Last news in Fakti

20 Юли, 2021 14:42 9 787 28

Григор Здравков: Ръководството на Агенция "Митници" е на ДПС и Пеевски

  • григор здравков-
  • агенция митници-
  • легия антимафия

Лидерът на Легия "Антимафия" заяви, че началникът Павел Тонев е бил назначен на този пост и от Петър Чобанов, министър на финансите в правителството "Орешарски" на БСП и ДПС

Григор Здравков: Ръководството на Агенция "Митници" е на ДПС и Пеевски - 1
Кадър: Евроком

"Ако има официално представителство на ДПС и Делян Пеевски в служебното правителство - това е ръководството на Агенция "Митници", заяви пред БНР Григор Здравков, лидер на Легия "Антимафия".

Той припомни, че началникът на Агенция "Митници" Павел Тонев е бил назначен на този пост и от Петър Чобанов, министър на финансите в правителството "Орешарски" на БСП и ДПС: "Тонев също е от котилото на "Митница Пловдив", където винаги се е систематизирал най-големият контрабанден натиск на тема акцизна контрабанда. Там са т.нар. акцизни облигации, които са пряко свързани с Либералите и ГЕРБ".

В предаването "12+3" Здравков коментира: "От утре ще имаме нов парламент, служебното правителство ще е в оставка, а към днешна дата министърът на финансите Асен Василев дори не се е опитал да представи целия екип на Агенция "Митници".

Здравков посочи, че винаги е имало традиция министърът на финансите да представя екипите на НАП и Митниците, а Василев не го е направил.

"Другото нещо, което ме притеснява, е възобновяването на Дирекция "Последващ контрол", която през 2014-а година беше закрита заради това, че е изпълнявала ролята на корупционна бухалка. За мен е много притеснително, че тази дирекция пак ще играе ролята на "преторианска гвардия", но на новите стари директори на Агенция "Митници". Освен това, тя ще се занимава и с легитимността на митническите оператори. 2/3 от ръководството на Агенцията е свързано с фирма за митнически контрол на бивш шеф на Агенция "Митници" по времето на тройната коалиция (правителството на БСП, НДСВ и ДПС) и преди това".

Григор Здравков подчерта, че всички негови твърдения са на базата на публична информация:

"Пак ще повторя, че по официален начин е доведено да знанието на премиер, президент, ДАНС и главен прокурор. Втори месец те нямат никакви отговори".


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаберих

    31 3 Отговор
    - Оперираха ли ви? - пита докторът.
    - Да.
    - И?
    - Осемстотин лева.
    - Какво имахте?
    - Имах само триста.
    - Не ме разбрахте. Питам, от какво се оплаквате?
    - Таксата е доста висока.
  • 2 Бойко шкафа

    21 7 Отговор
    И аз участвам с 50%
  • 3 адаша

    24 2 Отговор
    Ето това е легионер...!
  • 4 БОЛШЕВИК

    55 3 Отговор
    Мафията си има държава, и така 32 години.
    А народа изчезва и обеднява, мизерува и гладува.

    Коментиран от #18, #27

  • 5 запознат

    53 2 Отговор
    Здравков казва истината и в момента митницитев работят за двете споменати лица
  • 6 Българка

    54 3 Отговор
    Хора на ДПС и най-вече на Пеевски не трябва да припарват до ръководни, дори държавни постове. Те са като хлебарките. И трябва да се борим срещу тях. Очакваме в кратък срок да бъде отстранен новия шеф на Митници. Толкова ли няма некорумпирани експерти за тая позиция?

    Коментиран от #8

  • 7 Турските тайни служби са

    28 4 Отговор
    МИТ ничари а българите Е ничари
  • 8 Психo от Курило

    7 10 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Пише им го на челата, човек на Пеевски, човек на фърчилото...Стига писа глупави лозунги, само спамиш. Оная истинската е права, ти не си жена.
  • 9 време е

    18 1 Отговор
    и бившата ДС да последва примера на Изправи се мутри вън и да се назове с истинското си име ДН (несигурност) доган и пеевски са едно (дн) .:(
  • 10 Българка

    20 21 Отговор
    Този не е за показване, много е страшен. Това което казва, обаче е обеспокоително. Щом фатмака не взима отношение, значи има зависимости от ДПС.

    Коментиран от #11

  • 11 Българка

    20 7 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Спри да ми крадеш ника. Явно герберите умеете основно да крадете!

    Коментиран от #21

  • 12 Ами

    18 7 Отговор
    Всичко е за смяна, след 12 години герп какво може да е оста ало читаво? Конкурси за всички ръководни постове!
  • 13 Гандалф

    13 3 Отговор
    Плащаш да те назначава митницата..скорошен пример...всеки месец си плащаш на благодетеля, пълниш някоя партийна каса и накрая нали и за теб трябва да остане...нищо ново под слънцето...иначе всички са борци за справедливост...
  • 14 Плюх си в пазвата

    4 13 Отговор
    Какво е туй нещо на снимката? Че и може да говори...
  • 15 На Борисов му пуснаха..

    11 2 Отговор
    Да залови няколко пратки с дрога докато беше гладен секретар на МВР наградиха го разни чужди служби да го направят генерал като на фуражката му пишеше МВР за да се знае от къде е
  • 16 Ссс

    13 0 Отговор
    Вярно е! Но сега ще сменят Тонев отново с Асен Асенов..
  • 17 32134

    6 6 Отговор
    Къде беше Григор Здравков, когато доган и компания бяха мандатоносител в периода 2005та - 2009та година, и Шиши беше зам. министър...
  • 18 Я па тоА

    8 6 Отговор

    До коментар #4 от "БОЛШЕВИК":

    Само един коментар от мен Ш.и.б.а.н.и нещастни Комуняги,умряхте отдавна,вече сте само зомбита.

    Коментиран от #23

  • 19 Пена глуата

    4 5 Отговор
    Много ти знае устътъ на теб , корупционен идиот такъв.
  • 20 ПУТИН

    12 6 Отговор
    ШИШИ ДА СИ НАЗНАЧАВА, А ФАТМАКА ДА ИЗПЪЛНЯВА. КАКТО КАЗА ЧЕРЕПА - ФИГУРАНТ.
  • 21 Българка

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Омръзна ми да ти отговарям. Пиши си, не ми пречиш.
  • 22 кой е той

    11 2 Отговор
    OK!
    А, сега си задайте въпроса:"ЗА кой работи ДПС и Пеевски!!!!" Под чия закрила са вече 30 години Доган и ДПС?
    Давам жокери:
    САЩ ги режат с Магнитски.
    Турция също им беше забранила да влизат в страната и са персона нон-грата там!
    Кой ги подкрепя според вас?
  • 23 кой е той

    8 2 Отговор

    До коментар #18 от "Я па тоА":

    Комунягите въобще не са умрели, даже им е много добре и все още правят, каквото им е кеф, а ние работим за тях.
    Все още ДС и КГБ(ФСБ) са ръка за ръка и дружбата е братска, това показват фактите и паричните потоци!
  • 24 5577

    10 2 Отговор
    Оставка. Стига повече безвремие. Излезте и кажете какво мислете да правите. Политически импотентни некадърници. Това че герб са крадци го докажете. Омръзна ми от мутренски номера.

    Коментиран от #26

  • 25 Електра

    10 5 Отговор
    Тоя е по хубав от Мика Заяка, и по умен. Сега ли разбра, защо бяха ония пакети с пари, дето ги изпращаха на Кауна, чрез узунов...
  • 26 оня

    6 6 Отговор

    До коментар #24 от "5577":

    Като махнат гешефт-каскетов се почва:)) Няма как сега:))
  • 27 Значи

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "БОЛШЕВИК":

    само так ще изчезне мафията - като изчезнат народа и държавата. Скоро.
  • 28 Рабрахте ли

    2 1 Отговор
    Ами класическия изтъркан номер: сваляме вашите, за да сложим нашите. А народа гледа, преживя, и блее. "От днес ще аз да блея ...." както е казал поетът.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове