23 Юни, 2021 19:50 4 197 46

Христо Иванов: Служебното правителство да не заобикаля на пръсти Доган

  • турски поток-
  • служебно правителство-
  • христо иванов-
  • ахмед доган

Той призова служебното правителство да бъде по-смело и да извади детайлите по проекта на бял свят

Христо Иванов: Служебното правителство да не заобикаля на пръсти Доган - 1
Снимка: ДБ

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов призова служебното правителство да се заеме с разкриване на проектите, които обслужват Ахмед Доган и които увеличават енергийната зависимост на България от Русия.

Той определи като нагла безочлива лъжа твърдението на Бойко Борисов, че построяването на “Турски поток” е превърнало страната ни в енергийно независима.

“Служебното правителство не трябва да заобикаля на пръсти Ахмед Доган. Ние няма да си мълчим за пазенето на Доган отново като най-голямата мръсна тайна на българската политика”, каза той в лайв видео във фейсбук.

Христо Иванов показа газовокомпресорната станция “Расово”, откъдето припомни за увеличеното руско газово влияние.

“Бойко Борисов се опитва да прикрие своето престъпление. То се основава на това, че е вложил близо 3 млрд. лв. наши пари в изграждането на инфраструктура, която е необходима на Кремъл. Руското влияние в България не се осъществява през някакъв политически Мики Маус. Всички твърдения, че сме заобиколили Украйна и сме станали енергийно независими са пълна смешка”, заяви Иванов.

Иванов сравни построяването на газовата връзка с Гърция и тази с Турция. По думите му по времето на Борисов гръцката газова връзка винаги е “на 2 години от откриването си”, но така и не е построена. “Турски поток” беше построен за по-малко от година с пари на данъкоплатците.

“Беше обещано, че след като тръбата на “Турски поток” минава през България, ще се осигури възможност да се достави газ и в съответните региони, но дори тези връзки не бяха изградени. Единствената връзка, която ще се захранва с руски газ, е ТЕЦ “Варна” на Доган”, каза той.

Той призова служебното правителство да бъде по-смело и да извади детайлите по проекта на бял свят. Иванов допълни, че прокуратурата трябва да се насочи към лобисти като Борисов. “Тук става дума за стратегически интерес от национална сигурност и никакви оправдания с търговски тайни не могат да бъдат приети”, каза той.

“Днес специализираната прокуратура обяви поредния си удар срещу руското влияние и срещу България. Сигурен съм, че в следващите дни Бойко Борисов и Даниел Митов ще дерат ризи за това как спират руснаците в България, а уважаемият Томислав Дончев ще мълчи по тази тема, което ще е и по-разумното в неговото положение”, добави той.

Ивайло Мирчев припомни основните параметри за очакваните позитиви от проекта “Турски поток”. Той уточни, че става въпрос за обещани 4 млрд. приходи за първите 10 години от този проект, но в момента не е ясно дали той ще се изплати и след 30 години.

Той допълни, че “Булгартрансгаз” е поредната българска компания, която е изпаднала в тежко дългово бреме. Тя е задлъжняла рекордно с близо 3 млрд. лева, което поставя енергетиката ни пред колапс и е риск за самата компания.

“Целият икономически ефект от самия “Турски поток” за България е отрицателен с много милиарди”, категоричен е Мирчев.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ристе

    42 8 Отговор
    Ще имаш достатъчно време от другия месец
  • 2 Ристо Иванов

    54 15 Отговор
    Служебното правителство да не заобикаля на пръсти Доган, да прави като мен на Росенец,срещнахме се,прегърнахме се,разцелувахме се и пяхме патриотични песни.

    Коментиран от #40

  • 3 хах

    30 11 Отговор
    Бойкикев, кой ще плаща?
  • 4 Столичанин

    53 20 Отговор
    Гласуваш за Христо Иванов, получаваш Иван Костов в сянка

    Коментиран от #7

  • 5 Рад

    45 13 Отговор
    Ти защо не разкри проектите, когато беше мин на прапсъдието? Пази боже тези да са във властта, направо си ставаме колония.

    Коментиран от #20, #23

  • 6 зъл пес

    36 6 Отговор
    не знам за башибозука,ама за настъпената жаба какво прочетох,ум да ти зайде,бе тоя по-богат от бацето бе.То имоти до имот,брехххх,от къде толкоз пари бе,нали живее от едната заплата!!!!
  • 7 чудесно

    10 36 Отговор

    До коментар #4 от "Столичанин":

    Ако е така е чудесно за българите, но за съжаление Костов остаря, а такъв лидер скоро няма да има.
    Добре че Костов ни вкара в НАТО и ни отвори пътя към ЕС, че сега щяхме да сме като Беларус и никога нямаше да можем да свалим крадливото корумпе Борисов - превзел е държавата , но ЕС и НАТО му пречет да е цар Бойко като Лукашенко и Путин.
  • 8 христо

    34 14 Отговор
    сега може и един милион минуси да ми напишат, но нека ти кажа. Единствената партия, която не оплю никого и не взе на прицел никого, а си гледа тяхната кампания и техните членове е ДПС. Гадна, отвратителна и незаконна партия, но върви по правилата. А вие /не ДБ, а всички партии/ се превърнахте в плювалници и съвсем ни объркахте кой кой е.

    Коментиран от #12, #16

  • 9 гост

    24 10 Отговор
    Спря да кълне по премиера ни бойко и сега тръгна да търси под вола теле от доктор хонорис кауза господин доган !Няма срам това момче заблудено
  • 10 Хахахаха

    26 8 Отговор
    Този чиято майка Бойкикева защитаваше Доган се обади ,за да събере некой глас от балъците.
  • 11 Христо

    18 15 Отговор
    ЦЯЛАТА СТРАНА ГИ Е СТРАХ ОТ ДОГАН...ТИ СИ ГЕРОЙ...МАЧКАЙ ГИ...
  • 12 Рад

    17 3 Отговор

    До коментар #8 от "христо":

    Ами гласувай за тях, за спазващите правилата. Аман от такива като тебе! Забрави преди 10 дни как се нас. а карата в Турция.?
  • 13 Кажете истината!

    20 9 Отговор
    Боко и Шиши откраднаха едни пари от Южен поток и се наложи да построят Турски с нашите пари. Путин не обичал да го крадат...
  • 14 Разбирате ли

    5 2 Отговор
    От демагогия?

  • 15 Чегърт

    9 3 Отговор
    Доган не е България 99%.
  • 16 ясно е защо

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "христо":

    Защото изпълнява завета на правешкия каскет-"снишаване, снишаване, снишаване", докато отмине бурята.
  • 17 име

    21 6 Отговор
    ристо, сладък ли е ...сладоледа на доган? там направихте сделката. на росенец поискахте и получихте част от баницата МУ. не ни баламосвай. ти си приятел на доган.
  • 18 Хаххх

    9 5 Отговор
    АХМЕТ ДОГАН е УПРАВЛЯВАЩШЯ ЛЪЧ на БЪЛГАРИЯ от колко години ти не ли го разбра.ГЛЕДАЙ НА 11 ЮЛИ. ДПС ДА НЕ Е 2-РА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА.
  • 19 Аз ......

    13 2 Отговор
    Пинокио,
    кой ген. /бивш/стои зад Теб?
    Нямам впредрид джуджето.........
    Нима Костов не даде Росенез??????
    Нима лека му пръкт Г.Ганев не беше един от тези оито легитимираха ДПС????
    Ти от кои си?????
    Когато всички се маните/......./България Може и да се .......
    А да попитам г-н Иванов през 1982 в един Черноморски курорт къкво се е случило?Нима ген.Атанасов не му е казал?????
    В ресторант Кубан?????
    ЗАЩО НЕ РАБОТИТЕ ЗА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА?
    НАЛИМИЛЕЕТЕ ЗА НАРОДА?

    Коментиран от #22

  • 20 обърка се

    13 5 Отговор

    До коментар #5 от "Рад":

    За сладоледа на Доган по -добре ще те информират Борисов, Корнелия и Шкембевойвода- всички му даваха най-голямото парче от баницата .
    Това , че турците излязоха разумни хора и пяха химна заедно с нас много ги боли и комунистите и гербаджиите . Те очакваха тия хора да тръгнат да се бият за крадеца Доган , но турците са по-уми от нас, всеха си хонорара и по живо по здраво.
  • 21 Гост

    7 1 Отговор
    Смеят ли? Той ги ръководи и тях
  • 22 доктор

    11 3 Отговор

    До коментар #19 от "Аз ......":

    Пий си хапчетата и не ни разказвай харлюцинациите си.
    "ДПС е проклятието на България" са думи на Костов, що се отнася до създаването му и децата знаят за дългата ръка на Русия и КГБ , иначи турците щяха да гласуват тогава за СДС след възродителния процес.
  • 23 оффф

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Рад":

    Защото това не влиза във функциите на министъра на Правосъдието бе питек. Образовай се малко.
  • 24 яяяяя

    8 3 Отговор
    Пинокио, не ни занимавай с глупости, защо не подкрепяте унгарските пед___си, в борбата им с традиционните семейни ценности!
  • 25 duhcho

    6 4 Отговор
    ДБ са тези, които върнаха Борисов на власт 2014. Ако не бяха те нямаше да се случи последвалото тотално домутризиране на държавата ни. Тъй, че точно те да говорят за партии на статуквото и да се определят като тяхна алтернатива е гротеско
  • 26 То и

    4 2 Отговор
    АФЕРА като им писах, че нещо не се занимават с доган, дпс и карадайъ ме трийтаха ей тъй на, демократично и свободословно....
  • 27 Тапата

    6 3 Отговор
    Всезнайкото Х.И. си мисли, че газта трябва да тече от запад към Кремъл, но действителността е различна, която се знае от всички. Според него тзи тръба не ни е нужна - естествено тя може да заобиколи България, но какво печелим ние от това/в стратегически план/.
  • 28 Петър

    10 4 Отговор
    Пинокио пак подхвана старата песен на нов глас, но вече няма кой да му се хване. В предния кратък парламент се видя, че ДБ са пълни фигуранти.
  • 29 А кой плаща

    4 2 Отговор
    За Газопровода с Гърция? На Американските Тецовел ще се доставя газ по този Газопровод?
  • 30 Не само

    3 2 Отговор
    Доган.Може и Прокопиев.
  • 31 Фактъ

    5 0 Отговор
    Трябва да се чува щракането на белезници !
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Още един оправяч

    4 1 Отговор
    Ти не разбра ли, че Господ е велик шегаджия.Ппнякога на най- противните и черни души им дава и такъв физически образ, че хората като погледнат към него, да си кажат:Този, с такова лице не ми изглежда честен и почтен, трябва да внимавам😂😂😂
    Така , че колкото и да се пънеш да се изкараш демократ, мислещ преди всичко за хората, не ти се получава Бойкикев! Интересува те единствено да се добереш до позицията Главен прокурор, а дали си кадърен, дали можеш, това не е важно нали?!😂
    Ще изпълняваш поръчките на твойте хора-Доган, Костов,Маджо и най вече Радев😂😂😂😂
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Ша повърна

    3 0 Отговор
    ТОЙ РАДЕВ НЕ КОМЕНТИРА: ДОГАН ПЕЕВСКИ БОЖКОВ БОБОКОВ АРАБАДЖИВ ВАСИЛЕВ И ДРУГИ КРАДЦИ НА НАРОДНИТЕ ПАРИ, ЗАЩОТО ТОВА СА ИМ СПОНСОРИТЕ НА КОМУНИСТИТЕ. БОРИСОВ И ГЕШЕВ СА НЕУДОБНИ ЗАЩОТО ГИ СЪДЯТ. РАДЕВ НЕ Е ВЗЕЛ ОЩЕ СТАНОВИЩЕ ПО ВЪПРОСА, МАЛЧИ КАТО П.....КА.
  • 36 Безпартиен

    1 0 Отговор
    Служебното правителство да се занимава с основаната си задача-ИЗБОРИТЕ. Вместо да уволняват и назначават свои хора.
    ЗАЩО ПОКРИХА И ПРЕМЪЛЧАВАТ ЗА ДАЛАВЕРАТА СПЕЦОВ?
    Черно на бяло има документ, че е откраднал 1 мил от ДДС, а новия министър на Финансите като какъв брани своя приятел? Като приятел, като партньор с мека китка? Имам много съмнения, защото на толкова години, ерген, едни мигащи очички на гей...
  • 37 Ицееее

    1 0 Отговор
    От позицията на какъв раздаваш толкова акъл?
  • 38 Алина

    2 0 Отговор
    Айде сега и служебното ли захапа? На този целият свят му е крив
  • 39 костов

    1 0 Отговор
    доган е недосегаем защо така бе мими
  • 40 Пенсионер

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ристо Иванов":

    Е, той има опит с лодката. Може да ги разходи до Росенец за по едно кафенце.Може и за локум.
  • 41 Тошо

    1 0 Отговор
    Иванов да си гледа жалката партийка и да не се бърка в работата на правителството
  • 42 Лили

    1 0 Отговор
    Подлогата на Прокопиев да не се обажда!
  • 43 Росен

    2 0 Отговор
    Старата песен на нов глас. Такива са и самите пишман политици от ДБ – стари и безполезни!
  • 44 Невиждано

    1 0 Отговор
    Децата на наши видни комунисти против русия /Това Путин и на сън не си го представил/но едва ли има българин да им вярва
  • 45 сокол скитник

    1 0 Отговор
    Милиардите надплатени за турския поток ще градят руско-турски мощности В турския ТЕЦ Варна.....Доган ще продължи да се смее над целия български народ и продажните му управници!!!
  • 46 Ако

    1 0 Отговор
    Господин Иванов заеме някаква позиция в следващото правителство и започне да се появява по екраните всеки ден ще спра да гледам телевизия такава физиономия ще ме отблъсне. А вас?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове