Last news in Fakti

24 Юни, 2021 09:55 2 864 64

Нинова: БСП единствена има ясен, стабилен и конкретен план за управление на страната

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • бсп – софия

Промяната започна, но тя трябва да продължи, заяви лидерът на БСП

Нинова: БСП единствена има ясен, стабилен и конкретен план за управление на страната - 1
Снимка: БСП
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"След последните избори и благодарение на нашите 4-годишни усилия, промяната започна. Но тя трябва да продължи. Днес си поставяме втора цел - да довършим промяната, да доразградим този модел, но и да предложим друг, конкретен, ясен и справедлив. Да бъдем алтернативата, освен опозицията на модела". Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред актива на партията в София при представянето на трите софийски листи за изборите.

"Наша традиционна политика е социалната. Наша първостепенна грижа е борбата с бедността и неравенствата. Има две групи българи най-засегнати от този проблем. Това са възрастните хора и младите семейства с деца. Знаем ден по ден, крачка по крачка какво да направим. Започваме с преизчисляването на пенсиите, Закона за възрастните хора, намаляване на ДДС на лекарствата, специални грижи към възрастното поколение - това е първият ни приоритет", посочи тя на събранието.

"Младите семейства и децата - също най-засегнати от кризата. Необлагаем минимум за млади семейства с деца, които са работили и са се осигурявали от 500 лв. за всяко дете. Безплатни детски градини и ясли, безплатни учебници за училищата, безплатни лекарства за децата до 14 години. Помощ за раждане на дете от 10 минимални заплати - това са 6 500 лв. днес, ако тя се покачи, ще се покачат и те. Това също е за родители, които са работили и са се осигурявали", продължи председателят на левицата.

"Най-големият проблем пред нас като българи е демографската катастрофа. Каквото и да направим - прекрасни пътища да построим, прекрасни училища да изградим, прекрасни болници да направим - народ няма ли, няма никакъв смисъл. Политиката към младите и към възрастното поколение е политика срещу демографския срив в България", отчете още тя.

"Друго много важно нещо, за да има народ, да е здрав и да работи, е реформата в здравеопазването. Всичко ще направим по силите си болниците да не са търговски дружества. Сложна и тежка битка е това срещу сериозен опонент. Но нищо друго не може да промени здравеопазването, ако не бръкнем в същността на модела, а той е - болниците да не са търговски дружества и здравето да не е търговия.

Другото най-важно за нас, за да се развива нашия народ, е образованието. Без образование, хора, нямаме напредък. Имаме цялостна програма за образованието. Но за нас едно от най-важните неща е - един учебник за един клас за цялата страна по един предмет и той да се пише от държавата, а не от частни колективи. Но и в тези учебници да пише истината - за българската история, за българската култура, за българските автори и класици, за българските традиции, ценности и духовности", продъли словото си Нинова.

"И на само още един акцент ще се спра от програмата. Защото, за да има здрава и образована нация, за да има развита икономика, за да има борба с демографията, можем да имаме още едно нещо. Българската земя да храни българския народ. Имаме прекрасна природа и прекрасна земя, която може да отглежда българско мляко, месо, плодове и зеленчуци, а да не ядем 80% внос. Специална програма и грижи имаме за друг тип земеделия - обърнато към малкия производител, обърнато към българските стоки и към това - българският производител да може да си излага стоката на пазара, да печели от труда си, а потребителите да не купуват скъпо. След броени дни е Празника на черешите, един пример да ви дам, и разговаряйки и подготвяйки се, разбираме следното - в този момент черешите в Кюстендил се купуват за 80 стотинки от хората, които са си оставили труда и ръцете на полето и в градината. А за колко се продават в София? За 8 лева. Разликата отива в прекупвачи, които не са си мръднали пръста да произведат това нещо. А нашите пари, от джоба на потребителя, отиват пак там - за хора, които не са произвели нищо. Коренна промяна трябва и в земеделската политика", отбеляза Нинова.

"Разбира се, за всеки един от секторите имаме своята визия как да стане. Вчера се върнахме от Северозапада, където събрахме Плевен, Враца, Видин, Ловеч и Монтана - най-изоставащия регион в Европа. Само целенасочена политика към тези региони може да ги съживи и да върне хората там - да се обработва земята, да има производство, да има млади, да има училища и детски градини.Пари в държавата има, но е важно как се разходват. За нас приоритет са хората", повтори още тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 24 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе от 30 г

    33 12 Отговор
    все вие имате ясните планове и " единствено правилната визия" за развитието на България.Сега вече сме само Територия,измислете някой Териториален план,щото"бабичките" не могат вече да ви подкрепят от "по-добрия свят"...

    Коментиран от #8, #30

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Госあ

    7 15 Отговор
    Фашизма е най светлото бъдеще, което може да се случи. И то тежкия държавен фашизъм, който е съществувал в Япония преди войната. Щото напоследък и те нещо се изджендъриха. Само това ги оправя тея псевдосоциалисти и капиталисти.

    Коментиран от #51

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Пламен

    28 15 Отговор
    Имат план знаят как и могат да направят пенсиите по два долара.Правили са го,...даже и икономическия министър ще бъде същия.
  • 6 Ха ха ха

    32 14 Отговор
    Този план сме го виждали вече няколко пъти! Даже сме му теглили последствията!

    Коментиран от #61

  • 7 илийката

    5 30 Отговор
    Стъки с пост. Подкрепям го и скоро ви приключваме : Скъпи братя и сестри,

    Цялата държавна машина е срещу мен, защото изказвам мислите си на глас.
    Говорителят на правителството изнася специална пресконференция, за да се чуят лъжите му, целящи да опетнят името ми.
    Жълти сайтове и медии всекидневно бълват откровени лъжи срещу мен, като всяка следваща е все по-гнусна.
    Грантаджии и платени армии от тролове щурмуват всяка статия, пост или новина свързани с мен.
    Целта на всичко това е една - да охулят името ми, което съм градил с години по най-големите спортни арени.


    Но нищо не е в състояние да ме спре.

    Когато отново скоро е премиер Борисов а есента съм президент, тогава ще има възмездие и отплата за всички Вас.

    Коментиран от #12, #15, #27

  • 8 Хахахаха

    22 16 Отговор

    До коментар #1 от "Абе от 30 г":

    Така е - плана е Гечев да фалира банките за 3 месеца и долара да стане 3000лв - доказал е неведнъж че го може !
  • 9 НИНОВА

    12 15 Отговор
    ЗАЩО БАЦЕТО ВИ ТРЕСКА 12 ГОДИНИ НОН СТОП....

    Коментиран от #58

  • 10 Импекс Нинова

    13 7 Отговор
    Напред към нови милиони,успех в забогатяването.За електората,едно голямо благодаря....Кадър на СДС дава акъл на стари бесепари.....катарзис....
  • 11 Русенец

    17 10 Отговор
    Курнелия е объркана жена, която много се натиска за кревата на Бойко, ама той я пренебрегна ! БСП са жалки и страшно двулични ! В 45 НС гласуваха в полза на Гешев !
  • 12 Журналиньо

    15 1 Отговор

    До коментар #7 от "илийката":

    Когато един иска да става президент за да си отмъсти на народа си защото не го иска.Колко си смеш!!!
  • 13 БАЦЕТО СЪМ

    7 8 Отговор
    ЛЕЖА СИ НА ХАМАКА В БАНКЯ...МАТА ХАРИ МИ ВЪРТИ....ЧЕВЕРМЕТО....ГЛЕДАМ ПО ТВ ДРУГАРКАТА НИНОВА АГИТИРА ЗА ПРОМЯНА И СИ МИСЛЯ......ТИЯ ПАК ШЕ ЗАГУБЯТ ИЗБОРИТЕ...И НИНОВА Е ...АУТ
  • 14 Решетников

    11 6 Отговор
    Ниновице да ядеж на магарето петия крак
  • 15 И ОТНОВО

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "илийката":

    ДРЪНЧИ ИЛИЙКА КАТО МААААААААЛКА ТЕНЕКИЙКА!!!!!!!!
  • 16 решение

    6 7 Отговор
    Нинова ,докато подкрепяте гешев и цацаров,докато нямате програма за гоненето на разбойниците и престъпниците в мвр съд и прокуратурата електората ви няма да уважи програмата ви
  • 17 БСП е Оксиморон

    14 4 Отговор
    РЕшават колективно, а имат Лидер?!?!? От там може да се разбере, че лъжат..
  • 18 Давид

    8 6 Отговор
    Да се маха тази козарка. Само Жан Виденов и Слави. Ако може след време да разкат Мая и Пинокио и да си подреди къщата.
  • 19 XXII КОНГРЕС на БКП

    7 4 Отговор
    Бъра- бъра ........
  • 20 Народът БГ

    12 3 Отговор
    Нинова,и твоето говорене ще си останат само едни празни приказки без да имаш програма по която да работите.Програмата трябва да е разбита по години за един мандат.Трябва задължително да има преизчисляване на всички стари пенсии със средно осигурителния доход за 2020 година.
    Ако в програмата ви влезе една от точките,че есента при приемането на бюджет 2022 се приеме,че всички стари пенсии ще се преизчислят със средно осигурителният доход от 2020 година то всички пенсионери ще гласуват за вас.Предупреждавам ви,че не трябва да лъжете Българския НАРОД,защото това ще ви бъде за последно.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 мнение

    5 4 Отговор
    За съжаление БСП е социалистическа партия от миналото, но не и съвременна социалдемократическа партия, като другите социалдемократически партии в Европа.

    Коментиран от #39, #47

  • 25 важното

    5 1 Отговор
    Най-важното за България е Реформата на Съдебната система: да се създаде независим висш съдебен съвет и Главна прокуратура , която да подлежи на контрол. Трябва безмилостно да се преследва корупцията в съдебната система.
  • 26 И ОТНОВО

    8 3 Отговор
    ТЕЗИ КОИТО ОПРОПАСТИХА БЪЛГАРИЯ ИМАЛИ ПЛАН???????ЧУДОВИЩНА НАГЛОСТ!!!!!!!!!!!!!!!
  • 27 амиии

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "илийката":

    Този Стъки да няма биополярно растройство?
  • 28 Ташо

    10 3 Отговор
    Ще направим еди що си.Цялата програма е наситена с две букви ЩЕ.Ще построим и комунизма ама друг път.Да бяхте ги изпълнили тези обещания ,като управлявахте.Късно е либе за китка.Ще гласувам за БСП ама друг път.

    Коментиран от #31, #49

  • 29 Общо взето

    4 4 Отговор
    Нинова се е продала на ГЕРБ
  • 30 Спомни си

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Абе от 30 г":

    Преди година: Невероятно, но факт! Въпроси без отговори и до днес!

    В членка на ЕС и на НАТО е на власт Хунта.
    С премиер-диктатор Бойко Борисов!

    Британското издание The Independent публикува материал във връзка с изтеклите снимки от спалнята на премиера Бойко Борисов.
    В статията министър-председателят се представя като "гангстер от филм" и се поставят няколко въпроса.

    Ето какво още пише авторът Borzou Daragahi, за публикуваните фотографии:

    Той е министър-председател на България, която е член на ЕС и НАТО.
    И така, какви бяха тези снимки на Борисов, който спи в леглото до 9-милиметрова пистолет Glock и чекмедже,
    пълно с пачки от 500 евро и златни кюлчета, които се появиха в интернет?

    Фотографиите бяха заверени като истински от експерти.
    Те разтърсиха ЕС и повдигнаха много въпроси за г-н Борисов.

    Защо г-н Борисов, който е съюзник на германския канцлер Ангела Меркел,
    е на тези снимки, като гангстер от филм,
    държейки огнестрелно оръжие, пари и злато до леглото си, докато спи?

    Десният комунист Борисов е от най-долната утайка на БКП!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 бсп е бкп

    5 3 Отговор
    Видяхме го вече плана, пуснахте Бенчо Бенчев, че Боко ви затвори касичките.
  • 33 100pera

    10 3 Отговор
    Нинова, стабилната ви програма я усещаме вече над 30 години. Модел Луканов се нарича.
    Пък и с просто око се вижда, че си верен последовател на Иван Костов. Още от времето, когато влезе в Техноимпекс и когато те представяха, заяви, че "Ще го опазя от комунистите!" и тогава Костов те нарече "Синята лъвица". Е, това си ти "Синя лъвица", наметната с розова БСП-арска кожа. И точно както Костов унищожи СДС, така и ти унищожаваш БСП.
    И не лъжи, че си направила "лява коалиция". Няма такова нещо. Има огромна разлика между коалиция и съвместно участие в изборите.
  • 34 Реалиста

    8 3 Отговор
    Планът на БСП е ясен, имат го от много години.Става дума за тотална приватизация.Главен приватизатор ще бъде Корнелия Нинова, жена с опит в тази матерна.
  • 35 мнение

    3 7 Отговор
    Аз пък мисля, че планът на Демократична България за развитието на страната ни е най-добър. Най-важното за България е Реформата на Съдебната система: да се създаде независим висш съдебен съвет и Главна прокуратура , която да подлежи на контрол. Трябва безмилостно да се преследва корупцията в съдебната система.
  • 36 Ехо

    7 2 Отговор
    Не ставате, Нинова
  • 37 No Mersy !

    7 1 Отговор
    Сърбали сме ви попарата ! Още помним управлението ви ! Щедри сте на думи !
  • 38 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    "КРАВАТА СТРЪВНИЦА "- " МИС ПИГИ" И "ЧАКАЛЪТ МЯУАЙЯ" ТРЯБВА ДА СЕ ИЗЧЕГЪРТАТ ОТ ИСТОРИЯТА БЪЛГАРСКА !!!!!!!!!
  • 39 Сандо

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "мнение":

    А ззащо една социалистическа партия трябва да бъде социалдемократическа?А една демократическа може ли да бъде и социалистическа или не може?А тия дни ми попадна програмата им,макар и поднесена в телеграфен стил,и мога да каже ,че е направина професионално и е сериозна.Но на тия времена кой чете програми,а и изобщо чете,включва ТВ-то и слуша каквото му набият в чутурата.
  • 40 Пич

    4 1 Отговор
    Имат план по сценарий на Гай Ричи , и се казва " Гепи ".
  • 41 пффф

    6 1 Отговор
    Kато се има предвид кой ви е специалиста по икономика, и именно др.Румен Гечев, веднага ми става ясно къв ви е плана:
    1.Фалит на банките
    2.3000лв. за долар.
    3.Изнасяне на всякакъв вид зърно което от своя страна води до глад и мизерия.
    4.Заплати от порядъка на 3-4 долара.
    ааааа....другарко Нинова ние тоя мач го играхме вече!!!Айде не пак моля!!!
  • 42 БСП има

    1 1 Отговор
    Крушовска селянка! Социалистите в България са извън БСП.
  • 43 Пак

    2 1 Отговор
    Еееееее голем смеееех.
  • 44 Фффффф

    2 1 Отговор
    Госпожо Нинова до сега добре,но вече е крайно време да закривате тая партия или както там наричате сдружението си
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 ХАН КРУМ

    1 1 Отговор
    КОГАТО 30 ГОДИНИ СИ В ЗАКОНОДАТЕЛНАТА И ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ И СИ ДОКАРАЛ ДЪРЖАВАТА ДО РАЗПАД,ДА СЕ ГОВОРЯТ ЕДНИ СЪЩИ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ Е НАХАЛНО И ДОСАДНО.КОЛКОТО ПОВЕЧЕ НИНОВА БРЪЩОЛЕВИ НЕБИВАЛИЦИ,А ЕНЧЕВ И ВЕГЕНИН ПРИГЛАСЯТ ,ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ПРИЛИЧАТ НА БОРИСОВ И ГЕРБ.–ТЕ СА ЕДИНСТВЕНИТЕ, БЕЗ ТЯХ НЕ МОЖЕ., ТЕ СА НЕЗАМЕНИМИ.... ВИДЯХМЕ ВИ КОЛКО МОЖЕТЕ И ДО КЪДЕ НИ ДОКАРАХТЕ.СМИРЕТЕ СЕ И МАЛКО ПО СКРОМНО...ОСТАВЕТЕ ХОРАТА ДА РЕШАВАТ. ПОВЕЧЕ МЪЛЧЕТЕ И ГИ ПИТАЙТЕ ,НО НЕ САМО СЛУШАЙТЕ ,А ЧУВАЙТЕ КАКВО ВИ КАЗВАТ.НАРОДА НЕ ГРЕШИ,ЗА РАЗЛИКА ОТ ПОЛИТИЦИТЕ,НО НАРОДА ВИ ПЛАЩА БЕЗХАБЕРИЕТО И ГЛУПОСТТА.БСП БИ БИЛА ПОЛЕЗНА ,АКО ПОДКРЕПА ПАРТИИТЕ НА ПРОТЕСТА В ПАРЛАМЕНТА ЯСНО И КАТЕГОРИЧНО.НИНОВА ДА СПРЕ С ТОВА –НИЕ СМЕ ПРИНЦИПНИ И ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ–ДУМИТЕ ПРОСТО СЕ ОБЕЗЦЕНЯВАТ ИЗРЕЧИНИ ОТ НЕЯ.
  • 47 Посетител 1

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "мнение":

    Напротив, по-добре "старомодна" - отколкото "модерна" и "прогресивна"! Защото в днешно време под модерна и прогресивна се крие джендъризма: родител 1 и 2, тридесет и... n - пола! Мерси - не!!!

    Коментиран от #48

  • 48 Посетител

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Посетител 1":

    ПП: Откъде излезе това едно?!?
  • 49 Посетител

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Ташо":

    Покажи ми програма в която да няма ЩЕ! Нали всички това правят: това ЩЕ направим, онова ЩЕ сторим, трето ЩЕ осъществим... Навсякъде ЩЕ! Не издребнявай!

    Коментиран от #54

  • 50 Ааууууууу....малееее...

    0 1 Отговор
    Боже опази България от този, ясен, стабилен и конкретен план за спасението на България...плюйте си в пазвите всички..дано тези не ни спасяват...стабилно, конкретно и ясно..защото тогава господ да ние на помощ. Спасявали са ни..на няколко пъти, още не можем да се оправим от тези спасители, то от 1989 и до сега.

    Коментиран от #52

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Ташо

    1 1 Отговор

    До коментар #49 от "Посетител":

    Точно.Ще построим и комунизма,другарю.ЩЕ.

    Коментиран от #56

  • 55 ИСТИНАТА

    2 0 Отговор
    Социалистката Нинова никога не е била член на БКП!
    За разлика от комуниста Борисов!
  • 56 Ами да

    2 2 Отговор

    До коментар #54 от "Ташо":

    Борисов вече си е построил комунизма!
    Не видя ли пачките и кюлчетата в спалнята му?

    Коментиран от #60

  • 57 ЖОРО ГОЦЕВ

    2 0 Отговор
    НИТО ЯСЕН, НИТО КОНКРЕТЕН, НИТО СТАБИЛЕН ПЛАН ИМАТЕ, ИМАТЕ САМО ПЛАН ЗА КРАЖБИ ОТ ВСИЧКИ ПРИХОДНИ ПЕРА В ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ, ДЪРЖАВНИЯ РЕЗЕРВ, И КАК ДА ФАЛИРАТЕ БАНКИТЕ. ПОЗНАВАМЕ СЕ, ТАКА, ЧЕ НЕ НИ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ. ЯСНО? ДА НЕ ПОВТАРЯМ.
  • 58 Цветко Христов

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "НИНОВА":

    А вие мръсните комуняги трескахте БЪЛГАРИТЕ ОТ 09 09 1944Г ДО 1989Г. ПОВЕЧЕ НИКОГА НА ВЛАС. ЯСНО?
  • 59 Нинова, зад Листите ви надничат бащи,

    1 0 Отговор
    Майки, баби и дядовци От БКП, и Ченгета, всякакви!! А последните са свикнали да дърпат Конците, някой от тях са добри приятели на Бащиците от ДС На Борисов!! Там е Проблема, но това сте си Вие!!!
  • 60 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "Ами да":

    Ти, "другарю" ходили там да ги видиш?
  • 61 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ха ха ха":

    Да живее другарката Нинова - “Напред към сияйните върхове на социализЪма и комунизЪма другарки и другари” У-р-а-а другари!
  • 62 stan40

    1 0 Отговор
    Тези не трябва да припарват до властта. По-нагли и алчни от тях няма.
  • 63 Аз Негодника

    0 0 Отговор
    БСП и другаря КОСТОВ си раздадоха,ная печелившите предприятия, за жълти стотинки...Фалираха ги,понеже са много добри работодатели,изгониха си квалифицираните работници...Сега обещават,високи пенсии,и грижи за младите семейстава...Само не казаха, от къде ще дойдат парите...Тия партии БСП и ДБ извън държавната хранилка. СА ПЪЛНИ НУЛИ...САМО КРАДЪТ НАРОДА...И ПОСЛЕ РАЗТЕГАТ ЛОКУМИ...ЩЕ ВИ ВДИГНЕМ ПЕНСИИТЕ САМО ПЪРВО ДА ЗАБОГАТЕЕМ МАЛКО...ЧЕ ОТДАВНА НЕ СМЕ КРАЛИ...ТИЯ ЗАВОДИ ДЕТО СИ ГИ ПОДАРИХА. ДА ГИ БЯХА ОСТАВИЛИ ДЪРЖАВНИ...И ДО СЕГА ЩЯХА ДА РАБОТЯТ И ДА НОСЯТ ПАРИ...НИЩО НЕ СТАВА ОТ ТИЯ КРАДЦИ
  • 64 Айде

    0 0 Отговор
    Той планът е същия като преди. Да разпънат чадър над тяхните захранващи фирми, да овладеят митническите контрабандни канали да си осигурят съдебна неприкосновеност с техни прокурори... обичайното. Остана ли някой да вярва на предизборните лакърдии? От тези изяви на Нинова излиза, че вярват, че ще спечелят изборите, дали пък от Изключително Тъп Народ няма да се врътнат наляво?