Last news in Fakti

14 Юни, 2021 09:56 2 444 54

Д-р Гергана Николова: Играем на руска рулетка, ако не се ваксинираме

  • блс-
  • гергана николова-
  • ваксинация-
  • ваксини-
  • ваксиниране

Членът на Управителния съвет на БЛС отправи пореден апел към гражданите да се ваксинират, за да потръгне нормалният живот колкото се може по-скоро

Д-р Гергана Николова: Играем на руска рулетка, ако не се ваксинираме - 1
Кадър: bTV

"Ваксините и това те да се направят на по-голям брой хора, които желаят, ще ни върнат към стария и нормалния ни начин на живот“. Това каза в предаването "Тази сутрин" по bTV д-р Гергана Николова, общопрактикуващ лекар и член на Управителния съвет на БЛС. Тя коментира очакваната нова заповед, с която още ще бъдат облекчени противоепидемичните мерки. С нея ще се премахне задължителното носене на маски на закрито на определени места.

"Няма много желаещи за ваксини и в един момент ще спрем на това, което сме постигнали и няма да можем да продължим напред“, посочи личният лекар. По думите ѝ вече са налични всички ваксини, но сега желаещите не са много.

"Възрастните хора и хората с хронични заболявания трябва да се ваксинират, защото това е високорисковата група, която ако се разболее, ще има неблагоприятни последици“, припомни лекарят.

"При възрастните хора над 65 години сме обхванали около 30%, което е малко. Искаме да обхванем по-голямата част от тях“, добави тя.

"Не можем да останем безкрайно затворени и да живеем така, както живяхме една година. Затова трябва да се ваксинираме и постепенно да отпадат мерки, за да може да се възстанови това, което е било преди коронавируса“, смята д-р Гергана Николова.

"Този вирус е изключително изменчив, безкрайно агресивен и излизайки на улицата неваксинирани, ние си играем на руска рулетка. Никой не знае в кой момент ще го срещне и още по-тежкото е, че не се знае когато го срещне дали ще мине с една хрема, или ще е на интензивна терапия с кислород и интубация“, отбеляза лекарят.

Според нея в страните, които постигнаха голямо ваксинационно покритие, вече няма интензивни сектори, няма кислородна терапия, няма и интубация. Те са затворили тези сектори, защото нямат такива пациенти.

"Малко се говори по темата какво правят ваксините и какъв е профилът за безопасност. Хората не бива да се успокояват, че са преболедували, много често има и повторна инфекция. За съжаление тя протича по-тежко с много по-сложни последици“, каза д-р Гергана Николова.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 32 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    93 9 Отговор
    Свършиха балъците!ха ха ха ха

    Коментиран от #47

  • 2 КОВИД 19 ХАХАХА

    81 8 Отговор
    СВЪРШИХА БАЛЪЦИТЕ БАБЕЕЕ

    Коментиран от #44

  • 3 Дельо Хайдутин

    86 7 Отговор
    Руска рулетка с ваксините.Дали ще оживееш.
  • 4 абг

    69 7 Отговор
    Значи си много игрива гергано, ваксинирай се, не си играй на руска рулетка.
  • 5 хоминид

    33 4 Отговор
    Така е. Ше се гръмнем. Ама няма с какво,щото в България не продават оръжие свободно,както е в Щатите. Атомните бойни глави могат да ни гръмнат. Войната между великите сили се пече.
  • 6 осемдевет

    85 4 Отговор
    В днешно време бялата мафия е по-страшна и от руската, италианската, японската, китайската и всички други мафии взети заедно. Владее целия свят.
  • 7 6438299191

    25 17 Отговор
    Чакам руската ваксина.
  • 8 нашия

    56 4 Отговор
    ама каква защита на бонусите които са взели за участие в тази сценка с ковида -направо не е истина колко са предани тия поодлоги.........
  • 9 !!!?

    3 38 Отговор
    Питайте Нинова колко милиона "Спутник" да купиме от брацка Русия !!!?
  • 10 Ми да

    53 5 Отговор
    При руската рулетка има по голям шанс за оцеляване, отколкото при ваксината.
  • 11 Мнение

    66 5 Отговор
    Аххх като видя надупена слугиня на фарма мафията и ми призлява!!!
    "Докторке", а какво ще кажете за боледувалите???
    Ами за тези дето са го изкарали безсимптомно???
    А защо не изисквахте задължителни ваксини срещу свинския грип, а срещу спин, а срещу хепатит???
    Като видиш такива "доктори" в България и се молиш да не ти се налага да ги посещаваш!!!
  • 12 Булгар

    46 5 Отговор
    Интересно факти ако се честна и независима медия защо не кажат кои им плаща да пускат такива провокативни статии.
  • 13 Псевдоним

    58 4 Отговор
    Колеги, това което виждате на снимката не е докторка, е специално проектиран робот, работещ на принципа на грамофонната плоча. Като му пуснеш копчето и повтаря, че само ваксините ще ни спасят и те са единственото нещо, благодарение на което мерките ще отпаднат и няма да мрем яко.
  • 14 sss

    48 4 Отговор
    Лелке, боцкай си се ти всеки ден по 2 пъти на ден, на теб, децата ти, на внуците, на близките ти и т.н. Изследвала ли си ти лично вируса или някой въобще в България?? Колко било хубаво и полезно... но подписваш съгласие нали ? И защо се налага това?? Нека всеки сам си решава!
  • 15 4893

    31 4 Отговор
    Госпожо, а вие по-добре си измийте косата...
  • 16 Информирана

    41 5 Отговор
    Нямаме против ваксините, а това че е минало малко време и реално не се знае какво причиняват. Много хора получиха възпаления на сърдечния мускул, тромби, хора починаха благодарение на ваксините. Вие самите не знаете какво се случва, но агитирате.
  • 17 asd

    5 32 Отговор
    Винаги е забавно да гледаш имбецилните ганьовци в натуралния им хабитат. ХАХАХАХАХАХААХАХАХАХА
    Особено са забавни като се мислят за "умни".

    "Фармацевтът (поддръжник на теорията за плоската Земя), който саботира ваксините срещу COVID-19, осъден на 3 години затвор."
  • 18 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    27 5 Отговор
    За нещо малко по-тежко от нормалния грип няма как да се ваксинирам.
    Даже не се наложи да спирам работа, единственото от което можеш да умреш при КОВИД е от глад, защото губиш вкус, мирис и апетит и близо седмица почти не се храниш.
    А усложнения винаги е имало при грип, какъвто и да е.
    Ако пипнеш бронхопневмония работата отива 50 на 50, това винаги го е имало
    Аз и сина го изкарахме с аспирин С.
  • 19 Гери

    34 4 Отговор
    Играем на руска рулетка ако СЕ ваксинираме!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 РУСКА РУЛЕТКА

    34 4 Отговор
    АЗ ПЪК СМЯТАМ ЧЕ ИГРАЕМ РУСКА РУЛЕТКА АКО СЕ ИНЖЕКТИРАМЕ,ВСЕКИ 15 УМИРА ОТ ИГЛОУБОЖДАНЕТО А ВСЕКИ УБУЧИЛ СЕ ПОЛУЧАВА МАС АДРЕС ЗАЩО МА?
  • 22 Не разбрах

    28 4 Отговор
    Нали уж ваксината пази от 1 вариант? Пък тази казала, да не излизат бабите неваксинирани, щото вируса постоянно се променял...
    Ми нема логика лелче.
    Нема!
  • 23 А питам

    22 3 Отговор
    Докторе, как ще го обясните това и ваксинирате циганите??
  • 24 Ники

    31 2 Отговор
    Абе докторке я кажи за жената дето се ваксинирала и няколко часа след това починала а?

    Коментиран от #51

  • 25 Майкъл

    27 2 Отговор
    Голямата ,,медийна" звезда-само тая бабушкера коментира,тя е част от НОЩ,макар и встрани!!! И ти си за пенсия-айде чао,корона чао!!!
  • 26 А я кажете

    23 1 Отговор
    А какво ще кажете за датския футболист Ериксон, който едва не почина преди 2 дни? Втората доза му е сложена на 3 юни. Здрав, прав, млад мъж. Докторите му казаха, че никога не е имал сърдечни проблеми и изобщо здравословни такива.
  • 27 гост

    23 1 Отговор
    А какво става с РНК ваксините, за които бе съобщено от западни специалисти, че масово предизвикват сърдечно съдови проблеми с невъзвратим ефект и промяна в ДНК на човека?
    Тази пишман докторка да ѝ бъде забранено да практикува професията, след като също така доказаха, че ваксината1 западната! има ефект само шест месеца, и дефакто трябва да се бие докато човек е жив... какви интересни разсъждения за Западните Корпорации, които всяка година ще добяват към сметките си по няколко стотин милиарда от заразата, която ТЕ разпространиха и ще разпространяват в бъдеще.
  • 28 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    23 1 Отговор
    Не се излагайте!!!И тая женица я сложихте да говори небивалици!Гледах и слушах по БТВ,срамота!!!Не може лекар да не знае елементарни неща за имунната система на човека!Няма как ваксина да е по добра от Заболяване!Ако искате да няма -НЕЩОТО...Оставете го!!!Не гозакачяйте,лекувяйте заболелия,ако ИМА НУЖДА!Ще отшуми,а тук вече отшумява!България
    31.05–13.06
    Общ брой случаи 2 062
    Смъртни случаи 238
    вече сме под 30/100000,а ваксинирана великобритания еВеликобритания
    31.05–13.06
    Общ брой случаи 81 757
    Смъртни случаи 123
    123,874/100000.........Това са реални данни ,а не брътвежи на....белодрешковец!

    Коментиран от #52

  • 29 ВИНОВНИТЕ

    22 1 Отговор
    Публикaтa нe знae, нo лeкaритe знaят, чe aнтибиoтикa e прeчиcтeнa oтрoвa oт гъби - пeницилинa e oт Pеniсillium nigеr- чeрнa плeceн, нaпримeр.
    Тeзи рaфинирaни oтрoви при пo-виcoки дoзи имaт eфeктa нa химиoтeрaпия, a при мнoгo виcoки дoзи убивaт чoвeшкитe клeтки тoчнo кaктo убивaт и бaктeриитe.
    Лeкaритe знaят, чe вируc нe ce лeкувa c aнтибиoтик - зaщo нaливaхa тoлкoвa мнoгo нa "бoлнитe" тoгaвa, a?
    Ми....зa дa ги убият. Нo нe вcички умирaхa вeднaгa в бoлницaтa.
    Някoи умирaт cлeд мeceци - у дoмa oт cъвceм рaзличнa диaгнoзa, нaпримeр бъбрeчнa или чeрнoдрoбнa нeдocтaтъчнocт.
    EФEКТИВНИ ПРИCЪДИ НA ДOКТOРИ УБИЙЦИ CA НУЖНИ!
    Зaщoтo.........и cъдиитe cигурнo зaгубихa любими хoрa в ръцeтe нa "бялaтa" мaфия.........
  • 30 Доктор Менгеле

    22 1 Отговор
    Точно наобратно е, играеш на руска рулетка ако се ваксинираш. Инфаркт, Инсулт, Миокардит или Рак. Вие изберете де, демокрация е.
  • 31 хтврхтн

    21 2 Отговор
    Починалите от пушене на цигари са почти колкото починалите от ковид. Защо не спрете да продавате цигари? Защото всичко е интереси.
  • 32 До 11

    5 2 Отговор
    Преди да пишеш, първо се информирай. Ваксина срещу HIV няма.Всички опити до момента се провалиха. Ваксина срещу хепатит B се поставя на всички родени деца от 1993 нататък. Някои родители си я поставят солидарно с децата си. Нито HIV, нито хепатит B се предават по въздушно- капков път
  • 33 гххгжх

    8 4 Отговор
    Защо му е на българина да се ваксинира ? Ние свикнахме с честите дълги локдауни. Защо трябва да ни ги отнемат. В Африка няма ваксинация и пак живеят хора. Безгрижен африкански живот. Мечта.
  • 34 провинциалист

    13 1 Отговор
    Опитът от Сантяго, Чили показва, че при 60% напълно ваксинирани следва локдаун... По информация от статия във факти.бг

    Коментиран от #36

  • 35 реалист

    11 1 Отговор
    тази е доктор колкото аз космонавт........
  • 36 аофажф

    1 15 Отговор

    До коментар #34 от "провинциалист":

    Опитът на Израел показва , че от страна с най-много ковид сега са страна с най-ниска честота на ковид и най-много ваксинации. Над 80%.

    Коментиран от #43

  • 37 Щурман

    13 1 Отговор
    Бабо Гергано, кога стана и ти специалист? От проста общопрактикуваща лекарка се издигна до капацитет! Като ти гледам умната и интелигентна физиономия, ми иде да се издрайфам!
  • 38 Тази е от групата

    11 1 Отговор
    На джипитата,който щом чуха че на боцнат( два пъти) ще получават двайсетачка,сън не ги хваща.Ако може,и през нощта ще бодат.Преди правителството да обяви,че ще получат десетачка на боцнат,се криеха като мишки.Малки им били кабинетите,нямало да могат да преглеждат другите пациенти,и много било " опасно".Дойдоха пачките и обърнаха плочата.Сега са прокрити врагове на частниците и другите лаборатории по болниците.Защото те лапат голямата част от баницата.Това е най паразитното звено от Здравната система.Реално работят по 4 часа на ден,а озточват всеки месец мишиони от Здравната каса.За всеки записан-4,60 лв месце.Без значение,дали изобщо не е стъпвал в кабинета,дори с години.Няма столично джипи под 1200- до 1800 души.А в провинцията,един държи 3-4 села. Общо в страната са 8000 " стрелочници".Така ги определям,защото за " Добър ден" три лева,и да изпише някоя рецепта,или евентуално направление.Тяхното лоби ,което ги узакони в НС,на практика унищожи всички поликлиники и здравни пунктове в страната.Там е на заплата.Няма " добър ден" 3 лева,няма -7-9 бона чисти на месец.Ако някой ми посочи джипи заминало навън да работи в болница- на Запад,ще черпя.Там за 4 часов работен ден,ще ти дадат 3-4 хиляди евро в шестък.
  • 39 ПИГВИНА ГЕНЕРАЛ

    6 2 Отговор
    МАФИОТКЕ ДЕТО СИ НА СНИМКАТА. ЧАКАМ РУСКА ВАКСИНА А НЕ КРАВАРСКА ИЛИ НАПРАВЕНА ОТ ШИМПАНЗЕ ШЕБЕК. ВАКСИНИРАЙ СЕ ТИ С ПФАЙЗЕР И ЩЕ ПАДНЕШ КАТО ФУТБОЛИСТА НА ЕВРОПЕЙСКОТО. ИНФАРКТ ОТ ВАКСИНИРАНЕ- МЕРСИ!!!
  • 40 Едно и също

    5 1 Отговор
    Ваксини, ваксини, ваксини! Къде е лекарството??? Нормално е срещу всяка болест да се създава лекарство или поне да има опити. Но май парите са във ваксините?!
  • 41 селтак

    5 1 Отговор
    А ако се ваксинираш,не си ли играеш на руска ролетка?
  • 42 кочо

    10 2 Отговор
    г-жо ЛЕКАР ЗАЩО РЕКЛАМИРАТЕ ВАКСИНИТЕ КАТО ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ.ЗАЩО ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА-ВАКСИНИТЕ НЯМАТ НИЩО ОБЩО СЪС КОВИТ 19.ВАКСИНИРАНИТЕ ОТНОВО СЕ РАЗБОЛЯВАТ И ТО ПО ЛОШО.ПРОДАЖНИЦА.
  • 43 провинциалист

    5 1 Отговор

    До коментар #36 от "аофажф":

    В момента и ние сме с ниска честота на заразяване. Дай нещо по-конкретно. Свалиха ли маските? Работят ли всички заведения и хотели и т.н.
  • 44 селтак

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "КОВИД 19 ХАХАХА":

    Тоа бабиер дали е ваксинирал снахи,зетьове,внуци? Силно се съмнявам! В..... м....... алчна и нагла!
  • 45 народен химик

    3 2 Отговор
    Като те хване КОВИД - Амфети , пико , трева и ракия ! и се лекуваш за по-малко от седмица. Ковид сам преценява че и без него си пътник !

    Коментиран от #46

  • 46 селтак

    4 0 Отговор

    До коментар #45 от "народен химик":

    Е по добре от тревица и ракия,отколкото от ваксина!:)
  • 47 АУУУУУ

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    искаш да кажеш че ти си последния ба.....к , а аз си мислех че си Последния Софиянец ......
  • 48 Павел Пенев

    5 1 Отговор
    Когато убивахте хората с птичи грип,свински грип,и най различни щамове на Хонконг,тогава на каква рулетка играехте гнусни мафиоти?
  • 49 0808

    3 1 Отговор
    ..... ами тромбите, които създават тези ваксини, а "докторке" тъпичка

    Коментиран от #54

  • 50 Едно

    3 0 Отговор
    скорошно иследване на канадски учени, потвърди, че рнк ваксините са токсични, и се натрупват във бъбреци, сърце, черен дроб, яйчници, костен мозък и мозъка, абе навсякъде май.. Е какво иска тая бабка?
  • 51 д-р Менгеме

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Ники":

    Тя играла американска рулетка.
  • 52 ХХХ

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Айде бе! Ти ще кажеш, че не може лекар да знае елементарни неща! Какво мислиш, че лекарите са много умни ли? Те са хора като всички останали и между тях има страшно прости хора.
  • 53 бахо

    5 0 Отговор
    Да си купи пищов,да сложи едно патронче в цевта и да играе на руска рулетка.Пожелавам й от първия път да спечели(да уцели).Тази па4а трябва моментално да и се вземат всякакви права,това не може да е доктор!Същия бацил като оня математик Витанов...И още много други,народът да ги съди!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове