Last news in Fakti

14 Юни, 2021 09:40 1 872 19

Адвокат: Липсва правна рамка продължение на "Магнитски"

  • адв. адриан боянов-
  • закон магнитски-
  • черен списък

Според него трябва на всички юридически лица, които под една или друга форма са свързани с Пеевски и Божков, да им се направи проверка

Адвокат: Липсва правна рамка продължение на "Магнитски" - 1
Кадър Нова тв

В националното законодателство липсва каквато и да е правна рамка, която да е продължение на санкциите по глобалния закон „Магнитски”. Така не може да бъде направен точен подбор на лицата, които да влязат в така наречения „черен списък” на свързаните с уличените от САЩ. Такова мнение изрази в ефира на Нова ТВ адвокат Адриан Боянов.

„Ако не бъде направен адекватен подбор по ясни критерии, ще се изпадне в абсурдна ситуация на асоциирани лица. Там ще попаднат хора, които категорично не са участвали в търговските сделки на Пеевски и Божков”, заяви Боянов.

Според него трябва на всички юридически лица, които под една или друга форма са свързани с Пеевски и Божков, да им се направи проверка, да им се прегледат финансовите отчети и договорите. „Ако се установи нещо нередно, тогава всички лица свързани с тази фирма да влязат в някакъв „черен списък”, коментира Боянов.

Според него е необходима задълбочена проверка преди някой да бъде добавян в „черния списък”.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Извинете

    7 2 Отговор
    но липсва правна рамка за кой и да е закон на която и да е страна за неговото приложение в България. В България! Все пак има ли такава държава или сме протекторат на разни Байдъновци /които едва ли знаят къде се намираме/, Мустафи и пр. подобници, които си гледат интереса и в техния интерес явно основното е да задоволяват идиосинкразията си за значимост? В България има цял сонм "патриотични" партии - и нито една /ако изключим доста беззъбата позиция на "Атака"/не е заявила позиция по прилагането на един чужд закон в юрисдикцията и на територията на една /по документи/ независима държава...

    Коментиран от #16

  • 3 Псевдоним

    14 2 Отговор
    Наистина е крайно глупаво да се мисли, че ние трябва да си нагодим законите според щатските такива и да им приготвяме списъците. Това, което липсва в случая, е полиция, следствие, прокуратура и съд и то не от днес.

    Коментиран от #18

  • 4 Тъп въпрос

    11 5 Отговор
    България щат на ФАЩ ли е, че да се съобразяваме и прилагаме техните закони?
  • 5 Българка

    6 2 Отговор
    Следващото НС трябва да направи адекватно законодателства в областта на разширения кръг на свързани лица по критериите "Магнитски" и правните последици от сделки с осветени със санкции по делото Магнитски. Трябва да се проследят сделките на Пеевски по разпродажбатяа , която в много случаи е фиктивна. Да се проследят парите и оповестят свързаните подставени лица, които "закупиха" активи от санкционираните от САЩ. Братя Домусчиеви са едни от тях. Да се включат и лицата, които са получавали подкупите/ рекета. Първи в списъка е Бойко Борисов

    Коментиран от #6, #12

  • 6 българин

    6 6 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Относно лицата и действията сте права, ама хайде да проявим капчица национално самосъзнание и самочувствие. Не може някой на майййна си райна да ни диктува и заповядва, а ние безропотно и РОБСКИ да изпълняваме.

    Коментиран от #10, #17

  • 7 гост

    5 2 Отговор
    Магнитски – терористичен закон на терористичната държава САЩ.
  • 8 гост

    8 1 Отговор
    Вкарването на Божков в закона Магнитски е послание към всички РЕКЕТИРАНИ от Борисов да си мълчат?!!!!

    Коментиран от #9

  • 9 оптика

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Абсолютно точно!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 GnG

    3 0 Отговор
    Подобно ГОНЕНИЕ на ВЕЩИЦИ е имало в мрачното СРЕДНОВЕКОВИЕ !

    Северно-американската държава САЩ, чрез "антимонополни закони" , унищожи ИЗБИРАТЕЛНО конкуренцията и наложи едни НАДНАЦИОНАЛНИ уж "частни" КОРПУРАЦИИ, в които не се знае, какъв дял притежават САЩ !
  • 12 Койчо

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Едно бъдещо народно събрание ще прави закони по свирката на управляващото мнозинство! Видяхме как набързо се изфабрикуваха някои промени! Да не говорим за комисията на Манолова- болшевишка ЧК на Дзержински! Коя си ти, че да посочваш, кои ще бъдат в списъците?! Много " съдници " се навъдихте бе? Сбъркали сте времето!
    Това не е есента на 1944г!

    Коментиран от #19

  • 13 плюс минус

    3 1 Отговор
    Не съм юрист, но не трябва ли преди да упражни някаква репресия срещу когото и да било, той да бъде съден и осъден от съда?
    Или те, янките, така са си свикнали, от времето на Ку-клукс-клановците с белите якички, пардон, гугли.
  • 14 ПОДКУПЕНИТЕ

    1 3 Отговор
    ДО ВЧЕРА РЕВАХА ПРОТИВ ПЕЕВСКИ БОЖКОВ ВАСИЛЕВ БОБОКОВ АРАБАДЖИЕВ СЕГА ЩЕ ГИ ОПРАВДАВАТ, ТОВА ЛИ ЩЕ СА НОВИТЕ ПОДКУПНИ УПРАВЛЯВЯЩИ НАЧЕЛО С ФИГУРАНТА.
  • 15 ЛИЦЕМЕРИ

    3 0 Отговор
    ТОРБИЧКИ С ЕВРАЦИ НЕ ЛИПСВАТ, ПРАВНА РАМКА ЛИПСВА.
  • 16 Реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Извинете":

    Няма какво да се извиняваш! Както преди се кланяше на СССР сега ще се кланяш на САЩ! Бизнеса ти като е бил свързан с тия шестимата ще отиде на кино!:) Регистрирай се на борсата!:)
  • 17 ИТН

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "българин":

    Ще изпълняваш! И хоро ще играеш!:)
  • 18 Протестър

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Псевдоним":

    Ти, на това полиция, съд и прокоратура ли му викаш?!:) Ще се нагодиш!:) Няма къде да ходиш!
  • 19 Българско лято

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Койчо":

    Прав си не е! :) Това е лятото на 2021!:)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове