Last news in Fakti

15 Юли, 2021 06:53 21 076 58

Проф. Атанас Щерев: Смешно предложение на Трифонов, няма да стане

  • професор атанас щерев-
  • има такъв народ-
  • слави трифонов

Ако зад него и партията му стоят някакви други сили, може да се случат още по-лоши неща от тези досега, заяви бившият депутат

Проф. Атанас Щерев: Смешно предложение на Трифонов, няма да стане - 1
Снимка: БГНЕС

"Предложението на Слави Трифонов е направо смешно и няма да стане", заяви пред БНР проф. Атанас Щерев, бивш депутат от НДСВ, а след това и независим народен представител.

Той изказа предположение, че, "ако зад него и партията му ИТН стоят някакви други сили, може би да се случат някои още по-лоши неща от тези досега":

"Трябва да се възстановява държавността. Ние сме парламентарна република и трябва депутатите да имат достойнството да защитават интересите на хората, които са ги избрали".

Бившият депутат беше категоричен, че страната се нуждае от Народно събрание, което да може да контролира изпълнителната власт:

"Ако изпълнителната власт не се контролира, става това, което имахме в последните 10 години - нямаме независима съдебна власт, независима прокуратура и еднолично се определят, на заседание на Министерски съвет, държавните дела. ГЕРБ направиха доста позитивни неща, но смачквайки държавността и разделението на властите, се получава лош резултат. Това нещо трябва да се поправи".

По думите на проф. д-р Щерев предложеният за министър-председател Николай Василев е опитен политик, но припомни, че като отговарящ за здравеопазването Василев е спрял пакета от закони, с които е трябвало да се направи реформа в здравеопазването:

"Тогава той беше под влияние на министър-председателя. Тогава се смяташе, че било опасно и не трябвало, а години по-късно се вижда какви са резултатите от това, че нямаме реформи в здравеопазването. Това беше лошо нещо, дано хората, които са били в политиката, си направят изводите какво трябва да се прави".

Според него в мандатите на 39-ото и 40-ото Народно събрание, при управлението с участие на НДСВ, хората са се чувствали спокойни и бизнесът е работил добре:

"Когато влязохме в НАТО и ЕС, част от депутатите искахме да излезем от тройната коалиция, защото свършихме работа, тази коалиция дойде, защото нямаше друг начин да се доведе до края тази задача - да влезем в ЕС. Но тогава г-н Сакскобургготски и мнозинството решиха друго".

Проф. Щерев подчерта, че най-добре за българското здравеопазване и за пациентите ще е служебният здравен министър Стойчо Кацаров да остане на този пост.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 93 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    66 37 Отговор
    Този пък откъде го изкопаха?

    Коментиран от #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Сссс

    64 13 Отговор
    Поредния царист, облагодетелстващ се от депутатството си при царя.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Факти

    64 10 Отговор
    Тоя мазен хитрец откъде накъде се изказва изобщо???? Партийния секретар на Ендокринологията, настоящ милионер....

    Коментиран от #50

  • 6 ОПГ сър

    9 35 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Нормално. Като видят личност, който мисли за хората и иска да направи нещо по различно от “обикновенното нормално”, ЗАПочват нападения, защото им пълнят чотурите..Полека лека става ясно, кой къв е в политиката!

    Коментиран от #12

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Инвитрото

    39 6 Отговор
    Ейййй, някои хора са толкова нагли и дебелооки, че да не повярва човек.... Като тоя измислен професор политикан
  • 9 колко

    71 16 Отговор
    А не знам дали си спомняте, колко трудно се отървахме от крадците на Негово нищожество? Тези кърлежи изпиха доста финансов ресурс от българите, едвам се отървахме от тях и сега чрез Славчо, пак ни ги инсталират. Колко години от живота ни искат да откраднат тези негодници. Простия бодигард ни открадна 12 г. от живота освен парите, сега и тези. До кога ще търпим?

    Коментиран от #13, #17, #19

  • 10 хараре

    43 7 Отговор
    Искате ли докторите да имат четлив почерк? Ами тогава спрете да им подарявате алкохол!
  • 11 Щом

    17 47 Отговор
    Такива,като този професор реват, значи сме на прав път.Браво на Слави.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Последния Софиянец

    47 19 Отговор

    До коментар #9 от "колко":

    При НДСВ бяхме добре малкия бизнес.Крадяха от приватизацията и не ни закачаха.После гербавите гладници ни връхлетяха като скакалци.

    Коментиран от #18, #20, #21, #41

  • 14 БАЦО ПОДКРЕПЯ СЛАВУЦА

    15 45 Отговор
    БСП КОМУНЯГИТЕ И РАДЕВОТО ПРАВИТЕЛСТВО СА ИЗЧЕГЪРТАНИ ОТ...РАЗ

    Коментиран от #39

  • 15 Всъщност за има - няма 24 часа, ИТН се п

    58 16 Отговор
    Всъщност за има - няма 24 часа, ИТН се превърна от партия на протеста в партия на статуквото.
    Честито на феновете.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Който

    8 19 Отговор

    До коментар #9 от "колко":

    При теб все ще е откраднат живота.Дори и твоите идоли да са начело,пак ще си същия.
  • 18 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    21 19 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    НИЕ ОТКРАДНАХМЕ ЦЯЛА ДЪРЖАВА С ПРИВАТИЗАЦИЯТА, ТИ МИ ГОВОРИШ ЗА ПОСЛЕ КВО Е СТАНАЛО...
  • 19 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    14 22 Отговор

    До коментар #9 от "колко":

    НИКОЙ НЕ Е КРАЛ ПОВЕЧЕ ОТ НАС.....С ПРИВАТИЗАЦИЯТА СИ ОТКРАДНАХМЕ....БЪЛГАРИЯ
  • 20 Правилно

    20 31 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    Тогава ,такива като теб масово не осигуряваха работниците си и не внасяха никакви данъци на държавата.ГЕРБ се опитаха да въведат някакъв ред и ви станаха неудобни.
  • 21 така става

    29 10 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    То обикновено така става. Първите крадци, крадат на едро. Костов. Вторите крадци вземат каквото е останало след първите. Негово нищожество. Третите крадци крадат от фондове и от бизнеса, защото след първите и вторите крадци, не е останало друго. Докато не се напълнят затворите, няма да има оправия. Трябва да се направи първата крачка. Трябва да изгори поне един, за да направи прощапулника. След това ще са под строй. Нека първия да е простия маркуч с магнолията.
  • 22 Санитар

    11 19 Отговор
    Като ви казвам,че има професорска мафия за изчегъртване вие сте скочили на Слави.Скоро ще разберете и вас кой ви насъсква и кара постоянно да си мените мнението е 4акива като тоя професор
  • 23 РЕАЛИСТ

    36 6 Отговор
    Вчера ме изтриха и ще се повторя. Покойният Тони Филипов писа, че всички знаят, как да оправят държавата, но като вземат властта трябва да изпълняват това , което спонсорите на кампанията им наредят. Народът е рекъл" Който поръчва музиката, той води хорото". Тъмните сили зад Слави му избраха глупавият проекто-кабинет и той ще слушка, какво да прави. "Ум на високо не вирее"

    Коментиран от #28

  • 24 БАЦО СЪМ

    9 32 Отговор
    ПОДКРЕПЯМ СЛАВУЦА.......ИЗЧЕГЪРТВАМ БСП КОМУНЯГИТЕ И РАДЕВОТО ПРАВИТЕЛСТВО ОТ....РАЗ
  • 25 Деница Златева Червен Политик!! Балтов

    10 14 Отговор
    И компония, крали много години!! Какво защитаваш, Крадците!! Може да си му Фенка, позната, но много са Крали!! Тепърва ще се разбере, че НЕЕ само 1 милион!!
  • 26 НАТО и ЕС?!

    7 11 Отговор
    Кой ни е питал,питаме ние,КОЙ???

    Коментиран от #31

  • 27 чекмедже 2

    10 2 Отговор
    Е,как да стане...АЗ ходих на протести ,аз съм от тези партии които сега сме у парламенто..аз вече назначих секретарка,кола,офис,пара, почивка..А ТО КАКВО ИЗЛЕЗЕ..показват ми един мазен голям среден ПРЪСТ...ЗА ТУЙ няма нищо да излезе от този кабинет..КОЙ ще ми плаща масрафа..
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ле ле

    10 6 Отговор
    Смешни сте вие,където свикнахте да грабите и умирате за една държавна служба..все си сънувате коалици, и от там да текат мед и масло и кюлчета..Най вече ви боли ако стигне да имаме едно нормално правителство..което трудна работа..да бъдат съкратени държавни служители, ама веднага поне 50% от тези кърлежи зад борда.. и да се давят ,както го правят 90% българи ,благодарение точно на такива безделници..
  • 30 фурми 2020

    8 15 Отговор
    Слави натика такива като този в миша дупка..Искат коалиции..А голям мазен не щете ли..Що се страхувате от нови избори,това са чиста демокрация..И стига сте ревали за народа, уж народа искал бързо да има правителство..Народа е наясно ,колкото по-малко правитлство толкова по-добре, поне днряха да крадат ,докато управлява служебен кабинет..
  • 31 изрод от ГЕРБ

    13 8 Отговор

    До коментар #26 от "НАТО и ЕС?!":

    БЪЛГАРИЯ Е В ЕВРОПА И ЩЕ БЪДЕ ТАМ,А ТИ НИ ПРАЩАШ В АЗИЯ.НЕ СА ВИНОВНИ ЕС И НАТО ,А ПРОИЗВОДНИТЕ НА БИВШАТА БКП !!!!!!!
  • 32 Дървен философ

    11 18 Отговор
    Мъка Щерев, мъка. Вече не си монополист в професията си и имаш доста конкуренция която не можеш да елиминираш политически защото вече си никой а и времената са други. Гледай си яйцеклетките и не ни давай акъл за политиката какъвто нямаш. Времето на задкулисните договорки трябва да свърши и Слави Трифонов е първият който направи това.Д
  • 33 Джамбаза

    5 7 Отговор
    И кое правителсво е по-контролируемо?
    Правителство на малцинството или правителство на тулуп със скъсан менискус?
  • 34 Доверие в Слави Трифонов!

    7 22 Отговор
    ТОЙ Е ! Неговато име е.... Трифонов !
    Налазиха го гербавите комонуидни буболечки !
    Колонии от пършави гадини !

    Коментиран от #43

  • 35 Който иска да захлеби,сега се ежи...

    9 12 Отговор
    Нема порции другари герберасти !
    Марш ! Скрийте се в гъсти храсти !
  • 36 златната среда

    3 5 Отговор

    До коментар #28 от "Миси, миси - мисирка":

    Значи вие сте комбинация от двете!
  • 37 Служебния кабинет сие на мястото!!

    21 14 Отговор
    Народа разбира и вижда, че по Читав кабинет нее имало последните 31год!!Напода не бърза даго сменя, Реват Политици и всякакъв цвят Крадци!! Народа разпознава, че това правителство работи много в полза на Държава и народ!! Да продължава да работи!!!

    Коментиран от #40

  • 38 Щерев, някой ти гледа в Паницата, или не

    5 2 Отговор
    Са ти Досипали Допълнително??
  • 39 Ех, ех

    5 4 Отговор

    До коментар #14 от "БАЦО ПОДКРЕПЯ СЛАВУЦА":

    Колко ви се ще, ха-ха-ха.
    Ама вие сте първи на пънгара.
  • 40 Абе ако сме

    5 8 Отговор

    До коментар #37 от "Служебния кабинет сие на мястото!!":

    Съвсем честни и там има няколко за махане, като почнеш от здравния и сършиш със туристическия.
    Но като цяло се правят доста неща от някои министри, жалко,че не всички работят със жар.
  • 41 Covid

    16 2 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    Софиянец, ти съгласен ли си слугинчето на Бил Гейтс от GAVI да стане минйстър на здравеопазването и да ни натиска със задължителни отрови???
  • 42 агент07

    13 9 Отговор
    Хахаха.....кои са тези позитивни неща, дето ГЕРБ направиха!?
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Бай Коста

    14 6 Отговор
    ГЕРБ ОКРАДЕ НАРОДА И ДЪРЖАВАТА И НАРОДА ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ Е НЕМА ТАКВА ДРЪЖАВА
  • 45 вили

    12 2 Отговор
    Защо Слави предлага Хари Потар за министър
  • 46 Този, за какви заслуги

    4 4 Отговор
    Е професор, а Кацаров не можа да се въздигне сам ни в един пост и затова уволнява, наред на когото завижда... странни хора...!
  • 47 фурми 2020

    9 2 Отговор
    Цялото зло идва от София...трябва да се ремести столицата от това гъмжило на калинки-малинки..Спешно да се съкратят държавни служители поне с 50%...Повярвайте ще има полза от това..няма да се дублират службите..Аман от тях..Слави ако направи това ще е достаточно и за магистрали и за детски градини..
  • 48 Хайл

    2 0 Отговор
    Това професорче що си трая последните 10 години и се сети ТОЧНО КОГАТО НЕ Е ДЕПУТАТ? КЪДЕ БЕШЕ ПРЕЗ ТЕЗИ ГОДИНИ???? ръкопляска ли на еднокнижния толуп
  • 49 Антикомунист

    4 2 Отговор
    От 89, до сега никой не е направил повече за България от Борисов. Изкараха го какъв ли не : глупав, крадец , канибал и каквото може да сътвори завистливото и неблагодарно българско (изключително лесно манипулиращо се) племе. Дайте един пример за по добро управление от89, и веднага ще се откажа от написаното. Който се нагърбва да свърши много работа нормално е че ще греши много. Безвремието: Беров нямаше грешки но и абсолютно нищо--- като всички останали. Дано не съм прав но с тези "нови" картинката ще се повтори.

    Коментиран от #53, #56

  • 50 чскруч

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Факти":

    ама моля ви се пак ме набедихте аз не съм такъв човек....
  • 51 очевадното

    3 1 Отговор
    А, не, не стоят други сили зад Слави:-) Слави е гений и от чалгата щракна с пръст и стана супер-политик. Това само 24-те процента негови избиратели го твърдят, ама не са слава богу 100% от българите, поне за сега.
  • 52 Факт

    2 1 Отговор
    Коментарите се спират за Рашков или Чалгата личи за кой раотите корумпирани новини
  • 53 Румен

    2 2 Отговор

    До коментар #49 от "Антикомунист":

    Ти слънчасал, бе!Скрий се на сянка и пий студена вода!Аааа -и да не забравиш хапчетата
  • 54 Гумен Гадев Пликчев

    1 3 Отговор
    Червеногъзите нямат думата
  • 55 Перо

    3 2 Отговор
    Най-добре за българския народ е не само Ст.Кацаров да остане министър,а цялото правителство! Няма време за рискове,убучение по българско законодателство и администрация,запознаване с проблемите и пороците,а спешно преодоляване на трудностите и изпълнение на съгласуваните приоритети на партиите от протеста и Боец! Тиквоча трябва да бъде изчегъртан за винаги!!!
  • 56 Перо

    4 1 Отговор

    До коментар #49 от "Антикомунист":

    Сегашното служебно правителство е най-добро за времето на измисления преход!!!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Гост

    0 0 Отговор
    Господа от Факти,
    Вие само на хора със закърняло мислене от време оно ли давате думата да говорят глупости, като този професор, за който, ако няма дълги пазарлъци за министерски кресла и други властови порции на безпринципна основа, както е било до сега, правителство на малцинството от една партия с ясна програма е невъзможно да се състави. От тук изплува ясно, че всички партии и коалиции, които не подкрепят това са вторачени в своите користни цели.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове