Last news in Fakti

20 Юни, 2021 22:07 6 179 50

Ген. Бояджиев: "Руските шпиони" са анекдот, САЩ имат интерес да няма корупция у нас

  • генерал тодор бояджиев-
  • бойко рашков-
  • магнитски-
  • шпиони-
  • разузнаване

Ако на Бойко Рашков му е отказан достъп до класифицирана информация, трябва да му се каже защо, смята генералът от бившата Държавна сигурност

Ген. Бояджиев: "Руските шпиони" са анекдот, САЩ имат интерес да няма корупция у нас - 1
Снимка: БГНЕС

„Случаят за руските шпиони, който беше разшумян от главния прокурор Иван Гешев, за мене е анекдот. Ниският професионализъм на българските служби и на българските „шпиони”, да се сравняват с върха на шпионажа в 20 век е буквално смешно. Елементарният човек от улицата, при тази липса на професионализъм, би ги разкрил. Никакво постижение не е това, че са хванали хора с нисък професионализъм, които са решили, че вършат нещо в кауза, която изповядват. Оказа се, че няма нито секретна информация, нито значима информация. Това сам министърът на отбраната Красимир Каракачанов го заяви”.

Това заяви разузнавачът от Държавна сигурност генерал Тодор Бжояджиев пред NOVA.

„Случаят беше прекомерно разширен. Далече по интересни неща стават сега в момента, за да си губим времето. Смешна история. И е обидно да мислим, че било то американско или руско разузнаване, би работило на това ниво. Пълна аматьорщина, нищо професионално в цялата история, за да си губим времето с нея”, смята той.

„В интерес на САЩ е да няма корупция в нас. То е чисто прагматично. В интерес на България е да се ограничи корупцията. Ако тук съвпадат интересите - аз приветствам това, което вършат американците в София. Но ако информацията им е, че еди-кой си политик на висок пост е корумпиран и те използват това, за да го вербуват, за да работи против нашия национален интерес, тук ДАНС трябва да удрят през ръката и да кажат „Скъпи партньори, приятелството е приятелство, сиренето е с пари. Не пипайте тук, вие нарушавате нашия национален интерес”. Което го няма, за съжаление”, заяви ген. Бояджиев.

Според него причините за това са много. Той посочи и, че разследването най-вероятно е от много дълги години, а не „от вчера за днес”.

„Американците имат много по-интересен закон. И съм писал за него, това е законът „РИКО”– закон против организираната престъпност. „Магнитски” на практика е допълнение към общия закон, подписан от Ричард Никсън като президент и влязъл в сила през 1970 година”, обясни ген. Бояджиев.

„Всеки гражданин на републиката има право да пита. Но органи са тези, които решават дали да му се отговори и дали това няма да наруши националната сигурност. Можем да ви дадем или не можем. Но това трябва да става публично. Ако на Бойко Рашков му е отказано, трябва да му се каже защо му се отказва. На Бойко Рашков това му е ясно. Той управляваше Звеното по контрол за Специалните разузнавателни средства”, припомни ген. Бояджиев и обясни, че е съвсем естествено да му бъде отказан достъп.

Според него не само, че не е редно да се подслушват политици,но е и незаконно.

„Държавата е задължена да го информира, че е бил обект на подслушване и по какви причини. И след като нищо не е доказано, тези материали подлежат на унищожение, а не на използване срещу него”, обясни разузнаваЧЪТ.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 71 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЛЕВНЬО

    88 21 Отговор
    Така ли САЩ имат интерес да пазят собствените си мафиоти които са служили в България и да гонят руските мафиоти! САЩ преследват собствените си интереси на територията на България и изобщо не им пука за българския народ!

    Коментиран от #12

  • 2 Врачака

    53 10 Отговор
    Политикът трябва да бъде подслушван 24/7 за да не прави золуми.Гражданите—не.След като е избран от нас политика трябва да е със”свалени гащи”и да не крие нищо от суверена.Той вече не е частно лице а обществена личност и не е недосегаем.
  • 3 отровна рукола

    47 8 Отговор
    каскета и цацата прикриха отровителите на Гербрев , факт .

    Коментиран от #7

  • 4 Монгола

    47 11 Отговор
    Боко почна да се доказва пред шевчетата от козяк за сметката на Руската Федерация, а Гешо просто му е изпълнителя!
  • 5 СССРБарета

    72 15 Отговор
    Васил Божков го каза: ако САЩ се бореха с корупцията в България щяха отдавна да са наложили санкции на Владислав Горанов който придоби офиси за 750 хиляди лв и беше уличен че е получавал ежедневни подкупи както и срещу личното куче на американците Бойко Борисов! САЩ не ги интересува българския народ а само собствените им интереси във войната срещу Русия! Съвсем скоро всички ще разберат че мафията се командва от Вашингтон!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Мнаф

    34 17 Отговор

    До коментар #3 от "отровна рукола":

    Гербев е търговец на смърт а не учител в детска градина и като такъв подлежи на утилизация от някоя засегната бизнес страна.Малко е трудно но ше го проумееш.

    Коментиран от #26

  • 8 Гостъ

    21 50 Отговор
    Защо руските лекета се оставят да дрънкат глупости наляво и надясно.
  • 9 БОЛШЕВИК

    33 15 Отговор
    Времето на тия генерали от бившата национална сигурност, беше пез 1989 г. Тия генерали не трябваше да допускат вътрешния преврат на БКП да доведе до разпадане на НРБ, и навлизането на капитализма и системата на западна демокрация в България.
    Сега каквото и да казват, е много късно, сега е нужна революция за да премахнем игото на капитала!
  • 10 Сийка

    20 36 Отговор
    Туй комунде май е шпионин на СССР , а България му е плащала и сега му дава и пенсия...

    Коментиран от #16

  • 11 Ха ха ха🤣

    20 31 Отговор
    Този сопол така ли "удряше през ръката" пияндетата от мацква? Д'е'а и националните предатели, д'е.а...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 оня с коня

    13 33 Отговор
    Свещен Митничарски неписан закон е,че "Който търси - намира".Нямам идея от къде са го изкопали тоя Генерал,но явно Голямо копане е паднало!
  • 14 КАДАФИ

    13 22 Отговор
    АМАН ОТ ГЕНЕРАЛИ /ПО СЛУЖБА САМО ДО МАЬОР ОТ ТАМ НАГОРЕ САМО ПРИ ДОКАЗАНА ПОБЕДА НАД ПРОТИВНИК ФИЗИЧЕСКИ /СКАЛП ,УШИ . ПАРЧЕТА ОТ САМОЛЕТ , ВЗЕТИ ПЛЕННИЦИ, БОЙНИ ЗНАМЕНА И ПРОЧИЕ/
  • 15 Абсолютно вярно!

    28 8 Отговор
    И много точно описана цялата порнография!
  • 16 И ТО КАКВА ПЕНСИЯ

    10 6 Отговор

    До коментар #10 от "Сийка":

    Колкото НА двама работещи нормална работа

    Коментиран от #37

  • 17 !!!?

    14 28 Отговор
    Откъде изрови Митрофанова тази антика да обяснява, че руския шпионаж е "анекдот" !!!?

    Коментиран от #48, #49

  • 18 Петър Жеков

    18 23 Отговор
    Нормално е, един герал- майор от ДС, да каже, че случаят с руските "дипломати" е анекдот! Обратното би учудило всички!
  • 19 !!!?

    13 17 Отговор
    България е обхваната от генералска Епидемия и този от снимката е поредното доказателство. Докато "черната кугия" на армията лежи на дъното на Черно море, то политиката се напълни с генерали, кой от кой по некадърен, но пък перманентно се крият зад високопарни думи като "честност", "почтеност", "достойност" !!!?
  • 20 ФАКТ

    7 6 Отговор
    не само политиците ами и всички разни милиардери трябва да се подслушват..да може един ден народа да знае кой как и чрез кого е откраднал парите си...ако не са тези послушвания..как по друг начин да разберем кой какви глупости върши..и какво страшно има да се подслушват хората..кой има интерес да не бъде подслушван.???,,ако един човек си върши всичко редно и законно..защо да му пречи че го послушват..?..от подслушвания се страхуват хора които вършат измами престъпения И кражби..едИН нормален честен човек няма за какво да се притеснява ЧЕ ГО ПОДСЛУШВАТ...за мен лично..трябва да има агенция Не обвързана с никоя политическа партия..която да има правото да послушва всички политици най вече управляващите..за да се знае какви глупости вършат..НЯМА ПО СЕРИОЗНО ДОКАЗАТЕЛСТВО ОТ ПОСЛУШВАНЕТО..ИЛИ ОТ ЕДИН ВИДЕО ЗАПИС..ДА НЯКОИ НЕЩА МОЖЕ ДА СЕ МАНИПУЛИРАТ..НО И ЗА ТАЗИ ЦЕЛ СИ ИМА СИСТЕМА КОЯТО МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕ ДАЛИ ЗАПИСА Е ИСТИНСКИ ИЛИ МАНИПУЛИРАН..ТАКА ЧЕ..АЗ СЪМ ЗА ПОДСЛУШВАНЕТО...НА 100 ПРОЦЕНТА..ВСЕКИ КОЙТО НЕ ИСКА ДА БЪДЕ ПОДСЛУШВАН..ЯВНО ПРАВИ НЕЩО НЕРЕДНО..В КРАЙНА СМЕТКА ТЕЗИ КОИТО ПРАВЯТ ТЕЗИ ПОДСЛУШВАНИЯ ТЕ ГИ ПРАВЯТ С ЦЕЛ ДА ХВАНАТ НЯКОЯ ИЗМАМА ИЛИ НЯКОЙ УЛИЧАВАЩ В ПРЕСТЪПНОСТ РАЗГОВОР..НИКОЙ НЯМА ДА ТРЪГНЕ ДА ПОДСЛУШВА МЕН ЧЕ СИ ГОВОРЯ С ЖЕНА МИ..ИЛИ С КОЛЕГАТА..,И ВМЕСТО ДА БЪДАТ ЗАБРАНЕНИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ТЕЗИ ПОДСЛУШВАНИЯ...НО НЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДА ПОДСЛУШВАТ ДРУГИ..А ИМЕННО УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДА БЪДАТ ПОДСЛУШВАНИ...НИЕ ХЕМ ИСКАМЕ ДА НЯМА КОРУПЦ
  • 21 независим

    19 11 Отговор
    "Руските шпиони" - това си е най-долнопробен анекдот, чрез който корумпираният каскет и пазач на пожарникаря-мафиот трябваше да оцелее!
  • 22 ФАКТ

    7 2 Отговор
    ......НО НЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДА ПОДСЛУШВАТ ДРУГИ..А ИМЕННО УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДА БЪДАТ ПОДСЛУШВАНИ...НИЕ ХЕМ ИСКАМЕ ДА НЯМА КОРУПЦИЯ,,ХЕМ ИСКАМЕ ДА ПРЕМАХНЕМ ТОЧНО ТОВА КОЕТО УЛИЧАВА СЪОТВЕТНИТЕ ХОРА В КОРУПЦИЯ...НЕЩО НЕ СХВАЩАМ ЛОГИКАТА..КАК МОЖЕ ДА ДОКАЖЕТЕ ЧЕ ЕДИН ЧОВЕК ЛЪЖЕ КРАДЕ ИЛИ ПРАВИ НЕЩО НЕРЕДНО..АКО НЕ ГО ЗАПИШЕТЕ ИЛИ НЕ ГО СНИМАТЕ..??..АКО В СЪДА ПРИМЕРНО ИВАН КАЖЕ „НА ДУМИ" ЧЕ ВИЕ "СТЕФАН" СТЕ КРАЛ ИЛИ ОБРАЛ ЕДИ КОЯ СИ БАНКА..ПРИМЕРНО ЕЙ ТАКА ЗА ДА ВИ ОПЕТНИ ПРОСТО..НО "СТЕФАН:ИМА ЗАПИС НА РАЗГОВОР ИЛИ ВИДЕО ЗАПИС ..КАК ДЕФАКТО "ИВАН" Е ОБРАЛ БАНКАТА...ТОГАВА..НА КОЕ ЩЕ ВЯРВАТЕ..НА ДУМИТЕ НА ИВАН..ИЛИ НА ФАКТИТЕ НА СТЕФАН..АМИ ВСЕКИ БИ ПОВЯРВАЛ НА ЗАПИСИТЕ..А НЕ НА ДУМИТЕ НА ИВАН..ЗАЩОТО НА ДУМИ ВСЕКИ МОЖЕ ДА ГОВОРИ ГЛУПОСТИ ПРОТИВ НЯКОЙ КОЙТО НЕ МУ Е УДОБЕН....АМА КАТО СЕ СНИМАЛИ ИЛИ ЗАПИСАЛИ КАК КРАДЕШ ..ТОГАВА КАК ЩЕ ОТРЕЧЕШ ЧЕ НЕ Е ВЯРНО..???..ТАКА ЧЕ АЗ СЪМ ЗА ПОДСЛУШВАНЕТО..НО КАКТО КАЗАХ НЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДА ПОДСЛУШВАТ ДРУГИТЕ..А ДА БЪДАТ ПОДСЛУШВАНИ И УПРАВЛЯВАЩИТЕ И ОПОЗИЦИЯТА..ИНАЧЕ ВСЕКИ ЩЕ СИ ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА..И НИКОГА НИКОЙ НЯМА ДА РАЗБЕРЕ..КОИ КАКВИ ГЛУПОСТИ СА ВЪРШИЛИ...А НЕ ВИЖДАМ КАК ТОВА ЩЕ ДОПРИНЕСЕ ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА КОРУПЦИЯТА..НАПРОТИВ..ТОВА ЩЕ И ДАДЕ КАРТ БЛАНШ...
  • 23 Рашавия

    8 17 Отговор
    И централата на руското ГРУ на 7-800 метра от данс и тя ли е анекдот?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ринго Сталин

    14 22 Отговор
    РУСКИТЕ ШПИОНИ СА АНЕКДОТ... АНЕКДОТ СИ ТИ ДЯДКА , ДОНОСНИК И ПРЕДАТЕЛ , НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД . ТИ СИ СЛУЖИЛ ЦЯЛ ЖИВОТ НА КГБ , ДС И БКП ...ТИ ЛИ ЗНАЕШ КОЙ Е ШПИОНИН СЛЕД КАТО МНОГО ОТДАВНА НЯМАШ ДОСТЪП ДО КОНФИДЕНЦИАЛНА ИНФОРМАЦИЯ , А САМО ОТ РАДИО "ГАВАРИТ МАСКВА ". ЧУДЯ СЕ ТАКИВА БОКЛУ** КАТО ТЕБ ЗАЩО НЕ СА В ЗАТВОРА ???

    Коментиран от #29, #34

  • 26 отровна рукола

    9 4 Отговор

    До коментар #7 от "Мнаф":

    много си "умен" , затова не си разбрал че не коментирам на какво е търговец Гебрев ...
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Селски бек.

    7 8 Отговор

    До коментар #27 от "Стига бла бла":

    Споко,а ,идат американците,,!!!.Те шъ гъ упраят бе..!!.Не притеснява се.!!.И амуджите идат.!!.Вс е наред..!
  • 29 В.В.П.

    4 7 Отговор

    До коментар #25 от "Ринго Сталин":

    Не е в затвора,щото няма ,,смели хора,,като ТЕБ,,надъхани ,,верни кучета,да го арестуват и БУУУМ в пандиза.!!!..Бягай, селски!!.
  • 30 Неделко

    6 3 Отговор
    СМЕХ , СМЕХ Сикаджията вика на другите - мутри , луд за вързване .... А защо е станал кафяв ?
  • 31 Червен Чакал

    10 8 Отговор
    Стига с тези измислени Комунистически Генерали по послушничество и продажност на България Неговото мнение няма никакво значение с Реалноста
  • 32 Стефан

    13 9 Отговор
    Какво да очакваме от този човек, и той като всички бг офицери се е клел да защитава СССР тогава и Русия сега, учил е в Москва, вербуван е там и българските интереси са му чужди, като на Георги Димитров дето предаде Македония, като Васил Коларов, като Вълко Червенков, като другите дето бяха начело, за малко да станем република на червената сган, този няма да си гледа старините седнал да лъже на стари години.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Волов

    8 8 Отговор

    До коментар #25 от "Ринго Сталин":

    Ти някога бил ли си в казармата? Просто питам за мое сведение. На "Тираджията" по-горе, който се е поровил, ама в какво не става ясно, ще го попитам как е установил, че руснаците са окУпатори, и кога са били такива тук, в България?
  • 35 С нас Москва е в мир и в бой...

    10 13 Отговор
    Русия като освободителка на България и като основателка и организаторка на държавните институции трябва да има официално руснаци наблюдатели на развитието на българската държава и да се застъпва за България пред международните институции и организации
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "И ТО КАКВА ПЕНСИЯ":

    По голямай ве
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ТРЕНД

    7 7 Отговор
    Американците дирижират реформите и Гешев е техен. Но тяхното оръжие е корумпирането и лобирането с даване на комисионни. Кои взе комисионните за ф-16 за 50 милиона долара? Фондации с милиарди контролират източна европа. Когато някой от институт на фондация финансирана от САЩ плюе държавното - то е защото за това му плащат. Закон за подпомагане на източноевропейските демокрации: Особен акцент американското законодателство поставя върху премахването на търговските ограничения, либерализация на инвестициите и капитала, включително чрез чужди инвестиции и изнасянето на печалбите от тези две страни от страна на чуждестранните (американски) инвеститори, т.е. последното е задължително условие за американската държавна финансова помощ за Полша и Унгария. Друг акцент е развитието на капиталовите финансови пазари в тези две страни, както приватизацията и концесионирането на публични активи. Българо-американския инвестиционен фонд (БАИФ), основан от правителството на САЩ посредством Американската агенция за международно развитие – с цел подпомагане развитието на частния сектор в България. БАИФ се превръща в крупен инвеститор в недвижими имоти на българска територия, както и в инициатор за развитието на капиталовия пазар в България и създаването на фондова борса, вкл. програма за ипотечно кредитиране, първа емисия ипотечни облигации и за учредяването на първото дружество със специална инвестиционна цел. Като резултат от дейността на фонда е създадена и Българо-америк
  • 40 РуСаЩеСкИтАйНаТа

    7 9 Отговор
    Русия е освободителка която прави държави и им организира държавните институции за разлика от Западна Европа които са колонизирали страни и народи САЩ са друга система на владеене на държави извън нейната територия хем ги освобождават хем ги задлъжняват финансово

    Коментиран от #41

  • 41 4537

    9 4 Отговор

    До коментар #40 от "РуСаЩеСкИтАйНаТа":

    Последните "направени държави" са Северна Корея и Венецуела. Сега прави Централно африканската република. Абе въобще пада гооолемо освобождаване навсякъде където местните с достатъчно прости.

    Коментиран от #43

  • 42 mi6osp

    1 3 Отговор
    Корупцията в България е проблем за ЕС. САЩ са заинтересовани техният основен икономически съперник да има проблеми. Борисов. също е проблем за ЕС, но САЩ го крепиха до последно и чрез санкциите по закона Магнитски само срещу даващите подкуп, още го крепят.
  • 43 Волов

    5 8 Отговор

    До коментар #41 от "4537":

    Ти пък като местен си много умен 🤔. Като как Русия ни задължава след 1879 година? Или пък как ни е окупирала след 1944 година? В първия случай ни помага за възстановяване на държавността, а във втория случай не позволява на своите "съюзници" (днешните ни натовски "приятели") да ни окастрят териториално. Ако на западняците им беше минал номера, сега територията ни щеше да бъде колкото една бирена капачка.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Меги

    2 7 Отговор
    Чета ген. Бояджиев и си мисля за хленчещия Атанасов.Коментарите не са интересни.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 pyсnyTKuH

    8 0 Отговор

    До коментар #17 от "!!!?":

    48 17:51 21.06.21 Oтгoвoр Дo кoмeнтaр #17 oт "!!!?":
    кaк oткъдe - oт ДC-бoклукa в Зaдунaйcкия Милициoнeриcтaн, къдeтo нитo луcтрaция, нитo дeкoмунизaция ce cлучи, пaк зaрaди тaкивa "дeмoкрaти" кaтo тoвa нeщo нa cнимкaтa.(Mъ дa бe, и тo бeшe "дeмoкрaт" извecтнo врeмe!) Инaчe e прoвaлeн рэЦидeнт, кoгoтo изгoнихa пoзoрнo oт CAЩ, пoнeжe e и мнoгo "энтэлэгэнтэн" cAвeЦки вAзпитaник, мъ дa-a!
  • 50 До32 Стефан

    1 5 Отговор
    Ало брато,тоя генерал на времето разкри Терорестите на Доган,които взривяваха ,влакове ,автогари,анадъмму.Ама ти по това.време си бил в тестисите на татко си.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове