Last news in Fakti

9 Юни, 2021 16:20 10 654 71

Бивш военен министър заподозря саботаж при инцидента край Шабла

  • изтребител-
  • миг 29

Моля се за нашето момче, е написал в профила си в социалната мрежа Николай Ненчев

Бивш военен министър заподозря саботаж при инцидента край Шабла - 1
Снимка: БГНЕС

И бившият военен министър Николай Ненчев взе отношение по повод инцидента с наш МиГ-29, който падна по време на учение "Шабла 2021" в Черно море.

Именно по негово време бе извършен ремонтът на двигателите на тези изтребители, който бе съпътстван със скандал. Ненчев дори бе обвиняем по дело за неизпълнение на договора с руската компания РСК "МиГ". Ремонтът беше извършен в Полша.
Тази година Ненчев бе окончателно оправдан.

"По отношение на инцидента с Миг-29, не изключвам нито една възможна хипотеза: техническа неизправност, пилотска грешка, включително диверсия и саботаж! Моля се за нашето момче!", написа в своя коментар Николай Ненчев.

От Атлантическия клуб пък поискаха незабавно спиране на всички полети с ремонтираните от РСК МиГ самолети МиГ-29 до изясняване на причините за инцидента.

Те настояха за стартиране на детайлна проверка на качеството на изпълнените ремонти на МиГ-29, като в нея бъдат включени и експерти от държави от НАТО и страни-партньори на Алианса.

По-рано днес от Министерството на отбраната съобщиха, че при изпълнение на тренировъчна задача над морската акватория на България, в рамките на тактическото учение с бойни стрелби "Шабла 21", самолет МиГ-29 от състава на българските ВВС е изгубил радиовръзка и е изчезнал от радарите в 00.45 ч.

Провеждането на учението е прекратено.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванчо

    92 6 Отговор
    И тоя е изтрескал! Нелепо е да се изказва по такъв начин на гърба на вероятно загиналия пилоти семейството му!

    Коментиран от #8

  • 2 Моля...?!

    84 7 Отговор
    ,,Те настояха за стартиране на детайлна проверка на качеството на изпълнените ремонти на МиГ-29, като в нея бъдат включени и експерти от държави от НАТО и страни-партньори на Алианса."
    И какво ще проверяват,като тази техника е руска и си има своите конструктивни особености...?!Трябва да бъдат поканени руски заводски специалисти...

    Коментиран от #12

  • 3 ама че

    74 3 Отговор
    си гузееен! Какво пречи делото срещу тебе да започне пак!
  • 4 честен ционист

    19 11 Отговор
    Сърбите са стреляли с ЕМП

    Коментиран от #28, #60

  • 5 Баня

    64 4 Отговор
    Ако е било повреда пилота веднага щеше да докладва. Явно е станало много бързо. По бреговете има локаторни камери и веднага ще засекът каде е паднал самолета. Много се бавят нещо.
  • 6 ненчев извepг

    59 6 Отговор
    само за да се подмаже на господарите си уби пилота и унищожи самолета
  • 7 Чочо

    8 17 Отговор
    Извънземните са го отвлекли май

    Коментиран от #14

  • 8 Петър Христов

    58 3 Отговор

    До коментар #1 от "Иванчо":

    Наистина на тоя му е истрескала боядисаната тъпа глава...
  • 9 Перо

    71 2 Отговор
    След като двигателите са ремонтирани в Полша,явно техническа неизправност е най-възможната причина. Популизма и геополитиката е най-големия бич в БГ!
  • 10 пройчо

    63 3 Отговор
    "... Именно по негово време бе извършен ремонтът на двигателите на тези изтребители, който бе съпътстван със скандал.."***** Тая Мръсна Свиня -ненчев е виновна !
  • 11 Киро

    34 3 Отговор
    Самолетът е свален!!
  • 12 Не бе...?!

    67 2 Отговор

    До коментар #2 от "Моля...?!":

    Те ще поканят специалисти от Полша,извършили скъпият и нелицензиран от руснаците ремонт...!Сега платената боядисана герберска подлога-Ненчев да каже защо възложиха ремонта на Полша,а не на руския ороизводител...!
  • 13 АЛА БАЛА

    41 1 Отговор
    ДОКАТО НЕ СЕ ИЗВАДИ САМОЛЕТА ,НИЩО НЕ СЕ ЗНАЕ. НО ЗА ДА ПРИКРИЯТ ГАФА ЩЕ КАЖЯТ ЧОВЕШКА ГРЕШКА И ВСИЧКО ЩЕ ПРИКЛЮЧИ. ЧЕРНАТА КУТИЯ ИМА ЛИ МАЯК???? КАТАПУЛТА ИМА ЛИ МАЯК?????
  • 14 Много ти е...

    10 3 Отговор

    До коментар #7 от "Чочо":

    ...черен хумора Чочо...!На фона на трагедията,изобщо не си оригинален...!!!
  • 15 лара

    23 1 Отговор
    А каракачанатърбух си пазарува имотче в гърция, уау, с едната министерска заплатка, като много други ,в това число пешкотерасата и цвъкирепупликата...,да не ги изреждам, че ще ми отиде зян обилният обяд...

    проклети да са до девето коляно изедниците крадливи
  • 16 ОТВРАТЕН ОТЕС

    50 3 Отговор
    ВОЕНЕН МИНИСТЪР КОЙТО НЕ Е ВОЕНЕН А НЯКАКЪВ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРАШУТИСТ ЕТО ГО РЕЗУЛТАТА. СЪСИПАХА ДЪРЖАВАТА ТИЯ ПРОДАЖНИЦИ ОТ ЖЕЛЮ ЖЯБАТА ТА ДО РАЗБОЙКО БОРИСОВ.

    Коментиран от #33, #42

  • 17 Ужас

    40 2 Отговор
    Само да несе окаже че при стрелбите сами сме свалили самолета или някой "съюзник"?!
  • 18 Dalas

    34 0 Отговор
    На поляците лиценза им е отнет от Руската компания МИГ нямат право да ремонтират двигатели на руски бойни самолети!

    Коментиран от #67

  • 19 Земеделско л но

    42 1 Отговор
    Този боклук , чиято известност се дължи на факта , че назначи в министерството една своя проститутка, даде двигателите за ремонт в Полша.Без гаранция, тъй като те не са производители.А и доколкото имаме опит с полска техника , тя е тотален боклук.Та ако има саботаж , то той самия е саботьора.
  • 20 Павел Пенев

    25 1 Отговор
    И този селяндур беше министър на отбраната, преди колбасара Каракачанов, но също оправдан от т.нар. български съд.
  • 21 ЕЙ ТАКА ДА СТАВА МУАБЕТ

    11 1 Отговор
    ВЪВ ВОЙНАТА СРЕЩУ САДАМ И ИРАК,ВСИЧКИ АТАКИ С РАКЕТИ И САМОЛЕТИ БЯХА ИЗВЪРШЕНИ ПРЕЗ НОЩТА!!!ИМАШЕ САМО ЕДИН СВАЛЕН АМЕР.САМОЛЕТ,МАЙ!А ПОЛЕТИТЕ БЯХА ХИЛЯДИ!
  • 22 лапай

    25 1 Отговор
    И този още е на свобода и си разхожда присаденото тупе. И дава интерв'та нахалника, който допринесе за сегашната ситуация. На 47 години като му прилошее от претоварването, кой ще му помогне бре тупе? Кой допусна да летят на такава възраст? Кой ще носи отговорност и как, ще я носи тази отговорност? Ще върнете ли момчето безхаберници?
  • 23 нннн

    23 0 Отговор
    И Ненчев от мъка почна да скубе скъпата си коса.
  • 24 Орел

    17 1 Отговор
    Този разбира само от актриси и кражби. Справка - който искате от МО.
  • 25 Нещастник

    19 1 Отговор
    Ако вкарат американско ядрено гориво в Белене или Козлодуй аз се изнасям мноого назапа или на изток. Съшото е като ремонтираш миг в полша...
  • 26 ХАН КРУМ

    27 1 Отговор
    този земеделец,дето се изживяваше ,като министър, е обида за всеки свързан с армията .не ,че е първото недоразумение, но дано да е от последните. ега ти демокрацията ,щом куцо ,кьораво и сакато може да стане министър на каквото и да е.нищо чудно ,че сме на този хал.виждали ли досега министър ,който да не емарокански скакалец–СЛЕД НЕГО Е ИЗГОРЕНАТА ЗЕМЯ. ОТ ТОЧНО ТАКИВА ВЕЛИКАНИ–НЕГРАМОТНИЦИ,СЕ ЧУДИМ ,В КАКВО ЖИВЕЕМ– В ПЛЕМЕННО –ПАРТИЙНА ОБЩНОСТ,В МАФИОТСКИ КЛАНОВЕ,В ТЕРИТОРИЯ,В ГЕОГРАВСКА ОБЛАСТ ИЛИ В ДЪРЖАВА.

    Коментиран от #36

  • 27 Таласъма

    14 1 Отговор
    Гузен негонен бяга. Съвсем очаквано стигнаха до Петров и Боширов.
  • 28 Шишлик.....

    5 5 Отговор

    До коментар #4 от "честен ционист":

    За сърбите силно се съмнявам, ама една подводница има достатъчно енергия за серия ЕМИ още повече, че у нас предстоят избори. Ей че скандал ще се заформи, ако някоя станция е засякла импулса!

    Коментиран от #62

  • 29 Анти Атлантик

    31 1 Отговор
    Чакай сега! Аз не можах да разбера как така самолетите са ремонтирани в Полша (която няма лиценз) и дори е имало подсъдим по тоя казус, а "атлантиците" искат да проверяват ремонтираните от РСК МиГ? Нали уж поляците са ги ремонтирали или е важното да разследваме Русия, нищо, че тя няма общо с тия ремонти?
    изобщо, какви са тия и кой ги е назначавал от тоя т. нар "атлантически клуб"? Защо те ще казват какво да се разследва и най-вече от кого?
    А, обвиняемата страна няма ли право на защита? Защо експертите са само от Нато, а няма руски?
    Подлоги американски! Ще се повтори народния съд и после не плачете, че убиваме интелигенцията. Щото ако Цветан Цветано и Мони Паси са интелигенция, то аз съм МиГ 29.
  • 30 Hgghj

    9 1 Отговор
    До изборите ще крият...
  • 31 Що така, бе, Миме,

    11 3 Отговор
    сложи такова заглавие? Човекът казва, че НЕ ИЗКЛЮЧВА нито една възможна хипотеза, а ти сложи в гръмкото заглавие - "ЗАПОДОЗРЯ саботаж".
  • 32 2323

    19 0 Отговор
    Нещо много, ама много сериозно се е объркало. Няма как да докладваш, че си поразил целта и в следващия момент връзката изчезва. Както чета теории, че летяли най-малко в двойка, може и някой от нашите или с който е бил да го е треснал и сега се чудят как да мажат
  • 33 за протокола

    1 13 Отговор

    До коментар #16 от "ОТВРАТЕН ОТЕС":

    Що пишете глупости? В нормалните страни военните министри нарочно са цивилни лица!

    Коментиран от #34, #71

  • 34 2323

    7 1 Отговор

    До коментар #33 от "за протокола":

    Ако говориш за Европа, която е мека китка, това е така. В САЩ, Канада, UK, Австралия и Китай, нещата са по друг начин. Там няма нужда от счетоводител, а от хора, които отстояват позицув

    Коментиран от #38

  • 35 Язи

    4 3 Отговор
    Е па и я мислим дека е таквоз, саботаж! Туй извъземните са го сторили! Само не моа едно да вдяна, защо не са взели и тоз перушан с перуката!
  • 36 истината

    4 7 Отговор

    До коментар #26 от "ХАН КРУМ":

    Не си прав! Това, че е от БЗНС не значи, че е прост селянин! Човека е Никола Петковист още преди 1989т. Нарочно не слагат генерали за министри на огбраната а политически лица- става въпрос за демократичните страни!

    Коментиран от #41, #43

  • 37 Номер 23

    7 2 Отговор
    Тоя да влиза в затвора,а не да плещи по медиите
  • 38 разбрал

    2 5 Отговор

    До коментар #34 от "2323":

    Точно така! Хора, които отстояват позиция- политически грамотни, не войствени генерали, готови да натиснат копчето!
  • 39 !!!?

    6 13 Отговор
    Руските терористи и шпиони са навсякъде !!!?
  • 40 по голям

    19 1 Отговор
    САБОТАЖ от това да дадеш Руски бойни самолети за ремонт в ПОЛШа здраве му кажи чичка. Все едно руска АЕЦ, визирам Козлодуй, да работи с краварско гориво и то безпроблемно. Да ама не и там имаше проблем който скрихте. Това пак е САБОТАЖ чичка. Авсичката ви работа е такава щото лижете американски топки.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 !!!?

    6 3 Отговор

    До коментар #16 от "ОТВРАТЕН ОТЕС":

    Е ти си мислиш, че като сложиш пагони и си военен министър !!!?
  • 43 Според теб

    5 5 Отговор

    До коментар #36 от "истината":

    Министър на отбраната трябва да е лесбииииийка и всичко е наред?
  • 44 Гневен

    13 0 Отговор
    Доколкото си спомням, поляците нямаха лиценз и не даваха гаранции за ремонта. Сега ако се окаже че пилотът е загинал поради некачествен ремонт, кой ще поеме отговорността? Няма да се учудя ако започнат едно безкрайно дълго разследване и когато забравим за инцидента, тихомълком го прекратят.

    Коментиран от #45

  • 45 !!!?

    4 14 Отговор

    До коментар #44 от "Гневен":

    Не е до ремонта, а до руския софтуер ...ако е свързан с Говорит Москва, самолета може да падне по всяко време !!!?

    Коментиран от #46, #47, #55

  • 46 веселяк

    10 5 Отговор

    До коментар #45 от "!!!?":

    Ауууу, ама рашките толкова ли са напреднали в технологиите? Аууу софтуер, аууу и руски! Аууу къФ си ми специЯлист авиоинДжИнер!
  • 47 Буха ха

    15 1 Отговор

    До коментар #45 от "!!!?":

    Я виж ти, някаква краварска подлога вече е провела детайлно разследване и е установила причината за инцидента. Преди това нека се допитаме до господарите си дали не биха предпочели да лансираме версията саботаж подготвен от руската шпионска мрежа.

    Коментиран от #48

  • 48 0808

    8 0 Отговор

    До коментар #47 от "Буха ха":

    ... значи вече падаме сами..а какво ще стане ако насреща излезе руски ас? памперси мейби..
  • 49 Бах

    7 1 Отговор
    Този бивш военен министър е толкова неприятен , има всички дадености на човек с меки китки . Пазете се от такива.
  • 50 И Ненчев беше смешен и жалък военен

    8 1 Отговор
    Министър!!! В Русия не, в,Полша, няма да даваме пари на Руснаците!!!?? Тъпанари,!!
  • 51 Този

    9 0 Отговор
    Беше най - голямото недоразумение като военен министър! Перукарчето, дето назначаваше всякакви в МО и сексът на работното място явно е бил по - важен от функционалните му задължения! Който не разбира, да почете в pan. bg
  • 52 Посветен

    2 4 Отговор
    Нашият МиГ-29 е свален от руски Су-57...Блокирана е електрониката и е паднал като консервна кутия. Затова така рязко е прекъснала връзката...
  • 53 с вероятност

    5 0 Отговор
    Путин е бил, човъркАл е нещо там и ето - нема кой друг да е, особено според сичката тая сбирщина "титани на ума" в България и НАТО в цялост! Аааа, забравИхме Пасето и Ленче кремче! С голЕма вероятност де!
  • 54 Нощен полет

    4 3 Отговор
    Не се налива младо вино в стари мехове защото виното изкипява и разкъсва меховете и се похабяват и меховете и виното не може да си в НАТО и да използваш стара техника произведена в СССР и то самолети а и пилота е стар а стандартите за техниката са да е нова и за натоварването на пилотите е да са млади не може да си летял в Граф Игнатиево над земя дълги години и да те командироват на летище край морето и за няколко дена да летиш над брега и в открито море

    Коментиран от #56

  • 55 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣ 🇧🇬🇷🇺

    8 2 Отговор

    До коментар #45 от "!!!?":

    Да бе, да! Управляват Миговете от Москва. След малко пък ще пишеш, че руснаците са много назад?! На краварски поклонник не може да се угоди!
  • 56 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣ 🇧🇬🇷🇺

    3 0 Отговор

    До коментар #54 от "Нощен полет":

    Ти най-добре си гледай меховете и не се излагай!
  • 57 Матей

    4 1 Отговор
    Като се обърне колата,пътища много.Причината не една и две и се сумират с думата упадък.Не са ли искали прекалено много от тоя самолет и пилот,за да се стигне до такъв инцидент,.Та сега русофобите да ревнат:руските самолети падат.Защото така трябва,за нуждите на пропагандата,експертизата ще покаже технически проблем и всичко е точно.
  • 58 коруптофоб

    7 1 Отговор
    Да има саботаж и един от извършителите си ти, Перуко корумпирана.

    Нали никой не е забравил, че това посмешище с пластамасово коса назначи проститутка, /да реално регистрирана за проституция!!!/, като началник в МО? Загина военен летец, заради липса на нальот, причинен от корупционните шмекерии на Тупето. Прати двигатели за ремонт в Полша, сагата се влачи с години. Не можаха да ги направят, пак трябваше да се сключва договор с МИГ, а междувременно Тупето ходи на командировки с кървата няколко пъти за наша сметка.
  • 59 ГЕРБАВ КРАДЕЦ

    4 0 Отговор
    ТОЗИ ВОЕНЕН МИНИСТЪР ПО ПРОФЕСИЯ Е ГРАДИНАР , .........................ПОВТАРЯМ - ГРАДИНАР , НО ОТ ГЕРБ !
  • 60 Муфтаджийски

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "честен ционист":

    Виновен е " коронавирусът",а ако е бил ваксиниран,виновна е ваксината!! Ясно??
  • 61 Русия

    1 6 Отговор
    Рушняците удрят една пароструйка на миговете и прибурат 200 милиона. Даже и париструйката им не мие като хората, закъснява, няма веро, но паричките си ги вземат...Понеже сме русофили.

    Коментиран от #63

  • 62 Киро казана

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Шишлик.....":

    Има една ръчка между краката за катапулт тя не се влияе от ЕМИ.
  • 63 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣ 🇧🇬🇷🇺

    1 1 Отговор

    До коментар #61 от "Русия":

    Ти да не си бил там?
  • 64 Този

    0 0 Отговор
    не беше ли земеделец?
  • 65 жалко

    1 8 Отговор
    Румен елиминира още една бойна машина и един летец на България.
    Докато се помайваме ще приземят авиацията ни. Така по-лесно ще ни завладеят. Радев сега е пиян от радост.

    Коментиран от #66, #68

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Абе другарю..

    0 3 Отговор

    До коментар #18 от "Dalas":

    ...руски трол. Стига глупости.
    Русия не може да отнема на някого лиценз да ремонтира нещо.
    Все едно аз да ти отнема лиценза да пишеш тук.
    30 годишен таралясник няма гаранция.
  • 68 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣ 🇧🇬🇷🇺

    3 0 Отговор

    До коментар #65 от "жалко":

    Румен Радев ли е виновен, че нямаме нови изтребители или гербавото правителство на Борисов? В 2:00 в полунощ ти си пиян, не Радев!
  • 69 ГЕРБЕРАС

    2 0 Отговор
    БИВШ ВОЕНЕН ЛИ , ТА ТОЙ ПО ПРОФЕСИЯ Е ГРАДИНАР !
  • 70 АЙДУЦИ ФОРЕВЪР

    0 0 Отговор
    ВОЕННИТЕ СИ ПРИЗНАХА - ПИЛОТИТЕ НИ ЛЕТЯТ ПО НЯКОЛКО ЧАСА ГОДИШНО ! НЕ Е ВИНОВЕН САМОЛЕТА ............. НИЕ ЕДВА ЛИ НЯКОГА ЩЕ ИМАМЕ ПО ДОБЪР САМОЛЕТ ОТ МИГ29 С ТЕЗИ КРАДЦИ КОИТО ОТНОВО ЩЕ НИ УПРАВЛЯВАТ КАКТО ХЕРО НИ ПОВЕЛЯВА !
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове