Last news in Fakti

15 Юни, 2021 05:19 6 797 33

Уволнените от Надзорния съвет на ББР отказват да напуснат, Петков назначава още двама

  • надзорен съвет-
  • българска банка за развитие-
  • кирил петков

Бавят и се надяват, че на нашето правителство ще му изтече срокът, коментира икономическият министър

Уволнените от Надзорния съвет на ББР отказват да напуснат, Петков назначава още двама - 1
Снимка: БГНЕС

Министерството на икономиката ще увеличи Надзорния съвет на Българската банка за развитие, като назначи нови хора в него, защото назначените при предишното управление Митко Симеонов и Велина Бурска отказват да напуснат след уволнението си. Мотивът им е, че трябва нов конкурс, предаде БНР.

Икономическият министър Кирил Петков обясни, че БНБ вече е одобрила предлаганите от него Васил Щонов и Валентин Михов, но поради отказа на Симеонов и Бурска да напуснат, се търси ново решение, така че те да останат малцинство в борда на банката и да могат да се приемат по-лесно промени.

"Не стига, че не са се свършили работата, не стига, че са раздали 1 млрд. на осем компании, не стига, че бяха уволнени, ами сега без абсолютно никаква за мене реална причина, освен само да бавят и да се надяват, че на нашето правителство ще му изтече срокът, реално това правят и ни вкарват в съда, но хубавото нещо е, че БНБ одобри новите членове на надзора и мисля, че в моя мандат ще се събудим една сутрин и ще видим, че ББР могат да дават не само 5 млн. договори, но има професионално управление и всички спънки, пречки, административни хватки сме ги прескочили", коментира икономическият министър Кирил Петков.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 86 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Творец

    145 7 Отговор
    Шарени калинки, ама нагли.
  • 2 Кредити за милионери кредити за кокошка

    74 3 Отговор
    Министъра защо не обяви че ББР са дали 75млн на фирма с няколко хиляди лева капитал
  • 3 Анджело

    113 7 Отговор
    Типични герберастки
  • 4 Фффффф

    115 9 Отговор
    Тая напаст ГЕРБ са като кърлежи,смучат кръв и само по медицински може да се изтръгнат от яслата...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Няма такъв филм

    112 7 Отговор
    Няма такъв филм да си уволнен, и да не напускаш.
    Стив Джобс някога го изхвърлиха от основана от него компания, а тука тия все едно им е бащиния...
    Уволнен, отнемаш му достъп до работното място, има си нови хора назначени, и уволнения просто не го пуска охраната на портала.
    Ама имал съображения да се жалва срещу уволнението, нека, но това става в съда, и не отменя влязлото в сила уволнение, докато съда не каже евентуално нещо друго.

    Коментиран от #9

  • 7 Борисов

    69 6 Отговор
    отива в затвора. Неизбежно.
  • 8 Гост

    13 77 Отговор
    Вашето правителство е на финалната права,Кире!Трябва да се съобразяваш с решенията на съда!
  • 9 Темидец

    12 62 Отговор

    До коментар #6 от "Няма такъв филм":

    Точно обратното е,не си уволнен,докато не се произнесе съда!

    Коментиран от #12

  • 10 Банката в Банкя

    68 6 Отговор
    Всеки държавен пост в тикволандив се възприема като пожизнено феодално владение, което се предава по наследство. Някакъв си вчерашен министър, дошъл да уволнява, откъдя накъдя?
  • 11 324

    73 6 Отговор
    Нагли и нахални твари, надяват се, че Толупа ще се върне на власт! Това ли е демокрация, едно малцинство да се налага над болшинството има да почакате неграмотника да се върне, а вас трябва да ви изкарат от там с белезници от там. Все едно част ника да уволни служител и той да откаже да напусне та и заплата да иска. Алоооу разбрахте ли, че по времето на Толупа болшинството българи са били никои?
  • 12 Няма такъв филм

    71 4 Отговор

    До коментар #9 от "Темидец":

    Съда може да те върне, че даже и трудов стаж ще ти се води непрекъснат, но до тогава не можеш да си стоиш на поста насила.

    Коментиран от #15

  • 13 Вилна зона

    20 2 Отговор
    Няма ли да напусне ама ха
  • 14 Българин

    10 50 Отговор
    Петков има един недостатък,самонадеян е.Опита да прескочи закона,устава и БНБ от некомпетентност и сега ще му се наложи да почака решението на съда.Това,че си двумесечен министър,не те поставя над закона.

    Коментиран от #18

  • 15 Темидец

    6 37 Отговор

    До коментар #12 от "Няма такъв филм":

    Той няма право по закон да остави банката без надзор,но този въпрос е на прокуратурата.Там хората са назначени не на трудови договори,прочетете закона за тази банка и устава и.Лошото е,че и министър Петков,не ги е чел,а всеки ден се прави на новинар по медиите.Може да ги уволни,но не по този начин.
  • 16 Цялата работа!

    33 4 Отговор
    Значи не става въпрос дали, как и какво уволнени са трябва човек да има някакво достойнство и срам! Както искат да го наричат ама за такива наглеци си трябва реваншизъм и това е затвор трябва! На такива комшиите им викат гьонсурат ама баш!
  • 17 Лош новинар

    7 24 Отговор
    Много странно,откакто влезнаха санкциите по закона"Комарнитски" и засегнаха дубаеца,от ТВ екарана изчезнаха сестра Галева и Хаджибабикяните и тяхно телевизионно време беше поето от Киро харвардо,дали е случайно?
  • 18 324

    37 4 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    А, викаш Толупа 12 години се поставя над закона ама него закон не го лови? Да ти кажа и него и всички торни бръмбари ще ги хване.

    Коментиран от #20

  • 19 Жоро

    36 3 Отговор
    Ивам само едно определение - КЪРЛЕЖИ. Мерси бате Бойко, пиша ги на твоята сметка. Ще се видим на 11ти, ще гласувам със средното си пръстче специално за теб
  • 20 Българин

    12 7 Отговор

    До коментар #18 от "324":

    Нали искаме да променим модела,но без да се спазват законите,едва ли ще успеем,не съм гербаджия и не държа на ББ,но ако новите са същите,какво правим?
  • 21 4883

    6 27 Отговор
    И ТОЗИ МНОГО ГОЛЯМ ГО ВАДИ ,НО.....МНОГО МЕК!!Вапроз:ИМАШ ЛИ ПХРАВО ДА УВОЛНЯВАШ И НАЗНАЧАВАШ СЛУЖИТЕЛИ,ДИРЕКТОРИ НА ББР ИЛИ НЯМАШ!АКО НЯМАШ ЗАЩО САМО СЕ ИЗЛАГАШ КАТО КИФЛАДЖИЯ С ПРЕГОРЕЛИ КИФЛИ!!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 todor

    5 17 Отговор
    путак си кире
  • 25 Мечочето

    21 3 Отговор
    Гепаджийските калинки търчат като изоглавени насам-натам. Бибитко се чуди и той накъде да хване.
  • 26 Белите якички

    4 16 Отговор
    Голямо недоразумение е тоя Кирчо-факирчо, пък все се чуди що така никой не го бръсне и за слива 😁
    Кани крупния бизнес на срещи – на срещите нема никой.
    Уволнява банкери – те му отговарят, че не е познал 😁
  • 27 Texas

    15 1 Отговор
    викай охраната да ги изхвърли,сменяй кода за достъп в сградата веднага след тях,това на първо време.
  • 28 Боби Михайлов

    1 3 Отговор
    Кое е този Валентин Михов ? Да не е моя човек ?
  • 29 Джугашвили

    1 0 Отговор
    Ние е ги местехме ръчно ... по санаториуми !
  • 30 Фигуранти

    2 2 Отговор
    Тва БНБ и тоя банков надзор нищо не правят, а само забъркват кашата. Що дават одобление за нови членове, като старите не могат да махнат? Значи нищо пак не зависи от тях.
  • 31 Хлъц

    6 0 Отговор
    Заповед, независимо дали е правомерна,или не е заповед,със всички произтичащи последствия! Подаваш жалба до съответен съд,и той решава дали е закономерно,или не.Ако си прав,връща те на същата длъжност,със съответните компенсации по закон.Тези не трябва да прекрачват прага на банката.Това не са хигиенистки или портиери.Такава каша може да забъркат,че след това и следи заметени,и ще изкарат всички " чиста роса". Никакъв достъп до сградата! Да издадат с протокол и кодираните спец.карти за достъп до банковата информационна система.Да си седят в къщи,и да се жалват на арменския поп след това.Това е Държавна банка ( единствена) а не- на бай Пешо кафенето.Оперира с милиарди левове народни пари.
    .
  • 32 Джон 555

    2 1 Отговор
    Икономическият министър Кирил ПеткоВ е подходащ за детски педагог- Играе си на ИДИ СИ ЕЛА СИ - искам си куклите.Няма ли полиция,която да съдейства за изпълнение заповедите на министъра- ЦИРКОВЕ до кога?
  • 33 Alex

    0 1 Отговор
    Ами,Кирчо,ти не го ли осъзна,че си временен и те използват за мръсните си намерения разните реваншисти?!И не се сещаш,че ще береш ядове след изборите на 11.07.21г.Както сега и тогава ще си никой!Е,все пак и ти ще си туриш нещо в скромното джобче!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове