5 228 218

ДОМ: Решението за "Бузлуджа" е гавра с паметта на избитите от комунистите

Тази инициатива е част от опитите на неокомунистическите кръгове

ДОМ: Решението за
Снимка: БГНЕС

Предоставянето на статут на паметник на културата на монумента „Дом-паметник на БКП“ ще бъде гавра с паметта на стотиците хиляди избити и репресирани от комунистическия режим и за техните близки. Позорно ще е за Вас като министър и за Министерския съвет на България, ако направите тази стъпка за превръщането на нашата родина в комунистическия резерват на евроатлантическия свят!

Това се казва в открито писмо до министъра на културата от сдружението „Достойнство, отговорност, морал“ (ДОМ).

Тази инициатива е част от опитите на неокомунистическите кръгове у нас и в чужбина да дадат нова легитимация на този най-голям идеологически монумент на комунистическия режим у нас и негов зловещ символ, като го превърнат в международен център за поклоннически туризъм и реклама на престъпния комунистически режим.

Ето и цялата декларация:

О Т К Р И Т О П И С М О
От Сдружение „Достойнство, отговорност, морал“ ДОМ
Г-н Министър,

Дълбоко сме възмутени от предложението на Експертния съвет към министъра на културата монумента „Дом-паметник на БКП“ на връх Бузлуджа да получи статут на паметник на културата. Тази инициатива е част от опитите на неокомунистическите кръгове у нас и в чужбина да дадат нова легитимация на този най-голям идеологически монумент на комунистическия режим у нас и негов зловещ символ, като го превърнат в международен център за поклоннически туризъм и реклама на престъпния комунистически режим.

Припомняме, че през 2000 г. е приет закон по силата на който комунистическият режим от 09 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г. е обявен за престъпен. Припомняме, че на 18 септември 2008 г. 40-то Народно събрание на Република България подкрепи "Пражката декларация" от 3 юни 2008 г., с която се осъждат комунистическите жестокости и в която се настоява националните парламенти на страните от Европа да признаят комунистическите престъпления срещу човечеството, както тези на нацизма. 23 август е обявен за Ден на възпоменание на жертвите на нацизма и комунизма. Обръщаме внимание и на разпоредбите на чл.108 от Наказателния кодекс, според които пропагандирането /в случая популяризиране на символите/ на фашистки и други антидемократични идеологии, се смята за престъпление.

Г-н Министър,
Предоставянето на статут на паметник на културата на монумента „Дом-паметник на БКП“ ще бъде гавра с паметта на стотиците хиляди избити и репресирани от комунистическия режим и за техните близки. Позорно ще е за Вас като министър и за Министерския съвет на България, ако направите тази стъпка за превръщането на нашата родина в комунистическия резерват на евроатлантическия свят!
София, Председател на Управителния съвет:
21 юли 2021 г. Иван Сотиров

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 92 гласа.

Свързани новини

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Последния Софиянец

  155 30 Отговор
  В България никога не е имало комунизъм.Комунизъм значи липса на пари и частна собственост.А българите бяха пълни с имоти и пари,особено партийците.Те направиха преврата на 10 ти ноември за да могат спокойно да си харчат парите.

  Коментиран от #94, #110

 • 2 ФАШИСТ

  176 40 Отговор
  ЩО Е ТО НЕКОМУНИСТ-ЧИСТ ФАШИСТ!ЗАЩОТО КОМУНИЗМА БЕШЕ СЪЗДАДЕН В ОТПОР НА ФАШИЗМА ИМПЕРИАЛИЗМА И КАПИТАЛИМА,ОТ ТРУДОВИТЕ ХОРА С ЕДНА ЦЕЛ ЗА ПОВЕЧЕ ПРАВА НА ТРУДЕЩИТЕ СЕ!А СЛЕД 1989Г.ВИ ОТНЕХА ПРАВАТА ПОД ФАЛШИВИЯ ТЕРМИН ДЕМОКРАЦИЯ А СЕГА ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТЕ СВОБОДНИ!

  Коментиран от #13, #161, #189

 • 3 Дългият

  150 28 Отговор
  а антифашистите избити без съд и присъда?

  Коментиран от #6, #17

 • 4 Нето

  165 8 Отговор
  Концлагерите в Германия са запазени и печелят пари от туристи........ех тези глупави германци

  Коментиран от #22, #106

 • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 6 Този коментар е премахнат от модератор.


 • 7 хъхъ

  139 10 Отговор
  "Иван Сотиров" Червен Ванъо, омръзна ни от седерастките ви глупости.
 • 8 София

  24 134 Отговор
  Има решение от 1993 г. на Общински съвет- София за събаряне на тотема на руския окупатор до Орлов мост. До ден днешен това решение не е изпълнено. Живеем в комунистическа територия, член на ЕС и НАТО.

  Коментиран от #18, #51, #109, #147

 • 9 ИНЖ

  19 104 Отговор
  А защо не се обяви на търг!? Ако го купи някой - да си го поддържа. Ако не - да се ликвидира и толкоз. Какъв паметник, каква култура!?
 • 10 русенец

  137 16 Отговор
  Във Франция, Италия, Белгия има паметници на Ленин. Те никога не са били комунистически държави. Народ, който разрушава паметници губи памет и със сигурност повтаря историята си. Иначе проблемът на България не е Бузлуджа, а прекалено многото сдружения, НПО-та и прочие, които мътят водата и съзнанието на хората, защото по своят генезис те са болшевишки формирования!

  Коментиран от #84

 • 11 Механик

  133 12 Отговор
  Паметника на американските летци е гавра с паметта на избитите цивилни граждани на София. Кво ше кажете, а, евро-мисирки? п.п. Това "сдружение" кой го е легитимирал да се обажда и дава акъли? Кой им плаща запалтите на тия и какво правят, че да получават заплати?

  Коментиран от #87, #155

 • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 14 А избитите от Стамболово време

  92 6 Отговор
  до 09-09-1944 на чия сметка да ги пишем?

  Коментиран от #143

 • 15 Солженицин

  19 80 Отговор
  Руският мислител Александър Солженицин, посрещнат лично от Путин след като е изгонен преди това от СССР казва следното: "Съжителството с комунизма на една и съща ,планета е невъзможно. Или ще се разпространи, подобно на рак, за да унищожи човечеството, или в противен случай човечеството ще трябва да се освободи от комунизма (и дори тогава щ"е се сблъска с продължително лечение на метастазите). * * * Социализмът от всякакъв вид води до пълното унищожение на човешкия дух.

  Коментиран от #23, #95, #149, #208

 • 16 Бесен Язовец

  93 10 Отговор
  А с памртника ма амерскуте летци в центъра на София е гавра с паметта на 3500 убити софиянци оериода 1941- 1944г.Паметната плоча на фашистите пред НДК е гавра с паметта на избитите антифашиси и деца на партизани!
 • 17 анти антифа

  20 83 Отговор

  До коментар #3 от "Дългият":

  Кои са тия антифашисти? Митко Палалузов!? Хахахах

  Коментиран от #36, #37, #42, #163

 • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 19 Snake

  100 10 Отговор
  Че е имало Белене, концлагери, всички знаем. Но защо не споменавате, че през лошия социализъм сме имали космонавти, войска, техника за всичко и всички, семейства, пари в джобовете, къщи, време за себе си и т.н. И сме нямали просяци, ровещи по кофите, някакъв да краде каквото и да е, без да се отчита и да дава от краденото на народа, мутри, нападащи когото и да е, педофили не са можели да ходят свободно и да отвличат и насилват деца и т.н., и т.н.
 • 20 Отряд,, Чавдар "

  92 11 Отговор
  На скверната плоча пред НДК виси имато на порутчик Йорданов убиеца на 18 души от с.Ястребино от които 6 деца! Фашистите искате да реабилитирате фашиските слуги осъдени от Народния съд 1947г!!!
 • 21 Шарко

  87 4 Отговор
  Сградата била представител на антидемократична идеология - дайте да я съборим. А дворците във Версай дали са представители на демократични идеологии. В България сме най-добри в бутането, в строителството сме по-слаби, особенно последните години....

  Коментиран от #27

 • 22 това

  9 60 Отговор

  До коментар #4 от "Нето":

  е друго искат да покажат на света колко лош е бил Хитлер което не е вярно нали бяха на със него сега се отричат а комунягите са друго те са изроди избили милиони тези в България дори не се наричат българи а южнославянски македонци
 • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 24 ИСТИНАТА

  13 32 Отговор

  До коментар #12 от "потребител":

  Да протестират пред безотговорните си родители, оставили ги безпризорни! Въпреки, че е нямало все още закон за защита на децата, родителите им са морално отговорни за възпитанието и за постъпките им, нали?

  Коментиран от #73

 • 25 На мен ми харесва

  70 7 Отговор
  паметника.Едно от малкото неща оставили отпечатъка на Тодор Живков и Людмила.Величествен е.От далече те впечатлява.Привлича окото .Жалко,че никой не го подържа.

  Коментиран от #39

 • 26 Има нещо

  15 64 Отговор
  сбъркано в тази територия. Само комунисти я населяват, ама не искат да се махат от ЕС и да ходят в Русия.

  Коментиран от #152

 • 27 Хаха хаха ха

  30 7 Отговор

  До коментар #21 от "Шарко":

  Версай на коя партия са били, че не се сещам?

  Коментиран от #187

 • 28 Идиот

  24 1 Отговор
  Върви на паметника на Тасладжа и попитай какво е ставало там, гьотверен!
 • 29 Бесен Язовец

  52 6 Отговор
  А бе фашисти я се освестете искате да кажете, че периода 1944-1989 г в НРБ не е имало престъпления и, че всички в от ТВОто на о. Персин и о. Щурчето, Скръвена, Ловеч и Централния в София... са били репресирани или политически ли?
 • 30 ДаЗдраПерМа

  5 12 Отговор
  Jason Statham къде ще наказва лошите, съседния връо Бедек окензан от крави, нека подкарат туристи и да ни върнат парите за онези марки които преди 45г купувахме за да го построят.
 • 31 olo

  7 2 Отговор
  Д/иванега/ О/т/ М/аалата/
 • 32 Бай Тошо влашкия циганин

  8 42 Отговор
  Аз съм влашки циганин и син на цар Фердинанд и мразя българите и България да върнем комунизъма

  Коментиран от #38

 • 33 Андро

  31 14 Отговор
  А македонските семейства избити от българските фашистки ловни дружини

  Коментиран от #130

 • 34 Я мирно бе,мисирки

  48 7 Отговор
  Чинията дразни само тези с пълните чинии! Ма.....та ви крадлива! Деветият ден на септември беше вашия Видовден!
 • 35 Професора

  48 6 Отговор
  На тоя само като му видиш плебейската соросоидна слугинска мутра и ти става ясен що за развалена стока е!!!
 • 36 Откъде се

  52 11 Отговор

  До коментар #17 от "анти антифа":

  извъдихте и народихте такива ненормалници, бе! Коя майка ви роди, че нищо не знаете за историята на България. Цяла поколение израснахте без ценностна система. Проклет да е Петър Младенов, че не пусна танковете и оня потурчен българин с феса, Евгений Михайлов!

  Коментиран от #40, #45

 • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 38 кака

  30 4 Отговор

  До коментар #32 от "Бай Тошо влашкия циганин":

  мери си температурата и провери имаш ли вкус и мирис
 • 39 А пък на мен

  12 53 Отговор

  До коментар #25 от "На мен ми харесва":

  Не ми харесва чинията! Да отлита на небето при Живков и Людмила! Всичко което ви напомня за социалистическият концлагер НРБ, ме отвращава!

  Коментиран от #61, #96

 • 40 анти антифа

  10 52 Отговор

  До коментар #36 от "Откъде се":

  Как 30 години не измряхте бе, гнусни червени тулупи, как не ви умори Ковид! С удоволствие бих ти помогнал да идеш в светлото бъдеще много бързо, на теб и на много други!

  Коментиран от #69, #153, #200

 • 41 анти антифа

  13 45 Отговор
  Ей, комуняги, един ден ще си платите за всичко, за всичките убийства и кражби, запомнете го!

  Коментиран от #82, #190

 • 42 Само питам

  12 38 Отговор

  До коментар #17 от "анти антифа":

  Абе този Митко Палаузов не беше ли малолетен? Какво прави в шумака? Какви са тези безотговорни родители?

  Коментиран от #46

 • 43 анти антифа

  11 42 Отговор
  Чинията може много лесно да отлети с взрив в основите. Като гледам, така и ще стане, защото скапаните комунисти не искат да умират, за съжаление.
 • 44 Бонд

  38 6 Отговор
  Много е готино на Бузлуджа, хора от цял свят идват да го видят. И според мен да се възстанови не значи че жалеем по комунизма, обеката е интересен сам за себе си. Тъпо е как комунистите стъпкват архитектурата и обектите от царско време, така както в днешно време изоставяме и не ни пука за рушащи се соц. "бижута". Така мисля аз.

  Коментиран от #57

 • 45 КАК ОТ КЪДЕ

  46 12 Отговор

  До коментар #36 от "Откъде се":

  НАСЛЕДНИЦИ НА ФАШИСТИ ТЯХНИТЕ СИНОВЕ И ДЪЩЕРИ НА ФАШИСТИ ТЕ ДЕРИБЕЙСТВАТ ВЕЧЕ 32 ГОДНИ !ОТКРАДНАХА ЗАВОДИТЕ ПОД ФАЛШИВИЯ ИКОНОМИЧЕСКИ ТЕРМИН ПРИВАТИЗАЦИЯ НАПРАВИХА СИ БАНКИ И СЕГА ТЕ З ВАШИТЕ ПАРИ ВИ РАЗДАВАТ КРЕДИТИ И НЯМА ЕДИН ЗАВОД САМО МАГАЗИНИ ПОКУПКО ПРОДАЖБА И ТУК ТАМ МАЛКА ФАБРИЧКА ТАКИВА БЕЗРОДНИЦИ ПЛЮЯТ КОМУНИЗМА И РУСИЯ ДЕЦА НА ФАШИСТИ И ВНУЦИ НА ФАШИСТИ!

  Коментиран от #48

 • 46 анти антифа

  13 47 Отговор

  До коментар #42 от "Само питам":

  Художествена измислица, както и митовете за ястребинчетата!? Червените сатрапи избиха 40-50 хиляди българи без съд и присъда, въдвориха в лагерите поне 500 000 и сега нагли! Соца крашна 3 пъти, накрая ограбиха България и сега искат да има плащаме за скапания паметник!???
 • 47 Гоям Слон

  37 1 Отговор
  А, ама тази територия днес е евроатлантическа площадка, преди това е била част от соцлагера, а преди него част от приятелите на Хитлер. Преди него част от Османската империя... Можем ли и трябва ли да живеем постоянно в нечия угода? Правилно са отбелязали преди мен за паметника на американските пилоти. За паметта на тези хора нещо? За паметта на всички изклани по турско време? Престанете вече. Историята е история не за да се забравя, а за да се помни. Реставрирайте Бузлуджа. Направете я музей на комунизма. Ще е оригинално. Ще се помни. Така, както трябва да бъде. Стига с тоя евроатлантизъм. Утре може и да го няма. И какво ще правим тогава?
 • 48 анти антифа

  16 38 Отговор

  До коментар #45 от "КАК ОТ КЪДЕ":

  Напротив другарю, точно наследниците на комунистите сега са милионери, БСП, Агенти на Държавна сигурност, УБО, 1 главно, 6-то и други!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Тези хора ограбиха България и народа, те фалираха държавата!!!!!! Недей да лъжеш другарю, защото доказателствата са налице!!!!!!

  Коментиран от #111

 • 49 нямам име

  34 10 Отговор
  Разрушете Бузлуджа и направете паметник на избитите от фашистката власт в България БЪЛГАРСКИ ДЕЦА. И те ли са комунисти ? Хора, съвсем изперкахте.

  Коментиран от #53

 • 50 chi

  37 4 Отговор
  А за избитите от демокрацията кой ще се застъпи?
 • 51 Софиянеца

  36 10 Отговор

  До коментар #8 от "София":

  Ще срутите паметника на Червената армия ама ше ви срутиме префи това мизерния животец мазни гниdи!

  Коментиран от #56, #59

 • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 54 хахаха

  29 6 Отговор
  тоя прошляк откъде ги измисли тия "стотици хиляди избити"? да уточни поне колко стотин - 300, 400...900...а може би хиляда милиона са избитите...както е казал един известен философ още в 30-те години - бобедата на социализма в световен мащаб е неизбежна...и тоя филисиф не е комунист, а ...изумително! - антикомунист...:)))
 • 55 хахаха

  17 3 Отговор
  тоя прошляк откъде ги измисли тия "стотици хиляди избити"? да уточни поне колко стотин - 300, 400...900...а може би хиляда милиона са избитите...както е казал един известен философ още в 30-те години - бобедата на социализма в световен мащаб е неизбежна...и тоя филисиф не е комунист, а ...изумително! - антикомунист...:)))
 • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 57 Карл Маркс

  35 3 Отговор

  До коментар #44 от "Бонд":

  Кое са стъпкали социалистите бе я първо научи разликата между социализъм и комунизъм после изказвай мнение. Социалистите поддържаха всички имоти от царско време двореца на жълтите павета и вилите всичките седят непокътнати дори конюшните седят!
 • 58 Съдията Дред

  33 0 Отговор
  Тия е време да се усетят, че омръзнаха на всички с опитите да са някакъв морален коректив. Защото не са ! Както пише Оруел - "Който владее миналото, владее настоящето. Който владее настоящето, владее бъдещето !".
 • 59 анти антифа

  7 31 Отговор

  До коментар #51 от "Софиянеца":

  Айде да видим как ще стане, дядка, сега Червената армия няма да дойде, бъди сигурен.
 • 60 Обединен

  31 8 Отговор
  А хилядите избити от фашиските престъпници жени, деца ,възрастни хора,мъже и хилядите опожарени жилища .Какво ще кажеш за това Господинов.

  Коментиран от #71

 • 61 ХХХХ

  20 3 Отговор

  До коментар #39 от "А пък на мен":

  И кое точно беше концлагер? Аде стига глупави лозунги.
 • 62 Асан Триногата

  20 5 Отговор
  Уччилатото гейче е много красиво!Ако е надиплил евраци-да свирка,нема да остане разочарован от 23 смвото ми мажество!

  Коментиран от #78

 • 63 анти антифа

  6 34 Отговор
  Ще срутим паметника на окупаторите, този на Червената армия и чинията, тези символи на червените убийци трябва да бъдат заличени от аналите на историята!

  Коментиран от #93, #202

 • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 65 Александров

  10 4 Отговор
  Бузлуджа ще е космодрумът на БГ.....От там Славчо от Учиндол ще изстреля БГ ракета с космонавтите: ББ,"ТКП" и пишманмакедонецът ЗЗ.........
 • 66 Българин

  30 4 Отговор
  Спрете да триете историята си ! България беше на 6 място на олимпийски игри 92г. Изведе футбола до 4-ти в света през 94-та. Спорт имаше в училищата. А сега? Безплатно лечение. А сега? Със злоба нищо няма да постигнете. Ха сега купете още 8 самолета.
 • 67 Бивш левскар

  11 3 Отговор
  Ега ти и палячовците.
 • 68 Айде, бе

  28 6 Отговор

  До коментар #13 от "ФАКТ Е":

  Абе те и на червената армия влезла тука на 9 викат окупатори, ама историците знаят накъде се насочва да ни предпази от истински окупатори дето чакат отвъд турската граница, а народа знае как е посрещната тук и не само от евреите, които без нея и държава нямаше да имат, а и Естония, Латвия и Литва без Русия щяха да са прегазани от Хитлер като половин Европа и пак Ссср щеше да ги спасява като полските резили:))
 • 69 Не кълни

  19 5 Отговор

  До коментар #40 от "анти антифа":

  че като те изпраска Ковид ще пищиш, че здравната система никаква я няма. За твое сведение никога не съм бил член на тази партия, но знам историята на България, а ти си следдесетоноемврийче, което хал-хабер няма от това, което е било. Затова сте толкова необразовани и изчанчени.

  Коментиран от #92

 • 70 Тъпу тролче

  24 2 Отговор
  Ами дайте да съборим и унищожим всичко строено през соца, като НДК, партийните домове и т.н, че да няма гавра с репресираните от онази власт!
 • 71 анти антифа

  7 28 Отговор

  До коментар #60 от "Обединен":

  Стига лъга бе, червенушко, типично за вас комунетата е да лъжете! България е била една от водещите икономики 30-те години, а благодарение на доброто си управление става и най-голямата на Балканите, на Три морета!!!!!! Даже и евреите не са били избити!!!!!!!!!!!!
 • 72 Запасняк

  18 7 Отговор
  Червената армия, съюзник на САЩ идва да ни освободи от дебилните Борис 3, Филов и царски генерали, обявили война на САЩ без те да са ни обявили!
 • 73 Ти сигурен

  2 3 Отговор

  До коментар #24 от "ИСТИНАТА":

  ли си, че изобщо имат родители!
 • 74 Бай...

  24 2 Отговор
  На вр. Св. Никола е паметника на загиналите Опълченци и Руски войни. На Бузлуджа е на загиналите антифашисти(от моето семейство са трима)! Ами създайте фонд за събиране на средства и постройте два пъти, ако искате по-голям и помпозен паметник на загиналите анти комунисти!
 • 75 djemmil

  7 2 Отговор
  ТАМ Е И МЕСТОТО ДАСЕ СЛОЖИ ПАМЕТНА ПЛЧА НА НА ПОЛЕТИК КОИТО 30 ГОДИНИ ДАРЖАВАТА МУ ПЛАЩА ОХРАНАТА
 • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 78 Александров

  8 2 Отговор

  До коментар #62 от "Асан Триногата":

  мАжество не се пише с А.....научи първо граматиката- после се перчи с мАжеството си.....ако и "то" е като "граматиката ти"......ясна работа.....
 • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 81 А кой

  23 2 Отговор

  До коментар #53 от "анти антифа":

  изби 6-те ястребинчета! Деца, ейййй, деца!

  Коментиран от #97

 • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 84 Люси

  1 2 Отговор

  До коментар #10 от "русенец":

  Лъжеш!
 • 85 Мюмюн

  9 2 Отговор
  Идин пат патувахми с мойто фамилиа да киризим целата наша рудина ут край ду край. Минахми през шипка балкан и чаветата ми викат:Абе, тейко-да отивами да скивами ко туй там на другиа баир, мяза на нещу ут друга планета! Отидохми и зяпами туй паметник-па баш голяма рабута бе, хиляди оки бетон и колку жилязу отишло за строежа...викам на наследницити си: А бе, пишлигари таквиз, скивати ли как кумунистити са строили туй, а как сига бурисоф строеши аутомагистрали-хващати ли разликата, а? Чаветата ми мигат на парцали и малчат кат шумкар на разпит. Тай чи- убаво би било да запазят туй мономент , да гу римонтира бригада наши спициалисти-роми, да гу буядисат, да светни кат ауспаруховия мост нощем и гледай сеир-ут джапан и китай ша идват будалити да зяпат и снимат. А ут Холивуд и Боливуд ша снимат филми на туй чудо.
 • 86 Янка партизанка

  24 3 Отговор
  И този плъшок е от една черга със Соломон Паси, който би продал майка си и баща си за . . . зелени "гущери" !
 • 87 Шорош

  9 2 Отговор

  До коментар #11 от "Механик":

  Не ги оставям гладни
 • 88 Просто човек

  16 1 Отговор
  Аполитичен съм, но нали вече с декларация на НС обявиха режима за мракобесен и си посипаха главите с пепел. Какво още и след колко време да се прави? Ми то всичко е разсипано, а в учебниците комунизъм е мръсна дума. Успокойте се вече, г-да и дами неолиберали, спрете се!
 • 89 Дан

  15 2 Отговор
  Страхът от миналото идва от безсилието да го заменим с по-добро. Не видях тези яростни ,,антикомунисти" да протестират пред задокеанското посолство,когато Мусака обяви,че ще дарят 65 000 $ за реставрация на мозайките на Бузлуджа.
 • 90 Мим

  18 3 Отговор
  Вашто ддружение е Ппунта Мара.Вие сте антибългари.Какви локуми ми разтягате за комунизъм за анти и така н.и т.н.Това е паметник на България.Кой го е създал няма значение.Това принадлежи на България и като такъв трябва да се погрижим да се запази и да напомня на поколенията за миналото ни.Между другото от него може и да се печели от екскурзианти туристи и всички които го посещават.Вие не мислите ,а само дрънкати глупости.. Трябва вас да ви забранят със закон.....
 • 91 Пея

  6 2 Отговор

  До коментар #80 от "анти антифа":

  Що, ще го намушкан ли?
 • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 93 Факти

  10 2 Отговор

  До коментар #63 от "анти антифа":

  Пиян ли си или луд
 • 94 Абе лальоооооо Бойко и другите от

  8 2 Отговор

  До коментар #1 от "Последния Софиянец":

  Шайката тогава бяха ЧАВДАРЧЕТА И ПИОНЕРЧЕТА .....ЧИЙ ПАРИ ХАРЧАТ СЯ А А А?!?! СЕГА ОТКРАДНАТИТЕ ЯСНО ЛИЙ.
 • 95 Българин

  9 2 Отговор

  До коментар #15 от "Солженицин":

  Глупав си.
 • 96 Че ти

  14 2 Отговор

  До коментар #39 от "А пък на мен":

  пък кога живя при социализма, какво знаеш за Людмила Живкова, а и за "чинията"!
 • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 98 Пази Боже сляпо

  16 2 Отговор
  Кой евроатлантически свят бе цъкльо,този който е забогатял от робския труд , грабежите и убийствата в колониите им ли?Ние отдавна сме заприличали на индианците в Америка,че даже и по-зле,а тоя ще ми говори за резерват.
 • 99 Избитите

  14 6 Отговор
  В края на 1944 година са само от явление и8ттфашисти и техни помагачи. България А и не само тя е била длъжна да направи това по решение на страните победителки тука имало съюзна контролна комисия която е следила всичко това да се извърши. В тази комисия имало представители на САЩ Англия Франция Съветския съюз.

  Коментиран от #166, #177

 • 100 В Сивушка , Андрешко, Бялата лястовичка

  10 0 Отговор
  Къде е моралът ?
 • 101 Сиганин

  7 9 Отговор
  Туй бг племе по просто и от нашето мечтае само за комунизъма дето го няма
 • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 105 анти антифа

  5 18 Отговор

  До коментар #82 от "ХХХХ":

  Ами, кой го е строил тоя скапан паметник бе!? Нали партийците СЪБИРАХА пари от хората, за да построят тоя бетонен грозил, който за нищо не става!!!!!!!!!!!!!!!!!!! А сега децата на ПАРТИЙЦИТЕ искат МИЛИОНИ да го ремонтират, от данъкоплатците, като мен!!!!!!!!!!! Да викам УРА ли???????

  Коментиран от #117

 • 106 Анон

  6 2 Отговор

  До коментар #4 от "Нето":

  Лагерите нямат статут на културни паметници.
 • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 108 К Георгиев

  20 3 Отговор
  Защо тези които толкова плюят срещу комунизма мълчат за "ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ДЪРЖАВАТА" от 1934г. Защо мълчат за начина на потушаване на първото в света антифашистко въстание -1923г. Правителствените войски , шпицкомандите и четите избиват хиляди без съд и присъда и то не само комунисти но и земеделци дори и такива които не са участвали. По този повод Антон Страшимиров пише " Така клаха народа си както и турчин не го е клал". А чешмата в Лудогорието на тримата атентатори на гара Буново и да не изброявам още. А спомняте ли си докато бяхте в управлението на кого искахте паметник на шипка да направите? - СЮЛЕЙМАН ПАША и на турските орди.

  Коментиран от #114

 • 109 ежко

  19 0 Отговор

  До коментар #8 от "София":

  Това,че сме член на ЕС и НАТО не е аргумент да се събаря каквото и да е!Също така това не е компетенцията на СОС,Проведете си допитване до всички софианци и в зависимост от резултата, може да се предприемат някакви действия. Не в ЕС,не в НАТО ,ами и щат на САЩ да станем, пак няма да се научите що е демокрация и как работи това нещо!

  Коментиран от #171

 • 110 Да дааа

  8 2 Отговор

  До коментар #1 от "Последния Софиянец":

  Истиските комунисти една ликвидираха а живите с идеали за комунизъм не очастваха в управлението на страната 44-89година..Истинските комунисти не навиждаха БКП другарите който окупира власта след 1944г.
 • 111 ХХХХ

  15 5 Отговор

  До коментар #48 от "анти антифа":

  НАСЛЕДНИЦИТЕ на комунистите са сега милионери? Иди си изпий хапчетата. Познавам доста наследници на истенски комунисти и мога да ти кажа, че нито един не е милионер. Виж от наследници на бивши партийни функционери милионери бол. Ако приемаш истенски комунисти за партици си в голяма грешка. Съседа ми на село, който беше основател на секцията на БКП в село през 1938 г. е лежал в затвора преди 9.9.1944 и след него. През 1955. напуска БКП и защото се напълва с партийци наричайки ги предатели.

  Коментиран от #116

 • 112 Fate

  12 2 Отговор
  А жертвите на демократичният колониализъм ?! Само демократично самозапалилитисе са сигуно 5 пъти повече от реалните жертви на комунизма
 • 113 оня

  14 3 Отговор
  Защо трябва да се руши? Концлагерите на Хитлер да не би да са разрушени? Музеите пазят историята:)) Или вече нямаме нужда от такава? Може би елементарните хора няма да ме разберат:))
 • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 115 Д О М е НАГЛОСТ

  14 3 Отговор
  Д О М е днешният ГЕРБ и подгластници ! Криминалният Капитализъм ! ОТНОВО е нужен Род Фронт , О Ф Народна Власт и Нар. СЪД !
 • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 117 ХХХХ

  13 0 Отговор

  До коментар #105 от "анти антифа":

  Строен е от войници основно(може би родители на твои близки и познати. По решение на ПАРТИЕН конгрес. И правилно си казал партийци, а не комунисти. За викане Ура в НИКАКЪВ случай Паметника трябва да стои за да НАПОМНЯ за това което не трябва да се повтаря. Факт е, че конструкцията му е достъчно различна за да се откроява.

  Коментиран от #127

 • 118 Легионер

  0 14 Отговор
  Никога вече комунистически терор !!! Знаете ли какво е последното изречение от речта на Рейгън пред сената --Е.ете си майката комунисти...

  Коментиран от #195

 • 119 на прсетата

  5 7 Отговор
  Какви стотици хиляди бе, абдал с абдал?!?!?!? Милиони са избити в Белене.
 • 120 Шматка

  11 0 Отговор

  До коментар #116 от "анти антифа":

  Не думай бре! Искаш да утрепеш бащицата от Банкя ли? И герп да останат без половината депутати? Малиииии...

  Коментиран от #140

 • 121 османлииге

  11 1 Отговор
  след като се появяват на Балканите унищожават вековни държави, култури, традиции и морални ценности съществували тук и разрушават поголовно паметници, храмове, дворци и градове, за да се забрави, какво е било преди появата им....не са сътворили нищо, а ни натикаха в каменната ера? тия новите соросоиди и неолиберали искат да сторят същото и да ни върнат още 500 години назад, за да прощарат техните ценности и идиогизми!
 • 122 Та вие днес Унищожихте НАРОДА

  9 1 Отговор
  На ПОЛОВИНА ! И на туй МОРАЛ му викат ? Тоз Морал Не е Наш ! И това ще доведе до " Коч Маньовър " .
 • 123 Gюбре смешно

  7 2 Отговор

  До коментар #116 от "анти антифа":

  ще изрина с цялата ти семка воняща!
 • 124 ХХХХ

  7 1 Отговор

  До коментар #116 от "анти антифа":

  До девето коляно? Ми вземи провери собствените си роднини до девето коляно и изпълни предложението си спрямо тях и тогава го давай на другите.
 • 125 ГруЮ

  9 2 Отговор
  Странно, преседателят на сдружението „Достойнство, отговорност, морал“ предлага само ….разрушение, унищожение и заличаване.
 • 126 Комунистите са били много мили хора !

  6 5 Отговор
  Щом тази ПАПЛАЧ до днес е оцеляла !
 • 127 анти антифа

  3 11 Отговор

  До коментар #117 от "ХХХХ":

  Паметникът е строен с пари от цялото население, събирали са данък паметник!!!!!!!! Паметникът струва милиарди! Изордите, вместо да построят пътища, сгради са вкарали милиарди в един бетон на върха! Това е изключително скъпоструващо съоръжение и също толкова безмислено!!!!!!!

  Коментиран от #138

 • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 129 Професора

  10 1 Отговор

  До коментар #114 от "анти антифа":

  Ти си абс неграмотник контра преврата е Септември месец, а преврата срещу Стамболийски 9 Юни. Това в Света Неделя е данък за убийствата от Септември 1923г - 1925г който данък трябваше да го платят изедниците на Царя със закъснение!

  Коментиран от #135

 • 130 Да бе

  4 1 Отговор

  До коментар #33 от "Андро":

  Какво ловиш риба в мътна вода? Какви македонски семейства? Репресираните са българите в македония.
 • 131 При Комунизма не сме Воювали !

  8 1 Отговор
  А при Фашизма в Световне войни в Афганистан , Близкия Изток и в Черно море сме МЪРСУВАЛИ ! Морал - да се Я деш майката !
 • 132 САМО ПИТАМ

  9 2 Отговор
  ЗАЩО ПРИЕМАМЕ ИТАЛИАНСКИ БОКЛУЦИ , КАТО ТУК СИ ИМАМЕ ДОСТАТЪЧНО /като този/ СИН БОКЛУК , И ДОКОГА ЩЕ ГИ ПРЕСЛЕДВА ТОЗИ КОМУТИЗЪМ / щото друго не им раждат простите кратуни/ НО ВИЖДАМЕ ЧЕ ФАЙТОНА СЪС СИН ОТПАДЪК ПОСТОЯННО СЕ ОПРАЗВА.......И НОРМАЛНО ....???????????!!!!!!
 • 133 АУУУУУ

  2 8 Отговор
  СЪБАРЯЙ ...... А НЕЕЕЕ ПО-ДОБРЕ АРМИЯТА ДА ПОТРЕНИРА С ОРЪДИЯТА ....ХА ХА ХА

  Коментиран от #162

 • 134 Иван Сотиров и ти си един от мишоците

  8 0 Отговор
  Които, направихте хилядите"заменки," по систевата"аз на тебе, ти на мене" в СОС!!! Никой не мечтае за Социализъм и Комунизъм!! Какъв Евроатлантицески свят, 31 год държавата е крадохо, такива, като теб, Бивши Ченгета, СИК ВИС Аполо и Болтън ТИМ, Мафията на ГЕРБ!! Много от Бившето СД С Меркантили., и Доносници. Държавата е на дъното в Калта на ЕС!! Мафиотското управление и Крадене нее Евроатлантицески свят Сотиров!
 • 135 анти антифа

  2 11 Отговор

  До коментар #129 от "Професора":

  14 юни 1923 е убит Стамболийски, след това е въстанието на БЗНС. Комунягите се мъчат да се включат, но организацията е слаба. Кой плаща данъка бе, деца, жени и военни!!!!!!! Те ли са виновни, че сте апаши и мандраджии?

  Коментиран от #192

 • 136 Дъръбъръ

  8 1 Отговор
  Капиталистите и фашистите са избили много повече,но вечно реват.Затова хора с античовешко мислене правещи бизнес с цел робство,ваксини с цел геноцид и престъпници трябва да бъдат ликвидирани по бързата процедура
 • 137 К Георгиев

  9 1 Отговор

  До коментар #114 от "анти антифа":

  Първо надали си на моите години , образование и инте...... .Не съм си позволил до сега никого да обидя , но прекаляваш . Ако претендираш за интелект ще прочетеш колко коментара са срещу подобно поведение и мнение относно времето преди 1989г. Друго ако не виж си минусите ако можеш ги преброй . За разлика от теб аз стоя с името си , а не се крия зад някакви си никове.

  Коментиран от #151

 • 138 Северозапад

  12 2 Отговор

  До коментар #127 от "анти антифа":

  Да? А трите милиарда за самолети на хартия откъде са, не са ли пак от нашия джоб? А 3.5 млрд, с които платихме за КТБ откъде са? А трите милиарда да стиропор? Колкото до Бузлуджа - през август м.г. там беше комисия от ЮНЕСКО и препоръчаха паметникът да се възстанови!
 • 139 Към 134. Системата, Евроатлантически

  0 0 Отговор
  Към 134
 • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 141 Без " Коч Маньовар "

  1 1 Отговор
  Няма да излезем на Права Улица !
 • 142 АЗ КРУМ

  12 0 Отговор
  Глупак...търсещ известност...това са паметници които трябва да се пазят за идните поколения...и на нацисти и на комунисти...такива са били времената..римляните като са избили толкова роби,дай да сринат колизеума.....аман от идиоти
 • 143 Сбогом сссре

  1 12 Отговор

  До коментар #14 от "А избитите от Стамболово време":

  Добрия комунист е мъртвия.Най-великият министър председател е Стефан Стамболов който извади България от орбитата на руския окупатор.

  Коментиран от #214

 • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 145 коко секса

  8 0 Отговор
  Какъв идеологически монумент бе откачалки?Хората ходят на ЛЕТЯЩАТА ЧИНИЯ!!И то от цял свят..аман .Дано го стегнат да го направят нещо.
 • 146 АЗ КРУМ

  8 0 Отговор
  Глупак...търсещ известност...това са паметници които трябва да се пазят за идните поколения...и на нацисти и на комунисти...такива са били времената..римляните като са избили толкова роби,дай да сринат колизеума.....аман от идиоти
 • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 148 Уса

  9 3 Отговор
  Плямпайте и злобейте,но ако не беше социализма всички щяхте да се тикате по квартири.Извоювахме си капитализма хайде сега изплащайте всичко на десеторни цени и вашите деца да заборчават

  Коментиран от #156

 • 149 Ха ха

  7 0 Отговор

  До коментар #15 от "Солженицин":

  Ама отиде Солженицин мед да яде,но усети жилото на капитализма и се върна в Русия.
 • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 153 Механик

  9 3 Отговор

  До коментар #40 от "анти антифа":

  Виж сега. Ако чакаш да измрем, много има да чакаш. Ако ти не си живял по онова време и само слушаш какво ти казва дядо си, дето крал кокошки и лежал в затвора, па сега се изкарварепресиран, то ние сме живели тогава и знаем какво сме загубили с демокрацията. Колкото до това, дето ще ме пращаш на онзи свят, то няма проблем. гр. Плевен ж-к "Сторгозия", бл.43, вх. "Б", ап. 18 Казвам се Марин Димитров. Ще ме познаеш лесно.Висок съм 193 и тежа 90кг. Симпатяга съм. Заповядай да ме пращаш там дето щеше да ме пращаш!

  Коментиран от #170

 • 154 Пико

  10 1 Отговор
  Тези като Ив.Сотиров са за съжаление.Това са хора за психиатър .Той е от най- дървените комунисти ,но с обратен знак.По нищо поведението на едните не се различава от това на другите.- само в идеологията и взаимното избиване.Ако сме исторически коректни за появата на радикални социалисти/комунисти/са виновни такива с разбиранията на Ив.Сориров,докарали хората до съпротива с крайни средства вместо да им отхлабят примката за по добър живот.Конкретно за Б-я да си спомним гладните бунтовете в Добруджа,войнишкото въстание и др. подобни които бързо са си намерили предводители.Сега на това му викаме протести и не сме толкова радикални.
 • 155 Който и да съм

  1 5 Отговор

  До коментар #11 от "Механик":

  Ти откъде падаш, бе? Колкото ти имаш право да се обаждаш, толкова и те! Освен това за какви заплати бълнуваш?
 • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 158 ГРАД КОЗЛОДУЙ

  1 4 Отговор
  ИСТИНСКИТЕ КОМУНИСТИ бяха избити на 9 9 1944 ГОДИНА

  Коментиран от #165

 • 159 Страничен

  2 7 Отговор
  Поредният комунистически позор! Взривяване и заличаване на всичко свързано с комундетата!
 • 160 Глупости

  8 0 Отговор
  Защо всичко се избива на политика. Сградата е уникална и има потенциал за туризъм. В този вид ходят много хора включително и чужденци да я видят като архитектура и останалите мозайки. А иначе може и да се направи експозиция за жертвите и т.н. Но най-глупавото е да се остави да се саморазруши...
 • 161 Тредстоун

  3 7 Отговор

  До коментар #2 от "ФАШИСТ":

  Абсолютни глупости. Дивия комунизъм няма нищо общо с правата на трудещите се , той си е чиста проба диктатура. Там кадето е минал само глад и мизерия , сравни северна и южна корея , гдр и фрг , мерцедес и вартбург , просто няма смисъл ....

  Коментиран от #184

 • 162 Баууууу

  3 1 Отговор

  До коментар #133 от "АУУУУУ":

  Ти още жертви ли искаш от страна на "либералните" ни войници?Нали ще се изтрепят от некадърност.
 • 163 Грегор

  7 2 Отговор

  До коментар #17 от "анти антифа":

  А кои са интелектуалци (цвета) убити след 1944г слугите на немските фрицове в България ли хахаха хохохо...
 • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 166 българин

  3 6 Отговор

  До коментар #99 от "Избитите":

  Нищо не знаеш! В никоя страна след ВСВ няма такъв съд , с толкова осъдени на смърт и толкова избити без съд и присъда!

  Коментиран от #188

 • 167 Хаха

  5 2 Отговор
  От къде ги вадят тия цифри стотици хиляди избити?Нека първо разберем,кои стоят зад тази измишльотина ДОМ?Да не се окажат фирми източващи ддс и други благини близки до комунистите фашисти,защото така са се омешали здраво.Бойко комуниста сам открадна 8 милиарда а за 5000 лупкаше мата харита.Дай боже всекиму
 • 168 НАРОДА сам трябва да Реши

  0 0 Отговор
  Проблема си а не да търси " Кой Шъ Упрай , положението " ! Изборите само удължават АГОНИЯТА ! Нужна е " Мотиката " и Троскута - през корен !.
 • 169 анти антифа

  0 4 Отговор
  Колеги не се сърдете морала ми е нулев и душата ми по наследство вони на селски нужник. Съдба какво да правя.
 • 170 анти антифа

  1 4 Отговор

  До коментар #153 от "Механик":

  Надявам се да ти дойда на гости един ден!

  Коментиран от #193

 • 171 БГ логика

  1 3 Отговор

  До коментар #109 от "ежко":

  Първо,през 1993г. не бяхме член на ЕС и НАТО. Второ, по твоята логика, Мавзолея точно по какъв принцип беше бутнат?

  Коментиран от #179, #191

 • 172 Трезво мислещ българин

  4 6 Отговор
  Аз имам предложение. Нека дарим монумента на другаря Бойко Рашков. Така хем ще закръглим имотите му на 20 ,хем ще попадне в ръцете на заслужил комунист.

  Коментиран от #210

 • 173 no name no face no number

  8 1 Отговор
  Стига глупости, неможе да бутате всичко и да се опитеате да заличите една успешна епоха на България. А избитите са били онези които е трябвало да бъдат както при така нареченият фашизъм.Така, че айде стига с тая манджа и оставете паметниците на мира.
 • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 175 Домакин

  11 0 Отговор
  Има паметник на летците бомбардирали България. Защо да няма паметник на комунизма. Това е история.
 • 176 Коо

  3 1 Отговор
  Да я превърнат в летяща чиния цял свят ще идва да се снима с нея
 • 177 точно

  10 1 Отговор

  До коментар #99 от "Избитите":

  Народният съд се провежда по настояване на "съюзниците", така както и в цяла Европа по аналогия с Нюрнбергския съд. Инструкцията и изискването е изрично "да бъдат съдени и ОСЪДЕНИ", т.е. постановява се предварително задължението да има осъдителни присъди. Кой какви цели си е поставил не е толкова сложно да се прецени и не го правете едностранчиво. Цитирането на изтъркани клишета е най-малко в полза на България, а по-скоро е за да поддържа блатото размътено.
 • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 179 Евгени Бакърджиев

  9 1 Отговор

  До коментар #171 от "БГ логика":

  Сега се варя на тих огън в Ада заради мавзолея и парите които откраднахме с Костов компаня ми прави в казана Александър Бошков!
 • 180 МОРАЛ !? С КЪЩИ ЗА Гости с пари

  7 0 Отговор
  От Хазната а Народа - Да ПОСТИ !
 • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 182 тнт

  6 1 Отговор

  До коментар #164 от "анти антифа":

  Подводничарите са 3 групи, които акостират на българския бряг на 11 август 1941 г. при устието на река Камчия. Командири на групи са Съби Димитров, Цвятко Радойнов и Аврам Стоянов. Групата на Иван Винаров трябва да достигне до България през Иран и Турция. Въпреки тайната подготовка на акцията, тя става известна на германското разузнаване още през юли и информацията е предадена на българските власти. От прехвърлените в страната 56 души 13 са убити, 28 са заловени, а останалите успяват да се укрият.[1]Акцията не среща подкрепа сред българското население, което активно участва в залавянето на диверсантите. Част от тях загиват, съдбата на 1 участник е неизвестна[4], др. Нито аз ,нито някой от рода ми от село,но ти че си пълно зеро на всички стана ясно тук!
 • 183 Бах

  13 4 Отговор
  Не се притеснявайте . Паметникът на Бузлуджа ще си остане за веки веков и никога няма да бъде съборен . След време историята ще се пренапише за да се знаят постиженията на България след 9 Xl 44 г. А това че комунистите са ликвидирали разни отрепки веобще не е от значение . Така е било в цяла Европа тогава . Абсолютно безмилостно е да се събарят каквито и да е паметници . Все едно Италия да събори Колизеума , щото техните управници са избили и подчинили целият свят през този период на историята . Така че който иска да се събори Бузлуджа да пие една студена вода и да свиква с реалностите .
 • 184 Карло Ангелов

  11 1 Отговор

  До коментар #161 от "Тредстоун":

  Да сравняваме, щом искаш. Не ГДР с ГФР и пр и пр. А България с България. Да вметна само - през 1940 70% от населението е селско. Та да сравняваме. Народно събрание на Царство България. Из изказване на Серафим Георгиев на 12.03.1940.  19,5 % от селските семейства живеят в тухлени, а 61 % в кирпичени къщи;  селското жилище се състои обикновено от две стаи, в които живеят средно шест души; в тия стаи се и готви.  57 % от домакинствата нямат кладенци;  17,4 % от тях нямат клозети.  20 % от домакинствата нямат кревати, а останалите 80 % от тях имат средно по два кревата за шест души.  28,5 % от домакинствата нямат маса, а 36 % нямат стол.  28 % от домакинствата нямат печка.  36 % от тях нямат юрган.  46,5 % нямат дюшеци, а 34 % нямат никаква постеля.  Домашните съдове и прибори са със съмнителна чистота и се държат на открито понеже 53 % от домакинствата нямат нито един шкаф.  Измиването на тялото през зимата е непознато.  Долните дрехи обикновено са така замърсени, че са хванали кожа от кир.

  Коментиран от #194

 • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 186 Евроатлантизъм:Борисов, Цветанов,

  10 1 Отговор
  Пасито, Елена Гепи, АЛ, Йо, Г Марков, Инджев, все Видни Евроантлантици!! Не се виждат Почтени хора!!
 • 187 А имаш ли

  1 1 Отговор

  До коментар #27 от "Хаха хаха ха":

  в черепната кухина , с какво да се досещаш?
 • 188 Само питам

  7 1 Отговор

  До коментар #166 от "българин":

  Сигурен ли си? Я провери в Италия,Франция какво се е случило.Я виж поляците какви ги вършат след войната.Но първо завърши средното,защото явно си тинейджър,а учението е нещо което утре ще ти помогне да не ставаш за смях.
 • 189 big

  5 0 Отговор

  До коментар #2 от "ФАШИСТ":

  Да, не знаех, че Ницше е живял и писал през 16 век, дори по-рано т.к. утопичната идея за комунизма се е родила и описана тогава в една книга "Градът на слънцето"! В случай, че има някой, който да се заинтересува за автора, чичко Гугъл дава отговори. Само ме боли, че има толкова глупаци и тук и в управлението на държавата, които използват без да знаят и разбират глупостите, които говорят!
 • 190 Пази се

  7 1 Отговор

  До коментар #41 от "анти антифа":

  ще спукаш жлъчката. Абе, що не се запалиш в знак на протест?
 • 191 ежко

  9 2 Отговор

  До коментар #171 от "БГ логика":

  Мавзолея беше бутнат на принципа, Евгени Бакърьдиев да си начеше егото.Не нещо нито демократично, нито редно,но като не правиш нищо смислено,то поне трябва да правиш нещо показно.Това направи и Бакърджиев -събори Мавзолея и си натъпка джобовите с кинти.Толкова от него!А в БГ примери за незакони действия без последствия -колкото щеш!Борисов прибира в реп. бюджет резерва на здравната каза,ВАС осъжда ,че акта е незаконен и...Борисов нищо не връща обратно. Абе прости ли са тези германци -хем имат закон забраняващ нацизма,хем не си бутат концлагерите, а го направиха музеи....
 • 192 Ха ха

  7 2 Отговор

  До коментар #135 от "анти антифа":

  Момченце,запознат ли си какво е било отношението на БЗНС към комунистите при управлението на Стамболийски?Как да защитят комунистите човек,който вижда в тях само врагове.Друго вече е Септември 1923-та.Народа вече се вдига единен срещу настъпващия фашизъм.

  Коментиран от #198

 • 193 Само питам

  4 2 Отговор

  До коментар #170 от "анти антифа":

  Като пораснеш ли?Хрупай мюсли до тогава.
 • 194 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 195 Ха ха

  4 1 Отговор

  До коментар #118 от "Легионер":

  Я марш в Афганистан да береш мак,наемнико.
 • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 199 100pera

  5 1 Отговор
  Е, за кво е този шум? Като гледам какво стана през годините на демокрацията, някоя сграда като я обяват за паметник на културата и след 5 години вече е паднала сама или в краен случай изгаря, "подпалена от клошари". Същото ще стане и с Бузлуджа. АКО я обяват за паметник на културата. Вместо да пишат декларации, тези от ДОМ щом са толкова възмутени, начело с другаря Сотиров да вземат по една кирка или голям чук и да тръгват към Бузлуджа. Да се понапрегнат малко и да я бутнат сградата още преди да са взели решение. Декларация... Смешници.
 • 200 no name no face no number

  3 2 Отговор

  До коментар #40 от "анти антифа":

  Как да измрат като сега се раждат бе неандерталецо капиталистически. На тях е бъдещето не на джендърите
 • 201 !!!?

  3 3 Отговор
  В България освен диктатура на пролетариата друг фашизъм не е имало !!!?
 • 202 свидетел

  4 1 Отговор

  До коментар #63 от "анти антифа":

  Забрави да завършиш заканата с "Хайл Хитлер". Прав беше онзи с деветдесетте процента. Много помия се лее в земята Българска.
 • 203 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 204 Marinov

  4 3 Отговор
  Господине, Заявено от вас "...стотиците хиляди избити... от комунистическия режим..." Не ИСТИНА а ПОДЛА Ваша ФАСМАГОРИЯ и ДОЛНОПРОБНА МАНИПУЛАЦИЯ !!! БОЖЕ Спаси България от ИБРИКЧИИ, МАНИПОЛАТОРИ и ХАМЕЛЕОНИ!
 • 205 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 206 Рико

  3 3 Отговор
  Г-н Сотиров, във всяко село има паметник на главорезите шумкари. На избитите по границата не само имената не знаем, броя им не знаем. Дори и не се говори за тях. А иначе има Благоевград, Велинград, Димитровград ...

  Коментиран от #209

 • 207 да се

  3 5 Отговор
  заколи цялата комунистическа сган
 • 208 Поп Андрей

  2 1 Отговор

  До коментар #15 от "Солженицин":

  Тези от ДОМ, ако имат достойнство по-добре да замълчат, защото тия, които режеха глави и ги носеха забити на колове не бяха комунистите, а едни други от кафявия цвят на нацията.

  Коментиран от #211

 • 209 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 210 Поп Андрей

  3 0 Отговор

  До коментар #172 от "Трезво мислещ българин":

  Ако беше трезво мислещ, какъвто се пишеш, трябваше да знаеш, че ако имаше повече като Бойко Рашков сега България щеше да е много по-добре.

 • 211 sbs no КОМУНИСТ

  1 5 Отговор

  До коментар #208 от "Поп Андрей":

  НЕ СВЕТОТАТСТВАЙ С БОЖИИТЕ ДЛЪЖНОСТИ ---АКО БЕШЕ ПОП ПРИ КОМУНИЗМА --ИЛИ -ЩЕШЕ ДА СИ ХРАНА НА ПРАСЕТАТА В БЕЛЕНЕ --ИЛИ ЩЕЩЕ ДА ИЗПОЛЗВАШ ЕЗИКА СИ ДА БЛИЖЕШ ДУ---ПЕ---ТА -ПРОЧЕТИ -КОЛКО БОЖИ СЛУЖИТЕЛИ ИМА ИЗБИТИ -В РУСИЯ И БЪЛГАРИЯ ---ПРОЧЕТИ КНИГАТА /ОРЛИТЕ НА СТРАНДЖА/ --ПИСАНА ОТ КОМУНИСТИ ВЪВ ВЪЗХВАЛА -НА АТАНАС ПРЕМЯНОВ И ТОДОР ГРУДЕВ ---РАЗБОЙНИЧЕСКА ЧЕТА -ПОД ЗАКРИЛАТА НА БКП --КОЛКО ХОРА СА УБИЛИ --КОЛКО ЗЛАТО ОТКРАДНАЛИ --КОЕТО ОЩЕ ИМАНЯРИТЕ ГО ТЪРСЯТ -ТАКА ЧЕ НЕ ГОВОРИ ЗА ДОСТОЙНСТО ----НЯМАШ ПРАВО -ОВЕН АКО НЕ СИ ИЛИТЕРАТ
 • 212 Гост

  4 2 Отговор
  Аз съм съгласен да бъде разрушен паметникът на Бузлуджа, само при положение, че всички подписали този пасквил бъдат в това време вътре; а също така да има и публика, която в случай, че някой се опитва да излезе да го връщат обратно вътре с камъни.
 • 213 хахаха

  3 1 Отговор
  Да се направят списъци на всички фашисти като тези и да се раздадат на населението, което знае какво да направи с тях, когато дойде времето на възмездието. Тогава ще са искали да не са се раждали.
 • 214 Мухаа,хаа!

  4 1 Отговор

  До коментар #143 от "Сбогом сссре":

  Най добрият министър председател,бил Стамболов? Най големия мушенгия по онова време.Крал и с г,за си. Първообраз на црън Ванчо.Ненапразно е негов Кумир! Дори паметник му постави,на съсечената чутура.Я отвори кореспонденцията между негови съратници от онова време.Много известни имена.Та ще видиш,колко е бил велик! Изкупувал имоти във столицата,Филибето и Русе на килограм.Затова уважавам Ванче Михайлов.- клъц,клъц!
 • 215 Абе този

  2 1 Отговор
  и онзи- Малкия Мук,все едно от един мамул са правени.
 • 216 бум бум

  2 2 Отговор
  Трябва да последва съдбата на мавзолея за да не разделя нацията
 • 217 От черен гарван, то друг цвят нема

  1 0 Отговор
  Гавра? А избитите преди да са избивали комунистите? Оставете костите и на едните и на другите на покой.
 • 218 А гаврата

  2 1 Отговор
  с хилядите комунисти антифашисти? ДОМ има ли позиция по този въпрос?

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.