18 Юни, 2021 19:10 4 621 28

Проф. Радулов: Всички шефове в спецслужбите в последните 10 г. са назначени след интервю с Пеевски

  • николай радулов-
  • шефове-
  • служби-
  • пеевски

Той разкри, че по време на работата си в службите след 2000 г. Желязков е бил заловен да извършва услуги на гръцкото разузнаване и на контрабандисти

Проф. Радулов: Всички шефове в спецслужбите в последните 10 г. са назначени след интервю с Пеевски - 1

В последните 10 г. в службите упорито се говори, че няма никой назначен на ръководно място, без да е минал някакво интервю с Пеевски. Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ кандидатът за депутат от „Има такъв народ“ и бивш главен секретар на МВР проф. Николай Радулов.

Илко Желязков Желязков (санкциониран от САЩ по списъка „Магнитски“, който преди дни подаде оставка като член на бюрото за контрол на СРС – б. ред.) никога не е бил някакъв началник в службите за сигурност, с изключение на малък период в ДАТО, заяви проф. Радулов.

Той разкри, че по време на работата си в службите след 2000 г. Желязков е бил заловен да извършва услуги на гръцкото разузнаване и на контрабандисти.

Тогава не беше прието кирливите ризи да се изваждат и просто го освободиха. След това, като се смени ръководството на службите за сигурност, някой го взе на работа като служител под прикритие. След като в ДАНС се знаят всички тези неща за него, как този човек е получил допуск до класифицирана информация? Това кореспондира ли с казаното, че ДАНС работи много добре и громи руските шпиони? Виждате един човек, който, ако го разглеждаме като свързан със спецслужби, им е нанасял непрекъснато морален и финансов ущърб, посочи бившият главен секретар на МВР.

Връзката между Желязков и Пеевски е видима, тъй като те са работили заедно в Държавния резерв, това го е изтикало напред в кариерата. Г-н Пеевски кадрува в ДАНС още когато беше избран за ръководител на Държавна агенция „Национална сигурност“ (14 юни 2013 г. – б. ред.). Феноменална беше и бързината, с която на него му беше издаден допуск до класифицирана информация – за около два дни, а всъщност процедурата трае около шест месеца. Има едно несъответствие между това, което ДАНС трябва да върши за допуск до класифицирана информация и това, което реално върши, подчерта проф. Николай Радулов.

Интересно е, че се оказа, че всички уволнени напоследък ръководители на специални служби, са уволнени, защото са страшни борци срещу руския шпионаж. Съвсем скоро ще се разбере това наистина ли е така, защото, за да се работи в случай по шпионин, се оставят документални следи. Много ми е интересно по какво са работили. Много ми е интересно какви и колко разработки по отношение на АЕЦ „Белене“ има, защото там загубихме милиарди, какви разработки има по строежа на „Балкански поток“, който се охраняваше от руснаци. Ако за всичко това няма нито една заведена разработка, защото става въпрос за загуби за държавата в размер на около 10 млрд. лева, изниква въпросът кой е руски шпионин. Ако няма заведена разработка, започвам да мисля, че специалните служби са се занимавали с прикриване на руските шпиони у нас. Скоро ще разберем действително ли се противопоставяме на руските шпиони, коментира кандидатът за депутат от „Има такъв народ“.

Дълги години ще даваме дан на назначаване на верни, но некадърни хора в службите за сигурност. Това ще се отрази и на по-бавната реакция за противодействие на престъпността. Оказа се, че престъпността не е на улицата, а е във властта, каза още проф. Радулов.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 61 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИПОН Бойко ИПОН

    37 5 Отговор
    Скоро на разпит
  • 2 Амет

    37 6 Отговор
    Това е чудовищно . Гавра с народа и държавността . Всичко това простия и безхаберен народ го позволява , той чака някой да го оправи и те си го оправят както си трябва . Тъп народ , така се оправя .
  • 3 И като

    25 12 Отговор
    какъв им е правил интервюта ? А ти до сега сливи ли имаше в устата , бе другарьо ?
  • 4 БашъБозук

    28 2 Отговор
    Този Пеевски голям мозък бил бе еййй...на Ааамет детенцето :)
  • 5 Боко

    27 5 Отговор
    Няма виновни,бе Тулупи-моя човек Гешев си пие виното и живее като Турски Бей. Аз сега трябва да си "изпера" милиярдите-Работа имам...не ме закачайте...ПЕРА ЗДРАВО...Бягайте,да събирате капачки...

    Коментиран от #6

  • 6 Ткво

    11 2 Отговор

    До коментар #5 от "Боко":

    Долна...!
  • 7 гост

    8 24 Отговор
    Повярвах ти ! Шиши никой не го е чувал да говори , но правел интервюта. Боже , какви идиоти се мъчат да ни показват правия път.
  • 8 Златен гол за ДПС

    20 3 Отговор
    Карадайъ, я кажи: Коя е твоята Родина?????????
  • 9 Пеевски

    11 9 Отговор
    Пеевски е руска креатура поддържана от руските агенти Доган и Борисов.
  • 10 Сандо

    5 11 Отговор
    Зачудиш се защо ги говори такива този човек,нещо нетипично за него /макар че попаднах случайно и за малко на разговора/,а той бил кандидат депутат от ИТН,партията ново острие на Козяк,планирана да замени ОПГ ГЕРБ-Борисов.Неколкократно разигравана игричка от кукловодите,на която кротушките още се хващат.
  • 11 На Бойко с 200

    14 4 Отговор
    Долу мутри. При бай Ставри
  • 12 истината

    12 4 Отговор
    Ако всичко това, кето се казва в тази статия е вярно, то този Желязков трябва да бъде съден за застрашаване националната сигурност на страната ни.
  • 13 gost

    6 7 Отговор
    е най после всички комуняги до девето колено се качиха на клона, ще се счупи господа -Радулов беше изчезнал защото Слави не иска да прави правителство, знаеше го още преди изборите сега пак ще му слушаме брътвежите , ако манипулациите на изборите не са много големи да знаете, че с гръм и трясък ще изхвърчите- много хора ядосахте примати!!!!
  • 14 Перо

    8 4 Отговор
    На Радулов може да се вярва!

    Коментиран от #20

  • 15 xxььььььь

    12 2 Отговор
    и какво излезе накрая - няма по-всесилен и всемогъщ от Пеевси - той е движил всичко в държавата
  • 16 Виноградов живот под псевдоним

    1 1 Отговор
    Дончев от къде взимаше газ за Овергаз
    Пеевски има фирма Интръсти е провеждал Интервюта в писмена форма масов тираж българските служби от коя рафинерия си зареждат колите който плаща в ЕС той поръчва музиката не стреляйте по пианиста той толкова си може защо не говорят за явочните квартири на руски ориенталски и западни разузнавания
  • 17 Виноградов живот под псевдоним

    3 1 Отговор
    Дончев от къде взимаше газ за Овергаз
    Пеевски има фирма Интръсти е провеждал Интервюта в писмена форма масов тираж българските служби от коя рафинерия си зареждат колите който плаща в ЕС той поръчва музиката не стреляйте по пианиста той толкова си може защо не говорят за явочните квартири на руски ориенталски и западни разузнавания
  • 18 Балада за Антон

    7 4 Отговор
    Не човек а Желязков просъска агента фашист тихо мъртвия казал не комунист
  • 19 1618

    13 7 Отговор
    Борисов, Гешев и Пеевски-това отвратително , позорно трио трябва да бъде изтрито от лицето на България! Трябва да бъдат съдени с най- голямата строгост на закона!

    Коментиран от #25

  • 20 Разсмя ме

    4 5 Отговор

    До коментар #14 от "Перо":

    да имаш вяра на комунист.Това шега ли е?

    Коментиран от #27

  • 21 РадулиниГорести

    5 5 Отговор
    Радулова, значи ти ще да си била същата онази прословута и несменяема стенографистка на всичките тези интервюта, след като си толкова навътре в задния двор на Пеевски 😉
  • 22 ЧУКЧИ

    4 1 Отговор
    На един" приятел" работил в НСС и ДАНС този Илко Желязков му беше нещо като кумир. А самият " приятел" си беше и мазник към началниците за да стане и той некакъв началник. Така, че в обора има още много за ринене и хвърляне.
  • 23 Ралчев

    0 0 Отговор
    Аз ще кажа на братята в Германия...
  • 24 До сега

    2 1 Отговор
    Кому държа оная работа,че не каза?Червен от па дъ к.
  • 25 А, бе съединител

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "1618":

    Пеевски е ваш човек.И Нинова и Манолова са гласували за него за шеф на ДАНС.
  • 26 Пълен цирк е бегето

    1 0 Отговор
    Тва не е държава от 1876г насам
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Чичо от село

    0 0 Отговор
    А ти на кого вярваш бе келеш?На Ф. Димитров, на Костов, на Симеон, на Борисов или може би на Доган?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове