18 Юни, 2021 09:55 7 959 74

Изтребителят на майор Терзиев се е разбил със скорост от над 900 км/ч

  • емил ефтимов-
  • изтребител-
  • миг-29-
  • шабла-
  • майор валентин терзиев

Началникът на отбраната адм. Емил Ефтимов обясни, че пръскането на МиГ-а на голям брой малки части е именно заради високата скорост на удара в повърхността на водата

Изтребителят на майор Терзиев се е разбил със скорост от над 900 км/ч - 1
Кадър: БНТ

"Прави се всичко възможно да бъде намерена черната кутия на падналия самолет". Това заяви в сутрешния блок на БНТ началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

"Ако майор Валентин Терзиев беше успял да катапултира, той щеше да бъде спасен", каза още той. Полетът е бил контролиран и не може да се говори за сваляне на самолета, допълни Ефтимов.

"Разпръснати са нa площ около 20 на 20 метра стотици останки, със специалисти подхождаме към следващия етап на операцията, за да уточним възможното местоположение на черната кутия, дал съм разпореждане районът да се забранен за плаване, подводни дейности и всякакви други опити да се стигне до останките, нарушителите ще попадат под санкциите на закона, нека да не оскверняваме паметта на майора, нека си свършим работата до последно", призова адмирал Ефтимов.

Той каза, че не е имало експлозия след падането на изтребителя. Началникът на отбраната обясни, че разбиването на толкова малки части е в следствие на високата скорост на изтребителя.

"При удара на водата висока скорост - над 900 км/ч, водата е като бетон – по-твърда от бетон", каза адмирал Ефтимов.

Неограничено е времето, когато черната кутия, т. нар. водозаписващо устройство параметрите на полета може да даде достоверна информация, ако не е нарушена херматичността на това устройство, така че не са безполезни опитите да бъде намерена черната кутия, увери началникът на отбраната.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    60 13 Отговор
    Масончиците зелени чорапи все едно правят преразказ на "Денят на независимостта". Пълни фантасмагории, само остава да кажат, че Вова от Севастопол го е мернал с хиперзвуковата прашка и изпратил отряда делфини да гепят кутията.
  • 2 Вова император

    46 6 Отговор
    "Ако майор Валентин Терзиев беше успял да катапултира, той щеше да бъде спасен" Затова първото нещо, с което ще се запознаят бъдещите изпитатели на F-16 е къде се намира жълтата ръчка с текст PULL TO EJECT
  • 3 Баня

    55 12 Отговор
    На земята да падне, няма да се разбие на толкова много пърчета.

    Коментиран от #55

  • 4 Буха ха

    60 2 Отговор
    Площ 20х20 метра? Мария???
  • 5 БАЙ Х@Й‼

    44 2 Отговор
    Разпръснати са нa площ около *** 20 на 20 метра*** стотици останки 😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯😯

    Коментиран от #10

  • 6 Covid

    66 7 Отговор
    На тоя краварски натовски прислужник нещо не му вярвам

    Коментиран от #40

  • 7 Ordo Ab Chao

    36 0 Отговор
    Знаете ли, че "черните" кутии са по принцип оранжеви на цвят..

    Коментиран от #11

  • 8 Акхмет

    63 10 Отговор
    Това не обяснява километрите радиус на разпръсване. Самолетът е свален, сигурен съм, че данни за това има и в нашите радарни станции и в ауакса следящ полетите в неписредствена близост! Нали разбирате обаче, че след нахлуването на американците в халето, негативите за тях стават твърде много.
  • 9 Акъл море глава шамандура

    21 7 Отговор
    Къв е тоя адмирал от ВМФ където не знае че течностите са несвиваеми и ми говори за бетон България не е обетована земя защо в България е разрешен хазарта а в Израел не е разрешен хазарта ако пилота караше с 200 км/ч джипка без да участва в учения на НАТО със самолет не отговаряш на изискванията на НАТО сега щеше да си обгрижва семейството си свято

    Коментиран от #68

  • 10 БАЙ Х@Й ‼

    30 0 Отговор

    До коментар #5 от "БАЙ Х@Й‼":

    WWW ::: "За съжаление останките на изтребителя са разпръснати на площ от ***1 кв. км.*** на дълбочина от 70 м." 🤔🤔🤔🤔
  • 11 далтонист

    9 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ordo Ab Chao":

    Е и....
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Късно е

    33 5 Отговор
    Черната кутия отдавна са я прибрали "братята". Айде отзад на каруцата и към пункта за приемане на метал.
  • 14 kkk

    66 3 Отговор
    къде са съюзниците да търсят с нас... 10 екипа за търсене на черни кутии ще я намерят по бързо от колкото 1 или бъркам... падна самолета всички си събраха чукалата и кой от къде е.. страхотни съюзници няма що........

    Коментиран от #19

  • 15 Давид

    51 1 Отговор
    Когато една новина обикаля ефира дълго време винаги има нещо гнило. Не потдържат руската техника за да се купува американска такава след това. Но гинат български професионалисти, които нямаме много.
  • 16 ген Столти

    41 4 Отговор
    Адмиралче, ако вие си бяхте на мястото пилота нямаше да се разбие.Оставка некадърни службаши, оставка.
  • 17 Ония двамата и този Третият

    60 5 Отговор
    Крият и лъжат! Истината е друга. Черните кутии ги правят практически неразрушими с джипиеси. Според мен, някой е свалил самолета и сега прикриват издънката, която коства живота на българският летец. Мир на душата му и търпение на семейството...

    Коментиран от #26

  • 18 ей лъжци

    47 6 Отговор
    разбил се е след като е бил взривен и поражен от приятелска ракета. с колкото и км да се беше разбил нямаше целия да е на парченца разпръснати в голям диапазон. малоумниците свършиха които ви вярват. въпроса е защо Радев още не ви е уволнил за лъжи и прикриване на истината и защо продължавагте да взимате големи заплати незаслужено. Продажници. Това е ГАВРА с паметта на опитен летец .....нямам думи. На времето поне във военните имаше чест и гордост. Днес няма такива. Всичко е италианскибоклук заизгаряне....
  • 19 БАЙ Х@Й ‼

    35 1 Отговор

    До коментар #14 от "kkk":

    НАТО/ВЦИ, сър! или може би НАТ/ОВЦИ, сър !

    Коментиран от #59

  • 20 Перо

    29 1 Отговор
    Такова разбиване на самолет или друго тяло става само при челно забиване,фронтално или странично,но ако тялото се плъзне под ъгъл е друго,може да потъне с малко разкъсване,особено на седалката!

    Коментиран от #21

  • 21 ПРИКАЗА

    34 4 Отговор

    До коментар #20 от "Перо":

    Той един янки приводни пътнически самолет у река Хъдсън без да му се откачат дори двигателите, те за хиляди парченца ни разправят. Думнали са го тоя изтребител в реална боева ситуация, за да проверят надеждността на системите на партньорите. Да не забравяме, че Русия е произвела над 1600 бройки от този изтребител и ще заложи на него в битките в небето.
  • 22 Бивш ВВС

    35 1 Отговор
    Някога във ВВС работеха хиляди военнослужещи. Катастрофи е имало и в разследванията им, дори като работници, са участвали много от тях. Колкото повече тези господа говорят, толкова по-дълбоко нагазват в калта. Срам за пагона и за Родината!
  • 23 ох малее

    21 1 Отговор
    20 на 20 МЕТРА?!?! Малеееееее
    Искам тоя шаман да ми обясни като как така водата става по-твърда от бетон? Излиза, че да се удариш във водата 900 км/ч е по-опасно от това да се удариш в бетон при същата скорост!
    Малееее... какво е учил тоя бе? От къде ги копаете такива мисирки?
  • 24 Бивш ВВС

    29 1 Отговор
    Забравих да добавя, че разликата между тези и онези, разбирай Варшавски договор и НАТО е, че едните мълчаха, а другите лъжат. Мразя лъжата!
  • 25 Антитрол

    27 1 Отговор
    Е нали останките бяха разпръснати на 1 квадратен километър за това не можехте да намерите кутията. Сега пък били на площ 20 по 20 метра което е 0.0004 кв километра и нямате пък оправдание защо не сте намерили черната кутия до сега.

    Та разберете се какво да лъжете - ако е 1 квадратен километър говори за разпадане на самолета във въздуха и вероятно свален с ракета, а ако са 20 по 20 метра говори за удар във водата но пък защо не сте намерили кутията от такава малка площ до сега.
  • 26 Пенчо

    12 0 Отговор

    До коментар #17 от "Ония двамата и този Третият":

    Джипиес дето работи под водата ? Или даже пък джипиес дето хваща сигнал през метална кутия (фарадеев кафез) ?

    Под водата единствено се предават акустчните сигнали; а дали конкретната черна кутия има такъв предавател, сигурно е държавна тайна ;)

    Коментиран от #33, #35

  • 27 Кофражист

    20 1 Отговор
    Адмиралът има бетон в главата. Това което се опитва да каже е че при удар с 900 км/ч, дали се удряш във вода или бетон, разлика няма.
  • 28 Не специалист

    28 0 Отговор
    Добре де "водата е бетон - по твърда от бетон". До тук разбрах защо "МиГ 29" се е разбил на малки парченца. Но не мога да проумея защо са пръснати парчетата на такава голяма площ? На голяма площ се разпръсква нещо, което пада от високо след като там на високото е раздробено?
    Полетът е бил контролиран!?! Но ако някой друг е контролирал контролата?
    Много генерали, много адмирали, но обясняват неща на които и децата от детската градина ще им се смеят. Със смехотворните си обяснения сами влизат в капана приготвен за читателите.
    Тъй наречената черна кутия е фосфорно оражева и периодечно излъчва радио сигнали. За да не се засече толкова време при такова търсене извода е един или вече е извадена или такава е нямало въобще.
    Партньорите от НАТО защо не се включиха в търсенето или те ще дойдат да ни защитават кога Русия ни нападне. Смелчаци изнизаха се и сега оправяйте се сами.
    Чест на героя на България, военният пилот майор Валентин Терзиев!
  • 29 ВКР

    35 0 Отговор
    Пак ще се повторя:
    Преди много години бях свидетел на авио катастрофа. Бях част от екип за бързо реагиране.
    При учебен полет, наш изтребител с двама летци на борда се разби в една нива при скорост 690 км/ч. Самолета се удари в земята под ъгъл около 45 градуса.
    Да, самоета се разби и пръсна на парчета. Да на около километър и нещо от мястото имаше парчета. Но тия парчета в никакъв случай не бяха малки. Най-малките парчета бяха в същност малки детайли от машината като капаците на технологични отвори.
    Самолетите има една много голяма машина. Нарича се двигател. И ако самият корпус на самолета е алуминиев, то двигателят е от мнооооооого здрави сплави. В МиГ 29 има два такива двигателя.
    За да се разлети на малки парчета и да се пръснат в радиус от 20 км, самолета е взривен. НЯма друго обяснение.
    Черната кутия, която е оранжева е направена да издържа атомна бомбардировка. Няма логика да изчезне.
    Самолетът е взривен на височина, за това е на малки парчета, пръснати в такъв голям район. Всичко друго е опит за замазване и покриване на злополуката.
  • 30 Centurion

    28 1 Отговор
    Как да катапултира,като е убит в седалката???Логично щом парчетата са в периметър от един кв.киломртър,че машината се е разпаднала във въздуха.Ако цяла се е ударила във водата отломките ще са концентрирани на не повече от 200 м.Военните,вие сте пълни идиоти и убийци.В мирно време,да убиете този мъж.Разтрела ви е малко.Цялото ви щабно командване бих разстрелял без да ми мигне окото.Некъдърници!
  • 31 Бивш ВВС

    25 3 Отговор
    Скоростта не е основната характеристика при удар във вода. Ако приемем, че самолетът се е движил под някакъв ъгъл спрямо водата, а не перпендикулярно, както се опитва да ни баламоса слугата, то има огромно значение, колко градуса е този ъгъл, до толкова, че самолетът може да отскочи от повърхността. Какво ли умуваме над бабините деветини, когато основната версия вече е ЯСНА!!!
  • 32 нннн

    27 0 Отговор
    Гоооляма будалкане! Първо умишлено търсеха самолета на грешно място, но намериха биологичен материал от летеца.(???) През това време са прибрали черната кутия. И вече "търсят" на точното място на падането, което е било известно от самото начало.
  • 33 Ярко оранжевите кутии

    13 2 Отговор

    До коментар #26 от "Пенчо":

    Имат предавател, джипиес и както си го искаш го наречи който се включва при досег с морск вода. Спорът който се опитваш да създадеш е глупав!

    Коментиран от #34

  • 34 Съвременните би трябвало

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Ярко оранжевите кутии":

    да имат GPS. При толкова стар самолет не е ясно. А иначе, четох по повод на черните кутии, че при неизгодна ситуация е възможно при удара/взрива въпросният "радиомаяк" да се отдели от корпуса на черната кутия, което допълнително усложнява намирането ѝ. (Ако погледнеш на снимка, този предавател е закрепен от външната страна на кутията).
  • 35 Прав си,

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Пенчо":

    само че предавателят не е вътре в металната кутия, а е закрепен на външната ѝ страна.
  • 36 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 0 Отговор
    Как разбрахте дали се е разбил,или е бил поразен от ракета???Доколкото знам нямате нито една част от самолета,а само казвате,че знаете мястото му на падане във водата!
  • 37 20 на 20

    9 0 Отговор
    Удари кола в бетон със 100 км и ще има и на 50 метра. Какви ги плещи тоя. За това не искат чужда помощ. Омазали са се, чко.
  • 38 варненецът

    19 0 Отговор
    Този наглец е морски! Служих при него 2000 г. - старшно долно същество! Беше тогава морски капитан 1 ранг във Военно - морска база Варна и командваше най-големият първи дивизион първо и на по-късен етап стана комендант! Завършил е военноморско у-ще Варна за морски офицер! Та мисълта ми е че нищо не разбира от изтребители!!!

    Коментиран от #70

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 гост

    14 0 Отговор

    До коментар #6 от "Covid":

    Как да вярваш ? Полета уж воден и контролиран и никой не разбрал как изведнъж от 5000 метра се е разбил във водата.На радара как никой не е видял че снижава опасно към водата? Мишената се пуска от 9000 метра, по инструкция. До 5000 м. ако не порази,се прекратява маневрата.Кой следи височината на мишената и защо не е прекратена задачата?
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Петър

    0 0 Отговор
    Вижте истината вТубата.

    Коментиран от #48

  • 43 Един

    5 0 Отговор
    Интересно , само от т.нар. Черна кутия ли може да се набере необходимата информация за разследване????
  • 44 Иван

    9 4 Отговор
    Герберските тролове разпространяват налудничеви твърдения тук да да отклонят вниманието на хората от действителноста.Самолетите се ремонтират с менте части за много пари.Тук нама конспирации има познатата ни до болка корупция.Каквото е при язовирите такова е и при самолетите.Русия не произвежда части за Миг 29 от много години.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 супер яко лъжат

    10 1 Отговор
    ЕЙ БЕТОНИРАН ЛЪЖЛИВ АДМИРАЛЕ В РЕКА ХЪДЗЪН ПРИВОДНИХА ПЪТНИЧЕСКИ САМОЛЕТ ПЪЛЕН С ГОРИВО И ХОРА С 350 КМ/Ч В БЕТОНЕНА ВОДА И НИЩО НЕ МУ СЕ ОТКЪСНА И НЕ СЕ РАЗХВЪРЧА НА ХИЛЯДИ ПАРЧЕТА. НЕ ТИ ВЯРВАМЕ БЕТОНЕН АДМИРАЛЕ, НЕ ТИ ВЯРВАМЕ!!!!! КАКВО КРИЕШ?????
  • 47 Петър

    0 0 Отговор
    Този сайт е цензуриран !
  • 48 ТУБАР

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Петър":

    Е КЪДЕ В ТУБАТА???? ДАЙ АДРЕС ИЛИ ЗАГЛАВИЕ!

    Коментиран от #50, #51

  • 49 Realist

    2 0 Отговор
    В този сайт се публикуват само факти на https://fakti.bg/ , а истинските факти не "правилни".
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Петър

    3 0 Отговор

    До коментар #48 от "ТУБАР":

    До ТУБАР : Виж "Цанов напред и нагоре - Студио Дан Колов". Иначе администратора ми трие копирания сайт защото е от "неправилните".

    Коментиран от #53

  • 52 5588

    5 0 Отговор
    Не може да нямат данните от радарите, а някои хора и плана на учението. Интересна е не катастрофата, а смисъла на задачата която е изпълнявал. И дали е била само една задача или са били две и той не е знаел че участва във втората. Ако му е зададена посока на приближаване към мишената към брега и на ниска височина, дали пък той не е бил мишената на ПВО-то например за отиграване на атака на вражески самолет и съответното му неутрализиране, а някой е предобрил със старанието да се докаже. Няма и да разберем, поне не и в следващите 30 години.
  • 53 Винаги трият

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "Петър":

    линковете. Независимо от съдържанието.
  • 54 стискащ палци

    1 4 Отговор
    Aко дъното е покрито с тиня, откриването на "черната кутия", може да стане невъзможно. Ами спомнете си Малайзиския Боин 777, който така и не успяха да го открият!
  • 55 математик

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Баня":

    Значи парченцата са изчезнали, а ДНК-то го намериха ! И как разбраха, че това ДНК е на пилота ? Сигурно по личната карта...
  • 56 Иво Христов

    8 1 Отговор
    Няма нормален, който да не е наясно че е свален по погрешка от "братята" по погрешка. Ама никога никой няма да признае това. Всичко от такова учение се заснима за разбор след учението - видео, координати, задачи във времето и решения и действия и резултати. Ако това не е било така, то учението е било ала "занзибар". Дори руснаците заснимат всичко от учението. Те могат да дадат данни за свалянето на МИГа.
  • 57 Адмирале

    3 0 Отговор
    преди да си подадеш оставката заради гибелта на пилота, би ли ми отговорил на един въпрос, ако можеш разбира се: "Кое тежи по-вече, един кг. памук или един кг. желязо?". Убеден съм, че ще отговориш щом развиваш теорията за якостта на материалите /вода и бетон/. Сега ми развий теорията за честта и достойнството, за отговорността и саможертвата! С нищо не мога да ви сравня щото ще обидя и най низшето едноклетъчно сравнявайки го с вас.
  • 58 ТУБАТА

    2 0 Отговор
    Паднал или СВАЛЕН? - последният полет на майор Терзиев- ГЛЕДАХ ТОВА. БЛАГОДАРЯ ПЕТРЕ.
  • 59 НАТО ВЕЦ

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Ми не. Тези са БЕТЕР ОВЦИ ....
  • 60 Като всяко сделано нещо

    1 4 Отговор
    Висотомерът е показвал каквото си иска. През нощта се лети на прибори. Или пък нарочно братушките са го облъчили със средства за РЕБ.
  • 61 Сега

    0 1 Отговор
    Терзиев и неговия екип са направили чудеса с Миг 29!
    Остава загатка обаче, защо след като е станало ясно ,че губят самолета,не е напуснал машината, или е направил опит , но е било твърде късно?!А може би го е направил и сега е в неизвестност от съображения за националната сигурност. Дано да не е при американците , а при нашите служби за сигурност ,което ще е по-добрия вариант.

    Коментиран от #62

  • 62 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    2 0 Отговор

    До коментар #61 от "Сега":

    Скорост 900 км/h е равна на 250 м в секунда! Вертикално надолу само за 4 секунди стигаш от 1000 м до морското равнище. При наклон 45° това са около 6 секунди само и нямаш време да мислиш и да обсъждаш с някого. Тук опира до бърз рефлекс, ако забележиш навреме, че си се отклонил! При тази скорост, даже и да катапултира, въздушната струя ще го убие!

    Коментиран от #65

  • 63 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    НА КАКВА ОТБРАНА СИ НАЧАЛНИК БЕ СКЛОНЕН КЪМ АДМИРАЦИИ -ПРОДАЛ СИ КЛЕТВАТА - ХАХО БУЛГАРИКУС !!! ВСИЧКАТА ТИ ОТБРАНА Е ПОД ПРИЦЕЛ НА РАКЕТИ СЪС СРЕДЕН ОБСЕГ !!!!!!! 90% ПРОЦЕНТА ОТ БЪЛГАРИТЕ СА ПРОТИВ НАТЮ И С РУСИЯ !!!!!!!!!!!!!!!
  • 64 mi6osp

    4 0 Отговор
    Сложен нощен полет над море, съчетан с гонитба за поразяване на цел с първата ракета, която цел в резултат надефект на парашута ѝ, се спуска към повърхността с няколко пъти по-висока скорост от очакваната. Като следствие от всичко това, пилотът в остър недостиг на време не следи приборите и се забива в морето.
  • 65 Сега

    1 0 Отговор

    До коментар #62 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    По твоята логика катапулта става излишен трябва да го премахнат!

    Коментиран от #67

  • 66 SAAB

    1 0 Отговор
    Не сме шишарки.....нито мисирки ! Тия скорости на са допустими на тия височини ....
  • 67 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    2 0 Отговор

    До коментар #65 от "Сега":

    Катапулта не дава 100% възможност. Да, има случай на оцелял български пилот, катапултирал при скорост 800 км/h. При около 70 случая в България, 20 пилота са загинали.
  • 68 Joro

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Акъл море глава шамандура":

    Водата при удар в нея е толкова "по-твърда", колкото по-висока е скоростта на удрящото се в нея тяло. Това има предвид адмирала и жалко че пишеш, след като си изостанал толкова с физиката. Давам пример - парашутист пада с 8-12 м. /сек в морето и остава жив. Човек без парашут пада с около 60 м/с и при падането в морето се потрошава и умира.
  • 69 Зов за завръщане

    0 0 Отговор
    Много мъка има на този свят.
  • 70 😁😁😁😁

    0 1 Отговор

    До коментар #38 от "варненецът":

    Че то не му и требе да разбира от изтребители
  • 71 ОЗМВ

    0 0 Отговор
    Този вид летателните устройства са първобитни,ако позволите да се изразя по този начин.Случват се подобни лоши случки.
  • 72 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    Е, щом се прави "всичко възможно" да се намери, ЗНАЧИ НЯМА ДА СЕ НАМЕРИ...

    Коментиран от #73

  • 73 ТОНЧО

    0 0 Отговор

    До коментар #72 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    НАПРОТИВ!
  • 74 възпитаник

    1 1 Отговор
    МАЙ СА ГО РАЗБИЛИ С 900км. ОТАН
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове