговор

    До коментар #1 от "Обърнете":

    ЗАЩО КВИЧИШ????????????

    Коментиран от #6

  • 3 Гошо

    11 6 Отговор
    Тзи списък ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ли е за България? Кое е законовото основание? Не е ли едно политическо оръжие за налагане на американски диктат???

    Коментиран от #4

  • 4 Ха ха ха

    6 7 Отговор

    До коментар #3 от "Гошо":

    явно си свикнал на сАвеЦки диктат до момента, пЕан мужик !

    Коментиран от #7, #8

  • 5 Санкции мамо,санкции

    6 1 Отговор
    Друга песен не зная,само тая ще си лая.Проблемът е че вече никой не ме взема насериозно..
  • 6 Аз да квича

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "DRIS":

    - първо, доста съм далеч от тези "санкции" - и буквално, и преносно; второ - ако ти направиш катастрофа и убиеш човек /недай,боже/ - ще следва ли, че на децата ти не тлрябва да се дават документи за шофиране, когато навършат съответната въдраст?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Не е до

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ха ха ха":

    свикване, а до принципност. Помнете ли онази реплика - "Може да е ..., но е наш..." и кой я беше казал?
  • 9 Биби Кинг

    3 1 Отговор
    Каомбойците са показале 64 фирми, теа кои пемберугите обевиат над таа бройка са жертви на пембената хунта!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 детето

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Обърнете":

    ей гepбераст , я да си з@вpeш опорките на пеевски да не казвам къде ...
  • 12 Електра

    6 2 Отговор
    Забелязвате ли как герберастките "евроатлантически" тролове се настройват срещу САЩ и започват да стават путинофили :))))))))

    Коментиран от #14

  • 13 Неделко

    9 2 Отговор
    Ще видим дали за фирмите на сикаджията свързани с фирмите на ШИШИ ще бъде приложен закона ?
  • 14 мислещ

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Електра":

    Не мога да си обясня защо. САЩ удариха голямо рамо на тиквата и аз като някой, който винаги е бил срещу тиквата, все така съм си и срещу САЩ. Както винаги си правят схемите и не ни помагат с нищо. И черепа, и пеевски отдавна са в немилост, така че не е като да са ни избавили от тях с обявяването на списъка. За тиквата също нищо не се променя, даже го легитимираха с приема при вещицата.
  • 15 Перо

    5 0 Отговор
    Не разбирам защо българското правителство се “набутва” с този списък и вместо да изпише вежди ще извади очи.Така,вместо да предпази българските граждани и фирми от санкциите, ще се наложи българския данъкоплатец да плаща загубени дела и обезщетения. Всеки директор или управител на държавна фирма е длъжен да си проверява за рисковете.Сега излиза,че вината за всяка загуба на държавните фирми и ведомства отива в българското юридическо лице,”направило” ограниченията и тълкувало кой е свързан и кой е престъпник.Нека юристите на МС помислят кой ще бъде определен за виновен при загуби на фирмите! Няма ясно законодателство за процедиране в такива случай,но никой не може да се позовава на чуждо решение,извън ЕС!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове