21 Юли, 2021 22:00 2 143 56

Томислав Дончев: Трябва да се нагърбим да сме отговорна опозиция

  • томислав дончев-
  • опозиция

Няма качествено управление, без качествена опозиция, каза той

Томислав Дончев: Трябва да се нагърбим да сме отговорна опозиция - 1
Снимка: БГНЕС

Изглежда възможно да има правителство и това е добра новина. България трябва да има редовно правителство с колкото се може по-дълъг хоризонт, който да се занимава с предизвикателствата, с проблемите на България. Това каза в предаването „Лице в лице“ по бТВ зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

По думите му подобно правителство вече има необходимото парламентарно мнозинство от групата на „Има такъв народ“, „Демократична България“, Изправи се БГ, Ние идваме“, плюс ДПС, което е било потвърдено от това, което е казал Хамид Хамид преди малко, а в допълненние е възможна подкрепа и от БСП.

„В този смисъл в този парламент ще има по всяка вероятност една опозиционна сила, която ще сме ние и ние трябва да се нагърбим съвестно, отговорно да изпълняваме функцията на опозиция. Нали знаете една стара максима: "Когато всички са в управлението, народът е в опозиция". Няма качествено управление без качествена опозиция“, каза той.

Ние не сме оспорвали резултата от изборите и не ни отива. На втория не му отива да се оплаква. Има много въпроси, които бяха задавани още по време на изборите, на които няма отговори, като например как е конфигуриран софтуерът на машините и др., каза още Томислав Дончев.

По въпроса за Плана за развитие Томислав Дончев отправи поздравления, че избраният път е надграждане на стария план. По думите му има неща, които са добри – повече инвестиции в образование, здравеопазване, иновации.

Относно мерките за енергийна ефективност – според Дончев санирането много трудно ще се случи.

Според него не е добре това, че подпомагането на фирмите засегнати от COVID кризата се насочва към отпускане на кредити, вместо помощ от държавата.

В коментар на съдебната реформа Томислав Дончев каза, че зависи как ще изглежда съответното предложение.

„Когато се променя една система трябва да се прави в режим на консултации и с предварителна оценка на въздействието. Няма разговор, в който да не сме готови да участваме, и добра идея, която да не сме готови да обсъдим“.

Според него в някои сектори трябва да се правят промени вероятно 2 или 3 пъти в годината. Няма сектор, който да не се нуждае от реформа, допълни той.

По отношение на изнесената от служебното правителство информация за злоупотреби зам.-председателят на ГЕРБ каза, че това са твърдения.

„Служебното правителство беше агресивен участник в изборния процес с единствената цел колкото може повече да ерозира нашата подкрепа. Не оспорвам правото на която и да е политическа фигура да прави каквъвто поиска политически коментар, но едно е коментар, друго е внушение, трето е когато МВР пречи на граждани да си упражняват политическите права, каквито имахме с много наши активисти в малки населени места, това също не го приемам за част от демокрацията“.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Илчо

    44 15 Отговор
    Ще си в ролята на радиоводещ у тюрмата в Белене. Всяка сутрин в 5:30 ще събуждаш отговорно другарите си с Ранобудното петленце.
  • 2 Последния Софиянец

    41 14 Отговор
    В затвора няма опозиция.
  • 3 Бие бие

    6 12 Отговор
    :)) завинагу :)
  • 4 празнодумец

    41 12 Отговор
    Де са парите от еврофондовете?

    Коментиран от #20

  • 5 ТомиНокърс

    16 26 Отговор
    Томата е един високо интелигентен Българин .Бих му се радвал като премиер TBH

    Коментиран от #15

  • 6 Тцтцтц

    24 9 Отговор
    Вярно нагърбване е. Внимавайте с гърбиците, че изгърбихте народа и сега ще ви израснат двойни, камили ниедни!
  • 7 Майна

    35 8 Отговор
    Нагърбим????ВИЕ свалихте кожата от гърба на пенсионерите, живяхте като разпасана банда, ЕХИДНО И НАГЛО , НАДУПВАХТЕ БЪЛГАРИЯ И Я ПРЕДЛАГАХТЕ КАТО ...ДА НЕ КАЗАВАМ КАКВО, ЗАЩОТО ТЯ МИ Е КАТО МАЙКА, РОДИНА МИ Е !!! ТРЯБВА ДА ИМА ВЪЗМЕЗДИЕ, НО ТИЯ КОИТО СА В ПАРЛАМЕНТА НЯМА ДА ГО ДОНЕСАТ
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ТИТИ

    31 10 Отговор
    СРАВНЕНТЕ МИНИСЪР КИРИЛ ПЕТКОВ И ТОЗИ ДОНЧЕВ ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ И ЗА ГЕРБ

    Коментиран от #53

  • 10 Наблюдател

    15 18 Отговор
    Томислав трябва да вземе партията и да я спаси. Ако това не стане тя бавно ще залезе като СДС си НДСВ партиите на Стефан Савов на софиянски на онзи дето бутна мавзолея на Дертлиев още колко други имаше взех да ги забравям.
    Само Томислав е състояние да направи от тази партия нещо нормално което да остане за дълго в политическия живот на нашата страна

    Коментиран от #14, #33

  • 11 Гост

    18 8 Отговор
    томеее, пърпориш пак само глупости! Едно не мога да ти отрека, цар си да говориш много и ''умно'' и нищо да не кажеш! Евала!
  • 12 така

    27 10 Отговор
    До 1 г. трябва да сте прибрани в килии заедно с разбойника от Банкя. Мръсен долен гербераст. И да връщаш 2 милиарда дето си прахосал, за електронно правителство.
  • 13 мишо

    20 8 Отговор
    КИРИЛ ПЕТКОВ ЗА МИНИСЪР ПРЕЦЕДАТЕЛ
  • 14 честен ционист

    16 9 Отговор

    До коментар #10 от "Наблюдател":

    Тоя ли страхливец бре. Гарантирам ти, че до няколко месеца са го отзовали от Отворено общество с постче нейде из Африка. И никога повече няма да му се радвате на ерудитната физиономия.
  • 15 ежко

    17 8 Отговор

    До коментар #5 от "ТомиНокърс":

    Томата освен да съпи премъдрости и разтяга локуми и лъже от боково име, нещо друго да е свършил?Май отговаряше за т.н. "електронно правителство".Къде е то?Парите пръснати, а дигитализацията на услугите къде е?Евала на такава "кадърност".

    Коментиран от #17

  • 16 ТомиНокърс

    10 9 Отговор
    Томислав Дончев - обединител на белите и красиви българи ,в битката със локустите инцести ,престъпници ,комунисти и цuraни
  • 17 ТомиНокърс

    10 0 Отговор

    До коментар #15 от "ежко":

    Това си е твой проблем ,разследвай ,намери отговори ,публикувай ги ,ние чакаме да четем наготово !

    Коментиран от #27, #42

  • 18 JEFF

    8 7 Отговор
    Да не се прегърбите чак от много напъване. Вие бяхте напълно освободени от опозиция и затова сътворихте много глупости. Но народа се вдигна и ви показа, че той е най-важната и единствено реална опозиция. Мутри вън !
  • 19 Злодей

    4 7 Отговор
    Сите са боклук, чапати метли требе
  • 20 Служител

    12 9 Отговор

    До коментар #4 от "празнодумец":

    Преди две седмици в турската D-Bank на Руски паметник в София бяха открити множество сметки с милиони на министри, депутати, общински съветници и кметове от ГЕРБ. Само на Томито бяха 8 милиона евро...

    Коментиран от #22, #25

  • 21 ПОПРАВКА

    10 7 Отговор
    ДОНЧЕВ КАК СПИШ НАЛИ ЗНАЕШ ДЕСЕТЕ БОЖИ ЗАПОВИДИ МИСЛИШ ЛИ НАД ТОВА КОЙТО КРАДЕ И ПРЕДАВА НАРОДА СИ ГО ЧАКА ЗЛА УЧЯСТ НЕ ВСИЧКО Е ПАРИ ИМА ЧЕСТ ДОСТОЙНСТОВО КАКЪВ ПРИМЕР СИ ЗА ДЕЦАТА СИ ТОВА КАКВО ИЗЛИЗЛА ВСЕКИ КОЙТО КРЪДЕ ОТ НАРОДА СИ Е НОМЕР ЕДНО ТИ ДА ВИДИШ НИКОЙ НЕ Е ЗАБРАВИН ОТ БОГА

    Коментиран от #23

  • 22 Стар Помак от Батак на битак

    11 2 Отговор

    До коментар #20 от "Служител":

    много приказки на воденицата ( гюлле гюлле ,чок лаф дерменде )
  • 23 Стига вряка ве

    10 2 Отговор

    До коментар #21 от "ПОПРАВКА":

    Куку
  • 24 Досега

    11 7 Отговор
    "спасявахте" България като отговорно управление, сега ще я "спасявате" като отговорна опозиция.
    Надявам се някой да се нагърби да ви вкара в затвора.
  • 25 празнодумец

    7 7 Отговор

    До коментар #20 от "Служител":

    Да сложиш габровец да брои парата си е национално предателство. На Бахамите, колко ли има тая латерна на лъжи.
  • 26 мишок

    14 7 Отговор
    Къде е електронното правителство.Колко милки гепи само от там.

    Коментиран от #54

  • 27 Не е

    8 7 Отговор

    До коментар #17 от "ТомиНокърс":

    негов проблем.
    Проблем е на прокурора.
    Ама и той един прокурор...
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Записи

    10 7 Отговор
    Tрябва да ви нагърбат и натъртат в затвора ТОМИСЛАВЕ като една ПКП
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 А ние трябва да се нагърбим да ви

    8 7 Отговор
    изгърбим. Българоубийци!
  • 32 Да дааа

    3 10 Отговор
    Изглежда чв ще управлявате задкулистно ИТН.
  • 33 Съгласен съм

    5 7 Отговор

    До коментар #10 от "Наблюдател":

    но това трябваше да стане много отдавна. Вождът му не обича умни хора и с времето взе да го отдалечава от себе си. Нямаше никакъв начин да го свали, освен с нещо като вътрешен преврат, но там са мишки и никой не смее. Те се радваха и като ги обиждаше - справка ТКП. С времето Дончев потвърди поговорката "С какъвто живееш, такъв ставаш". Другият начин беше да излезе от тази партия и да съхрани достойнството си, но...
  • 34 chi

    8 4 Отговор
    Неможете да се нагърбите, щото откраднатите пачки ви пречат!
  • 35 мисирка

    8 5 Отговор
    Четеца на Радиовъзела в Габрово се е взел на сериозно. В пандизите има ли радиовъзели, ако да - ще поработи там, естествено ако си заслужи мястото.
  • 36 каква опозиция

    10 5 Отговор
    след 1 година ще сте 1 файтон хора , боко вече неможе да краде и да плаща на еничарите
  • 37 така така

    8 5 Отговор
    Е трябва томи... Отдавна трябваше да сте опозиция.
  • 38 Бай Ставри

    7 5 Отговор
    Аз ще се нагърбя да те наградя за 2-та откраднати мииарда за "електронно" правителство с 20 годинки на топло плехундер
  • 39 Той народа

    3 5 Отговор
    Ха ха ха, разбойниците в опозиция. Защо, нали кокорбашията ви, като Матросов се пъчеше и орева орталъка, преди дни. Те били народа? Народът ви би шута и ви измете!
  • 40 Идат

    4 1 Отговор
    Освен и опозицията гробарска и тролове много изкачат, сега днес, завчаска.
  • 41 Пророк

    4 0 Отговор
    Който краде,за здраве плаче,много скоро ще го видиш ти,изчегъркан нещастник.

    Коментиран от #44

  • 42 ежко

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "ТомиНокърс":

    Аз проблем нямам.Просто питам -къде е електронното управление за което като министър отговаряше Томата?Къде?По делата ще ги познаете, не по лафовете!На лафове сме силни.

    Коментиран от #43

  • 43 ТомиНокърс

    3 0 Отговор

    До коментар #42 от "ежко":

    Ми виж ,провери на какъв етап е ,виж как се прави такова .....стига лая месеца със шаблони и лозунги
  • 44 Баба Уага

    3 1 Отговор

    До коментар #41 от "Пророк":

    Не кълни ,зъл човеко ,клетвата се връща като маорски двойно заточен бумеранг
  • 45 Дръвчо

    5 1 Отговор
    ГЕРБ не са опозиция, а враг на народа. Томи да си се прибира в Габрово, че жална му майка ще стане.
  • 46 Анонимен

    4 0 Отговор
    Без баце и на герб няма да им е комфортно. Кво му е на Томислав Дончев. Тя една фалирала България. Шефкет от сащ мадан
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 осъдник

    5 0 Отговор
    не е възможно защото бехте безотговорни управляващи

    Коментиран от #52

  • 49 трябва да ви нагърбят

    4 0 Отговор
    В централния
  • 50 Дан Колов

    2 0 Отговор
    Като ви знам какви опозиционери ви е събрал Бойко, само да кимате и да се съгласявате.....не бяхте качествено управление, ще сте и същата опозиция. Ще пускате за щяло и не щяло Тома да дразни народа с блажната си физиономия и Бойко ще я кара на пресконференции, кога му изнася. Няма как да облечеш заек във вълча кожа и да чакаш да почне да вие.
  • 51 критик

    2 0 Отговор
    Тия сборища на преливащи от омраза пишман-анализаторчета предизвикват само отвращение! Всички се надпреварват да остроумничат с обидни определения, като за световно! Като едно сборище от махленски клюкарки, дето чакат само да мине някой покрай тях и да почнат да го одумват!
    Това изглежда отразява нравствената им ценностна система- колкото по зле, толкова по-добре!
  • 52 отговор

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "осъдник":

    Сега Слави отговорно ще ви нацепи!
  • 53 мнение

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "ТИТИ":

    Дончев ми прилича на бръсната мутра, а Петков на интелигентен и позитивен човек.
  • 54 равносметка

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "мишок":

    2 милиарда "усвоени" за 13 години за Електронно правителство! А още нямаме такова!
  • 55 въпрос

    2 0 Отговор
    Томислав Дончев отговаряше за електронното правителство, къде е то?
  • 56 мдааа

    2 0 Отговор
    България има САМО 5% електронни административни услуги. Само. При изхарчени 2 милиарда.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове