6 125 34

Сигнал към ФАКТИ: А беше толкова зелено и красиво! (СНИМКИ)

"Страхотна грозотия!", пише нашият читател

Сигнал към ФАКТИ: А беше толкова зелено и красиво! (СНИМКИ)
Илюстративна снимка: БГНЕС

"А беше толкова зелено и красиво".

Така завършва писмото си към ФАКТИ наш читател. Съдържанието на самото писмо пък се отнася до ново застрояване на плаж "Трета буна" във Варна.

"Застрояване на единственото останало зелено парче по плажната ивица", пише нашият читател и ни изпраща кадри, в които се вижда как в близост до плажа се разхождат валяк и багер.

"Трета буна" беше красиво спокойно местенце с много зеленина и пътечки. Сега се оголи за големи каравани, които на никого не трябват. Само на два мера от плажа има малко ресторантче и кафене. Страхотна грозотия!", пише нашият читател.

Поместваме и изпратените ни кадри от строежа на плаж "Трета буни" във Варна:

Снимка: Читател на ФАКТИ

Сигнал към ФАКТИ: А беше толкова зелено и красиво! (СНИМКИ)

Снимка: Читател на ФАКТИ

Сигнал към ФАКТИ: А беше толкова зелено и красиво! (СНИМКИ)

Снимка: Читател на ФАКТИ

Сигнал към ФАКТИ: А беше толкова зелено и красиво! (СНИМКИ)

Снимка: Читател на ФАКТИ

Сигнал към ФАКТИ: А беше толкова зелено и красиво! (СНИМКИ)

Дейностите, за които нашият читател сигнализира, се намират точно под стената, видима в далечината на следния кадър:

Снимка: visit.varna.bg

Сигнал към ФАКТИ: А беше толкова зелено и красиво! (СНИМКИ)

Кратка справка в социалните мрежи показва възмущението и на други жители на Варна.

"Съсипват "Трета буна". Багер изрина всичко зелено - с всички животинки, обитаващи храстите и дърветата. Няма уведомителна табела. Покриха почвата с найлон и посипват с чакъл. Не знам как се нарича подобен проект - глупост, алчност, наглост, безхаберие? Къде по света си съсипват природата по този грозен начин? Заведение може да се построи в хармония с нея, така че да я облагородява и допълва", коментира потребител там.

Други коментари от социалните мрежи са, че в миналото в района на плажа е могло човек да се радва на природата, да кара колело, да се разхожда по алеята, докато в момента мястото гъмжи от преминаващи автомобили.

"Багер на "Трета буна" опустошава растителността!", пише друг потребител.

Оказва се, че на кадрите, изпратени от нашия читател, виждаме процеса по изграждане на уличен парк. На мястото ще се продава храна, ще има малка сцена за концерти и ще се прожектират филми.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 24 гласа.

Свързани новини

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Ужас

  57 3 Отговор
  Лапачите бързат докато правителството е служебно и не може да огрее навсякъде. Как се чистят Авгиевите обори пълни с тиня догоре? И сега всякакви хитреци "в мътна вода риба ловят".

  Коментиран от #21, #30

 • 2 ухуиух

  36 7 Отговор
  Слагат найлони сигурни, за да не никне тревата. В Европа такова нещо няма, там посипват ситни камъчета, за да прониква дъждовната вода между тях,

  Коментиран от #11

 • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 5 Хахаха

  17 16 Отговор
  С руския кмет Портньйх добро не ги чака...

  Коментиран от #10

 • 6 Чоко

  50 4 Отговор
  ТИМ не спят - те строят! Я се разходете към Константин и Елена и вижте в какво се превърна единствения зелен морски курорт! В ЖК Константин и Елена...

 • 7 Рошко

  31 3 Отговор
  Аман тая" държава" няма оправия
 • 8 Варна курортен град

  30 3 Отговор
  заповядайте на сутришна разходка или кафе около ресторант Хоризон. Порадвайте се на зеленина и чист морски въздух….стига л@йновоза на ресторант Веранда на алеята да не събира цветенцата на туристите и бриза да е към морето…вземете си противогаз евала на този бисер. Как се издава разрешение за заведения на плажа без наличие на мръсна канализация (на септична яма) евала на този гений за развитието на туризма във Варна.

  Коментиран от #27

 • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 10 Не е руски

  34 4 Отговор

  До коментар #5 от "Хахаха":

  а гербаджийски... Винаги ми е било чудно как "варненци" избраха за втори мандат този некадърник , последния път - в конкуренция с човек, направил за Варна повече от всички управници на града пред последните трийсетина години - когото дори изпратиха на трето място... Впрочем - Портних е човек на ТИМ, ако не знаете - преди да стане кмет, беше управител на техния грандхотел "Варна", за когото и оцелелите от Мултигруп могат да разкажат спомени... Варна в момента е застаряващ и със затихващи функции град, потънал в боклуци, с гордо акцентираша себе си реклама -портрет на Марешки в центъра... Така че - нищо изненадващо...
 • 11 NikNay

  6 16 Отговор

  До коментар #2 от "ухуиух":

  Найлон се слага с цел да не се замърсява почвата а не да не никне трева. Правих бетонна плоча за тераса и също поставих найлон за да не замърсявам почвата с бетона - така правят и строителните фирми на Запад.

  Коментиран от #12

 • 12 еколог

  20 4 Отговор

  До коментар #11 от "NikNay":

  Абе, ма ти си бил корифей на строителния инженеринг бре. Все си имал идиотски постове, ама с тоя направооо....
 • 13 Бг Турист

  16 5 Отговор
  Гледам каква е мръсотия на последната снимка, ''марулите''и мидените черупки, мръсната вода и пейзаж и изобщо не съжалявам че съм в Гърция. Айде, със здраве..и продължавайте да кОпате, ега намерите това, което търсите..ид..оти.
 • 14 Тюрк

  0 12 Отговор
  Нека български мъже веднага ми направят "чeкия". Незабавно!

  Коментиран от #16, #20, #33

 • 15 Еми ще го веете

  14 0 Отговор
  Вода газите, жадни ходите. Как ще давате на другоземци да ви държат ресторантите бре? Тъпа.аци.
 • 16 Ще ти направим

  17 1 Отговор

  До коментар #14 от "Тюрк":

  Втори сюйнет. Тоя път до основата.
 • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 18 туй онуй

  11 0 Отговор
  Крадене, крадене, крадене...
 • 19 Гост

  16 0 Отговор
  В нормалните държави хората правят кордон и сядат пред багера. Тука се надяваме продажните политици да се трогнат и да си спрат собствения строеж на плажа.
 • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 21 Гост

  10 0 Отговор

  До коментар #1 от "Ужас":

  Нали точно затова от време на време я размътват тази вода. За да изловят рибата. А рибата си мисли, че за да я нахранят.
 • 22 БОКО ЗАТВОР

  8 2 Отговор
  РАБОТАТА , РАБОТАТА , РАБОТАТА , ПРОДЪЛЖАВА ..... ГЕРБ УПРАВЛЯВА ! КРАДАТ ! ЩЕ НИ ПРОЖЕКТИРАЛИ ФИЛМИ - ЯСНО Е ЧЕ ЩЕ СТРОЯТ ХОТЕЛИ

  Коментиран от #32

 • 23 КРАДЦИТЕ

  10 2 Отговор
  НА ТРЕТО ФОТО ИМА ИЗВЕДЕНИ КАБЕЛИ - ГЕРБ ЩЕ ПРАВЯТ ПЪРВО КРЪЧМА И ПОСЛЕ ОСТАНАЛОТО

  Коментиран от #31

 • 24 Всичко е подчинено на култа към парите

  11 1 Отговор
  Не проумявате ли?нема красиво нема мило нема родно сичко ше е функция на парите а в бегето знаем от отминали епохи че управниците са по по най най от новите им господари ...по папа от папата и по капиталисти от юдейте така че не се чудете на абсурдите такъв им е гена
 • 25 Ааааа

  9 0 Отговор
  Едно време там вадехме миди, а сега....гниди..
 • 26 111

  17 0 Отговор
  Не е ГЕРБ ТИМ са. И преди и след ГЕРБ. Земята е купена отдавна и проекта също. И Свети Константин и Елена пак те застроиха и унищожи ха парка.

 • 27 МАФИЯ НА ББ

  11 1 Отговор

  До коментар #8 от "Варна курортен град":

  МУТРИТЕ НЕ ОБИЧАТ ЗЕЛЕНО И КРАСИВО, ТЕ ОБИЧАТ САМО ЗЕЛЕНИТЕ ДОЛАРИ И ЕВРА. БОЙКОТ НА МУТРАФОНИЕТО!!!!! БОЙКОТ!!!!!
 • 28 АзАз

  9 0 Отговор
  Взривявайте. Само така ще се научат.
 • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 30 Пешо

  4 5 Отговор

  До коментар #1 от "Ужас":

  Бързат докато е служебното правителство, защото като се върне Бойко, тия незаконни щуротии ще бъдат спрени. А сега, при червените генерали всичко и е позволено.
 • 31 Не не

  3 6 Отговор

  До коментар #23 от "КРАДЦИТЕ":

  Не е си резидента сега едноличен властелин? Питайте него какво е решил да си построи. Това ще е местото, където ще местят партийния дом от Бузлуджа?
 • 32 Нееее

  2 6 Отговор

  До коментар #22 от "БОКО ЗАТВОР":

  Нe e ли рeзидeнтa ceгa eднoличeн влacтeлин на тази теретория, наричана България? Питaйтe нeгo кaквo e рeшил дa cи пocтрoи. Тoвa щe да e мecтoтo, къдeтo щe мecтят пaртийния дoм oт Бузлуджa?
 • 33 Аз, бе... Аз...

  3 0 Отговор

  До коментар #14 от "Тюрк":

  Ами чувал ли си за български "гердан-компрес" ?!!
 • 34 Сульо

  4 1 Отговор
  "Де-мо-кра-ци-я" ! "Де-мо-кра-ци-я" ! Айде тея будни граждани да излизат да викат, както викаха 1990-та. На ви сега "демокрация" със здраве да ви разруши ВСИЧКО, не само буната.

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове