15 Юни, 2021 11:48 3 508 28

Кадиев за промените в ББР: Уважаеми демократи, не махаме хората на Пеевски, за да сложим вашите

  • георги кадиев-
  • бсп-
  • ббр

Увеличават Надзорния съвет на банката на 5 души, всеки с по 15 хил. лв. заплата

Кадиев за промените в ББР: Уважаеми демократи, не махаме хората на Пеевски, за да сложим вашите - 1
Снимка: БСП

Драмата с ББР върви с пълна сила. Министърът на икономиката като принципал е поискал от БНБ промяна на Устава, с което членовете на Надзорния съвет да се увеличат от 3 на 5, за да има място за новите двама (писах подробности преди 2 дни).

Само че министърът по Устав няма право да иска това, а само изпълнителните директори на ББР, които пък нарочно се бавят и отказват да го поискат от БНБ. Това написа във фейсбук водачът на „БСП за България“ в Стара Загора Георги Кадиев.

“В крайна сметка ще се случи днес-утре и ето какъв ще е резултатът Надзорният съвет ще стане 5 души, всеки с по около 15 хил. лв. заплата. Уволнените двама, които обжалват в съда, ще продължат да си взимат заплатите.

Новите трима - също. Ще плаща банката, т.е. ние”, подчерта Кадиев.

Георги Кадиев обясни, че междувременно БНБ е одобрила и нови членове на Управителния съвет, също избрани напълно непрозрачно, като в единия само преди 2 месеца е бил кандидат-депутат на ДБ: “Там заплатите са дори над 20 хил. лв. на месец“.

„Уважаеми демократи, не махаме хората на Пеевски, за да сложим вашите”, каза водачът на левицата в Стара Загора. Кадиев заяви, че в следващия парламент лично ще предложи:

А. промени в Закона за ББР, които ще спрат възможността надзор и управители да се гаврят с принципала.

Б. В тях ще има заложен лимит на кредитите и на заплатите. Като искате конкурентни заплати - в частния сектор.

В. Законът ще изисква публичен конкурс за кандидати за надзор, Управителен съвет и изпълнителни директори.

“Забравете министърът да решава, а вие да му бутате листчета. Нали сме различни? Ако ще правим нещата като Борисов и Пеевски, какъв е смисълът от нас?”, завърши Георги Кадиев.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    29 5 Отговор
    Не може да се раздува още държавната администрация! Това е пладнешки обир! Новите надзорници да се назначат на мястото на двамата уволнени! И каква еабота върши надзора срещу издръжка от нас милиони?

    Коментиран от #3

  • 2 коко

    7 3 Отговор
    Кой пита ?
  • 3 сара

    28 4 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    Така де, ама двамата уволнени не напускат. Държат кокала.

    Коментиран от #12, #14

  • 4 Джеймс

    15 4 Отговор
    Добре казано. Не знам политиците, но ако не крадат са бедняци спрямо такива "финансисти". Колко беше заплатата ма лицето Мавродиев???

    Коментиран от #9

  • 5 За пръв път

    20 7 Отговор
    Нещо смислено от Кадиев
  • 6 Васил от Льонеберя

    17 14 Отговор
    Кадиев, ти дърт крадец на АЕЦ Козлодуй, ти да мъчил, хиена гнусна.
  • 7 324

    11 1 Отговор
    И аз искам! Предложих се за държавната петролна компания, после за водния холдинг сега за член, ама пусто не ме огрява. А пусти "демократи" 32 години незаменими кадри.!
  • 8 Анонимен

    12 3 Отговор
    Много е прав.
  • 9 324

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Джеймс":

    Ако не ме лъже паметта 36 хиляди, като на "виден" седесар икономист от 90 години.
  • 10 Мутри вън

    11 3 Отговор
    Това кречетало още не е влязло в НС , а вече ми втръсна от глупостите му. Ако няма какво да каже за цените на тока от близкото минало и фирмата на жена му в повишаването на цената - по-добре да мълчи.

    Коментиран от #13

  • 11 смерш

    4 2 Отговор
    Както е казал мъдрия Български Народ-рибата още в морето те/кадиев/слагат тигана?
  • 12 Банкер

    14 5 Отговор

    До коментар #3 от "сара":

    Разсмя ме! Ако, те уволнят ти ще откажеш да напуснеш?!:) Хората са се консултирали с адвокат и той им е казал да обжалват, защото министъра няма право да ги уволни!:) Има си банков надзор и акционери! Сега заплатите ще им вървят, а след като спечелят делото ще ги обезщетят за нанесени морални щети!:)

    Коментиран от #15

  • 13 324

    7 3 Отговор

    До коментар #10 от "Мутри вън":

    Ами мутрата е вън, но мижавите мутрички отказват да са вън, кърлежи.
  • 14 rule

    9 7 Отговор

    До коментар #3 от "сара":

    Сега назначава нови двама защото иначе банката не може да функционира!:) Ама, другите двама де юре не са уволнени!:) Така че майтапа е голям!:) Кой ще го помни това правитество след 1 месец?!:) Баба Мика!:)

    Коментиран от #23

  • 15 Българка

    7 2 Отговор

    До коментар #12 от "Банкер":

    Кои са акционерите в ДЪРЖАВНАТА банка ББР? Тия кърлежи не само на момента трябва да бъдат изхвърлени като мръсни парцали, но и да бъдат съдени за нанесени милиони щети на държавата! И КОЙто ги покровителства, за да си получават заплатите, да им ги плаща ЛИЧНО от джоба си! Явно следващото НС трябва да прави много промени както и нови закони! Не може беззаконието да е законно!
  • 16 мда

    8 6 Отговор
    ЗАТВОРИ СИ МИРИЗЛИВАКА КОМУНИСТИЧЕСКА УСТА, СМЪРДИ ОТ ДАЛЕЧЕ.
  • 17 Хахах

    4 3 Отговор
    Обират милиони, ако не милиарди, пък оня се тревожи за хиляди :)
  • 18 хаха

    8 1 Отговор
    Кадиев е против всички тези от които няма келепир за него. Така постъпи и с кмета на младокт Иванчева щом разбра че няма нищо за него. :)
  • 19 Жан Клод ( с двата ножа)

    7 0 Отговор
    Кажи как издигна кметицата на Младост.

    Коментиран от #26

  • 20 XYZ

    5 3 Отговор
    Господинът реши да се намести сред почтените /"..нали сме различни.."/. А дали е така, КОЙ, КОЙ ще ти каже???
    Този период между 04.04 и 11.07 е време разделно, време когато започва да се разчиства, след това идва времето, когато ще се доразчисти и ще се положат основите! Така че горният господин/другар малко избързва с критиката и съветите си!

    Коментиран от #25

  • 21 Въпрос

    0 0 Отговор
    Над ЗОР ен от Голям зор ли произлиза?
  • 22 гост

    8 1 Отговор
    Само като му видиш хитрата и нечистоплътна физиономия и всичко ти става ясно за този другар.
  • 23 324

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "rule":

    Много хора ще го помнят, както помнят п~вото на Попов, Беров, Софиянски Инджова, да изброявам ли ли още? И ще го запомнят с добро, че са изчегъртали един куп торни бръмбари.

    Коментиран от #24

  • 24 Паметлив

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "324":

    Е! Сигурно все някой ги помни всичките тия дето си ги изредил,ама никой не ги помни с добро!:)
  • 25 Драматург

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "XYZ":

    Когато се полагаха основите...!:)Трогателно!:) Ти, вярващ ли си, или просто си поет?!:)
  • 26 Кадиев

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Жан Клод ( с двата ножа)":

    Ами, много добра фризьорка бе!;0
  • 27 hmhmhm

    1 4 Отговор
    Герге, спри бе, не виждаш ли колко е лайняно блатото, в което ни потапяха досега ... Айде малко търпение!
  • 28 смешник

    2 0 Отговор
    Тоя да не се мисли за най-подходящ за тези постове. То все някой трябва да сложат и се чуда защо да е срамно хора от протестните партии да бъдат на тези постове. Или другаря Кадиев много държи да са старите и оядени комуняги.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове