Last news in Fakti

10 Юни, 2021 22:50 2 910 37

Христо Иванов: Длъжностната характеристика на Гешев е да осъществява безнаказаност

  • христо иванов-
  • иван гешев-
  • гл. прокурор

Според него посещението е било планирано точно след санкциите на САЩ, за да се успокоят избирателите на ДПС в навечерието на изборите

Христо Иванов: Длъжностната характеристика на Гешев е да осъществява безнаказаност - 1
Снимка: БГНЕС

Длъжностна характеристика за осъществяване на безнаказаност - така съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов определи работата на главния прокурор Иван Гешев в предаването “Алтернативата” по TV1. По думите му санкциите по закона “Магнитски” са огромен шамар както за България, така и за Европейския съюз, защото показват неспособност за решаването на проблеми от споделената сигурност между България и нейните партньори.

Той посочи, че САЩ защитават своята сигурност от корупцията, отдавна разглеждана като платформа, през която могат да бъдат задействани различни хибридни предизвикателства за националната сигурност. Подчерта, че доказателството за тази корупционна схема е дело на българските журналисти.

“Нормалният процес на действия при предизвикателства като корупционните схеми в доклада е, когато партньорите в Америка имат такава информация, да я предоставят на българските институции, които да си свършат работата. За да се предприеме такова действие с публичен характер, това е криза”, каза съпредседателят на “Демократична България”. Христо Иванов обобщи ситуацията с т.нар. Мата Хари, като умишлено неразследвана. Той посочи, че проблемът не е в корумпирания бивш премиер, а в снимките с необясними суми, които не се разследват.

“Историческата Мата Хари е изключително успешна и ефективна търговка с информация. Самият факт, че Борисов я нарече “шпионка”, издава, че тук става дума за пробив в сигурността, а не просто неприятен инцидент. Това с метресите не е описано в доклада, но със сигурност е било фактор при вземато на решението да бъде ударен този шамар”, заяви той. Иванов припомни, че Делян Пеевски е кадър, идентифициран от някогашния шеф на следствието Ангел Александров. Затова Пеевски е в състояние да осигурява съдебен имунитет.

“По думите на Филчев, който контролира обвинителната власт, той контролира обществено-политическия живот в страната. Именно чрез играта с този инструментариум едни се подлагат под натиск, а на други се осигурява имунитет и пълна безнаказаност. И затова е толкова важно да се инсталира главен прокурор, който да знае как се прави това”, каза той. В коментар за срещата на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ с турския президент Реджеп Ердоган в Анкара Христо Иванов посочи, че в момента движението е в незавидна позиция.

“ДПС се намира в много тежка политическа ситуация в България. Заедно с ГЕРБ, те са в състояние на безнадеждна токсичност. Изглежда, че търсят опора едва ли не на последното място, на което могат да се надяват на никого да не му пука за корупционната им воня, която се носи от Сарая. Те полагат усилия да се опрат на Ердоган, за да се опитат да се препозиционират в българския вътрешнополитически живот”, смята Иванов.

Според него посещението е било планирано точно след санкциите на САЩ, за да се успокоят избирателите на ДПС в навечерието на изборите. В прогнозата си за изборите на 11 юли Христо Иванов очерта група от политически формации, които са на разстояние 2-3% помежду си. Според него, ако тази тенденция се запази, това е знак за преструктуриране на политическото пространство. ГЕРБ и “Има такъв народ” ще бъдат на косъм разстояние, БСП ще падне, а “Демократична България” ще се качи с разлика от 3%, прогнозира Христо Иванов.

“От една страна, структурна промяна е, че “Демократична България” е твърдо над ДПС и следващата ни цел е изравняването и преодоляването на преднината на БСП. От друга страна, структурна промяна е електоралната черна материя от 20%. Излизат хора да гласуват, които никога досега не са взимали участие. Това са хора, които никога досега не са били предвиждани и до последно няма да знаем накъде ще лашнат лодката на българската политика”, коментира той.

Христо Иванов заяви, че “Демократична България” ще направи всичко възможно, за да има правителство на промяната. Целта е все повече избиратели да видят, че това е една консистентна последователна политическа сила, която има ясна визия как да се модернизира страната.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    25 7 Отговор
    ГЕШЕВ Е СЛУГА НА ОПГ то ГЕРБ,ДПС,СДС
  • 2 КОТарАК

    26 1 Отговор
    избирателите на ДПС изобщо нямат нужда от успокояване. те си гласуват под строй , включително и българите , които са в тая партия за далавера .
  • 3 Демократична България

    21 4 Отговор
    Гешев, Цацаров.. И всички висши съдии които си затваря ха очите за безобразията в България трябва да бъдат съдени
  • 4 зЪмя

    17 5 Отговор
    гледах по Discovery едно племе беше отрязало главата на една змия , но самата глава половин час след отрязването още можеше да хапе , та същото е и със змията ГЕРБ ще прави опити за хапане докато не ги натирим по затворите
  • 5 Антоанета Цонева: свидетели сме на истор

    9 6 Отговор
    Антоанета Цонева: свидетели сме на исторически събития. Ерата на #Борисов приключва и с всеки изминал ден надеждата за ново начало се увеличава.
    Длъжни сме да формираме мнозинство и да се борим за подкрепата на българските граждани. Бойко Борисов, Делян #Пеевски и прокуратурата обезсмислиха смисъла на българската Конституция. 25% от санкционираните досега по закона “#Магнитски” са концентрирани в България. Това е печална статистика.
    Въпреки забавянето с преговорите за #машините, изход трябва да бъде намерен. Изборният кодекс трябва да бъде приложен в цялата си пълнота. Машинното гласуване има много предимства. Важно е да има информационна кампания, така че хората да се чувстват спокойни, когато гласуват.
    Демократична България активно ще се включи в обучението и информирането на хората как да използват машините.
    В програмата на Демократична България темата за #регулаторите е централна. Предлагаме начините, по които да бъдат променени правилата, за да имаме регулатори професионалисти.
    -------
    #ДЕНЯТ ще бъде по-силен, ако го подкрепите с номер 23

    Коментиран от #20, #28

  • 6 Голем смях

    11 16 Отговор
    Този потурнак и комунистическо мекере няма ли да млъкне.
  • 7 София е за ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ!

    13 11 Отговор
    Всички интелигентни хора гласуваме за тази партия ! Успех и заедно с ИТН и ИСМВ пълно мнозинство в парламента!

    Коментиран от #9

  • 8 Вот Тебя

    15 10 Отговор
    Мравояда трябва да се разследва за връзки с БГ мафията. Справка: какво каза Маджо по телефона и как Божков плати летните "протести". Гешев не е удобен на тези мафиоти и те инструктирали Мравояда да ръси изтъркани "демократични локуми" срещу Гешев, за да може да си вършат "бизнеса" необезпокоявани.

    Коментиран от #15

  • 9 Само ГЕРБ

    11 24 Отговор

    До коментар #7 от "София е за ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ!":

    Всички интелигентни хора ще гласуват за ГЕРБ, защото виждат пълната разруха към която Радев и "протестиращите" тласкат България. Тези трябва да бъдат изметени от властта на 11 Юли. Аз не гласувах, но този път няма да ви се размине. ГЕРБ е спасението на България от ръцете на плямпащи некадърници, Маджо, Божков, Мравояди, Маи, Чалгари, Хаджигенчов с шала, Радев Фърчилото и други подобни циркови деятели.

    Коментиран от #13, #14

  • 10 Брат Маджо се*е

    11 14 Отговор
    Длъжностната характеристика на Христо Иванов е категория обслужващ персонал и подкатегория лека жена 😁
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 До дежурното

    0 0 Отговор
    Не ми махай че ще ти залепя 1 целувка за лека нощ😂😂😂😂😈
  • 13 наистина

    11 6 Отговор

    До коментар #9 от "Само ГЕРБ":

    трябва да имаш психични отклонения за да глсуваш за гроб
  • 14 11 юли

    6 13 Отговор

    До коментар #9 от "Само ГЕРБ":

    Бюлетина №23!

    Не забравяй, че Христо Иванов
    заби българското знаме
    на плажа на Доган сарай!
    В руския анклав Росенец!
  • 15 ФАКТ Е

    10 4 Отговор

    До коментар #8 от "Вот Тебя":

    Комунистът Борисов е от
    най-долната утайка на БКП.
  • 16 язък

    10 6 Отговор
    Христо, ти днес защо не отиде да лежиш пред съдебната палата , че Кьовеши да те забележи ? Борец за демокрация ???5256
  • 17 Мармалад

    7 4 Отговор
    господин адвокат повечето дела в България са граждански и от административен характер дето прокуратура няма или само присъства.Фиксацията в Гешев не решава проблемите в правосъдието.Законите все пак са писани в парламента където за председатели и депутати бяха така наречените не от статуквото Вие Атанасов Манолова Дончева Капон и други герои. фиксация та в един обект и раздвоение на личноста предполага помощ в лечебното заведение на мис Баба .
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Ех мили мои партии любими

    4 2 Отговор
    Абе като толкова треперите за всеки избирател да има достъп до машинно гласуване за да зачетете волята на избора на всеки гласопподавател защо има 4% праг за влизане на партия в парламента не трябва да ли да влизат всички партии които са събрали гласове над минимума за едно депутатско демек да няма лимити за никоя партия която е участвала в изборите сегашната система е вид демократичен бошевизъм
  • 20 Последния софиянец

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от "Антоанета Цонева: свидетели сме на истор":

    Маце прочети още веднъж кои са в списака ! Никаде не пише Борисов, а ти пропусна да споменеш шефа си Божков май?
  • 21 Бай Курти

    7 5 Отговор
    Ристе, да не мина на бело. Че много глупости взе да ръсиш.Ти си старо че рве но ме ке ре и няма начин да си носител на промяната. Същото се отнася и за Импексова ,Галева и гнома .Така ,че имай готовност пак да поемеш пожарникарския шланг.Колкото и да не харесвам ГЕРБ за сега са без алтернатива.Със стари червени к...и нов бардак не се прави.
  • 22 Пиши ГЕРБ

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Социолог":

    1 процент,че да ти повярваме.А Галева и Импексова им дай по 100%.Някак по достоверно звучи.
  • 23 Разум

    4 3 Отговор
    Този получава пари от Американски фондации. Борисов получи от Германски.

    Как мислите, Хр. Иванов на кого ще служи първо?
  • 24 Светослав

    5 3 Отговор
    Пинокио пак взе думата. Носът му стана страшно дълъг. Заиграва се с хората, който иска да му вярва
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Политолог

    0 0 Отговор
    Христо, вместо да критикуваш , виж си хората от партията!
    Един кмет имаш в София, Красно село и той веднага започна да краде
    Нещастници, комплексари сте, а Иван Костов е виновен за всичко
  • 28 Пенсионер

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Антоанета Цонева: свидетели сме на истор":

    Ще видим дали ерата на Борисов е приключила. Но ерата на Ристьо не е започнала и дано никога не започне.
  • 29 ААдаша

    1 0 Отговор
    А на Христо е да скача и плюе?
  • 30 Марио

    1 0 Отговор
    То и длъжностната характеристика на протежетата на олигарси е да бъдат далеч от политиката, ма Ице ти пак тук!
  • 31 Велислава

    2 0 Отговор
    А длъжностната характеристика на Хр. Иванов е да дрънка глупост след глупост.

    Коментиран от #32

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Токин

    2 0 Отговор
    Мократа мечта на Христо Иванов е да бъде на мястото на Иван Гешев! Затова са и всичките атаки срещу него!

    Коментиран от #35

  • 34 Дебилчев

    0 0 Отговор
    Вие костовистите колко криминални олигарси наказахте, колко, 0000000...0, ли, Гешев започна и вие скочиха, ГНУСАРИ с протестърска гнусотия
  • 35 Дебилчев

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Токин":

    Налииии, има и конкуренти 🙂дончева има същата мечта
  • 36 Калин

    0 0 Отговор
    Иванов пък е един прекрасен и чудесен, необвързан със задкулисието…
  • 37 Калин

    1 0 Отговор
    Иванов говори това, за което му платят от една група олигарси, разследвани постоянно от прокуратурата!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове