19 Юни, 2021 09:10 12 363 56

Млад пилот е загинал в тежка катастрофа край Провадия

  • катастрофа-
  • провадия

Йордан бе пилот от дълги години. Университетски преподавател. Има хиляди часове във въздуха като пилот на карго полети и гражданска авиация

Вчера край Провадия стана тежка катастрофа, в която загина млад мъж от Казанлък. Това е казанлъчанинът Йордан Йорданов, предаде presstv.bg.

По информация от полицията, инцидентът е станал на автомагистрала “Хемус“ преди разклона за Провадия.

По първоначални данни, мъжът е управлявал лек автомобил "Хонда Сивик“, който по неустановени до момента обстоятелства, излязъл извън платното за движение и се блъснал в крайпътен билборд.

Йордан загина на 37 години. Познат много добре на хората от Казанлък. Той бе известен с множеството благотворителни инициативи, в които участваше още от ученик. По традиция от повече от 15 години се хвърляше в ледените води за дървения кръст на Йордановден, като многократно го е улавял. Тази традиция спазваше винаги, независимо къде се намира по света, се връщаше в Казанлък.

Йордан бе пилот от дълги години. Университетски преподавател. Има хиляди часове във въздуха като пилот на карго полети и гражданска авиация. Семеен.

Той е уважаван и обичан от съгражданите си.

През 2015 година със свой приятел правят нещо изключително. Решават, че ще боядисат металния монумент на западния изход на Казанлък и го правят.

Очевидец на инцидента сподели във Фейсбук групата “Виждам те КАТ-ВАРНА" какво точно се е случило.

Публикуваме думите му без редакторска намеса:

"Сега ще ви разкажа цялата тъжна ситуация. Докато пътувахме с жена ми, случайно забелязах катастрофирал автомобил над канафката. Спрях и побягнах към колата, а жена ми звънна на 112. В същия момент спряха един товарен бус и кола. През това време се оказа, че преди жена ми да се обади на 112 (3-4 мин преди това) друга жена е станала пряк свидетел на удара, но не е спряла. Подала е неточна и непълна информация на диспечера и е заминала, поради което са изпратили само полицейски патрул. Сивика беше смачкан до неузнаваемост след удара в билборда, а човекът беше много тежко пострадал, с политравма. В крайна сметка линейката и пожарната дойдоха около 10-12 мин след нашия сигнал, но за голямо съжаление човекът издъхна, докато режеха тавана, за да го изкарат от колата."


Поставете оценка:
Оценка 3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радев

    7 53 Отговор
    Какво става?

    Коментиран от #4, #17, #24

  • 2 за къде бързате

    77 1 Отговор
    Две дечица останаха сираци, мислете за близките си
  • 3 гост

    70 8 Отговор
    "Млад пилот" ... бе пилот "от дълги години"
    Само аз ли виждам противоречие?

    Коментиран от #7, #13, #30

  • 4 Тъпчо

    30 5 Отговор

    До коментар #1 от "Радев":

    Какво става?
  • 5 Гост

    75 1 Отговор
    Бог да го прости момчето......Явно е бил добър човек
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Да!

    10 4 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Само ти...!
  • 8 324

    35 4 Отговор
    Господ там на магистралата му е определил да загине.! Бог да го прости.
  • 9 Канавката

    30 1 Отговор
    а не, канафката!!!
  • 10 цербер

    42 2 Отговор
    Пo първoнaчaлни дaнни, мъжът e упрaвлявaл лeк aвтoмoбил "Хoндa Cивик“, кoйтo пo нeуcтaнoвeни дo мoмeнтa oбcтoятeлcтвa Е излязъл извън плaтнoтo зa движeниe и ce Е блъcнaл в крaйпътeн билбoрд.ЖАЛКО ЗА ЧОВЕКА! НАМАЛЯХМЕ С ОЩЕ ЕДИН,ВОЙНАТА ПРОДЪЛЖАВА!

    Коментиран от #46, #47, #48

  • 11 Доротея

    7 8 Отговор
    Спестете тази ,,информация", всъщност долна клюка!
  • 12 Кво става ве ?

    11 86 Отговор
    При Радев много пилоти загиват . Добре че Борисов не е на власт щото и това щяха да му препишат .

    Коментиран от #19, #25, #49

  • 13 BigBulgarianBoss

    9 10 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Неопитен пилот, с много години стаж. За жалост последния полет със Хонда. Бог да го прости
  • 14 РЕАЛИСТ

    12 9 Отговор
    Един приятел пилот ми каза веднъж" Викат му самолет, щото сам си лети, ти само му пречиш. Виж кола да караш е трудна работа"
  • 15 Баш Бащицата

    29 0 Отговор
    Да почива в мир! Той си знае какво е станало.... Това да си пилот на самолет и да загинеш на магистрала.... Жената, която не е спряла и не е описала точно ситуацията.... Билборд до магистрала, че да бъде нацелен с голяма скорост. Отбелязвам тези 2 факта. В нормалните страни рекламите по магистралата не са качени на билборди на 10 метра от асфалта.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Радев":

    боико,кво стана?
  • 18 някой си

    17 0 Отговор
    Всичко може да е. Най-вероятно му е прилошало.

    Коментиран от #21

  • 19 уменов

    11 2 Отговор

    До коментар #12 от "Кво става ве ?":

    сравнението ти не граничи с глупоста,то просто е пропито с нея!
  • 20 Винкело

    9 2 Отговор
    Що за монументална конструкция е билборда? Не съм се заглеждал, но не са ли два винкела, държащи голяма картинка?

    Коментиран от #22, #53

  • 21 ХХХ

    16 1 Отговор

    До коментар #18 от "някой си":

    Всичко може да е. Прилошало, спукана гума, неравност, дупка, голяма скорост, засечен..... Всичко. Тъжно!

    Коментиран от #33

  • 22 Баш Бащицата

    11 1 Отговор

    До коментар #20 от "Винкело":

    Загледай се. Огромен дебел стоманен стълб, качен на бетонна основа и хванат с поне 4 големи, дебели болта, а често и с 8.
  • 23 Шуми-хер

    12 1 Отговор
    Да си пилот на самолет не е като да си пилот на Бе-Ге магистрала, във въздуха трафика се насочва от диспечери и няма кой да каже на билборда премести се или снижи се на 200 м по-надолу. Жалко за човека, възможно е да е спукал гума докато е наближавал отбивката, там по спомен е много объркващо, наближаваш отбивката и има табела, която подлъгва, че трябва по-рано да отбиеш и като държиш в дясно асфалта на пътя е нацепен и надробен така, че като нищо и джанта можеш да изкривиш.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Варна

    6 2 Отговор

    До коментар #12 от "Кво става ве ?":

    Евала, смея се. Донякъде има логика в написаното от теб, макар и иронична. Какво сега-да очакваме рали-пилот да си отиде ли, пилот на кораб или катер ли, или пилот на ръчна количка от някой строеж ли....?! Жалко иначе за човека, вчера във Варна и около града валя като из ведро, на няколко пъти-дори пътят не се виждаше много добре, може да е загубил ориентация, или високата му скорост да е предизвикала аквапланинг...наистина нелепо е така да си отиде млад човек.
  • 26 ИВАН

    15 2 Отговор
    Хайде, слагайте още билбордове - жадни и гладни сме за билбордовете ви ... ако вместо това яко желязо, имаше храсти, или дървета - човека можеше да е жив

    Коментиран от #51

  • 27 Стар пилот

    1 16 Отговор
    Боли ме стария х.....й
  • 28 рено ентусиаст🇫🇷

    1 22 Отговор
    Купувайте още японски таралясници и до там ще стигнете

    Коментиран от #43, #50

  • 29 ПСР

    10 1 Отговор
    Поредният млад човек,отишъл си без време-много жалко за него,семейството и близките.Мир на прахта ме!
  • 30 Първото се отнася

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    до възрастта му - бил е млад човек. Второто - до натрупания му като пилот опит.
  • 31 ФЕРИБОТ

    2 7 Отговор
    По незнайни причини се е движил с 220kmh при ограничение 140!

    Коментиран от #32, #34

  • 32 Ти с

    4 2 Отговор

    До коментар #31 от "ФЕРИБОТ":

    радар ли беше там умнико?

    Коментиран от #39

  • 33 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 4 Отговор

    До коментар #21 от "ХХХ":

    Понякога може да сте уморен да сте работили и да Заспите при монотонно каране!Затова,когато сте сами в колата си на път,МИСЛЕТЕ НА ГЛАС!Лично на мен ми се е случвало и Само Съдбата ме пожали,Заспиваш за миг и аз се събудих 2секунди преди........и овладях колата!В Такава ситуация,ако има кола към ,която се движите,както в моя случай шофьорът е длъжен да се опита да избегне удара!!!Този стоеше ,като закован...Оттогава сам в колата нон стоп пея,или говоря!Има и заболяване-апнея....На мен ми се случи ,или 17 по скоро 19г към края!Бях работил много на вилата имах и много ябълка!
  • 34 гост

    6 3 Отговор

    До коментар #31 от "ФЕРИБОТ":

    Кухой, що не се праснеш с 140 км./ч в някой билборд? После ще ни разказваш. Аман от тъ..ци, правещи се на много умни под статии за чонешко нещастие.
  • 35 саки

    1 3 Отговор
    Неизправна ходова част или износени гуми, гледане в телефона , облягане на волана,като се държи с една ръка на 12 часа .

    Коментиран от #38

  • 36 Миро

    4 3 Отговор
    Всеки ден вали дъжд и има слънце. Малко пепел или пясък, спирачки и става поледица. Колата става неуправляема и човек трябва да има късмет. Нищо не може да се направи. Няколко пъти съм виждал страшни каскади по тези причини. Коли изхвърчат от пътя , лепят се по стълбове и е ужас. Няма как да го предвидиш. Миналия месец и аз спрях в мантинелата над Симеоново. Мокро, топло,чакъл,завой,спирачка и 15 метра колата се пързаля все едно е на лед. Предната броня леко подпря фара и това е. С по висока скорост мантинелата нямаше да ме спре изобщо и от там в дерето. Извадих късмет че я овладях и не се завъртя на пътя а и нямаше насреща движение. Лека му пръст на човека. И повече късмет за живите.

    Коментиран от #41

  • 37 Кво става в тая Държава

    5 2 Отговор
    Много кофти ама трябва да се внимава много, че загиналите в катастрофа надминават тези къде са загинали във Сирия по времето на Ислямска Държава, което е шокиращо🤔
  • 38 Миро

    1 2 Отговор

    До коментар #35 от "саки":

    Малко си видял по пътищата и лятно време бе си се пързалял
  • 39 ФЕРИБОТ

    0 3 Отговор

    До коментар #32 от "Ти с":

    А ти беше ли да видиш с колко е излетял?

    Коментиран от #42

  • 40 Перо

    5 1 Отговор
    Не знам какво става в прованса! Всеки ден катастрофи,без причина,на места,без никакъв трафик. Пътищата ли са гробища или са останали само умствено,физически недоразвити хора,колите ли са за скраб,не знам! Всеки ден катастрофи,без рискови ситуации! Как изкарват книжки,тези хора?

    Коментиран от #44

  • 41 Перо

    2 1 Отговор

    До коментар #36 от "Миро":

    Не знаеш ли как се управлява автомобил при такива условия?

    Коментиран от #45

  • 42 Не съм

    2 1 Отговор

    До коментар #39 от "ФЕРИБОТ":

    Чакам "умник" да си излее простотията вместо да си играе с играчките под полата на мама! Пък седни, прочети някоя книжка! Няма да ти навреди! Ще търсиш после информация, вместо да тичаш да се излагаш!
  • 43 РЕАЛИСТ

    3 3 Отговор

    До коментар #28 от "рено ентусиаст🇫🇷":

    Според всички класации, японските автомобили са най надеждни. Има 4-5 японски марки в 10-ката, по спомен.
  • 44 fakeTAXI

    4 1 Отговор

    До коментар #40 от "Перо":

    Просто е - колите стават по-мощни и бързи, а хората стават по-прости.
  • 45 Миро

    5 2 Отговор

    До коментар #41 от "Перо":

    Колега не можеш да предвидиш всичко. Вероятно не си попадал или виждал поледица през лятото. Гледката на подобни участъци е потресаваща. Излизаш от завой и виждаш как пред теб 3 коли изхвърчат извън пътя или градски булевард и коли се лепят по стълбовете странично. Колкото и да си наясно ако останеш на пътя е чист късмет и нищо друго. Вчера булевард. Две ленти пълни . В колоната съм. Колоните са неподвижни. И отзад удар як. Х5 с младо момиче ме удари. Учи се да кара автоматик и си избра мен .И като съм наясно с някои неща та кво?! Нищо. Ставаш зрител и дано да имаш късмет. Три пъти в рамките на 2 години ме удрят отзад. И какво ще направиш?! Интересното е че бронята няма драскотина а един Форд фокус и една тройка БМВ се разпаднаха. И късмет от мен на пътя.
  • 46 Пишеш глупости!

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "цербер":

    Припомни си как се образуват преизказните глаголни форми с минало свършено деятелно причастие - в 3 л. ед.ч. и 3 л. мн.ч. спомагателният глагол "съм" се изпуска.

    Коментиран от #55

  • 47 Давам следния пример (от интернет)

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "цербер":

    "ПОПИТАЛИ един източен мъдрец:
    – В какво се състои тайната на успеха?
    Той ОТГОВОРИЛ:
    – Две думи – правилни решения.
    – А коя е тайната за вземането на правилни решения?
    – Една дума – УСМИХНАЛ се старецът – опитът.
    – А каква е тайната за добиването на този опит?
    – Две думи – неправилни решения!".". Ще се съгласил, че "попитали СА, усмихнал се Е, отговорил Е" звучи нелепо или, най-малкото, променя смисъла.
  • 48 Друг пример

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "цербер":

    Как се разказват приказки? "Имало едно време....Три дни яли, пили и се веселили..." Или: "Отначало кръчмарят поднасЯЛ на своите гости вино, разредено с малко вода, а по-късно, когато разбрАЛ, че пътниците не са много придирчиви, започнАЛ да им поднася вода, зачервена с малко вино." (от "Хитрият кръчмар" на Ангел Каралийчев). Принципът е същият : разказваш нещо, на което не си бил свидетел.
  • 49 Мутри

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Кво става ве ?":

    Вън!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Дрън

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "ИВАН":

    А бе, дървета, глупости!
  • 52 Май е карал

    0 2 Отговор
    колата както самолет се кара през ноща над море. Професионално изкривяване....
  • 53 Хъхрх

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Винкело":

    В белите държави са специално направени да могат да се деформират при сблъсък.
  • 54 MOMO

    4 0 Отговор
    Пилот от дълги години кара Хонда Сивик, а политици ,депутати или мутри карат SUV.
  • 55 Който и да съм

    3 0 Отговор

    До коментар #46 от "Пишеш глупости!":

    Някакси е неуместно, по повод трагичната случка да спорите по филологичен въпрос!
    Бог да го прости!
  • 56 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Още ненаправили и една автомагистрала като хората и хоп ...карайте със 154 км/ч. / 140 + 10% бонус ли, толеранс ли/.Що за идиощина ?
    Всички прекрасно знаят, че СКОРОСТТА УБИВА !! И въпреки всичко скорост от 60 км/ч в населени места, 100 кмЧ - на републикански път и 155 км/ч на автомагистрала НЕ СЕ САНКЦИОНИРА !? Така ли е из Европата ?
    Максимално разрешената скорост на автомобилите трябва да се ограничи на магистрала поне до 120 км/ч. Останалите ограничения също трябва да се спазват стриктно ,без някакви толерантни 10%. Всеки водач трябва да си познава машината и спидометъра - дали отчита правилно скоростта на возилото.
    Бог да прости младия човек. Отвлякъл си е вниманието за няколко секунди от пътя и е станала белята.40-42 метра в секунда - това е огромна скорост за наземна машина, която гарантира при най-малкото невнимание - смърт.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове