Last news in Fakti

15 Юни, 2021 12:52 3 911 13

БНБ одобри новото ръководство на ББР

  • ббр-
  • българска банка за развитие

В надзора на държавната банка влизат Валентин Михов и Васил Щонов, а в управителния съвет - Цанко Арабаджиев, Владимир Георгиев и Крум Георгиев

БНБ одобри новото ръководство на ББР - 1
Снимка: БГНЕС

Българската народна банка е одобрила петима души да влязат в управлението на Българската банка за развитие. Това са Валентин Любомиров Михов и Васил Атанасов Щонов за членове на надзорния съвет и Цанко Руменов Арабаджиев, Крум Георгиев Георгиев и Владимир Рашков Георгиев за членове на управителния съвет. Като Цанко Арабаджиев и Владимир Георгиев са одобрени и за изпълнителни директори.

Това става ясно от Регистъра по Наредба №20 на БНБ от 28 април 2009 г. за издаване на одобрения за членове на управителния съвет (съвета на директорите) и надзорния съвет на кредитната институция. Решението на БНБ е от 11 юни и вече е вписано в регистъра.

Промяната в управлението на ББР става по инициатива на служебния икономически министър Кирил Петков. В началото на мандата си той изнесе информация за големите експозиции на банката, а след това влезе в конфликт с двама от членовете на надзорния съвет – Митко Симеонов и Велина Бурска, които не се отзоваха на поканата му за публично изслушване.

Досегашният управителен съвет на държавната банка също отказа да предостави информация на назначената от министъра комисия за проверка на финансовото състояние на кредитната институция, а сред това и на одитния ѝ комитет.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    30 2 Отговор
    А като одобри старото което натвори лай ната в ббр? Кога бнб ще понесе отговорност? Те всъщност за какво са там и за какво вземат заплати, като през 2 г някоя банка гърми? Кой има нужда от бнб?
  • 2 герп=мафия

    29 3 Отговор
    На съд ръководството на ББР!
  • 3 Голема работа

    10 0 Отговор
    Одобрили. Регистратори.
  • 4 mi6osp

    26 0 Отговор
    Чегърт, чегърт, чегърт.
  • 5 Българка

    29 1 Отговор
    Отстранените от управителния и надзорния съвет на ББР да бъдат разследвани и съдени!
  • 6 Георг

    3 1 Отговор
    Е....Иво Прокопиев си вкара човек в ББР
  • 7 Танас

    12 1 Отговор
    Колко разумен ход от министъра. Ония двамата не искат да си тръгнат и не дават инфо. Сега хоп надзора от 5 души и 3 на 2 в полза на министъра.
    Браво!
  • 8 плюс минус

    10 0 Отговор
    Някои ръководители на държавни институции плуват в огромните си месечни заплати, в пъти по-големи от тези на президент, премиер, министри и депутати. Плуват като в разтопено масло и очите им блажено се притварят и не виждат нарушенията. Не виждат и мизерните заплати и пенсии на народа. Не знаят, не помнят, забравили са, че огромните им заплати са от данъците на хората.
  • 9 Страшна

    4 1 Отговор
    работа.Не се подчиняват на министъра.Ами изкарайте ги с окови на краката като Иванчева.Тия има за какво,докато при Иванчева става въпрос за постановки,подхвърляния и набеждение.Егати мутренската държава,едни администратори не се подчиняват на министъра.КЪДЕ ГО ИМА ТОВА ПО СВЕТА.Михов пак какво разбира от банкиране?????????
  • 10 Тия в БНБ

    2 1 Отговор
    май най са за СМЯНА.Следващото правителство това да свърши.Откакто с помоща и фалираха КТБ и те нямат рейтинг.Как допущат да се теглят милиони кеш-справка Божков за подкупи.И как едни хора с лекота теглят кредити като БЕЗДОМНИЯ ГОРАНОВ сега новината е ,че изтеглил кредити за над 700хил.лева да купува офиси на главна улица.Хич не им дреме за МАГНИТСКИ.НАЛИ си отиде,заради връзки с ДПС и ПЕЕВСКИ.Банкерите са май за РАЗСЛЕДВАНЕ и НАДЗОРНИЦИТЕ.
  • 11 АМИ ЧЕ

    1 0 Отговор
    Вкараха хора на Прокопиев
  • 12 Васил

    4 0 Отговор
    Човекът от ДБ/Зеленото движение е бил уволнен за некомпетентност от ОББ!
  • 13 amida

    0 0 Отговор
    ...смеят ли да не одобрят...веднага ще ги изчегъртат
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове