Last news in Fakti

17 Юни, 2021 20:45 5 596 52

Спор между "Демократична България" и "Българските патриоти" по темата за Северна Македония

  • демократична българия-
  • вмро-
  • българските патриоти-
  • зоран заев-
  • северна македония

Въпреки че Стефан Тафров от ДБ заяви, че България няма как да пусне сега Северна Македония в Европейския съюз, Юлиан Ангелов от ВМРО е убеден, че опонентите му от „Демократична България“ искат да извършат именно такова "национално предателство"

Спор между "Демократична България" и "Българските патриоти" по темата за Северна Македония - 1
Кадър: bTV

Стефан Тафров от „Демократична България“ и Юлиан Ангелов от „Българските патриоти – ВМРО, „Воля“ и НФСБ" влязоха в разгорещен предизборен дебат по темата, касаеща спора между България и Северна Македония. Двамата бяха гости на предаването "Лице в лице" по bTV.

„България трябва да има твърда позиция в спора със Скопие, защото не може да се прави национално предателство спрямо историята и кръвта на българските героите, които са се борили за Македония. Не можем да постъпваме като Георги Димитров и други национални предатели“, категоричен е Ангелов.

Според него опонентите му от „Демократична България“ искат да извършат именно такова национално предателство и да допуснат започването на преговори за присъединяване на Северна Македония към ЕС. Като доказателство на думите си той посочи, че „Христо Иванов казва, че Македония има право на собствен прочит на историята“.

„Заев направи сериозен дипломатически гаф със срещата си с Бойко Борисов. Днес Бойко Борисов даде знак, че ако е на власт, ще пусне Северна Македония в Европейския съюз. Това е шизофренно поведение. Когато беше на власт, поставя една позиция, а сега казва: „Служебното правителство и президентът няма да ви пуснат в Европейския съюз". Това е абсолютно възмутително – опит на един провален политик да използва толкова важна за България тема за тясно партийни интереси и предизборни цели. Това може да буди само отвращение и трябва да бъде строго осъдено в обществото“, каза Тафров.

„България няма как да пусне сега Северна Македония в Европейския съюз, защото е обвързана с парламентарна позиция. Лъжата на Борисов днес беше, че каза, че служебното правителство няма да даде подкрепа, защото не иска, а не защото е обвързано с тази позиция. България е парламентарна република и не може да бъде пренебрегнато това решение“, коментира политикът от „Демократична България“.

„Ние сме наследници на онази политическа традиция, която веднага след падането на комунизма успя да спечели сърцата на хората в Македония - след десетки години пребиваване в пределите на Титова Югославия Македония беше призната първо от България с правителството на Филип Димитров, от което бях част и аз. Впоследствие всички се съгласихме, че това трябваше да стане. Само че след това нито изградихме инфраструктура към Македония, нито имаше български инвестиции в тази посока. Ние не се превърнахме в модел за следване от Македония“, посочи Стефан Тафров.

„С вашата мека позиция защитавате коминтерновските тези. Вие защитавате македонските тези, готови сте да клекнете пред Заев“, отговори на своя опонент Ангелов.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    51 11 Отговор
    Тримата глупаци--три процента!ха ха ха ха ха ха ха ха
  • 2 Скопие

    81 7 Отговор
    Отидох на кръчма в Скопие. Като разбраха, че съм бугарин и не искаха да ми сервират. Какъв ЕС, какви 5 лева?

    Коментиран от #46

  • 3 Влах

    33 6 Отговор
    В Русе има ли Македонци???

    Коментиран от #8

  • 4 Оня с коня

    11 51 Отговор
    Нашия фаворит и лидер Станислав Недков известен като Стъки в студиото на НОВА ТВ показа документи че не е получавал по милион и 100 хиляди на година а 200 хиляди финансиране от ММС, още 280 хиляди от Финансовото министерство за превенция на хазарта и наркотиците и още по 39 хиляди на година за екипировка и транспортни! Тoва прави малко над половин милион годишно а говорителя на служебното правителство каза че са над 5 милиона за 5 години. Но нашия безспорен кандидат за президент Станислав Недков напълно ги заслужава, не като вас тук коментиращите световно неизвестни. За вас са олющените панелки и скромните ви заплатки

    Коментиран от #12, #13, #19

  • 5 Радо

    52 14 Отговор
    Тоя пишман "патриот", изглеждаше изключително гнусно! Искрено ме отврати

    Коментиран от #34

  • 6 Абсурд

    43 15 Отговор
    Няма как да влезат в спор. Единият е представлявал България в ООН, другият е представлявал местните патриотарфашисти в русенските кръчми. Зва свята - единият е излишен!

    Коментиран от #10, #33

  • 7 Gen Gurko

    41 26 Отговор
    Като слушам пе--раста от ДБ е готов наистина, макар че се маскира. Въобще ДБ е опасна със своя либерастки уклон.

    Коментиран от #36

  • 8 1235

    23 3 Отговор

    До коментар #3 от "Влах":

    В русе има македонци всеки българин е и македонец И всеки македонец е и българин пък той да си се мисли за какъвто ще

    Коментиран от #21

  • 9 Сандо

    21 15 Отговор
    Тафров,предвид неговите наклонности,е винаги готов и съгласен,както написа преди много години Марк Твен за жените.
  • 10 Сандо

    20 0 Отговор

    До коментар #6 от "Абсурд":

    Единият е продавал и предавал България,но на една друга организация.То и другия май е същия,разликата е само в мащабите.
  • 11 Българин

    29 12 Отговор
    Ето такива "Патриоти" не бива да бъдат допускани в управлението. Подпираха Герб в разграбването на страната и знаем резултата.
    Редакцията на ФАКТИ не им давайте публичност ако е възможно. Аз не желая да чета за Мутри. Публичното присъствие е храна за тях

    Коментиран от #40

  • 12 Българин

    9 4 Отговор

    До коментар #4 от "Оня с коня":

    До "оня с коня"
    да си премерим на изборите за Президент.
  • 13 Морски

    13 4 Отговор

    До коментар #4 от "Оня с коня":

    Ще те за вържа за четери коня и ще ги пришпоря да бягат в различни посоки...още малко дразни!
  • 14 Търновец

    22 7 Отговор
    Катo Български посланик в Съвета за Сигурноcт на ООН Тафров съдействува за гласуването на резолюция която беше използувана за войната в Ирак – военно престъпление. Подлога - и тогава и сега.

    Коментиран от #16

  • 15 шкафче за кон

    12 3 Отговор
    патреотите да ходят да воюват с доган ама там мача е уговорен че са колеги от полицията
  • 16 шкафче за кон

    0 6 Отговор

    До коментар #14 от "Търновец":

    пък ти плачи за иракчаните ама илия кепов беше от моя взвод момче и
    малко им е трябва и последният да гушне букета там

    Коментиран от #20

  • 17 Доротея

    7 2 Отговор
    Спор може да има, ако има повече от един вариант! За този младеж патриотар няма такъв казус. За него е ясно като тъмна мъгла - Македония в никкъв случай не трябва да се допуска в ЕС!
  • 18 бла бла бла

    13 3 Отговор
    Абе, ееееей, вождът ви каза, че сегашните нямало да пуснат Македония в ЕС, демек, че ако е той на секундата ще ги вкара там. Че вие сте от едно котило с него!
  • 19 нищо не

    13 3 Отговор

    До коментар #4 от "Оня с коня":

    показа този престъпник. Виктор Николаев го изгони. Досега и най-големият простак не е нахлувал така в студиото. Свърши се с вашето Стъки. От тези пари имало нещо и за дъщеря му, а! Аре спирай да ни плашиш с него, че е поел и той при бай Ставри. Не може да даде отчет за парите. За президент забрави. Няколко неща му удрят гредата!
  • 20 Търновец

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "шкафче за кон":

    CIA доказа че твърденията на MOCAD за тъpговия c уран между Судан и Ирак не са верни; Бългаpия понесе огромни щети от войната а също и в Либия.
  • 21 хммм

    2 13 Отговор

    До коментар #8 от "1235":

    В Русе има македонци, да, но не всички българи са македонци.
    Македонците живеят по-скоро в южна България.
    Само най-бедните региони на България са населени с българи. Македонците са държавнотворческия народ в България.

    Коментиран от #26, #27

  • 22 нннн

    4 2 Отговор
    Вземи едните, удари другите.
  • 23 ЕДГАР КЕЙСИ

    7 8 Отговор
    ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП Е РАЗКРИТ И ДЕМАСКИРАН ОТ USA СЪС ЗАПИСИ КАТО РЕЗИДЕНТ НА КГБ ...... ЗАТОВА ЩЕ ИЗПЪЛНЯВА ВСИЧКИ ТЕХНИ ЗАПОВЕДИ ,.... ФИГУРАНТ(БУЛОНКА НА КАИШКА).
  • 24 123456

    9 3 Отговор
    И под тая статия са се събрали мнения на бавноразвиващи. Икономически трябва да се действа, икономически - инфраструктура. Тандем в ЕС България-Македония магнит за корпорациите както им е подхода към Румъния-Молдова, Чехия-Словакия. Централа в по-гэлямата държава=офиси, работни места в БГ и същевременно по-добро отношение и откъсване от Юго орбитата. Ама де акъл. Бай Ганю Каракачана освен да взема подкупи и да купува Ф16 на чертеж друго не знае

    Коментиран от #28

  • 25 Борис

    13 5 Отговор
    Демократична България не им разбира нищо главата от външна политика, но се правят на интересни по всеки въпрос!
  • 26 Търновец

    8 1 Отговор

    До коментар #21 от "хммм":

    В Пaвликенските села им пpaвихa къщи без паpи - най-вече на бeдняци от Петричко
  • 27 ТРАКИЕЦ

    15 4 Отговор

    До коментар #21 от "хммм":

    ДЯДО МИ ТРАКИЕЦ Е ДОШЪЛ Б БЪЛГАРИЯ СЪС КИЛО ЗЛАТО И Е СТАНАЛ ЗА 30 ГОДИНИ ЧОРБАДЖИЯ А ТВОЯ ОТ МАКЕДОНИЯ Е ДОШЪЛ СЪС СЪДРАНИ ПОТУРИ И Е СТАНАЛ ПОЛИЦАЙ ГОРСКИ ИЛИ ОБИРДЖИЯ ТЕРОРИСТ /МАКЕДОНЦИТЕ НАЙ ВРЕДНАТА ЧАСТ ОТ БГ НАРОДА ЗА ИСТОРИЧЕСКОТО НИ РАЗВИТИЕ С БЕЗКРАЙНИТЕ СИ ПРЕТЕНЦИИ
  • 28 ГЕОГРАФ

    4 4 Отговор

    До коментар #24 от "123456":

    МАКЕДОНСКИЯТ ИКОНОМИЧЕСКИ ИНТЕРЕС Е СЕВЕР ЮГ А НЕ ИСТОК ЗАПАД ТОВЕ Е РЕАЛНОСТТА НЯМАТ ИНТЕРЕС ОТ ИКОНОМИЧЕСКИ ВРЪЗКИ С БЪЛГАРИЯ /КВОТО ЩЕ ИСКАМЕ Е СЕГА СЛЕД ТОВА НИКОЙ В МАКЕДОНИЯ НЯМА ДА СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ НАШИТЕ МЕРАЦИ
  • 29 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    6 3 Отговор
    Политиците да коментират историята в бара. ИСТОРИЯТА Е РАБОТА НА ИСТОРИЦИТЕ !!!!!!!!! Стига игрички с историята на България !!!!!!!!!!!
  • 30 Жалко е

    6 9 Отговор
    Що се извъртат пак думите. Аз съм комунист и слушах, нищо такова не каза. Друго е лошо, докато плюете и сменяте хора, цените на храните растат. На тока и водата есента и те ще са пораснали. Май пак ще викаме Бойко да оправи ужасиите след вас. Това го помним.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ДжиджиБиджи

    4 1 Отговор
    Това телевизионно продължение ли е от Прайда в неделя?!
  • 33 От такива

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Абсурд":

    представители на България сме на този хал. Боклуци.
  • 34 Искрен

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Радо":

    И двамата еднакво ме отвратиха-недопустимо е Тафров,дипломат от кариерата да се държи по време на политически дебат като улична мутра и да се надвиква с опонента си,който определено беше под нивото му!Затова политиците на запад учат години наред,а нашите смятат,че като владеят повече от един-два чужди езици са станали такива!
  • 35 MIG

    3 3 Отговор
    Браво на Стефан Тафров!
    Най-накрая някой трябваше да признае, че изглеждаме шизофренично и неразбираемо. Но трябваше още малко да обясни защо. Трябваше и да каже кои негови колеги дипломати най-силно допринасят за този шизофренен облик, защото той знае.
  • 36 Doni Brasko

    5 5 Отговор

    До коментар #7 от "Gen Gurko":

    По- големи продажници от патриотарите няма в България. Заю не знае как да подходи затова го стопираха. Ако им беше пратил още 200000 за паспорти Шкембето щеше пръв да разпише за ЕСто.
  • 37 вмро

    3 5 Отговор
    са боклуци и гербаджийски к-ви.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Хаха

    4 2 Отговор
    Кофти материал,кофти негодници ДБ
  • 40 Аз Човек

    3 7 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Какво са ограбили посочи твоите пари ли взеха или ти не можеш да се справиш с твоите отговорности и си търсиш виновни стига вече злобари Тези служебните с Радев направиха Преврат Рушат създават хаос Всяват страх пречат на развитието на България сега Оставка БКП Оставка Служебни Оставка Радев
  • 41 Иванов

    3 1 Отговор
    От "Демократична България" отдавна работят срещу националния интерес, така че не е изненада тяхната позиция и по тази тема!
  • 42 Вили

    0 0 Отговор
    Те освен да врякат и спорят могат ли нещо?
  • 43 Без Негри в БГ

    2 3 Отговор
    Христо Иванов, шефа на ДБ, получава от Америка две неща (сигурно вече го знаете):
    1. Долари, и то в много големи суми.
    2. Нареждания

    Западните служби искат да заменят ГЕРБ с ДБ, понеже ГЕРБ се изритва от народа, те мислят за следващия си лакей изпълнител, който да поставят да управлява България.
  • 44 Явката

    3 1 Отговор
    ДБ гледат да се зачепкат по всеки един въпрос, само и само да са в кюпа и да симулират дейност
  • 45 Скопие лъжат че са бедни!

    2 0 Отговор
    Къде е съкровището на цар Александър Македонски Велики което е заграбил от половината свят?!Само златото е над 5 000 тона отделно хиляди тонове сребро и хиляди хиляди карати скъпоценни камъни и други!За сравнение днес САЩ имат 8 000 тона злато.Четете в интернет има и филм на английски език в YouTube
  • 46 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Скопие":

    Македонците 3-то поколение са като "бесни кучета", направо налитат на бой ако им оспорваш "иденцитета"... Нека не си правим илюзии, без твърди крути мерки от страна на България, там нещата няма да се оправят!... За голямо съжаление,проблемът е много комплициран, защото изчезне ли българофобията изчезва и държавата която е изградена на тази основа....А и България все още не е готова да посрещне това предизвикателство...защото една съсипана и банкрутирала Република Сев. Македония, ще бъде разпарчатосана със сигурност между Албания, Гърция и Сърбия.
    Алтернатива на БЪЛГАРОФОБИЯТА, като темел за даржавно-идентичностна идеология, беше АНТИКВИЗАЦИЯТА, но гърчулята добре си изграха картите и този вариант отпадна...в резултат Сев. Македония е обречена.
  • 47 Без Негри в БГ

    1 2 Отговор
    Освен Възраждане други патриоти Няма!
  • 48 ние се не лажем

    0 1 Отговор
    А Тафров дали наистина защитава българската позиция или московската?
  • 49 ние се не лажем

    0 1 Отговор
    ДБ е дългата ръка на Москва. Същия ден ако спечелят изборите ще си покажат червените задници.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове