Last news in Fakti

11 Юни, 2021 14:43 2 312 39

СДС против прайда: ЛГБТИ общността не е дискриминирана

  • софия прайд-
  • лгбти общност-
  • лгбти-
  • сдс

Даже напротив, в много случаи различната сексуалност отваря широко вратите за развитие и кариера, пишат от СДС

СДС против прайда: ЛГБТИ общността не е дискриминирана - 1
Снимка: Shutterstock

СДС категорично се противопоставя на натрапчивата демонстрация на поредния прайд на 12 юни в София. Това заявиха от партията в официална позиция до медиите.

"Ние нямаме нищо против хомосексуалните хора. Всеки е свободен да бъде такъв, какъвто иска. Но тази общност има равни права с останалите български граждани и не е дискриминирана. Даже напротив, в много случаи различната сексуалност отваря широко вратите за развитие и кариера.

Като дясна консервативна партия, ние ще отстояваме ценностите на нашия народ, завещани от предците ни. Ценности, според които традиционното българско семейство е от мъж и жена, които възпитават в здрава среда децата си.

Не можем да мълчим, когато зад благовидни, уж образователни каузи, се посяга на психиката на невръстни деца, за да им се внуши, че няма нищо лошо да сменят пола си или да живеят в семейство с две майки или двама татковци.

Не можем да мълчим, когато ЛГБТИ общността създава чувство за вина у останалите хора, че не признава правата им. Това категорично не е така! Не можем да мълчим пред опитите за обратна дискриминация от сексуалните малцинства, които прокарват по безпардонен начин идеите си и се опитват да ги налагат на всички останали.

Не можем да мълчим пред постоянните опити да се прокара „Истанбулската конвенция“, която СДС категорично отхвърли и продължава да твърди, че не бива да бъде допускана в България.

Постоянното и арогантно прокарване на идеите за нова „нормалност“ от неолибералните движения в Европа и у нас, е опасно за бъдещето на нацията ни.

България е държава с хилядолетна история, с богата култура и духовност, която е устояла на вековни робства и се е съхранила, благодарение на ценностите, стъпили върху човешката логика и Божия ред: че има два пола – мъж и жена, които създават поколение и продължават живота, черпейки сили от корените и традициите си.

Опитите да се наруши този ред са извратени и античовешки. Всеки здравомислещ българин е длъжен да им се противопоставя, без да се страхува, че неолибералните апологети ще го охулват и сочат с пръст. Когато си на страната на правдата, силата е с теб!", пишат от СДС.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Подлоги сте на ГЕРБ

    41 4 Отговор
    Но все пак поздравления за позициятар
  • 2 Те са

    12 1 Отговор
    Живи :)
  • 3 ужас братле

    32 3 Отговор
    СДС се чуди от къде да дръпне гласове , и на вмро и на другите партии все лесббиййки са им в главата - Ако не ги харесвате , гласувайте за нас!
    Боже , никой няма програма , политическа визия , всеки иска на база емоции да гепи гласа на отрудените и ограбени българи.
  • 4 Мюмюн

    3 1 Отговор
    дискроминирван сам баткхо
  • 5 тия пък

    15 8 Отговор
    не са ли заети да крадат и ближат задника на боки
  • 6 Пак

    28 4 Отговор
    предизборно. Иначе сте на страната на злото
  • 7 Ами не е така

    4 19 Отговор
    Дайте им да се женят един за друг и няма да има прайдове. Живеят двама да речем 10-15 години. Плащат всичко заедно и ако един си отиде, то неговата рода наследява всичко. А даже в повечето случаи не са искали да имат общо с човека. Но ще му вземата парите. Другият няма шанс. А в болница недай си боже, нема да го пуснат, понеже му е никакъв. Та нека сдсето не се изказват неподготвени! Много се осрраха тези през времвто!

    Коментиран от #33

  • 8 А уж сте от една колиция "...асти"

    8 4 Отговор
    Не може така, оставете коалионния си партньор ГЕРБ да ди прави прайдовете! Както е казал Великият ЛГБТ Борисов: "Ние в ГЕРБ сме само жени. Тук-таме мъж, ма и той жена"!
  • 9 Сергей Станишев 🏳️‍🌈

    10 3 Отговор
    Да живее мъжката любов

    Коментиран от #14

  • 10 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    12 6 Отговор
    Как такава позиция като половината десни са ЛГБТ?!

    Коментиран от #16, #17

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Плюс-минус

    32 1 Отговор
    Тази сутрин след 9 часа по бТВ имаше около 10 минутно интервю- реклама за утрешния гей парад, в което беше включена и защитаващата гей- парада Мария Бакалова.
    Нямам нищо против различните от сексуалността, създадена от природата - мъж - жена, но съм против нахално да се натрапват и така да объркват младите.
  • 13 повервахме

    5 4 Отговор
    Това е фалшивото СДС.
  • 14 Рада дълбоката

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "Сергей Станишев 🏳️‍🌈":

    Ех любов ли бе да го опиша
  • 15 кое от

    5 3 Отговор
    всичките СДС-та е против прайда! Защото в ТОВА СДС има двама. Кой е "бунтарят" - Румен Христов или АлЙо?! Голям предизборен пиар, няма що. ГЕРБ к,во рекоха :)
  • 16 После Софиянец

    6 2 Отговор

    До коментар #10 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Аз и попа ще сме там. И не ни подценявай, ние от ДБ всички сме ЛГБТИ. Аз съм репресиран и много често ни наричат ДП (долни п е д а л и). Освен това ни е хубаво да сме на улицата и ТВ да ни показва като панаирджииски мечки.

    Коментиран от #21

  • 17 Хахаха

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Ако имаш предвид ДБ, те не са десни. Чиста градска левица са. И са пълни с гейове.

    Коментиран от #23

  • 18 Павел Пенев

    11 2 Отговор
    Тази отвратителна общност не само че не е дискриминирана, но е явно толерирана. Няма ли кой да ги ликвидира тези животински прайдове сред нормалната човешка общност? Не ходя на избори докато политиците очакват от педалите да бъдат избирани.
  • 19 Боил

    10 1 Отговор
    ЛГБТ да не подскачат по улиците , защото , това не е Брюксел и полза няма .И те като "македонците" чакат някой да ни натисне и да признаем техните фантазии за реалност .А тия от Брюксел , защо не натискат правителството да увеличи пенсиите и минималната заплата , а са се съсредоточили да удовлетворяват фантазиите на малцинствата , а останалата част от народа , кучета ги яли ..И после да не се чудят , защо ЕС няма одобрението на по-голямата част от обществото.
  • 20 ЛГБТ -София

    5 5 Отговор
    ЛГБТИ общността изказва специални благадарности към говорителя на ЦСМП -София - госпожа Катя Иванова Сунгарска и директора д-р Георги Иванов Гелев наши активни членове и съмишленици за смелостта им да станат рекламни лица на парада .
  • 21 ЕЛТЪН ДЖОН ЛОВЕ

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "После Софиянец":

    В БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ Е ИМАЛО И ЩЕ ИМА ГЕ Ю BE ,НИЕ СМЕ ЗАД ВСЕКИ ОТ ВАС😬

    Коментиран от #26

  • 22 ПЕНКО

    5 1 Отговор
    АКО ИМАХ ОТНОШЕНИЕ ЩЯХ ДА ИЗСТРЕЛЯМ НЯКОЛКО ПРАЖКИ С ТОПЧЕТА ОТ ЛАГЕРИ НАД "ПРАЙДА " -КЪМ ОТ 50-60 МЕТРА - НАД ПРАЙДА - ПОНЕ 60% СЧУПЕНИ ГЛАВИ И НА ПОЛЮЦИОАЙИ ОХРАНЦИ !!!
  • 23 ПЕНСОНЕРИТЕ

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Хахаха":

    ИСКАМЕ ШАРЕНИ ГОЛЯМ И ПЕНСИИ КАТО ДЪГАТА НА АДАМ И АДАМ😇И ДА ВЪРНАТ ТКЗС И МИНУТА Е МАЛКО И ЗЛАТНИЯ ОРФЕЙ И ЕФТИНОТО МОРЕ И .......
  • 24 Лорд Кларксън

    3 0 Отговор
    "А защо тогава реват, Джон? " - "Ами пе*ер*си, Сър"
  • 25 Димов

    6 1 Отговор
    Клета майка България!
  • 26 боил

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "ЕЛТЪН ДЖОН ЛОВЕ":

    Ами радвайте се тогава , че сте толкова много и като обърнат резбата, всички мъже ..кой ще ви ражда ..или сте го измислили...нещо като ферми за възпроизводство ..или как ще става ? Теб баща ти ли те е родил ?
  • 27 Кръчмар

    8 1 Отговор
    Всеки има право да прави със задника си каквото си иска защото си е негов. Но никой няма право да завира задника си в лицето ми защото си е мое! Тези да не искат пари като циганите за интеграция. Защо ЕС не ги интегрира, АЛО БРЮКСЕЛ ЗАЩО ТАКА? НАЛИ СА МАЛЦИНСТВО!
  • 28 Тракиец

    4 1 Отговор
    То само педали в тая държава.
  • 29 Христо Ботев

    2 0 Отговор
    А вий,вий сте идиоти!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Значи за

    5 0 Отговор
    обратните можеи да говориш само хубави неща - например колко е велик членът на СДС Тафров, който дори беше и представител на България в ООН. Изобщо - отвъд океана представителите ни са образец - една крадла, един педал... И после -били дискриминирани. Впрочем - точно СДС има даде повече права, отколкото имат нормалните.
  • 33 АМИ ТОВА

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ами не е така":

    което предлагащ, не е проблем - намират си един адвокат, написват един договор, отиват при нотариус и хоп - ето ти решение на проблема. Не е по-сложно, отколкото да сключиш брак, че е и по-евтино даже - няма сватба, разходи за гости,официални дрехи /освен ако "булката" не се изтипоса в бяла роклля и обувки с токчета. Проблемът не е тук, а в желанието на тези мергинали да се заявят и изявят като всички останали. Да, ама не са. Факт. Така като хората с увреждания имат граница на равнопоставеността - например при качване и слизане от превозни средства. Това е нормалността - да се съобразяваш с границите , които твоята същност ти е предопределила. Во не и да ми натрапваш твоите липси на всички останали, принуждавайки ги да правят и да се съобразяваш с това, което ти искаш.
  • 34 Нежни тайфуни

    3 0 Отговор
    Cлeд кaтo прeди няколко ceдмици дocтa дoбрe гoвoрeщaтa бългaрcки eзик Хeрo Муcтaфa изкaрa цял мaрaтoн пo бългaрcкитe държaвни инcтитуции и пocлeдoвaтeлнo ce cрeщнa c нoвия cлужeбeн прeмиeр Cтeфaн Янeв, c вътрeшния миниcтър Бoйкo Рaшкoв, c външния миниcтър Cвeтлaн Рaeв, c прaвocъдния миниcтър Янaки Cтoилoв, c икoнoмичecкия миниcтър Кирил Пeткoв, c финaнcoвия миниcтър Aceн Вacилeв и дaжe c нeгoвoтo прoтeжe културиcтът–дирeктoр нa НAП Румeн Cпeцoв, дoвeритeлни изтoчници рaзкрихa, чe в дeйcтвитeлнocт eднa oт дeликaтнитe цeли нa тoвa нeйнo турнe e билo тъкмo нaбирaнeтo нa cпoнcoри и учacтници в прeдcтoящия нa 12 юни Coфия прaйд, чийтo вceизвecтeн и гoлям пoчитaтeл и пoддръжник e и caмaтa Муcтaфa 😉

    Зaтoвa ceгa cлeд вeчe излeзлия нaкaзaтeлeн cпиcък c имeнaтa нa Дeлян Пeeвcки и кoмпaния вceки мoмeнт ce oчaквa дa излeзe и eдин нoв, cъвceм рaзличeн aмeрикaнcки cпиcък, кoитo c пoздрaвитeлeн и блaгoдaрcтвeн aдрec щe oпoвecти имeнaтa нa oнeзи нaши виcши caнoвници, кoитo ca дaли cъглacиeтo cи дa бъдaт мeцeнaти или дoри прeки плoщaдни дeлeгaти нa Coфия прaйд 😘 😁
  • 35 ЛЪЖЦИ ГЕРБАВИ

    1 1 Отговор
    АЛ. ЙОРДАНОВ ВИНАГИ Е ЗАЩИТАВАЛ ТОВА ЯВЛЕНИЕ , А КАТО ДЕПУТАТ СЕ Е И ЗАКЛЕЛ ДА НИ ПРОБУТВА ИСТАМБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ , ТАКА ЧЕ ТОВА Е ИСТИНСКАТА ПОЗИЦИЯ НА СДС --- ЦЯЛАТА СТАТИЯ Е ФЕЙК !
  • 36 ЛОШО

    1 1 Отговор
    ПОЛОВИНАТА НИ ЕВРОДУПЕТАТИ СА С ЛЯВА РЕЗБА , НЕЩАТА В ТОВА ОТНОШЕНИЕ СА МНОГО ЗЛЕ !
  • 37 ПРОВОКАЦИЯ

    1 0 Отговор
    Без инциденти и под засилена полицейска охрана ПРАЙДА се провежда пред Паметника на Съветската армия. КОЕТО СИ Е ПРОВОКАЦИЯ ОТВСЯКЪДЕ ТЪЙ КАТО МОЖЕШЕ ДА СЕ ПРОВЕДЕ И ПРЕД АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО !
  • 38 Георги v.

    1 0 Отговор
    Така е. Различната сексуалност отваря вратите за кариера, особено в Нов Български университет!
  • 39 Георги v.

    1 0 Отговор
    Не одобрявам прайда. Но питам, къде беше Милена 13 години през които се провеждаше прайда. Защо се сети чак на 14-та г. да се възмути. Освен това твърденията на СДС, че тя от сърце и безкористно ги е подкрепяла не са верни. С изключение на първите демократични избори, всички останали избори бяха златна мина за една избрана група "творци" между които беше и Милена. Безкористни бяха стотиците хиляди, които мръзнаха по митингите и бяха излъгани от подлеците от СДС.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове