Last news in Fakti

6 Юли, 2021 05:08 3 567 18

Стефан Янев обясни как Западните Балкани ще се присъединят към ЕС

  • стефан янев-
  • западни балкани-
  • европейски съюз-
  • берлински процес-
  • премиер

Премиерът участва във видеоконферентната среща на върха на Берлинския процес

Стефан Янев обясни как Западните Балкани ще се присъединят към ЕС - 1
Снимка: БГНЕС

Европейската перспектива на Западните Балкани продължава да бъде ключов двигател за трансформацията на страните от региона. Това е заявил премиерът Стефан Янев на видеоконферентната среща на върха на Берлинския процес.

От началото на годината Германия председателства инициативата. Берлин декларира готовност да надгради постигнатото от предходните председателства.

Според Стефан Янев присъединяването на страните от Западните Балкани към Европейския съюз може да бъде постигнато чрез регионално сътрудничество, в което са залегнали политики за укрепване на добросъседските отношения и подобряване на икономическото и социалното сближаване в региона.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Северна Македония Швейцария на Балканите

    1 14 Отговор
    Северна Македония е на север не е на запад

    Коментиран от #11

  • 3 СЛОНА

    16 7 Отговор
    ЖЕЛАЯ ВИДИМ РАЗПАД НА ЕС НАВСЯКЪДЕ И ВЪВ ВСИЧКО
  • 4 ЧОЧО

    8 4 Отговор
    Генерал президент, генерал министър председател!!!!!
  • 5 Предупреждение

    11 9 Отговор
    ЕДИН И СЪЩ КУКЛОВОД ДЪРПА КОНЦИТЕ И НА БОРИСОВ, И НА
    ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ!

    Влезе ли в Еврозоната, България ще потъне в хаос“, заяви професорът по приложна икономика към университета „ДжонХопкинс“.

    Коментиран от #6

  • 6 Стив Ханке

    11 3 Отговор

    До коментар #5 от "Предупреждение":

    „Идеята за влизането на България в Еврозоната намирисва на измама“.
    Това заяви в интервю за Нова тв. професорът по приложна икономика към Университета „Джон Хопкинс“ в Балтимор Стив Ханке:

    "И аз питам: Защо? Това е ключовият въпрос. Моят отговор е, че всички тези разговори иагитации за влизане в Еврозоната, се правят от правителството ви с цел отвличане навниманието от същественото. Тъй като правителствата в Източна Европа след 90-та година се
    провалиха в решаването на най-големия си проблем – корупцията. Те игнорираха корупцията. Това важи и за България. Този план за присъединяване към Еврозоната, е просто една пародия."

    Коментиран от #7

  • 7 Сарийски

    10 4 Отговор

    До коментар #6 от "Стив Ханке":

    "С това решение обаче България ще загуби завинаги националната си валута и останалата малка част от суверенитета си. Не е ясно какво точно е изпълнила, на какви критерии е отговорила страната ни, за да влезе по бързата писта в Еврозоната“, коментира доц.Сарийски от БАН

    "Ние сме на дъното на ЕС по доходи и икономическо развитие. Няма очевидна причина да сме заслужили мястото си сред най- развитите и богати страни в Еврозоната. Това бързане, тази припряност от страна на Брюксел има едно- единствено обяснение – като рискова страна заради близостта си с геополитическия враг на ЗападаРусия, България трябва час по-скоро да бъде бетонирана в европейската федерация, наречена ЕС, и да няма никакви възможности за маневриране, за излизане от западащия ЕС и за присъединяване към други по-перспективни съюзи."

    Коментиран от #8

  • 8 А истината е,

    9 4 Отговор

    До коментар #7 от "Сарийски":

    че перспективата пред българската икономика става още по- мрачна
    със задаващото се трайно поскъпване на горивата и електроенергията. След като страната ни под натиска на САЩ и ЕС беше принудена да се откаже от Южен поток, от който проект щеше да печели такси за преминаване в размер на 400 млн. долара годишно и щеше да ползва руски природен газ на половин цена… сега България е принудена да си плаща на посредници за газта.

    България е твърде далеч от „Северен поток- 2“, който ще
    облагодетелства единствено Германия. В същото време, след като си осигури изгодна газ от Русия, Германия ще продължи с пълна сила да лансира т.нар. зелена сделка – която е от изгода само и единствено за Берлин.

    Докато Източна и Централна Европа ще бъдат поставени в още по- тежки зависимости от скъпия американски шистов втечнен газ.
  • 9 Зелената

    15 3 Отговор
    сделка е изгодна за онези икономики, които разчитат на печалба от краен продукт, от търговия, услуги, финанси и пр. Страните от Източна Европа обаче не са сред тях.
    Единственото нещо, на което разчитат те е някаква индустрия.
    Но зелената сделка ще ги принуди да се откажат от останалите си енергийни мощности, което ще направи цената на тока твърде висока за тях.
    А за развитие на икономиката при високи цени на тока, изобщо не може да се говори. Производството става нерентабилно.

    Ако обобщим картината:

    Когато България се откаже от валутата си и приеме еврото.

    Когато България се откаже от все още действащите си енергийни мощности и започне да внася скъпоструващ ток.

    Когато икономиката ни спре напълно да произвежда и страната ни стигне до 100 % внос на всичко…

    То знайте, че тогава България ще е официална колония на САЩ.

    Натам вървим!
  • 10 !!!?

    3 12 Отговор
    Фигурантите - дългата ръка на Кремъл на Балканите !!!?
  • 11 !!!?

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Северна Македония Швейцария на Балканите":

    Северна Македония си е на Запад, а България е по на Исток и от Молдова !!!?
  • 12 До ЕС

    15 0 Отговор
    Видя се спора с Гърция и накрая истината победи. Сега ЕС защо си затваря очите? Заради някакви 600 000 (това е бройката на припозналите се македонци) индивида пропити с лъжите на Коминтерна, всички са настръхнали срещу България.При ородължаващ натиск на България ще направим референдум за напускане на бюрократични ЕС.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 СЛОНА

    3 0 Отговор
    ПАК ЩЕ ЗАМИРИШЕ НА КРЪВ И БАРУТ И ТРУПОВЕ
  • 16 Павел Пенев

    3 0 Отговор
    Германия е най големия враг на България от 120 години и продължава да съсипва нашата страна. Какъвто е Берлинския конгрес,такъв е и Берлинския процес–гнусни идиоти на които раболепничат нашите платени продажници. Да не говорим за немските търговски вериги, които внасят скъпи боклуци и ограбват системно труда на българите.
  • 17 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ ---ОЩЕ ШЕСТ ДНИ Е " ПОЕМИДЕТЪР " НА ЛГБТ - РОУМЕН РОУДЕВ / И С АГЕНТА НА КГБ -КУТЕВ / !!!!!??? МЪЖАГА Е АМА СЕ Е ПРОДАЛ - И НА НАТЮ ---А Е ДАЛ Е КЛЕТВА СРЕЩУ НАТЮ ---ТОЧНО КАТО МЕН ---АМА АЗ СЪМ ГОТОВ ДА СЕ БИЯ СРЕЩУ НАТЮ -МАКАР И СТАР !!!!!!!!!!!!!!!
  • 18 ПЛЯС ПЛЯС 7535

    0 0 Отговор
    Oтмeнихa грузинcки гeй пaрaд cлeд пoбoй нaд журнaлиcти прeд пaрлaмeнтa
    ЛГБТ-aктивиcтитe твърдят, чe МВР нa Грузия нe e в cъcтoяниe дa oбeзпeчи cигурнocттa им
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове