20 Юни, 2021 16:20 1 708 45

Чобанов: Очаквам ДПС да вдигне резултата си

  • петър чобанов-
  • реформи-
  • дпс

Ние сме поставени в една нова ситуация. САЩ доминират във финансовите отношения и правила, коментира той

Чобанов: Очаквам ДПС да вдигне резултата си - 1
Кадър бТВ

Следващият парламент бързо трябва да избере основните приоритети за реформи, да заздрави бизнес средата, за да даде възможност икономиката да се развива устойчиво и ускорено. Това каза Петър Чобанов, водач на листата на ДПС в 31 МИР – Ямбол, в интервю за бТВ.

„Очаквам ДПС, което е още по-мобилизирано спрямо предходните избори, да вдигне резултата си. Ще видим, че това ще стане пропорционално и няма да се дължи само на Република Турция. Рестартът на държавността го разбираме първо със спазване на правила, закони, ред, възстановяване на спазването и прилагането на върховенството на закона, което беше нарушено от предишното управление. Разбираме го това да се прави от хора, които да имат нужната експертиза и на базата на диалог с останалите политически сили, да се очертаят основните приоритети, те да се спазват и всичко да е в рамките на закона и правилата.

Виждаме възможност да се тръгне в тази посока. Оттук нататък са важни средствата и как се прави, но този модел на сливане на една партия с държавата трябва да бъде разграден. Това е трудно, но се надявам това да стане по правилата“, каза още Чобанов.

„Ние сме поставени в една нова ситуация. САЩ доминират във финансовите отношения и правила. Санкциите са допълнителен инструмент, който е свързан с борбата с корупцията и върховенството на закона, но е свързан и от гледна точка да пази тези финансови правила. Как в България ще бъдат прилагани тепърва трябва да си отговорим на този въпрос. Оттук нататък това е въпрос, с който и следващият парламент вероятно ще се занимава. Трябва да се спазва българското и европейското законодателство“, заяви той.

„Има някои окуражителни сигнали, които идват по отношение на оборотите и оживлението в търговията и промишлеността. Надяваме се те да продължат, но за да стане това, следващият парламент бързо трябва да успее да си избере основните приоритети за реформи, които са много необходими, да заздрави бизнес средата, да я изчисти от това, което се наблюдаваше до момента, да я заздрави, за да даде възможност икономиката да се развива устойчиво и ускорено, за което настоява ДПС и което е в основата на нашата програма. Тези приоритети и принципи смятаме за много полезни и трябва да станат приоритети на България“, посочи Чобанов.

„За съжаление доста европейски страни започнаха да растат, но ние още не сме. Основните причини са, че факторите за растежа бяха подценявани от предишното правителство и не бяха правени реформи. На 24-то място сме по отношение на спада на заетостта, а по отношение на инвестициите сме на 17-о място. За да се справим с това е необходимо да се приложи Програмата за ускорено догонващо развитие, която предлагаме“, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    22 9 Отговор
    Разбира се. ИТН се погрижиха.

    Коментиран от #10

  • 2 Какъв

    21 3 Отговор
    е тоя калпак на главата му на тоя чобанин ?

    Коментиран от #3

  • 3 Фершел

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "Какъв":

    Онанист
  • 4 Аз Човек

    14 9 Отговор
    Браво Чалгари Браво Българи давайте напред заедно ИТН Славчо Доган ДПС Успе х
  • 5 Аз Човек

    7 8 Отговор
    Браво Чалгари Браво Българи давайте напред заедно ИТН Славчо Доган ДПС Успе х
  • 6 Българка

    20 4 Отговор
    А аз очаквам Карадайъ да има обвинение от прокуратурата за работа в услуга на чужда държава- Турция след изказването му, че Турция му е майката-родина и той работо за утвърждаване на етническите и религиозните й ценности!

    Коментиран от #17, #22

  • 7 ФЕН

    21 1 Отговор
    Щети се !Само дето вече и честните и работливи мохамедани по планинските и равнини райони не щат да ви чуят ! Слушат децата си дето вече 5-6г. са на гурбет и виждат с очите си в каква заблуда ги държи почетния хидроинженер.
  • 8 Турчин

    14 2 Отговор
    Кандисахме на лъжите ви крадливо стадо
  • 9 Пич

    10 3 Отговор
    То само на идиотите на Славчо не им беше ясно . Ето пример , как доста прости субекти се натискат да управляват. Или пък са решили , че ще вземат два допълнителни гласа...??? от чужбина , и в лакомията си да се домогнат до властта , съзнателно да предали род и родина...!!! Имат се за много интелигентни , а не може да сметнат две и две... Или ви предават осъзнато . Ако сте селяни , които не могат да четат и пишат , гласувайте за Славчо...
  • 10 Гост

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха":

    Слав4у им уреди урни директно в Турция и в Германия, където е пълно с турци. Скоро очаквайте повече гласове от тези две държави, отколкото има в България. На изборите другия месец ДПС ще събере 15%. България вече е допродадена от родоотстъпниците, които мислихме за свои спасители.
  • 11 www

    3 3 Отговор
    А аз очаквам точно обратното.
  • 12 www

    6 1 Отговор
    Отивайте всички да гласувате на 11.07!

    Коментиран от #21, #31

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Хасан реже

    7 2 Отговор
    Поредният еничарин от анадолската партия. Не гласовете от Турция са проблем, а това, че в БГ половината не гласуват, както и подобни натегачи и безродници като този червей на снимката

    Коментиран от #18, #27

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 сиртакоглав

    3 7 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Че майка Родина му е Турция, каква да е. А България му е Родина.. Тези българи, които са родени по света. Примерно във Великобритания. България каква ще е? Мащеха Родина или Майка Родина. Разбира се, че ще е България Майка Родина, а Великобритания ще е Родина. И тези българи родени във Великобритания трябва да скъсат всякакви връзки с Майката Родина България ли???

    Коментиран от #29

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Иху

    4 2 Отговор
    Аз очаквам ти повече да несе появяваш на политически я пазар
  • 20 Чобанов Въпрос

    4 2 Отговор
    Коя е твоята Родина???
  • 21 ррттъуу

    6 4 Отговор

    До коментар #12 от "www":

    И за кого да гласувам??? Да сме ходили да гласуваме., че ние повече от 30 години само това правим, но никаква полза за нас. Какво се промени към добро в България за тези 30 години в които сме гласували? Първо дойдоха някакви комунистически люспи, излъгаха ни. После дойде царя5, излъга ни, после дойде пожарникаря, после дойдоха патриотите излъгаха ни, сега е ред на чслгаря...,. И ти казваш да сме гласували. За кого Бе, за кого

    Коментиран от #40

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Номер 23 За да си върнем България

    3 4 Отговор
    Мутрите вън
  • 24 Деаян

    4 1 Отговор
    Точно така даже двойно повече
  • 25 В основата на всичките ни беди е липсата

    2 2 Отговор
    В основата на всичките ни беди е липсата на правосъдна система у нас, Не напразно професионалният доносник Доган е сложил ръка на цялото правосъдие чрез поставяне под зависимост така наречените ни висши магистрати. Без правосъдие,държавата е в застой-държавни поръчки и еврофондове се крадат наполовина, ,а народа е обезверен-не гласува ,което точно иска престъпната власт!България Над всичко. Номер 23 за да си върнем България
  • 26 Фифи

    1 2 Отговор
    От Турция ще ви подкрепят. Нали открихте 130 секции.
  • 27 Гост

    1 4 Отговор

    До коментар #15 от "Хасан реже":

    Април месец като гласуваха много и все за Слави, добре ли беше? Добре ли беше да уреди повече урни на Ердо?

    Коментиран от #41

  • 28 Най отвратното същество е този...

    3 2 Отговор
    Продажник-наемник-еничар,много е грозен в тиквата!Има много лизаческа физиономия....ОТВРАТ!
  • 29 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #17 от "сиртакоглав":

    Поне не трябва да приобщават България към новите си родини, както се опитват твоите лидери.
  • 30 Анте Павелич

    3 4 Отговор
    Давам пояснение до патрЕотите във форума. ДПС е русофилска партия, създадена от милиционерите на комунистическата ДС и е скачен съд с Атака, МВРО, Възраждане, НФСБ.

    Коментиран от #33

  • 31 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #12 от "www":

    Как се нарича състоянието, при което повтаряш една и съща грешка с очакване на различен резултат?
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #30 от "Анте Павелич":

    Задръж си промивките за себе си. Всички чухме Карадайъто, чия партия всъщност е ДПС. Немаме нужда да ни обясняваш, какво всъщност е трябвало да си мислим.
  • 34 краси

    3 2 Отговор
    Гласуването с машини ще озори обрязаните.

    Коментиран от #37

  • 35 ГЕРБ=БСП=ДПС

    1 3 Отговор
    „Ние сме поставени в една нова ситуация. САЩ доминират във финансовите отношения и правила."


    Това не е нова ситуация г-н Чобанжв, САЩ домират финансите в света, пък и другите неща много отдамна. Съвременният щатски долар е създаден 1913 г.. Със създаването на Федералния резерв. САЩ започват да доминират светжвните финанси някде от края на Първата световна войта. Като изместват доминиращия преди това британски паунд. Защото заради войната и огромните военни разходи Великобритания е разорена. Британския паунд обезценен и девалвира. Заради Първата и Втората световни войни. Когато европейците купуват от САЩ храни, платове/облекло/, стомана, алуминий, горива, лекарства... срущу злато. Европа остава без злато, т.е. без пари. Валутите им се обезценяват. И в Бретан Удс лятото на 1944 г. Европейските сили включително СССР и САЩ се договарят валутите им да са обвързани с фиксиран курс към долара. А долара е обвързан със златото. 1 трой унция злато е струвала $35 долара днес струва около $1800 долара. Молко по-късно СССР се отдръпват.
  • 36 1234567890

    5 2 Отговор
    А ние очакваме Вие да изчезнете родоотстъпници!
  • 37 ГЕРБ=БСП=ДПС

    1 2 Отговор

    До коментар #34 от "краси":

    Ще озори само ДПС бабичките и червените бабички. Също и маргиналните незавършили 4-ти клас. Също и не можежещите да четат на кирилица учили само в Турция. Но пък за тях ДПС, БСП и ГЕРБ са се погрижили да има номера на екрана. Младите обрязани завършили училище отдавна ползват подобни устройства и няма да имат проблеми.
  • 38 Браво Браво

    2 4 Отговор
    А уж била турска партия и трябвало да се забрани. Партията е българска.
  • 39 45678

    4 2 Отговор
    тоя знае ли българската история и как е възможно българин да се хване с турци - това е адско падение, вечен срам за целия род предатели
  • 40 www

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "ррттъуу":

    В България има най-много партии на глава от населението, а ти питаш мен за кого да гласуваш! Ето в това е проблемът! Никога досега не отидохте всички да гласувате и после все мрънкате!

    Коментиран от #42

  • 41 www

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    Добре е, че имаме служебно правителство! Това ще кажа!
  • 42 ррттъуу

    3 3 Отговор

    До коментар #40 от "www":

    Това, че в махалата има най - много цигани, значи ли това, че поне един става

    Коментиран от #43

  • 43 www

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "ррттъуу":

    Пробвай ги и ще разбереш!
  • 44 Би серов

    2 2 Отговор
    Всички очакват, след някои неизбежни реформи в съдебната система, дъпъсъ да бъде обявена за противоконституционна партия и разпусната, а голяма част от функционерите и да получат обвинения за криминални и финансови престъпления.
  • 45 Как ще го

    2 2 Отговор
    вдигне.Докато КАРАДАЙЪ БЕЗРОДНИКА е НАЧЕЛО.НЕНОРМАЛНИТЕ политици като тебе ,които подкрепяте тази етническа партия грябва да си отидете ЗАЕДНО С НЕЯ.и ОНЯ -МАЗНАТА МЕНТА ОБЩИЯ,НАМЕСЕН ВЪВ ВСИЧКИТЕ ВИ КОРУПЦИОННИ СХЕМИ И ЗАКОНИ ОЩЕ ЛАВИРА НА РЪБА НА ПАДАНЕТО В ЗАТВОРА€
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове