Last news in Fakti

13 Юни, 2021 11:37 6 721 93

Командирът на Авиобаза „Граф Игнатиево“ каза колко часа нальот е имал загиналият пилот

  • миг-29-
  • пилот-
  • нальот-
  • шабла-
  • изтребител

Ситуацията по време на инцидента се е развила много скоротечно

Командирът на Авиобаза „Граф Игнатиево“ каза колко часа нальот е имал загиналият пилот - 1
Снимка: М. Богданова ©

"Гласът на майор Терзиев звучеше уверен и сигурен при пускане на ракетата." Това заяви в предаването "Тази неделя" по БТВ бригаден генерал Николай Русев - командир на авиобаза "Граф Игнатиево". Той разказа, че се е познавал с Валентин Терзиев от много отдавна, а работят заедно от 2005 г. "Вальо не беше, Вальо е! Той е човек изпълнен с добрина, с огромно сърце и много положителен. Успяваше да намери баланс, помагаше и намираше добра дума за всеки. За съжаление, в авиацията през определени периоди такива неща се случват и няма гаранция, че това няма да се повтори отново. Но ще преодолеем и тази мъка, която е поредното ни изпитание, и ще продължим напред. Аз съм командир на авиобаза и мой дълг е да връщам хората при семействата им", сподели генерал Русев.

Той обясни, че ситуацията по време на инцидента се е развила много скоротечно. Николай Русев каза, че цяла нощ са се надявали Терзиев да се върне. Очаквали са го с надеждата, че просто е прекъснала радиовръзката. Но на сутринта е дошъл моментът, в който той е трябвало да съобщи трагичната новина на семейството му. "Когато се срещнах с тях, разбрах откъде е тази добрина у Вальо. Те са благородни и горди хора. И брат му, и майка му, и приятелката, с която живее - у никого не видях укор. Не ме попитаха защо. Аз трябваше да им го върна, а те ми казаха "Благодаря!". Мое задължение е да пазя хората си. Няма как да кажа станалото - станало. Да, изпитвам чувство за вина", сподели със сълзи на очите развълнуван шефът на авиобаза "Граф Игнатиево".

Той отказа да дава отговори на въпроси, свързани с вероятните предположения за причините за инцидента. "Мога да отговоря, но не е коректно пред паметта на Вальо и неговото семейство да коментирам хипотези", каза Николай Русев. Той поясни, че ще има официално изявление за най-вероятната причина. И потвърди, че една от тях е бързо падащата мишена. Генерал Русев се обърна и към бивши министри на отбраната, които по думите му, са правили некомпетентни изказвания, като отказа да посочи имена. "В авиацията хипотези няма. Ние не сме упълномощавали никой да говори от наше име. Преди време бивш министър на отбраната заяви да спрем да летим. Това означава ли, че ни подтиква към преврат? Не е нормално да се изказват подобни коментари в такава трагична ситуация. Всичко се вижда и слуша от семейството и колегите му", категоричен беше командирът на авиобазата.

Той посочи, че винаги може да се прекрати полетът, но само ако ситуацията го налага. Изрази и надеждата си черната кутия да бъде намерена скоро, тъй като има определено кратко време, в което тя може да оцелее в морската вода, а именно - до 10 дни. "Нальотът на майор Валентин Терзиев не беше достатъчен - 12 часа и 50 минути", заяви Русев в отговор на въпрос колко летателни часа е имал загиналият пилот. Бригадният генерал увери, че подготовката на летците е постоянна. "Летим и денем, и нощем. Готвим се и изпълняваме летателни задачи непрестанно. Но само веднъж в годината се извършват полети с пускане на ракети над море. Програми има и проблемът с броя на летателните часове да може да бъде решен. Но не е редно на всеки два месеца да се казва, че самолетите ни са стари и счупени", посочи командирът на авиобазата.

Той даде пример как се извършват полетите: "Дори капачката на вентила на гумата на самолета да липсва, той не тръгва. Летателната машина трябва да е в пълна изправност, за да бъде пусната да излети. Самолетите ни се проверяват и поддържат постоянно. Всички части, които се подменят при ремонт, са нови и с гаранция. Поддържат се в перфектно състояние и всички необходими системи, чрез които може да спаси пилотът. Но за да се случи това, те трябва да бъдат активирани".

В заключение бригаден генерал Николай Русев заяви категорично, от свое име и от името на колегите си в авиобаза "Граф Игнатиево", че търпението им се е изчерпало и повече няма да бъдат толерантни към опити за спекулация с теми, свързани с бойната ни авиация и да се въвличат пилотите и механиците в хипотези. Той увери, че при всяко следващо спекулативно изказване, ще се използват законоустановените средства, за да се потърси справедливостта. "Повече компромиси няма да правим - ще продължим да служим на Родината си, а не на чужди каузи", посочи Русев.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДА КАЖАТ

    30 1 Отговор
    КОГАТО ОТКРИЯТ САМОЛЕТА И КУТИЯТА

    Коментиран от #38, #39, #67

  • 2 БНА

    29 65 Отговор
    Веднага да си подава оставката този генерал, а не да се прави на три и половина!

    Коментиран от #7

  • 3 Мдааа

    86 4 Отговор
    Това добре, ама на чужди интереси служим над 30 години - кеф ти нато, кеф ти сащ. Преди служехме само на единия интерес на руснаците, ама поне ни бяха въоръжили до зъби. Сега имаме безплатни американски бази и самолети на хартия

    Коментиран от #78

  • 4 Човек

    46 4 Отговор
    "Нальотът на майор Валентин Терзиев не беше достатъчен - 12 часа и 50 минути"
    СЕГА да не изкарат пилота виновен аааа

    Коментиран от #30

  • 5 Ц-300

    48 3 Отговор
    Много генерали, малко маймуни.

    Коментиран от #9

  • 6 Жоро

    63 2 Отговор
    Виновна е скапаната ни държавица и политиците които я разяждат като червей гнил дънер
  • 7 Генералът

    34 4 Отговор

    До коментар #2 от "БНА":

    Умирачка има, оставка няма!
  • 8 Centurion

    73 8 Отговор
    Това на което служите в момента не са интересите на Родината.България няма интерес да се конфронтира с Русия,а и Русия не ни е враг
    .

    Коментиран от #33, #71

  • 9 русенец

    45 3 Отговор

    До коментар #5 от "Ц-300":

    По три действащи и високо платени генерали на всеки изправен самолет във ВВС.

    Коментиран от #15

  • 10 Коментатор

    28 8 Отговор
    Нашето момче е жертва на ПРИЯТЕЛСКИ огън

    Коментиран от #13

  • 11 Буци

    37 2 Отговор
    От армията се краде, като в БДЖ затова е на нивото на БДЖ.
  • 12 Руснаците

    9 18 Отговор
    Имат много такива машини и този инцидент беше репетиция Как могат да бъдат сваляни и при трудни условия
  • 13 Пишеш

    4 7 Отговор

    До коментар #10 от "Коментатор":

    Фалшиви новини а ФАКТИ толерират.Много е гнусно

    Коментиран от #18

  • 14 Истината

    23 17 Отговор
    Браво на Генерала. Достойно поведение от достоен Човек!! Военен, а не политик!!

    Коментиран от #36

  • 15 Хммм

    29 3 Отговор

    До коментар #9 от "русенец":

    Абе генералите май са повече от самолетите.

    Коментиран от #34

  • 16 САНДОКАН

    28 3 Отговор
    Някой още си мислят че защитават интереса на България.
  • 17 Като се обърне каруцата пътища много

    15 2 Отговор
    Лукойл не плаща на държавата да даваше керосин поне за военната авиация да летят пилотите все пак и руснаци и американци се борят с тероризма а за еърполисинг трябва постоянна бойна готовност и патрулиране във въздуха ме се знае кои ще отвлече самолет и ще навлезе във въздушното пространство над България видя се какво стана в САЩ като не задействаха военната авиация след отвличането на пътническите самолети които ги използваха за атентатите срещу Ню Йорк и Пентагона

    Коментиран от #31

  • 18 Коментатор

    14 2 Отговор

    До коментар #13 от "Пишеш":

    Това не е новина а предположение. Изключена е пилотска грешка самолетът е бил най-добрия наш пилот. Командирът на авиобазата гарантира че самолетът бил в стопроцентова изправност. Какво става тогава няма ли логика

    Коментиран от #29

  • 19 !!!?

    17 2 Отговор
    Кой му е забранил на този генерал да служи на родината си !? Явно някаква гузност го преследва. Всичко концентрират в черната кутия, защото тя няма да разкрие разрухата в армията !!!?
  • 20 Жалко за старите кучета

    6 3 Отговор
    Ганю винаги е бил тъмен балкански субект.
  • 21 хазната е празна

    8 13 Отговор
    ВВС да се разтури. Един чеп за зеле не става от ВВС.
  • 22 Асан

    13 11 Отговор
    12 часа летели а другото време цакат карти
  • 23 Калмук

    24 3 Отговор
    Майор с 13 часа във въздуха ?!?!?!?!?! Не'ам думи ... по-точно имам, но всичките са нецензурни !!!

    Коментиран от #32, #48

  • 24 Ако се беше пенсионирал

    6 15 Отговор
    Сега щеше да е жив и да си харчи пенсията. Ама пуста му лакомия.

    Коментиран от #27

  • 25 1520

    17 2 Отговор
    американците нямат работа тук да ни превръщат във фронтова територия да си правят маневрите в америка
  • 26 ЕК, ЕС див ПЕС

    4 3 Отговор
    Най вероятно шерната кутия вече е намерена и предадена за скраб. Военните да проверят в пунктовете за скраб:)
  • 27 Щипалка

    6 0 Отговор

    До коментар #24 от "Ако се беше пенсионирал":

    Можеше да лети в дубай за 39 000 евро на месец чисто заплата.
  • 28 Диверсант

    24 2 Отговор
    Авиацията е елитът на една армия.. Тия хора ги разбират само себеподобните им.. Когато споен с, машината се отделиш от земята и тръгнеш в небето под тебе остават светлините на спящата земя,.
    звездите в небето . Там са близки, приятели. Сам си с моторите които ти пеят и от време един глас в слушалките който те връща на земята. През деня земята пак е под тебе. Твоета земя, земята на дедите ти. Окото ти го радва пролетната зеленина,, лятото плодородните ниви.. Цъфналите праскови градини около Сливен.. Усещането е друго при тия хора..... Един български генерал беше казал.. КОМАНДАТА БЕГОМ КЪМ НАТО НЕ Е ЗДРАВОСЛОВНА ЗА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ..... Един бракоразводен адвокат го уволни веднага.. Един фъфлещ министър беше казал
    как ще модернизира армията
    СТАРИТЕ ЩЕ ПЕНСИОНИРАМ, МЛАДИТЕ ЩЕ КУПЯ....... А изниква въпросът. ТЕЗИ КОИТО НЕ СА ЗА ПЕНСИОНИРАНЕ И НЕ СЕ ПРОДАВАТ КАКВО СЕ ПРАВЯТ.????? Обстрелват се като мишени ли..??? Много ми е интересно какво е било вътрешното усещане на този човек, на кой го карат да служи.. Ако краварите са надушили враг веднага го обстрелват... По време на войната в Ирак убиха като куче шефа на италианската секретна служба SUPER SISMI.... Nicola Calipari
  • 29 Дете ли си

    8 2 Отговор

    До коментар #18 от "Коментатор":

    Защото разсъждаваш по детски! Няма най добър! И плувец се дави и автомобилен състезател катастрофира и т.н.! За техниката отново детски разсъждения! Една машина, може да дефектира във всеки един момент! Това не са постоянни величини, че да лягаш на тях! Докато не се извадят части от самолета и се намери черната кутия, всичко са хипотези!

    Коментиран от #55

  • 30 До Човек!

    21 1 Отговор

    До коментар #4 от "Човек":

    А достатъчно ли е ? Не е...Тези хора са герои в мирно време. Не стачкуват, не ги чуваш ( освен самолетите им) ,не ги виждаш.Изпълняват заповеди дори да им е дошло до гуша от простаци като Тиквата...За студен резерв на централата на оня от ДПС пари има...за какво ли не има....ама за 10 самолета и техните летци за да летят поне на 80% от колегите им от НАТО пари няма.Това е безумие. Някога над селото на татко постоянно се чувах и виждахаэпрелитащите мигове.Сега е нула,нищо....Защо затриха вертолетната бойна авиация от ми24 (брониран щурмови вертолет)?Летящ танк.Може да носи 2400 кг .....питам аз?На кой тъпак пречеше? На запад няма аналог това чудо....но трябва да затриваме. Ей това не го разбирам в БГ. Територия населена явно от генетично увреден народ...щом сега лее сълзи по доказан престъпник като Тиквата.

    Коментиран от #37

  • 31 CL500

    8 2 Отговор

    До коментар #17 от "Като се обърне каруцата пътища много":

    Горивото далеч не е единствения разход да се осигури достатъчни часове нальот на летците ни. Всяка минута във въздуха означава и съкращаване на ресурса на цялата машина, доближаване до следващия планов ремонт на двигателите и прочие. 1 час нальот може да стигне до 20 хил долара като цена. Предполагам и по подобие на неприкосновените военни резерви (горива, храни и т.н.), така и има определен неприкосновен часови ресурс на определен брой самолети в случай на нужда, не дай си Боже. Това разбира се не отговаря на въпросите за безпаричието, поръчките, комисионните и кражбите.
  • 32 Баш калмук

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "Калмук":

    Това е часа на катастрофата "умнико"! Вместо да драскате глупости, прочетете някоя книга!

    Коментиран от #85

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 русенец

    11 2 Отговор

    До коментар #15 от "Хммм":

    Да де! Нали това казах - генералите са три пъти повече от самолетите. А загиналият е имал почти 13 часа полет тази година. От тях поне 5 часа са му от участието на парада.:((( Генералите ни избиват летците си!
  • 35 Габровница

    13 3 Отговор
    Военния министър трябваше да скъса пагоните на този наглец,разследване,съд,затвор!

    Коментиран от #72

  • 36 русенец

    20 6 Отговор

    До коментар #14 от "Истината":

    Ако бяхме в Япония, този генерал щеше да си направи харакири затова, че е пратил на нощни стрелби човек, който има 13 часа нальот за годината, половината от които парадни полети. Не, генералът е тумбак, здраво впил се в хранилката и няма нито чест, нито достойнство!
  • 37 Самолети не трябват вече

    9 4 Отговор

    До коментар #30 от "До Човек!":

    Всичко това е само безмислено харчене на пари никой няма да нападне клоаката ...светът се измени и войните се водят по други направления не със самолети и бомби...всичко свързано със самолети е излишно прахосване на средства и чесане на краста защото никога няма да се използва реално...саш са казали и показали това онова на политиците да разберат че армия няма да трябва и съответно тя трябва да баде елиминирана като безмислена безполезна

    Коментиран от #86

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Е,как така ?

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "ДА КАЖАТ":

    Служебният министър излъга,че нальота е 700 часа. Тези са по-големи малоумници от предишните.

    Коментиран от #50

  • 40 де юре

    7 1 Отговор
    За съжаление служите на чужди каузи ....дори да не ти се иска да го признаеш Г-н Генерал
  • 41 Абе тука сте го обърнали

    1 0 Отговор
    Да пишете стихчета 😂😂😂😂😂😂😂😂какви щуротий чета лелеее😂😂😂😂😂сички сте поети😂😂😂😂
  • 42 Като се обърне каруцата пътища много

    1 5 Отговор
    Защо не се купиха самолетите оборудвани по натовски стандарти Ф16 от Португалия или Юрофайтър от Италия които са натовски държави и са в ЕС а се подписа лист хартия и се дадоха 2 млрд на САЩ грипен може да са хубави нови самолети но Швеция е неутрална държава във военно отношение и ако бяхме купили грипен и участваме в бойни учения на НАТО щяхме да скараме шведите и руснаците подобно на скандалите между Русия и Чехия която е приела на въоръжения грипен

    Коментиран от #43, #47, #57

  • 43 КРАДЦИ

    18 0 Отговор

    До коментар #42 от "Като се обърне каруцата пътища много":

    НА САЩ ПОДАРИХМЕ НЕ 2 А 3 МИЛИАРДА ЗА ДА ТЪРПИМЕ ЧУЧЕЛОТО ОТ БАНКЯ ОЩЕ 3 ГОДИНИ ДА НИ КРАДЕ А ФАНДЪКОВА ДА НИ ОМАЙВА С ГЕЙПАРАДИ И СЪЩО ДА НИ КРАДЕ !
  • 44 Асан

    3 1 Отговор
    А каза ли колко струва самальота 🎃🎃🎃
  • 45 КЪРЛЕЖ

    14 0 Отговор
    МИ ТОЙ И БОЙКО В ПОЖАРНАТА ИМА СЪЩИЯ НАЛЬОТ 12 ЧАСА - ПАРАЗИТА МУ ДОЛЕН !
  • 46 КЪРЛЕЖ

    8 0 Отговор
    ЧЕТЕНЕТО НА ВИНЕТУ ОТ БОЙКО ВОДИ ЛИ МУ СЕ ЗА ТРУДОВ СТАЖ ?
  • 47 Бивш пилот

    11 0 Отговор

    До коментар #42 от "Като се обърне каруцата пътища много":

    Хайде стига с тия "натовски стандарти"! Разликата в "стандартите" между един руски и един натовски (каквато и да означава това) е системата за опознаване "свой -чужд" и честотите и кодирането на радиостанциите. Останалато - джилезу, матор и пушкала си е еднакво, само формата е различна! По тази логика можехме да си купим фърчила от произволна страна, и срещу стотина-двеста хиляди...аре милион - гущера, да ги направим "натовски"! Колкото до хартиените ни ефки - да оставим другите причини - но само комисионната, която при сделки с оръжие може да стигне 20% и повече, е достатъчно основание някой да ни загроби с един влак пари!
  • 48 Северозапад

    17 0 Отговор

    До коментар #23 от "Калмук":

    Политика, сър! А преди 40 и нещо години служех във ВВС (техник) и знам, че тогава летците имаха по над 200 часа нальот и летяха на три смени...е, нямахме демокрация и банани, но пък само изтребители имахме над 300!

    Коментиран от #54, #84

  • 49 Рико

    3 13 Отговор
    Да се забрани със закон вносът на всичко руско в България.

    Коментиран от #58, #74

  • 50 Страничен наблюдател

    11 1 Отговор

    До коментар #39 от "Е,как така ?":

    Ви питай Гуглата - да ти каже,че МиГ-29 струва $22 милиона... демек, вместо 8 американски кошници можехме да си купим 85 мигчета...а миговете са и с три години по-млади!
  • 51 янките ВЪН

    11 0 Отговор
    На кого служим и за какво ? Чий интереси защитаваме сега и какви ценности опазваме с тия 30 годишни машини. Натиска, който Америка упражнява над нашата армия си е чиста форма тероризъм. Освен това янките не си цапат ръцете, не плащат наем и не можеш да ги съдиш даже за нахлуване в чужд дом Терор от всякъде. Да изгоним тая нагла паплач от България и Черно море !
  • 52 Шматка

    7 2 Отговор

    До коментар #38 от "Е,как така ?":

    Министърът не е излъгал, а ти не можеш да четеш! Защото думите му бяха "за 20 години има нальот над 700 часа" - т.е. по 35 летателни часа годишно. Който нальот е, меко казано смешен - колкото летците да не забравят миризмата на керосина...
  • 53 Атланто

    13 1 Отговор
    Къде са сега Атлантиците ? Защо мълчат като наакани Плювню , Трабанчев и Цецоооу ? Защото загина един невинен българин в мирно време насилствено изпълняващ прещявките на лай-натовските генерали и краваристан.

    Коментиран от #82

  • 54 И за какво са ти тез самолети?

    1 1 Отговор

    До коментар #48 от "Северозапад":

    Светът се промени много и от самолети дето убиват няма смисъл а вие продължавате да парадирате със самолети за убиване и разрушения.....всичко свързано с такива самолети ще бъде премахнато като ненужно и непотребно а ганю продължава да въздиша по това
  • 55 коментатор

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Дете ли си":

    Прав си всичко е хипотези моето също е хипотеза с много голяма степен на вероятност особено ако не се открие черната кутия

    Коментиран от #60

  • 56 За какво са ви тея самолети бре?

    2 4 Отговор
    Да хабите природни ресурси и да цапате небето с безмислени полети ли?от кого ше се пазите и кого ше нападате?превземането на опонент отдавна не се осъществява с оръжия ами с пари и други методи обечи вие си пеете едно и също армия та армия танкове та танкове самолети та самолети кои немал своя армия хранел чужда😂😂😂сащ няма да ви позволи да използвате оръжие така че то е безмислено
  • 57 един от стадото

    5 0 Отговор

    До коментар #42 от "Като се обърне каруцата пътища много":

    глупости говориш. Какво общо има произхода на самолета с отношението между държавите. Ми ето, ние дори с руски самолети в момента го играем врагове на Русия. И тя ни приема такива дори с МиГове. На всички е ясно вече защо парите ни отидоха в Америка, а самолетите още ги няма. Гърция къде е, в НАТО, но никой не и казва копче, че ще взема Рафали. Швеция не е в алианса, а и отношенията и с Русия не са толкова цветущи колкото изглеждат, особено във военната сфера. Грипен- това беше оптималния самолет за нас. Доставките щяха да са почнали, не е толкова скъп, добре въоръжен, маневрен и бърз, ремонтно пригоден и не капризен при обслужване. И не без значение- резервни части и въоръжение директно от Европа, Швеция. Без посредници и прекупвачи, португалски, турски, арабски
  • 58 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "Рико":

    Ми тогава ще останем без ток и ще духаме дружно лоените свещи!
  • 59 А защо

    4 1 Отговор
    не каза защо не са прекратили мисията, след като самолетът е слязъл под 5000м. Пилотът може и да не е гледал висотомера или да е решил на всяка цена да изпълни заданието, но тези в командния център сливи ли са имали в устата, да не му заповядат да се откаже6425
  • 60 Най

    3 1 Отговор

    До коментар #55 от "коментатор":

    вероятната причина е пилотска грешка! И това е силно казано грешка, на фона на летателните часове! Много трудно може да е свален от ракета! Системата свой чужд, не позволява подобно изстрелване! Трябва да е изключена! После при прихващане, системата, ще уведоми пилота, а пилота базата! А такова няма! Разбиването е веднага след поразяването на целта! Или не са му стигнали стотни да се издигне или ракета не се е освободила при изстрелването! Това са двете най вероятни причини! И всичко това може да се разбере от черната кутия или ако се извадят малко части от самолета! Но за не освобождаването на изстреляна ракета, също, щеше да има време да уведоми! А такова няма! Та най вероятната причина е пилотска грешка!
  • 61 Питам

    6 1 Отговор
    Като нямат необходимия нальот, кой ги е пуснал да изпълняват такива опасни задания? Кой носи отговорност за това.Или да се покажем колко сме верни на НАТО, пък каквото стане? На чия съвест тежи изгубен човешки живот?

    Коментиран от #66

  • 62 Behemoth

    2 1 Отговор
    Интересно тия как си уплатняват работното време след като летят 13 часа за половин година....метър плаца ли ? Скубят тревата с лопатката ? Сигурно вземат няколко хилядарки за почесването...
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    5 0 Отговор

    До коментар #61 от "Питам":

    Предполагам, че живееш в България и знаеш, че дори и да има нередности в работата ти, не можеш да ги оправиш и колегите ти също. Не ти остава нищо друго, освен да изпълняваш задълженията си! Точно заради оскъдния нальот и заради това, че бяха останали почти без изправни самолети, през 2017 г военните пилоти казаха, че искат да спрат да летят! Но какво да се прави - продължиха да си изпълняват дълга. Други, обаче не си изпълниха дълга. И дадоха 3 милиарда за да се подмажат на САЩ. И тези други сега на изборите пак точат зъби да се върнат!
  • 67 ККК

    1 6 Отговор

    До коментар #1 от "ДА КАЖАТ":

    Нищо нама да кажат и нищо няма да намерят! Кутията е отдавна при воткаджийте !
  • 68 Факт

    1 1 Отговор
    "Летим денем и нощем..."-каза генерала.И това е равно на 12ч.и 50 мин.?...Като Банкянския бег-"Вижда се,че бутилката не дрънка"???
  • 69 АЛО, ФАКТИ,

    9 1 Отговор
    СЪКРАТИЛИ СТЕ СЪЩЕСТВЕНА ЧАСТ ОТ ИГЕРВЮТО! НЕ ВИ ПРАВИ ЧЕСТ! ЗАЩО СПЕСТИХТЕ, ЧЕ СПОРЕД ГЕНЕРАЛА НЯКОИ ХОРА ИСКАТ ДА ПРИЗЕМЯТ МИГОВЕТЕ И ХОРАТА, КОИТО РАБОТЯТ С ТЯХ?! ПОЛУВЕНЧАТАТА ИСТИНА НЕ Е ИСТИНА!!!
  • 70 ПЕНКО

    1 6 Отговор
    НЯМАТЕ ПРЕДСТАВА- КОЛКО Е ЧАС ЛЕТЕНЕ С ИСТРЕБИТЕЛ !!!!???!!! ПИЛОТЪТ Е АС И Е ДОБРЕ ПОДГОТВЕН, НО НЕ И ДА ЛЕТИ СРЕЩУ РУСИЯ !!! ОСТАНКИТЕ НА БЛОКИРАНИЯ -СВАЛЕН И ПЛЕНЕН -ИЗТРЕБИТЕЛ-НЯМА ДА НИ БЪДАТ ВЪРНАТИ ОТ РУСИЯ /ДАНО Е ПЛЕНЕН -НАТЮВСКИЯ ПИЛОТ / !?!?!?!?!?!?
  • 71 ФАКТИ

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "Centurion":

    предадоха избирателно и некоректно интервюто на генерала. Прочетете го в бТВ и ще останете с друго впечатление. ЧЕСТ И ПОЧИТАНИЯ ЗА КУРАЖА И ОБЕКТИВНОСТТА НА Г-Н ГЕНЕРАЛА!
  • 72 Прочетете

    5 1 Отговор

    До коментар #35 от "Габровница":

    цялото интервю на генерала. От ФАКТИ извършват престъпление!
  • 73 Нальот нальот боклук

    3 3 Отговор
    готов да воюва срещу Р О С И Я !! ГАДОВЕ КАКВОТО ТЪРСИТЕ СИ ГО НАМИРАТЕ !!!

    Коментиран от #75

  • 74 ПрочететеСтига бе, Рико,

    7 1 Отговор

    До коментар #49 от "Рико":

    Точно вчера си купих два вида траен руски колбас...страхотни са и двата. Сега да не ям хубавото, че ти получаваш гадене само като чуеш Русия!? Психосоматично ще да е...

    Коментиран от #87

  • 75 При Ленин

    2 4 Отговор

    До коментар #73 от "Нальот нальот боклук":

    Боклук си ти ве мишка съветска болшевишка
  • 76 2121

    11 3 Отговор
    Защо се правите на по католици от папата?Самолетът е свален от Сащ.Просто и ясно ,като бял ден.На кого слугувате Вие от Герб, ОП , Воля НФСБ, Временното Правителство?!Не виждате ли истината:България да се обърне срещу Русия, да ни притискат малоумни натовци/американци,да превърънат България в плацдарм и от нашата страна да нападат Русия.Толкова гнусно измислено ,поведение от престъпници като нато/сащ.В един от коментарите ,се прави точен анализ,че ще ни използват ,като пушечно месо срещу Русия/тези от сащ/.Защо се правите ,че на виждате къде сме, с кого сме/с престъпна държава/?!Някой може ли да заповяда на Гърция-НЕ! Някой може ли да заповяда на Турция-НЕ!Някой може ли да заповяда на Сърбия-НЕ!Някой може ли да заповяда на Франция, Италия, Испания-НЕ и пак НЕ!Нашето поведение на подлога и лазене пред страна без история, убила толкова много хора, унищожила Либия, Ливан, Сирия,Ирак,без вяра/25 престъпни секти/,без проперитет-САЩ,ни убива и затрива.Това се дължи на мошеника Иван Костов до Предателя Бойко М. Борисов.Докато служим на страна с колониален и робовладелски манталитет ,а не ги изгоним от Б-я така ще кретаме на опашката.
  • 77 комита

    3 0 Отговор
    а двигателите къде с е ремонтираха забрави д акажеш-Полша
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Лефски съм мене руснаци ме обесиха

    0 10 Отговор
    Смърт за рашата слава на нато и саш
  • 80 Бат Мишо

    8 0 Отговор
    ИСТИНАТА ПРАВО КУМЕ В О4И
    По Тошово имахме 400 самолета ПОСЛЕДЕН МОДЕЛ на военната техника и 1 летец имаше пове4е 4асове ОТ ЦЯЛАТА АВИОБАЗА НАКУП СЕГА - 1 Пилот зная ЛИ4НО С 800 4аса годишно имахме в морска авияция и това е СБОРНИЯ НАЛИОТ на ВС летци сега за 10 години ОБЩО В ЦЯЛАТА Бьлгария- резултата пилотите ни падат сами от небето БЕЗ БОИНА ОБСТАНОВКА и додат ли руските непрофесионалисти дето ходят и до кензефа с самолета СМЯТАИ

    Коментиран от #81

  • 81 Бат Мишо

    3 0 Отговор

    До коментар #80 от "Бат Мишо":

    Смешно ли ще ви е да знаете 4е руските асове не си броят 4асожете в ваздуха А НА ЗЕМЯТА и разговор в базата ЕИ 4ОРТ ДНЕСКА НЯМА ДА МОГА ДА ЛЕТЯ 5 4аса щото детето има РД ... Тва го отмятаите наум кат са забите на изток ДА НЕ НИ ОЗАБЯТ НАС щото и да има разлика в броиките авияция НАТО - Русия - НЕ СА ГОЛЕМИ и се компенсира С ОГРОМЕН НАЛИОТ и ПВО за което НАТО само МОЕ ДА САНУВА да има след 20 год- ПРИМЕР Руското ПВО прострелва ЦЯЛАТА НИ ТЕРИТИЯ ОТКРАИ ДО КРАИ дори без да използжа новото Ц 500 което прострелва и над Македония

    Коментиран от #83

  • 82 XXX

    2 0 Отговор

    До коментар #53 от "Атланто":

    Не мълчат, напротив, лаят. Точно за тях говори командира на базата, че ще получат законосъобразно противодействие.
  • 83 Бат Мишо

    3 0 Отговор

    До коментар #81 от "Бат Мишо":

    Справка България Румъния Полша Гърция Литва Латвия Естония ОБЩО пилотите ни имат налиот НА ПОЛОВИНАТА НА ЕДИН ЕДИНСТВЕН РУСКИ ЛЕТЕЦ и самолетите ни ОБЩО за ЕДНА ТРЕТА от самолетите на командване база Севастопол- при корабите и подводниците Е НАПРАВО СМЕШНО РАЗЛИКАТА 30 на 1 кораби и 30 на 0 подводници и не говорим за подводници клас Щука а за машини които САМИ4КИ МОГАТ ДА ИЗТРИЯТ КОНТИНЕНТ от картата
  • 84 Змей Горянин

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "Северозапад":

    Правилно. Така е, както казваш. Но, нямахме демокрация и банани. Сега демокрация и банани има колкото щеш -за радост на двата милиона маймуняци, които подскачаха по стъгди, площади и мегдани и ревяха като побъркани за права, които всъщност си ги имаха. И сега, когато пилотът си отиде заради тяхното малоумие / малоумието на два милиона демократи/ лицемерничат и търсят причините навсякъде, само не и у себе си. А всички сме виновни - без изключение. Двата милиона кретена, дето се наричат "демократи" са виновни заради системата, която правим от 30 години, а такива като мен са трижди по-виновни, че не стреляхме срещу тях, макар че знаехме много добре до къде ще ни доведе лелеяната от тях "демокрация". Смъртта на пилота е една от последиците...
  • 85 Калмук

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Баш калмук":

    "Нaльoтът нa мaйoр Вaлeнтин Тeрзиeв нe бeшe дocтaтъчeн - 12 чaca и 50 минути", зaяви Руceв в oтгoвoр нa въпрoc кoлкo лeтaтeлни чaca e имaл зaгинaлият пилoт.
    ... Ти това как го разбираш - като час на катастрофата ????
  • 86 Ессерем

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "Самолети не трябват вече":

    Що не си елиминират щатската армия тогава?
  • 87 То се

    2 0 Отговор

    До коментар #74 от "ПрочететеСтига бе, Рико,":

    бори за трол на годината и Оскар от Козяк!
  • 88 .Морския от Поморие

    1 1 Отговор
    И аз си имам хипотеза за намирането на черната кутия и останките на самолета- да пуснат риболовните кораби с дънните тралове за калкан ,да изорат дъното и всичко , което попадне в тях да се извади на повърхността.
  • 89 SAAB

    0 0 Отговор
    Както се и очаква........темата се засуква към човешка грешка....поради еди кво си .....
    Един въпрос обаче не ми дава мира....как с такава минимална практика се става началник щаб.......тогава какво е нивото на редовите ?....За шкембетата е ясно ....оня д"ет им вика шофьор на самолет ...го турям на стобора на минутата !
  • 90 баба ти от бг

    0 2 Отговор
    ей , хора, момчето е било първи номер и е ударил мишената ! и сигурно е имало от украина някакви!!!! или устройство, поставено от някой в мига!!! търсетееееееее!
  • 91 Още един неупълномощен

    0 0 Отговор
    Ако цялата ситуация, но особено интервюто и още повече явните намеци и заплахи в него, се бяха случили при Тръмп, Байдън или Путин, генералът щеше да е вече в оставка. И по правилата на демокрацията и по правилата на автокрацията
  • 92 700часа е цялие Нальот на пилота,

    1 0 Отговор
    От както е пилот!! А 7часа е месечния му! Никой, нищо НЕЕ лъгъл!!
  • 93 xxььььььь

    0 0 Отговор
    с тоз мижав нальот всичките Ф-16-ки ще ги наметат в морето
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове