Last news in Fakti

12 Юни, 2021 14:49 8 279 108

БСП алармира Радев и Янев за "импровизациите" на здравния министър

  • бсп-
  • стойчо кацаров-
  • здравен министър-
  • тодор кантарджиев-
  • румен радев-
  • стефан янев

Позиция на Градския съвет на БСП - София

БСП алармира Радев и Янев за "импровизациите" на здравния министър - 1

"Тези дни председателят на БСП Корнелия Нинова излезе с позиция срещу самоволните и крайно неоправдани кадрови решения на д-р Стойчо Кацаров – министър на здравеопазването в служебното правителство. Повод за това послужи пенсионирането на проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести, учен с международен авторитет и принос. С основание Нинова подчерта, че „уволненията на служебното правителство не бива да са самоцелни. Хора с доказани професионални и морални качества не трябва да се сменят. Професор Кантарджиев е почтен човек и доказан специалист в своята област”.

Това се казва в декларация на Градския съвет на БСП - София

"Проф. Тодор Кантарджиев получи всенародна известност, през последните две години на коронавирусната пандемия като член на Националния оперативен щаб. Без да парадира с титли, той стана любимец на милиони българи с поведението си на истински хуманист, със съветите и здравните препоръки за всекидневно поведение, с нескритото си желание да помогне на всекиго.

И всичко това той го поднасяше с искрена непосредственост и чувство за хумор. Без да показва, че е светило в своята медицинска област. Без да изважда на показ способностите си като организатор и ръководител на научно-практически лаборатории и институт.

Едва във връзка с пенсионирането му разбрахме, че е специализирал в Европейската федерация на микробиолозите – Берлин, в Асоциацията на германските микробиолози – Фрайбург, в Немската асоциация за академичен обмен – Мюнстер, в Кралското общество - Абърдийн, Великобритания и пр. Наред с това, че е председател на Българската асоциация на микробиолозите, зам.-председател на Научното дружество по микробиология, член на Европейската конфедерация по медицинска микробиология, член на управителния съвет на Балканското дружество по микробиология, член на американското дружество по микробиология и пр.

Така или иначе, коронавирусната епидемия сега-засега е преодоляна, броят на заразените и броят на починалите – рязко намаля. Едва ли има наш сънародник, който да не признава, че главна заслуга за преборването с коварната болест имат българските лекари, тяхната професионална всеотдайност и героизъм, верността им на Хипократовата клетва. Красноречив факт е, че над 20% от лекарите на България прекараха болестта, немалко от тях с фатален край, че общо от Ковид-19 се разболяха 13 426 души медицински персонал. По време на пандемията умряха 17800 български граждани, броят на заразените достигна цифрата 419 859.

И тъкмо в този момент, а той съвпада с мандата на служебното правителство, вместо изказ на човешка благодарност, новият министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров се зае да доказва в България, над която американците приложиха закона „Магнитски”, че център на корупцията в България е лекарското съсловие, че негови колеги във водещите болници са се възползвали за всяване на управленски хаос и придобиване по незаконен път на материални облаги.

Пенсионира по унизителен начин проф. Кантарджиев, пример за образцов ръководител на медицинска институция.

Уволни проф. дмн Борис Богов заради натрупани от последното десетилетие задължения в най-голямата университетска болница ”Александровска”. Въпреки че проф. Богов е бил начело на болницата само шест месеца, от октомври 2020 г., и то в пика на пандемията.

Министър Кацаров отказа да се съобрази и с обстоятелството, че става дума за голям български нефролог, който от 2009 г. е ръководител на клиниката по нефрология към Катедрата по вътрешни болести към МФ на МУ – София, през периода 2016 г. – 2018 г. е национален консултант по нефрология, а от 2018 г. - председател на Експертния съвет по нефрология към министъра на здравеопазването. Същият е специализирал на високо равнище в болница „Necker” - Франция, „Kinki University” – Япония, Университета в Грьонингер – Холандия, в „Columbia University” – САЩ.

Кого назначава Кацаров на мястото на проф. Богов - д-р Атанас Атанасов, бивш директор на болниците в Нови Пазар и Шумен, сега - прокурист в МБАЛ – Ловеч.

В медиите вече изтече информация, че се готвят масови уволнения и на ръководителите на РЗИ. А е известно, че именно РЗИ-тата свършиха основната работа с пандемията.

Всички очаквахме първите си стъпки министър Кацаров да насочи към възстановяване на справедливостта, грубо погазена с политическите назначения във втората по големина университетска болница „Царица Йоана - ИСУЛ, където най-безцеремонно в последните месеци от управлението на ГЕРБ бе отстранен от поста на изпълнителен директор големият български хирург проф. Бойко Коруков. Да се решат наболелите кадрови въпроси в Националната онкологична болница, в детската болница „Проф. Иван Митев” и пр. Вместо да насочи в подобни по характера си дейности, министър Кацаров се зае на всяка цена, и то незабавно, да дискредитира крупни фигури на съвременната ни медицина, с безспорни качества на истински ръководители.

Какво получиха като обществен отговор действията на министър Кацаров?

Първо, създаде се впечатление, че служебното правителство и лично президентът Радев се отнасят несправедливо към благородната професия на медиците.

Второ, над 650 подписа от водещи български медици, авторитети в своята област, се обединиха в подписка в поддръжка на проф. Богов.

Трето, масови протести на лекарите и медицинските кадри в Центъра за заразни и паразитни болести, които всеки ден настояват професорът да бъде върнат на ръководния му пост.

Четвърто, масови възражения, подигравки и протести в медиите, в социалните мрежи и сайтове.

Пето, накърнено беше исконното чувство за признателност и благодарност, характерно за българския народ.

Шесто, накара обществото да приеме с добро чувство подкрепата, изразена от Бойко Борисов към проф. Кантарджиев.

Седмо, създаде усещането за провеждана политика на реванш от служебното правителство, политика, която не цени талантливите и заслужилите в професията си личности.

А иначе има толкова неща за вършене.

Пандемията ни пощади, но ние не знаем каква ще е ситуацията през есента и зимата. Единствената реална гаранция срещу болестта – ваксинирането, закъснява. Броят на общо поставени дози е 1 505 341, а на ваксинираните до този момент – 648 541. Час по-скоро е необходимо да се вземат мерки, за да не се окаже, че през есента и зимата България отново ще изпадне в тежък локдаун, с милиони неваксинирани граждани.

Ясно е, че едно служебно правителство с мандат от два месеца, не може да реши кардиналните проблеми на българското здравеопазване. Но Министерството на здравеопазването би могло да подготви деловата част, свързана с бъдеща покупка, при недостиг, на произведени извън ЕС ваксини (руска и китайска), да подготви варианти за действие с оглед на подобряване или влошаване на епидемичната обстановка, да разработи пакет от мерки, за да не бъдат затваряни болници, да даде път на действително доказалите се професионалисти и пр.

Не сме наясно дали импровизациите, извършени от министър Кацаров, могат да бъдат поправени. Макар че трябва да бъдат поправени!

Градският съвет на БСП –София се обръща към президента Румен Радев и към премиера Стефан Янев с настояване да бъде анализирана в детайли ситуацията в здравеопазването, както заради съхраняването честта на работещите в тази сфера, така и заради народополезната дейност на служебното правителство, която членовете и симпатизантите на БСП подкрепят".


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 76 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маргинал

    143 38 Отговор
    И БСП не били от Статуквото? Жалки подлоги.
  • 2 CoV TV

    51 14 Отговор
    д-р Кацаров се ваксинира срещу COVID-19. Той си е поставил ваксината на Janssen :)

    Коментиран от #21

  • 3 Абе

    96 18 Отговор
    откъде тръгна Боко, нали от бкп-то!!
  • 4 Майна

    120 45 Отговор
    Нинова ти ще довършиш БСП..МНОГО НЕДОСТОЙНА ПОЗИЦИЯ ! Да защитаваш този престъпен некъдърник!

    Коментиран от #12, #38, #65, #79

  • 5 ТаУмВзе

    95 20 Отговор
    Сами виждате, че кинтоимпексова е другото лице на герберастията. Кое не е ясно?
  • 6 CoV TV

    70 11 Отговор
    Споко бе, Фани спаси професора :)
  • 7 тази

    74 17 Отговор
    да млъкне или да си "открадне" професора от Фънда! То е ясно, че с тези нападки в едно гърне п......те с ГЕРБ. Чакай да си втора на изборите! С гоненето ще си останеш!
  • 8 амааа

    84 17 Отговор
    Еее хайде стига бе с този професор Кантарджиев. Скараъте се сега ГЕРБ и БСП за него. Омръзнахте на хората вече с него. Нали си го взеха вече от ГЕРБ в Столичноа община при Фандъкова. Стига толкова. Има толкова злоупотреби с държавни средства, те само с професор Кантарджиев се занимават по цели дни. Не ви ли е срам бе, източиха държавата.
  • 9 Нещо за расизма срещу неваксинираните

    22 10 Отговор
    От официален сайт,, За да присъстват на абитуриентския си бал тази година, учениците от гимназията в Ексетър в Ню Хемпшир трябваше да бъдат маркирани и проследявани въз основа на статуса им на „ваксинация“ срещу коронавирус в Ухан (Covid-19) като част от някакъв странен ритуал за масово поклонение на Тони Фаучи.

    Според съобщенията учениците в училището, които не са били прободени, са били насилствено „номерирани“ с маркери на Шарпи като добитък и са били проследявани през цялата вечер от студенти, които очевидно са се опитвали да наблюдават дали китайският вирус се носи около телата им.

    Подобно на някаква сцена от филм за Холокоста, неваксинираните участници в бала бяха умишлено унижени и третирани като социални парии, тъй като училищните служители направиха видимо неудобно показване в отговор на тяхното присъствие.

    На всеки три песни на неваксинираните ученици беше казано, че трябва да спрат да танцуват, да се откажат от партньора си и да вдигнат ръката си „татуировка“, за да могат да бъдат идентифицирани и регистрирани с цел проследяване на контакти.
  • 10 МИЖИТУРКИ

    32 65 Отговор
    Пoздрaвлeния и уcпeх зa прoфecoр Тoдoр Кaнтaрджиeв !
    Учeн, лeкaр и иcтинcки чoвeк oт cвeтoвнa клaca !

    A зa пaрaшутирaнaтa в миниcтeрcкoтo крecлo бeзличнa мижитуркa утрe и нaй-близкитe й рoднини нямa дoри дa cи cпoмнят чe e cъщecтвувaлa 😁
  • 11 Последния Софиянец

    80 26 Отговор
    Кантарджиев е садист.Като ни затвори и обрече на глад семействата ни се смееше и разправяше вицове по телевизията.А сега реве срещу 1600 лв пенсия.Моите родители взимат по 300 лв пенсии.И един милион има спестени този крадец.
  • 12 тя е

    54 8 Отговор

    До коментар #4 от "Майна":

    Троянският кон на ГЕРБ в БСП!
  • 13 MERS

    70 9 Отговор
    Баш до професора ли опряхте бе, има толкова много далавери на ГЕРБ и ДПС?!
  • 14 Дельо Хайдутин

    72 12 Отговор
    Нинова се самоуби предизборно.
  • 15 точно

    62 16 Отговор
    Те хората вече ще го намразят този Кантарджиев. От сутрин до вечер плачат някои за него. Брех да му се неведи и новините.

    Коментиран от #19

  • 16 сбор

    51 9 Отговор
    Я се сбийте от ГЕРБ и БСП за пенсионера Кантарджиев.
  • 17 ДРИС

    57 11 Отговор
    бсп е другото лице на герб
  • 18 това

    49 14 Отговор
    "алармиране" е директен удар срещу Президента. Много долна излезе тази! Вие, от бесИпитУ, заслужавате последното място в парламента. Лидерката ви е куха.

    Коментиран от #23

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 пройчо

    26 15 Отговор
    док.стойчо е от четата на костов....съдрали здравеопазването и продължават!.....Киро Мошенгията , Кочо Гербавия Мутафчийски с черното яке и ъф корс---Тлъстия Бою ---те са за уволнение,а се готвят за депутати !???!

    Коментиран от #28

  • 21 добре

    19 29 Отговор

    До коментар #2 от "CoV TV":

    Аз прочетох ,че Стойчо е изкарал вируса и то не много леко в Пирогов .Спасили са го колегите и сигурно вече съжаляват след всички проверки дет им прати Стойчо.

    Коментиран от #30

  • 22 Иван Грозни

    42 8 Отговор
    Ние обикновените симпатизанти/тъй наречения електорат и то безсмъртен/ искаме проф. Кантарджие да е жив и здрав още 200-300 години, да е на ръководния си пост и да продължи да ни забавлява по студиата на телевизиите. А през това време младите и кадърни специалисти да правят свирки от върба и да свирят химни за безсмъртието.
  • 23 Пепо

    5 31 Отговор

    До коментар #18 от "това":

    И добре правят БСП, Мунчо втори мандат през крив макарон.

    Коментиран от #27

  • 24 Замърсявате

    38 6 Отговор
    Здравейте чугуни, ето кaквo пишe в зaкoна: ""Професорите и докторите на науките могат да работят на ЩАТНА (пoвтaрям зa "умнитe" ЩAТНA!) длъжност до навършване на 65-годишна възраст, а академиците и член кореспондентите - до 70 г." Вие сте приемали този закон! Искате да не се спазва ли!? Много сте зле!

    Коментиран от #70

  • 25 Todor

    49 10 Отговор
    Срамота! Да защитаваш един човек с 1 милион лева в банковата сметка и 4 апартамента! Когато умираха по 100 души на ден и хората оставаха без работа и доходи, този индивид разтягаше каламбури и говореше бабини деветини. Срамота, БСП!!!
  • 26 со здраве

    29 4 Отговор
    Обясни им се на бесепарите , че темата с НОЩ-ните бандити е чувсветелна за обществото , тия упорстват тъпо и упорито. Е губите от ината си , поне досегашната ми подкрепа , дето и нея я дължахте на нетърпимостта ми към Тулупа..
  • 27 напротив

    38 8 Отговор

    До коментар #23 от "Пепо":

    Президентът ще бъде Президент и втори мандат, а тези ще стои в опозиция с 30-тина депутати. Никой не обича предатели и нагаждачи.
  • 28 тъй де

    22 5 Отговор

    До коментар #20 от "пройчо":

    ама и Нинова е от кохортата на Костов!
  • 29 55555

    31 6 Отговор
    Тези глупости на курнела все едно гербер ги е писал.
  • 30 Нинова

    21 3 Отговор

    До коментар #21 от "добре":

    пък го изкара много леко, ама се намърда при Мутафчийски във ВМА! Тази кога ще се ваксинира, че антителата ѝ изчезнаха.
  • 31 Петко

    30 5 Отговор
    Корнелия дюллгерите ли ти дадоха тези опорки? Може би Балтов сьщо е голям учен щото прави безмислени ремонти ? Харчи парите на данькоплатците за стереопоп и вар! Може би Близнаков е голям учен като краде европейски пари? Кантарджиев участваше в сьздаването на суматоха само и само ГЕРБ да са на власт за да пазят теб и статуквото! Махаи се нахалнице!
  • 32 Да,бе

    28 6 Отговор
    Бесипету да не е станало погребално дружество,че ривът за тоя пенсионер.Ще им намалее оборота ли,кво?Тоя само за нощната схема е за изритване,те герой го направиха.
  • 33 Jacques Yves Moineau

    27 9 Отговор
    Като толкова държи на Кантара, да си го прибира. Аз не мога да симпатизирам на човек, който е слугувал на Боко...колкото и голям професор да е. И Д- р Менгеле е бил добър лекар, ама нещо не го тачат...

    Коментиран от #48

  • 34 Градски съвет на БСП - София? нагледахме

    26 7 Отговор
    Се на Голямите величия в НОЩ, като мухи без глави!! Те само "Наблюдаваха," пандемиятя, а иначе, каквото се случи!! Неадекватни, хаотични, политически обвързани действия на НОЩ! Ако сте загубили, близки хора нямаше, сега да застават зад този и онзи!! Но за вас имаше, Правителствена болница, и там Оцелявахте, но обикновените хора напълниха гробищата!!! ПРОКЛЕТИ да сте!!!
  • 35 разкарай

    22 5 Отговор
    се, МЪРИ! Не си фактор, за да "алармираш" президента. Да не се окаже, че си полегнала във ВМА, болна от Ковид, без нищо. Да не си от тези, които не са били болни, а са ги водили по пътечка. Здравният министър да порови и там.

    Коментиран от #46

  • 36 !!!?

    12 13 Отговор
    Оставка на самозабравилите се генерали !!!?
  • 37 bgred

    23 6 Отговор
    Абе Корни, като си толкова загрижена за медицинското светило защо не го направиш депутат от бсп.Пак си неподготвена.

    Коментиран от #40

  • 38 Аз Човек

    9 24 Отговор

    До коментар #4 от "Майна":

    Докторите Българските поклон за успешната работа а Вие Злобарите вървете лижете подметките на този Бунак Кацара ПОЗОР е за Медицината

    Коментиран от #63

  • 39 ИСТИНАТА

    23 6 Отговор
    Процентите според скорошните проучвания на 3 от соц.агенции за БСП са между 13 и 14 %! А само преди седмица им даваха около 17% на процент зад ИТН. Много се чудите откъде идва този срив? Отново Нинова прави всичко възможно да погребе завинаги червените! След като Кантарджиев заслужено бе пенсиониран поради навършване на възраст ,Нинова излезе в декларация да бъде върнат незабавно. Същия ден Борисов каза че " ако го бяха пенсионирали по рано и не бяхме вече внесли листите си за НС , щях да го взема при мен в ГЕРБ и да го сложа водач на листа". Кантарджиев не се разграничи от тези думи,дори напротив...Би приел да води листа на Борисов и ГЕРБ! С подкрепата си за него ,червените отново се доказват като част от статуквото в съглашателство и координация с Герб. Затова няма нищо странно че са вече на 13% а ДБ с 12%. До изборите ще са пред тях защото и ДБ,ИСМВ и ИТН подкрепиха пенсионирането на ГЕРБЕРската подлога!

    Коментиран от #44

  • 40 Аз Човек

    9 21 Отговор

    До коментар #37 от "bgred":

    Вие Злобарите мразещи те така Разрушавате България не разбирате къде у вас толкова Ум да мислите Така правят и всички служебни на Гадев

    Коментиран от #72

  • 41 махай

    25 11 Отговор
    Айде стига с този плъх Кантарджия. С негова помощ, измряха 20+30 хиляди българи повече от други години. Стига сте ни занимавали с този провален некадърник. Браво на Министъра че го изгони, трябва и другите мишоци да урита.

    Коментиран от #45

  • 42 Радев Отврат

    10 32 Отговор
    Гнус ме е кажа министър, откакто нескопосаната, некадърна, и разпасала се дружинката на Радев започна да вилнее из българските земи. По скоро да ги махаме тези че замириса на мухъл от 1960 година. Гледайте ги колко пъти ще се издънят до 11 Юли и си помислете искате ли такива неграмотни шуро-баджанаци да ви управляват чрез парашутисти.

    Коментиран от #83

  • 43 Ами нахрани ги

    4 7 Отговор

    До коментар #19 от "Последния Софиянец":

    Нали си патриот.Ама май само на думи.
  • 44 Аз Човек

    5 13 Отговор

    До коментар #39 от "ИСТИНАТА":

    Ами ти Злоба рю си комунистическа подлога и аз не искам такива Омразни разрушители да управляват Гадевата Хунта Оставка
  • 45 Аз Човек

    7 13 Отговор

    До коментар #41 от "махай":

    Първо да започне от теб бедняк необразован злобен да те изхвърлят от работа и да натирят и цялото ти семейство на улицата и тогава ще те видя как ще реагираш Злобари антибългарски Кацара даже не е доктор Позор
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Аз Човек

    5 19 Отговор
    Искам пак Герб да се върне на власт. От месец съм безработен. Бях държавен чиновник на заплата 1300 лева , но пишех и фалшиви фактури по ДДС и си правеx още по 2 бона на ден. Но дойде Гадев и ми спря кранчето. Долу хунтата на Гадев , искам си Бойко

    Коментиран от #50

  • 48 Аз Човек

    5 8 Отговор

    До коментар #33 от "Jacques Yves Moineau":

    Аз пък се отвращавам от такива злобари омразни антибългарски неуки бедняци много били

    Коментиран от #102

  • 49 Аз Човек

    6 11 Отговор
    Не се ли върне Бойко след месец и не си ли правя отново по 2 бона на ден , комунистически злобари ще ви разкатая. Ще се самозапаля публично пред президентството на злoбаря Гадев.

    Коментиран от #52

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Аз Човек

    5 18 Отговор
    Бедняци умрете, но Герб върнете. Вие сте бедняци а аз богаташ. Доста спестих през управлението на Бойко но готови пари бързо свършват. Затова комунистически злобари пак ще върнем Бойко на власт.

    Коментиран от #54, #62, #64

  • 52 Аз Човек 1

    6 8 Отговор

    До коментар #49 от "Аз Човек":

    Колко си елементарен и нисък
  • 53 Аз Човек 1

    5 12 Отговор
    Луд съм полудявам. Целия треперя и ако някой от вас е пред очите ми ще го ликвидирам. Имам и раздвоение на личността от ярост. Гладни сте а аз богат и сит.

    Коментиран от #55, #77

  • 54 Аз Човек 1

    4 7 Отговор

    До коментар #51 от "Аз Човек":

    Що за елемент си
  • 55 Аз Човек

    5 12 Отговор

    До коментар #53 от "Аз Човек 1":

    Добре върви да се лекуваш върви Кацара да те излекува велик е а Гадев да те назначи и ти да си къта ш милиони

    Коментиран от #57

  • 56 Аз Човек 1

    3 19 Отговор
    Оставка на Гадевата хунта. Бойко премиер. Искам ГЛАД за вас. Иначе се паля като Ян Палах пред кабинета на Гадев.

    Коментиран от #66, #67, #68

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Комуниста

    18 2 Отговор
    БСП са едни смешници

    Коментиран от #74

  • 59 Развеселен

    19 1 Отговор
    С изключителен интерес наблюдавам опитите на Нинова да докара БСП до границата на 4-те %
  • 60 мислещ

    17 1 Отговор
    Оттичате и вие в комплект с ГРОБ след изборите, където ви е мястото.
  • 61 ХАН КРУМ

    19 1 Отговор
    много крадливци зареваха от софрата. свърши се лапачката .ревете...
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Ас бунака

    14 0 Отговор

    До коментар #38 от "Аз Човек":

    Какви доктори? Продажни подлоги. За бесене сте всички
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 БСП активист

    20 3 Отговор

    До коментар #4 от "Майна":

    Ало ,Нинова!! Откога започна да защитаваш психотерористите от НОЩ,виден член на който беше Кантара!! Работиш против БСП!! Аз и семейството ми НЯМА ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ТЕБ!!!
  • 66 ДРИС

    11 1 Отговор

    До коментар #56 от "Аз Човек 1":

    НИКОЙ НЯМА ДА ТЕ ДОПУСНЕ ДО КАБИНЕТА НА ПРЕЗИДЕНТА,НО ЩОМ СИ РЕШИЛ ДА СЕ ПАЛИШ, ДЕЙСТВАЙ

    Коментиран от #73

  • 67 Радев

    10 1 Отговор

    До коментар #56 от "Аз Човек 1":

    Ами пали се!! Местя го!! Ха ха ха ха!!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Хей

    18 1 Отговор
    На БСП кампанията приключи.С това изказване, всички разбраха, че никога не трябва да правят правителство с тази партия.Благодарим ти Нинова за откровението.
  • 70 Пери Комо

    10 1 Отговор

    До коментар #24 от "Замърсявате":

    Не обиждайте метала. Тия са гумени глави и ще вземат по-малко гласове отколкото на последните избори. С тези безпринципни обединения сътвориха манджа с грозде и резултатът ще е катастрофален, ама те са свикнали!
  • 71 Тиквун

    14 2 Отговор
    Тъпите комюняги са реезервния отбор на Тиквоча. Тяхното място е при бай Ставри! Всички знаем че и червените и гробарите крадат 12 години воглаве с Тиквоча и КУРнелия!
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Аз Човек -1

    9 2 Отговор

    До коментар #66 от "ДРИС":

    Как няма да ме пуснат?? Ще взема с мен Каскета!! Него нали го пуснаха,въпреки " гвардейците" на входа, които гледаха и стояха като чучела!!!
  • 74 И ОТНОВО

    18 7 Отговор

    До коментар #58 от "Комуниста":

    БСП ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ДОКАЗВАТ СВОЯТА НЕАДЕКВАТНОСТ И НЕПРИГОДНОСТ
  • 75 Павел Пенев

    15 4 Отговор
    Големи грижи за проф. Кантарджиев.Може ли почтен човек у нас да има 2 милиона на влог? Патка.

    Коментиран от #80

  • 76 иис

    8 6 Отговор
    Навремето Омуртаг поискал списък на ромейските шпиони в България. После ги вързал в чували и ги хвърлил в пропаста. Така постигнал тридесет годишен мир.
    Вече имаме списък на служебното правителство и неговите слуги по места начело с техния главатар. Време е да последваме примера.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Ха ха ха

    4 13 Отговор
    Колкото и да квичат неистово платените лакеи на военната хунта на радеффф БСПарите в случая са прави и аз ги подкрепям .
  • 79 С Нинова

    12 3 Отговор

    До коментар #4 от "Майна":

    а и със БСП мисля че очакванията свършиха. Да,трябваше да се покаже,че не само ДПС а и те са били на Боковата софра. ДОВИЖДАНЕ ДРУГАРКО!
  • 80 Диверсант

    4 14 Отговор

    До коментар #75 от "Павел Пенев":

    Започнахте от 500 000лв, сега 2 милиона, утре колко???? Тролете си колкото искате, Кантарджиев президент . След подкрепата на ГЕРБ, сега и на БСП на есен със сигурност ще победи на първи тур. Фатмако е пътник , всички негови подлоги ги чака или пътуване към Дубай , или Гешев и ЦСЗ. Успех професоре!!!
  • 81 Българка

    3 16 Отговор
    Кантарджиев президент!!! Първо бюлетина номер 5, за да си върнем спокойствието!
  • 82 Психo от Курило

    7 0 Отговор

    До коментар #77 от "Психиатър":

    Споко докторе, заедно с Наполеон от 6 стая довечера при мен в кабинета. Токова терапия, нали знаеш.
  • 83 Доктор Радева

    1 6 Отговор

    До коментар #42 от "Радев Отврат":

    Поздравления за коментара !
  • 84 ТУК..

    12 3 Отговор
    ДР. НИНОВА СИ ВКАРА АВТОГОЛ.
    ПАДНА МИ С КЛАСА НА ДОЛУ. НЕ
    САМО, ЧЕ НЕ СЕ СПРАВИХА С КРИЗАТА, НО НО И ТЯХНОТО НАХАЛСТВО ДА СЕ ПУЛЯТ ВСЕКИ
    ЧАС ПО ТВ. И ДА ЛЪЖАТ ДА
    МАНИПУЛИРАТ СТРЕСИРАТ
    ХОРАТА. ПО УКАЗАНИЯ НА
    БИБИТКО. ТОЗИ В 70% ОТ
    ИЗКАЗВАНИЯТА СИ СЕ СЪОБРАЗЯВАШЕ СЪС БИБИ.
  • 85 МАЯК

    15 3 Отговор
    БСП с това - отвратихте ме. Човека си има годините за пенсия, каква трагедия правите от това. Бил от БСП пък работел за ГЕРБ? Що за хибрид е това.Ами хайде тогава никого да не пенсионират и полицаите на пенсия и заплата и още един куп адмистратори такива. Нема да гласувам вече за БСП.
  • 86 Кака Мара

    12 3 Отговор
    Лекарската мафия намери говорителка от Крушовица. Големите специалисти - милионери Кантарджиев, Балтов, Начев, ботоксовия Коце и Спасов , който трябваше да бъде арестуван за незаконни трансплатации. И проф. Богов, който трае за милионите дългове на болницата и хленчи като бабичка.
  • 87 Е ЗА

    10 2 Отговор
    Такива думи ви наричат, че сте
    От СТАТУКВОТО. Оля се Нинова.
  • 88 Гост

    8 3 Отговор
    Корни, няма защо сега до плаче. И БСП искаха изчъгъртвания, уволнения и те вече са налице и тепърва още ще има. Тотална чистка, с поставяне на нашите хора на сладките места.Сега оле-ле. Ами така ще е...
  • 89 БиБи Кинг

    1 2 Отговор
    Живото на пембените дауни на варховниа главнопингвистваш е радос и тага! Днес се радват,от другиа месец че сдават и че се оволниават деа! Вниатен ли сме?
  • 90 Алексей Сергеев

    5 10 Отговор
    Първо,лекарите не са политици на Статуквото. Второ: световно не известният,без научни звания, задграничен авторитет и име, д-р Кацаров просто разчиства от завист големите специалисти.
  • 91 ххххх

    4 4 Отговор
    днеска мин. Кацаров е извършил друго велико дело, ВАКСИНИРАЛ се е ! Това важно събитие ни съобщават медиите. Дано да не прави само велики дела, а да се опита да свърши нещо полезно, макар че точно от него не очаквам. Запознайте се с блестящото му кариерно развитие на лекар или политик, кое от двете е по-блестящо.
  • 92 наблюдател

    1 1 Отговор
    Хитра е Корни. Забеляза че общественото мнение е на страната на критиците на метежниците.
  • 93 Сър Пичук

    3 0 Отговор
    Самовлюбен свръхамбициозен егоцентрик е по-опасен от маймуна с граната в препълнено метро!
  • 94 СтойчоК

    3 5 Отговор
    Каквото и да си говорим Стойчо К е един от виновниците за сегашното здравеопазване- зам министър в Костовото правителство. Много съмнителен като “експерт”. Няма как да ми вярвам
  • 95 Silver fox

    5 1 Отговор
    Браво бе,"бесепето"! Ще се видите победители на"марта в сряда", както казваше баба!
    Как може да защитавате този"циркаджия",подлога на ГЕРБ!
    Безобразие!
  • 96 chi

    6 0 Отговор
    Кантарджиев не е за пенсиониране а за затвора!
  • 97 Петър Петров

    6 1 Отговор
    Браво, "другарко" Нинова, с тази декларация показахте, че наистина сте "лява " партия. Защитници на бедните, на онези пенсионери които дадоха днес левчетата си от мизерните 300 лева пенсия за да Ви подкрепят да ама не. Вече една седмица всички партии от статуквото Оревахте държавата да защитавате един държавен служител с тлъста заплата, един измислен професор. Защото, ако беше истински нямаше да бъде маша и говорещ глупости от рода на колко е полезен алкохола по време на пандемията и колко са опасни козунаците.
    Госпожо Нинова, по уместно щеше да е да чуем Вашето мнение защо загина един наистина достоен Българин и герой - летец. Да кажете истината за безобразията и съсипията на една много добра армия от всички министри на отбраната в това число включвам и Вашия Ангел Найденов.
    Госпожо Нинова, на старта загубихте вече 4 супер сигурни гласа, уверявам Ви, че те ще бъдат много повече. Продължавайте така докато стигнете 3%.
    П.П. Пропуснали сте и "професор" Спасов'
  • 98 Ами доживот

    5 1 Отговор
    да лапа така ли?????Има 4 апартамента,600 000 лв.спестявания .Като иска да работи може и на друга длъжност.Ама много обидчиви всички бе.Кацаров не му стиска да махне подлогите на толупа от Пирогов и ВМА и маха този.Сигурно има причини.Няма лошо да работи и като редови лекар.Не е станало голямо чудо.Никой не се ражда шеф ,пак още по-малко цял живот да е шеф.Стига сте ревали.

    Коментиран от #99

  • 99 Ами ще има

    2 0 Отговор

    До коментар #98 от "Ами доживот":

    защо да няма, даже малко има. Ти гледай себе си. Българинът все в паницата на другите зяпа. Аз имам 6 млн и кво.
  • 100 hmm

    4 1 Отговор
    Хахххаа - Стойчо дупнишкия герой комунистче го емнаха неговите хора хехехеххх. От Костовите бил а, да бе. Кантара си отвори малко устата какви ги свършиха едно време тия юнаци. Разгониха фамилията на една от най-добрите здравни системи в Европата, а и не само там. За три години я скапаха и оттогава бял ден няма ни за докторята, ни за сестрите, ни за пациентите. Частните източвачи на касата дооправиха нещата за двайсетина години и сега бял ден няма за болните хорица. Както е размахал ятагана сигурно някоя нова частна болница се заформя някъде, някоя нова болнична верига ще да е. Иначе кацарчето няма хал хабер от болници и пациенти, само от организации на пациенти отбира там е силен, да цоца фирмите-спонсори хеххеххе
  • 101 КРОКОДИЛА

    0 0 Отговор
    НЕЩАСНИ КОМУНИСЧЕТА .......................................
  • 102 Jacques Yves Moineau

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "Аз Човек":

    Визираш кого?
  • 103 Вие не сте

    2 0 Отговор
    адекватни!Какви импровизации,добре ли сте?Такива злоупотреби разкри министъра,чак настръхваме като четем какво са правили с трансплантациите и фалшивите хоспитализации.И не сте били от статуквото? Доказвате го с действията си,не се излагайте повече.
  • 104 МАЛКА пенсИЯ

    0 0 Отговор
    A после доказвай,че НЯМАШ СЕСТРА.
  • 105 БОГАТСТВО

    1 0 Отговор
    ЛЕСНО МОЖЕШ ДА УВОЛНИШ ПРОФЕСОР СЛЕД КАТО НЯКОЙ НЕГРАМОТНИК ТЕ НАЗНАЧАВА ЗА МИНИСТЪР.ПРОФЕСОР В МЕДИЦИНА СЕ СТАВА СЛЕД ДЪЛГИ ГОДИНИ УЧЕНЕ/ПРАКТИКА/УЧЕНЕ- ЦЕНЕТЕ И ПАЗЕТЕ ТАКИВА ХОРА – ТЕ СА БЕЗЦЕННО БОГАТСТВО.ТОВА СА ХОРА ПОЖЕРТВАЛИ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ЛИЧНИЯ ЖИВОТ ЗА УЧЕНЕ И СПЕСИФИЧНО УСЪВЪРШЕНСВАНЕ - НЕ ДАВАЙТЕ И НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ДА БЪДАТ УНИЖАВАНИ ,ПРЕНЕБРЕГВАНИ, МАЛТРЕТИРАНИ.ЦЕНЕТЕ ГИ ! ЗАЩИТАВАЙТЕ ГИ !4483
  • 106 ИНТЕРЕСА

    1 0 Отговор
    ЧЕТЕТЕ МНЕНИЯТА НА ЧИТАТЕЛИТЕ :
    1/ ЛЕКАРИТЕ СА: КРАДЦИ,РАЗБОЙНИЦИП– ДА НЕ ГОВОРИМЕ ЗА ПРОФЕСОРИТЕ.
    2/КОГАТО ИМА ЛИЧНА НУЖДА– ПО " КОРЕМ СЕ ВЛАЧИ" ДА ПОПАДНЕ ПРИ ДОКАЗАН СПЕЦИАЛИСТ
    3/ ТА " ИНТЕРЕСЪТ КЛАТИ ФЕСА" ВИНАГИ И НАВСЯКЪДЕ
  • 107 Перо

    0 1 Отговор
    А бившите шефове на Александровска болница и болница Лозенец,трябва да чакат вписванията в Агенцията по вписванията,в ареста с прокурорска санкция,а не за извършване на престъпна,криминална дейност за милиони и съсипани животни,да има уволнение,което се прилага за административни нарушения.
  • 108 999

    0 0 Отговор
    Толкова много злоба и омраза! Какъвто народа, такива и управляващите. Като сте толкова компетентни, защо не застанахте вие с лицата си да спасявате хората? Колко от вас отидоха доброволци в covid отделение? Лесно е да се криеш зад монитора у дома и само да мразиш.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове