Last news in Fakti

16 Юни, 2021 19:08 2 389 30

Министър Комитова: Ще се разделим цивилизовано с шефа на "Автомагистрали"

  • арх. виолета комитова-
  • мррб-
  • стоян беличев-
  • автомагистрали еад

Според нея не може ремонтите на всички трасета да се сложат под общ знаменател

Министър Комитова: Ще се разделим цивилизовано с шефа на "Автомагистрали" - 1
Снимка: БГНЕС

Шефът на „Автомагистрали“ Стоян Беличев е допуснал грешки, докато е управлявал търговското дружество и прецених, че можем да се разделим по един цивилизован начин. Това заяви в „Лице в лице“ по бТВ служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова.

Вчера двамата влязоха в задочен спор през медиите – Комитова нареди на банките да спрат разплащания на „Автомагистрали“, а Беличев заяви, че няма да напусне повереното му дружество, докато не бъде вписан новият управителен съвет. Последва среща, на която бяха обсъдени въпроси относно дейността на дружеството и смяната на ръководството му.

Комитова посочи, че са се разбрали да се разделят по „цивилизован начин“ – без обиди, защото Беличев е инженер, който си разбира от работата, но е допуснал грешки и се налага да бъде отстранен от „Автомагистрали“. Разбрали са се той да напусне, след като новото ръководство бъде вписано в Агенцията по вписванията.

Тя обясни, че тя е предприела действия, след като ресорното министерство е направило съответните проверки, а Сметната палата е излязла с доклад по темата. По думите ѝ са извършвани авансови плащания в големи размери и то на определени фирми.

„Смятаме, че така е поет голям инвестиционен риск за парите, които се раздава, става въпрос за близо 2 млрд. лв. – около 1,5 млрд. лв. за пътища и към 300 млн. лв. за магистрали. Без обществени поръчки, без разрешения за строеж“, каза Комитова.

Комитова беше категорична, че държавата има нужда от компания като „Автомагистрали“, но въпросът е как ще се управлява дружеството. Тя уточни, че авансово раздадените пари са по сключени договори и ако в упоменатия в контракта срок, ако не се изпълнят поетите ангажименти – сумите ще трябва да се възстановят.

Регионалният министър коментира и качеството на пътното строителство у нас. Според нея не може ремонтите на всички трасета да се сложат под общ знаменател. Тя добави, че МРРБ предприема мерки за подобряване на качеството.

„Още при започването на някакъв проект – задължително да се случва с обществени поръчки. За път Х правим обществена поръчка за проектиране, в която излизат количествените сметки, правим втора поръчка за надзор в бъдещето строителство и трета за строителство. Когато дойде време строителните фирми да се състезават – всички вземат количествената сметка от проекта и при едни и същи условия се състезават и печелят строителството“, обясни тя и допълни, че строителството трябва да започва след издаване на разрешително за строеж.

По отношение на АМ „Хемус“, тя отхвърли твърденията, че спира строежа на пътното съоръжение. Комитова коментира и казуса със строежа на небостъргача „Златен век“. Тя обясни, че в момента ведомството се консултира с над 10 юристи по случая. Комитова се ангажира до края на мандата ѝ да има становище по казуса.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Ставри

    9 7 Отговор
    Аз съм строг,но справедлив и много цивилизован.Ха ха ха
  • 2 Комитова кошмарът на Бойко

    3 5 Отговор
    Кажете един хубав филм заради тоя ковид нищо не релийзват.
  • 3 С нецивилизован

    12 6 Отговор
    цивилизована раздяла ? Грабежите били........грешки ? Е , неееееее !
  • 4 мдда

    9 12 Отговор
    Тази злобна лелка първа трябва да си иде от радевия кабинет.
  • 5 ПРИСЪДА ВЪЖЕ

    8 8 Отговор
    А АЗ БИХ ГО ИЗПРАТИЛ С ЗДРАВИ ШУТОВЕ 46 НОМЕР В ОХРАНЕНАТА ГЪРБИНА!

    Коментиран от #8

  • 6 Иван

    2 2 Отговор
    Еми демокрация това е
  • 7 шефа

    9 7 Отговор
    Комитова ти ще излезеш по голям
    престъпник и от Беличев щом се разделяш цивилизовано с доказан некадърник и крадец,евала.Направете му банкет за довиждане.
  • 8 бечев

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "ПРИСЪДА ВЪЖЕ":

    Служебния кабинет още го е страх от плаши...утарника Боко.
  • 9 Автомагистрали Беличев!! Обърнали сте

    7 3 Отговор
    Фирмата на Бащиния, Раздаваш милиарди Авансово, за не започната работа, чийса, тези пари, на Борисов или от Бюджета и ЕС!! ОЛЯЛИ СТЕ СЕ, ЯКО!!!! ОТГОРЕ НА ВСИЧКО НЕ ИСКА ДА НАПУСНЕ??? ЗАЩО ЛИ!! КОФАТА С мастилото и ще падне писане, не веднага, при новия Парламент и някой Промени!! Ти ще отнесеш "плувката". Макар, че си вземал само част от Парите на теб ще Лепнат всичко!!! Дано си се застраховал, да си снимал и записвал!!!
  • 10 Маргинал

    5 4 Отговор
    Да ИЗЧЕГЪТАМЕ герб.
  • 11 бб57758696

    9 4 Отговор
    Цивилизовано с човек спомогнал за кражбаа на 2,5 милиарда. Странно вместо екзекуция в кабинета незабавно.
  • 12 РЕСПЕКТ

    3 5 Отговор
    БРАВО САМО ТАКА СЪС ЗДРАВА ЧЕСТНА РЪКА СЕ УПРАВЛЯВА
  • 13 Тия плазмодии, които крадоха от

    9 4 Отговор
    пенсионери, деца, родители и по този начин разбиха държавата, както и прогониха милиони българи от татковината трябва да гният доживот в панделата и да бачкат за държавата и народа катожнически труд. Никакви такива цивилизовани раздяли.
  • 14 .......

    7 4 Отговор
    ЗА ДВА МИЛИАРДА И В ДУПКИ ГАЗИМ СЛАГАШ МУ ПРАНГИТЕ
  • 15 Бацо

    3 4 Отговор
    Къде са ми пачките

    Коментиран от #24

  • 16 Чичо

    1 4 Отговор
    Няма АПИ, за гепи мяма пачки
  • 17 .......

    7 4 Отговор
    А НЕЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА ИМА ВИСШ СЛУЖИТЕЛ В ЗАТВОРА ЗА ЗЛОУПОТРЕБА

    Коментиран от #26

  • 18 Супер

    11 1 Отговор
    За последните 30 години все така цивилизовано се разделяте с предшествениците и сядате и продължавате в същия дух, докато следващите ви освободят цивилизовано. А народа става все по беден и България затъва все по големи дългове
  • 19 Казуар

    11 4 Отговор
    Забрави се, че Борисов задели парите за автомагистрала Хемус и ги е раздал на фирмите за да не може да се отложи строителството. Въпреки, че не са направени отчужденията, а те мога да продължат и три години ако има обжалвания. Без да се направят отчужденията не може да се започне строителствотоо.

    Коментиран от #27

  • 20 Асан

    5 1 Отговор
    И Асан иска кат крадне и го фанат да го пуснат сивилизовано.
  • 21 Пешо

    2 3 Отговор
    Цивилизовано при бай Ставри.Събират се средства за закупуване на виагра за Бай Ставри, че много народ ще му се изсипе не след дълго.
  • 22 Начко

    2 3 Отговор
    А след мен потоп....на Баце действията.Готов е и атомна бомба да ни взриви и да унищожи България.
  • 23 ЕХАА

    6 3 Отговор
    А НИЕ ЩЕ СЕ РАЗДЕЛИМ СЪС НАЙ - ГОЛЯМО НЕТЪРПЕНИЕ И УДОВОЛСТВИЕ СЪС ЦЯЛАТА ПАСМИНА НАРЕЧЕНА ОТ ФАТМАКА ....ПРАВИТЕЛСТВО !!!!
  • 24 Фатмака

    3 3 Отговор

    До коментар #15 от "Бацо":

    Аааааа къде ми е ПИЯЧКАТА и пурите !!!!
  • 25 брутално

    6 0 Отговор
    Така е станало през 1944 г. Така беше през
    89 г. Така е и сега.
    Сеч. Няма прошка за опонентите. Кога ще дойде демокрацията ? Постоянно - тези са моите, тези са противниците. Просто е. Вече почти на края на живота си , мога да кажа - не излязохме никога от блатото. Прав е Петко Р. Славейков - не сме народ, а мърша. Жалко, много жалко.
  • 26 Не е....

    4 3 Отговор

    До коментар #17 от ".......":

    Гешев чака АЙЛЯКЧИЯТА....да МУ свърши ИМУНИТЕТА....и е пътник ....за БАЙ СТАВРИ !!!!
  • 27 ЛЪЖЕШ

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Казуар":

    ЛЪЖЕЦО.....ЗАЩО ГО ПРАВИШ ????
  • 28 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 0 Отговор
    Светле-е-е, защо пред името на Стоян Беличев си пропуснала "инж.", а???
  • 29 Тапата

    4 2 Отговор
    Каквито и да са воплите на превратаджиите, построеното си остава и е трън в очите им.
  • 30 Браво

    0 2 Отговор
    г-жо Комитова! Там където ровите, е едно от местата, където най много мирише! Чест ви прави, че разравяте тези нещастници! Не спирайте да изобличавате крадците!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове