Last news in Fakti

22 Юли, 2021 04:59 1 822 9

Следователите искат да участват в парламентарни комисии

  • камара на следователите-
  • парламент-
  • комисии

От Камарата им смятат, че знанията и уменията на българските следователи ще допринесат за подобряване качеството на бъдещите изменения и допълнения в Закона за съдебната власт, Наказателния кодекс и НПК

Следователите искат да участват в парламентарни комисии - 1
Снимка: camsled.net

Камарата на следователите в България поиска да е част от парламентарните комисии, които ще разглеждат промените в съдебната власт, пердаде Фрог нюз. Това става ясно от писмо на КАБ до правосъдния министър, ВСС и председателя на Народното събрание.

От там посочват, че знанията и уменията на българските следователи ще допринесат за подобряване качеството на бъдещите изменения и допълнения в Закона за съдебната власт, Наказателния кодекс и НПК. КАБ са недоволни, че изпълнителната власт предприема юридически необосновани действия спрямо съдебната система в преследването на личностни интереси и осъществяват политически натиск върху дейността на правоприлагащите органи.

Следователите са една от фундаменталните гаранции за спазването на основните човешки права, тъй като те вземат решенията си по вътрешно убеждение, основано на обективно, всестранно и пълно изследване на всички обстоятелства по делото, изтъква се в становището.

От Камарата заявяват, че от много години насам са правени опити за политизиране, изменения в структурата и намеса в правомощията на прокуратурата и следствените органи. Според тях във време на криза трите власти излишно се противопоставят, вместо да си взаимодействат в интерес на обществото.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варненец

    4 3 Отговор
    Мисля, че така е правилно.
  • 2 гражданин

    5 1 Отговор
    Време за размърдване!
    Успех!
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор
    ПРАВИЛНО
  • 4 ТакаваЕистината

    10 1 Отговор
    Камарата на следователите е "пунта Мара",обслужваща амбициите,прищевките и безчинствата на Каскет паша,а преди него и на Цацата.Тази съсловна организация трябва да защитава правата и интересите на следователите, а не да политиканства и да чеше сърбежите на Каскета.Членовете на ВСС са от същото Котило.
    До сега нито едно решение на КС не е излязло след дебатиране и гласуване от следователите.Досега КС нито един път не е защитила достойно правата на следователите.Отнеха им категорията на труд.Има драстични нарушения по отношение на трудовите им права- на извънреден труд, на незаконни дежурства и т.н.И вместо да работят в тази посока,решенията се взимат от двама трима приближени на статуквото така: "Цацата рече,Каскета каза,Сийка ще каже".
    Нека следователите да сложат палец надолу,ако това е лъжа.
  • 5 Някой

    3 1 Отговор
    Малоумната сестра галева няма да позволи това!До кога ще търпим това?!
  • 6 гнус

    1 2 Отговор
    Много милиционер под статията. Цели 30 год. НПК по съветски модел им беше много удобен, като се заговори за промени в мракобесния НПК и скочиха.
  • 7 и таз добра

    2 1 Отговор
    къде отиде разделението на властите . Аз съм против :(
  • 8 Шматката

    1 1 Отговор
    От къде на къде каскетите ще участват? Ами нали точно те реват за разделение на властите. Кому оная работа ще крепят в парламентарните комисии. Иначе и тия са събираниот кол и въже, по подобие на милиционерите.И там трябва да играе метлата...НАГЛИ ТА НАЛИ!!
  • 9 Сър Пичук

    1 0 Отговор
    В Парламента не са най-добрите юристи, най-добрите икономисти, най-добрите финансисти, най-добрите специалисти по енергетика, здравеопазване, социално дело и т.н. Там влизат хора по съвсем други причини, а не поради експертизата си. Голяма част от депутатите са и с противоречива, дори съмнителна репутация.
    От друга страна Парламента е най-висшият орган в България и там се правят законите, определя се живота на хората, бъдещето, контролира се правителството, определя се международната политика и т.н.
    Всичко това означава, че
    участието на най-добрите експерти и специалисти във ВСЕКИ един аспект от работата на Парламента е задължително. Решенията на ВСИЧКИ комисии трябва да се обсъждат публично и да да бъдат оценявани от съответните неполитически най-добри специалисти и т.н.
    Без това ще продължават хора със съмнителни качества и съмнителни цели (а понякога и морал) да определят живота и бъдещето на държавата и народа, доверието към парламента ще е ниско и депутатите там ще продължават да обслужват олигархични, тясно-политически и лични интереси.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове