Last news in Fakti

22 Юли, 2021 05:48 40 975 50

Цветан Василев: Нямам съмнение кои са скритите господари на Спас Русев в България

  • цветан василев-
  • виваком-
  • спас русев

77% от активите на "Виваком" бяха активи на КТБ, заяви пребиваващият в Белград банкер

Цветан Василев: Нямам съмнение кои са скритите господари на Спас Русев в България - 1
Снимка: БГНЕС

Банкерът Цветан Василев даде специално интервю за предаването "Честно казано" с Люба Кулезич на телевизия "Евроком".

Темата бе свързана със задълженията на "Виваком" и в чии интерес са те.

Той сподели, че задълженията на дружеството са над 2 млрд, евро.

"77% от активите на "Виваком" бяха активи на КТБ, този актив заедно с другия актив "Нуртс", който компанията придоби без да плати нито стотинка през 2014-та година на практика лиши кредиторите на банката и акционерите от над 700 млн. евро, които вместо в сметките на банката са се оттекли в нечии офшорни сметки и джобове на една българо-руска престъпна група. Тя включва от руска страна банката ВТБ и техните представители в България братя Велчеви, Спас Русев и неговите скрити господари от България, за които нямам никакво съмнение кои са те", каза Василев.

По отношение на цената, за която е придобита компанията, бившият шеф на КТБ сподели:

"Не смятам, че цената от 1 млрд. и 200 млн. е изкуствено увеличавана, напротив това е реалната пазарна цена. Още през 2014-та компанията бе оценена на същата сума след изчисление по проста формула , която е равна на печалбата преди амортизациите и данъците, така че цената, която е платена за "Виваком" е абсолютно нормална".

Василев изтъкна за начинa, по който е придобита компанията, а след това препродадена, което е довело до огромна печалба за определен кръг от хора:

"Не беше пазарна и не беше нормална цената, при която този консорциум от измамници и престъпници "придоби" Виваком за цена около 700 млн. евро,а цената при препродажбата бе 1 млрд. и 200 млн, което означава чиста печалба за тези престъпници от около 500 млн. евро. Междувременно през "Виваком" бяха източени към тогавашните собственици с цел обслужване на техните дългове още над 150 млн. евро, което значи, че около 650 млн. евро са прибрали руско-българските господа".

По отношение на несъответсвията в направения одит на компанията, Василев каза:

"Одитът на компанията показва няколко неща. Първо, че компанията е купена от самата себе си. Така нареченият инвеститор е платил почти цялата сума чрез облигации, 100% от тях са гарантирани от самата компания "Виваком", което е недопустимо, а самата фирма купувач не е в цветущо финансово състояние".

Банкерът намекна и за дълбоката връзка на компанията с чужди фондове:

"С ангажиментите на "Виваком" от над 1 млрд., които са директно по облигации свързани със самото придобиване на компанията има и други 800 млн. евро, които са директно към "United Group и включително на свързани с тях лица към банки в Лондон, което също е недопустимо.

За това какво бъдеще очаква фирмата, Василев сподели:

"При печалба за 2020 г. от около 60 млн. евро ще са нужни 40 години, за да бъдат изплатени всички поети задъжления, без да смятаме лихвите. Интересното е, че компанията, United group Bulgaria е регистрирана в Люксембург за мое голямо учудване.

"Не изключвам "United Goup и "BC Partners" да работят с пари на Пеевски", завърши Цветан Василев.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 135 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    200 11 Отговор
    Защо шиши не е арестуван? Знаем си, нали!

    Коментиран от #38

  • 2 Сссс

    196 4 Отговор
    Интересно посочените от братя Велчеви да не би единия да е бившия финанаов министър от полига на цяря известен с връзката на външния ни дълг, от която се облагодеталствали определени хора. По времето, като министър е продадена БТК от малкия мук сегашна Виваком. Естествено на загуба, но с печалба за шепа хора.

    Коментиран от #6

  • 3 въпросче

    19 81 Отговор
    Що мернах публикация, че на този господин е издаден нов паспорт, въпреки ,че официално се издирва от Интерпол?

    Коментиран от #10

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    162 14 Отговор
    кой источи КТБ КОЛКО ХОРА ИЗГОРЯХА СЪС СПЕСТЯВАНИЯТА СИ а РАШИДОВ си спаси спестяванията БЛАГОДАРЕНИЕ НА мутратаБОЙКО БОРИСОВ и ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ това какво говори
  • 5 Bai Nudals

    164 18 Отговор
    Боко обра КТБ,всичко ще излезе на яве в най скоро време.

    Коментиран от #39

  • 6 НРБ

    144 3 Отговор

    До коментар #2 от "Сссс":

    Позна от раз.
    Този бившия финансист при царчето ,какъв измекярин е нямаш си на идея!
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    86 5 Отговор
    ДЪРЖАВАТА у нас си има мафия и мутри

    Коментиран от #22, #48, #49

  • 8 Х ъ м

    141 10 Отговор
    Крадецът от Прехода Спас Русев с крадените пари от Виваком издържаше Левски по нареждане на Мутрата от СИК.

    Коментиран от #31

  • 9 Фрг

    64 26 Отговор
    А парите на ловеч сф са чисти,нещо за далавера със захар да сте чули а.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 5577

    40 11 Отговор
    Хайде започнаха да излизат мишоци от ъндърграунда.вече като няма прокуратура всичко ще е на ред. Само Бойко Борисов в ареста всеки ден. Докато не му повдигнат постоянни обвинения. Едно време Тодор Живков имаше само едно одеало, сега историята се повтаря от същите хора. Вижте само каква снимка Тихомирчо е избрал за поръчката. Като Георги Димитров е. Благ интелигентен вид. На стената да го закачиш. На поколения да го показваш.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 5577

    16 28 Отговор
    Ма той Василев не е виновен. Той Спас Русев с Бойко Борисов са виновни. Ето го общественото обсъждане. Новите политици да са спокойни.

    Коментиран от #32

  • 15 Gowo

    57 9 Отговор
    Ето го зайчето което излезе от храсталака ГРАБ, Десислава Атанасова. Участвала в комисията В ПАРЛАМЕНТА по разследване на грабежа на века КТБ. И сега назначена от същите грабители за парламентарен шеф на ГРАБ Бойко поставя винаги зависими на такива постове. Послушна и ,,смирена,,
  • 16 Gowo

    58 9 Отговор
    дата е 11 март 2015 година. Десислава Атанасова оглавява комисията за разследване на КТБ.Дата е 11 юли 2021 г. Десислава Атанасова оглавява като наследничка на досегашния бос на парламентарната групировка ГРАБ поста председател.Сега да видим Рашков празни приказки ли разправя .
  • 17 НЕМА ТАКЪФ

    11 26 Отговор
    ИМАМ СЪМНЕНИЕ , 4Е ТОЯ НЯМА ДА ДОЖИВЕЕ ДА ВИДИ БЪЛГАРИЯ !

    Коментиран от #50

  • 18 Atanas Desislavov

    31 3 Отговор
    Без мен няма ГЕРБ, Демокрация и Свобода - Бойко Борисов така ми каза и ме прати да чета пред хората от Негово име. Та викам, КТБ я фалираха комунистите и руснаците, а ний сме демократи и лъжем, че сме с американците. Едно евро не е стигнало до Него от Vivacom…
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 иво

    14 55 Отговор
    Б О Й К О - П Р Е З И Д Е Н Т !!!

    Коментиран от #25

  • 21 крадеца вика дръжте крадеца

    10 32 Отговор
    този престъпник се опитва да се измъкне като обвинява други хора за това което сам надроби толкова много хора загубиха милиони заради него
  • 22 Дедо

    25 2 Отговор

    До коментар #7 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Не. Мутрите си имат държава.
  • 23 Gowo

    30 4 Отговор
    Когатао разбрах за избора на Десислава Атанасова за шеф на парламентарната групировка ГРАБ.Тогава не остана съмнение кои са господарите и. А дали и Гешеф е разбрал?....
  • 24 Леко избръснат пиян до синьо

    16 0 Отговор
    Оня ден гледам в Китен до операта спас и Милен те си имат някакви закачки двамата и Спас вика на Милен ма тъй басово: ей тоя зарган че си го измием доле на кея! Па милен му вика галено: е как па се в дупките влизаш бе маме?
  • 25 боко ПКП

    12 2 Отговор

    До коментар #20 от "иво":

    В затвора!!!
  • 26 Тото 1 и Тото 2

    27 0 Отговор
    Делян излезе невредим и по-богат от цялата тази каша , в която той имаше главна роля ! Разделяй и владей ! И никой нищо не му стори ! Защо ли ?
  • 27 От Съфбия

    26 6 Отговор
    Какви съмнения. То е ясно всичко. ТИКВУН и ГЕШЕФ трябва да си Платят. ЗАТВОР.!!!
  • 28 прав е

    25 4 Отговор
    Спонсорите на ИТН са Спас Русев, братя Домусчиеви и Делян Пеевски, които държат обрачите от фирми на главния архитект г-н Доган.
  • 29 В Банкя, на северозапад от" СБР Здраве"

    14 0 Отговор
    Се, строй един прекрасен дворец на някой си Братя Велчеви!! Кои са никой от работещите не знае!! Прекрасен Строеж, ул трябва дае М Горки!!
  • 30 безпартиен

    17 1 Отговор
    Тези дето ги знае дали имат имена?До сега всички се криеха зад колективната отговорност-партията БКП,ДС,МС,НС,ОбНС и т.н.Когато колективът реши,изпълнението дори и престъпно,носи само политическа отговорност!Наказателната е само персонална!Така пропаднаха толкова много дела срещу политици като се почне още от Софиянски!Той и такива като него горките само са изпълнявали решенията на колективния орган на управление!?Единственият случай на колективно съдене е от т.нар."народен съд" 1945 г.!

    Коментиран от #37

  • 31 бивш

    15 0 Отговор

    До коментар #8 от "Х ъ м":

    Грешка, не е издържал Левски, а крадеше чрез Левски. Виваком даде на Левски 12 милиона за "реклама", когато ченгето беше председател на НС. Това е един от най-скандалните договори. Там кражбите никога няма да спрат.
  • 32 Смерш

    14 1 Отговор

    До коментар #14 от "5577":

    Потърси в нета информация за Спас Русев и ще разбереш дали и за какво е виновен шофьора на другаря Стоян Марков (Стенмарк), с когото понастоящем са съседи в Лондон.
  • 33 КУКУ

    6 12 Отговор
    Докога ще давате думата на доказани измамници и бандити Докога ще давте думата на ковид измамници и провокатори,,,, Кунчев и Витанпв. Докога ще давте думата на лъжливи обвинители без доказателств,,, Рашко Димиташко,,, от заплатка чорбадджийче и червено партийче
  • 34 Пешо

    4 0 Отговор
    За раятаа 750 лв сигат.
  • 35 Кико

    1 0 Отговор
    Къде си Мише, къде?
  • 36 АМОН

    23 0 Отговор
    ЦВЕТАНЕ,
    И децата от детската градина знаят кой е СПАС РУСЕВ.
    Ами това е шофьора на СТОЯН МАРКОВ /Стенмарк/, човека онаследил от Огнян Дойнов външнотърговските фирми на НТР и ПГУ.

    Нима не знаеш, на кого е тъст лицето СТЕНМАРК ?!!
    Тъст е на брата на Милен Велчев - Стоян.

    Тази ОПГ създаде паралелна държава в която влиза и КОБУРГА /агент Крупие/ и по точно неговият син княз Кирил със създаденият от него Лондонски клуб включващ в себе си новите юпита на СЛАВИ ТРИФОНОВ от МИЛЕНИУМ.

    Тази измет си намери майстора в лицето на американският фонд "United Goup ", който срещу едни хартийки наречени акции превърна нашите чок тарикати в държатели на 5 % от акциите на фонда.
    Нашите идиоти от BC Partners се превърнаха в дъщерна фирма на фонда създаден от бившият шеф на ЦРУ Дейвид Петреъс.

    СЕГА ТЕЗИ ЧОК ТАРИКАТИ СА ЗАГРОБЕНИ С ЕДИН 4,7 МИЛИАРДА ДОЛАРА ПО ДОГОВОР ЗА ОСОБЕН ЗАЛОГ ПО КОЙТО КРАЙНИЯТ ПЛАТЕЦ ЩЕ Е БЪЛГАРИНЪТ ПОЛЗВАЩ УСЛУГИТЕ НА НАШИТЕ МАЙКОПРОДАВЦИ.

    КРАЯТ НА ИМПЕРИЯТА НА СТЕНМАРК Е ФАКТ.

    СВЕТОВНИТЕ КОРПОРАЦИИ ГИ НАЛАПАХА ПО НАЧИН ПО КОЙТО ПРЕДСТОИ ДА БЪДАТ ИЗЯДЕНИ И ОСТАНАЛИТЕ НАШИ ВИЛИКИ БИЗНЕСМЕНИ, КАТО ШИШИ КОЙТО ПРЕХВЪРЛИ АКТИВИТЕ СИ НА ЖОРО ИНСА /Георги Яков Самуел/ КОЙТО Е ГОРД СОБСТВЕНИК НА ОБЩИНСКА БАНКА И ЧИИТО СМЕТКИ СА ВЪВ ВАДУЦ.
  • 37 АМОН

    17 0 Отговор

    До коментар #30 от "безпартиен":

    ВЪПРОСЪТ С ИМЕНАТА Е МНОГО ВАЖЕН.

    "ВСЕКИ ПРОБЛЕМ ИМА ТОЧНО ИМЕ ФАМИЛИЯ И АДРЕС" - казва Коба.

    На върха на тази ОПГ стои малко известният СТОЯН МАРКОВ /Стенмарк/, който е тъст на брата на Милен Велчев , а за шофьора му СПАС РУСЕВ / царски приятел/ НЯМА КАКВО ДА ГОВОРИМ.
    Той е кормилото в ръцете на СТЕНМАРК.

    За съжаление живеем в свят в който има две паралелни държави - ЕДНАТА Е ТАЗИ НА СТЕНМАРК С НЕГОВИТЕ ВЪНШНОТЪРГОВСКИ ФИРМИ в която са АКТИВИТЕ, а другата е държавата на данъкоплатците като мен и теб в която са ПАСИВИТЕ.

    КАК ЩЕ ИЗЛЕЗЕМ ОТ ОРБИТАТА НА ТЕЗИ "ДРУГАРИ", КОИТО КАТО УСЕТИХА ДЪРВОТО СЕ ПРЕВЪРНАХА В ДЪЩЕРНО ДРУЖЕСТВО НА ГОЛЯМ АМЕРИКАНСКИ ФОНД С ПРЕДСТАВИТЕЛИ КАТО ДЕЙВИД ПАТРЕЪС.

    МИСЛЯ, ЧЕ ТАКА СА НИ ЗАГРОБИЛИ, ЧЕ И ЧИЧКО СТАЛИН ДА ДОЙДЕ НЯМА ДА НИ СПАСИ.

    ГАДНА РАБОТА ОБЩО ВЗЕТО.
  • 38 kukoto

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Защото ползва хубави каскети.
  • 39 Гошо

    11 2 Отговор

    До коментар #5 от "Bai Nudals":

    Не Борисов а Пеевски обра КТБ
  • 40 Маат

    7 5 Отговор
    Цветане, а ти сигурно никога не си участвал в подобни, мръсни сделки и си невине? Тези изброените никак не са невинни, но и твоите сметки не са чисти. Нека не забравяме КТБ и всички сделки с нея. Ако беше толкова чист, колкото се опитваш да се докараш, до сега да си се върнал в България и да си отишъл доброволно в съда!
  • 41 българин

    10 0 Отговор
    А защо Василев не казва, кои са "скритите господари от България"?
    Не е ли време вече да назоваваме нещата с истинските им имена?
    До кога "тия" или "ония" ? Настана време да се говори за истината за тези, които ограбиха народа и се мислят за недосегаеми.
  • 42 Георги v.

    15 0 Отговор
    Спас Русев е бил шофьор през 80-те на Стоян Марков-кандидат член на Политбюро на ЦК на БКП. След това работи последователно като организатор към Столична дирекция "Музика" и Софийски музикални седмици, където зам. директор е небезизвестната Леа Коен,която е от кръга на Жельо Желев. С идването на демокрацията юнака вече е залепен за СДС. Когато Желев става президент, назначава Русев за зам. директор на Агенцията за чуждестранна помощ, която агенция тогава е към президентството. Точно по-това време е големия недоимък за продукти и поради тази причина света ни помага с хуманитарна помощ за стотици милиони, а може би и милиарди. Цялата тази помощ минава през Агенцията. За да стигне до крайния потребител агенцията работи с посредник който извлича огромни печалби, а именно Фирмата "Артемис", собственост на съпругата на Спас Русев. Когато нещата започват много да намирисват Русев изчезва в Лондон, където се установил неговия гуро Стоян Марков(Стенмарк), за дъщерята на който е женен брата на Милен Велчев. Оттам е връзката и със Симеон и сина му Кирил. Абе въобще синджир марка.
  • 43 ГнусенШмекер

    8 5 Отговор
    Този лиценеприятен човек ще се окаже голям шмекер.Ще профука всичките парички, с които е ощавил Стадото глупаво и доброволно ще се върне гол и бос,като църковна мишка,и ще му вземат скъсаните опинци.
    На този, разходите му за издръжка възлизат според мен на не по-мако от три хиляди евра на ден в Сърбия.

    Коментиран от #44, #45

  • 44 Анджело

    3 0 Отговор

    До коментар #43 от "ГнусенШмекер":

    Абе ти от коя ера си?
  • 45 Анджело

    3 0 Отговор

    До коментар #43 от "ГнусенШмекер":

    Стадото го щавиха Пеевски и Гешев помагаше. 4.7 млрд задължения на Виваком създадени от същия Пеевски и шайка. Дай малко пари же, мушмул
  • 46 Данъкоплатеца

    1 2 Отговор
    Кажи го в съда бе боклук, що се криеш ?
  • 47 123+

    7 0 Отговор
    Господа, китайците са измислили как се решават такива проблеми. Остава като тях да направите!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Паламар

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    По-точно, мутрите си имат държава...
    И знаем кой и е фронтменът...Барба Ганьос му викат
  • 50 cool guy

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "НЕМА ТАКЪФ":

    Той пък, се засилил да вижда България. Особено, заради такива като теб.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове