Last news in Fakti

17 Юни, 2021 08:57 4 369 39

Доц. Околийски с важна информация за преболедувалите COVID-19

  • доц. михаил околийски-
  • covid-19

„Топлото време не е протективен фактор за коронавируса“, категоричен беше доцентът

Доц. Околийски с важна информация за преболедувалите COVID-19 - 1

За съжаление не можем да кажем, че пандемията приключва, защото темповете на ваксинация в България са много ниски. В други европейски страни имаме покритие над 50%. В България ваксиналното покритие е около 10%, което ни кара да сме притеснени за това какво ще се случи на есен. Това заяви доц. Михаил Околийски в студиото на сутрешния блок на БТВ.

Той съобщи, че индийският вариант на COVID-19 е много по-вирулентен и нанася много повече щети: „Дали ще успеем да опазим хората зависи от ваксинацията. Вижда се, че хората имат нужда да се събират и да се връщат към нормалността“.

По думите му китайското правителство не е дало достъп на екипите на СЗО да изследват зараждането на вируса: „Целта не е да се обвини Китай, а по-добре да се справим с вируса. На срещата с Г-7 това беше една от темите“.

Останали са скрити някои от клиничните данни: „Има данни за хора, които в първия вариант на вируса са развили много бързо усложнена клинична картина“.

„Топлото време не е протективен фактор за коронавируса“, категоричен беше доцентът. Цялата ни защита на есен зависи от това как се справяме в момента. Според него неслучайно комисарят по здравеопазване пристига в България. Целта е да се навакса темпа на ваксинация.

Трябват целенасочени послание към определени целеви групи като възрастните хора: „България трябва да има система на обществено здраве, която следващия път да се справи много по-добре“.

Доц. Околийски обясни, че смъртността е била висока в България заради придружаващи заболявания, късно търсене на медицинска помощ, както и развитие на постковид проблеми.

Той предупреди, че хората, преболедували COVID-19 често страдат от депресия, тъга и психологични проблеми, както и силен косопад: „Хората казват, че не са същите вече. Това е силен аргумент срещу това, че е най-добре всички да го преболедуват“.

Хората, които са преболедували COVID-19, трябва да бъдат в постоянна връзка с личния си лекар препоръча доц. Околийски: „Човек, който започва да усеща, че не му се излиза от вкъщи, че не му се ходи на работа, трябва да потърси помощ“.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маргинал

    41 5 Отговор
    Да ИЗЧЕГЪРТАМЕ герб.

    Коментиран от #8

  • 2 Жеко

    48 9 Отговор
    Тоя пък откъде се пръкна??? Все дават думата на защитници и натрапващи ваксините!!
  • 3 Някой

    46 7 Отговор
    Ще видим какво ще пеете, когато започне другата епидемия - от смърт на ваксинирани. Ама предполагам, че тогава медиите оглушително ще мълчат.
    Българинът все още има останал някакъв инстинкт за смосъхранение. Може би се дължи на предишният режим в държавата. Мнителни са и не вярват на официалните власти и изявления. Опиват се някои хора да го представят като закостенялост, глупост и недалновидност, но близкото бъдеще ще покаже.
  • 4 boiko

    17 4 Отговор
    на есен бунтове но не като в антлия песни а бомби и убити ченгета и политиди и пасат мерките
  • 5 тарикату

    30 3 Отговор
    те не могат да убедят маалата, тръгнали да ваксинират другите
  • 6 Пич

    41 3 Отговор
    Тези не спряха да ни досаждат... Явно им липсва вниманието , което им обръщаха преди . Добре че изборите са по интересни , та не слушаме от сутрин до вечер за ковида... От около 40-50 човека които преболедуваха и лично познавам , само един каза , че е било много зле . Останалите твърдяха че са карали много по тежки сезонни грипове . В същото време , много от познатите ми казват за умряло техни близки след ваксинация... Замислете се , ако наистина мислеха за здравето ви , защо не позволяват да се ваксинирате с руската ваксина...??? Защото бизнеса им е важен , не вашето здраве. Толкова са алчни , че ще започнат да ваксинират всяка година . Като при грипа... Ще има " НОВИ " щамове , нали се сещате...

    Коментиран от #22

  • 7 Въй

    30 1 Отговор
    ...... темповете на ваксинация в България са много ниски. АЛООУ,ОКОЛИЙСКИЯ НАЧАЛНИК,ВНАСЯЙТЕ "СПУТНИК"-А,ЗАЩОТО НИВАТА НА ВАКСИНАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ СИ ОСТАНАТ НИСКИ. С ВАКСИНИ ОТ ЗАПАДА,КОИТО С ПРЕДИЗВИКАНИ ТРОМБИ УБИВАТ ХОРА,НЯМА КАК ДА Е ИНАК.
  • 8 Хаха

    4 9 Отговор

    До коментар #1 от "Маргинал":

    На теб явно мозъкът ти е изчегъртан
  • 9 На бабати

    7 4 Отговор
    Хвьрчилото,
  • 10 Ясно Казано

    16 3 Отговор
    Сега разбрахте ли най-после какво се случва: "Публикувано във факти.бг: не можем да кажем, че пандемията приключва, защото темповете на ваксинация в България са много ниски" ?
    Ами бодете се, бе-иначе няма да ви лекуваме наесен.....
  • 11 лют пипер

    22 2 Отговор
    Западните ваксове не само убиват хората,а и ги правят полово стерилни. За да не се размножават,тъй като населениено на планетата трябва да намалява.
  • 12 Мамутски вирус

    6 2 Отговор
    Няма ли?
  • 13 бобошен

    11 3 Отговор
    И Явор Бахаров се боде,ама с чисто бело.
  • 14 провинциалист от провинция Тракия

    18 0 Отговор
    Г-н Доцент, често имам сутрешна ерекция. Преболедувал съм ковид безсимптомно. Да се ваксинирам ли?
  • 15 COVID е римско число като О ме се чете

    19 1 Отговор
    Ковида е като компютърните вируси трябва да се абонираш за антивирусна програма/ваксина всяка година
  • 16 БАЙ Х@Й ‼

    18 1 Отговор
    Задачка по математика за шести клас! От ония с две тръби и един басейн! Нека към 1.10 са ваксинирани 1'000'000 българи . Щом защитата им изтича след 9 месеца , значи всеки ден ще отпадат от групата ваксинираните от 1.1. Как точно ще се променя общия брой (%) защитени с ваксини щом всеки ден ваксинират 10'000 и отпадат 10'000🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔

    Коментиран от #24

  • 17 Гост

    16 1 Отговор
    Наляха се милиони и милиарди във ваксини, сега няма да ги избвърлят я! Ако се наложи и БайдО ще дойде да "агитира" за ваксинация, само и само да не се "захаби" вложеното!!!
  • 18 Иде

    15 1 Отговор
    Трибунал, трибунааал...

    Коментиран от #27

  • 19 муцунка

    9 1 Отговор
    И мамутски вирус ще има. Американци намерили ДНК на бронтозавър и щели да ги изучават в лаборатория. Очаквам скоро тиранозавър,който яде хора. Ваксинацията вече няма да е нужна и ще отпадне. Срещу зъбите на тиранозавъра ваксините няма да помогнат.
  • 20 Хехе

    17 0 Отговор
    На мен не ми се ходи на работа от 15 години, когато тоя патоген още не е бил замислен. Каква е диагнозата?
  • 21 нннн

    19 1 Отговор
    Помощ! Не ми се ходи на работа. Явно съм хванал вируса...
  • 22 Няма Лабаво

    16 1 Отговор

    До коментар #6 от "Пич":

    И ще ви принуждават, защото грип вече е забранено да се лекува. Добрите лекарства ги скриха тихом-мълком през годините, когато вие се възхищавахте на възможността "свободно" да почивате в Тайланд на кредит. Така, че сами не можете да се лекувате, а влезете ли в болница с респираторно заболяване - упойка, тръба и чао-бамбино.
    Ако се ваксате и получите тромб, може и да опитат да ви върнат, но яко ще плащате.
    Бъдете здрави и здравео помислете к'во ви чака.
  • 23 Псевдоним

    20 1 Отговор
    Поредният глашатай.
  • 24 Бай Знай

    14 0 Отговор

    До коментар #16 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Онзи рошавия математик от щаба има софтуеър за решаване на тази задачка. Решава я всеки ден!
  • 25 пенсионер

    16 1 Отговор
    този е поредният манипулатор ! преболедувах го и сега либидото ми е по-добро отколкото преди пенсионирането !
  • 26 yordan

    25 1 Отговор
    ВСЕКИ ДЕН НОВ ДЕБИЛ АГИТАТОР.МАЙ ТРЯБВА ДА ГИ БИЯТ ВЕЧЕ ТИЯ ОРАКУЛИ
  • 27 Един младеШ

    13 0 Отговор

    До коментар #18 от "Иде":

    Хайде бе, кога иде?
    Къде е?
    Миналата есен убиха бабите и дядовците ни........
    Следващата есен белите манти искат майките и бащите ни.
    А ние искаме на море в Мадагаскар....
  • 28 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    14 0 Отговор
    Хахахах,личния лекар.....Той ще ви спаси....Косата ви пада,що за лъжи????ще ви дам данните на СЗО,като излязат за днес,ние сме 2ри в евросъюза по -най малко Вирусоносители...Никой не обелва и дума за това!Първа еРумъния,но до края на месеца ще бъдем 1-2 заедно с тях!
  • 29 олеле

    10 0 Отговор
    ммдааа, изключително задълбочен анализ , нали ?
  • 30 Тра-ла-ла

    9 1 Отговор
    Лъжеш , куче!Аз го преболедувах и съм си все същия, и косата ми не пада повече от преди!
  • 31 Тра-ла-ла

    15 0 Отговор
    Топлото време не било протективен фактор, обаче на есен сме щели да вадим пак чувалите. Айде разкарай се!
  • 32 5ко

    16 0 Отговор
    Поредната хлебарка на която са дали някой лев да стресира населението. Само като му видиш фотото, ти става абсолютно ясно що за особа е. Да му имаш прическата. Все такива ги изтъпанчват да лъготят. Май от едно заведение ги изкарват. Ма то кой нормален би се съгласил на такава низост. Прозорецът на Овертон започва да се затваря. "Елитът" губи почва под краката си, изпада в нервна криза, паника, времето неумолимо изтича, бързат, не подбират средства и допускат фатални грешки. Наближава време да отговарят за престъпленията си.

    Коментиран от #33

  • 33 Тра-ла-ла

    5 0 Отговор

    До коментар #32 от "5ко":

    Абсолютно! И аз като му видях снимката щях да си наплюя телефона! 😂😂😂
  • 34 Майна

    7 0 Отговор
    виновник за коронавирус на Ухан (Covid-19) и вероятно го подкрепяте, като използвате приложението му на вашия смартфон или компютър.

    Този виновник е Марк Зукърбърг от Facebook, разбира се, който е спрян за насочване на стотици хиляди долари към Ухан, Китай, чрез своята „Инициатива на Чан Зукърбърг“

    Съобщава се, че „благотворителната организация“ на Зукърбърг е отпуснала парите на Университета на Северна Каролина, Чапъл Хил, където Ралф Барич работи като „професор“ - Барич е един от сенчестите учени, които са провеждали незаконна печалба от функционални изследвания на коронавирусите на прилепите по указание на Тони Фаучи .

    Барич беше хванат да присъства на различни конференции в Института по вирусология в Ухан (WIV), където сега някои смятат, че е възникнал коронавирусът на Ухан (Covid-19).

    В сътрудничество с Ши Дженгли, известен също като „жена на прилепи“, Барич работи върху промяната на коронавируса на прилепите, за да ги направи по-заплаха за хората. И нищо от това не би било възможно, ако не бяха големи парични вноски от Зукърбърг и съпругата му.

    Коментиран от #37

  • 35 Майна

    9 0 Отговор
    ГЕЙТС, ФАУЧИ, ЗУКУРБЪРГ, МЪСК СА ОТ ПЛЕЕТО НА ГЛОБАЛИСТИТЕ , КОИТО ПРИЛАГАТ ТОЗИ ГЕНОЦИД НАД ЗЕМЛЯНИТЕ.....НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ В МОМЕНТА СЕ ВОДЯТ ДЕЛА СРЕЩУ ТЯХ, ЗА КОИТО НЕ СЕ ДАВА ГЛАСНОСТ....ВСЕКИ ОТ НАС С НЕПОДЧИНЕНИЕ СПОМАГА ЗА ПОБЕДАТА
  • 36 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    9 0 Отговор
    България
    3.06–16.06
    Общ брой случаи 1 739
    Смъртни случаи 210
    Днес Българите сме на 25,202/100000 на двуседмична база по добре от нас в евросъюза са само Румъния с 9,44/100000!Великите британци днес са на нова висота 144/100000....А,те са много ваксинирани,над 60%,но Нещото ги харесва........
  • 37 5ко

    9 0 Отговор

    До коментар #34 от "Майна":

    Съгласен. Само допълвам: Друг спонсор и то много щедър е евгеникът - филантроп бил гейТС, собственик на голям % акции в биг фармата.
  • 38 Просветен илюминат

    4 0 Отговор
    А нещо за ваксините и как личната магнити по тялото където е сложена ваксината защо никой не говори?
    Вече има видеа и коментари по чужди телевизии както и в Германия се разбра,че са лъгали за броя на болните за да се усвояват пари.
    Всичко уж с чиповете и ваксините беше конспирация,а вече е факт.
    Хайде да ви е честито поредното проспиване и пак продължавайте да вярвате на медиите и докторите.
  • 39 дфу

    9 0 Отговор
    „Човек, който започва да усеща, че не му се излиза от вкъщи, че не му се ходи на работа, трябва да потърси помощ“.

    Хахаха, леле какви дебили имало... Тоя явно е дошъл на Земята след ковид пропагандата. :D
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове