12 Юли, 2021 01:15 16 575 21

Голям изборен куриоз в Сандански

  • избори-
  • куриоз-
  • сандански-
  • машина-
  • зареждане-
  • телефон

В област Благоевград като цяло никак не е скучно

Голям изборен куриоз в Сандански - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

Гласуването на днешните парламентарни избори не мина без куриози. Засега палмата се държи от член на секционна комисия в Сандански. Той изключи машината, за да зареди телефона си, съобщава segabg.com.

В област Благоевград като цяло никак не е скучно. В няколко секции избирателите се оказаха над 300, но пък машина не бе доставена, каквото е изискването на изборното законодателство. В една от тях - председателят на комисията се отказа да е председател, възмутен, че ще се гласува с хартия.

Ромка във варненското село Каменар гласува около час. Тя все не успяваше да се справи с картата и екрана. Наложи се техник да проверява за неизправност. Това не създаде особен проблем на други избиратели, тъй като такива липсваха пред секцията.

Районната избирателна комисия в Стара Загора пък се погрижи сътрудниците ѝ да бъдат подобно на футболисти - облечени в еднакви фланелки. Причината - да бъдат лесно разпознаваеми от хората, които носят книжата с протоколите. Фланелките са бели. Вместо национално знаме, герб или емблема на футболна федерация, на тях са изобразени шевици.

В Турция, където машините по принцип озадачиха гласоподавателите, мъж се насочи към огромно наземно климатично тяло. Той просто си помисли, че това е устройството, чрез което се упражнява вот.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 44 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 asdas

    33 5 Отговор
    забравихте за човека дето искаше да гласува на климатика :Д

    Коментиран от #10, #14

  • 2 Hoho Boho

    55 2 Отговор
    Хи хи:.:))
    Това с климатика ми хареса.

    Сетих се за един виц:

    Влиза блондинка в секс-шоп и иска вибратор. Предлагат и расови белези, с релефни различия, аромати и вкусове, а окото и все в червения и все към него сочи, но те не й обръщат внимание ...
    - Ще може ли тоя ,червения на стената?
    - Него не го продаваме!
    - Защо?
    - Това е пожарогасителя, мадам!
  • 3 С такива гроб ни УПРАВЛЯВА !

    68 8 Отговор
    Аз съм прост и вий сте прости затова се разбираме ! Ей! Богу !
  • 4 зен

    43 2 Отговор
    без коментар :: гласувай на климатика той поне разхлажда..

    Коментиран от #12

  • 5 гадюха недна

    30 25 Отговор
    Не ни занимавайте с глупости! Кой и кога е виждал истинския Слави Трифонов жив!

    Коментиран от #11

  • 6 Жоро

    36 6 Отговор
    Миличките ми цоцащи от Бюджета! Бойко 3 пъти им вдига дохода ама не можаха го изберат сега ще отидат на борсата!
  • 7 Жан Виденов

    28 7 Отговор
    Това с ромката единствен избирател в маалата! До къде ви докара ГРОБ

    Коментиран от #9, #16

  • 8 Пич

    16 0 Отговор
    За това нямаме държава.
  • 9 Д. Петров

    12 5 Отговор

    До коментар #7 от "Жан Виденов":

    Не съм им дали кебапчета. Пък тая се е сетила за тебе и си е рекла -въй, ми ако доди тоз и леб няма да има!
  • 10 Не четеш ли...?!

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "asdas":

    Този случай е описан....
  • 11 А ти да не би...?!

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "гадюха недна":

    Да имаш носталгия към него...?!
  • 12 Jacques Yves Moineau

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "зен":

    Тя простотията по хората ходи.
  • 13 Jacques Yves Moineau

    17 0 Отговор
    Онези дето били озадачени от машините, асно е колко се интересуват от живота в България, след като не са чули че ще се гласува с машини
  • 14 В.Г.З.

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "asdas":

    Ти забрави... да прочетеш статията,
    не само заглавието!!!
  • 15 2121

    16 4 Отговор
    Докога ще криете НЕГРАМОТНОСТТА на ЦИГАНИТЕ.Те не могат да гласуват с машините.НЕГРАМОТНИ са.ГЕРБ печели чрез манипулации. От българите в чужбина няма да гласуват за ГЕРБ.Ще гласуват за ИТН.Не манипулирйте българите с лъжливи проценти за ГЕРБ.Изчакайте окончателното преброяване.Мошеникът Първанов да не се изказва за ГЕРБ за което получава рушвети.

    Коментиран от #17, #18

  • 16 Само Герб и Бойко

    3 14 Отговор

    До коментар #7 от "Жан Виденов":

    Моля, хора който са се издънили да не се опитват отново. Искаме да се строи.
  • 17 111

    11 5 Отговор

    До коментар #15 от "2121":

    За ГЕРБ съм съгласен не са читави,но ИТН с какво ви грабна това не разбирам.Да сменим сухо с рядко л..но,какъв смисъл има в това.
  • 18 Климатик

    12 0 Отговор

    До коментар #15 от "2121":

    Неграмотни за избори, а грамотни за услугите по кредитни карти, айде, бе. Банкомата го знаят къде е.
  • 19 мнение

    7 4 Отговор
    ИТН не цвете за мирисане,но българите се ориентираха за тях защото от чужбина гласовете бяха за ИТН.ГЕРБ трябва да бъде отстранен завинаги от властта.Чрез машинния вот, бяха отстранени неграмотните цигани и за съжаление неграмотни българи.ИТН ,могат да привлекат в новото правителство, част от министрите от временното правителство.Румен Радев предложи много сполучлив министерски кабинет, макар и временен.Затова, си обеснявам многото гласове за ИТН.Съставянето на правителство,ще бъде трудно ,но не е невъзможно.От ИТН почти никой няма да участва в новото правителство.Ще бъде използван техния мандат за нов Парламент и Правителство.Ако не издържи до есента, нищо не пречи да има нови избори.Вариант е преминаване към Президентка република.
  • 20 Аз само питам

    3 0 Отговор
    Все пак се питам, за какво Борисов ходи в Турция при Ердоган, какво обсъдиха? И защо разликата между ГЕРБ и ИТН енищожна (под 1%)? И защо ДПС е с нищошна разлика с БСП? И докога БСП "ще се мотае" из политическото пространство?
  • 21 Българин

    1 1 Отговор
    Ами то и оНЯ, чиято "родина е Турция" и той БАЯ се "зачуди" пред машината! Добре, че от комисията му обясниха, че това е машина за гласуване . Иначе в самата Турция "избирателите" всички гласуваха "единодушно" , макар че много от единодушните не можеха да четат, а и надписите бяха на български!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове