Last news in Fakti

16 Юни, 2021 18:46 1 531 46

Нинова в Пловдив: Единствено БСП има цялостен план за управление на България

  • бсп-
  • пловдив-
  • корнелия нинова

Във времена на разделение, на омраза, на агресия, ние даваме добрия пример на обединяване, на съединяване, на съмишленици и в обща кауза, каза още лидерът на левицата

Нинова в Пловдив: Единствено БСП има цялостен план за управление на България - 1
Снимка: БСП

За мен е чест да застана до такъв отбор, който обединява и млади, и опитни хора. Хора с различни професии – лекари, учители, инженери, земеделски производители, културни дейци. Това показва, че обединението и съединението наистина ни прави силни, и може би не случайно сте избрали залата на Съединението, но още повече се радвам, че във вашите редици има представители на нашите коалиционни партньори, на гражданските сдружения, които се обединихме и вече сме шестнадесет и чакаме нови попълнения. Това каза в Пловдив лидерът на БСП Корнелия Нинова. Ето какво още коментира тя:

Във времена на разделение, на омраза, на агресия ние даваме добрия пример на обединяване, на съединяване, на съмишленици и в обща кауза. Днес имаме една задача: да кажем със самочувствие три истини.

Първата истина е за промяната. Промяната не започна преди месец-два, не започна дори миналото лято с протестите. Промяната започна преди 4 години. Започна от нас. В момента, в който отказахме да станем част от досегашния модел. Режимът на Борисов ни слагаше етикети. И когато бяхме при хората, и им избиваха животните, и когато бяхме в наводнените села и градове ни сложиха етикет „заплаха за националната сигурност“. Един известен пловдивчанин-гербер от трибуната на парламента ни пращаше в Сибир. А когато се разровихме в корупцията в строителството – строителни машини блокираха столицата в протест срещу опозицията. Мисля, че българската политическа история не помни такъв факт – протест срещу опозицията, а не срещу властта. И ние през всички тези години последователно и неотклонно следвахме своята линия. Казвам го, защото днес новородили се политически субекти, присвоили си името „партии на промяната и на протеста“, си позволяват да ни наричат статукво. Не можем да приемем тази подмяна на истината. И зарад нашите членове и симпатизанти, и заради многото смели българи, които ни подкрепяха и не се страхуваха да казват истината, и да вървим заедно.

Промяната започна от нас, каквото и да говорят днес. Кажете го със самочувствие, защото е факт.

Втората истина, която трябва да произнесем на глас днес е, че за краткия период от лятото досега многото появили се политически субекти свиха знамената на революцията. И тихичко започнаха да присядат до модела. Едни от тях се отказаха от мажоритарните избори, други се отказаха от преизчисляване на пенсиите и „на косъм“ блокираха нашето предложение в 45-ия парламент това да стане факт. Трети забравиха за лодката до „Росенец“ и от вчера протягат ръка към ДПС за правителство.

Единствено БСП, единствено ние през този кратък период на този парламент останахме последователни, твърди, принципни – каквото казахме, изпълнихме. Обещано-изпълнено. Нека това е втората истина, с която да отидем при хората.

И третата. Може би най-важната. Днес в началото на тази кампания отново във всички студия се поставя въпросът: „Кой с кого?“. Първият въпрос е „Кой с кого ще прави коалиция и ще управлява?“. Това не бива да е първият въпрос. Първият въпрос е друг: „Кой какво иска и може да направи?“. И едва след това с кого ще го прави. И нека да кажем третата истина: Единствено БСП имаме цялостен план за управление на България. Имаме цялостен план за доразграждане на този модел, но и за създаване на нова, справедлива и социална България.

Ние не просто не работим „на парче“, не мислим „на парче“ и не правим политика „на парче“.

Да, ние имаме своята програма за съдебна реформа. Да, ние имаме своето виждане за промяна на изборната система. Но не е само това, защото ние имаме своята програма за икономика, за социална политика, за земеделие, за транспорт, за екология, за култура и образование. Това е третата истина. Каквото и да говорят – фактите говорят най-добре. Цялостна програма за управление.

И понеже сме на територията на Пловдив-град и Пловдив-област ще си позволя само две неща да кажа от тази програма. В листата от младите имаме изпълнителен директор на най-голямата може би борса за плодове и зеленчуци в областта. Аз съм сигурна, че на тази борса по-голяма част от това, което продават и купуваме е чужда стока. И затова ще кажа няколко думи от програмата ни за земеделието. Искаме да знаем всяка политическа сила, която претендира за властта какво мисли да прави в областта на земеделието, защото ние сме ясни, последователни и категорични: таван на субсидиите, преразпределение на по-голямата част от субсидиите към български плодове и зеленчуци, мляко и месо, защото българската земя може да храни българския народ. Възстановяване на „Напоителни системи“, пряк достъп на зеленчуковите производителите до пазари и тържища, и скъсяване на веригата за доставка, грижа за българската храна в големите търговски вериги, но не само на думи, а с действия. Държавна помощ за малкия и средния производител.

Ще се обърна и към културните дейци, защото в листата имаме и представители на културата и образованието, защото Пловдив излъчва стабилност в областта на културата, като център на културата. Дойде ли някой от другите партии да каже какво ще направи в тази сфера? За нас е ясно – 1% от БВП ще отива за култура. Държавата ще се грижи за читалища и библиотеки. Ние ще създадем фондове за сценични и изобразителни изкуства, българска литература, българска музика. Където ще се развива българската култура, а вие дейците на културата ще се чувствате истинските носители на българщината. Няма да бъдете унижавани с ниското заплащане и пренебрежението към вас. Разбира се, това е само част от програмата на БСП. Дадох само тези два примера, но се обръщам към нашите водачи, членове на листите, към вас – нашите екипи в тази кампания: нека стигнем до най-малкото населено място, нека погледнем честно хората в очите и да им кажем тези три истини: какви бяхме в последните 4 години – истинска, твърда, последователна, категорична, принципна опозиция, която не се купува и не се пречупва. Какви бяхме в последните месеци – продължихме по същия начин. Каквото казахме – това направихме. И какви сме в бъдеще – ясната и конкретна, отново принципна и последователна лява алтернатива за България. Истината е нашата гаранция за победата на 11-ти.

Пожелавам победа на всички ви от сърце и най-вече на България.

На добър час успех!


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЩОМ НЕ СТЕ СПРЕТНАЛИ КОНГРЕС

    13 7 Отговор
    ПО ПРОБЛЕМА......ДА ГО ОБСЪДИТЕ ОБСТОЙНО
  • 2 сара

    22 13 Отговор
    Тази жена ми омръзна, а вероятно и на хората около нея.

    Коментиран от #10, #36

  • 3 Хаха

    17 10 Отговор
    Какъв вицд пълен смях

    Коментиран от #38

  • 4 Сланина и Зурла

    20 9 Отговор
    Потресаващо е какви мошенници и загубили човешкото същества ни управляват и искат да ни управляват...много мнооого зле
  • 5 Коректен

    16 5 Отговор
    Ко? Не!
  • 6 Сланина и Зурла

    15 7 Отговор
    Потресаващо е какви мошенници и загубили човешкото същества ни управляват и искат да ни управляват...много мнооого зле

    Коментиран от #39

  • 7 Ганьо Борисов

    14 14 Отговор
    Единствено БСП,ГЕРБ и ДПС имат цялостен план за кражби от държавата!!!
  • 8 Хеле

    7 3 Отговор
    голяма чест да си до грабливите земеделски "производители" ! Като министЕрката им доскорошна !
  • 9 Спри се ма!

    18 7 Отговор
    Все вие имате Единствения План и все вие ни хвърляте в копривата! Ами иди при Дългия и му покажи плана си,сега той е началник-парада..
  • 10 Защо?!???

    7 8 Отговор

    До коментар #2 от "сара":

    ТАЗИ ЖЕНА НЕ СЕ Е ПОКАЗВАЛА.
    ИЛИ 5-6 ПЪТИ ОТ 2-3 МЕСЕЦА. СЕГА НАТИСКА ПЕДАЛА НА ГАЗТА, НО
    СПОРЕД МЕН МАЛКО КЪСНИЧКО.
    ПРЕДИ МИНАЛИТЕ ИЗБОРИ НЕ СЕ
    ВИДЯ.
  • 11 Друга тема

    3 1 Отговор
    Човек, който е израстнал в насилие, това не означава, че ше стани насилник ! Няма гаранция всъщност ! Зависи колко е умен !
  • 12 Давид

    13 9 Отговор
    Нинова никога няма да е лидер. Дребна крадла. Край.
  • 13 ха-ха

    11 5 Отговор
    Съмишленици в обща кауза, отбор от кандидат- хрантутници. Може и да имате цялостен план за управление, но не ви стиска да вземете власта. Друго си е в опозиция. Стоиш си на сянка, джуркаш си далаверките и 'конструктивно' критикуваш. Мандат след мандат, докато не пукнете от преяждане.

    Коментиран от #41

  • 14 краси

    13 6 Отговор
    Партия на терористи,крадци и убийци!Партия,която вкарваше в концлагери не за престъпления,а за убеждения.Партия,която написа закон за привилегии на върхушката си.
  • 15 пройчо

    3 7 Отговор
    Дванайсет трола във ковчега на мъртвеца Бою....Йо..хо...хо....и бутилка Ром :))......дванайсет коментара--по-тъпи он за.ниците на аФторите си !!!:)))))))
  • 16 Тодор Живков

    7 5 Отговор
    БСП може да има план, но няма идея как да просперира България. БСП е била част от крадците на България и все още е. С ГЕРБ и Борисов са сиамски близнаци.
  • 17 LOSHIA

    8 6 Отговор
    КОЛКО Е НАГЛА ТАЗИ ЖЕНА!30 ГОДИНИ БЯХА В УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА,ВИЖДАТЕ КАКЪВ Е РЕЗУЛТАТА.И ТЕ ЕДИНСТВЕНИ ИМАЛИ ЦЯЛОСТЕН ПЛАН,ЗА КАКВО? ЗА ДО РАЗСИПВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА ЛИ?????
  • 18 така така

    11 5 Отговор
    Единствено БСП има цялост план за разграбване на България.
    Другите са дилетанти.
  • 19 проф.Ментарджийски

    4 2 Отговор
    Ще възстановите Напоителни системи и кво ще напоявате ...и отДе вудъ ?
  • 20 Бай Курти

    5 3 Отговор
    Във вашия план влиза ли точката да изберете Пеевски за шеф на ДАНС да прегласувате пак плоския данък,да се прегръщате и целувате с лидера на ДПС.Също така да направите долара 3000 лева ,да изпразните магазините ,да въведете режим на тока и купони за хляб и бензин.И не на последно място да затворите границите.Също ако има и нещо за приватизиране.Ако обещаете,тези неща ще гласувам за вас.

    Коментиран от #21, #25

  • 21 стоян

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Бай Курти":

    До 20 ком -кумунягите направиха данъка 10%да плащат по малко данъци и да си изперат парите - защото парите и всички бивши държавни заводи са техни
  • 22 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    1 1 Отговор
    Да ама няма да управлявате!
  • 23 шопендар

    2 0 Отговор
    и чумата заобикаля България,откакто комунистите взеха властта през 1944 год.,та досега.

    Коментиран от #40

  • 24 Доротея

    2 2 Отговор
    Може да не ви се признава, но дамата е права! БСП са класика в нормалната политика, след тях са ДБ, останалите са шайки, ОПГ, откровени разбойници, демагози и в най невинния случай - самодейци! Не видяхте ли при този кратък парламент как на едно от заседанията се наложи отново да води Вигенин, който бе безупречен, защото останалите се провалиха! Но, като сте казали притчата за лошите комунисти, нищо не може да ви набие акъл в гламавите картуни! Днес казаха, че учените експерементират, но при българена едва ли ще успеят да внедрят малко акъл по изкуствен начин...

    Коментиран от #29, #31

  • 25 Доротея

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Бай Курти":

    Тея въпроси ги задай на опонентите на Корнелия - Станишчев, Георги Гербов, Миков педелвайса и цялата камарила латентни герберасти!

    Коментиран от #27

  • 26 ЕХАА

    4 2 Отговор
    ТОЯ ПЛАН ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ НИ Е МНОГО ЯСЕН ...!!!! ТОЙ Е КАТО ОНЯ , ДЕТО ФАЛИРАХТЕ ТРИ ПЪТИ ДЪРЖАВАТА !!!!!!
  • 27 Бай Курти

    3 2 Отговор

    До коментар #25 от "Доротея":

    Не така ,другарко.Другарката Нинова е участничка в приватизацията, гласувала е за Пеевски и плоския данък. И като член на тази партия има заслуга и за фалирането на държаватаТака, че въпросите ми са и към нея.Не е майка Тереза за ,каквато се представя.
  • 28 XAAXAAAXA

    2 2 Отговор
    Позитанската Престъпна Организация трябва да бъде разгонена, активистите и окошарени, а офисите санитарно опушени. Офисите трябва се направят музей на сатанистите и разрушителите на България.
  • 29 121212

    2 2 Отговор

    До коментар #24 от "Доротея":

    Арогантността на червените е къртеща.Знаят 10-тина думи:за "врага"-провал,корупция,лъжи,оставка:за себе си-честни,достойни,милеещи за народа.Имат и голяма мечта:победа на избори и спечелване на властта.Но нито думите за "врага",нито мечтите им са реални.Освен скандали друго не генерират..Плановете им са волунтаристична сплав от "планова икономика"соц.тип,в която те да са капиталисти.Народът е измислил поговорка за такива като тях:"На бодлива крава,Бог рога не дава".Пази Боже от тях!
  • 30 Венци

    1 2 Отговор
    Голем смех...
  • 31 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 2 Отговор

    До коментар #24 от "Доротея":

    Жaлнo ми cтaвa зa eлeктoрaтa нa БCП, дoбри ca кaтo хoрa, нo глупaви...COЦИAЛНИ ДEЙНOCТИ МOЖE ДA ПРOВEЖДA CAМO БOГAТAТA ДЪРЖAВA, A БOГAТA ДЪРЖAВA CE ПРAВИ OТ БOГAТИ ГРAЖДAНИ, A НE OТ ТEЗИ РAЗЧИТAЩИ НA COЦИAЛНИТE МEРOПРИЯТИЯ нa г-жa Кoрнeлия Нинoвa.
  • 32 Наследствен ръководител от ГЕРБ

    2 3 Отговор
    Стига кради ма Корнельо ,стига лъга ,чумо червено !

    Коментиран от #42

  • 33 sbs no КОМУНИСТ

    1 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Нинова в Пловдив: Единствено БСП има цялостен план за управление на България

    ПРАВА СИ ДРУГАРКО ----СПОРЕД ТЕОРИЯТА НА КОМУНИЗМА --ВСИЧКО Е ОБЩО ----КОГАТО КОМУНИСТИТЕ СА НА ВЛАСТ-----АБЕ -С ЕДНА ДУМА -ВЗЕМАТ ТИ ВСИЧКО -
  • 34 Draco

    1 2 Отговор
    Тая не разбра ли , че с тия евтини пионерско-комсомолски лозунги за първомайска манифестация вече не става !!!???
    Бита карта си ,жено !

    Коментиран от #37

  • 35 СусБе

    1 2 Отговор
    Винаги тая план означава ОГРАБВАНЕ и СЪСИПВАНЕ на държавицата ни!
  • 36 Така е

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "сара":

    - все си е друго толупа да се ветрее по тв от сутрин до вечер.

    А сега пък - служебното недоразумение и всичките пишман министри.
  • 37 Като е бита

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Draco":

    що се нервиш, гласувай си най-добре за учиндолския конник - NO MERCY!
  • 38 Иван

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Хаха":

    Смей се тогава. Нека да е весело.

    Животът ни без друго е ВИЦ от 30 години.

    Мръсен виц...
  • 39 Ти си свинаря

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Сланина и Зурла":

    със зурлата, нали? Ей, още не можеш да го преживееш - изритването искам да кажа.

    Евала на Нинова. Разказа ви играта на всички масонски и еврейско-станишеви плу жеци!
  • 40 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "шопендар":

    Това е добра новина - че чумата ни заобикаля. Даже смятам, че и коронавирусът бяга от нас - да върви зад океана например.
  • 41 Хем не щете

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "ха-ха":

    Нинова, хем не била щяла да вземе властта.

    Гергостанишевата шайка не сте наясно какво точно искате от соцлидерката.

    Това си е шизофренен синдром.
  • 42 Крадецът

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "Наследствен ръководител от ГЕРБ":

    / червената герго-станишева мафия/ винаги реве:

    "Дръжте крадеца!"
  • 43 Анализатор

    2 1 Отговор
    Като гледам злостния вой в този форум, все по-категоричен съм в изборния успех на БСП.

    Аргумент - защо, например, няма никаква атака срещу нефелавите патреотари, срещу безумието на итънярите и други политически недоразумения?

    Само достойният лидер и силна пратия провокират страх и - съответно - такава гмеж от страна на прокудените от партията ренегати.

    И от платените тролове, разбира се, но те са за цвят...
  • 44 4883

    0 0 Отговор
    Ми "дургари"по драдскане тук!Като не искате Нинова вземете Слави Чалгаря дето разбира само от седем осми!Гледах ги почти година!Големи обещания:ние шъ напрайм т,ва?!Ние шъ напрайм онова!Шъ представим нашия план като влезем в НС.?!Е к,во Ви представиха бе тъпун.ери?Предложение за увеличение на "ТЕХНИТЕ"заплати,а не на "НАШИТЕ" пенсии!Отказаха се от всичко за което се биеха в гърдите/та чак посиняха там/визирам референдума!Ние спечелихме толкова гласа,ама на предните избори ГРОБ нали Ви би като МАЧЕ В ДИРЕК!Има една приказка:"ГОЛЯМ ЗАЛЪК ЛАПНИ,ГОЛЯМА ДУМА НЕ КАЗВАЙ"!
    СЕГА И УЧИНДОЛСКИЯ"славей"ЩЕ НИ БЪДЕ НА ГОСТИ В ПЛОВДИВ,АМА САМО ЗА СТУДЕНТИ!!АМИ ТЕЗИ С ПО ТРИ ДИПЛОМИ ЗА ЗАВЪРШЕНО СРЕДНО И ДВЕ ВИСШИ ОБРАЗОВАНИЯ ЗАЩО НЯМА МЯСТО??КАЖИ БЕ ЧАЛГАР СМОТАН ИЛИ ПАК ЩЕ СЛУШАМЕ Т,ВА И ОНОВА ОТ ПРИКАЗКИТЕ НА "ХИЛЯДА И ЕДНА НОЩ"!!НАЛИ ЗА ТОВА ВЕЧЕ ТРИДЕСЕТ ГОДИНИ ПЛЮЕХА КОМУНИСТИТЕ,НО ЗАБРАВЯТ,ЧЕ ТЕ ИМАХА ИДЕЯ/МАКАР И ХИМЕРНА/А ВИЕ "ЧАЛГАРИ"САМО ЕДНО ПЛЕЩЕНЕ И ПЛЮЕНЕ!СЕГА ПЪК ТОА НЕДОКАСТРЕНИК "ЩЯЛ ДА СТАВА ПРЕЗИДЕНТ"!НА КОЕ БЕ "УФСЪ МИТИЛЯВА"??ЗА УЧИН ДОЛ СТАВАШ ,НО НЕ И БЪЛГАРИЯ!ЗАЩО НЕ ИЗВАДИТЕ ВАШИТЕ КАДРИ,А ЧАКАТЕ НА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ?НАЛИ ТОШЕТО АФРИКАНСКИ ВСЕ ТОВА ПОВТАРЯШЕ!!ИМАМЕ БЕ!ИМАМЕ И ПРОГРАМА И КАДРИ И ВСЬО И ВСЯ!ТО СЕ ВИДЯ В НС К,ВО ИМАТЕ?!ЕДИН ИЗКУКАЛ БАБЕК И ТОШКО АФРИКАНСКИ!А ОНЯ ПИПОН СЕ ПОКРИ КАТО ПАРТИЗАНИН ПРЕДИ 9-ТИ СЕПТЕМВРИ!БОЛЕН БИЛ!ЧАМАВ БИЛ!МИ ТОГАВА ДА ОДИ ДА ПАСЕ ПАТКИТЕ НА УЧИН ДОЛ,А НЕ ДА ПЛЕЩИ,ЧЕ ШЪ СТАВА ПРЕЗИДЕНТ/справка Днешния Уикенд
  • 45 баце

    0 0 Отговор
    Ние вашите планове ги знаем още от тройната коалиция! Ама айде па да чуем новия план,щото до сега нищо не съм чул и прочел!

    Коментиран от #46

  • 46 селтак

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "баце":

    Новия план е да крадът сами!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове