Last news in Fakti

18 Юли, 2021 10:50 5 980 168

Здравният министър: Не съм лежал в „Пирогов”, подписът ми е фалшифициран

  • стойчо кацаров-
  • пирогов-
  • асен балтов-
  • проф. асен балтов

Разбрах, че съм бил лекуван по клинична пътека с диагноза цироза месец след контролния ми преглед, сподели д-р Стойчо Кацаров

Здравният министър: Не съм лежал в „Пирогов”, подписът ми е фалшифициран - 1
Снимка: БГНЕС

„Разбрах, че съм бил лекуван по пътека с диагноза цироза месец след контролния ми преглед. На 1 март поисках копие на документацията от „Пирогов”. Не съм лежал в болницата, не са ми давани никакви лекарства. Всичко написано от лечебното заведение е фалшиво. В документите, в които се твърди, че съм информиран за източника на плащане, подписът ми е фалшифициран”. Това заяви в ефира на NOVA здравният министър д-р Стойчо Кацаров, показвайки цялата медицинска документация, която му е била дадена от „Пирогов”.

Преди дни директорът на най-голямата болница за спешна помощ у нас проф. Асен Балтов беше уволнен след обвинение за лечение на над 400 пациенти-фантоми. Един от мнимите болни се оказа самият здравния министър. От лечебното заведение обаче обясниха, че Стойчо Кацаров не само че е бил преглеждан, но е и получил лечение отвъд правилата. Здравният министър категорично отрече да е знаел, че му пускат пътека, както твърди доц. Атанасов.

„Пациентът не може по свое желание да отиде на контролен преглед. Доц. Атанасов ме извика на 23 януари. Искаше да направим скенер на белия дроб след преболедуването ми от коронавирус. Защо някой който иска да ми прави услуга не ме вика в едномесечния срок, когато имам право безплатно да се възползвам от услугата, а ме вика 10 дни по-късно. Аз съм здравноосигурен, прегледан съм и ми е направено изследване в лечебно заведение, което има сключен договор с НЗОК. Защо да не мога да получа това изследване, платено от касата? Смятате ли, че да ми лепнат стигма чернодробна цироза до края на живота струва 100,200 или 300 лв.?”, пита Кацаров.

По думите му директорът на болницата носи отговорност за подобни фалшиви документи. „За това го уволних. Опитът да се оправдаят, че ми правели услуга, за да не плащам нещо, което имам право да получа безплатно, е абсолютно нелеп”, каза още министърът на здравеопазването.

Според Кацаров кой и как ще бъде наказан за подобно фалшифициране ще реши съдът.

„Случаят показва в какво състояние заварвам здравната система след 10-годишно управление на ГЕРБ”, коментира още министърът. Според него кризата с коронавируса не е управлявана правилно.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 80 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    29 119 Отговор
    Лъже и маже

    Коментиран от #4, #59, #166

  • 2 Балтов позор

    145 20 Отговор
    Пълна проверка на документацията за престоя на Цар Тиква в Пирогов.

    Фалшиви ли са документите за хоспитализация с "скъсан минискус" и фиктивна ли е операцията, с цел Тиквата да се скрие от парламента?
  • 3 А бе

    68 7 Отговор
    И все повече се заплита
  • 4 ивет николова

    55 8 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    Булю булю булю булююююю

    Коментиран от #12

  • 5 Всичко е

    81 11 Отговор
    Логично, но неразбираемо за гербясали, те логика нямат!
  • 6 В Пирогов

    66 7 Отговор
    излекуваха и много китайци от жълтеница...
  • 7 Baba

    43 2 Отговор
    Но ще дойде Видовден
  • 8 пациент

    103 12 Отговор
    Отиваш за преглед и те пишат с цироза. Лекарската мафия ограбва държавата. Преди още да се появи ковид истерията ми се наложи да лежа за 3 дни в болница и като ми издадоха епикризата в нея имаше куп изследвания, които не ми бяха правени, както и куп медикаменти, които не ми бяха давани. Но НЗОК плаща.

    Коментиран от #77

  • 9 хахахааааааа

    17 92 Отговор
    Кацере, Кацаре, гола вода си.
  • 10 СТИГА СТЕ СЕ ПЛЮЛИ СТАРЧЕТА

    13 53 Отговор
    СТАНАХТЕ ЗА СМЯХ

    Коментиран от #89

  • 11 БАЙ Х@Й ‼️

    31 14 Отговор
    Сега да не излезе, че е трябвало да плати 300 кинта ! А колегите, за да му ги спестят, са го пуснали по пътеката ! / не че кума на личния лекар на Буци е Светец/
  • 12 А ти

    9 24 Отговор

    До коментар #4 от "ивет николова":

    Не те знам буля ли си или стрина, ама си като лейка, куха, че дрънкаш
  • 13 хъхъ

    83 3 Отговор
    Болниците са търговски дружества, а на всяко такова дружество целта е една - ПЕЧАЛБА. Капитализмът няма човешко лице и това става на всяка цена. На никой не му пука дали ще се излекувате или ще станете по-зле и починете, важно е да се печели, това е единствната цел на едно търговско дружество.

    Коментиран от #21

  • 14 Пурко

    53 10 Отговор
    Защо Балтов и тоя лекувал Къци от цироза не са в следствения арест?
  • 15 И тоя се оказа

    12 36 Отговор
    Крал на имоти. Доктора който с отнета докторска титла. 2007

    Коментиран от #16

  • 16 гошето

    50 10 Отговор

    До коментар #15 от "И тоя се оказа":

    Крал, крал, ама колкото твоя любим цар Тиква не е крал. 😂
  • 17 опарен

    31 4 Отговор
    За голямо съжаление в Майчин дом гр. София, правят изследване на бебета без информирано съгласие на родителите.
  • 18 Гост

    19 52 Отговор
    Тоя костовистСтойчо се съдра да лъже. Има документи за всичко. Като нищо по лъжи може да надмине началника си Иван Костов.

    Коментиран от #44

  • 19 oijjoinioj9jp

    9 23 Отговор
    дрислю
  • 20 Българка

    78 17 Отговор
    Кацаров постъпи по единствено правилния начин като уволни Балтов. Не може Балтов да се крие за жив щит от свои подчинени. Кацаров взема решение на база на доклад от НЗОК, на база на документи и факти, а не на преразкази и то от зависими хора или благодарни към лекарите пациенти. Цинично е заради уволнението на директора да се твърди, че се атакува болница Пирогов. Балтов не е болницата. По време на най-големия пик на пандемията, когато хора умираха по стълбите пред болници или в дома си, всички с очите си видяхме , че Балтов обикаляше студиата или разглеждаше от джипката маркировки на магистрали

    Коментиран от #26, #32, #122

  • 21 РАДИО ЕЛТО

    28 4 Отговор

    До коментар #13 от "хъхъ":

    И кой направи болниците търговски дружества? Чие беше предложението и при кое Правителство стана това!!? Ами научете ги тия работи бе...
  • 22 Не се

    36 8 Отговор
    обеснявай излишно , а действай все така смело ! Всеизвестно е , че там е гнездо на шуробаджанащина и свои хора , толелирани от власт и любимци на мутри при специални нужди !
  • 23 Хичо

    27 4 Отговор
    Къде сте чули,че пациент трябва да го канят за преглед(Може и с баница да го посрещнат).На Всяка епикриза пише:Контролен преглед в рамките на един месец.

    Коментиран от #29

  • 24 българин ром

    20 0 Отговор
    Интеграцията върви с пълна сила, вече лъжат като дърти цигани, не можеш да разбереш кой казва истината.
  • 25 гласоподавател

    10 20 Отговор
    Вече ставате жалки и комични.
    Колкото и да се напъваш, шефът ти ще загуби изборите на есен.
  • 26 Посетител

    20 49 Отговор

    До коментар #20 от "Българка":

    Зaнимaвaтe ce c глупocти. Рaзбирa ce, чe Бaлтoв e нeвинeн, нo кocтoвиcтa Cтoйчo Кaцaрoв e нeумoрим. И нa нeгo щe му дoйдe врeмeтo! Кoлкoтo и дa увoлнявaтe и дa зaдoвoлявaтe eгoтo cи, живoтa нa хoрaтa щe cтaвa вce пo лoш. Cтaндaртa нa живoт щe ce влoшaвa. Цeнитe нa cтoкитe и уcлугитe тръгнaхa нaгoрe и нямa кaк дa ги cпрeтe. Тока и парното също! Пeнcиитe нищo, дaжe Бoйкoвитe 50 лeвa cкoрo щe cпрeтe. Причинaтa e, чe нe мoжeтe дa упрaвлявaтe. Тoвa e гoлeмият прoблeм. Зaтoвa c тия тoтaлни увoлнeния нaвcякъдe и във вcичкo и пocтaвянe нa нaши хoрa пo cтoлoвeтe, нищo нямa дa пocтигнeтe. Мeдиитe ca cъщo уплaшeни и нямa чувaeмocт, нo и тoвa нямa дa ви пoмoгнe. Гeчeвци ни пoкaзaхa 96-тa гoдинa кaквo мoгaт. Крaдeнe ,бeднocт и мизeрия. Тoвa cтe виe хунтaтa кocтoвиcти c индивиди кaтo Cтoйчo Кaцaрoв.

    Коментиран от #34, #52

  • 27 браво Кацаров

    29 10 Отговор
    чегартане и арест на мръсните герберасти фалшификатори !
  • 28 Баба Вуна

    17 27 Отговор
    Г-н Кучкаров,щом като си толкова "принципен",защо не надникнеш в частните болници за да видиш какви далавери се въртят там.Сигурно имаш нареждане от фигуранта да не ги закачаш.Там е истинската корупция!

    Коментиран от #41

  • 29 мдаа

    18 6 Отговор

    До коментар #23 от "Хичо":

    Пo принцип тeзи хocпитaлизaция ce прaвят oт крaй врeмe. В cлучaя тoзи ЧECТEН миниcтър e пoпaднaл мeжду чукa и нaкoвaлнятa. Явнo имa пoръчкa дa зa aтaкa oт НЗOК към Пирoгoв зaщoтo прoвeрки c тoлкoвa кoнcтaтирaни нaрушeния кoитo пo принцип ce знaят cтaвaт пo пoръчкa. Oбaчe в хoдa нa прoвeркaтa лъcвa и имeтo нa миниcтърa, кoйтo вeчe нямa други вaриaнти ocвeн дa твърди, чe e e изпoлзвaн бeз тoй дa знae мaкaр cъc cигурнocт дa e нaяcнo, чe пo дoкумeнти e хocпитaлизирaн зa дa му ce cпecтят рaзхoди. Глупaвoтo e, чe ce oплитa в лъжи и пoкaзвa, чe нe знae eлeмeнтaрни нeщa кaтo кoй кoгa и в кaкъв cрoк имa прaвo нa бeзплaтeн пeглeд cлeд дeхocпитaлизaция. Пo дoбрe дa cи бeшe мълчaл.
  • 30 5789

    9 16 Отговор
    А, бе ти си се подписал да ти пуснат изследвания безплатно и по желание не си лежал, бе скункс, стига се оправдава, дотегна
  • 31 просто иЛогично

    18 6 Отговор
    Както и да се погледне това са тежки престъпрения и в бичен и в обществен аспект . Някой , в случая Балтов , много добре е знаел какво е вършил и за това полегна на Тиквата . Способен травматолог , директор на '' Пирогов '' , а може и точно за това да е директор , да се предостави в услуга на една проста мутра , която след гафа с американците никаква я няма , съвсем зачезна , онемя , покри се като мишок , защото е прост и като го сритаха ''началниците '' му , а той изпадна в ступор от шубе и за пръв път осъзна колко е тъп и онемя , е неестествено .
  • 32 Който и да съм

    5 8 Отговор

    До коментар #20 от "Българка":

    Най-циничното е твоята "оценка", какво е правил Балтов, по време на пандемията!Това , което пишеш е отвратителна лъжа!

    Коментиран от #38

  • 33 проф. Петър Атанасов

    4 10 Отговор
    Направих го като за брат а той се оказа Павлик Морозов
  • 34 Пижо

    11 3 Отговор

    До коментар #26 от "Посетител":

    "Бойконите" 50 лв. нямат нищо общо с бойковото джекмедже, значи не са "бойкови". Не че в чекмеджето са негови от заплата. Така че бойко да върви по дяволите.
  • 35 Мимч

    15 1 Отговор
    Всички които са ходили по болници и лекари знаят,че това е така.Там е пълна мъгла.Личните лекари изписват фалшиви болнични и искат пари за ден по минимум 3 лв.Пишат 12 дни иска + 30 лв.Специално в болниците преди да те изпрати докторът е на частно и казва отиваш в болница,аз довечера ще съм на смяна има свободни легла,без да има нужда,но да се точи касата,а трябва да има лежащи.Пълна порнография,търговски фирми са....

    Коментиран от #39, #53

  • 36 Отврат

    18 2 Отговор
    Повдига ми се вече от мръсотията в здравеопазването!
    Става въпрос за най- ценното за човек!
    Но всичко е далавера и пари, забравили са Хипократ!
    Смее ли някой да разрови там?

    Коментиран от #43

  • 37 Родители да избират екип при раждане!!

    17 3 Отговор
    Чист Рекет!! Търговски Дружества, Тази мафия в Бели Престилки няма Наяждане!!

    Коментиран от #42

  • 38 права е

    5 3 Отговор

    До коментар #32 от "Който и да съм":

    Море баш така си беше .
  • 39 хммм

    8 2 Отговор

    До коментар #35 от "Мимч":

    Зa клиничнa пътeкa зa лeчeниe нa уcлoжнeния oт Соvid ce зaгoвoри фeвруaри т.г.Идeятa бeшe дa ce нacтaнявaт тaкивa пaциeнти в caнaтoриуми и тaм дa ce прoвeждaт дoпълнитeлни изcлeдвaния,лeчeниe и рeхaбилитaция.Тoвa,oбaчe e вaлиднo caмo зa прeбoлeдувaли прeз пocлeднитe 3 мeceцa и лeжaли в бoлницa пaциeнти.И другo,c кoeтo нe cтe нaяcнo- нe мoжeш дa приeмeш пaциeнт пo eднa и cъщa клиничнa пътeкa,aкo нe e изминaл мeceц oт хocпитaлизaциятa,зaщoтo НЗOК нe плaщa зa лeчeниeтo,изcлeдвaниятa и т.н.Тoвa e eдин oт нaчинитe бoлници дa нaтрупвaт дългoвe.Зa мeн ocнoвният прoпуcк нa Пирoгoв e,чe г-н Кaцaрoв e пoлзвaл рecурca нa бoлницaтa бeз дa лeжи в нeя.
  • 40 123

    11 2 Отговор
    Пълно разследване на всички болници.
  • 41 съгласен

    8 5 Отговор

    До коментар #28 от "Баба Вуна":

    Абсолютно точен въпрос!
    Кацаров е в конфлект на интереси по отношение частните болници!

    Коментиран от #46

  • 42 Енгелс

    5 2 Отговор

    До коментар #37 от "Родители да избират екип при раждане!!":

    Недей рИва! При капитализма е така!
  • 43 Енгелс

    8 4 Отговор

    До коментар #36 от "Отврат":

    При капитализма е така. Всичко е пари и интереси. Морал няма!.
  • 44 Гост

    10 6 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Не бе, балтов е най-честния гербераст, дето се е возил на задната седалка...бегай
  • 45 5324

    11 2 Отговор
    Кой да предположи, че един от пациентите които цакаш ще стане министър и ще те уволни. Хахахаха!
  • 46 Дельо Хайдутин

    4 4 Отговор

    До коментар #41 от "съгласен":

    Той няма власт над частните болници.

    Коментиран от #48

  • 47 Д-Р КАЦАРОВ

    11 3 Отговор
    НЕ ИМ СЕ ОБЯСНЯВАЙ. ВСИЧКИ РАЗБРАХМЕ, ЧЕ СТЕ ПРАВ. ТЕ ДА
    СИ ГОВОРЯТ ЩО ЩЪТ. И НЕ САМО ТАМ Е ТАКА. БОЛНИЦИТЕ ГИ ПРЕВЪРНАХА УПРАВИТЕЛИТЕ
    ИМ В СВОИ ЕДНОЛИЧНИ ТЪРГОВСКИ
    ДРУЖЕСТВА. А ВЛАСТТА БЛЕЕШЕ.

    Коментиран от #55, #56

  • 48 хммм

    11 1 Отговор

    До коментар #46 от "Дельо Хайдутин":

    Чacтнитe бoлници ca cвeщeнни крaви c кoнкрeтни coбcтвeници, кoитo cмучaт и oт coциaлния здрaвeн фoнд. Прoпуcкaтe и цeнитe нa мeдикaмeнти, плaтeни oт НЗOК . Кaк мeдикaмeнт, прoизвeдeн в Aвcтрия нa цeнa 6000 лв., бългaрcкaтa НЗOК гo плaщa 24 000 лв. нa фирмитe внocитeли? И тoвa e цeнaтa нa eднoмeceчнo пoддържaщo лeчeниe. Cвeщeннитe крaви в бългaрcкoтo здрaвeoпaзвaнe ca мнoгo.
  • 49 Точен удар

    13 6 Отговор
    Служебният здравен министър д-р Кацаров е смел човек и работи по-добре от редовния министър, по -добре от всеки редовен здравен министър. Обществото го оцени по достойнство.

    Коментиран от #64, #70

  • 50 Кацаров Стойчо

    6 10 Отговор
    Откраднаха ми личната карта за да ме чекират на регистратура, двама от охраната ме държаха докато ми взимат кръв за изследвания , които не съм искал, после ме упоиха и ме вкараха в скенера. Ама не, само те са виновни, аз не. А и на контролен преглед масово се правят безплатни скенери.. като в Дубай сме.
  • 51 Деймос

    7 7 Отговор
    Браво на Кацаров !! Ако гербавите бяха на власт , и даденият директор беше нацелен !!?? Досега щеше да бъде арестуван и разнасян като мечка ...

    Коментиран от #57

  • 52 В.Г.З.

    3 3 Отговор

    До коментар #26 от "Посетител":

    "Бoйкoвитe 50 лeвa" - тези от чекмеджето ли са?
  • 53 българин

    5 4 Отговор

    До коментар #35 от "Мимч":

    Полемиката за недостатъците в здравеопазването е нужна!
    Верно ли е че разходите по лечението на ковид болните не могат да се покрият от клиничната пътека? Защо не се дебатират пропуските от съответните институции? Това ли е начинът да се решат проблемите , да уволниш просто един директор? Ще потърси ли някой отговорност, от служебния здравен министър, какво е направил за здравеопазването през този период, освен да уволнява?

    Коментиран от #76

  • 54 Анонимен

    7 5 Отговор
    И как е разбрал ,че е лекуван от чернодробна цироза,ако не си е взел епикризата ? Нали е бил в Пирогов на контролен преглед?Или г-н Кацаров собственоръчно е проверявал документите на фантомните пациенти?Това е същият г-н Кацаров,който направи от болниците търговски дружества.
  • 55 Верно ли

    8 2 Отговор

    До коментар #47 от "Д-Р КАЦАРОВ":

    Ооо, хич не е бляла, да ти кажа. Отдавна се знае, че директорските постове в големите държавни болници се дават на свои хора, които са неприкосновени и има дадоха в ръцете властта да източват здравната каса. Повечето от тях дори не са лекари, а някакви администратори, което идеално върши работа за целта.

    Коментиран от #61

  • 56 Така така

    12 9 Отговор

    До коментар #47 от "Д-Р КАЦАРОВ":

    Зaщo нa никoй нe му хрумвa, чe вcичкитe тeзи циркoвe c Пирoгoв, ca зa дa унизят eдин лeкaр, кoйтo e имaл "нeблaгoрaзумиeтo" дa пoкaжe, чe увaжaвa Бoриcoв? Тoчнo пo врeмeтo нa Бoриcoв ce oтпуcнaхa пaри зa рeмoнтa нa Пирoгoв, зa зaкупувaнeтo нa cкъпa мeдицинcкa тeхникa, увeличихa ce дoктoрcкитe зaплaти и тeзи нa мeдицинcкия пeрcoнaл! Пo врeмeтo нa Бoриcoв, нe нa Oрeшaрcки, Cтaнишeв, Цaря, или Иван Кocтoвв чийто Правителство се мъдреше и костовиста Кацаров! Никoй ли нe знae, чe зa рoмитe дeтo нe плaщaт и cтoтинкa здрaвни ocигурoвки, бoлницaтa ce e прeвърнaлa в тяхнa чacтнa собственост? По този въпрос, мълчи и костовиста Кацаров нали? Зaщo никoй дума нe прoдумвa, чe НЗOК плaщa нa ЧACТНИ бoлници клинични пътeки, aмa зa тaм cи трaят, щoтo упрaвитeлитe ca oт тяхнaтa cрeдa, нaли другарю Кацаров, чecтният, дeтo прeдaдe приятeля cи

    Коментиран от #63, #66

  • 57 несъгласен

    4 4 Отговор

    До коментар #51 от "Деймос":

    За какво му казваш браво бе?
    Дето уволнява ли? Че, това може да го направи всеки фатмак!

    Коментиран от #102

  • 58 Кацаров Стойчо

    9 3 Отговор
    С две думи, има явни нарушения в Пирогов.- Балтов да си отива. Но г-н Кацаров е пряк и умишлен и съзнателен участник в тези нарушения. Всеки министър на запад от Бг, би си подал незабавно оставка. Това е голата истина.

    Коментиран от #67

  • 59 Киро Питоня

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    -Ами ако не лъже????????????????????
  • 60 Не зная, кой лъже...

    7 6 Отговор
    Със сигурност и двете страни изкривяват нещо от реално случилото се. Но Кацаров е прав за едно - да ти лепнат диагноза/епикриза "цироза", определено е равносилно на стигматизиране за цял живот, а и за след това.

    Коментиран от #62

  • 61 Така така

    4 6 Отговор

    До коментар #55 от "Верно ли":

    Е, сега вашите хора ще ги заемат. Сеч навсякъде! Почти на всички големи болници ръководствата са сменени. Само на болница Света Ана ръководството още не е сменено, но и това ще стане. Да видим есента с ДЕЛТА пандемията, какви ще ги мъдрите.

    Коментиран от #68

  • 62 Лекар

    8 3 Отговор

    До коментар #60 от "Не зная, кой лъже...":

    Казаров лъже. Клиничната пътека е такава, но ДИАГНОЗАТА на Стойчо Кацаров не е такава. Написано черно на бяло показано и по телевизията ДИАГНОЗАТА Е "ЧЕРНОДРОБНА НЕДОСТАТЪЧНОСТ". Не е цироза!!! Ей, съдрахте се от лъжи, има документи по този въпрос.

    Коментиран от #75, #79

  • 63 ДОБРЕ

    5 3 Отговор

    До коментар #56 от "Така така":

    ЕВАЛЛАА. НО ЗАЩО САМО НА
    ПИРОГОВ ДРАГИ?!??. ИМА И ДРУГИ
    БОЛНИЦИ.... АААА ЗА ДА СЕ УСВОЯТ ЕДНИ ПАРИ ЗА ЧЕКМЕДЖЕТО. И НА ПРАВИТЕЛСТВЕНА И НА ЛОЗЕНЕЦ.
  • 64 Амиии

    2 3 Отговор

    До коментар #49 от "Точен удар":

    Щом обичаш предателите! Вярваш на когото искаш да повярваш.Дали нещата са така както Кацаров казва е спорно.Като дойде другата вълна на ковид,може пък някой лекар,екипиран с неудобен тежък костюм,точно когато трябва да ти помогне на теб,да вземе и да си каже"Защо да се старая толкова"
  • 65 Ти си се продал

    2 4 Отговор
    Кацаров! Спасов мина между капките, Александровска мина между капките! Но Пирогов и лекарите трябва да бъдат съсипани. Аршинът ти е различен, но не и законен. Най малка сума цитира за Пирогов!
  • 66 оня глупавия

    5 3 Отговор

    До коментар #56 от "Така така":

    А такааа! Да си дойдем на приказката!
    Щом не е "наш"- уволнение! Винаги ще се намери за какво!
    Ще ми се вози той на жипката! Дей тръгнал?
    Другите може да крадат, щом са наши и не се качват на чужди жипки!
    А иначе, обикновения болен българин ще го мандахерцат, както си знаят!
  • 67 Лекар

    3 3 Отговор

    До коментар #58 от "Кацаров Стойчо":

    Пирогов няма нарушения. Кацаров лъже. Питайте жена му, присъствала при прегледите, тя много добре знае.
  • 68 Верно ли

    3 4 Отговор

    До коментар #61 от "Така така":

    Кви "мои" хора, бе, мало.мник! А още по-жалкото е, че явно ти си мислиш, че имаш "твои" хора, ама и двамата сме в поза "партер". Аз се ограничавам дотам да гледам кой какво върши и какви документи има - в Пирогов са извършили нарушение и това вече е факт. Значи Балтов си отива. Като дойде "моя" човек, ако извърши нарушение и той - и той заминава! Точка!

    Коментиран от #71

  • 69 Мутри вън!

    5 2 Отговор
    СЪДРУЖНИКА НА ГЕРГОВ ТРЪГНАЛ ДА КРИТИКУВА СТОЙЧО КАЦАРОВ!БОГОМИЛ БОНЕВ ЗАСРАМИ СЕ!!!
  • 70 неразбрал

    4 3 Отговор

    До коментар #49 от "Точен удар":

    Това ли му е министерстването? Да уволнява!
    Да видим, като дойде делта варианта! Тогава за несвършената работа пак ли НОЩ ще обвинявате? Няма да се учудя!

    Коментиран от #72

  • 71 Така,така

    4 4 Отговор

    До коментар #68 от "Верно ли":

    И какво е нарушението? Стойчо Кацаров хоспитализиран за да мине тънко по лайсната и не лежал в Пирогов;а в къщи. Накисва приятеля си нали? Той сякаш те е виновен. Ами съпругата на Стойчо била също там, къде е нейната морална ангажираност? И тя си трайкала нали. Как не ви е срам.

    Коментиран от #74

  • 72 Лекар

    4 2 Отговор

    До коментар #70 от "неразбрал":

    Няма да могат да се оправдават, защото сега масово уволняват ръководствата на болниците. Да не говорим, че министърът е антиваксър. Това го знаят всички.
  • 73 JEFF

    5 2 Отговор
    Колко пъти трябва да им се обеснява , че човека няма цироза, реално не е лежал в Пирогов за това и т.н. Много ТКП има в ГЕРБ , които винаги трябва да оплюват някого.

    Коментиран от #91

  • 74 Верно ли

    5 2 Отговор

    До коментар #71 от "Така,така":

    Нарушението е документално, .... такъв, и като такова има стойност в съда. А за съпругата, шуранайката и баба ѝ хич не ми дреме!
  • 75 Чети внимателно, "лекарю",

    1 8 Отговор

    До коментар #62 от "Лекар":

    "Кацаров е прав с твърдението си, че да ти лепнат диагноза/епикриза "цироза" е равносилно на стигматизиране за цял живот, а и за след това." Никъде не писах, че говоря за неговия случай.
  • 76 Анонимен

    4 1 Отговор

    До коментар #53 от "българин":

    Полемиката е задължителна.За какво работещо здравеопазване да говорим при положение,че и работещите в него и пациентите са недоволни ! Така е от години,което показва,че между лекарите и пациентите стоят нечии интереси,които се облагодетелстват.Моля г-н Кацаров да отговори защо частни лечебни заведения имат право на финансиране от социалното здравно осигуряване.
  • 77 Лекар

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "пациент":

    Министър Стойчо Кацаров няма " цироза". Има диагноза черно на бяло написана " Чернодробна недостатъчност". Документ за това има той и Пирогов.

    Коментиран от #87

  • 78 Който и да съм

    6 1 Отговор
    Като мина пандемията се развихриха бюрократите!
    Така е и при всички бедствия! След като минат, на преден план излизат
    клатикурниците и искат обяснения и съдят, тези които са се борили както и с каквото могат!
  • 79 Чети внимателно, "лекарю",

    2 6 Отговор

    До коментар #62 от "Лекар":

    особено ПРЕДИ да обвиниш някого в лъжа. Това, че не си разбрал казаното, е твой проблем, въз основа на който си асоциирал и интерпретирал погрешно. Като "лекар" би трябвало да обръщаш внимание на детайлите.

    Коментиран от #83

  • 80 7893

    4 6 Отговор
    измислиха на майка рак на червата бог да ги убие добре че избягахме всичките са за затвора гастро коремна хирургия всичко е криминално да не забравяме мвр болница

    Коментиран от #117

  • 81 8149

    5 7 Отговор
    тия в белите престилки колко хора избиха

    Коментиран от #84

  • 82 8972

    2 6 Отговор
    доктори адвокати банкери министри кметове попове полицай има ли някой който да не е пострадал от тия

    Коментиран от #85

  • 83 Лекар

    7 2 Отговор

    До коментар #79 от "Чети внимателно, "лекарю",":

    Много е просто! Нищо сложно няма тука! Имаш ЕПИКРИЗА! Най отгоре е изписана клиничната пътека по която си лекуван. По отдолу е изписана ДИАГНОЗАТА. Е.....? Каква е направената от лекуващият лекар диагноза на министър Кацаров? "Цироза", или "Чернодробна недостатъчност"? Аман от лъжци и манипулатори.

    Коментиран от #86, #88

  • 84 Лекар

    7 2 Отговор

    До коментар #81 от "8149":

    Не пиши глупости. Не настройвай хората. Дърпаш дяволът за опашката.

    Коментиран от #94

  • 85 Лекар

    8 1 Отговор

    До коментар #82 от "8972":

    Троле продължаваш да анатемосваш лекарите.

    Коментиран от #97, #99

  • 86 Чети внимателно, "лекарю",

    3 3 Отговор

    До коментар #83 от "Лекар":

    КАКВО пиша и за какво говоря. Коментарът ти ОТНОВО е неадекватен отговор на моя. Ако така поставяш и диагнозите на пациентите си...Леле-леле...
  • 87 ПСР

    2 5 Отговор

    До коментар #77 от "Лекар":

    Не се сещам,на какъв патоанатомичен субстрат,стъпва диагнозата "чернодробна недостъчност,"лекарю?
    Основен такъв е имено ЦИРОЗА-от какъвто и произход да е.Хайде,върни се в книгите от 4-5 курс.

    Коментиран от #90, #93, #103

  • 88 Чети внимателно, "лекарю"...

    3 5 Отговор

    До коментар #83 от "Лекар":

    Явно не разбираш, затова ще ти го напиша кратко, точно и ясно: НИКЪДЕ не говоря за диагнозата/епикризата на Кацаров. Говоря, че казаното от него по повод взаимовръзката "цироза-стигматизиране", само по себе си е вярно твърдение.

    Коментиран от #92

  • 89 да крадем

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "СТИГА СТЕ СЕ ПЛЮЛИ СТАРЧЕТА":

    A крадете задружно. Гледайте от баце тиквун.
  • 90 Лекар

    5 2 Отговор

    До коментар #87 от "ПСР":

    Е...., есента при ДЕЛТА вълнага ще видим вашите професионални способности.
  • 91 На теб

    6 2 Отговор

    До коментар #73 от "JEFF":

    Явно трябва специално да ти се обясни другата версия--за да се направят изследвания, се прави ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ за заболяване. Оттам идва клиничната пътека.Изследванията подкрепят или отхвърлят диагнозата.Не е лежал в болница,защото сам е отказал,но се е водил ПРИХОДЯЩ.Кацаров се е съгласил. Щом не е платил изследвания. За мой близък го направиха същото.Нямаме нищо общо с лекарите.Просто понякога се налагат скъпи изследвания, които не се заплащат от НЗОК Скенерът е от тях.По-прецизен е от ренгена. Лекарят не трябва да е БЮРОКРАТ,т.е да се придържа към "буквата на закона".В случая по-гадното е,че т.нар. приятел ти забива нож в гърба.

    Коментиран от #95

  • 92 Лекар

    5 4 Отговор

    До коментар #88 от "Чети внимателно, "лекарю"...":

    Есента при ДЕЛТА вълната ще има възможност да видим способностите ви.

    Коментиран от #96

  • 93 Прочети

    4 1 Отговор

    До коментар #87 от "ПСР":

    клинична пътека 75 , няколко пъти, за да стане ясно!
  • 94 8349

    2 5 Отговор

    До коментар #84 от "Лекар":

    мога да ти напиша имена ама няма смисъл

    Коментиран от #98

  • 95 Лекар

    7 3 Отговор

    До коментар #91 от "На теб":

    Ми той му го заби. Колегата го откачи от скъпите изследвания, а Стойчо Кацаров сега се прави на ни лук ял, ни лук мирисал. Там е била и съпругата му също колега , и нейният морал добре лъсна.
  • 96 Чети внимателно, "лекарю",

    3 4 Отговор

    До коментар #92 от "Лекар":

    отново неадекватен отговор. А и не знам, какво точно имаш предвид. Заплашваш ли, заканваш ли се? Все тая. Просто бъди по-прецизен с пациентите си, отколкото си тук.

    Коментиран от #101

  • 97 8267

    2 5 Отговор

    До коментар #85 от "Лекар":

    от фактите никой не може да се скрие тъпанар

    Коментиран от #100

  • 98 Лекар

    6 1 Отговор

    До коментар #94 от "8349":

    Така ли? Няма ли да идеш в частните болници, да видиш ТАМ какво чудо е, ама министър Кацаров си трайка за частниците нали? "Наши" хора нали, от голямото добро утро. Пълен пас сте!. Смешници.
  • 99 Така е

    5 1 Отговор

    До коментар #85 от "Лекар":

    А когато опре до болницата , ще ги гледа като наакано дете .

    Коментиран от #151

  • 100 Лекар

    6 0 Отговор

    До коментар #97 от "8267":

    Тъпанарът се много добре вижда кой е...
  • 101 Лекар

    5 1 Отговор

    До коментар #96 от "Чети внимателно, "лекарю",":

    Това са обективни неща. Там няма оправдания. ДЕЛТА вирусът е в РБ и циркулира...нали?

    Коментиран от #105

  • 102 Гост

    2 5 Отговор

    До коментар #57 от "несъгласен":

    Уволнява корумпиран натегач на безкнижника! Трябва да го посладват всички, които рИват за него...

    Коментиран от #104

  • 103 Лекар

    5 1 Отговор

    До коментар #87 от "ПСР":

    Внимателно,бавно прочети и запознай с клинична пътека 75 . Истината и само истината.
  • 104 Лекар

    5 1 Отговор

    До коментар #102 от "Гост":

    Пишеш глупости. На колко ракии си?
  • 105 Ах, "лекарю", "лекарю",

    1 3 Отговор

    До коментар #101 от "Лекар":

    отново асоциираш и интерпретираш (= диагностицираш) погрешно. Как ще ми "видиш способностите", ако аз не съм в РБ. Ти да не си от тези "лекари", които поставят диагноза на пациента си, само след като пациентът е казал "Добър ден" и не е казал още, какви са оплакванията му? Има лекари, при които още с влизането, като видиш рекламните календари и брошури, знаеш, какво ще ти предпише, без значение, какво те боли. Все тая. Повече с теб не се занимавам. Слава Богу, няма начин да ти бъда пациент.

    Коментиран от #108

  • 106 Анонимен

    5 1 Отговор
    Г-н Кацаров има право на безплатно лечение и изследвания при положение,че е хоспитализиран или има направление от специалист за скенер.Контролният преглед има отношение към заболяването ,за което е лежал,при него не се назначават нови изследвания,а те препращат към личния лекар или друг специалист да ти ги назначи.НЗОК плаща изследвания на нехоспитализирани пациенти единствено,ако са с направление от лекар.Срамота е здравен министър да не е запознат с изискванията на касата.Ако иска да се изследва без направление е трябвало да заплати това,което му е правено на касата на болницата.Това е валидно за всички осигурени лица.За MRT рядко дават направления,поради което хората,нуждаещи се от това изследване първо си избират болницата,в която ще се прави,след което си записват час и си плащат,въпреки,че са осигурени!
  • 107 Ехехе

    4 3 Отговор
    Другарю Кацаров по физиономията личи, че си корумпиран. Същото важи за доста членове на служебния кабинет. Кирилчо Петков обслужва частните интереси на адашчето Кирил Домусчиев, Комитова си спазарява апартаменти, Руненчо продава държавата на американците.
  • 108 Лекар

    5 1 Отговор

    До коментар #105 от "Ах, "лекарю", "лекарю",":

    Като не си в РБ си трай и не се обаждай. Вие сте жалки печалбари, мразите Народа и България.

    Коментиран от #109

  • 109 Ах, "лекарю",

    2 3 Отговор

    До коментар #108 от "Лекар":

    продължавай - покажи истинската си същност. Да видят хората в България, що за стока са голяма част от българските лекари. А и не само българските... Този синдром го има по цял свят - лекари, които стават такива по призвание, и такива, които го правят заради престиж и заплащане. Става ясно, от кой сорт си ти. Засрами се!

    Коментиран от #110, #112

  • 110 Лекар

    4 4 Отговор

    До коментар #109 от "Ах, "лекарю",":

    Няма от какво да се срамувам. Аз съм си в България, а ти печалбарю си в чужбина. Гледаъ си живота и не се занимавай с България. Ти си и обърнал гръб. Дърво без корен.

    Коментиран от #115

  • 111 Питам

    4 2 Отговор
    Кацаров, ти какво търсеше е болницата на бедните - Пирогов, ако не си от уредените?
  • 112 Лекар

    4 4 Отговор

    До коментар #109 от "Ах, "лекарю",":

    Апропо, голяма "стока" са българските лекари. Повечето напуснали България, идват тук да си оправят зъбите, или на планирани операции. В чужбина трудно е да си го позволят. Само къде фасонът им е голям.

    Коментиран от #116

  • 113 Бръм

    4 2 Отговор
    Че в Пирогов и останалите болници крадат е ясно, но че Кацаров увърта и лъже също е видно.
  • 114 Естествено

    2 3 Отговор
    Ха така! И подпис не е слагал!Дрънкалниците във форума, които яростно защитават Балтов, наясно ли са с наказателната отговорност при подправен/фалшифициран подпис??????? А какво е положението с подписите при останалите над 400 мними пациенти?
  • 115 Ах, "лекарю", "лекарю",

    2 2 Отговор

    До коментар #110 от "Лекар":

    никой ли не ти е обяснил, че "дърво без корен" няма. Аз "печеля" в чужбина, ти "печелиш" на гърба на сънародниците си. Оправи си твоите гемии и не се захващай с неща, от които вероятно нямаш понятие. И се научи да четеш и "чуваш", за какво ти говорят хората, и в частност, пациентите им. Иначе ще им вредиш, вместо да им помагаш. Но и в двата случая ще си взимаш парите. От теб зависи, дали ще си от лекарите по призвание, или от тези, които го правят за пари. Но ти демонстрира, как от мухата се прави слон - дойдох и казах, че палецът на дясната ръка ми е счупен, а ти, вместо това, ми гипсира левия крак (метафората се отнася за протеклата "дискусия" относно "цироза"-та и стигматизирането). Нямам повече време да се занимавам с теб. Оправяй се сам.
  • 116 Ах, "лекарю", "лекарю",

    2 1 Отговор

    До коментар #112 от "Лекар":

    ти за здравна застраховка чувал ли си? И още повече - за здравните застраховки на лекарите в чужбина? Затъваш все повече. Лекар ли си въобще или само такъв "ник" използваш?

    Коментиран от #121

  • 117 Анонимен

    2 1 Отговор

    До коментар #80 от "7893":

    А потърсихте ли второ мнение? Майка ви правила ли си е профилактични изследвания,неглижирала ли е симптоми,ако е назначавано лечение спазвала ли го е?Моят баща отказваше да ходи на лекар и да си прави кръвни изследвания.Преди 20 г.въпреки съпротивата му ,лекарите,които анатемосвате,го излекуваха от пернициозна анемия.След още няколко години отново лекарите оперираха външна ингвинална и няколко вътрешни хернии и качеството му на живот се подобри.Но отново продължи да неглижира здравето си.Когато отслабна много се съгласи на изследвания и лечение,но беше твърде късно.Почина от рак на дебелото черво за 3 месеца.Лекарите понякога правят чудеса,но това зависи и от здравната култура на пациентите.
  • 118 ПЕНКО

    4 1 Отговор
    Как майките им са ги възпитали в подлост и га дост срещу другарчетата си ????????????
  • 119 ПЕНКО

    3 2 Отговор
    ПОДЪЛ СТОЙЧО --АКО НАИСТИНА ЗАКЪСАШ ЗДРАВОСЛОВНО -ТРЯБВА ДА ТЪРСИШ ПОМОЩ В ЧУЖБИНА - БЪЛГАРСКИ ЛЕКАР НЯМА ДА СЕ "НАПНЕ" ЗА ТЕБЕ ИЛИ ЗА МАЙКА ТИ /АКО Е ЖИВА/ !!!!!!!!!
  • 120 ПЕНКО

    3 3 Отговор
    ПОДЪЛ СТОЙЧО - ДВАМА СТЕ С ЧЕРНОДРОБЕН ПРОБЛЕМ В МС ---ТИ И КУТЕВ !!! ИМА ВИДИМ СИМПТОМ В МЕДИЦИНАТА - ПОДУТИНИ В ПОДОЧНОТО ПРОСТРАНСТВО -СЕРИОЗНИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 121 Егати

    4 1 Отговор

    До коментар #116 от "Ах, "лекарю", "лекарю",":

    Много си злобен ,БЕ!!!Мислиш,че си застрахован при Господ,ама НЕ си.Не дърпай дявола за опашката.Аз съм била в чужбина и знам колко време трябва да чакаш за преглед,ако състоянието ти не е животозастрашаващо.Нещата в медицината не са черно и бяло.Аз твърдя,че в България има много всеотдайни лекари.Ама на теб,като ти чета ПРОСТОТИИТЕ,ми се струва,че си някакъв ПИШЛИГАР.Ама се чудя на себе си,защо се"хабя"да обяснявам.

    Коментиран от #123, #124

  • 122 Стига

    2 3 Отговор

    До коментар #20 от "Българка":

    Стига раздава акъл,че за теб не остана!!!
  • 123 Ей, г-це/г-жо,

    2 3 Отговор

    До коментар #121 от "Егати":

    и ти ли не можеш да четеш? Казах, че голяма част от лекарите и в България, и в чужбина, са некачествени. А не всички. Ти също ли си била "печалбата" и "дърво без корен", докато си била застрахована в чужбина? Аз ли съм злобен - че обърнах внимание на човек, който нарича себе си "лекар", че е разбрал грешно коментара ми? Та накрая, да ме нарече "печалбар", "дърво без корен" и "мразещ България"? И то не само мен, а генерализирайки - въобще българите, живеещи в чужбина. Хайде малко, осъзнай се. Прочети нагоре за какво става въпрос. Обясних му на "лекаря", че е интерпретирал грешно мой коментар, който беше неутрален - нито нападам, нито защитавам някого, а той продължи с отговори, нямащи никаква връзка с казаното от мен. От такива "лекари" се пази - и в България, и в чужбина! Казваш му, че е разбрал грешно, а той продължава с неговото си. Добрият лекар трябва да може и да изслушва човека срещу него, преди да му постави диагноза. Все тая. Явно на това сте свикнали, за съжаление. Досега в живота ми срещнах двама истински, кадърни лекари, такива, каквито всеки човек би си пожелал, ако му се наложи - единият беше в България (за съжаление покойник вече, лека му пръст!), другият в чужбина (пенсионира се на 75 г. след злополука). Хора със сърце, душа и постоянно жадуващи за нови знания, с които да подобрят здравословното състояние на пациентите си. Такива лекари вече се срещат рядко.
  • 124 И не, не си мисля,

    4 2 Отговор

    До коментар #121 от "Егати":

    че съм застрахован при Господ. Смешно и неадекватно е някой да ти обяснява, че българите от чужбина идвали да се лекуват в България, защото не можели да си го позволят в чужбина. Ако си била застрахована в чужбина, би трябвало да го знаеш. Не е това причината - идваме да се лекуваме в България при лекарите, при които сме се лекували, преди да заминем - тези, на които имаме доверие. Ако имаш добър зъболекар в България, за когото знаеш, че работи качествено и старателно, ходиш при него - въпреки че в страната, в която живееш, би се поело от застраховката, а в България ще плащаш отделно (освен ако не е спешен случай -тогава застраховката поема някаква част от лечението).

    Коментиран от #128

  • 125 Доктор Ох Боли

    5 1 Отговор
    Този се изложи като кифладжия.
    Не може и да е иначе, след като един мижав книжен плъх се мери със светила в медицината и великани като хора, като Кантарджиев и Балтов.
  • 126 КОРОНКА

    1 1 Отговор
    ВИЖТЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ МНИМИТЕ КОРАНА БОЛНИ ДЕТО СА ЛЕЖАЛИ В БОЛНИЦИТЕ ВЕЧЕ ВТОРА ГОДИНА.
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Лекар

    5 1 Отговор

    До коментар #124 от "И не, не си мисля,":

    Да,така е! Никак не е смешно, а трагично да не кажа комично. На 99% българите напуснали България и установили се в чужбина, при сериозни операции идват в България на лечение. Те не могат да си позволят заплащането на цялостното лечение. Много малка част от тях имат здравна застраховка и това се знае. В гр. Чикаго масово е това явление. Същото е и с лечението на зъбите. На 90% правят се здравни екскурзии до РБ за да си излекуват зъбчетата. И нека да не се правят на важни и обидени. Това е истината.

    Коментиран от #130, #131, #132

  • 129 Софиянецо

    1 1 Отговор
    Кацаров каза и други неща, които ги няма в статията. Миналата година шефове на болници са получили годишен бонус от 300 хил., от 500 хил. лева. Освен това месечните заплати на някои били по 60-70 хил. лева.

    Коментиран от #145

  • 130 За Щатите не знам как е

    2 1 Отговор

    До коментар #128 от "Лекар":

    Там май не само българите, си голяма част от местните нямат застраховка. Говоря ти за държави от ЕС, конкретно Германия, Австрия, Нидерландия - застраховката е задължителна. За легално пребиваващите. За някои неща се доплаща, но за повечето - не. Има българи със сериозни заболявания - например онкологични, които вземат немско гражданство, само и само, за да могат да получат безплатно лечение/терапия в Германия. В някои отношения гражданството все още има някои предимства в това отношение. Не малко българи също така събират дарения за близките си за животоспасяващи операции в чужбина - я в Германия, я в Турция, я в Израел. Не мисля, че е редно да се обиждат хората, само защото търсят най-доброто възможно лечение. Какво значение има къде е, ако ще ти спаси, или поне удължи или облекчи живота? Както казах, има добри и лоши лекари навсякъде по света. Много български лекари отиват да работят в чужбина, не само заради доброто заплащане, а защото другата държава може да им предложи условия за професионално развитие - материална база, възможност да работят в насоката, която ги интересува, възможност да се занимават с терапия и лечение, за които България не предлага възможности.

    Коментиран от #133

  • 131 А не виждам

    2 2 Отговор

    До коментар #128 от "Лекар":

    и какъв е проблемът за вас, в България, от това, че хората идват и си плащат за лечение в България. Все си мисля, че това е "плюс" за България - освен всичко друго, се вкарват и пари отвън. И то, без да се натоварва НЗОК.

    Коментиран от #135

  • 132 И все си мисля,

    2 2 Отговор

    До коментар #128 от "Лекар":

    че в медицината не би трябвало да се поставят ограничения в смисъла на национални граници. Медицината е свързана с опазване на човешкото здраве. Всяко подобряване на качеството на здравеопазването е в наш интерес, независимо в коя държава живеем.

    Коментиран от #134

  • 133 Лекар

    3 1 Отговор

    До коментар #130 от "За Щатите не знам как е":

    Стига, недейте се оправдава. НАПУСНАЛИ сте ю!България заради пари и положение и ще си носите кръста. Всеки ще си носи кръста! АЗ също, останал да живея в България на Аспарух и Симеон.

    Коментиран от #136

  • 134 Лекар

    3 1 Отговор

    До коментар #132 от "И все си мисля,":

    Говориш глупости. Няма такъв филм! Оправдаваш се! Засрами се.
  • 135 Лекар

    4 3 Отговор

    До коментар #131 от "А не виждам":

    Ааааа, виж ти идвали и си плащали лечението. Ми да си го платят в САЩ, или Англия, или там където се установили да живеят изоставили държавата си. Там си плащат данъците нали? Ама не могат и хоп в България. Как не ги е срам. Да загърбиш майчина кръв и бащино огнище и да се оправдаваш. Пфууу.

    Коментиран от #137

  • 136 Отново разбра грешно,

    2 3 Отговор

    До коментар #133 от "Лекар":

    но вече наистина нямам желание да се занимавам с теб. Явно си ко.н с капаци и такъв ще си останеш. Избиваш някакви комплекси, само ти си знаеш, защо ги имаш. Не е нужно аз или който и да било друг да се оправдава за решенията, които е взел в живота си, камо ли пък пред теб. Оправяй се, както можеш. В едно си прав - всеки си носи кръста. Отново казвам - ако наистина си лекар, радвам се, че не съм ти пациент.

    Коментиран от #142

  • 137 От какво да ги е срам?

    3 4 Отговор

    До коментар #135 от "Лекар":

    Че там плащат данъци, а и идват да плащат в България ли? Ти въобще чуваш ли се, какви ги говориш. Зарязали били родината - ти какво правиш - пиеш кръвчицата на сънародниците си. Хайде не ме занимавай повече.

    Коментиран от #139, #140

  • 138 Кацаров Стойчо

    5 1 Отговор
    От утре съм разпоредил, всички които имат съмнения за себе си за постковидни усложнения и са лежали в Пирогов, независимо кога е било това: 1/ да отидат за кръвни изследвания; 2/ полагат им се по 2 скенера - един на бял дроб и един по избор напр черен дроб или бъбреци; 3/ всичко това е безплатно - не съм много сигурен , но нашата здравна система го осигурява- сигурен съм.
  • 139 Лекар

    4 3 Отговор

    До коментар #137 от "От какво да ги е срам?":

    Ааааа, че си и нагъл. Като плащат данъци том, нека там са се лекуват, а не датиран и у нас лекуват,че по ефтиничко. За тях без пари излиза. Ама не могат и така най лесно. Я гледай ти, какво безсрамие.

    Коментиран от #141

  • 140 Лекар

    4 3 Отговор

    До коментар #137 от "От какво да ги е срам?":

    ПОПРАВКА: Aaaaa, чe cи и нaгъл. Кaтo плaщaт дaнъци там, нeкa тaм дa ce лeкувaт a нe дa тичат у нac, чe пo eфтиничкo. Зa тях бeз пaри излизa. Aмa нe мoгaт и тaкa нaй лecнo. Я глeдaй ти, кaквo бeзcрaмиe.
  • 141 Кой си ти да решаваш,

    3 3 Отговор

    До коментар #139 от "Лекар":

    кой къде ще се лекува? Какво е безсрамно - да не би в България да ги лекуват безплатно? Човек, ако може да си го позволи, и на другия край на света ще иде, ако може да бъде излекуван. Досега никой лекар не се е отказал от парите на хората в чужбина. Или може би те е яд за нещо, което ти самият нямаш или не можеш да постигнеш?! Повече на твои коментари няма да отговарям. Достатъчно време загубих да се занимавам с проСто.Тията ти.

    Коментиран от #143, #144

  • 142 Лекар

    4 2 Отговор

    До коментар #136 от "Отново разбра грешно,":

    Ако Ботев и Левски разсъждаваха като теб, сега нямаше да я има България. Нямаше да си и роден с родители БЪЛГАРИ, та да плюеш по Родината си. Пфууу...

    Коментиран от #146

  • 143 Лекар

    4 3 Отговор

    До коментар #141 от "Кой си ти да решаваш,":

    Аз съм БЪЛГАРИН и в България живея, а ти си никой. Напуснал за пари Родината си. Дърво без корен.
  • 144 Лекар

    4 3 Отговор

    До коментар #141 от "Кой си ти да решаваш,":

    Не ти желая и коментарите. Ти не си вече българин. Продал си държавата си
  • 145 Анонимен

    1 3 Отговор

    До коментар #129 от "Софиянецо":

    Всеки може да казва всичко за всички,стига да не е клевета.Г-н Кацаров трябва да подкрепи твърденията си с документи.Кои са тези директори на болници и на какво правно основание са получили,ако наистина са получили,такива бонуси.Това не са пари от ДМД.
  • 146 Кой плюе по родината, бе, ей

    3 2 Отговор

    До коментар #142 от "Лекар":

    Включи си малко сивото вещество. Насаждаш омраза срещу хора с българска кръв. Не се ли усещаш малко? Българин бил. Никакъв българин не си. И не си позволявай да замесваш Ботев и Левски. Не замърсявай имената им с глу.постта си. Ходи се ле-кувай, "лекарю". Срам си за България!

    Коментиран от #147

  • 147 Лекар

    3 3 Отговор

    До коментар #146 от "Кой плюе по родината, бе, ей":

    Не стига, че заради пари безотговорно сте напуснали България, ами нямате срама от нищо. Няма ги Ботев и Левски да ви гледат сеира и сметкажийските дивотии.

    Коментиран от #148, #149

  • 148 Алоо,

    2 4 Отговор

    До коментар #147 от "Лекар":

    казах - не замесвай Ботев и Левски в глу.постта си. Толкова ли не се досещаш, че и двамата са били емигранти в даден етап от живота си?!

    Коментиран от #150

  • 149 И да, виждам

    1 4 Отговор

    До коментар #147 от "Лекар":

    на какво дередже "родолюбци" като теб, са докарали България. Това, че живееш в България, не е достатъчно, за да се наречеш "българин". Може да си и български турчин. Кръвта вода не става. Където и да си.

    Коментиран от #152

  • 150 Лекар

    3 2 Отговор

    До коментар #148 от "Алоо,":

    Именно и двамата апостоли се завърнали в Родината си, за да се борят за свобода и справедливост. И като герои за Народа си умряха. А вие какво направихте? Без някой да ви гони за повече пари драснахте в чужбина. Направо ме е гнус от вас, продали родът и Родината си. Станали емигранти. И претенции...

    Коментиран от #153

  • 151 Дебилчев

    2 1 Отговор

    До коментар #99 от "Така е":

    Да го пратят при Първанова, която го подкрепя, да се лекуват взаимно подлите душички
  • 152 Лекар

    3 2 Отговор

    До коментар #149 от "И да, виждам":

    Ами да беше стоял и борил в Бългапия, че да е по добре! Да, ама не. Хванал Терминал 2, драсна нашият в чужбина и сега дрънка глупости.
  • 153 Мен пък ме е гнус

    1 4 Отговор

    До коментар #150 от "Лекар":

    от теб. Пиеш кръвчицата на сънародниците си в родината, а на. срещу тези в чужбина - плюеш и насаждаш омраза. Голяма гордост си, няма що! Носи си кръста и излез от тази черупка, в която си се заврял. Светът е различен от това, което е бил по времето на Ботев и Левски. В днешно време толкова българи в България се пишат "родолюбци", а ѝ изсмукват кръвчицата с всеки изминал ден. Четеш новини, знаеш за какво говоря. Толкова от мен. Разговорът се затлачи и отива в насока, която е неприятна. Неприятно ми е да се плюе.м взаимно. Бъди така добър, ме ме въвличай повече в такъв разговор.

    Коментиран от #154

  • 154 Лекар

    3 2 Отговор

    До коментар #153 от "Мен пък ме е гнус":

    Ааааа, да не съм те въвличал в такъв разговор... Че нали по горе се бе зарекъл да не ми отговаряш? Да, ама не! Емигрантската ти душа е неспокойна нали? Левски и Ботев, биха се срамували от вас. Индивиди заради пари изоставили Народа и Родината. Срам за вас, продали душите си на дявола.

    Коментиран от #157

  • 155 Дебилчев

    2 1 Отговор
    Щом няма постковид пътека вече няма да лекувате постковид симптоматиката и ги пращате при салчев и кацаров вече ще ги лекуват с делта вариант, тая гад кацаров спря ваксинацията и спретнем тая шитня
  • 156 Другата истина

    3 1 Отговор
    Кацаров е ясен. Искал е да си спести плащането и е подписал болничния престой. Защо да не можел да се възползва от услугата безплатно?? Ами защото не си се сетил в нужния срок бе понеже това е "лек грип". Плюе срещу медиците, но отишъл все пак на скенер когато срокът е изтекъл. Защо не си е платил скенера? Дребнаво просто човече!
  • 157 Моята душа е спокойна ,

    1 3 Отговор

    До коментар #154 от "Лекар":

    при теб наличие на душа не виждам. Четеш отново повърхностно. Даже не попита, дали съм емигрант или временно пребиваващи в чужбина (за специализация например). Почна ей така да плюе.еш, по инерция. Толкова ти е акъл.ът, "лакарю". Горко им на "пациентите" ти. Самовлюбен самохвалец си и нищо друго. Нямам какво повече да ти кажа.

    Коментиран от #163

  • 158 Гнус ме е

    3 1 Отговор
    Тоя почна да се уплита в лъжите си. Първо изпуснал срока за скенера понеже си е прост антиваксър, но после "имал право да го получи безплатно" и "било платено от касата". След това докторът бил виновен видите ли че го викнал 10 дни по късно. Ами да не беше отишъл бе, нали е било "лек грип". Сега го е срам да си признае че си е спестил 300лв за скенера като се е подписал за болничния престой защотоако разберем че министърчето е излъгало Здравна Каса, ще е позорно. Комунист никога не е виновен нали знаете! Сега видите ли Атанасов бил направил "заговор" като нарочно го извикал сред срока за да му лепне фалшива диагноза и точи пари, че и подписът му фалшифицирал. На Рашков измислиците пасти да ядат пред такъв "заговор".

    Коментиран от #159

  • 159 Абе я Кацарче , я Стойчо

    3 1 Отговор

    До коментар #158 от "Гнус ме е":

    Кой е чул и видял на контролен преглед да се правят скъпоструващи изследвания, то една кръвна картина не може да се пусне , на него скенери на контролен преглед. Пък как се оказа личната му карта електронно чекирана. Тия на някой друг. Сгафил си , сгафил си. Редно е сам да си подадеш оставка и да се извиниш на обществото , защото не си прозрачен.
  • 160 Шехерезада

    4 1 Отговор
    Това е ПОРЕДНОТО оливане на министър от временното правителство. Само 1 от 1001 досега. И тези борели корупцията! Евтината сапунена опера как уж фалшифицирали подписът му е направо умопомрачаваща! И забележете няма "ще си платя скенера", а "защо да плащам когато е покрит от Държавна Каса". Да ама не е покрит извън срока, но тази малка подробност не е от значение за здравния министър. За него законите явно не важат, и 300лв са профилактичен скенер му се виждат много. Да не е на хляб и консерви горкият?
  • 161 Дебилчев

    3 0 Отговор
    Тоя вместо да подготвя здравната система за делта варианта и да се реши нормативно постковид пътеките и начина на финансиране, да работи за ваксинация, тръгнал да уволнява лекари, съсипани последните месеци от епидемията, абе долен комуноид си, кацаров, изпълняващ поръчка политическа
  • 162 Офт

    2 0 Отговор
    Имам три операций на носа през три седмици правени приема в болницата и веднага кръв,урина,кардиолог,снимка носни кохини, консултация с анестезиолог,на следващия ден операция след още два дена изписване.два контролни прегледа когато те викне докрора ти му се обаждаш о той ти казва кога да отидеш за преглед никви изследвания не правят само ако те хоспитализират.
  • 163 Лекар

    4 2 Отговор

    До коментар #157 от "Моята душа е спокойна ,":

    Не се оправдавай. Емигрирал си от България и си носи кръста. Много сте такива и се срамувате, че сте се родили българи.
  • 164 Псевдодоктор Кацаров

    3 0 Отговор
    Къци, може в Пирогов да има 399 случая на измама, може и да няма. Може Балтов да трябва да си ходи , може и да не трябва. Специално твоят случай обаче мирише, та смърди.
  • 165 КРОКОДИЛА

    1 0 Отговор
    ИЗМАМНИК - КОМУНИС ОДИ СИ НА СЕЛО ...................
  • 166 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    Не лъже!Това лесно се проверява!!!Просто са му се предоверили,мошенниците от Пирогов!!Като техен,как се казва колега са врътнали една мошенгия,но сега ще плачат...РЪкопляскате ли на ЛЕкарите....Давайте в такт...

    Коментиран от #167

  • 167 Гражданин

    4 1 Отговор

    До коментар #166 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Пишеш глупости.
  • 168 Независим

    2 0 Отговор
    г-н Президент, моля да отстраните това недоразумение "д-р Стойчо Кацаров". Това петно на лекарската професия нанася непоправими щети по Вашия авторитет.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове