Last news in Fakti

17 Юни, 2021 15:05 7 565 95

Зоран Заев: Готови сме да променим конституцията заради България

  • зоран заев-
  • стефан янев-
  • северна македония-
  • българия

Европейска перспектива за Западните Балкани обеща София

Зоран Заев: Готови сме да променим конституцията заради България - 1
Снимка: БГНЕС

Преди членството си в ЕС Република Северна Македония е готова да отвори конституцията си и да запише приноса на българския народ, така и на хърватския народ в изграждането на държавата ни.

Това заяви македонският премиер Зоран Заев по време на съвместна пресконференция с българския си колега Стефан Янев. Заев припомни, че конституцията на Северна Македония е приемана в началото на 90-те години на миналия ХХ век.

"Очевидно, че като съседи и братски народ имаме нужда от по-чести срещи". Това заяви премиерът Стефан Янев след срещата му с премиера на Северна Македония Зоран Заев.

В рамките на разговорите тема била братската интеграция на Северна Македония. "В тази връзка политиката ни е неотклонна", добави Янев. "В момента имаме прозорец за възможността да се работи върху неизпълнение задачи", каза Янев.

По думите му задачата била да се намерят правилните решения, за да се движим напред. Янев подчерта, че Заев дошъл с конкретни предложения, които ще бъдат обсъдени. "Интеграцията на Западните Баладите е в ползва на всички, но не трябва да се оставят не решени проблеми в европейското семейство", заяви Стефан Янев.

България твърдо поддържа перспективата на Северна Македония, както и на Албания и другите страни от Западните Балкани, по пътя към тяхното присъединяване към европейското семейство.

Това каза на брифинг служебният премиер Стефан Янев след срещата с македонския му колега Зоран Заев. В рамките на този разговор основна тема е била именно европейската перспектива на Северна Македония и възможността за започване не разговори за предприсъединителната конференция с ЕС.

"Това, което констатирахме, е, че в момента има прозорец на възможност да работим по нерешените въпроси, които имаме до момента. Стремежът ни е да създадем една благоприятна среда на доверие, приятелство и открит диалог, което да спомогне на нашите специалисти да седнат и да намерят правилните решения, които да бъдат представени пред обществата както у нас, така и в Северна Македония", каза Янев.

"Делегацията на Зоран Заев дойде с конкретни предложения, които ще обсъждаме интензивно и професионално в близките дни. Надявам се атмосферата на доверие, на взаимно зачитане на националните интереси да продължи в интерес на търсене на решение, защото европейската перспектива на Северна Македония и на Западните Балкани като цяло са в интерес на България, на целия регион, както и на ЕС", каза още служебният премиер.

По думите му всичко това трябва да бъде в рамките на правилата и диалога.

"Най-напред трябва да изчистим нещата между себе си, за да не оставим нерешени проблеми в европейското семейство", допълни Стефан Янев.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 45 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    155 21 Отговор
    Бойко Методиев Борисов е национален предател!Да ходи в Скопие.

    Коментиран от #79, #89

  • 2 Хихихихи

    95 2 Отговор
    Ъъъ, хърватския народ к'во направил? СреШТнали се хърватка и българин и се пръкнало недоразумението ли?

    Коментиран от #9, #12, #51

  • 3 Карло

    73 12 Отговор
    “Македония е готова да отвори конституцията си и да запише приноса на българския народ, така и на хърватския народ в изграждането на държавата ни.“
    Бою- как така аз неможах за 10 години да го постигна това?
    Янев- не става само с лапане , трябва и акъл !

    Коментиран от #45

  • 4 правилното

    101 4 Отговор
    решение е да признаете езика, историята и територията на България. Така си изменете Конституцията и България ще ви подкрепи. Иначе си вземай Боко и си го прибирай.
  • 5 Мислещ

    46 8 Отговор
    Тикво, марш да си "преговаряш" с нашата тиква и успех!
  • 6 Заек

    42 2 Отговор
    Това не е достатъчно. Но ще изчакаме. Да видим и тогава ще решим
  • 7 Българка

    58 3 Отговор
    Не само тази конституционна промяна трябва да направи РСМ, а да промени изцяло манталитета на омраза към българите и присвояване на историята ни. Трябва да има анекс към договора за добросъседство, който РСМ не изпълнява. В анекса да се разпишат конкретни ангажименти от РСМ и срок за изпълнение. Чак след това разговори с ЕС

    Коментиран от #25

  • 8 324

    20 1 Отговор
    То от подкрепа ни на Заев байгън му дойде, ама то е така от западните Балади какво да чакаш?
  • 9 смерш

    64 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хихихихи":

    Йосип Броз Тито е хърватин-именно той им направи държавата.
    Заедно със адаша му Сталин натиснаха Георги Димитров и той де факто призна македонска нация!
    Ние сега се мъчим да гоним "дивото"

    Коментиран от #24, #36

  • 10 Gen Gurko

    61 2 Отговор
    Зайо-байо, ние не сме братски народи, ние сме един, БЪЛГАРски народ, с един език и една вяра. Стига си повтарял мантрата за братските народи. Братски народ са хърватите примерно.
  • 11 Мим

    25 6 Отговор
    Аха,тук се вижда вече,че има някакви начинки на трезвеност от макетата.Ако наистина им е узрял мозака и променят конституцията си и езика на омразата към нас,може да се мисли за целта им....
  • 12 Радой Ралин

    9 8 Отговор

    До коментар #2 от "Хихихихи":

    Не бе!:)" Срещнали се на полянка прабългарин и славянка...!:) Само дето хърватите са по-малко славяни и от нас!:)
  • 13 Ново 20

    41 1 Отговор
    А приноса на марсианците в македонска конституция, ще ги има ли? Колко българи умряха за тия македонски чукари, за да живеят българите свободно там.
  • 14 ахоихо

    45 1 Отговор
    По-добре да отвори учебника по история и да го пренапише.Това е истината.Всичко друго е прах в очите.Знаем ги тези сърбо-македонски похвати!Нито стъпка назад,Българийо!За шията докрай трябва да ги държим.Паднем ли,свършваме!
  • 15 само минавам

    29 2 Отговор
    Говорели си Заев и Янев на четири очи.Само не разбрах на какъв език.

    Коментиран от #38

  • 16 бясна кака

    11 3 Отговор
    определено македонците са много слаби любовници!

    Коментиран от #27, #44, #56, #59

  • 17 я марш

    24 4 Отговор
    Министър Председателя Янев трябваше да натири Заюф да ходи у Банкя под магнолията !!!!

    Коментиран от #84

  • 18 Очаквания, факти, закономерност

    15 2 Отговор
    Архиви, история, историци или поне регистратори. Може ли някой, някъде да издири от дата 07 юни 1946 г Заповед от Сталин с участието на Кимон Георгиев за начало на създаване на македонска "нация". Диалект на население на наша територия е кандидат за нация поради самосъзнание? А истината! Политици са направили размера на тази територия и никога в полза на БЪЛГАРИТЕ тук
  • 19 Щерев

    33 3 Отговор
    Махайте комичния договор който подписа банкянската мутра и правете сериозен договор като гърците,другото е т.шак

    Коментиран от #23

  • 20 Признайте истината

    16 1 Отговор
    Конституцията ви 5 пари не струва!
  • 21 Очаквания, факти, закономерност

    10 1 Отговор
    Архиви, история, историци или поне регистратори. Може ли някой, някъде да издири от дата 07 юни 1946 г Заповед от Сталин с участието на Кимон Георгиев за начало на създаване на македонска "нация". Диалект на население на наша територия е кандидат за нация поради самосъзнание? А истината!
  • 22 Лейка

    26 1 Отговор
    Стига лъжи и македонски номера!!! На всички ни е ясно що за стока сте. Ако Ви дойде акъла, след 5-6 години може да се напъвате. Сега сте Твърдо Аут
  • 23 Колега

    21 0 Отговор

    До коментар #19 от "Щерев":

    Заради този договор, правителството в Гърция падна! Днес там говорят че на Преспа ги е изпързалял, и плюят тогавашното правителство! Все пак не съм им чел договора, но такова е общественото мнение там!

    Коментиран от #31

  • 24 Дъртак

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "смерш":

    Прав си! Ама, тогава не е имало мърдане!
  • 25 българин

    11 2 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Колкото ние ще променим нашия манталитет на омразата, толкова и те ще го променят! Да не кажа никога, но надали ще е скоро! Освен ако не ни притиснат някакви форсмажорни обстоятелства!
  • 26 Гоце Делчев

    14 2 Отговор
    Я съм българин,а Зайко и Бойко са сиг@ни
  • 27 Лейка

    16 0 Отговор

    До коментар #16 от "бясна кака":

    За паспортите защо нищо не казват??? Колко ги взеха и защо и на какви цени? Зад зала България имаше три години опашки всеки ден. Нима не помним нищо?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Номер 23

    9 2 Отговор
    Да изберем Тулупа за Премиер на БЮРМ
  • 30 Джипко Бибитков

    5 7 Отговор
    А за мен нито дума. Да не съм умрел беее
  • 31 Щерев

    17 0 Отговор

    До коментар #23 от "Колега":

    Правителството падна и заради това и заради икономически причини.Важното е че Гърция последователно си следва политиката и не се огъна пред нищо.
    Относно договора от преспа.Перфектен е.
    В дипломацията когато искаш нещо на 100% заявяваш претенции на 150%,така направиха гърците и си постигнаха стоте процента.
  • 32 !!!?

    13 5 Отговор
    Заев с конкретни предложения, а Фигуранта на Фигурата с изтъркани мъгляви пожелателни клишета...пък се чудят защо България е в тежка външнополитическа изолация !!!?
  • 33 Ке7ехенкеиви

    29 1 Отговор
    Променете си учебниците по история. Крадливи югомелези. Самуил не е бил македонец и охридската книжовна школа не е била македонска. Лъжите в учебниците им са безброй и ако нашите политици се поддадат на натиска ще легитимират юго лъжите и България остава без средновековна история.
  • 34 Перо

    20 0 Отговор
    Просто няма какво да се увърта! Едната страна трябва да признае историческата истина,без никаква опция за търговия. Явно северномакедонската страна не желае. За БГ няма място за отстъпки. Истината е патова ситуация,подобно на отношенията Сърбия-Косово. Истината е на страната на БГ!!! Статута също!
  • 35 Спасов

    12 6 Отговор
    Браво на Стефан Янев!
  • 36 Кака Мара

    6 3 Отговор

    До коментар #9 от "смерш":

    Не е само това- подготвен е договор за размяна на Пиринска Македония за Западните покрайнини. Позорното предателство е спряно след разговор Чърчил Сталин. Има документален филм "Предателството - скоро го излъчи БНТ2
  • 37 ПРАХ

    16 0 Отговор
    прах, прах в очите и после на " македонска " пързалка!!!! НЕ за ЕС, докато не видим реални действия!!! А що се отнася до прах той Мицкоски (ренегат, сърбоман), го каза ясно: " като дойдем на власт денонсираме договореностите с Бългрия" и " кво праим" тогаз!!!!! Ако се подписва нещо то трябва да е посписано и от опозиционерите им! А иначе пред ЕС позицията ни е НЕ докато ВСИЧКИ северомакедонски политици не постигнат консенсус по атношение договореностите с България!!!
  • 38 Заев

    9 1 Отговор

    До коментар #15 от "само минавам":

    Па на бугарски!:) Ти на каков сакаш да си думаме?!:)
  • 39 3вдя4 ьъ

    23 2 Отговор
    Като гледам какъв премиер си имаме сега в лицето на Стефан Янев и какъв корумпиран, простт и нагъл имахме последните десет години и ми става смешно. Янев е 100 класи над Борисов и като интелект, държание, начин на изразяване, начин на мислене. Съвсем различни планети. Единия е проста сикаджийска мутра с една прочетена книга в живота и безброй престъпления зад гърба си а другия зрял и мъдър човек точно както подобава за един премиер.
  • 40 Перо

    15 0 Отговор
    Ако РСМ признае историческата истина,вместо Гоце Делчев,може да си признае за национален герой Лазар Колишевски. Така ще запази много искания македонизъм!
  • 41 !!!?

    6 12 Отговор
    Фигуранта мънкира защото го е страх да поеме отговорност и да я прехвърли на редовния Кабинет, а Шута на Ит.н. пък още от сега се карантинира и дезертира от всякакви постове в реалното управление на държавата !!!?
  • 42 джаич

    2 17 Отговор
    Наj-слепиот е овоj што не сака да види ! Бреj што ке ги чиниме тиjа велики инатчиj , дали оваа злоба ке ги повреди , ке jа скшат државата на хероjот великан Боjко Борисов - вистинскиот арен бугарин и приjател на Македониjа и на земите од Западниот Балкан ?

    Коментиран от #50, #54, #57, #58, #66, #85

  • 43 човек от народа

    9 0 Отговор
    за конституцията - ясно, ами чипа !?!?

    Коментиран от #52

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 199

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Карло":

    Като постигне целта си , ще махне записаното
  • 46 разума

    12 0 Отговор
    Искаме дела. Те знаят много добре какво трябва да направят , но го увъртат да им се размине.
  • 47 Глей ся...

    12 2 Отговор
    Като се върне Зоранчо в СРМ,как ония диваци ще го посрещнат с протести,че е изрекъл това грозно нещо...-,,Ако трябва и конституцията си ще променим..."...!
  • 48 Анте Павелич

    2 1 Отговор
    Каза Заев и отлетя с 50 членната делегация към Букурещ, където РСМ играе с Украiна мач от Европейското по футбол!
  • 49 Хе хе

    14 0 Отговор
    уф, цялото поведение на бракята македонци издава произходът им на българи. ама са отбрали и култивирали само отрицателните ни черти. сега Заевски се охрабрува в европските столици, чини инат без да му пука, че сам си противоречи - истинско магаре на мост. от една страна ни вика че сме братя, демек роднини, а от друга страна и дума не обелва от къде се родеем. в резултат излиза, че според техните буквари сме тюрки, варвари и крадци, а те наследници на Цане Македонски, които са близки до елините. и остава загадка кой е коренът на родството ни. може би има предвид Адам. голем смешко е той наш брат, въртоглав и гламав.
  • 50 Данте Облак

    14 1 Отговор

    До коментар #42 от "джаич":

    Пич! Много ме кефиш! Сигурен съм че си сърбоман и затова не ти пиша на измисленият северномакедонски език! Какво търсиш в този форум?! Тук подкрепа няма да намериш! " Надежда всяка тука забравете!"
  • 51 Кон за кокошка

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хихихихи":

    щели да ни наредят в редичката след Египтяните/Гюптите/ , хунзите/пакистанско племе имали контакти с траките на Дионис/.Но мърси ! Да залагаш националните интереси и Истината за илюЗоранови отстъпки за северомарсианците , титовите УДБАши от бивша югославия е е тъпа постъпка .Явно пазарджийчето -мургавелко ЗЗ ще изтъргува изконен български интерес срещу НИЩО. Те е сега твърдят че марсиянците имат споделена история с целия свят , не само с "бугарите-татари" Янев дано , не си направил такава магария , смърт ще ти е малко.Защо ги молите да записват и българите най-подир , да ни отпаднат аргументите , че не изпълняват поне 3 Криерия от Копенхаген за членство , че имат Ясно ЗАЕВени териториални и малцинствени претенции към България , че са "държава и нация виреещи единствено на Анти-Бэлгарска основа ли бе , зелен пенционерски чорап? Ще се откажат ли сега и завинаги от териториални и малцинствени претенции към България , това е важно , за да нямаме проблеми сега и в бъдеще , те затова се дърпат , защо не го заявят ясно и категорично , не щат , бъгат като дявол от тамян от това .Никакви отстърки срещу тези подли агресори !!!
  • 52 Трезвеник

    12 3 Отговор

    До коментар #43 от "човек от народа":

    Чипа им на макетата,не можеш промени...!Те по рождение са толкова много надъхани,че са голямата работа в световен мащаб...!Голяма грандомания ги гони горките,а не си виждат голите и кирливи за*ници...!!!
  • 53 надай се зайо

    10 0 Отговор
    Вчера пред БНТ премиерът Стефан Янев заяви, че България няма да одобри преговорната рамка с РС Македония в сегашния й вид. Той отново припомни, че българската позиция е ясна и последователна и по нея има решение на парламента от 2019 г.
  • 54 и ти ще

    7 1 Отговор

    До коментар #42 от "джаич":

    си го получиш с 200 от този арен бугарин!
  • 55 ХАН КРУМ

    5 3 Отговор
    ПРОБЛЕМА НА БРАТЯТА МАКЕДОНЦИ Е СЪЩИЯ ,КАКЪВТО БЕШЕ НАШИЯ ПРЕДИ 4 АПРИЛ. С ТОЗИ НЕ СА ЗА НИКЪДЕ.
  • 56 Българка

    5 4 Отговор

    До коментар #16 от "бясна кака":

    Айде ве, ти да видиш! Аз на Влахинското езеро що македонец съм пробвала, па слаб не срещнах. В тебе е проблема.
  • 57 Я па тоя

    15 0 Отговор

    До коментар #42 от "джаич":

    Абе сърбомане, пак ще питам.
    Я кажи защо сте изпляскали паметник на Братятя Кирил и Методий в Скопие и се тупате в гърдите колко сте велики, а в същото време сте заменили кирилски букви с латински?!?

    Коментиран от #64

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Дърт Македонец

    1 4 Отговор

    До коментар #16 от "бясна кака":

    Како! Трият ме ма!:) А, я ти бех написал токо убави любовни писания!:) Не мой така!!:) Не си случила на мъж!:) Не сме токо слаби!:0
  • 60 Сибирският бръс

    11 0 Отговор
    Единствените верни неща, които може да запишат като поправка в конституцията на днешната РСМ е, че Македония е югозападна област и част от България, част от нейната история и езикът й е западнобългарски диалект, пълен с нарочно вкарани сърбизми.
  • 61 BAMBAM

    3 2 Отговор
    ПФУУУ. . . . .!!! КРЕТЕНИ !!!
  • 62 Сърбин

    2 3 Отговор

    До коментар #58 от "македоникус":

    Ти си толкова северномакедонец,колкото аз съм марсианец!;0 Личи си че си неграмотен българин!;0

    Коментиран от #68

  • 63 Последния Софиянец

    1 7 Отговор
    Готов съм да гласувам за Боко и ГЕРБ срещу 50€
  • 64 Лингвист

    12 0 Отговор

    До коментар #57 от "Я па тоя":

    Епа,оно ние, ако беме читави чехме да направиме паметникот у Охрид! Ама, не сме! А,латинските букви ги турнахме, оти иначе нема разлика с бугарскио!
  • 65 Брат Ралчев

    2 0 Отговор
    Аз ще кажа на братята в Германия.
  • 66 Кака Мара

    5 0 Отговор

    До коментар #42 от "джаич":

    Епа я си го фанете па си го турите да ви управства па капата че ви фръкне и
  • 67 Ичко

    3 8 Отговор
    България трябва да подкрепи Македония иначе заприличваме на двете корени .макета се договориха ще има скоростни влакове трасето с европейски средства от Виена през Белград Скопие до атина.ние пак губим а не сме на кръстопът вече защото Ес се отказа от турция

    Коментиран от #72

  • 68 македоникус

    6 3 Отговор

    До коментар #62 от "Сърбин":

    Айде прави српче , нямаш място в македоно - българската полемика , яли сме ви шумадийската попара , исти сте както българите защото сте братовчеди : срби=авари , българи = прабугари = татаромонголи и едните и другите плячкаши и миксоварвари што са дойдени на Балканот како номадски катуни .

    Коментиран от #74

  • 69 Гн Зоран направи остъпката историята

    3 0 Отговор
    Която всички очаквахме НО ИМА ЕДНО
    конституция на Македония е като днес е тази която искаме утре като са влезнали е вече променена. КАКВИ ГАРАНЦИИ ИМА ЧЕ НЯМА ДА СЕ ВЪРНАТ СТАРАТА КОНСТИТУЦИЯ ???
    НЕБЕШЕ КАЗАНО ЧЕ ЩЕ СЕ ВПИШЕ ОФИЦИЯЛЕН ЕЗИК БЪЛГАРСКИ И МАЙЧИН ЕЗИК КАКТО БЕШЕ ДОГОВОР НИ. НЕБЕШЕ СПОМЕНАТО ЗА ДОГОВОР 2017 СПОРЕД КОЙТО МАКЕДОНИЯ ТРЯБВА ДА ВЛЕЗНЕ ФЕДЕРАЛНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ 10 години И ДА ПРОМЕНИ ЩАТСКАТА КОНСТИТУЦИЯ В ПОСОКА В КОЯТО БЪЛГАРИЯ ИЗИСКВА. Чрез регистриране на държава в ООН И ЕВРОПА КАТО ЕДНА ДЪРЖАВА. Това сложи като исторически документ.
    Мисля че няма да само тази среща. Остава въпроса за ОФИЦИЯЛЕН ЕЗИК БЪЛГАРСКИ ,
    Точка 2 ОТ 2017 ОБИДИНЕ за 10 ГОДИНИ С ЧЕЛ ПОВИШАВАНЕ НА ИКОНОМИЧЕСКИ ПАРАМЕТРИ
    И ЗАМЕНЯНЕ НА СТАРИТЕ МАКЕДОНСКИ ЗАКОНИ С НОВИ ИЗСИКВАНИ ОТ БЪЛГАРИЯ И ЕВРОПА. КОЙТО ДА ГАРАНТИРАТ
    НИКОГА СМЯНА ОФИЦИЯЛЕН ЕЗИК БЪЛГАРСКИ
    НИКОГА СМЯНА ОФИЦИЯЛЕНА ОБЩА ИСТОРИЯ НА ДВАТА НАРОДА.
    СМЯНА НА ЗАКОНОДАТЕЛНА ,ЗДРАВНА БАНКОВА СИСТЕМА ИДРУГИ ИЗИСКВАНИ ОТ БЪЛГАРИЯ И ЕВРОПА.
  • 70 Българина

    8 0 Отговор
    Ще я променят заради нас, като влязат след 5 г щя я променят директно към албанската.... Ала бала
  • 71 да си знаете

    4 1 Отговор
    Изборите наближават и се прилагат милиционерски номера за катализиране на обществено недоволство.
    P.S. Териториалните подразделения на МРРБ и дружествата, в които министерството е принципал.

    Коментиран от #78

  • 72 Китаец

    5 0 Отговор

    До коментар #67 от "Ичко":

    Чак до Пекин ще стигнат!:)
  • 73 U$A&NATOвън

    6 0 Отговор
    U$A&NATO - вън от България !Оставаме в EU , не могат да ни изгонят , ако сами не си тръгнем , но платихме прекалено за членство !Молещите за членство само да искат , и нищо да не дават. По -наглото е че те определят правилата и казват на ЕС , как трябва да работят. Сега и марсианците да платяг своята цена. Лъжат нагло , а ние ....се правим , че им вЕрвами .Не така бе страхливи офицери. По - добре U$A ДА НИ УНИЩОЖАТ , ОТ КОЛКОТО УЖАС БЕЗ КРАЙ , ДА НИ БУДАЛКАТ ТИТОВО-СТАЛИНСКИТЕ ДЕРИВАТИ! ........Ихърватските уууууу дбаши и титови мекерета излъгаха Словения , да им подпише пътна карта за членство .А сега се гъбаркат и отказват да изпълнат обещаната териториална отстъпка на Словения. За Словения остана да изядат на голу наградата ГОНКУР .На югословенци , дето искат да превърнат Европа в нова югославия е престъпно тъпо да им вярваш , лъжат ,мажат, обещават и накрая не изпълняват и ти се присмиват на глупостта да им вярваш.Докото не видим трайно и необратимо изпълнени български искания , НИКАКВИ АВАНТИ НА ТЕЗИ МОЦЕНИЦИ И ЛЪЖЦИ !
  • 74 Сърбин

    1 4 Отговор

    До коментар #68 от "македоникус":

    Готин си!:) И защо мислиш че съм сърбин, а не българин? Да вярно е сърбин съм, но владея перфектно български! Аз, не се обиждам от това което си написал! А, ти се обиди защото написах истината, която ще ти кажат навсякъде в Сърбия! "Говориш, като неграмотен българин!"
  • 75 Калъф

    8 0 Отговор
    Македонска държава не се споменава в НИТО ЕДИН исторически извор. Съвсем наскоро рухна и последният мит за Филип Македонски, баща на Александър Велики. Родното им масто и столица на тяхното ТРАКИЙСКО царство е крепостта Хераклии , Кожух планина край Петрич, на съвременната българска територия. Археолозите постоянно разкриват там нови артефакти за тази крепост- град от античността.
    В този контекст както и на основание на историческата наука България няма място за отстъпление. Достатъчно е че Онуй пропусна да се намеси когато в договора от Преспа се записа географско определение "Северна" Македония. Това е достатъчно омерзително, предвид миналото и настоящето . Историчарите и политиците край Вардара са на ход. Клякане му е майката и промяна на политиката на омразата спрямо България.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Цаз Кир

    1 0 Отговор
    Искаше да каже румънците и маджарите
  • 78 ...

    3 0 Отговор

    До коментар #71 от "да си знаете":

    Ще ви проверяват до 11.07., за да разберете колко добре ви беше през 10-годишното лилаво безвремие. ;)
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Ха ха ха

    5 2 Отговор
    Въртогъзник на хунтата от зелени вмирисани чорапчета ....
  • 81 Нннннн

    7 0 Отговор
    Тия макета какви глупости имат в конституцията и в химна. Не е истина.

    Коментиран от #82

  • 82 Реалист

    0 1 Отговор

    До коментар #81 от "Нннннн":

    Така е! Ама, не виждам, какво можем да направим.
  • 83 Реалист

    6 0 Отговор
    Зайко ми харесва как гледа на снимката!:) Знае че съдбата му е в наши ръце! Горкият!:) В лоши ръце е попаднал!:)
  • 84 В зайчарника

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "я марш":

    Заюзаев съ цункаши със себеподоббни! Ми що що не отиде в зайчарника ,в банки да свършите с Боко _Мутрата_ Бок(виж на турски какво значи) някоя полезна работа?.лука ,да наторите и полеете магнолиите и мушкатото с жълт азотен тор,да ги наторите с барабонки .да съ оплодите взаимно с мъдри мисли и идеи,,да си исфирити по някой менует од Бокерини,дасъ фанете под ръчичка и манифестирате на София прайд!?
  • 85 ФутбалерЕдноног

    3 0 Отговор

    До коментар #42 от "джаич":

    Не пишувай на проЗд ,селски диалект ,говори на српски Шумадийски свнарино,
  • 86 Gost

    1 0 Отговор
    Безгръбначни.
  • 87 Дебилчев

    0 0 Отговор
    Абе, какво заради България, я стига сте се правили на жертва, вие трябва да приключите с тоталитаризма, заев и да се очовечите политиците сърбомани-удб
  • 88 Скопие лъжат че са бедни!

    0 0 Отговор
    Къде е съкровището на цар Александър Македонски Велики което е заграбил от половината свят?! Само златото е над 5 000 тона отделно хиляди тонове сребро и хиляди хиляди карати скъпоценни камъни и други!За сравнение днес САЩ имат 8 000 тона злато.Четете в интернет има и филм на английски език в YouTube
  • 89 БългарияНадВсичко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Джамбазчето заюзаев чака България да го моли за признаване на българите в рсм , за да почне да се пазари като на ориенталски пазари,да получи отстъпки Нищо срещу Всичко.Предложението е гавра с България и той се гъбарка с нас , защото ще ни сложи след гюптите /циганите / и хунзите /племе от пакистан / , а заедно с нас и хърватите. Така подчертава , че македонците нямат нищо общо с българите , че са древен народ , с претенции за Български територии /Благоевград и Кюстендил / , защото там живеело македонско малцинство /стотина платени от сърбия и македони от ОМО , но с присъда срещу България/.Ще ни вземат и кирилицата и 14 века от историята и Охридската архиепискохия.и всичко. Правдата и истината е на наша страна.Сега не сме след НЬОЙ , а след Дейтън .Искате малко от краднатите от бок о Бок ..лука кинти , за са обясним на света на чия страна е правдата. македонските лидери са много подготвени за разлика от нашите главоци. , подли демагози , вероломни измамници , но проглушиха света , че са им длъжни , без те да жертват от своята измислена мтология нищо. Събудете се страхливи и тъпи български политици и дипломати.България винаги от вас е губила и страдала.Не е само да си герой на бойното поле. Съседите от нас винаги са яли бой , но на преговорите ни взеха всичко.Давайте смело , разобличавайте грубо и безцеремонно , назовавайте нещата с истинските имена , накарайте ги са ке оправдават и обясняват ТЕ , а не НИЕ.Българският народ е зад вас , не се страхувайте
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Смешно

    0 0 Отговор
    РИМ, БЕРЛИН И ТОКИО
    (марш) Радио София 1941

    Рим, Берлин и Токио
    са верни в борбата.
    Скоро ще наложат
    нов ред на Земята.

    Българийо, Българийо
    щастлива си сега
    в ръцете ти, в ръцете ти
    са всичките блага.
     
    Не искаме ний чуждото,
    но свойто пазиме –
    под тоз девиз ни чакат
    щастливи бъднини.

    Хитлер, Хитлер,
    Господ ли го пази
    за 24 часа
    Белгия прегази.

    Рим-Берлин и Токио
    са верни в борбата.
    Скоро ще наложат
    нов ред на Земята.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Смешно

    0 0 Отговор
    ...Ами вижте се как обиждаме всяка една нация се едно сме много ВЕЛИКИ ...и какво си мислите че форумите не се следят за обществените нагласи ли а? и да ни видят АКЪЛА? Та ние БЪЛГАРИТЕ на къде сме готови въобще? И най-малкото, как смеят политиците да говорят как НАПРЕДВА държавата а в това време ЦЕЛИЯ СВЯТ да казва че има СЕРИОЗНИ проблеми и сме ПОСЛЕДНИ по всички ДАННИ в ЕС! И точно така. Ами да, още като ни ПРИЕМАХА КАЗАХА ,че НЕ сме готови и ни ПРИЕХА с УСЛОВИЕ ...РЕФОРМИ на съдебната система, да МАХНЕМ КОРУПЦИЯТА и още много условия (да не споменавам сега и другите условия защото всички добре знаем за какво става дума).
  • 95 Смешно

    0 0 Отговор
    През 1982 г. бившият министър-председател на Югославия Милка Планинц по време на посещението си в България с президента Тодор Живков и въпроса на Планинц защо българската политика не признава македонците Живков каза:
    В България има стотици хиляди помаци
    (български мюсюлмани), един милион и половина турци, два милиона македонци. Има и власи и роми. Колко българи ще останат? Няма политик в България, който да го направи, защото България ще се провали!
    ”Чисто, ясно и силно“.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове