3 262 76

Нинова в Ковачевци: Ще преизчислим пенсиите

Ще направим необлагаем минимум за млади семейства, каза тя

Нинова в Ковачевци: Ще преизчислим пенсиите
Снимки: БСП

„Наш абсолютен приоритет е увеличаване на доходите. Готови сме с първите мерки веднага след стартиране на новия парламент. Ще започнем с необлагаем минимум на млади семейства с деца, ако родителите са работили и са се осигурявали последните две години. Необлагаемият минимум ше бъде 500 лв за всяко дете. Втората група най-бедни са пенсионерите. За тях веднага започваме
преизчисляване на пенсиите което ще доведе до трайно увеличение средно с една трета. Бедността и неравенството са един от най-големите проблеми.

Цените тръгнаха нагоре. Расте цената на ток и вода. Не можем да оставим най-уязвимите групи без специална държавна грижа. Никой не бива да бъде оставен сам в кризата". Това заяви Нинова в Ковачевци, където присъства на празника на община Ковачевци. Тя поздрави кмета и екипа му за направеното от тях с грижа за жителите. На празника присъстваха гости от общините Перник, Радомир, Брезник, Трън и Земен.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 30 гласа.

Свързани новини

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Врачка

  26 61 Отговор
  Само БСП и другарката Нинова може да извади България от тресавищео в което я вкара Борисов и ОПГ ГЕРБ.Успх

  Коментиран от #63

 • 2 Миризлив пор

  59 20 Отговор
  Кога човек е в опозиция, и няма изгледи да управлява спокойно може да обещае това, което никой не може да даде!

  Коментиран от #43, #48, #66

 • 3 Браво

  12 27 Отговор
  Нинова , подкрепям партията ви и ви желая успех, но има и самотни родители, деца само с един родител, има и роднини,баби,дядовци отглеждащи деца, защото родителите са някъде навън или на работа или защото са сираци или защото родителите или родителя се е отказъл да се грижи за децата или няма възможност! Варианти много , отдавна традиционното семейство, не е единствения вид семейство в България.

  Коментиран от #12, #28, #47

 • 4 500 € пенсия

  20 4 Отговор
  Като в Латвия Литва и Естония
 • 5 един от село

  33 10 Отговор
  Солидно увеличаване им трябва другарко, а не преизчисляване!
 • 6 един от стадото

  31 11 Отговор
  500лв не облагаеми, искам да я питам тая другарка как може да живее цял месец със дете и да си плати тока и водата+ храната че и пари за едни маратонки за детето да останат? все пак говорим за 500лв дето не стигат до никъде за 30 дена ! тия деца искат дрехи, искат пари в учелищата,алоооо то не е като да вземате 5000лв на месец дипутатски пари

  Коментиран от #13, #32


 • 7 вова

  37 9 Отговор
  Другарите ако върнат награбените милиарди ще има и за двойни пенсии.Обаче всеки другар иска да се вози на Мерцедес и да има хотел на морето и планината.

  Коментиран от #39

 • 8 Статуквото

  16 7 Отговор
  Герб Дпс Бсп
 • 9 Хурнелия

  24 6 Отговор
  Всичко обещавам.
 • 10 3000лв долара

  31 10 Отговор
  като спечелите, пак ли ще стане 3000лв един долар? това ли пак да чакаме че някой не сме го забравили как работихме по цял ден за 1$ толкова излизацеш надницата ? само да вземете властта нали? е не сме толкова скъсопаметни пък и интернет има може да прочетем как беше
 • 11 Гост

  36 7 Отговор
  Г-жо Нинова, искаме с новите пенсии да можем да си позволим да ходим на хотела ви в Гърция!
 • 12 Сатана

  19 18 Отговор

  До коментар #3 от "Браво":

  ГЕРБ е най—страшното нещо сполетяло България от Аспарух досега.Антибългарска секта унищожила методично всичко по време на управлението на главатарят и Борисов.Дано някога оцелелите Българи намерят справедливост.
 • 13 Слави

  24 5 Отговор

  До коментар #6 от "един от стадото":

  Депутат-паразитите си вдигнаха заплатите и взимат около 10 бона
 • 14 Бай Стою

  8 5 Отговор
  когато в бнт1 се за/говори за: - култура и предстоящи театрални премиери - музика - историята на бнт - вълнуващи разкази на синоптички-пътешественички - лични истории на популярни звезди - времето - спорта - тотото - забавни игри - сериали - готварски рецепти та, когато в бнт1 се за/говори за всичко, изброено по-горе, кражбите от републиканския бюджет автоматически спират и той също автоматически почва да се пълни с много пари. и така ше има и пари за пенсии.
 • 15 😗😘😘

  8 5 Отговор
  Тази вдясно от теб на снимката,с боядисаната коса,коя е ма?

  Коментиран от #52

 • 16 Кой купува и продава гласовете от вота

  13 5 Отговор
  Данчо отметна 1 лв за глас от изборите предложени от ИТН и парламента прие 8 лв за глас от изборите а в закона пише купуването и продаването на гласове е престъпление
 • 17 ЛЪЖЕЧКА

  22 3 Отговор
  ЩЕ УВЕЛИЧИТЕ ДОХОДИТЕ ЗА ДА СМЕ ПАК ПОСЛЕДНИ В СВЕТА !ТОЯ НОМЕР ЗО ГОДИНИ ГО ПРИЛАГАТЕ !
 • 18 гнус

  22 5 Отговор
  БСП са част от статуквото. Ще се борят за повишаване на собствените си доходи, нищо друго.

  Коментиран от #25

 • 19 Да да знаем ние само ще ще😂😂😂

  14 4 Отговор
  Сичко е лъжа и измама не вервайте като иска да помогне на народа да съдеиства саш да нема визи и да емигрираме там да работим за пари.....не сме много колкото средно голем град е бегето а реално ше заминат не повече от населението на малък град там ако нема визи
 • 20 БиБи Кинг

  4 7 Отговор
  Сеги пенциите па заплатите кога мо дойде времето деа! Ка казваше един маргеналин :Само пестотин иледи гласа и че ви оправиме! Па един друг ги бе изчислил: Осемстотин дена и сте готови!Я па ви казваме: Изберете Бацо,да непалнете подарачета за Пацо! Шо пури,роми ма и те са пари деа! Внетен сме нале? Айде и умната,номер пет и сичкото че ми е нарет!
 • 21 Мара

  6 3 Отговор
  Само за тези със сключен брак, или за всички млади семейства ще се отнася обещанието
 • 22 Пенсионер

  24 4 Отговор
  Предизборно ще преизчислите.....след изборите ще забравите. Ей,сега ще ви повярвам.
 • 23 Непримирима:

  25 6 Отговор
  О,Нинова колко още, ще лъжете хората ???? Тя Емилия Масларова-бившата социална министърка от вашата партия -БКП-БСП, ЛЪЖЕШЕ пенсионерите ,че ще вдигне пенсиите !!! А какви заплати получавахме при вас ??? И как ни осигурявахте ????

  Коментиран от #31

 • 24 пешо

  16 4 Отговор
  НЕ ви вярваме , само празни обещания , докато се докопате до власт , народа го е казал , дай да те оправя на тоя свят ти ще ми го върнеш на другия , всички сте такива .
 • 25 така е

  18 4 Отговор

  До коментар #18 от "гнус":

  От комунистите сме на това дередже толкова години - нямат изчегъртване, пребоядисват се и се крият като партизани . Кобурга комунистите от ДС го докараха да ни " оправи" за 800 дни, през това време същите комунисти от ДС подготвиха един престъпник от мафиотските среди да ни излъже , че бил "десен" и ни го набутаха с 200 за над 10 години. За ДПС да не говорим , той си е стар проект на службите, за да излъжат турците че и те са"десни"
 • 26 за да

  12 2 Отговор
  има повече пари то трябва да се намали корупцията, да се реформира прокуратурата и съда и да се намали държавната администрация ! защо ли бсп ПЪРВО не започне с истински нужните реформи и когато останат повече повече пари в бюджета да раздаде една част на нуждаещите се
 • 27 Питагор

  8 5 Отговор
  Аз мога да преизчисля пенсиите по-успешно. Мога да вдигна и доходите. Само че няма откъде да ги извадя тези пари. Пък и никой вече не ми вярва.
 • 28 Непримирима:

  16 7 Отговор

  До коментар #3 от "Браво":

  А бе вие наред ли сте ??? Когато Емилия Масларова беше социална министърка от партията на Нинова-БСП ,защо не вдигаха ПЕНСИИТЕ и ЗАПЛАТИТЕ ???? За децата колко даваха ??? Много бяха загрижени за хората нали ???? Бум на разводите и бягства в другите държави !!!
 • 29 Хиперинфлация

  14 6 Отговор
  Само хиперинфлацията може да вдигне пенсиите и доходите в номинално изражение. Като покупателна способност забрави. Който е луд да се връзва на такива обещания.
 • 30 Страничен

  10 6 Отговор
  Удавницата Нинова за пореден път се мъчи да се спаси от блатото с популистки изказвания! Само че не и е ясно че електората и в по голямата си част го няма вече, останалите които се броят на пръсти се двоумят между ГЕРБ и БСП !
 • 31 пенсионер

  8 6 Отговор

  До коментар #23 от "Непримирима:":

  Най-върлия противник съм на тая партия , но не обичам да чета лъжи. Единственото добро нещо което направиха беше , че точно при Емилия Масларова бяха преизчислени пенсиите и то под натиска на Гърбозанов "Бог да го прости", след което Борисов от яд не даде в продължение на 3 години и стотинка на пенсионерите. Ако не беше преизчисляването при Масларова, към момента абсолютно всички пенсионери щяха да са на минималната пенсия от 300 лв.
 • 32 1235

  6 2 Отговор

  До коментар #6 от "един от стадото":

  Все пак става въпрос за пенсии а пенсионерите се предполага че са си отгледали децата
 • 33 LOSHIA

  12 4 Отговор
  НИНОВА, В КАЧЕСТВОТО НА КАКВА ДАВАШ ОБЕЩАНИЯ?ТВОЕТО ПОВЕДЕНИЕ Е НАГЛО,ИЛИ ОТНОВО ВДИГАШ ПУШИЛКА?ТИ ТВОЯТА ПАРТИЯ САМО ТОВА МОЖЕТЕ!!!!!!!!!
 • 34 Пенси

  11 5 Отговор
  Другарко Нинова може да преизчислите старите пенсии може и да не стане. Но от къде ще дойдат парите? Ще ми увеличите данъците и цените ли? Ако е така мерси.
 • 35 Ромул

  7 4 Отговор
  Защо винаги всички партии се заиграват с пенсионерите...явно те са безгласно стадо, готово 100 % да гласува за тези, които им дадат по 50 кинта отгоре ли?! Не пенсионерите само, а и работещата класа, и по-младите, трудещи се от 08,30 до 17 или 18ч. всеки ден, трябва да бъдат пазени, подпомагани да оцелеят в тези трудни времена.
 • 36 гост

  7 4 Отговор
  Дати преизчислят главата на тебе селско пръчко мошенничке
 • 37 Пич

  10 8 Отговор
  Здравейте Марсианци...!!! То щом вярвате на БСП лъжите , няма как да сте от Земята... Всеки път когато идват избори , го слушаме това от БСП . И като спечелят изборите , вярно вдигнат пенсиите и заплатите . С инфлация и хиперинфлация... Единствено реално увеличение на заплатите и пенсиите имаше по времето на ГЕРБ . Ако някой може , да ми каже кога българите са живяли по добре последните 30 години...??? Другарите обаче , не харесват това. Особено олигарсите на другарите... Не искат на хората да плащат високи заплати , а на държавата данъци ... Подготвили са си и мръсно спечелване на изборите . Народа ще ви спре пак... Виждаме , че всички т.нар.партии на промяната се състоят от старите ДС агенти , и децата и племенниците на другарите...

  Коментиран от #73

 • 38 Фак U

  8 6 Отговор
  Какво ще преизчисляваш ?! Реално всичко поскъпна за кратко време с повече от 25-30 % ! Трябва да има реципрочно увеличение на пенсиите и доходите с минимум 25-30 % !
 • 39 Непримирима:

  9 5 Отговор

  До коментар #7 от "вова":

  Хотелите са на ДРУГАРИТЕ от БКП-БСП !!! Бившите партийни комунистически дейци и верни на партията майка-БКП ,но не и към българския народ верни !!! Те ни ОГРАБИХА и сега се "борят" срещу МАФИЯТА в България !!! Такава държава никъде няма !!! Виновни няма,а българите са в чужбина !!!
 • 40 Бомбето

  3 7 Отговор
  Пенциите натисна Патриотичния фронт , ако не беа те и досега щеха да ва пляскат талибаните по лимбизиите. БКПто беа заети с приватизация и въобще не забележиа тия дреболии
 • 41 въпросче

  9 6 Отговор
  "Нинова в Ковачевци: Ще преизчислим пенсиите." КАКЧЕ,КАКВО ПРАВИХТЕ ДОСЕГА? ТИКВЕНИ СЕМКИ ЛИ ЛЮПИХТЕ,ИЛИ ЗЯПАХТЕ БАЦЕ С ЖИПА?!
 • 42 Калия Неонова

  7 4 Отговор
  Ха,пак обещания,обещания,обещания,думи и само думи. Първо спечелете изборите,а после си конгречулейшвъйте.
 • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 44 NeXu s

  2 7 Отговор

  До коментар #43 от "избирател":

  Че Христо Бойкикев нима не е от дърт комунистически род? А Аттанасов нима не е от ДС? ТИ ако си беден, значи си н_екадърник. Аз не съм беден.
 • 45 Миризлив пор

  5 0 Отговор

  До коментар #43 от "избирател":

  Само да те поправя, мравояда и сокола със активното мероприятие на плажа на Росенец целяха единия да вкара другия в политиката! Е, получи се, Доган ага по кафе, яде баница и Христо Иванов стана политик. Колко до машинното гласуване не ме разсмивай, има една фирма и само с нея може да има договор и спешно давай електронно гласуване - на това му се вика лобизъм, честито на взелия парите.

  Коментиран от #51

 • 46 NeXu s

  6 6 Отговор
  Другарите от Бсп нека преизчисшят пенсиите, но за своя сметка! 40г са осигурявали работниците на 120-200 лева! Нека сега покрият разликата и отделно - загубите от инфлация и деноминация, където се изгубиха едни три нули!

  Коментиран от #50, #54

 • 47 Обожател

  9 7 Отговор

  До коментар #3 от "Браво":

  Другарко Нинова. Ще можем ли да се възползваме от облекченията за млади семейства. Женени сме от две години. И двамата сме на 88 години. Благодарим ви другарко Нинова!
 • 48 не е точно така

  5 1 Отговор

  До коментар #2 от "Миризлив пор":

  Обществена тайна е, че се злоупотребява с изчисленията на пенсиите. Бащата на Тита беше уволнен именно защото взимал подкупи за да ти дадат по-голяма пенсия. А знам и за подобен случай в Пловдив. И много наскоро пенсионирали се се оплакват че не им отчитат правилно осигуровките. Не за друго, а за да има повече пари за наши хора.
 • 49 ЕКСПЕРТ

  8 3 Отговор
  Като ще преизчислявате пенсиите, изчислявайте ги така, че жените да се пенсионират на 55 , а мъжете на 60. При 30 години стаж. Както е нормално.
 • 50 охлюв неграмотен

  1 5 Отговор

  До коментар #46 от "NeXu s":

  Да 2009 и в България и в световен план икономиката беше много добре. И наистина трябваше да се вдигат праговете. Но все пак онези 200-300лв тогава, не са като сега 200-300лв. Т.е. увеличението за тези 10г е предимно заради инфлацията, а не защото се е вдигнал стандарта на живот, запращането на труда и т.н.

  Коментиран от #53

 • 51 избирател

  3 3 Отговор

  До коментар #45 от "Миризлив пор":

  Наистина си миризлив червен кремълски пор! България е единствената страна в ЕС, в която не се гласуваше машинно и все още не може да се гласува по пощата! Такова животно, като "избираеми места" има само в България, Сърбия, Беларус и Русия. Ким Чен Ун дори е категоричен, че избори с повече от един кандидат са пълна глупост...
 • 52 Винкело

  1 3 Отговор

  До коментар #15 от "😗😘😘":

  Дариткова - маскирана.
 • 53 Прагът

  9 2 Отговор

  До коментар #50 от "охлюв неграмотен":

  При приемането ни в ЕС, румънците бяха след нас! Сега са вече далече пред нас! Българите са най-бедните в ЕС след три мандата на Борисов. С руска енергийна примка на шията! Просто и ясно! Твоето е усукване по килифарски!
 • 54 Паметлив

  1 3 Отговор

  До коментар #46 от "NeXu s":

  Трите нули бяха при Костов. Съпругът на БКП-секретарката Елена, нали?
 • 55 На днешния ден

  6 2 Отговор
  Вековната руска мечта за Задунайска губерния. 19-ти юни, 1829-та година. Руските войски завладяват Силистра. Това е поредната война (1828 – 1829), от многото войни на Руската империя срещу Османската империя. За завоюването на българските земи и превръщането им в Задунайска губерния. Най-сетне 1878г., с решаващата помощ на опълченците и на украинците на Шипка, Руската империя печели война срещу османската империя. В Сан Стефано е сключено примирие между двете империи. Българските земи са безсрочно окупирани и до Берлинският конгрес се именуват ДУНАВСКО БАЛКАНСКА РУСКА ГУБЕРНИЯ! Това налага Великите сили да свикат Берлинският Конгрес. Там на 13 юли е учредена днешна България. За жалост, за да има плацдарм към проливите, Русия разпокъсва българските земи. С преврати и диверсии непрекъснато саботира българската държавност! Особено драстична е намесата на 9.9.1944г.! Променен е държавният строй! Опустошена е "Швейцария на Балканите!" Унищожен е елитът на българската нация! По градове и сила, без съд и присъда, са избити над 40 000 българи! Някои от тях са умъртвени с азиатска жестокост! И днес Путин мечтае за превръщането на Черно море във вътрешно море за Русия. Под благосклонният поглед на Борисов, българското черноморие се привръща в анклав, с над 500 000 имота и жилища на руснаци! Марионетката на Кремъл, комунистът Борисов, подари на Путин руско турски газопровод за Сърбия, построен с български милиарди!

  Коментиран от #56, #68

 • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 58 Спасов

  5 1 Отговор
  Браво за обещанията!
 • 59 КРАДЦИИИ

  6 3 Отговор
  СТАНИЩЕВ И ПИРИНСКИ В ОБЩА КИЛИЯ С БОЙКО ! КУРНЕЛА В СЪСЕДНАТА С МАЯ !
 • 60 Пенсионер

  10 4 Отговор
  Hищо вярно няма в казаното от Нинова. Това са предизборни манипулации и лъжи.
 • 61 Кьочек ТВ

  1 3 Отговор
  Очаквайте новата спътникова телевизия Кьочек ТВ !
 • 62 Как

  4 4 Отговор
  Как ще ги преизчислите,като за 30 години само крадяхте от пенсиите и заплатите на хората?Ако не бяхте крали сега минималната пенсия да е над 700лв а заплата 1200лв.Вие нищо не направихте а на последния парламент гласувахте заедно с герб и дпс.Изчегъртваме ви и вас искаме нови,млади и необременени хора в политиката,които да нямат никакво наследство от статуквото
 • 63 До кога ще

  0 1 Отговор

  До коментар #1 от "Врачка":

  Чака ме Нали корупция няма къде отиде този милиард Явно низка корупция високи цени на ток вода парно това е комунизМ
 • 64 шопендар

  5 1 Отговор
  хора,не забравяйте че комунистите са виновни за мизерните пенсии,

  Коментиран от #67

 • 65 а така

  1 1 Отговор
  Бравоооо, успех на БСП! Гласувайте за БСП, най-социалната партия!
 • 66 Не бързай с

  0 0 Отговор

  До коментар #2 от "Миризлив пор":

  категоричността, че тази партия няма шансове да е в управлението на страната. Впрочем - ако си същият - имаш и доста други прогнози - и нито една от тях не се потвърди...
 • 67 И с какво

  1 0 Отговор

  До коментар #64 от "шопендар":

  са виновни? Да ти припомня ли реформата на Иван Костов, чиито метастази днес са в единен строй с ГЕРБ, след които пенсиите на мои близки намаляха с до една трета?
 • 68 чит чит

  2 0 Отговор

  До коментар #55 от "На днешния ден":

  Разкарайте с твоя омразен Берлински конгрес на който са разкъсали България някои западни държави и са обрекли българското население извън България на терор и убийства, много ти прави кеф да унижаваш България ли? България е Сан Стефанска България, която е създадена в етническите граници на българите! И България е Симеонова България - на цар Симеон първи!

 • 69 ПИНСИУНЕР

  2 0 Отговор
  АМА НИНОВА НИ МОЙ ДА СТЕ ТОЛКОВА ТЪПИ /Я КАЖТЕ ЩЕ ОСТАНАТ ЛИ 50 ТЕ ЛЕВА ИЛИ ЩЕ ГИ ПРЕИЗЧИСЛИТЕ
 • 70 Астра Сенека Авицена Ескулап

  2 0 Отговор
  Чепиците Чанел ли са или реплика от Димитров Град
 • 71 chi

  3 0 Отговор
  Яли сме ви попарата и на вас!
 • 72 Планът на кака

  3 0 Отговор
  Бъдете сигурни в това. Корнелия ако докопа властта, наистина ще преизчисли пенсиите с цел да откъсне от тях каквото може, да препере тези пари чрез няколко врътки и да ги сложи в своя джоб или в касата на БСП, а после по джобовете на БСП-върхушката.
 • 73 Софиянец

  1 0 Отговор

  До коментар #37 от "Пич":

  Браво пич!Точно и ясно!🍻
 • 74 муцунка

  0 0 Отговор
  Коя е тая вдясно ,на снимката? Коя да е? Някоя мамина и татова щерка.
 • 75 Шаран БГ

  0 0 Отговор
  Вярно ! Отвратителен бе социализъмЪт ! Какво е правил елитът на БКП ? Че какво го интересува обикновения човек ? Навърши - ненавърши 60 години прилична пенсия . Жените малко по-рано. А тези от тях, които имаха по-вечко деца - получаваха бонуси. Също както сега получават всички държавни служители. Вярно ! И заплатите бяха малки, ама 1000 единични тухли струваха 33 лева / 1975 год/ И що къщи си построиха сиромасите от 1965 до 1985 година - чет нямат. Вярно ! И банката бе една за "тулупите" - ДСК. И в края на годината даваха 3% лихва върху средния влог. Въртели са ти парите - дават лихва. Сега всяка банка / пък те много бе/ дерат да кокъл - заради обслужване на стметката ти, заради банкомат, заради това, че им даваш парите си !? Комунистите каквито и отчисления да са правили за пенсии на селяните и работниците .......пак щеше да се намери кой да ги окраде. !! Вярно ! Простите комунисти освен ДОО / данък върху общия доход/ отчисления за пенсии и ергенски данък ,като че ли друго не вземаха. Е-е-е, имаше и пътен данък, данък сгради и ергенски данък. Данък сгради бе един за къщата. Сега демократите казаха, че къщата е моя и на съпругата ми. Ама още не сме разведени !?! И........и двамата плащаме сега за една къща два пъти ! А да се сетят тъпите комунисти за винетки, за ДДС от 20 % - няма-а-а. Простаци ! Сегашните социалисти се изучиха- лабаво нЕма. Те ще изгонят и тези, които артисаха по тези земи...........Добре, че не с
 • 76 Шаран БГ

  0 0 Отговор
  ...... Добре, че не стрелят на границата !!!

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.