Last news in Fakti

10 Юли, 2021 08:30 3 267 13

Обособяват паркинг за чакащи тирове на територията на „Свободна зона – Русе“

  • паркинг-
  • камиони-
  • русе-
  • свободна зона

Колоните от тирове и липсата на каквито и да е условия за шофьорите продължава да е един от най-тежките проблеми на региона

Обособяват паркинг за чакащи тирове на територията на „Свободна зона – Русе“  - 1
Снимка: БГНЕС

Обособяването на паркинг на територията на „Свободна зона – Русе“ за тировете, чакащи да преминат границата при пункт Дунав мост, ще облекчи натовареното трасе и ще се избегнат опашките по пътя към Силистра. Това беше обсъдено на среща на областната управа с ръководството на "Свободна зона", предаде БНР.

Идеята е камионите, които сега изчакват реда си към границата по пътя към Силистра и русенския бул.”България”, да паркират на специален терен. Предвижда се паркингът да е на територията на “Свободна зона” и да бъде готов в рамките на следващия месец, като на него ще бъдат осигурени тоалетни, бани и контейнери за отпадъци. Тировете ще заплащат такса от 5 евро за престой в рамките на 24 часа.

Оказва се, че предложението на кмета на Русе Пенчо Милков колоната от камиони да изчаква в третата лента на бул.”България” е неприложимо, тъй като теренът не отговаря на необходимите изисквания. Според информация от Областното пътно управление, поискана от областния управител Борислав Българинов, създаденото преди време трасе като буферен паркинг е тротоар и няма възможността да понася тежестта на товарни автомобили над 20 тона.

Колоните от тирове и липсата на каквито и да е условия за шофьорите продължава да е един от най-тежките проблеми на региона.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    10 0 Отговор
    Най-сетне намериха за какво да ползват Безмитна зона. Чудя се толкова администрация до сега само с далавери ли си изкарваше заплатите там? Имаше две-три производства, но бързо се разкараха.
  • 2 Салито

    3 0 Отговор
    Ша обособявам зона за олабване.
  • 3 запознат

    4 3 Отговор
    Описаната в статиятта идей зда паркинг е полкова безумна, че чак е достойна за награда...
    Всеки русенец които позвнава разположението и отдалечеността на Свободна зано и достъпа до нея по криволичещи пътища ще го потвърди.
    Такава идей може да има само в главата на някой малоумник - в случай на джуджето Хаяско - Пенчо и къдравото полуграмотни пуделче до него.

    Коментиран от #4

  • 4 русенец

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "запознат":

    Свободна безмитна зона Русе се намира до Дунав мост на няма и 500метра, като подходът към нея е направен така, че три тира да могат да вървят паралелно по пътя. За какви тесни пътчета говориш, за какви разстояния? Ти изобщо някога стъпвал ли си в Русе , на моста и в СБЗ? Като ти гледам правописа определено българския език не ти е роден.

    Коментиран от #13

  • 5 456

    4 1 Отговор
    Като идея е добре. Само, че тези 5 Евро за 24 часа ми се виждат странни. Обикновено в Европа паркинга е безплатен, а пералнята и душа са платени.

    Коментиран от #6

  • 6 русенец

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "456":

    Да, в Европа е така. От друга страна СБЗ разполага с една огромна администрация, а отдавна нямат приходи. Нали разбираш, по 5 кинта от камион и на края на месеца и премии ще имат.
  • 7 Нане

    1 1 Отговор
    дан забравят офиси за сутеньори и калдъръм кокони и най-важното лансираните от Запад кастрирани то сега след тия избори се очаква и наплив на калинки
  • 8 запознат

    3 1 Отговор
    Извинете за правописа, но се налага да пиша с лявата си рака, че дясната сега ми е малко повредена /гипсирана/.
    Да - не само съм ходил в Свободна зона, но съм работил в Свободна безмитна зона. Достъпът до там през кръговото на булеварда е трудно за големи камиони. Не може да има безпроблемен вход - изход .
    Идеята е толкова глупава, че може да е само на сегашното кметче и на полуграмотната му заместничка по строителството.
    То и всичката им работа е такава.
    Тази идей няма да проработи - НИКОГА.
  • 9 запознат

    1 0 Отговор
    До " русенец " - отговор на закачката за правописа и съдържанието
    Извинете за правописа, но се налага да пиша с лявата си рака, че дясната сега ми е малко повредена /гипсирана/.
    Да - не само съм ходил в Свободна зона, но съм работил в Свободна безмитна зона. Достъпът до там през кръговото на булеварда е трудно за големи камиони. Не може да има безпроблемен вход - изход .
    Идеята е толкова глупава, че може да е само на сегашното кметче и на полуграмотната му заместничка по строителството.
    То и всичката им работа е такава.
    Тази идей няма да проработи - НИКОГА.
  • 10 Оффффф

    4 0 Отговор
    А не е ли по-нормално ,да направят така,че да няма опашки? В кой век живеем,че да чакат шофьорите по 8-9 часа. А на влизане в България,на колите се чака по час в момента. Пълна пародия,но там е много голяма далаверата и за това,ще драпат със зъби и нокти да си останат така нещата
  • 11 СиСи

    3 0 Отговор
    Винетки, такси и накрая дай още 5 евро , че сме малоумни “експерти” и не можем да направим организация на движението или по-бърза обработка на моста.А тапите на първото кръгово от румънски коли , а тапата на второто кръгово , което ще направят камионите към Свободна зона?
    Къде е полицията , обикновено идва доста късно , а да забравих тя е на шела с камерата на знак 50 , че хранилката е голяма. За нас де , че не виждам на румънците много да им пука, изпреварват ме като спрял.
  • 12 Вятово

    2 0 Отговор
    Гледат от Капитан Андреево, там така направиха. А Кап. Андреево взе пример от Капъ Куле.. в основата на тези паркинги не е загрижиността от опашките, а за пари! Чий е паркингът , кой го управлява и кой прибира и как дели парите!! Наздраве!
  • 13 Запознат

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "русенец":

    #3 е абсолютно прав. Определеният терен е в дъното на зоната и до там наистина се стига по тясна алея, която се ползва и от останалите наематели. Отидете на място и се убедете сами. Тази идея е безумна! Кой ще регулира движението до и оттам? На какъв принцип и кой ще задължава шофьор на камион да отиде до зоната?
    Теренът трудно ще събере и 100 камиона. При опашка, като днес, от 4 км, как го виждате да стане?
    Или някои ще чакат и ще си плащат затова, а други ще минават направо!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове