Last news in Fakti

16 Юни, 2021 06:51 7 605 54

Татяна Дончева: Радев да разбере, че в политиката се налага и раздяла с приятели

  • татяна дончева-
  • избори-
  • движение 21-
  • парламент-
  • правителство-
  • румен радев

Ако партиите на промяната успеят да съставят правителство, не бива да включват ДПС в него, смята председателят на "Движение 21"

Татяна Дончева: Радев да разбере, че в политиката се налага и раздяла с приятели - 1
Снимка: БГНЕС

Разграждането на модела ще го правят партиите на промяната, достатъчно е ДПС да не пречи и ако иска, да подкрепя определени неща с гласуване, заяви в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" по ТV+ и TV1 председателят на "Движение 21" Татяна Дончева, цитирана от Епицентър.бг.

"Искаме или не искаме, зависим от това колко гласа ще съберат на изборите партиите на промяната. Това, което в момента дават социологическите агенции, съвсем не ни прави носители на над 120 гласа. А дори и да имаме 123-125 гласа, не може да издържим в парламента достатъчно дълго време. Без да имаме 15-20 гласа, дори 30 гласа над 120, ние не можем да направим нормално движение на законодателната програма и трябва да си даваме сметка за това, заяви Дончева и добави: Не можете да откажете никоя подкрепа."

Според нея, ако партиите на промяната успеят да съставят правителство, не бива да включват ДПС в правителството и задължително трябва да "изровят далаверите на Пеевски и да се разровят в далаверите на ДПС в земеделското министерство и Държавен фонд "Земеделие", но не може да се забрани на ДПС да подкрепя този кабинет.

"Когато ние преследваме далаверите, в които са свързани хора на ДПС, си вършим работата, но защо трябва да забраним на ДПС да подкрепя правителство или законодателни решения", заяви тя.

Според нея новият парламент трябва да започне с приемането на декларация за национално съгласие, чрез която партиите да се обединят около 5-6 национални приоритета и хоризонт за тяхното изпълнение.

Дончева коментира и че според нея президентът Румен Радев трябва да разбере, че "в политиката има тежки решения на раздяла с близки приятели, които те застрашават" и да освободи своя съветник Пламен Узунов.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буци

    37 51 Отговор
    Дончева гл.прокурор
  • 2 Факто

    43 25 Отговор
    Права е. Иначе се получава уязвимост от обвинението - две тегла, два аршина.
  • 3 А най

    57 4 Отговор
    добре и най - продуктивно се работи , не само в политиката , без роднини и приятели !

    Коментиран от #42

  • 4 хаберих

    34 5 Отговор
    Щастието - това е прилично уиски, прилична храна и прилично облечена жена... е може и неприлична да е жената. Зависи колко щастие може да понесете!

    Коментиран от #28

  • 5 Севда

    66 20 Отговор
    Каква промяна са това ? Същите муцуни от старото статукво са!!
  • 6 Воре

    52 7 Отговор
    А, ако приятел ти е г-н Божков???
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 653311

    39 17 Отговор
    Почти го каза, последни сме при равен старт с другите соц страни защото допуснахме да има Социсти и Етнисти да правят демократичен преход, пълна лудост. Когато ги изринем от държавата ще видим края на тунела. А за Радков, да си върви с юнака и всички советници, да, сОветници.
  • 9 Миризлив пор

    39 5 Отговор
    Тази така говори за бройката гласове, че все едно не ги избира народа а се "имат" по друг начин.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Дончева

    50 2 Отговор
    Как ДПС? Та те са в дъното ма всичко най-лошо в тази страна! Те са проводниците на корупционния модел, те са онези които го наложиха! При най-малка подкрепа от тяхна страна, ще компромвтирате безвъзвратно всичко онова, за което се борихте!
  • 12 Дончева, каква тие Интимната мисъл?

    29 12 Отговор
    В БСП има бивши Генерали в "Топли" отношения с Борисов и неговите"Бащици"???? Това нее Тайна??!! Какво искаш да направиш??" Новото старо, пак от същото"???
  • 13 Пейзански

    33 8 Отговор
    Този и тя "голям политик" стана. Селяните напълниха София и започнаха да заемат и то отдавна постове, служби, депутатски места," топли" местенца.
  • 14 ЦЪ,.. ку'ха'ве'лке

    34 33 Отговор
    РАЗДЯЛАТА ЩЕ Е СЪС...ФАТМАКА!
    РЕЗИДЕНТА НА РЕШЕТНИКОВ Е..ПЪТНИК

    Коментиран от #18, #45

  • 15 Балончева

    39 13 Отговор

    До коментар #10 от "Другия с коня":

    Тази е комунистка и в червата. Навремето бай Иван Татарчев я изгони от прокуратурата по непригодност. Сега обикаля като цветарка офисите на разни парвенюта и си предлага услугите на адвокат, да вземе някой лев, но явно доста левове е събрала, нищо, че не и личи, ходи лошо облечена и мяка. Никой не може да изкорени селското и провинциализма.

    Коментиран от #31

  • 16 mi6osp

    18 2 Отговор
    123- 125 депутати на новите партии и ДБ в парламента са неосъществима мечта, 140-150 техни депутати са фантазии. Реално могат да достигнат стотина депутати. Което означава, че дори и да си плюят в лицето и да взаимодействат с ДПС, пак не могат да направят стабилно правителство. БСП е ключа към такова правителство. Но тогава се повдигат въпросите за партии на статуквото и дали участваща в Борисов 123 партия не е повече на статуквото от неучастваща изобщо в Борисов 123.
  • 17 Уйке

    34 5 Отговор
    Дончева, Таня ти по добре ни обясни на нас простолюдието, как ще се коалирате ти и дружката ти Мая с десните Х. Иванов, и най-вече с лидера на Костовото ДСБ Ат. Атанасов! Нещо ми се струва, че имате би ориентация или според вятъра в държавата! Знаем, че сте подготвени и дялани, но не се бъркайте в работата на Президента! Утре ще дойдат кметски избори, мислете с Мая коя ще седне на стола на Фандъкова, а не на земята!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Тумбев

    29 9 Отговор
    Дончева е досадна като конска муха вече 25 години досажда със селянията си, лакома и безогледна
  • 20 Миндоф

    22 5 Отговор
    "Партията рани ние борим"-изказване на един борец.Сега част от тази партия е в отбора на шефа Р.Р.,а също тази партия създаде
    Бобоков,Божков и Пеевски,Нинова и Пеевски бяха колеги в мин.съвет
    при Станишев.Тези същите гласуваха,като депутати в НС,чрез мин.на култ.Ст.Данаилов закон за частните музеи.А М.Манолова с
    всички тези от БСП искаха ДАНС да се оглави от ДПС,за 2 часа дадоха допуск на Пеевски.При Станишев зам.мин.на ДПС МВР,МО,Финансии,Икономика.Те бяха влюбени в ДПС,а сега разлюбени ли са????Винаги БГ е била сривана от тези БСПари.
  • 21 АОНСУ

    18 7 Отговор
    Десните да не са луди да се коалират т гази семпла женица от гр. Трявна, Габровско, "юристката" кака Мая от Кюстендил и пияндето от Варна Башбикян и пишман адвоката Николайчо с диплома от "прочуия" "университет" - бивше АОНСУ? Всички са гола вода, гледат кокала, нямат никакви идеи, заради такива като тях младите се стягат към Терминал 2, а старите на 11 юли ще ходят на море
  • 22 Ванко 1

    22 6 Отговор
    Тази другарка като влезе в парламента, първата и задача е да приложи някой закон "Ванко 3", вместо да се заемат с реконструкция на държавата- нов държавен апарат, издигане на млади, кадърни и честни хора, даване път на интелигенцията, пресичане на контрабандата и далаверите, изкореняване на простащината. Такива като тази са неспособни на това, нямат глобално, а селско мислене, отвращават хората от демокрацията изобщо. Сигурно това им е задачата.
  • 23 Зайо

    28 6 Отговор
    Ванко1,братя Галеви,Мултигруп...и вие сте новите?И искате да ви поверим България?Не,благодаря.
  • 24 Песимист

    19 3 Отговор
    Правим, струваме, все по-голям хаос създаваме. Доникъде няма да стигнем! На изборите трябваше да можем да гласуваме по електронен път, където и да сме, защото много хора ще са на почивка и то не в хотели. Няма да могат да гласуват.

    Коментиран от #29

  • 25 Антикомунист

    24 5 Отговор
    Сигурно буля Таня вече няма мющерии и затова ще става депутат да лапа по 8 бона на месец.А плещи за демокрация
  • 26 Русофил идиот

    9 0 Отговор
    Че го учиме и него 30г
  • 27 Митко Бомбата

    17 3 Отговор
    На времето в София я доведе един габровски прокурор Митко, дърт мошеник,иначе щеше да си остане на село
  • 28 бяла тишина

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "хаберих":

    Така е. И да няма тишина в спалнята.
  • 29 Ами

    9 1 Отговор

    До коментар #24 от "Песимист":

    Да ти сложим машина в гората,на къмпинга,на плажа,или високо в планината ?
  • 30 asd

    16 11 Отговор
    Радев е зависим фигурант и не може да се раздели с никой, ако не му кажат. Няма приятели - неприятели. Изпълнява нареждания и това е.
  • 31 Другия с коня

    11 2 Отговор

    До коментар #15 от "Балончева":

    Изтриха ми коментарчето в духа на 112 то място по свобода на словото,обаче това не променя факта,че не смяна на червени цървули ще спаси Българския Народ,а Лустрация на престъпните Комунистически партии и Наследници...Членувалите в тях цървули и всички магистрати,обслужвали ги!!!!
  • 32 извъртане

    19 2 Отговор
    Бля-бля. Всеки знае, че ДПС ще ви подкрепи именно срещу това, да не ровите в далаверите им и далаверите на Пеевски. А Атанасов вече декларира, че ще тези партии ще получат подкрепа от ДПС. Така че, поредното управление на ДПС е факт - прикрито зад партията на анцузите от чужбина и разни лумпени, викащи по площадите.
  • 33 Тая пък...?!

    13 2 Отговор
    На всяка манджа...- мерудия...
  • 34 Оттеглям в момента

    11 4 Отговор
    Доверието си от Радев.Свързано е с инцидента с миг 29.Главнокомандващ ли е? Пилот на изтребител ли е? Мълчание за най опасната военна професия.Пилота е горе - падне ли става яма , дупка.Пилота трябва да лети минимум часове (за НА ТО е 800).Може и повече.Виждате какво става с ф1 - не карат 1-2 сезона и после не са във форма.А това е боен самолет (същото важи и за вертолетите).Самолета дори технически исправен ако летеца не е летял по норма рано или късно пада. Командващият ВВС подаде ли си оставката?Да си изпълнявам дълга?А политиците те изпълняват ли?Аз да мразя в мирно време за тая пасмина? Кочина а не държава.ЕМИГРАЦИЯ.ЕМИГРАЦИЯ. Вече открито се заявява че БГ е кочина (не е мое откритие).Открито се говори че БГ е със затихващи и изчезващи функции.ЕМИГРАЦИЯ.Никакви промени няма да станат.
  • 35 Дърдончева

    11 1 Отговор
    сън не я хваща в тишината на спалнята как да се докопа отново до властта!
  • 36 гост

    9 1 Отговор
    Казват,че лицето е прозорец към душата,като и гледам лицето на тази жена,какво ли душа ще има?

    Коментиран от #41

  • 37 гост

    12 1 Отговор
    "Татяна Дончева е заместник-председател на парламентарната група на Коалиция за България и на комисията по правните въпроси в парламента от 24 август 2005 до 25 юли 2009 година. Председател е на Постоянната подкомисия за контрол върху работата на службите за сигурност и на службите за обществен ред от 5 април 2006 до 25 юни 2009 година. "-какъв представител на "патиите на промяната" е тази жена?Борбата е за подмяна по-скоро,като виждаме откъде идва.
  • 38 Истината

    13 2 Отговор
    Тази мутреса,която е в симбиоза с мутрите от подземния свят се осмелява най-нагло и арогантно да се показва и да ни "поучава" от екраните.Но за това са виновни мисирките,които я канят.
  • 39 ПК инк

    9 1 Отговор
    Като каква се изказва тая?
    Има ли спомен за ванко 1?
  • 40 Изпитала

    11 0 Отговор
    Кака Донча е права за Радев,защото тия работи ги е изпитала на собствената си гърбина - Мултитруп и Ванко1.
  • 41 Лаком дол

    9 0 Отговор

    До коментар #36 от "гост":

    Тази и душа- това са несъвместими неща. Нея я интересуват парите, постове, показност, селска хитрост, арогантност, лакомия.

    Коментиран от #43

  • 42 Антикомунист

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "А най":

    Глупости!
    Най продуктивно се работи, като се спазва Конституцията!
    Робърт Кенеди бе главен прокурор на САЩ при президента на САЩ Джон Кенеди-брат на Роберт!
  • 43 Фройд

    4 3 Отговор

    До коментар #41 от "Лаком дол":

    Милост към Дончева!
    Всичко се дължи на тишината в спалнята и.
  • 44 Ванко 1

    3 4 Отговор
    Браво Татянче, само така
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 министър

    2 3 Отговор
    Колежката е права. Аз самият получих компромати за лицето, но няма да ви кажа кое, защото законът ме задължава да не го подлагам на риск, освен в хипотезата, че наистина е взел кюлче. Това лице ще освободи място за съветник на Президента за едно лице, ама аз няма да ви кажа кое, защото законът ми забранява да разкривам плановете си, но това лице е истински юрист, от гилдията и може да разкрие всеки един нарушител на мълчанието, само трябва да има кафе в кафемашината затова бих посъветвал президента да подготви два щата, за да има кой да приготвя кафето.
  • 47 питащ

    1 5 Отговор
    Дончева само да те попитам, ако Узунов отиде на гости при някого това престъпление ли е? Той няма ли право да има приятели и право на личен живот. Този с когото се е срещал длъжностно лице ли е което се нуждае от незаконна подкрепа, а?
  • 48 контрол

    4 0 Отговор
    Дончева в качеството и на Юристконсулт на Мултигруп/Мутрите е носител на най-тъмните моменти от следосвобожденска България.
    По време на война обаче убийците от затворите действат националистически /за разлика от мошениците/. Поради това аз мисля че тя би могла да е от полза за България. Просто трябва строг контрол.
  • 49 въпрос

    4 2 Отговор
    Как ще коментирате това че главния секретар на президента по антикорупция Пламен Узунов е записан в момент на нерегламентиран контакт и президента Радев заявява че "се заяждали с него".

    Коментиран от #54

  • 50 нац сигурност

    6 1 Отговор
    По самопризнания на Узунов става въпрос за ходотайство за бъбречна трансплантация. Той обаче не отговаря защо поставят телефоните настрани и пишат бележки ...

    Според мен трябва да се разгради моделът Радев
  • 51 Хахахахаха

    6 0 Отговор
    Много е смешна тази.
    Да разследвали ДПС, но да приемали подкрепата му. Ами тзаи подкрепа има цена бе Дончева!
    Кой и какво прави без полза? Най-малко пък ДПС.
    По-добре си кажете срещу какво сте готови да изтъргувата подкрепата на ДПС. Знае се, че те са в основата на задкулисната държава, така, че каквото и да правят то не е от патриотични чувства или за благото на България и народа.
  • 52 stan4o

    3 2 Отговор
    Правителството ни пуска по пързалката. Енергетиката тема табу. В митниците се връщат стари муцуни. В бордовете на държавните предприятия политически назначения. Може да нямаме пари, но не сме глупави.
  • 53 на село

    3 0 Отговор
    Тази да пси отива на село, стига е тровила обществената атмосфера тук.Мяка, лакома за пари, постове, облаги, нахална и нагла.
  • 54 Сър Пичук

    3 2 Отговор

    До коментар #49 от "въпрос":

    Това си е чист политически чадър.
    Той беше разпънат още когато Гешев влезе в президентството и Радев поиска оставката му и насъска тълпата срещу него.
    Накратко, мафията се съпротивлява срещу действията на Гешев.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове