22 69097

Димитър Стоянов пред ФАКТИ: Много хора на Христо Ковачки фигурират в "Има такъв народ"

 • димитър стоянов-
 • биволъ-
 • bird.bg-
 • има такъв народ-
 • слави трифонов-
 • николай василев-
 • христо ковачки

"Българинът има склонност да търси спасител. Той не търси политики, той не търси последователност, той търси чудо, чудотворец", заяви разследващият журналист пред медията ни

Димитър Стоянов пред ФАКТИ: Много хора на Христо Ковачки фигурират в "Има такъв народ" - 1
Димитър Стоянов, снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Нещото, което ме смущава е, че в България политиката е творческа самодейност. Не искам да давам оценки, но този тип правене на политика като читалищна вечеринка не е най-добрият. И в случая не говоря само за "Има такъв народ"". Това заяви пред ФАКТИ разследващият журналист на сайтовете Биволъ и Bird.bg, както и докторант по политически науки - Димитър Стоянов.

От медията ни го потърсихме за коментар на последните политически събития у нас и най-вече на решението на Слави Трифонов да представи доста спорен проектокабинет още преди да са излезли дори финалните изборни резултати, които в крайна сметка се оказаха в негова полза.

В разговора ни Стоянов направи разграничение между 7/8 TV и политическия проект "Има такъв народ". Той посочи, че телевизията на Слави Трифонов е сред малкото медии, в които се говори свободно, като изрази надежда, че това ще остане така и занапред.

"Българинът има склонност да търси спасител. Той не търси политики, той не търси последователност, той търси чудо, чудотворец. И сега е разпознал като чудотворец Слави Трифонов. В това няма нищо изненадващо - българинът е последователен в това отношение. Дотук всичко беше очаквано, никой от нас не беше изненадан, че Слави Трифонов е победител в тези избори. Един месия сменя друг. Ние сме в ситуация, в която избираме непрофесионален политик да решава нашите проблеми и очакваме от него да вземе експертни решения. Само че това би било изненада, ако се случи. Защото експертни решения се вземат от експерти, от хора, които имат политически опит", обобщи политическата склонност на българите събеседникът ни.

След това Димитър Стоянов направи коментар по отношение на част от предложенията на Станислав Трифонов за министри:

"Зад Трифонов не стоят хората, които стояха зад Борисов в първия му кабинет, който беше значително по-експертен. И при Трифонов има експерти, само че са хора, които имат компрометирана политическа биография. Аз не подлагам под съмнение експертното ниво на Николай Василев или на който и да е било друг. Вижте например Саня Армутлиева е екзотично решение за министър на културата. Останалите са хора, обвързани в сектора, в който са номинирани да бъдат министри. Например Пламен Абровски (б.р. номиниран за министър на земеделието) е много добър експерт, който има европейски опит. Има и хора, които са ми непознати. Доколкото номинацията за министър на вътрешните работи, явно ние сме забравили, че той беше свързан и с Бареков (б.р. през 2013 г. Николай Радулов направи опит да влезе в политиката като кандидат на коалиция "Център - Свобода и достойнство" /с участие на НДСВ и "Лидер" на Христо Ковачки. На парламентарните избори през 2014 г. той беше кандидат за народен представител на коалицията, формирана около "България без цензура" на Николай Бареков, в която партията на Ковачки отново присъстваше. Според медиийни публикации Радулов е бил и член на партията на Бареков). Връзката с Бареков е смущаваща, а с Ковачки още повече. Ковачки е един от хората, които са обект на международни журналистически разследвания от Германия и Италия, в които аз съм участник. Трябва да отбележа, че прекалено много хора, свързани с Христо Ковачки, фигурират в политическите дейности на "Има такъв народ" като кандидат-депутати, депутати. Николай Радулов е пример. Фигурата на Ковачки е неприятна и аз я приемам като изключително лоша репутация.

Така или иначе Радулов е един човек, който е бил част от Държавна сигурност, като това не го казвам с идеята на десните, макар и да стоя зад идеята за лустрацията. Проблематично е да сложиш Министерство на вътрешните работи под ръководството на човек, който е работил само в тип тайна полиция, тип разузнаване. Между сферата на сигурността и МВР - тоест опазване на обществения ред и противодействието на организираната престъпност, има огромна пропаст.

За министър на външните работи се избира човек, който бе министър на външните работи в първия служебен кабинет на Радев (б.р. оглавяван от Огнян Герджиков), който не беше много успешен.

Като министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, под чиято опека трябва да попадне например Информационно обслужване, е номиниран Христо Алексиев, който беше заместник-генерален директор на НКЖИ по времето на Данаил Папазов, който е тясно свързан с Доган. Предлаганият за министър на транспорта от Трифонов може да бъде считан за пряка връзка с ДПС и крилото на Доган. Папазов в момента, или поне доскоро, ако не съм пропуснал нещо, беше директор на теца на Доган.

В този смисъл говорим за едни хора с доста смущаваща биография. Аз не казвам, че тези хора трябва да бъдат зачеркнати, но те, ако са преживяли някакъв катарзис, ако са се променили, първо трябва да го докажат, за да бъдат номинирани като ръководни фактори в едно или друго управление. Смущаващо е тези хора да бъдат номинирани от човек, който е в позицията на такъв, който иска да променя правилата на играта. Аз съм сигурен, че има много добри експерти, които не са толкова политически ангажирани с партиите на статуквото, които могат да бъдат ангажирани да вземат политически експертни решения. За мен е смущаващ и фактът, че има твърде малко представители на самата партия "Има такъв народ" в това проектоправителство. Сещам се само за министъра на земеделието - Пламен Абровски, и министъра на спорта - Радостин Василев. Може да има и други, но за мен те са непознати лица".

Журналистът от Биволъ и Bird.bg коментира и персонално фигурата на предложения за министър-председател от Слави Трифонов - Николай Василев:

"В една подобна ситуация да номинираш някого като Николай Василев за премиер, на мен на първо място ми изглежда като бягство от политическа отговорност. Той няма никакви преки отношения с "Има такъв народ" или поне аз не знам да има. На второ място има премного данни за корупция, свързани с този човек. Много съмнителни сделки, много съмнителни обществени поръчки, премного скандали. Може би, ако за премиер беше номиниран някой друг, фигурите на министрите на вътрешните работи и на външните работи щяха да бъдат подминати с лека ръка. Ако се върна на Радулов, мога да кажа, че той е един много добър анализатор, компетентен човек, който обаче пише анализите си на базата на открити информационни източници. Оперативната работа, която трябва да е присъща на онзи, който ръководи МВР, е далеч от този род дейност", каза Димитър Стоянов, а след това допълни за Радулов, че е човек, на когото липсва практически опит на терен, както и опит в съвременните условия на работа. Според журналиста Николай Радулов е и прекалено възрастен за поста, защото за него се изисква повече енергичност. Той е на 65 години.

"Не знам каква е била идеята на Слави Трифонов с номинацията на този кабинет, а и не това е важното. Важното е оттук насетне какво ще последва. Лично моето мнение е, че тук няма заговор. Мисля, че това по-скоро е демонстрация на факта, че екипът на Слави Трифонов и самият Слави Трифонов са се откъснали от електората си. Нямаше достатъчно срещи с хората в страната и те познават проблемите на българина по-скоро на теория. Практическо ангажиране с тези проблеми и решението им няма. Липсата на реални решения, липсата на жив контакт с проблемите на хората е нещо, което аз отчитам като дефицит в предизборната кампания и в политиките дотук, които развива "Има такъв народ". Тяхното субективно възприятие за реалността е доста далечно от субективното възприятие на масовия българин. Да гостуваш в нечие студио и да изложиш проблемите си е едно. Да се запознаеш с проблемите в дълбочина, да изградиш политики, с които да решиш тези проблеми, е нещо съвсем различно. И за съжаление по-скоро "Има такъв народ" не се справя с това засега", заключи докторантът по политически науки.

"Съдебната реформа е постижима от обикновено Народно събрание. Заявката, че при евентуално управление "Има такъв народ" ще направи стъпки по посока отстраняването на Гешев, която заявка беше директно дадена от Слави Трифонов в интервюто му "Льо Монд", ни даде известни надежди, че ще се работи за кабинет на т.нар. партии на протеста. Оказа се, че тези надежди са били напразни. По принцип, особено в ситуация, в която нямаш пълно мнозинство, такива императивни действия, които Слави Трифонов предприе, не са печеливши. Нямаме пример в историята, или поне аз не се сещам за такъв, в който подобни императивни ходове да са донесли позитиви.

Всички се надявахме, че ще има опит за преговори между различните политически субекти, които представляваха хората, които излязоха на площада миналата година. Ние много добре знаем, че на партиите на протеста не им стигат гласове, за да управляват. Единственият шанс беше да се вземат гласове от БСП и да се върви към реформи - съдебна, административна, към ревизиране на разходите, към решение на проблемите, пред които всички сме изправени, а те са многобройни. Само че - дали импулсивно, дали егоцентрично решение да се предложи кабинет с подобен състав и конкретно с този министър-председател, е деструктивно за политическата ситуация у нас. Аз лично прогнозирам, че това поведение на "Има такъв народ" ще доведе до отлив на електорат от тях. Но се надявам, че все пак ще проявят достатъчно разум и ще подкрепят кабинет на третия евентуален мандатоносител", добави към анализа си Димитър Стоянов.

"За мен беше знаково, че Бойко Рашков не попадна в проектокабинета, предложен от Слави Трифонов. Това беше лош знак за мен. Нека да бъдем откровени - Рашков е първият министър на вътрешните работи от десетина години насам, който положи реални, а не деклартивни усилия, за борбата с купения вот, за борбата с контролирания вот. Ако лявото политическо пространство има свой герой, който е разпознат масово от народонаселението, това е Бойко Рашков. Това е човек, който натрупва реален политически капитал, базиран върху неговите действия. Не само върху политическо говорене. Факт е и че Кирил Петков отказа да се присъедини към този проектокабинет. В политиката, особено в нестабилни ситуации, динамични, взривоопасни, каквато е настоящата в България, императивното говорене и действия не са тези, които ще доведат до търсения резултат, ако той е излизане от кризата.

Надявам се голям част от служебния кабинет наистина да влезе в състава на едно следващо коалиционно правителство. Разбира се, трябва да уточня, че според мен ние се нуждаем един далеч по-решителен правосъден министър. Янаки Стоилов е един прекрасен учен, висококомпетентен юрист, но от него се очакваше да стартира процедура за отстраняването на Гешев. Това все още не е факт, а поводи меко казано не липсват. Аз това разчитам като нерешителност, твърде високо ниво на дипломатичност. Така че, Янаки Стоилов определено не е подходящ за поста, с който беше натоварен, но това не променя по никакъв начин качеството му като учен и политик.

Има много какво да се коригира в служебния кабинет на Радев, който очевидно ще продължи още известно време да ръководи България, но той изглежда доста по-добре конструиран и сработен от онова, което ни предлага Трифонов. Пак казвам, в проектокабинета на Трифонов има експерти, които са на високо ниво, но с оглед фигурата на потенциален министър-председател, не са този кабинет, който ще доведе до реформите, които бяха заявени. Като цяло този проектокабинет изглежда като отстъпление от позицията, която преди изборите "Има такъв народ" заемаше", заяви още разследващият журналист.

На финала на разговора ни той коментира и опита за внушение на Слави Трифонов, с който той се опита да оправдае номинацията на Николай Василев за премиер. А именно, че Христо Иванов е бил министър в правителство на Бойко Борисов и според Трифоновата логика съпредседателят на "Демократична България" и Николай Василев, който бе министър на НДСВ и Тройната коалиция, трябва да бъдат разглеждани еднакво.

"Факт е. Христо Иванов бе министър в правителство на Бойко Борисов, а Мая Манолова беше омбудсман с подкрепата на ГЕРБ. Само че Христо Иванов не е реализирал обществени поръчки по съмнителен начин, няма данни за такова действие. Ако се появяват впоследствие, ние бихме ги изследвали и разследвали. Но дотук няма данни за корупция в действията на Христо Иванов нито като политически лидер, нито като министър. А за номинирания за премиер на Слави Трифонов - Николай Василев, има такива данни.

Аз не казвам, че това, че той е бил министър в правителство на Борисов е без значение, въпросът обаче е той какво е направил като министър и какво е направил Николай Василев, с когото той беше сравняван".

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 146 гласа.

Свързани новини

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 И ,какво

  48 195 Отговор
  От това!?Слави е победител и народа му е дал пълномощно да си избере екип.Няма начин да му даваме оценка преди да е показал ,какво може.

  Коментиран от #8, #52, #55, #65, #68, #72

 • 2 миш

  27 72 Отговор
  Абе,баце ти кво работиш и пил ли си морен вода?Можеше да кажеш ,че в ГЕРБ Е ПЪЛНО С ОРА НА БОЧКО,НАЛИ ТАКА?
 • 3 ЧИТАТЕЛ

  168 21 Отговор
  ДА ДЕ МИСЛИТЕ,ЧЕ СЛАВИ Е ЗНАЕЛ ИМЕНАТА,НАУЧИЛ ГИ И ТОЙ В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ ОТ БОСОВЕТЕ И В ПАНИКАТА СИ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ЗА КОСМОНАВТИ.

  Коментиран от #31, #94

 • 4 БРАВО

  106 15 Отговор
  ОЩЕ ЕДНО ЗАЙЧЕ ОТ РЪКАВА НА СЛАФЧО ЗАВИСИМИЯТ. ЩЕ ИМА КЮТЕК. НЕ КЮЧЕК.

  Коментиран от #41

 • 5 ПКП Я

  38 62 Отговор
  Хранилките на БОКО и мисирките, се активираха!

  Коментиран от #50

 • 6 Ххх

  79 18 Отговор
  Слави ще спаси Баце и всички останали. Ще им се размине !

 • 7 Българка

  77 31 Отговор
  Точна, аргументирана позиция! Колко още коментари, доказателства трябва да има, за да се оттегли това проекто правителство? Слави, ти си на ход! Все още не е късно да върнеш надеждите на гласоподавателите си!

  Коментиран от #12, #13, #57, #88, #96

 • 8 кой

  60 5 Отговор

  До коментар #1 от "И ,какво":

  кой народ? 20% от 40%? Колко прави?

  Коментиран от #42

 • 9 миш

  16 42 Отговор
  Чиче,ти какво си допринесъл за държавата,та ми даваш акъл?А,РАБОТЕТЕ НЕЩО.
 • 10 Асен

  15 42 Отговор
  Ако искате " чисти" хора, идете на Луната. Там може и да ги намерите.
 • 11 Ташо

  20 42 Отговор
  Ами ,ако гледаме това то оставаме без политици.То и Нинова беше човек на Костов,Манолова на Станишев,Иванов на Борисов и т.н.Списъка е безкраен.Защо сега това да е нередно?
 • 12 5555

  15 48 Отговор

  До коментар #7 от "Българка":

  Ти отде знаеш, че гласувалите за ИТН не искат предложения кабинет?

  Коментиран от #92

 • 13 Има да чакаш

  14 49 Отговор

  До коментар #7 от "Българка":

  Слави от червени тикви ,акъл не ще.
 • 14 Пич

  33 32 Отговор
  " Прост народ - слаба държава " . Поговорките да ни добри , но народа си е прост , и не им обръща внимание...!!! Важното за един управляващ , е да повишава пенсиите и заплатите , и да контролира инфлацията. Тогава хората са добре... А нашите селски гении - кой иска президентска република , кои иска Гешев да уволнят , кой реве за ревизии... Абе такива идиоти не разбират ли , че това няма да направи живота им по добър... Щели да чегъртат...и какво направиха - изчегъртаха си пенсиите и заплатите... Че и са толкова прости , та заявяват това като успех... На кой бе...!!??? На тези , дето пак ви изпързаляха - за тях властта , за вас глада.... А честит ви успех...

  Коментиран от #17, #24, #27, #59

 • 15 Евала

  60 14 Отговор
  Много правилни разсъждения! Ако Славчо не беше фигурант, можеше да се спретне хубав кабинет, част от него от служебното правителство, част нови. И даже БСП щеше да са доволни, и да подкрепят много неща, срещу някоя и друга приета лява идея.

  Коментиран от #21

 • 16 67778

  17 50 Отговор
  Оляхте се ве. Аз ако съм работил в предприятие на Банев като счетоводител прави ли ме човек на Банев? Ми те по тая логика, какво да кажем за Ген Атанасов, Татяна Дончева, Мая Манолова, Курнелия. Че той Никито Василев е цвете пред тях. Не трябва ли някой първо да направи нещо нередно, че тогава да се съди, а не предварително?
 • 17 Браво

  29 8 Отговор

  До коментар #14 от "Пич":

  Точно в десятката. Нане не иска той да е добре, иска Вуте да е зле.
 • 18 ами

  35 11 Отговор
  тoвa прaвитeлcтвo e нecъcтoятeлнo, гeрб бcп дпc ли щe рaзcлeдвaт ceбe cи и зaдкулиcиeтo зaд тях? Тeзи кoитo в злобата си заедно бламираха парламента и oбикaляхa cтудиaтa нa прoдaжнитe тeлeвизии, които заедно ce върнаха в партийния дом пред очите на цялата държава, които почти успяха да наложат феодално-олигархичния строй, които превърнаха парламента в тото за далавери? Въпрoca e кoй cтoи зaд итн, oтнoвo зaдкулиcиeтo? Пoрeдния тeхeн прoeкт?

  Коментиран от #23

 • 19 Ковачки

  53 5 Отговор
  Чудно е как този Ковачки още не е арестуван? Кой седи зад него? Такъв "бизнесмен" е, че всичките му магазини "Европа" фалираха. Унищожи цели градове, като Бобов дол, например.
 • 20 гтнгтн

  5 35 Отговор
  Ако имаше нещо нередно около Никито Василев, гербавия Гешев досега да го е изкарал или поне партенка да са пуснали. Никаква логика няма в това ортака на ДПС - ГЕРБ да е редил кабинета на Слав при положение, че ИТН отнеха доста депутати от ГЕРБ, а и от БСП
 • 21 Това ще го

  6 18 Отговор

  До коментар #15 от "Евала":

  Направиш ,когато създадеш партия и спечелиш избори.Сега ти е малко рано да ръсиш мозъци на победителя при редовни демократични избори.

  Коментиран от #67

 • 22 Има Такъв Неандерталец

  19 13 Отговор
  Само Боклуци като ГЕРБ.
 • 23 Ами елементарно е

  10 15 Отговор

  До коментар #18 от "ами":

  Зад него стои БКП-БСП. Начело с Корнито.
 • 24 хайде

  16 1 Отговор

  До коментар #14 от "Пич":

  виж ако е имало финансови престъпления, корумпирани и корумпиращи, госпожи и господа 10%, какъв е проблема да бъде извършено разследване и изтеклите незаконно финанси да бъдат прибрани обратно? В този случай само едните правят живота за себе си хубав (хотелчета, яхтички, джипчета, шкафчета), но не и за държавата и гражданите.

  Коментиран от #26

 • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 26 еко

  5 1 Отговор

  До коментар #24 от "хайде":

  за гражданите - екостикери, да става далавера
 • 27 гост

  16 13 Отговор

  До коментар #14 от "Пич":

  Коментарът ви е много верен и правилен- когато в началото на септември, който и да е на власт, отново затегне мерките и доста хора отново се озоват в ситуация на напускане и нямат доходи, тогава яе разберат, че е по-добре една наядена позната въшка на власт, отколкото една нова и гладна, която тепърва ще си показва рогата и ламти за власт, кражба на държавни пари и държавно управление. Много от коментаторите, подкрепящи протестърите ще го разберат на собствен гръб, но ще бъде фатално късно за тях....

  Коментиран от #30, #39

 • 28 Гост

  30 4 Отговор
  Ковачки е директно за затвора, безобразията му нямат край. За жалост, има доста като него и само народен съд ще ни избави от тая измет.
 • 29 Запознат

  15 3 Отговор
  Изхвърлете любо дацов от итн и всичко ще бъде наред. Доносник на службите който хране компаньонки.

  Коментиран от #46

 • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 31 смях

  1 1 Отговор

  До коментар #3 от "ЧИТАТЕЛ":

  Разсмя ме , ...но си е така .
 • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 33 ВЛБИ

  27 3 Отговор
  Само това да е - в ИТН има и хора крими типове с по десетина години стаж в пандиза. И тези щели да решават съдбата на България и жалкият и народец.

  Коментиран от #34

 • 34 То и при

  4 8 Отговор

  До коментар #33 от "ВЛБИ":

  Нинова ,Манолова,Иванов също има ,такива.Само ,че за разлика от ИТН не са спечелили избори.
 • 35 Любопитен

  18 5 Отговор
  Слави Трифонов предложи кабинет любезно предоставен от Козяк. Христо Иванов Не крие че е финансиран от американски фондации. Правя си извода че те ужким имат някакви противоречия но накрая ще се сдушат и ще направят правителство

  Коментиран от #61

 • 36 Послание

  24 8 Отговор
  Аз съм от електората на ИТН и казвам.Или Кирил Петков-Министър председател с МВР Б.Рашков и сегашния финансов министър или ще върнем Бойко.Слави да се занимава с кастинги за шоумени.
 • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 38 добри джуров

  2 0 Отговор
  Германците питат коя е майка ти немЦИте ги знаем кои са А баба ми се казва Иванка
 • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 41 LOSHIA

  1 1 Отговор

  До коментар #4 от "БРАВО":

  ВНИМАВАЙ С КЮТЕКААААААА!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • 42 ле ле

  5 3 Отговор

  До коментар #8 от "кой":

  а другите и това нямат..коалиции ли искате,не сте ли нагледали на този цирк...златен пръст и др.
 • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 47 Киро казана

  1 5 Отговор
  Поредния GAY ще ми дава наклон.......боже слез от небесата...моля ти се!
 • 48 възпитан

  20 1 Отговор
  След тоя кабинет на Слави за Слави повече не гласувам
 • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 50 Славче предаде протеста

  18 1 Отговор

  До коментар #5 от "ПКП Я":

  Славче не е бил на протеста, играе срещу исканията на протеста и е време да го наредим до бай0ня.

  Коментиран от #53

 • 51 ГРАД КОЗЛОДУЙ

  10 6 Отговор
  ХУНТАТА ГЕРБ иБОРИСОВ унищожиха съсипаха много ЧОВШКИ СЪДБИ

  Коментиран от #58

 • 52 Оракула

  29 4 Отговор

  До коментар #1 от "И ,какво":

  Слави показа, че може лесно да излъже, 25% от българите да гласуват за сульо и пульо! И както винаги с помоща на Хунтата! Баламите , да пият по една хладка вода и пак да гласуват за Царя и Доган! Слави не е в управлението умишлено ,но това не го прави невинен за измамамите които сътвори!
 • 53 Ами пробвайте

  1 4 Отговор

  До коментар #50 от "Славче предаде протеста":

  Но нещо не ви се получава.И точно Славчо ви избави от Байона.Това не го ли вдяваш?
 • 54 теодор

  2 4 Отговор
  Започвате да се оливате,а Байдън да не е млад.България е малка,всеки може да е някакъв и на някого,важно е той какъв е.
 • 55 Перо

  9 3 Отговор

  До коментар #1 от "И ,какво":

  Ако му се даде право на Слави да покаже,какво може,държавата отиде!
 • 56 АХМЕД ДОГАН

  13 3 Отговор
  РЕДИ КАБИНЕТА НА СЛАВИ ТРИФОНОВ,ТАКАВА Е ИСТИНАТА, СЛАВИ НЯМА ДУМАТА , ПО ИНТЕРЕСНО Е С КАКВО Е ТОЛКОВА ОБВЪРЗАН С ДПС ,КАК СА ГО ХВАНАЛИ И НЕГО В ТЯХНИТЕ СХЕМИ !

  Коментиран от #64

 • 57 СПНЕЖЕ ТИ ВСИЧКО ЗНАЕШ И РАЗБИРАШ

  3 1 Отговор

  До коментар #7 от "Българка":

  КАЖИ АКО ДПС ПОДКРЕПИ КАБИНЕТА НА СЛАВЕЙ ТРИФОНОВ ,ДАЖЕ АКО ЩЕШ И ЕДНО КАФЕ ДА ГИ ЧЕРПИ ,КАКВО ПРЕДЛАГАШ БЪЛГАРИТЕ И В ЧАСТНОСТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ НА И.Т.Н ТРЯБВА ДА НАПРАВЯТ,КАЖИ МОЛЯ!!!ЩЕ ИМА ЛИ„ КОЙ” И „ЗАЩО” 2 !!!!????🔝И ПОСЛЕ ПИС ,ЗАЩО ЧЕТВЪРТИ ДЕН ДПС МЪЛЧИ,А!?
 • 58 Да, смачка престъпността

  4 5 Отговор

  До коментар #51 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

  КОЯТО ПЛАТИ НА ПРОСТИТЕ ХОРИЦА ДА ПРОТЕСТИРАТ И ДА ВЪРНАТ ДПС НАЧЕЛО НА ВЛАСТ ЗАДКУЛИСНО !
 • 59 изрод от ГЕРБ

  3 3 Отговор

  До коментар #14 от "Пич":

  Прост народ-слаба държава,да така е,като се има в предвид че е пренаселена с такива като тебе.Ще допълня само че още,още по прост народ,съставен от такива като тебе-няма и държава,а още,още,още,по прост народ ,народ съставен от такива като тебе-НЯМА ТЕРИТОРИЯ!
 • 60 Димитър Стоянов

  9 1 Отговор
  Като си почнал да обясняваш топлите връзки на ИТН с ДПС кажи за самия Николайчо Василев и обвързаността му с Доган, схемите му с ОПАК, софтуера на Майкрософт и задълженията на фонда му Експат, както и предложената от него за министър Лилия Иванова, негова любовница и протеже, кадър на ДПС и ГЕРБ
 • 61 И ОТНОВО8434

  2 1 Отговор

  До коментар #35 от "Любопитен":

  Айде бе ,на те бе само Лукашенко и Путин са ти в главата. Искаш те да съставят правителствооо......знае ме ти мераците
 • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 63 0001

  3 2 Отговор
  Образ смешен, едно е да говориш свободно и глупости др е да говориш с доказателства. Нагледен пример е СЛУЖЕБНОТО радеФО правителство
 • 64 LOSHIA

  2 3 Отговор

  До коментар #56 от "АХМЕД ДОГАН":

  БЪРКАШ!!!!!!СЪСТАВЕН Е ОТ ЕРДОГАН,БАЦЕ И ВЕЖДИ РАШИДОВ ХА,ХА ХА,ХА,ХА,ХА,ХА,ХА,.........
 • 65 Перо

  6 5 Отговор

  До коментар #1 от "И ,какво":

  Най-добре е хората,които са гласували за партиите от протеста да искат от някой мандатоносител да предложи служебното правителство за постоянно! Това ще премахне опасността от съмненията,че Слави ще направи подмяна,а не промяна и тиквата ще бъде мачкан дълго време за всяка престъпност. Служебното правителство предварително ще съгласува приоритетите за изпълнение с 3-те партии! Явно дългуча си мисли,че има 240 депутати и може всеки ден да си прави промени в кабинета по ТВ кабеларката!

  Коментиран от #66

 • 66 Това

  3 1 Отговор

  До коментар #65 от "Перо":

  Можеш да го приложиш,като създадеш партия и спечелиш избори.Сега можеш само да си драскаш простотиите тук.
 • 67 Евала

  6 1 Отговор

  До коментар #21 от "Това ще го":

  То ако тоя каун беше обявил какво ще прави, никога нямаше да ги спечели тези избори. Има време и възможност, да докаже че е читав.
 • 68 Николай

  1 3 Отговор

  До коментар #1 от "И ,какво":

  Дайте му шанс да започне да работи. Поне до януари февруари, то времето и действията ще покажат за какво иде реч.

  Коментиран от #70

 • 69 Николай

  3 4 Отговор
  Хубаво ги реди Димитър Стоянов. Сега да питам защо тези неща не ги казаха преди изборите, а след като се видя, че Слави отказва да прави уговорки и да разпределя министерски постове тогава протестърите взеха да ронят тежки сълзи.
 • 70 Евала

  1 0 Отговор

  До коментар #68 от "Николай":

  Може, но ако почне с правилни приоритети, не с глупости.

  Коментиран от #73

 • 71 NeXu s

  7 7 Отговор
  Накрая много ми падна в очите с тези величаенета на правителстворо на Мунчо, което е провал. Ако Рашков е правил нещо срещу купения вот, то е било единствено в угода на Бкп. Всички останали негови твърдения са недоказани и са от типа ЕЖК. НАПРИМЕР и днес Борисов бе разпитван за нещо, ЧУТО по времв на крос. Що за кретенизми?
 • 72 Гостилничаря

  5 8 Отговор

  До коментар #1 от "И ,какво":

  Именно, интересно как този кълвач ще обясни, че "професионалният" политик Борисов за 10-годишния си опит успя единствено да ни върне с години назад?! Всички платени плювачи изпълзяха от дупките си и нададоха паст!

  Коментиран от #74, #97

 • 73 Николай

  4 0 Отговор

  До коментар #70 от "Евала":

  Говорим за работа, служба в полза на народа и България. Ако почнат с далавери и разпределяне на обществени поръчки, работата е ясна.
 • 74 NeXu s

  7 6 Отговор

  До коментар #72 от "Гостилничаря":

  Как те е върнал години назад? Сещаш ли се, че заплатата ти е над 3х повече, отколкото при Станишев?
 • 75 Добре е

  11 2 Отговор
  Добре е, че на Слави му лъсна рано задника.
 • 76 Слави не се е правил на Месия!! И никой

  2 12 Отговор
  Него вижда, като такъв!! Тихо, кротко си върши работата, не дава обяснение, и някой, им е много мъка!! Не парадира, работи по махането на ГЕРБ, за работеща и независима съдебна система, и се пошегува с полетите в космоса, и всички Накълваха!! След някой ден ще се Обедите , че усилията и думите му за по добър и справедлив живот в България не са празни приказки, и че това ще се случи без ГЕРБ и Ортаците им!!
 • 77 Арсен Люпен

  9 1 Отговор
  Слушайте мили българи: Попитала младоженката радио Ереван : С нощница или гола да легна в първата брачна нощ ? Отговора на радиото: Мила моя , резбата и в двата случая ще един и същ! В българската политика е същото - изборът е безсмислен. Да живее все още живата ДС !
 • 78 Арсен Люпен

  7 0 Отговор
  Слушайте мили българи: Попитала младоженката радио Ереван : С нощница или гола да легна в първата брачна нощ ? Отговора на радиото: Мила моя , резултата и в двата случая ще един и същ! В българската политика е същото - изборът е безсмислен. Да живее все още живата ДС !

  Коментиран от #83

 • 79 Да изселим

  1 1 Отговор
  Сидерови от България!!!
 • 80 Георги

  5 1 Отговор
  Един голям журналист и борец срещу мафията като Димитър Стоянов трябва да участва във един кабинет на протеста

  Коментиран от #86

 • 81 Гумен Гадев Пликчев

  1 4 Отговор
  Хората на Гаргамел,те са най честни,,сладък ,мамин Митко защо не публикувахте последните списъци всичко с двоен аршин и да се насе рете Гаргамел е мъртав.Кога Митко последните списъци
 • 82 деб.Илчев

  6 0 Отговор
  Пусти обвързаности, славчУ- промяната предлага хора с обвързаности, що така, бе миме?!
 • 83 5789

  5 1 Отговор

  До коментар #78 от "Арсен Люпен":

  И в момента е комунизъм в действие с тенденция за затвърждаване
 • 84 РЕЦИДИВИ

  6 2 Отговор
  НИКИ ВАСИЛЕВ - МАЛКЯТ МУК е от ДС С псеводним ,,РУМЯНЦЕВ"
 • 85 бай Даньо

  4 5 Отговор
  Всичко писано от журналисти близки до антибългарските сайтчета Бивол и Фрогнюз ,кой знае от къде финансирани, може да се игнорира отривисто спокойно и с лека ръка, дори е по добре да не се чете . Да чета тоя мисир , сякаш той няма никакво участие в обудаляването и истеризирането на българското простолюдие да отиде и да търси в Слави месия!? Верно!? Няма да го прочета!
 • 86 Абе

  6 2 Отговор

  До коментар #80 от "Георги":

  Незнам дали трябва да участва в кабинета, но анализът му описан в статията е много точен и правилен! Изобщо в България и ма достатъчно компетентни и стойностни хора, които да вършат добра работа само че на тях не им се дава възможност, а за сметка на това се назначават некадърни, алчни, нагли и крадливи калинки при които най-ценното качество е верността към вожда(в името на общото крадене)
 • 87 Росен

  2 6 Отговор
  ГЕРБ след като изгубиха изборите ще се опитат да предизвикат Гражданска война. Държат още доста структури, но не могат да си върнат властта по мирен път.

  Коментиран от #89

 • 88 Подкрепа за Борисов

  2 1 Отговор

  До коментар #7 от "Българка":

  За кой народ пишете Имаше ниска избирателна Активност Имаше принудителни действия на служебните превратаджии спрямо последователи на ГЕРБ Комунизмът се завърна Демокрацията е потъпкана Някакви Мултаци Се обявяват за Месии Спасители на какво а Разни Балъци и ръкопляскат Превратаджиите на Радев Рекетират ГЕРБ Българи срещу българи Доволни ли сте
 • 89 Подкрепа за Борисов

  4 1 Отговор

  До коментар #87 от "Росен":

  Виж незнам за ГЕРБ какво ще предизвикат но аз Не искам Комунизъм не искам разни Рашковци Радевци да заплашват репресиран да изнудват не искам разни Мултаци Кръвожадници да се правят на Месии не искам Маята Дончева върли Комуняжки да се правят че са демократи Не искам разни ОТРОВИ Божковист и Да крадат Искам Нормална Успешна стабилна България

 • 90 Подкрепа за Борисов

  4 1 Отговор
  Виж незнам за ГЕРБ какво ще предизвикат но аз Не искам Комунизъм не искам разни Рашковци Радевци да заплашват репресиран да изнудват не искам разни Мултаци Кръвожадници да се правят на Месии не искам Маята Дончева върли Комуняжки да се правят че са демократи Не искам разни ОТРОВИ Божковист и Да крадат Искам Нормална Успешна стабилна България
 • 91 COCO

  2 1 Отговор
  Благодаря на Митко Стоянов за анализа. Голяма доза яснота за посоката напред. Дано стане ясно на всички - в Библията пише - по действията ще ги познаете! Не по образованието, езиците и красотата. Избора е да се залага на вътрешни за ИНТ хора, доказали честността си!
 • 92 Дани

  3 0 Отговор

  До коментар #12 от "5555":

  Много ясно. Хората гласуваха 1.патриотично,2. за повече глас на народа, 3.за борба с корупцията и 4.за нещо ново. Слави 1.прави евро-атлантически кабинет от проваксъри и НПО функционери, 2.Решава го сам, и си измисля тъпи приоритети, без екипа си от ИТН, които бяха много адекватни по време на кампанията, което е абсолютно недемократично. 3. Не споменава Гешев в приоритетите си. 4. Слага министри, например социалната били 20 години във властта и работели в 8 министерства. Това ли е новото и другото?
 • 93 Лустрация

  0 0 Отговор
  Съд и затвор за корупираните демагози!
 • 94 Да дааа

  2 0 Отговор

  До коментар #3 от "ЧИТАТЕЛ":

  Направо да отлита в космоса. Говори се че ако не спази уговорката ще има ресто деветцифрена сума в зелено.
 • 95 Да,

  2 1 Отговор
  Добра статия на Д.Стоянов
 • 96 Руски трол

  3 0 Отговор

  До коментар #7 от "Българка":

  Чалгата няма ходове ! Толкова му е капацитета. Щом има наглостта да предложи Ники Маус какво повече да коментираме !
 • 97 Руски трол

  4 0 Отговор

  До коментар #72 от "Гостилничаря":

  Средната заплата е около 1000 долара, кога преди е била толкова ?! Колкото и да не вървят нещата стандарта е много по-висок от преди и до 1-2 години заплатите ще станат средно по 1500 долара колкото не им се иска на работодателите! Проблема е ,че нашите хора са смачкани от 50-те години социализъм и ги е страх да воюват за заплати и по-добри условия на труд !

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.