10 Юни, 2021 19:55 2 365 32

Филип Станев: Да се страхуваме от избори, когато имаме демокрация, е несериозно

  • филип станев-
  • итн

Ние върнахме мандата не заради нещо друго, а защото щяхме да станем заложници на същите партии, срещу които се борим - ГЕРБ, БСП и ДПС, каза той

Филип Станев: Да се страхуваме от избори, когато имаме демокрация, е несериозно - 1
Кадър БНТ

Мисля, че всеки един участник в политически процес по света, взимайки участие в демократични избори, би трябвало да има амбицията да се представи добре. Това каза в "Още от деня" по БНТ Филип Станев от "Има такъв народ" и допълни, че подобна амбиция за първото място не е лишена от логика.

"Има такъв народ" има съществуваща политическа платформа, която функционира и се представи над очакванията на социолозите от предишните избори", заяви той.

Филип Станев беше категоричен, че в 45-ия парламент партията "Има такъв народ" не е отказала да състави правителство.

"Ние върнахме мандата не заради нещо друго, а защото щяхме да станем заложници на същите партии, срещу които се борим - ГЕРБ, БСП и ДПС".

По думите му тогава партията им реално е можела да разчита на около 92 депутати, заедно с възможните партии за тогавашно коалиране. Това се нарича кабинет на малцинството.

Станев подчерта, че и в предишния парламент, и сега "Има такъв народ" няма да работи с ГЕРБ, БСП и ДПС, "на които се дължи сегашното състояние на държавата".

Ако ситуацията на тези избори се повтори с резултата от предишните, стигаме до един много простичък извод - демокрацията се лекува с повече демокрация. Да се страхуваме от избори, когато имаме демокрация, това е несериозно, отбеляза представителят на "Има такъв народ".

На въпрос дали "Има такъв народ" не рискува да загуби подкрепа от хората, които искат да видят Слави Трифонов в парламента, Филип Станев отговори:

"Отговорност в политиката не се носи в пряка връзка от институционалния пост, който заемаш. Доверието към Слави Трифонов не се е случило заради това, че той е бил депутат, какъвто не е бил. Доверие се гради заради това да държиш на думата си, да спазваш принципите си, да имаш морал и най-вече да си провел каузи, които са били публични за обществото".


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Народът

    33 34 Отговор
    И тoзи ЧAЛГAР щe ми гoвoри възпитaниe.Тeзи oт ИТН ca крaйнo нeвъзпитaни ,нaгли ,aрoгaнтни ,нaдмeнни и злoбни зeлeни чoвeчeтa бeз грaм културa и нaпълнo пoлитичecки нeгрaмoтни.

    Коментиран от #12, #25

  • 2 Бай Ганьо

    2 15 Отговор
    Я се опитай да ги купиш най-демократично, особено когато не си на власт, парата капе като кръв и боли повече от рана.
  • 3 3.14К

    23 21 Отговор
    Филип Станев, личната мисирка на Славчо Учиндолски, който му прави интервю с личния телефон, още малко щеше да набие Надя Обретенова. Мануил.Манев се изчерви от завист. Това ни чака....пак от същото, че и по-зле.
  • 4 Hoho Boho

    10 8 Отговор
    Те последователно си мълчат и ще го правят до Второ пришествие.
    Всичко е демократично...
  • 5 Пловдивско

    15 11 Отговор
    И да спечелите изборите,ще кажете онлайн,че няма да управлявате.Това прилича на некадърност,и .....все пак,Доган и Радев да кажат.....и да напишат трите изречения на Тошко.....
  • 6 ЧАЛГА ТАЙМ

    16 8 Отговор
    А СЕГА НА КОЙ ЩЕ СТЕ ЗАЛОЖНИЦИ.....
  • 7 ЧЕРВЕН БОКЛУК

    2 0 Отговор
    Гъвкaвият пoлитичecки хитрeц Aл. Йoрдaнoв в дeня нa зaceдaниeтo нa пaрлaмeнтa първo ce пoявявa нa митингa нa CДC, кoйтo нacтoявa Лукaнoв дa ocтaнe cъc cнeт имунитeт. Прeд тoзи митинг Йoрдaнoв изчитa кaтo cвoe мнeниe и aргумeнти пoдгoтвeнaтa oт Пeтър Cтoянoв юридичecкa aргумeнтaция cрeщу включвaнeтo нa тoчкaтa зa имунитeтa нa Лукaнoв в днeвния рeд нa НC. Ceдecaритe ca във възтoрг oт Aл. Йoрдaнoв, eуфoриятa e нecтихвaщa, cлeд кoeтo пряcнo избрaният прeдceдaтeл нa НC прaви удивитeлeн лупинг – влизa в зaлaтa и oтcтъпвa мяcтoтo cи нa зaм.-прeдceдaтeля нa НC oт ДПC Кaдир Кaдир. Кaквo миcлитe, чe ce cлучвa? Кaдир буквaлнo зa минути рeшaвa въпрoca тaкa, кaктo БCП иcкaт, c кoeтo cкрeпявa кoaлициятa БCП-ДПC. CДC губи вaжнa биткa, a Aл. Йoрдaнoв cи гaрaнтирa прeдceдaтeлcкoтo мяcтo дo eceнтa нa 1994 г. Cъщият вoдeвил тoй рaзигрaвa и c имунитeтa нa Aлeкcaндър Лилoв.“
  • 8 Невярващ

    10 0 Отговор
    Без да чета статията–...когато имаме демокрация, е несериозно... Много е сериозно дори, защото "демокрацията" в България е химера. Да –много повярвахме и се надявахме след 10 ноември точно на ДЕМОКРАЦИЯ в пълния смисъл на думата. И така вече 30 и кусур години наред. Всички, които минаха до сега работиха единствено и само за собствен джоб и интерес.
  • 9 ЧАЛГА ТАЙМ

    15 11 Отговор
    ЧАЛГАРИ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ...ДО ТАМ СЕ ДОКАРАХМЕ.....
  • 10 Слави Куроглави

    13 13 Отговор
    Много "държи" на думата си. Но... нито знае, нито помни какво е казал!!!
  • 11 тхйт

    13 12 Отговор
    Това е куче което лае, но не хапе. Досущ като шефа си СлаБи.
  • 12 Истинския Народ

    14 17 Отговор

    До коментар #1 от "Народът":

    Пишете и манипулирайте колкото си искате, но младите и разумни Българи, ще гласуваме и ще подкрепим ИТН, колкото и да са ВИ неудобни. Не се наядохте!

    Коментиран от #20, #27

  • 13 Пералня

    11 4 Отговор
    Големи принципи, някой да ми обясни как с БСП не може да се коалира а с Мая Манолова и Таня Дончева може.
    То това е като изпирането на парите едни пари от наркотици ги влагаш в стадион и стават чисти.
    А да питам с Цветан Цветанов може ли? Той не е Герб???
  • 14 А СЕГА

    8 4 Отговор
    КАК. АКО СПЕЧЕЛИТЕ СЪС 18-20%
    КО ША ПРАВИТЕ?!??. ТО Е ПАК СЪЩОТО. ЩЕ ВРЪЩАТЕ. ПРЕДИ 17%СЕГА 19%.И ДЕМОКРАЦИЯ
    ОЩЕ НЕМА.
  • 15 име

    3 2 Отговор
    щом не е в парламента слави да извади един дълъг език, няма е интересно.
  • 16 Меги

    12 6 Отговор
    Тези имат намерение да предизвикват безкрайни избори. Това високомерие " ще им изяде ушите". Разбрахме,че като Славчо втори няма.Все пак светът не започва от ИТН.
  • 17 Ханко Брат

    13 8 Отговор
    Много неудобен стана Слави за всеки! Отначало го мислеха, че я влезе в НС, я не... Сега отива първа сила! И е съвсем нормално, защо партиите от статуквото са крайно опорочени, а тези от протеста работят за американските интереси и ценности. Няма как да стане!

    Коментиран от #19

  • 18 ЧАЛГА ТАЙМ

    10 5 Отговор
    ДО КОГА ЩЕ ВИ ДОНДУРКАМЕ...ИЛИ ПРАВЕТЕ ПРАВИТЕЛСТВО ИЛИ ГО ДУХАЙТЕ
  • 19 Сектант

    10 5 Отговор

    До коментар #17 от "Ханко Брат":

    Слава се превърна в новият Исус а ИТН в секта. Казва вярвайте ми нищо друго. Кой ще е МП каква е програмата няма, просто вярвайте и хората вярват.
  • 20 И после

    7 4 Отговор

    До коментар #12 от "Истинския Народ":

    Ще плачете 😢
  • 21 Лъжец

    5 4 Отговор
    Този с какво се беше нашмъркал.
  • 22 Ибрахим

    9 1 Отговор
    Ква демокрация бе пич, тука при робите гласуват само чужденците 'турци и роми'

    Коментиран от #23

  • 23 КОЙ

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "Ибрахим":

    Който роб надигне глава запада я сече, да ти напомня нещо това?
  • 24 Реотан

    7 4 Отговор
    От интервюто разбрах, че ИТН смята българите за малоумни. Пита ги един път, пита втори път щял да пита и трети път е колко пъти иска да получи един и същ отговор за да направи нещо???
  • 25 Тоя точно е

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Народът":

    Тоя точно
    е хеви метъл
  • 26 Българин

    4 1 Отговор
    СТРАХЛИВЦИ
  • 27 абе

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Истинския Народ":

    може и да сте млади, ама колко да сте разумни? Най много до "7/8 и ще си паднала" или легнала беше, вие си знаете. Аз пък ще си позволя да "чалгизирам" един български химн в стил "Слави, Тошко,Филип": " Напред, че чалгата е слънце, когато нищо във душите ни не грей".
  • 28 не вие

    2 0 Отговор
    от изборите, а изборите и демокрацията трябва да се страхуват от вас. Вие сте ненадминати безстрашни ид**ти.
  • 29 Лизач

    0 0 Отговор
    Накарай вашата шефка на парламента в 45 НС, да каже, Слави обича Райна като мед, голям смях ще падне.
  • 30 123

    0 0 Отговор
    Там е работата че всички партии искате да сте най-велики с без ограничена власт и още по безограничена безотговорност.Е при демокрация ще се научите да избирате правителство което може и да не е ваше, но може да имате министри. Ще се научите да изслушвате всяка една друга партия, да коментирате и да се доказвате в правотата си, ще се научите че сте там да работите за тези които са ви избрали.А не да крадете държавата, парите и имуществото което ви е поверено от народа.И че когато има 5-6 или повече партии крадене няма да има. Не е това че си в залог на други партии проблема ти, тези други партии зависят толкова от вас колкото и вие от тях, това е просто извинение за това че сте неспособни и не знаета как да управлявате, а още по малко да управлявате добре.В България професионални управленски кадри няма, има само такива само на издадена диплома в която има звание мениджър.Но този мениджър на книга не знае как реално се управлява професионално и какъв е процеса на управление.тези които реално са обучени и платили 150 000-200 000 няма как да искат да дойдат да работат за слава в Българите за 1000- 2000 лв заплата, освен ако не искат да да направят временно доброволен подарък на Българите от времето, труда и пропуснатите си ползи.
  • 31 Коко

    0 0 Отговор
    Г-н Станев , май не сте разбрали че ДЕМОКРАЦИЯ НЯМА. България още се намира във феодалния строй. Какво значи това ? Парите от печалбите вместо да отиват за капитализиране на производството, отиват за закупуване на големи "феодални" имоти и скъпи коли.
  • 32 Коко

    0 0 Отговор
    Г-н Станев , май не сте разбрали че ДЕМОКРАЦИЯ НЯМА. България още се намира във феодалния строй. Какво значи това ? Парите от печалбите вместо да отиват за капитализиране на производството, отиват за закупуване на големи "феодални" имоти и скъпи коли.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове