Last news in Fakti

14 Юни, 2021 17:25 2 403 35

Черната кутия от падналия МиГ-29 ще бъде търсена в нови координати

  • шабла-
  • миг-29-
  • изтребител-
  • паднал

Паралелно се работи и по евентуална дълбоководна водолазна операция

Черната кутия от падналия МиГ-29 ще бъде търсена в нови координати - 1
Снимка: БГНЕС

Черната кутия от падналия в Черно море български изтребител МиГ-29 ще бъде търсена в нови координати, които са в процес на уточняване, предава БНР.

От Военноморските сили съобщиха, че засечените при акцията през последните два дни обекти не са части от катастрофиралия самолет.

Паралелно се работи и по евентуална дълбоководна водолазна операция.

Днес издирването на черната кутия беше временно спряно заради влошени метеорологични условия в района, където преди седмица падна военният самолет.

Очаква се решение на щаба как ще продължи акцията.
При изпълнение на задача в рамките на учение „Шабла 2021“ загина майор Валентин Терзиев от авиобаза "Граф Игнатиево". Самолетът му изгуби радиовръзка и изчезна от радарите в 00:45 ч на 9 юни.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 боко ПКП

    14 3 Отговор
    Летеца си замина и сега той виновен. Всичката ни такава, чувам за ракета?
  • 3 choko

    27 3 Отговор
    Е добре де! Тези черни кутии нямат ли радио локация ?!

    Коментиран от #5, #12

  • 4 гадно

    14 1 Отговор
    Хубаво я търсят, но искат ли да я намерят да не стане после кой ми такова гащите.
  • 5 КОТарАК

    3 8 Отговор

    До коментар #3 от "choko":

    на голяма дълбочина е ограничена. това е елементарен радиопредавател

    Коментиран от #6

  • 6 choko

    19 2 Отговор

    До коментар #5 от "КОТарАК":

    Как в ще е голяма в Черно море? Те в океана ги намират пак!

    Коментиран от #11

  • 7 Служебният министър

    16 1 Отговор
    на отбраната защо се прави на луд. Да казва каква глупост са направили и убиха човека. Стига лъжи и увъртания.
  • 8 не казвам

    17 1 Отговор
    След като тази кутия трябва да излъчва сигнали улавяни от спътник, какво дирят още, или са я намерили и нещата не са за пред хората и ни будалкат?
  • 9 инж иванов

    5 0 Отговор
    И да я намерят едва ли ще работи.
  • 10 Софокъл

    19 1 Отговор
    Самолетът е свалн по грешка...и сега се чудят как да замажат този гаф..Американците потриват ръце, че единият от петте годни да летят самолети е разбит..
  • 11 КОТарАК

    1 9 Отговор

    До коментар #6 от "choko":

    никоя черна кутия не може да бъде намерена на голяма дълбочина. това е радио-като немските подводници , които излизат на повърхността за връзка с командването през 2СВ. по принсип би трябвало да има плавателност някаква , но ако е паднала накуп с останалата ламарина е без значение. а Черно Море е 2-3 км. дълбоко мисля. около мястото на падане и 500 м. дълбочина да има , не може да се намери така лесно

    Коментиран от #19

  • 12 Боко

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "choko":

    Тази няма, морският вариант на 29, той е с предавател.
  • 13 иванов иван

    10 2 Отговор
    Локатора на черната кутия въобще не е ограничен от дълбочина стотина метра. Съществува специален стандарт FAA TSO C123B / C124B, който съответства на съвременните саморещутели: данните трябва да останат запазени в 3400 грама претоварвания за 6.5 ms (капка от всяка височина), пълно покритие с пожар в продължение на 30 минути (пожар от запалване на горивото, когато въздухоплавателното средство Сблъсък с земя) и намиране на дълбочина от 6 км. месец (когато самолетът попадне във водата навсякъде в световния океан).



    3. Между другото, както при попадане във водата: рекордерите са оборудвани с ултразвукови маяци, включително в контакт с вода. Лайтхият излъчва сигнала на честота от 37 500 Hz и, където този сигнал, рекордерът е лесен за намиране на дъното, от където водолазите или дистанционно управляваните роботи за подводни работи се премахват. На земята рекордерът също е лесен за намиране: намиране на останките на самолета и познаването на поставянето на рекордерите, достатъчно, всъщност, просто се огледа.

    Коментиран от #23

  • 14 Активист на БКП

    12 1 Отговор
    Кутията е намерена,но в нея има информация,че американците са свалили самолета
  • 15 Черната кутия

    7 0 Отговор
    Вече съм в САЩ.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ново пет

    12 0 Отговор
    Нов сюжет. Представлението за слепите продължава.

    Avenger Air Defense System. "Приятелски" огън.

    Ще се окаже вярна версията на АТАКА.
    След провокацията в Чешнегирево, където седем военни на САЩ в пълно бойно снаряжение атакуваха български цивилни граждани в частно българско предприятие, на българска територия, за да проверят как ще реагират българските власти...

    Подобна проверка на реакцията на българската държава имаше по време на войната на нато срещу цивилните граждани на съседна Сърбия и Черна Гора, когато през пролетта на 1999 г. два самолета на натовските/американските убийци атакуваха София и изстреляха противозенитна ракета "hell fire" по квартал "Горна Баня". Беше отнесен покривът на една къща, съседните къщи бяха надупчени с шрапнели и прозорците на много къщи бяха изпочупени от взивната вълна. Шокът в София беше голям. Имаше дете в улучената къща, което започна да заеква...

    Тогавашната натовска подлога Петър Стоянов ходеше като бито улично куче, а през 2001 година много от седесарите в седесатрска София не гласуваха на президентските избори. Така другата натовска подлога - Георги Първанов спечели изборите, с подкрепата на ДПС.
  • 18 Недоволна

    6 0 Отговор
    Истината я знаем вече.Не искат да я докажат.Партньоре, къде сбърка и си отиде, без да окажеш помощ. Така ли се постъпва с приятел?

    Коментиран от #20

  • 19 Точно

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "КОТарАК":

    Дълбочината където търсят е 70метра.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 На успеха майка е търпението

    4 3 Отговор
    След толкова търсене да не се окаже че пилота е изключил връзката за радио локацията и е отлетял за Русия и сега да не казват че са го следели на радарите без комуникация с него как лети за Русия и се приземява например в Крим
  • 22 МИГ-29

    6 1 Отговор
    Кутията не е черна-а Оранжева! Нищо няма да намерите,Глупаци. Лека му пръст на летеца!

    Коментиран от #24

  • 23 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "иванов иван":

    Благодарим за компетентната информация! Само ще допълня, че сутринта слушах по телевизията един военен, който каза, че на този МИГ черната му кутия не била оборудвана с акустичен маяк, понеже не било предвидено този самолет да се ползва за облитане над морето и има само радиомаяк. Не съм компетентен по военна техника, само от любопитство.
  • 24 Тийнейджър

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "МИГ-29":

    Добрутро! Че е оранжева и децата го знаят!
  • 25 Края на търпението е спасението

    4 0 Отговор
    Друга хипотеза е да са свалили черната кутия преди полета и самолета да е летял без оранжева кутия понеже защото оранжевата кутия е била повредена а е трябвало да се изпълни учебно тренировъчния полет с произвеждане на стрелба и поразяване на мишена по време на провежданото учение на НАТО
  • 26 Гошо Монтана

    6 0 Отговор
    Жалко за пилота и семейството му. Кутията е намерена, ако не от нашите то от натовците, няма какво да съобщят, защото ще бъде скандално. Всички знаем, че след няколко дни ще утихне медийния интерес и т.н.
  • 27 ЕХАА

    4 0 Отговор
    АЗ ПРЕДЛАГАМ , ДА СПЕТЕ ДА СЕ ИЗЛАГАТЕ ПОВЕЧЕ !!! КУТИЯТА ОТДАВНА Е НАМЕРЕНА И УНИЩОЖЕНА , ЗА ДА НЕ ИЗЛЕЗЕ НИЩО ЗА СВАЛЕНИЯ НАШ ПИЛОТ !!!!!
  • 28 СПОКОЙНО БЕ ОРА

    2 0 Отговор
    ИЗВИКАЙТЕ ОНЯ ОТ В.иК ДЕТО МУ ВИКАТ РЕВИ ЗОРО,ОН КЕ ИЗТОЧИ ЧЕРНО МО РЕ И ОНА ТЕНЕКИЯТА КЕ ЛЪСНЕ НА ДЪНОТО И ДРУГИ НЕЩА МОЖЕ ДА СИ СЪБЕРЕМ,ТА ЛАВИЗОРИ,БИ ДЕТА,ЗИМНИ ГУМИ,ТЪЩИ,ПЕРАЛНИ С ПРАНЕ И Т.Н.....
  • 29 ТАБСО

    2 0 Отговор
    Они не моот да намерат отломките от самолета,а ще дират черна кутия у черно море..а стига бе.
  • 30 big

    2 0 Отговор
    Дрън-дрън!
  • 31 Леле и около шабла имало бермудски

    0 0 Отговор
    Многоъгълник😂😂😂😂😂😂
  • 32 Гражданин

    2 0 Отговор
    Защо никой не търси самолета, а само черната кутия?!
  • 33 БиБи Кинг

    0 1 Отговор
    Котиата требваше да се открие след два часа! Това че не е одкрита означава че няма да иа одкрият! Засичаньето са самолед е ельементарно рутино действие,достатачен е селскостопански самолед снабден с радеостанциа настроена за прием на честотата на излачване на кутиата! Квадрата за издирване е много по малак од ваздоха одколкото на вода, имайки впредвид ъгала на радиовалните од високо!Вниатен ли сме деа?

    Коментиран от #34

  • 34 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "БиБи Кинг":

    Щеше да бъде както го мислиш ти, ако беше паднал на сушата. А там под водата радиовълните се разпространяват много трудно - има много голямо затихване и не се използват. Ултразвук с честота няколко десетки килохерца се разпространява най-добре. Черната кутия има ултразвуков маяк, също и радиомаяк. Но на този самолет кутията не е имала ултразвуков маяк.

    Коментиран от #35

  • 35 Какво следва

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Първа грешка на наведения на нато и САЩ български генералитет е, че въобще са допуснали самолетът да лети над морето, при условие, че черната кутия няма хидроакустичен излъчвател.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове