Last news in Fakti

14 Юни, 2021 09:10 2 041 40

Янаки Стоилов: Посещението на Кьовеши беше изцяло работно

  • янаки стоилов-
  • лаура кьовеши

Попълването на местата на българските европрокурори започва скоро

Янаки Стоилов: Посещението на Кьовеши беше изцяло работно - 1
Кадър Нова тв

Посещението на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши в България беше изцяло работно. Темите, които обсъдихме, не са обхващали въпроси извън проблематиката, засягаща нейната дейност. Най-важният резултат от тази визита беше, че ще стартира бързо попълването на останалите места - 6 от 10, на българските европрокурори. Това заяви в студиото на "Здравей, България" по Нова ТВ служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов.

"Тя изрично заяви, че се преследват определени престъпления. Няма списък от хора, които трябва да понесат отговорност, но трябва да се знае, че е необходимо да има проверки и разследване по високите етажи на властта и те трябва да приключват бързо и с ясен резултат", каза още той.

И допълни: „Това, което тя очаква, е да има сътрудничество както с прокуратурата така и с други органи в България, включително и такива от системата на МВР. Според мен това е правилно, защото колкото е по-задълбочено това сътрудничество, толкова по-добре”.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 !!!?

    13 30 Отговор
    Посещението на Кьовеши показа, че няма да участва в ловенето на вещици водено от генералите и тяхните пинчери !!!?

    Коментиран от #4

  • 2 мдааа

    35 8 Отговор
    Не случайна г-жа Кьовеши се срещна първо със служебния министър на правосъдието Янаки Стоилов, а не с главния прокурор Гешев.

    Коментиран от #35

  • 3 Тулуп Мисирков

    8 22 Отговор
    Не разбрах гейчето какво каза за скандала с Пламен Узунов???

    Коментиран от #5

  • 4 фортифайф

    22 2 Отговор

    До коментар #1 от "!!!?":

    Естествено, че няма да дава оценка на работата на главния ни прокурор, тя няма тези правомощия, защото европейската прокуратура е независим и безпристрастен орган. Но ако получи нужните факти за злоупотреби, тези върху които нашия главен прокурор опъва чадър, ще бъдат разследвани в Европа и нашия главен прокурор там не може да оказва натиск.

    Коментиран от #26

  • 5 хахаха

    21 4 Отговор

    До коментар #3 от "Тулуп Мисирков":

    Каквото каза за кюлчетата злато и пачките с евро в едно чекмедже на нощно шкафче.

    Коментиран от #7

  • 6 ПиПи

    9 3 Отговор
    Органът на Лаура Кьовеши е независим и безпристрастен орган.
  • 7 XAAXAAAXA

    3 11 Отговор

    До коментар #5 от "хахаха":

    То всеки може да сложи едно чекмедже и да каже ,че е на някой.

    Коментиран от #30

  • 8 Българка

    14 2 Отговор
    Ясно е , че спец съда и спец. прокуратурата трябва да бъдат закрити от следващо НС, а ВСС преоснована. Не ми е ясно обаче защо Стоилов още не внесъл пред ВСС искане за отстраняване на Гешев за уронване на престиж на прокуратурата и системни, груби грешки. Това е негово конституционно право и морално задължение! Само заради делото КТБ и отсъствието в обвинителния акт на Пеевски, Гешев трябва да е отстранен и разследван. С широкото затваряне на прокурорските очи логичен е и въпроса Гешев и Пеевски свързани лица ли са?

    Коментиран от #13, #37

  • 9 БОЙКО ЗАТВОР

    4 1 Отговор
    Щe имaт ли caнкциитe някaквa фoрмa нa пoлитичecки или cтрaтeгичecки пocлeдици зa Бългaрия? , ТОВА ПИТАТ БОЙКО милиардерът Уилям Браудър, който стои в основата на създаването на Глобалния закон „Магнитски“.

    - Миcля, чe caнкциитe хвърлят тъмнa cянкa върху Бългaрия – тe пoкaзвaт, чe cтрaнaтa нe мoжe caмa дa ce cпрaви c прoблeмитe cи и зaтoвa CAЩ трябвa дa ce нaмecи. Cмятaм, чe тoвa пoвдигa ceриoзни въпрocи зa упрaвлeниeтo нa Бългaрия - зaщo тoвa ce cлучи и кaквo щe ce нaпрaви зaнaпрeд, зa дa ce пoпрaви cитуaциятa. Вceизвecтнo e, чe Бългaрия дocтигa дo нaй-виcoкитe нивa нa кoрупция cрeд държaвитe члeнки нa EC. Дeйcтвиятa нa CAЩ oтнoвo пoдчeртaхa тoвa. Пoвдигнaхa ce въпрocи, нa кoитo трябвa дa ce oтгoвoри вeднaгa и кoитo трябвa дa бъдaт кoмeнтирaни oт лидeритe нa вaшaтa държaвa.
  • 10 истината

    11 1 Отговор
    Кьовеши е пример какъв трябва да бъде нашия главен прокурор. В Румъния тя вкара в затвора пълен екип от премиер, министри и областни управители!!! "Тя беше назначена от президента Траян Бъсеску, което не ѝ попречи да изправи брат му пред съда за това, че е взел пари от престъпен бос."
  • 11 Българка

    9 2 Отговор
    Янаки Стоилов не предприема решителни действия не само относно Гешев, а и за очакваното вече години ОПОВЕСТЯВАНЕ ИМЕНАТА НА 27 ВИСШИ СЪДИИ И 11 ПОЛИТИЦИ, които не са декларирали притежаваните тях имоти и милиони в сметки в чужбина. От какво се страхува Янаки Стоилов, че е така плах?

    Коментиран от #21, #23

  • 12 ВСИЧКИ МЕДИИ

    2 11 Отговор
    МЪЛЧАТ,КАТО РИБИ ЗА УМИШЛЕНО ИЗПУСНАТИЯ ЯЗОВИР И ЗА РУШВЕТИТЕ НА РУСКИЯ ПОМИЯР В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО! СЪД ЗА РАДЕВ И СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО!

    Коментиран от #32

  • 13 проданов

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Защото нямаме действащ парламент (народно събрание), само то има правомощия за реформи и промяна. За това трябва за отидат всички отговорни за развитието на страната ни българи и да гласуват за промяна, а не за статуквото. Служебното правителство няма много правомощия.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ПСР

    5 0 Отговор
    Работно ще да е било,няма да е любовно,със сигурност.
    За да тръгне напред тази"държава" наша,ние трябва да си оправим"правосъдието"е от ясно,по-ясно.Парламент,който иска това,да го направи в спешен порядък.Нито Кьовеши,нито американците,нито марсиянците са призовани с подобно дело.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 генчев

    9 0 Отговор
    Къде беше ти 10 години да питаш герберите. Как исщаш за 1 месец Янащи Стоилов да изрине цялата камара от безобразия и умишлено престъпно бездействие на предишните управляващи. Ти ако беше на негово място, щеше ли да успееш за това кратко време. Съмнявам се. Служебното правителство направи изключително много за този месец и осветли мнаго от престъпните схеми, които тайно са се вършили.
  • 18 интересно как

    3 1 Отговор
    Може ли да обясните как като плащаш сметка в Мтел излизаш с системен, а Не с фискален бон и защо................?????
  • 19 хаберих

    2 2 Отговор
    За да ни се оправи кривосъдието е необходима Нова Конституция и нов Закон,а не Констипация,каквато е сега и всеки мазен адвокат си я тълкува както си иска и както на него му е кеф. Така правосъдие няма да има. НОВИНА: Българското правосъдие ще пътува скоро до Луната. Платена му е таксата от българските данъкоплатци.
  • 20 БеКъП

    1 1 Отговор
    1944 след окупацията от СССР идва Вишински сега 2021 след като има бази на САЩ и закона магнитски идва Кьовеши а социалистическата партия столетница
  • 21 нннн

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Напълно подкрепям! И аз няколко пъти пуснах подобен коментар. Разплитането на мрежата трябва да започне от там. Може да се окаже, че в тоя списък са хората, избрали Гешев, и той от своя страна ги държи за топките. И други интересни неща може да излязат...
  • 22 безпристрастен

    6 0 Отговор
    А чухте ли предупреждението на Кьовеши, че ако някой се обади и се опита да окаже натиск на Европейската прокуратура, ще бъде веднага осветлен? Какво ви говори това. Че ако тук в България минава номера с корупцията, при нея в европрокуратурата ще бъде казано името на този, който се опитва да оказва натиск и даже може да бъде осъден.
  • 23 генчев

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Къде беше ти 10 години да питаш герберите. Как исщаш за 1 месец Янащи Стоилов да изрине цялата камара от безобразия и умишлено престъпно бездействие на предишните управляващи. Ти ако беше на негово място, щеше ли да успееш за това кратко време. Съмнявам се. Служебното правителство направи изключително много за този месец и осветли мнаго от престъпните схеми, които тайно са се вършили.

    Коментиран от #27

  • 24 Перо

    3 0 Отговор
    Как се е срещнала с Гешев при блокираната съдебна палата?
  • 25 Пустиняк

    0 1 Отговор
    Не,бе бай Янаки,влахинята е дошла да забърка една мамалига от бел кукуруз.
  • 26 Ха ха ха

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "фортифайф":

    Че хайде давайте фактите, нали много ги бяхте събрали!

    Коментиран от #29

  • 27 Перо

    5 0 Отговор

    До коментар #23 от "генчев":

    Да, служебното правителство направи много за разкриване на престъпните схеми на герберистите,но за откраднатите и източени милиарди,”наказанието” е уволнение,което е съдебно оспорвано! Не знам за предадени на прокуратурата престъпници,от групата на толупа,нищо че каскета им е стожер.
  • 28 Анджело

    1 1 Отговор
    Ковеши доколкот се разбра е чиновник с мозък на герберна калинка. Нищо не очаквайте от нея. Гешев да си удари задницата у тавана
  • 29 LOSHIA

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "Ха ха ха":

    Има всичко,ще се чудите на кой свят сте

    Коментиран от #31

  • 30 оня

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "XAAXAAAXA":

    Да ама се видя само на тиквата и то от целия свят:))
  • 31 Ха ха ха

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "LOSHIA":

    Приказки много, доказателства за сега - нищо!
  • 32 LOSHIA

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "ВСИЧКИ МЕДИИ":

    Внимавай с квалификациите,защото се знае кой си,какъв си,и от къде си и ще плащаш докато шаваш.
  • 33 ДРИС

    1 0 Отговор
    АМИ ТО ВАШИТЕ МЕДИИ СА НАЙ НЕГЛЕДАЕМИТЕ,ЗАЩО СЕ УЧУДВАШ?
  • 34 Реалист

    0 0 Отговор
    В смисъл никой от вас не се е прежалил??? Чакайте тогава подкрепа да свалим Гешеф
  • 35 голямо

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "мдааа":

    И какво чудно има в това????? Такъв е протокола. Само ти ли не си го разбрал
  • 36 хаха

    0 1 Отговор
    Номерата на Васил Божков не минаха пред Кьовеши
  • 37 Бай Х.Й....

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Когато се говори за Делян Пеевски,трябва да се кажат следните неща:
    1) Делян Пеевски е продукт на царя и Тройната коалиция (НДСВ,БСП и ДПС)
    2) Пеевски беше лидер на младежкото НДСВ
    3) по нареждане на царят,Пеевски беше разхождан като 🐕 при мутрите като Илия Павлов и Васил Божков,да се учи от тях на бизнес
    4) БСП и ДПС дефакто узакониха Пеевски и наложиха модела Пеевски,след като едните(БСП) го предложиха,а другите(ДПС) бяха партията,която той представляваше и от която беше част
  • 38 РАБОТНО

    1 0 Отговор
    САМО ЧЕ ПО ПОКАНА НА ГЕШЕВ. САМАТА ТЯ ГО ЗАЯВИ.
  • 39 БСП И ДПС

    1 0 Отговор
    СЛЕДВАЩИТЕ ПОКАНЕНИ ЩЕ СТЕ ВИЕ, ОТ ЕВРОПЕЙСКАТА ПРОКОРАТУРА.
  • 40 АУУУУУ

    0 0 Отговор
    ХА ХА ХА ...НАЛИ КЬОВЕШИ ЩЕШЕ ДА УВОЛНЯВА , АРЕСТУВА И ОЩЕ "СТРАШНИ ДЕЙСТВИЯ" .... ПЪК ТЯ ПОДКРЕПИ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ... ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИ И МИНУСИ ....АМА ТЕ НИЩО НЕ ПРАВЯТ !!! ХА ХА ХА !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове