21 Юли, 2021 10:07 2 459 40

Христо Иванов: Диалогът е път за решаване на проблемите

  • христо иванов-
  • слави трифонов правителство

Ще има управление на дълбоката промяна

Христо Иванов: Диалогът е път за решаване на проблемите - 1
Снимка: БГНЕС

"Позволете ми първо да ви поздравя с това, че започваме заедно да орем държавната нива и да пожелая на всички енергия и здрав разум. България е в криза. България е в криза и най-очевидното изявление и проявление на този факт е, че повече от година нямаме пълноценно, нормално управление. Нямаме управление, което се ползва с доверие и парламентарна подкрепа и нямаме ясна формула". Това каза съпредседателят на "Демократична България - Обединение" Христо Иванов в декларация от името на група в началото на 46-ото Народно събрание.

Ние в този парламент трябва да отстоим българския национален интерес, да намерим решение на проблема с Република Северна Македония. Трябва да отстоим истината, но трябва да намерим начин да станем заедно членове на европейското семейство, заяви още Христо Иванов.

По думите му страната е изправена пред сериозни предизвикателства. "На първо място подготовката за задаваща се следваща COVID вълна. Още утре на председателски съвет ще сондираме колегите от другите парламентарни сили какви мерки можем да вземем. Дали да не излъчим контактна група, която да уточни какво бихме могли да направим в парламента заедно, за да започнем да подкрепяме бързо усилията на слжебния кабинет и здравните власти", подчерта още Христо Иванов.

Според него депутатите трябва да осигурят бързо внасянето на Плана за възстановяване и да се гарантира, че парите няма да бъдат откраднати.

"Трябва да започнем максимално бързо работа по един бюджет, но това да бъде бюджет на промяната. Той трябва не просто да повтори досегашната финансова рамка. В него трябва да заложим модела на възстановяване и решителни мерки за повишаване на ефективността на публичните разходи", каза още Христо Иванов. Според него наистина трябва да се потърси възможност за преизчисляване на пенсиите, в обновяването на българското здравеопазване.

"Това, което се случва с една болница в България, трябва да бъде знак, че е крайно време за сериозен разговор за реформа в здравеопазването", допълни още той.
Той подчерта, че акцент за "Демократична България" ще бъдат българите в чужбина, реформата на Изборния кодекс, формирането на политиките за климата, инвестиции в българската култура, образование и наука.

Христо Иванов коментира и темата с корупционния модел в България. "Той е инкорпориран политически в това, което ние наричаме сарайския модел и има своето най-върхово проявление в управлението на Бойко Борисов. Именно този модел, именно решението на този проблем като системен и дълбок, е реалният отговор на това как България да излезе от кризата", каза още Христо Иванов.

Според него кои са партии на промяната и кои са партии на дълбоката промяна, ще се разбере.

Христо Иванов обърна внимание, че страната ни продължава да бъде под наблюдение на съвета на Европа и последният доклад отново ни е повторил нещата отпреди. Той заяви, че "Демократична България" ще инициира и дебат за съдебната реформа.

По думите му трябва да се модернизира решително армията и да се укрепи сигурността. Той заговори още за електронно управление и лустрация.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    20 29 Отговор
    Само ДБ имат подготвени хора за правителство но са 12 процента.Изхода е Служебното правителство за постоянно.

    Коментиран от #9, #20, #27, #30, #32

  • 2 отегчен

    10 6 Отговор
    Какво решение ще има като не ви достигат гласове??? От бсп ли ще ги търсите или от дпс???

    Коментиран от #5

  • 3 Кинжал

    21 9 Отговор
    Така говорехте и преди да приклекнете на герб и да се съюзите с мафията. Не сме забравили!

    Коментиран от #25

  • 4 БСП на Бунището

    11 10 Отговор
    Чакайте бе..Нали Проблемите се решаваха с Блокирани кръстовища,Протести,Въстания,Измитане,Изчегъртване и Оплюване на Опонентите....С домати,яйца,риба и камъни по сгради на Администрацията...Бъдете Последователни,че съвсем се обърках...

    Коментиран от #28, #29

  • 5 Последния Софиянец

    14 6 Отговор

    До коментар #2 от "отегчен":

    Това е подмяна,а не промяна.Само Служебното правителство може да ни спаси.
  • 6 Управлението

    13 4 Отговор
    на дълбоката промяна може да се осъществи само от голяма част от служебното правителство!
  • 7 Българка

    12 18 Отговор
    ДБ са последователни и разполагат с експерти, които гарантират истински реформи. Искрено се надявам, че след разговори, ще бъде сформирано и гласувано редовно правителство, в което да намерят място министри от служебното правителство, което е с най-голяма подкрепа в годините на прехода

    Коментиран от #13, #26

  • 8 МнениЕ

    7 1 Отговор
    Карадайъ(обръчите му) да се готви за диалог в комисия “Манолова”.
  • 9 Другия с коня

    5 9 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Що за постоянно бе- давай направо Временното Правителство да управлява Вечно!!!!Променете Конституцията член Първи ,- забраняват се други правителства освен Временното !!!

    Коментиран от #12

  • 10 Дедо

    7 4 Отговор
    Дрън Дрън.. Ярината.
  • 11 Христо, подкрепете Дончева

    9 1 Отговор
    Дончева призова Гешев да подаде оставка и да избегне агонията

    Депутатът от "Изправи се! " Татяна Дончев заяви, че Иван Гешев трябва сериозно да помисли дали да не избегне агонията и вместо да се брани до последно, да не потърси сдаване на поста по цивилизован и възпитан начин.
  • 12 Последния Софиянец

    9 2 Отговор

    До коментар #9 от "Другия с коня":

    Стига партийни парашутисти и калинки са се упражнявали върху народа!
  • 13 ОТ ЧУЖБИНА МАЧКАМЕ ЯКО

    18 7 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Какви точно експерти има Христо-Маджо Драгалевския крадец или Гнома . ??? Абе хора не помните ли какво направи Костов с индустрията в България а Христо освен да заляга пред Херо Мустафа и да цоцка пари от Хамерика за България на Сорос ако това са му специалистите бог да пази България. Подмяната е в действие една Мутра за друга ..... просто ни използва миналото лято да си вдигне %
  • 14 KKK

    10 4 Отговор
    Сорос
  • 15 как

    6 0 Отговор
    какъв диалог с прстъпници крали крали крали стотици милиони и участвали в безкрайни далавери? Какъв диалог с корупцията?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 кои са тия

    17 4 Отговор
    Отрочета на крадеца Костов и слуги на Сорош.Това са ДБ или както се наричат в момента тези американски мекерета.Ако очаквате тези да възродят България,значи чавка ви е изпила мозъка.От тях файда имат само търтеите на жълтите павета в София.Парадоксалното е,че те се имат за върли антикомунисти,а живеят баш по комунистически от държавната ясла.

    Коментиран от #24

  • 18 ССсс

    12 3 Отговор
    ДБ ще са подводния камък,които ще продадат интересите на България за казуса Македония.Не България трябва да търси диалог,както казва Иванов,защото България има параметри свързани с историята,които няма как да се променят.Единствения който трябва да е страна на промяна е РСМ.Другия момент който тънко загатна Иванов е за равноправието между различните.Готвят приемане на Истанбулската конвенция(дано никога да не се приеме),и признаване на бракове и семейства на обратните(не приемам обратните за критерий за каквото и да било).
  • 19 акъл паве

    12 3 Отговор
    Ристеее , ни си оратор , ''а'' -каш , мънкаш , ни си държавник , в съюзите в ЕС и НАТО говориш за суверенитети някакви на държавата ни , най си ми соросоид някакъв.
  • 20 ТтТ

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Това са вълци облечени в овча кожа!
  • 21 Тракиец

    8 0 Отговор
    Абе изберете Ристю за главен прокурор ,че човека вече се побърка.Хаоса който се очаква след управлението на чалгата и дпс ще е катастрофален за България.Честито Българи
    Това което си направиш сам няма на кого да се сърдиш.Косете сено и складирайте в хола за зимата ще ви трябва.Успех на всички Българи.

    Коментиран от #22

  • 22 абе

    3 2 Отговор

    До коментар #21 от "Тракиец":

    Е все пак нещо положително се случи - Тиквата отиде на бостана , а надявам се от там в килера , пардон килията.
  • 23 Просветен илюминат

    2 0 Отговор
    Проблемите се създават и после се продават решенията им,системата така работи и матрицата се храни от нещастието на хората.
    Няма как да правиш едни и същи действия и да очакваш различни резултати.
    Нищо откакто се помни човека не се е променило на ниво съзнание освен декора.
    Шепа тарикати ти казва как трябва да живееш и ти да им робуваш,а като не ти харесва нещо не променяш себе си,не носиш отговорност а критикуваш другите и недоволстваш какво правят и ти си жертва,е да ама не.
    До кога ще чакате промяна отвън като я няма отвътре?
  • 24 хгаа

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "кои са тия":

    Браво много точно го каза барабар с мая галева под влака
  • 25 Статистик

    3 7 Отговор

    До коментар #3 от "Кинжал":

    Кога точно са приклякали на ГЕРБ и на мафията, че не ми е ясно. С тия опорки, марш откъдето...
  • 26 LOSHIA

    6 3 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Ти не си българка а помакиня,къде са му експертите на Ристьо и кои са?
  • 27 LOSHIA

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ти си БГдемократ с БКПкорени......ясен си..........
  • 28 И ОТНОВО

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "БСП на Бунището":

    Последователността много скоро ще я усетиш по себе си,умнико!
  • 29 изрод от ГЕРБ

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "БСП на Бунището":

    Много лесно се объркваш бре
  • 30 ФАКТ Е

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Вече официално е факт!
    Откри се 46-тото Народно събрание!

    Потвърдиха се три вече известни факта:
    1. Капитанът на потъващият кораб ГЕРБ първи го напусна!
    Борисов избяга от НС предварително !
    През задния двор на ЦИК!
    2.Продължава началото на края на партийната диктатура в българското Народно събрание!
    Наложена с кръв и терор от червеноармейската сган след септември 1944!
    3.Джипка Ти Ви е в дерето!
    Но същите мисирки са в медиите и екраните!
    И каканижат пак за преговори саво между партийните гаулайтери,
    а не за разговори между всички депутати !
    Според Конституцията, България не е нито Правителствена, нито Партийна Република!
    Мандата на всеки депутат не е партийно обвързан!
    Трябва всички депутати да разговарят помежду си,
    а не само лидерите на партиите!
    Всеки депутат е длъжен да гласува по съвест,
    тъй като вече не представлява партията си,
    а целият български народ!
    Мисирките в медиите може и да не са чели Конституцията!
    Но депутатите преди да се закълнат в Конституцията,
    са длъжни да са я прочели!
    Нали?

    Коментиран от #34

  • 31 Валери

    0 1 Отговор
    Човек който ми вика, че ще оре няма как да му повярвам, че ще донесе нещо хубаво!!! Тези чували ли са за комуникационен съветник??!!!
  • 32 Тракиец

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Абе човек ходи се лекувай.Само това ли знаеш.Да няма някой твой човек в това служебно правителство?
  • 33 Бай Шиле

    2 1 Отговор
    "новите" лица в политиката Ристьо и Гнома ЗАПАЧВАТ ДА ОРАТ! Костов ли ще тегли плуга или американски трактор?
  • 34 Тракиец

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "ФАКТ Е":

    Дано повече хора са като теб.Респект.
  • 35 Тарикат

    0 1 Отговор
    Новото управление е факт.Дпс +итн ще редят правителство.После крах и чакаме Тиквата да дойде.Тови стачки и пак отново.Това ни чака да се надяваме на пак същите.
  • 36 заката

    0 0 Отговор
    ЯКООО ИЗЧЕГЪРТВАНЕ НА ТЪПИТЕ И КРАДЛИВИ КП В ГЕРБ
  • 37 Гост

    0 0 Отговор
    Христо Иванов е зет на Арабаджиеви, женен е за едната им дъщеря... сами си правете извода, защо толкова драпа да е пак в парламента. На никой от тези не им дреме за народа.
  • 38 Добри

    0 0 Отговор
    Леле, Ицака почва да ми звучи като Пауло Коелю… Ще го харесат безмозъчните кифли
  • 39 Ал Тъпоне

    0 0 Отговор
    С друго впечатление съм останал:"Диалогът в България е начин за разпределяне на порциите на властта" !
  • 40 Виктор

    0 0 Отговор
    Иванов е кукла на конци на олигарха Иво Прокопиев.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове